-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dergander
addikt
-
-
távcsőves
senior tag
válasz
aginor #12345 üzenetére
Igen, ezt írtam. Nem esik ki a TDP keretből, bármit állítottál. Ez világos. De miért nem látszik a gpu frekvencia emelés hatása? Hőmérsékletek kicsit változtak (magasabb értékek) de semmi rendkívüli, mondhatjuk alig-alig változott. Graphics score nem változott. Ennél többet reméltem.
-
távcsőves
senior tag
válasz
aginor #12343 üzenetére
Milyen szépen látszik, az alulfeszelés miatt, mindegy a plusz power limit, konkrétan nincs hatása a gpu teljesítményére. Nem esik ki a TDP keretből. Hőmérsékletek sem másznak el, megéri kicsit bíbelődni vele. Ha nem húzod a gpu-t akkor is.
Vagyis nem változik semmi, de tényleg semmi. Ezt most nem értem. Ez a vga-d alapfesze, És bármit állítottál, nem kaptál több pontot a eredményeidre. Nincs ebben valami limit? Na majd valaki felvilágosít mi ez.
-
-
aginor
veterán
válasz
aginor #11722 üzenetére
Megvan a probléma, leírom, hátha másnál is előjön, a hiba bekapcsolt DX12-vel jelentkezett.
Megoldás:
1. DX12 kikapcsol, engedélyez (F gomb), játékból kilép.
2. Játék elindít, teljes képernyős mód bekapcsol a kívánt felbontáson, engedélyez (F gomb), játékból kilép.
3. Játék elindít, DX12 visszakapcsol és voilá, már működik is. -
HSM
félisten
válasz
aginor #11703 üzenetére
Pontosan így van, különböző hőfokokon érzik jól magukat a különböző komponensek. Mint írtam, 85 fok a maximum a ramoknak (és 85 körül már gyakorlatban gázosan működhetnek), a GPU-nak kb. 95-100, míg a VRM általában 120 körül kezdi igen rosszul érezni magát.
Ugyanakkor a gyakorlatban nem így érdemes ezt megközelíteni. A VRM hiába bírná 120-ig, a mellette lévők elektrolit kondenzátorok pillanatok alatt elpusztulnának ilyen hőfokon, ahogy a PCB-n keresztül a ramokat is jól befűtené.Tehát végeredményben oda jutunk, hogy teljesen felesleges nekik külön hűtőkör, mert se nem függetlenek, se nem érdemes 80-85 fok fölé engedni egyiket sem hosszú távon. Ráadásul a GPU terhelés/melegedés közvetlen összefüggésben van a VRM terhelésével, melegedésével, tehát a kritikus, ezektől független komponensnek a memória marad. Ugyanakkor mivel jóval kisebb hőterhelésű komponens, így nem tudja a méretes hűtőbordát hirtelen felfűteni, ami így mindig megfelelő hőmérsékletű marad. Ha esetleg mégis nagyon fűtenének a memóriák, akkor az felmelegítené a GPU-t, és beindulna a hűtés.
Természetesen kemény terhelés alatt elképzelhető, hogy a GPU a bordán keresztül némileg felmelegíti a ramokat, de ami a lényeg, hogy egészen biztosan megfelelő hűtést fognak kapni, hiszen a GPU-nak mint jóval nagyobb TDP-jű komponensnek mindig nagyobb lesz a hőmérséklet difije a bordához képest.Nekem egyébként az extrém halkra belőtt hűtéseknél éppen ez a külön bordás megoldás okozott gondokat, ugyanis a GPU minimális terhelése révén nem tekerte fel a hűtést, viszont a memóriák ugyanúgy dolgoztak, és azok bordájának már nem volt elég az a minimális légáramlat, ami volt. Ez a jelenség teljesen ismeretlen volt olyan kártyán, amin egy blokk hűtötte a ramokat és a GPU-t, ott nyugodtan le lehetett vinni a pincébe a ventilátor fordulatszámát mindenféle mellékhatás nélkül.
Egyébként egyetértünk. Egy picivel (~20%-al) nagyobb bordával kb. tökéletes kártya lett volna. De nyilván akkor meg az ára lett volna drágább, a fém jóval drágább, mint a karácsonyfa-ledek.
-
távcsőves
senior tag
válasz
aginor #11659 üzenetére
Ép ezt akartam írni, nálad valami nem úgy szellözik, mint a netten található tesztelőknél. Ami egyébként álltalában egy tesztpad, és ott is kijön az msi hűtésének előnye. Meg az is a sapphire megoldása sem szar. Ez egy szakmai fórum, kilehet beszélni a különböző gyártók termékeit. Amikor azt írom, a diszkó villágítás egy haszontalan valami, akkor azt komolyan is gondolom. Nem lesz tőle bármimás rossz a vga-val kapcsolatban. Nr1 a hűtés rajta továbbra is. Írom ezt msi tulajként, és remélem nem veszed ezt támadásnak mert most te is msi-t választottál. Tehát kiegyezhetünk abban, a sapphire féle 2ventis 470-ek SZELLŐS házban jók?
-
HSM
félisten
válasz
aginor #11659 üzenetére
Hát nézd, nekem pl. a Gigabyte 290 Windforce 3-as kártyámon 50-60 fok között mozgott a hűtőborda 80 fokos GPU-nál: [link]
Gondold végig, nem lenne a hűtőnek hűtő hatása, ha nem lenne jóval hidegebb, mint a GPU, amit hűt. Namost, gondoljuk kicsit tovább. Az egész hűtővezérlés a GPU hőmérséklete alapján működik. Ha a memóriákat a GPU hűtője hűti, amit hűvösen tartunk, akkor szükségszerűen a memória is kellő hűtésben fog részesülni (85 fok alatt kell maradjon specifikáció szerint, ha rajta figyel az 50-60 fokos borda tökéletes). Ugyanakkor ha egy vékony fémlapra bízzuk a dolgot, amit nem mér semmi, és semmilyen kapcsolatban nincs a ventilátor vezérlésével, az nem biztos, hogy minden esetben kielégítően fog működni. Természetesen klasszisokkal jobb már ez is, mint a kopaszon hagyott ramok esete, de a legjobb a Sapphire féle egybe-megoldás.A VRM-et monjduk én szeretem, ha külön, méretes bordán van (pl. a kétventilátoros 280X Vapor-X), de ez már részletkérdés.
Ami a szűk, rosszul szellőző házakat illeti, oda egyik 150-200W közötti nyitott hűtős kártya sem ideális, oda a házból kifújós (pl. referencia) konstrukció az ideális.
-
válasz
aginor #11650 üzenetére
Értem én hogy mit akarsz mondani, de az a baj ezzel a gyári OC-val, hogy legtöbbször a kártyák között semmi különbség nincs, és olyan minimális órajel emelésre írják rá az OC-t, amit egész egyszerűen közelébe sincs a felárnak.
Amikor 1200 Mhz-en húznak 20-at és elkérnek érte 2000 forintot egy 50ezres kártyánál?
Nyilván ezek most csak kitalált számok, de remélem érted mire gondoltam. Ezt a részét tartom vakításnak.
És én is megvettem az OC verziót, így be is fogom a pofám.. -
HSM
félisten
válasz
aginor #11647 üzenetére
Szvsz a Sapphire hűtése azért nem olyan meggyőző, mert a memóriák és a VRM hűtése is a fő borda dolga azon, és ehhez képest nem lett túl nagy. Az MSI-n meg csak egy különálló fémlap hűti ezeket, tehát az alapból nagyobb bordának ráadásul legalább 25-30W-al kevesebb teljesítményt kell meghűtenie. Nem tűnik soknak, de már ez is az.
Ettől függetlenül én mégis ezeket a hűtéseket preferálom, ahol a memóriákat is a fő borda hűti, azokon tutifix nem fognak túlmelegedni, míg ez a bordás megoldás, főleg ha a VRM is ezt melegíti, nem mindig kielégítő. -
távcsőves
senior tag
válasz
aginor #11635 üzenetére
Ugyanarról a vga-ról beszélünk?
-
kovcsrob
tag
válasz
aginor #11463 üzenetére
" 1. ha nem játszik, akkor már nem is kell driver? Ha mégis kell, akkor ugyanúgy ott a hibalehetőség."
Ha nem játszik és nem használja a GPU t extrém számításokra, akkor iGP. És eleve egy egyszerűbb GPU egyszerűbb driver kevesebb bug. Főleg mivel egy fapados driver is elég.
"2. ha nem játszik az illető sokat, csak alkalmanként, akkor miért is kellene tartania azért egy külön gépet?"
A megjegyzés úgy szólt, hogy minden más a másikon. A játék is.
Ez azért kell, mert minél több dolog cseszeteti a gépen annál valószínűbb az omlés.
Ha a farkráj ugrik az kellemetlen. Ha egy X órás munka egy projektből és emiatt csúszik a határidő... Azt szimplán megérdemli, aki melós gépen játszik.
És ezt még lehetne sorolni. A biztonsági szempontoktólKikerül az új driver a 470 en próbáltam... 16.12.01 (vagyis már olyan régóta fant van, hogy lehet róla véleményt alkotni)
Vicces béta teszt. Nálam egy szatyor kisebb buggal:
nem induk a beállítás automatikusan
a színkezeléses ablak nem jön beDe semmi gáz. A gép nem omlik. Nem fagy. A játékok (amiket próbáltam) mennek.
Amikor a V sync on, akkor kevésbé melegszik. (valószínű javult az energiagazdálkodás) -
válasz
aginor #11452 üzenetére
Aki ugyan azon a gépen dolgozik, amin játszik, arról inkább nem alkotnék véleményt. Munkára külön gép, amin csak az van, semmi más. A gamer pc-n meg mehet minden más, ami móka és kacagás. És most hagyjuk hogy mi mennyibe kerül, aki pc-n dolgozik az nem közmunkásbért keres.
-
Yany
addikt
Mind megvolt. Bőven van helyem, újratelepítettem default helyre, másik ssd-re, stb. Rendszergazdai jogon is túl vagyok, de ilyenkor külön szól, hogy ne úgy telepítsem. Nincs ötletem. Köszi mindenesetre.
A játékok kifogástalanul futnak. A kártya csont stabilan tartja az 1350/2200-as tempót +50%-os power limittel. Amióta újrapasztáztam viszont halk és hűvös is.
Közben ráértem picit szöszölni a 2500K-val, ami kiszolgálja és 4GHz-ről felrántottam 4.3 GHz-re egy TehrmalRight Archon társaságában. Brutálisan kiszolgál engem ez a proci. Nagyon jól elvannak BF4 alatt ketten az újonc RX480-asommal.
-
Scuderia77
csendes tag
Szia, igen ezt nézegettem én is, de onnan már az rx 480 sem túl drága, mint ugrás. Ahogy fogalmaztál is, hogy ebben a szegmensben az rx470 4GB verhetetlen, ezt teljes mértékben osztom. Időközben az idő is sürgetett a videózás miatt, a kölcsön R9 280x-em vissza kell adnom, ezért már meg is rendeltem egy XFX RX470 4GB Black Edition-t, jelenleg 65ezer volt a pcx-en, biztos lesz akciózva még a jövőben, de hát ha most kell, akkor nincs mit tenni
link:http://xfxforce.com/en-us/products/amd-radeon-rx-400-series/rx-470-rs-4gb-dd-black-rx-470p4ldb6
Itt a fórumon ezt sokan javasolták, ill. azt is hogy a Black Edition-t vegyem, ne a Triple X-et, mert az utóbbi 'cincog' - bár mit is jelentsen, de biztos nem jót jelentHa a GTX780-am, ami csak 3GB-os nem rosszalkodna, szerintem simán ellennék még vele egy jó darabig, nagyon jó kis kártyának tartom egyébként még most is, még videózás terén is remekül helytáll.
Szóval ezzel (ami picit jobb is talán, mint a 780-am) el leszek szerintem 1, max. 2 évet, ha már látom a saját szempontrendszerem szerinti korlátait, akkor úgyis váltani fogok egy másikra kártyára, ami akkor már alapértelmezetten 8 vagy több GB vrammal szerelt lesz valószínűleg.
A prohardver fórumában még sosem csalódtam, ha az ember elakad bármiben, az itt jó eséllyel megoldódik, legyen az bármilyen probléma, vagy épp, mint esetemben egy döntés meghozatalának segítése. Szóval köszi neked és mindenkinek aki időt áldoz mások 'problémájára'! -
Hobbbyt
őstag
Cáfollak.
Nekem a PowerColor HD3870, Gigabyte HD4850, Sapphire HD4870, Sapphire HD5850, MSI R9 380 Gaming is zizergett, és most az MSI RX480 Gaming X is.
Ez egész sorozatban 1 közös komponens van, a pedig a tápegységem.. szóval.. zizergős tápegyságem van. Eddig gyedül az Intel HD4600 nem zizergett..De én már annyira hozzá szoktam, hogy aha nincs cicergés mindig azt hiszem, hogy valami baj van.
(#9320) Sgt. Chris Ó.. Sajnálom.. Bár.. HD7850 -ről 70-re fejleszteni, a teljesítményért eléggé.... vicces.
Ettől függetlenül nem rosszak a használt cuccok, néha ki lehet fogni rosszat.. de ezért kell garanciásat venni.
-
menpee
aktív tag
Épp a napokban jött ki ez a videó, ahol a kettőt hasonlítják össze ugyanolyan körülmények között.
Természetesen erre jöhet módosításnak tuning, alulfeszelés, extrém jól szellőző ház, stb...
-
Hobbbyt
őstag
Erre a választ 2 irányból lehet/kell megközelíteni.
Ha első a hang és második a hűtési teljesítmény, akkor az MSI (twin frozr) 1-2 széria óta stabilan a legjobb. Az XFX hűtése (most? nem tudom milyen volt a korábbi szériákban) picit jobb, de cserébe nagyon picit "hangosabb".
így ketten osztoznak az első helyen. Hűtési teljesítményben és hangban így összességében nincs jobb náluk. Szerintem.Itt a forumban ez a kettő a nagy sláger, és nem alaptalanul.
Az MSI Gaming-nek 73 fok a célértéke, ehhez nálam 1346/2100-as órajeleknél 27-31% közötti (~1100rpm) venti kell.. abszolút hangtalan, még szélzaj sincs. Az egész hűtést kb. erre optimalizálták, mert 50% körül (1600rpm) megjön a szélzaj, de a hűtési teljesítmény nem lesz sokkal jobb. Amennyire tudom, az XFX alapból magasabban pörög, és ahogy feltekered a ventiket úgy nő a hűtési teljesítménye is (persze hang az már ott is van bőven)
Az XFX-ről többet nem tudok, saját vélemény hiányában.. de szerencsére itt sokan leírták a sajátot
-
Hobbbyt
őstag
-
JegesEmber20
aktív tag
-
AtHoS
nagyúr
A BIOS kapcsoló OC állásában (mikor 1260 MHz az alap LOAD órajel) kap a kártya 4 x 6.25 mV, tehát összesen 25 mV extra feszültség keretet. Emiatt tapasztaltad, hogy 1075 mV beállítása mellett 1098-1100 mV értéket is mutatott a GPU-Z
Wattool-ban levettem 0-ra az extra feszültséget az alap 4-es értékről és így teszteltem 1260 MHz-hez a minimum feszültséget
Mondjuk nekem volt korábbról már kiindulási alapom, mivel Silent BIOS mellett (ugye itt 1206 MHz az alapórajel és 0 az extra feszültség szorzója) 1000 mV-on szépen üzemelt, bár itt nem tudtam lemenni 1V alá, mivel mindig visszadobta a feszültséget 1V-ra. Viszont közben kiderült, hogy az extra feszültség szorzójánál negatív értéket is meg lehet adni, amivel alá lehet menni 1V-nak, viszont ezt már nem néztem meg
1260 MHz-re emelve 1V mellett Heaven kresselt, de 1230-on már nem volt vele gond, így OC-s BIOS mellett nem is próbáltam 1.025 V alá menni, bár az alap plusz 25mV-nak köszönhetően lehet simán üzemelne beállított 1V mellett is. Mindegy, egyelőre jó így
-
Cronerator
tag
Nem tuningoltam, csak a memóriát emeltem meg 2050-re. Alap gyári órajele 1310mhz. A feszt 1.1re állítottam, lejjebb nem próbáltam. Nem vagyok az a babrálós típus.
A házam egy régi CM690, amibe raktam 3db noctua 12es ventit. Közepes fordulaton mennek, amit a hozzáadott madzaggal oldottam meg. Ennek van egy alap, számomra nem zavaró szélzaja. (ezt csak viszonyításként írtam).
Az igaz, hogy a kártya gyári ventiprofilja szarul van belőve a maga 65 fokos target tempjével. Ezt wattmannal orvosoltam 75-re. Ezt a 75 fokot tartja max 44% (1450rpm) fordulattal. Ga nagyon figyelem, akkor épp egy kicsivel "hangosabb" a gép alapzajánál. Szubjekív nagyon ez a téma. Valakinek biztos zavaró, nekem nem. Ja igen nekem nyitott fülesem van nem zárt. -
AtHoS
nagyúr
Már miért bántana? Nem a te füleddel hallgatózom, szóval ami nekem halk az neked lehet marha hangos.
Egyelőre nincs összehasonlítási alapom más kártyákkal, így én is "csak" a levegőbe beszélekSzerk.
Nem nézted meg véletlen 1.025mV-tal? Nálam ennyivel megy szépen
schawo
Hát bakker nem egyszerű ez a terület
-
törölt tag
"Fülessel nem olyan vészes" Egészen biztos, hogy nem hibás a kártyád?
Szinte az összes tesztben csendesnek vagy elfogadhatónak hozzák ki gyakorlatilag, és tényleg ez a tapasztalatom is, de ha nálad fülessel "nem olyan vészes", akkor ott szerintem valami probléma lehetősége áll fent. -
törölt tag
A RX 470-en látható megtakaritás jellegű visszafogottság már nekem is feltünt. Talán ezért is vettem meg az MSI Gaming X videókártyát drágábban. GTX 1060 és az RX 480 videókártyán látott elfogadható hűtéseket nem egy az egyben teszik az RX 470-re, hanem több-kevesebb jól látható módositással kerülnek rá a kártyákra. Hőcsővek száma és a borda mérete és kialakitása, netán a ventik száma kerül csökkentésre, ami néhol éppen elfogadható szinten tartja a hőfokokat és nem a leghalkabb megoldás. MSI RX 470 Gaming X videókártyára a Backplate már nem került fel, de néhol azért még ilyen képeket is megjelentettek. Pedig, de nem van.
-
BReal
addikt
Nem teljesen értem: NV oldalon van Gigánál van a Mini, ahogy 900-asban is volt (előtte nem tudom volt-e), mini változatok AMD-ből tudtommal sosem voltak. Ezen kívül NV-nél van WF-Gaming-Extreme Gaming változat, 470-ből (és 480-ból) WF és Gaming változat. De most őszintén, mi szükség lenne egy Extreme Gaming változatra is, ha a tesztek alapján a Gaming is egy szarkupac? Megjegyezném, WF változatot ha jól látom, itthon még nem forgalmaznak, tehát úgy tűnhet, hogy 470-ből csak 1 féle Giga van, ami valójában 2 féle. Tehát a 3 normálisabb változatból 2 elérhető AMD oldalon is, ha netalán valaki Gigara vágyik. MSI-ből van Gaming és Gaming X, Armor is készülőben, ASUS-ból is van DUAL, STRIX és STRIX OC. Tehát a 3 "közös gyártó" modelljei közül AMD-nél nem érhető el a Giga 1 ventis mini változata, illetve az Xtreme Gaming, az ASUS 1 ventis referencia TURBO változata, valamint az MSI GT modellje. Ezekért valóban ekkora kár lenne?
-
törölt tag
Én egy Z9 Neóban konkrétan nem hallom, a ház ventilátorai hangosabbak, de az összhatás még így is bőven elfogadható. A 75 fok meg mint max. hőmérséklet 3 óra Witcher 3 után nem hiszem, hogy olyan rossz lenne. Ha egy árban vannak, akkor én is inkább MSI-t mondanék, de 4-5 ezer Ft különbségnél, ha valakinek a pénzügyi keret már a végét járja, nem kell félnie a Sapphire-től sem.
-
trufa12
addikt
Jók is voltak régen a toxic-ok, vaporok.
álmom volt hd 4xxx ből régen egy toxic verzió de ugye nem jött össze(áruk volt)
de volt pl 5770 vaporom, nagyon fasza vga-volt. Meg utána évek múltán lett valamelyikből toxic de hát akkor már idejét múlt volt. De minőségük kiváló volt valóban. -
MK VII
veterán
Köszönöm...
Valószínűleg az a mocsok win10 a bűnös.. Le is gyalulom.. 8.1 alatt semmi gondom nem volt a kártyámmal..
Nem is értem, hogy hogy tudta a Microsoft kiadni ezt az erősen béta verzióban levő OS-t. Még mindig sok a gond vele.. Ráadásul, ha DX12-t valaki ki akarja élvezni akkor mindenképp fel kell raknia ezt a bughalmazt.. -
AtHoS
nagyúr
Ilyenek a lépcsők elosztásai
Strap end 1250MHz (48 E8 01) , Range = 1126-1250MHz
Strap end 1375MHz (1C 19 02) , Range = 1251-1375MHz
Strap end 1500MHz (F0 49 02) , Range = 1376-1500MHz
Strap end 1625MHz (C4 7A 02) , Range = 1501-1625MHz
Strap end 1750MHZ (98 AB 02) , Range = 1626-1750MHz
Strap end 2000MHZ (40 0D 03) , Range = 1751-2000MHz+ -
myckey
veterán
A fogyasztás az tényleg jó, kiemelkedő!
Én ugyan ezen paramétereket beállítottam az XFX RX 480 GTR Black kártyámon.
A GPU frekvenciát 1288Mhz re raktam. Ez mellé 1,050V fesz.
Memória alap.2000Mhz.Hőmérsékletet maximum 58-60 fok volt.Mint a videóban.
Powerlimitet -30% -ra le tudtam vinni. Így az maximum 125W -ot kért. Átlag pedig 100W alatt, bőven, folyamatosan. / Ez ugye a videóban 95W volt /
Firestrike tesztben, többször lefuttatva, a videóban látható értékhez hasonló GS pont jött ki.
Tehát nekem 13.200 GS Score. / Videóban ez kicsit kevesebb, de lényegtelen / -
G.I.JOE
senior tag
Nos, visszavittem a kártyát 3 napon belül, de hiába kértem cserét, mivel nem volt nekik raktáron, csak bevizsgálást tudtak kérni rá... De arra azt mondta max egy hét.
Viszont olvastam itt másik kollégának is hasonló esete volt, szerinte driver hiba. Az tény hogy akkor őrül meg a kép, amikor feltelepül/windows induláskor elindul a driver. Mivel időm sem volt tesztelésre sok, meg próbáltam a három napba beleférni, friss windows-zal nem néztem. Viszont kb. 2 hónapos ez a gépem, annyi idős a win10 is, bírjon már ki egy szép, kipucolós driver telepítést!! No mindegy, remélem náluk is x*r lesz! -
sakal83
addikt
én úgy tudom, hogy az is megszűnt, csak még a boltok szokásjog szerint betartják. Ha rossz akkor garis ügyintézés, ha nem akkor elállhatsz.
Pontosítok létezik a szabály, de a működést akadályozó probléma esetén. A bevizsgálás, ha megtörténik, cserélniük kell. Akkor van gond, ha nem jelentkezik a hiba, mert akkor ugrott az elállási jogod.
-
sakal83
addikt
Jaj NE Te is azzal jossz hogy 4kt akarok. Nem akarok Breal kollega jott azzal hogy azert nem a kozepkategoria alja a 470 4gb mert fullhdban AZ akkori kozepkategoria alja a 270 x 40 fpssel vitte a jatekokat a 470 pedig 50el.
Erre irtam AZT hogy emiatt nem MAs mint kozepkat alja mert 3 eve a fullfd meg a Mai 2560nak holnap pedig a 4knak felel meg. Mert AZ alapigeny folyamatosan fejlodik.
-
sakal83
addikt
Te de ertsd meg hogy mire irtam a 4kt...
AZ hogy egy 3 eves kozepkat fullhdban 3 eve 40 fpst csinalt a Mai pedig 50-55ot a Mai jatekban AZ kizarolag a technikai fejlodesnek koszonheto.
4 eve a fullhd olyan volt mint ma a 2560 holnap meg a 4k. Ez AZ alapigeny...
A tobbi AZ elozo hszemben
-
-
-
troland26
őstag
Amúgy is azt vettem volna csak egy PH-s kolléga árult ~ 70k ért 2 év garanciával , csak az ilyen "gari hozzám szól"nekem annyira nincs ínyemre...így meg 3 év garim lesz egy " normális" céghez . Egyelőre nem látom értelmét a 8gb nak... ha nem jön be max kis bukóval eladom...
-
Televan74
nagyúr
VI / GFX8 IZLAND, Tonga, Carrizo, Bermuda, racerx, FIJI
GFX81 AMUR, STONEY, ELLESMERE, Derecho
GFX9 Grönland, RAVEN1X, VEGA10, VEGA11Én a Ellesmere(P10) -t,egy újragondolt,átszervezett Tonga vagy esetleg Fiji -nek gondolom.
A GFX9(Vega10/11) na az lesz valami új.Hogy most ez mennyire fog látszódni a játék teljesítményén vagy a fogyasztásában az a jövő zenéje egyenlőre.Majd kiderül kategória.
-
Yany
addikt
Megbocsájtok.
A lényeg:
- Üzletpolitika nem szimpi a zöld oldalon (GameWorks, G-Sync)
- Unom a "Driver not responding" üzeneteket.
- Nem vagyok hajlandó 250 dodót G-Syncre költeni
- Szeretem támogatni az előremutató dolgokatHa az NV freesync kompatibilis lenne, az már átbillentett volna a dilemmán, de a fentiek nekem együtt többet jelentenek, mint +n fps, mivel már a 480-as sebessége is kielégítő. De attól még simán eggyel feljebb mentem volna AMD oldalon, ha lett volna hova. De nincs. Nem kell elfogadnod az érveimet, de attól még adottak.
-
Nem kell. Nem létszükséglet, és következtetni lehet valóban. Én csak megkérdeztem talált-e valaki ilyet. Úgy látszik választ kaptam. Bár nem értem miért kell így kötekedni amikor több száz sokkal ostobább kérdést olvasok el nap mint nap a fórumon..
Azért ha valaki belefut majd egy ilyenbe azt ossza meg kérem.
Neked és BReal-nek pedig köszönöm a kulturált hangnemet.
-
mcwolf79
veterán
Nálam pl. ha elindítom a 3dMark-ot ,és töltés közben elindítom a GPU-Z-t ,akkor lefagy a rendszer sokszor. Ez valami AMD fícsőr lehet,mert ez már a 290-nel is előfordult anno.
smc:
ne legyetek már ennyire tehetetlenek! Gugli a barátod!
Melóhelyről nem tudom linkelni, de beírod, hogy "AMD RX 480 4 gb vs 8 GB", vagy akár a 470-nel , egy rakat találatot fog hozni. Tessék kicsit önállónak lenni! Oké, hogy a fórum azért van hogy segítsünk, de azért ne legyetek már ennyire lusták! -
Vitka675
tag
Meg tudom érteni az érvelésed, ám mégsem értek vele teljesen egyet. Ha elhagyjuk a VRM méret kérdését, és csak pénz/teljesítmény tekintetében nézzük minden egyéb faktor nélkül (pl jövőállóság), valamint feltesszük, ami most van, hogy árban 470 8gb = 480 4gb, akkor teljesen lecsupaszítva ebben a pillanatban a 480 4g a befutó, néhány fps többlettel. Egy egyszerű, mezei vásárló, aki nem fórumozik hónapokat vétel előtt, így működik.
(#6856) mcwolf79: bocs, néha kicsit saját személyre szabottan írok. Full HD 60 FPS, erre érzem overkillnek a 480-at, mert a 60 kockát 1440p-ben is tudja, ha nem is mindenhol. Sokáig nem terveztem új monitort venni, ezért igazodom hozzá. Feleslegesen mennék 60 fps felé, ha 60 herzes a monitor, egyébként is, én 60 és 120 fps között szabad szemmel nem látom a különbséget. Sőt, 30 és 60 között is igen-igen nehéz, ha egyáltalán lehetséges kivenni a különbséget. Nagyon jó érzés, ha magas FPS-sel fut valami, de ha nekem megvan a játékélmény már 60 fps körül is, akkor feleslegesen nem fogok tízezreket költeni arra, hogy az egyetlen különbség az legyen a játékokban, hogy a szám a jobb felső sarokban nem 60, hanem 110. Én mindenkinek kívánom, hogy a Polaris kártyájának az árát keresse meg napi szinten, de azértelmetlenül sok FPS-t én magammal szemben rongyrázásnak érzem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged