- Telekom mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
"Felolem fogkrembol is keszulhet vagy amit valaki emlitett lekvarbol is"
Pedig lekvárból fél kilót kapsz nyolcszázért, akkor a GD900 is brutális lehúzás, legalább 10X-es szorzó?!"Azt mondtad alig pasztazol."
Van még egy szűk fél tubus sok évvel ezelőttről. A Ryzen 3600-am azzal raktam össze nemrég, de legközelebb szerintem már veszek frisset, pusztán elővigyázatosságból. -
nrg_52
addikt
Latom nagyon raersz, pedig az ellenkezojet allitod... Van akivel nem erdemes vitatkozni, mert csak a magaet fujja. Mindenki mas hulye, csak o helikopter. Erveljen neked aki raer, meg akit annyira erdekel a tema. Engem nem, ugyhogy reszemrol lezartam, de te nyugodtan irj meg valamit, hogy tied legyen az utolso szo, esetleg irj meg rolam par kedves szot, hatha megsertodok, mint egy ovodas.
-
HSM
félisten
"Szerinted Kinaban milyen messze keszulhet egymastol az "mx4" es "gd900"?"
A kérdés inkább az, hogy miből. Én az MX4-et próbáltam, tökéletesen elégedett vagyok vele, számomra elfogadható az árazása, így azt fogom használni. A +1000Ft-ot pedig nem neked küldöm, mert az az MX4-re kell."A folyekony fem pasztak..."
Ez nem folyékony fém [link] . -
HSM
félisten
Nem ér annyit ez az egész téma, hogy akár egyetlen plusz percet is rááldozzak az életemből.
Annyit talán mégis iderakok, egy igen jó paszta, Noctua NT-H2, javasolt maximális tárolási idő felhasználás előtt 3 év. [link]Közben pedig maradok tisztelettel elégedett MX4 tulaj és felhasználó. Némi TG Kryonaut kitérővel, ha indokolt. Azzal mégjobban "átvernek". De jobban is hűt, ha szükség van rá.
-
nrg_52
addikt
A hagyod hogy lehuzzanak nem ott kezdodik, hogy ketevente bukok egy minosegibb pasztan ketezret. Te biztos nem b@szol el meg ennel is nagyobb hulyesegre parevente parezret, igaz? Ha ez megnyugtat vegyed nyugodtan az olcsobbat, mert abbol tobbet tudsz venni, meg szedegesd szet felevente a gepedet, mert azt javasoljak a nagyok. En inkabb ritkabban kenem csak ujra, amikor valoban szukseg van ra, es veszek minosegi pasztat hozza. Igazad van viszont abban az esetben, ha sokat pasztazol akkor nem mindegy, de az messze nem atlag felhasznalas.
-
HSM
félisten
Reálisan nézve, átlagos usernek bő 1000Ft a diferencia, mivel átlag felhasználónak a 4g MX4 is minimum évekre elég, sok-sok évvel felbontás után pedig azért ajánlatos frisset venni.
(#43050) Z10N: "Ezzel meg minden fel evben ujrakenheted oket (ahogy javasolja is par gyarto) es meg evekig eleg utana."
Szvsz igencsak nem tesz jót az alkatrészeknek, ha félévente szétborítod őket teljesen és össze. Az esetleges bénázásból történő alkatrész sérüléseket nem is számolva.
Szerintem sokkal jobban megéri egyszer normálisan összerakni egy jó pasztával, és utána évekig nem kell hozzányúlni. Az MX4 ilyen, a régi asztali gépemben is 4 év után sem volt semmi baja (X5650 Xeon húzva, ~150W) és amit 5 éve az i7-2620M laptop CPU-mra kentem [link] , az is tökéletesen ellátja a feladatát azóta is, pedig rendesen volt használva, egy ideig asztali helyett és "munkagép" is volt."havonta pasztazok fel tucat gepet"
Akkor neked találták ki ezt az olcsón/sokat kombinációt. De ez szvsz nem átlagos otthoni felhasználás.
De ebben az esetben is úgy lenne korrekt az érvelés, ha nem a relatív drága kiszerelésű pici MX4-et hasonlítanád, hanem a nagy, 45g-os kiszerelést, ami minimális keresgélés után 12 000 forintért itthoni megbízható webshopból raktárról azonnal beszerezhető. Így máris feleannyiba kerül, 522 Ft/g helyett már csak 267 Ft/g. Persze, így is áll egy 9X-es árkülönbség, de mégsem 18X-os. -
Viktor77
titán
Nem jó hsz-re válaszoltam, a Kryora gondoltam, de mindegy is.
Azt meg nem gondolod, hogy egy szaros hűtőpasztát fogok a világ másik végéről rendelni, mikor itthon lemegyek a Tescoba (kis túlzással) és megveszem az egyik legjobbat.
Évi 1 pasztázással az MX4 durván 5-7 pasztázásra elég (legyen 5, de akkor CPU+GPU). Ez bizony minimum 5 év, hova a tökömbe rendeljem meg ennek a mennyiségnek a 7x-esét?
Mindegy, befejeztem, nem ide való.
-
paprobert
őstag
2D - a hardver minimumon van, tudtommal nincs beleszólásod. Volt a régi driverekben a power efficiency kapcsoló, de az AMD kivette a driverből egy bő fél éve.
3D- A sweetspot 1050-1150 MHz között van, kb 950mV mellett, de tesztelned kell.
Max órajelet szintén tesztelned kell mert van szórás a chipek között, de ezt a legegyszerűbb megtalálni. Az enyém egy gyenge példány sajnos.Amúgy mi lett a Vegád sorsa, downgrade-eltél?
-
zodo
nagyúr
Mint említettem nem szoktam tesztelni és lehet ez is csak véletlen de alap 2133MHz és emelt 3200MHz memória sebesség mellett is van némi javulás.
Képen az alsó kettő az új konfig, bal oldalt alap és jobb oldalt az emelt sebességgel. -
Adapters detected: 1
Card #1 PCI ID: 1002:67DF - 1682:9470
DevID [67DF] Rev [CF] (1), memory config: 0x506003F2 Elpida
Ellesmere-class chip with 9 compute units per Shader Engine
SE1 hw/sw: FE100001 / 00000000 [....x....]
SE2 hw/sw: FF000001 / 00000000 [x........]
SE3 hw/sw: FE010001 / 00000000 [........x]
SE4 hw/sw: FE010001 / 00000000 [........x]
32 of 36 CUs are active. HW locks: 4 (R/O) / SW locks: 0 (R/W).
Sorry, all 4 disabled CUs can't be unlocked by BIOS replacement.XFX 470
-
mimic1979
aktív tag
Sajnos a mai napig nincsenek az ügyfelek 90%-a tisztában hogy milyen jogaik vannak egy webes vásárlásnál, és a legszörnyűbb hogy vannak olyan webáruházak akinek az ÁSZF-ét átnézve be is zárhatnának. Mi elég komoly figyelmet fordítunk rá hogy képben legyünk, és ezért szoktuk biztatni az ügyfeleket , hogy inkább a neten adják le a rendelést, és ne telefonon.
Garancia? Az egy más kérdés,főleg ha nem jogos, és szembesül vele, hogy őt viselik a költségek...Nah ott azt nagyon szeretem, de arra is kidolgoztam egy megfelelő szabályzatot amit el kell fogadjanak írásban. Azóta kevesebb a garancia, és a problémás ember -
mimic1979
aktív tag
Senkit nem minősítek "mezei usernek", ha ennek vetted én kérek első körben elnézést.
A kerek történet alapján neked volt igazad, mivel vissza igazolták manuálisan a rendelést, (nem automata e-mail). Ez esetben a forgalmazónak kötelessége ez után annyiért kiszolgálni. Automata e-mail esetén NEM! (ezt másnak írom, nem kifejezetten neked) Az automata e-mail ("megrendelését fogadtuk, stb), nem minden esetben minősül szerződésnek.
Effektív nem kizárólag minőségi probléma alapján lehet a "békéltető testülethez " fordulni.
Az meg hogy ki mekkora összegnél hajlandó "bukni" az mindig azon múlik hogy egymás között milyen a kontaktus, persze a jogi részt tisztázva.
Volt rá a mi életünkben is hogy teljesen ingyen adtunk át egy terméket az ügyfélnek , azaz nem kellett semmit sem ki fizetnie, illetve volt olyan ügyfél is akinek azt mondtam a végén hogy ne haragudjon de ne vásároljon tőlünk, inkább vegye meg máshol. -
Yutani
nagyúr
A PH teszt alapján a 480 7%-kal jobb összesítettben a 470-től. Hülye lenne az AMD 25%-kal olcsóbban adni a 470-et. Szerintem ők sem gondolták át az előzetes árat, vagy nem így tervezték a 470 sebességbeli különbségét.
Ha 150 dollárért adnák a 470-et, kinyírnák vele a 480-at.
-
mimic1979
aktív tag
Szerintem meg az Ipon nem igazán esik hanyatt egy 200K árbevételelen kontra 6,5 mrd (tavalyi mérleg)
Nyugat? Rendszeresen megfordulunk nyugati országokban és közel nem ennyire rugalmas a rendszer mint nálunk."ügyfélnek mindig igaza van"
NEM mindig van igaza az ügyfélnek! Ez marha nagy tévedés, csak amikor az iskolában is az megy a tanárnak hogy beperellek mert csúnyán néztél rám , akkor nem szabad meglepődni azon hogy egy vásárló azonnal jön hogy megy a fogyasztó védelemhez. Hála az égnek ebben az évben is jött hasonló szöveggel felém ügyfél e-mailes megkereséssel, melyre megadtam neki minden adatot hogy hol tud panaszt tenni, és mikor tisztába lett azzal hogy mekkora marhaságról beszél, akkor a bocsánat szó teljesen elmaradt, mivel hogy Ő nem olvasta el az ÁSZF-et.
Szerintem szerencsés vagy...Ennyi -
BudaiZoli
tag
Aki nem tud a valagán megülni az megfogja 75 èrt is venni a 470-et, meg kicsit drágábban a 480-at. Akik a mostani magas áras időben veszik, mind tudják, hogy drágábban jutnak hozzá. Cserèbe előbb lesz a kezükben a cucc. Valamit valamièrt. Nyílván hetek vagy hónapok múlva sokkal jobb árak lesznek, de nem mindenki tudja vagy akarja kivárni.
-
törölt tag
A 970 vs 470 csatában dx11-ben jobb a 970, dx12-ben a 470, ráadásul a használt vs új dolgot azért csak bele kell kalkulálni, így azt az 5k pluszt simán megérné. Ha választani kell, szerintem egyértelmű, hogy inkább 470 70k-ért újonnan, mint 970 65k-ért használtan. Mindemellett nyilvánvaló, hogy még így is túl van árazva, nem vitatom. Erre írtam, hogy nem áll össze, de így is volt a szövegkörnyezetben.
Nem kellett rájönnöm, hogy átvertek, mert eddig nem vettem kártyát. 78 ezer Ft-ot nyilván nem adnék ki a 4GB-os 470-ért. Ez a 68 már elgondolkodtatott, de nem tetszik a 2 év garancia, főleg hogy eddig a magasabb áron 3 év volt kiírva rá. Pcx-en már láttam ezt SSD-nél és RAM-nál is, hogy folyamatosan váltakozott a garancia időtartama ugyanannál a terméknél, nem tudom, mi lehet az oka.
Skynet258: Folyamatosan változik, utoljára mikor néztem, 480 már nem volt, de kikerült egy 8GB-os 470-es. De most már látok rá esélyt, hogy lesz nagyobb választék, értelmesebb áron.
-
mimic1979
aktív tag
" A masik oldala pedig, hogy ha ennyiert megrendelted akkor ennyiert kell adnaiuk. Az iponon is volt mar aki nagyon jo aron vasarolt adatbazis hiba miatt, hiaba az aprobetus."
Jó magam is üzemeltetek webáruházat, és ez nem igazán van így minden esetben. Nincs kötelezve hogy hibás áron neki értékesítenie kell egy terméket!
-
törölt tag
Olvastam, korrekt amit ír és tisztában vagyok vele, hogy lehúzás megy. De aki itthon akar, hazai 3 év garanciával kártyát venni, annak nincs sok egyéb opciója, mint megveszi drágán, vagy vár egy kicsit.
Ráadásul Vitka675 kommentje még mindig nem magyarázza, hogyan lesz jó vétel a 970 használtan 65-ért, ha mellette a 470 nem jó vétel 70-ért. Bár gondolom közben te is rájöttél, hogy ez a kettő így nem áll össze, nincs ezzel gond.
Még azt sem tudtam meg egyébként, hogy oc.uk-en kívül hol lehet még olcsóbban venni kártyákat, tekintve, hogy ott is 68 ezer Ft a legolcsóbb custom 4GB-os 470.Aztak*: Most hogy ezeket írtam, kint van a 470 68k-ért pcx-en. De miért csak 2 év garancia?? 480 is van 72k-ért, de arra is 2 év. 460-asok is kerültek ki.
-
törölt tag
Már most is láttam több esetben is, hogy a hazai ár alacsonyabb volt, mint az oc.uk ár. Emellett szép dolog a külföldről rendelés, addig amíg nincs olyan kártya, amit egyszer-kétszer gariztatni kell küldeni. Lehet mondani, hogy ritka, de láttam már ilyet. Egyébként a legolcsóbb 470 custom 4GB-os Sapphire is jelen pillanatban 189GBP, azaz 68 ezer Ft oc.uk-n, nem tudom akkor mégis hol vannak olyan jó áron kártyák? Használt kártyáknak meg nem értem mi köze van az újakhoz.
Emellett: Tehát szerinted jó a használt 970 65k-ért, de az új 470 70k-ért rossz lenne. Ez végképp magyarázatra szorul. -
sb
veterán
470 4GB 50k-ért kb. soha az életben nem volt várható mivel USDHUF(285)*1.27-tel is 55k jön ki.
Azóta meg 150 USD-ből 180 USD lett tudtommal az AMD részéről, tehát mindenféle kisker és magyarisztáni hókuszpókusz nélkül is 65k körül járunk. De most, jobb árfolyam (275 alatt) is még bőven 60k felett.
A 460 egyértelműen drága, a 470/480 még egy kicsit esik (mármint a legolcsóbb modellek, a 100k körüliek nyugodtan nagyot is eshetnek még
) és lassan helyreáll a rend.
-
törölt tag
Változatlanul állítom, hogy szerintem véletlenül az áfa nélküli árat rakták ki. Szóval valóban jó vétel, mert ennyi még egy ideig valószínűleg nem lesz. Ezt alátámasztja a többi kártya ára, bármelyik hazai webshopot is nézi az ember. Ha a 470 4GB 70k-ért vicc kategória idiótáknak, ami még így is a legjobb ár/érték arányú kártya most nálunk, akkor az a szomorú helyzet állt elő, hogy aki ma bármilyen kártyát vesz, az idióta. De ezzel akkor már leidiótáztál mindenki mást is, aki az elmúlt néhány hónapban vett kártyát, és akkor már azokat is, akik prohardveren bármilyen kártyát ajánlottak, mivel azoknak még rosszabb ár/érték aránya volt/van. Szerintem 70k-ért egy custom Sapphire/MSI 4GB-os 470 most kifejezetten jó vételnek számít(ana), kár hogy egy 10-essel többért vesztegetik.
-
Remus389
veterán
A Radeon R9 270 nem túl meglepő módon a 270X-hez áll a legközelebb, ami egyben a korábbi HD 7850 és 7870-hez való kötődést is jelent. Mindez a közös központi egységre, azaz a Pitcairn cGPU-ra vezethető vissza, mely a HD 7850, 7870, illetve R9 270 kártyákon egyaránt megtalálható.
Na érted már pro és xt, tehát jóhoz hasonlították a 470-est. Ha ezek után sem érted, akkor inkább...
Mod: Szeintem inkabb olvasd at megegyszer a "segitsegedet".
De sugok:
pitcairn pro 265
pitcairn xt 270
pitcairn xt 270xNa jó de a 270-es felel meg a 7850-esnek, tehát pro. A 7870-es a teljes chip meg XT.
A 470 is vágott verzió, tehát a 270-eshez illik hasonlítani, esetleg a 270X-et pedig a 480-ashoz, mindkettő teljes értékű.
-
Remus389
veterán
Nem akarok személyeskedni, de írtam hogy 270X.
szerk.: Na jó látom, segítség kell: [link]
Mod: Egy raktarsopreses 380X 32k-ert "ultra" best buy lenne. Akkor szinten azt vennek. A 380 hasznaltan 30k-nal tobbet nem fog erni. A 280X most megy 35k-ert. Én anno 2011-ben bvettem az öreg 5850-est, 34 ezer volt, 2 évvel a megjelenése után, gondolom raksöprés. Egy ugyanilyen biznisz jó lenne, szerintem átlagos gamer-nek, aki nem szórja a pénzt, átmeneti kártyának jó vétel, és lefogadom meglepően jól teljesít majd. Főleg ha elszáll a 470-es ára, vagy 60.000 körül lesz, annyiért nem jó.
-
Remus389
veterán
És a 470??
Meg a 270? Mindkettő pro.
Nem, 270X, és a RX 480 az XT.
Különben vacilálok az RX 470 és egy 32 ezer körüli, raktársöprésből származó R9 380, 380X-en, vagy használtan, 4GB-os csak. Ami érdekel a WOT-on kívűl, azt tudja futtatni. 1-2 évre jó lenne.
Sajnos azt hiszem irreálisan magas lesz az RX 470 ára, ha majdnem feleennyiért lenne egy 380-as, és az is elég nekem, akkor megfontolom.
Továbbá 4GB-os RX 470-esre sajnálom a pénzt, akkor már legyen 8, de az megint drágább lesz. 380-asból oké nekem a 4Gigás is, de az legalább olcsó.
-
Z10N
veterán
Ugy nez ki, megint ferdites volt. 460-bol lesz ref 2/4GB, mig 470-bol csak ref 4GB. A 460-nal jul28-bol hogyan lett aug8? A 470 nerf-t kapott, a 460 pedig buff-t
Nevetseges ez a kozmetikazas
Most komolyan a visszafogott 270-hez hasonlitjak, ami a 7870-nel gyengebb. Miert nem a 270X-hez?
-
deja vu
addikt
Kedves Z10N!
Mely Szlovák webshopok szállítanak hozzánk termékeket? Én NEC monitort szeretnék, tudom ez itt off, de néztem ~100 ezerrel olcsóbbak mint itthon. A 450 ezres PA272 akár már 360 ezerért is megkapható, de nem találtam boltot ami szállítana, csak az ALZA ami az egyik legdrágább Szlovák bolt. Egyébként majd egy RX480-at is rendelnék majd, mert elég régi kártyám van.
Köszönöm a válaszod!
Esetleg Harley quinn is válaszolhat, látom ő is otthon van a témában.
-
sb
veterán
Jah, csak az alapot néztem... és azt is bénán, mert csak a CU arányt figyeltem.
480-10% CU és -20% perf. De ugye ott az órajel is...A sok CU már adott, valószínűleg a kisebb órajel is az lesz, szóval jöhet a legjobb felállás.
Ugyanúgy elmehet (csak még kedvezőbb TDP-vel) 1350-1400-ig és kész a "majdnem 480 féláron". -
Ren Hoek
veterán
NV oldalon nem volt ennyi bizonytalanság ez fix.
Voltak hírek, aztán kijött ami jött.Más dolog egy készlethiányos de létező termékre várni, amíg itt azt sem tudjuk mit várjunk már. Találgatás az egész. Én annyira bíztam a 480 refben, hogy 3-4Kval alulárazva eladtam a kártyámat. Amit már bánok... de teljesen elhittem, hogy legyilkolja a használt árakat. Ehhez képest kb ugyanúgy 70 az átlagár. Amíg nem lesz árcsökkenés, meg se röccen.
-
Ren Hoek
veterán
Ki venne rev 1-et ha bejelentik a rev 2-őt?
Most ez a divat, ez a homályban tartás. Kicsit kezd elegem lenni ebből. Úgy érzem ebből nyáron se kesz VGA.Most az a cél, hogy kiszórják ezt a szettet.
Amúgy én nem értem ezt a nyári pangást. Ilyenkor kb akkora szezon van mint Karácsonykor. Ilyenkor van ideje gamelni a fiataloknak alt. Iskolától egyetemig. A "felnőtteknek" meg szabi stb...Strandolás után hajnalig game
-
t72killer
titán
460/70 kérdésben optimista vagyok, túlságosan a 480-al töltötték fel a supply chaint, sztem max 3héten belül jönnek a kicsik is.
Az is lehet a visszatartás oka, hogy a 470 kvázi uott lesz, ahol a ref 480 (lévén kevesebbet eszik és kényelmesebben elfér a fogyasztási keretben). No meg ha véletlen erre is 8x8Gb-nyi memóchipet szórtak...
-
Komplikato
veterán
Ne legyen igazam, de az egész táp balhé, meg a meg nem jövő 470 mögött az lehet, hogy valaki nagyon 100% polaris kihozatalt akart bármi áron és ez lett belőle. Ment az összes RX480 kártyákra, túlfeszelve és így nem maradt belőle még elég a 470 szériára. Ha sokat tökölnek vele, lehet eleve a 475 jön ki.
-
Ren Hoek
veterán
Nekem csillant most egy kis remény a customokra, hogy jött a rev 2 hír. Mert szerintem ezekre a ref nyákra rakott GPU-kra rákötheted paksot is, akkor sem fog 1500-1600 MHz-et menni. Ez szerintem ott látszik, hogy alapfeszen szinte nem lehet tuningolni. Fullra ki van tekerve a chip.
-
Ren Hoek
veterán
A nevezéktant én már ott elvesztettem, hogy a Vega 11 lesz elvileg az erősebb, és a 10 a kicsi.
Amúgy remélem most már összeszedik magukat és mielőbb kiadják a customokat biztos infókkal - mert jön az 1060... még ha jobb a 480 technológiailag, akkor is az 1060-at fogják venni, mert csak... itt már érzelmek is belejátszanak... még ha nem is kapható akkor is
80%-nyi nv usert érthetően nehéz rávenni bármilyen cserére is.
Az elbaltázott rajt után, most itt a lehetőség a szépítésre a customokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- NBA és kosárlabda topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xbox tulajok OFF topicja
- Bittorrent topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest