- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vitka675
tag
válasz
ggbuffon1897 #24197 üzenetére
MSI Gaming X 8gb nekem személy szerint nagyon csendes. Ez is félpasszív, 30%ra lecsavart 6 hűzhűtő (NZXT FZ) és a Cryorig H7 mellett (ez se hangos) még a hangját nem hallottam.
-
Looserke
őstag
válasz
ggbuffon1897 #24197 üzenetére
Giga Aorus XTR, Sapphire Nitro+
-
TIT
veterán
válasz
ggbuffon1897 #22110 üzenetére
Mert hiánycikk és nem mindenki nv fan,amúgy mindent félárba akarnak,csoda,hogy nem alkudott.
(OFF)Mindig azt adjuk el gyorsan amit nem szeretnénk.(/OFF)
De eladhattad volna a +3k-nak is,hátha játszani kéne,de nem hiszem.
Az a 32 ropi meg nem sok,mert valaki a dupláját írta,ebből megélni nem lehet.
Facen az aqunál is vennének 580-at,erre valami iq betyár benyögte,hogy gyorsabb a 1060 és jobb+nem fogyaszt annyit. -
TIT
veterán
válasz
ggbuffon1897 #22107 üzenetére
Lejjebb szokták vinni és nem biztos,hogy vga-t kér.
Mindig kitalálnak valami hülyeséget a drágításra? -
távcsőves
senior tag
válasz
ggbuffon1897 #18276 üzenetére
Mennyi a stage7 alapfesz wattmanban? Ha 1150mv akkor régebbi bios-t varázsoltál vissza, ha kevesebb akkor a legújabb .153-ast. És megis van a válasz a kérdésedre.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
ggbuffon1897 #18196 üzenetére
Talán mert a program jobban támogatja az Nv kártyákat
-
távcsőves
senior tag
válasz
ggbuffon1897 #17182 üzenetére
Marad az atiflash és a gpu-z bios adatbázis, ha előtte nem mentetted le. Intel IGP beizzít, és hajrá. Pár hete R3lax rakta rendbe a testvére szintén MSI Live update-l elbaszarintott kártyáját. (Nem első eset szvsz.) Talán nem haragszik meg, ha ráírsz esetleg prívátban.
Maradjon ez itt, ha valaki esetleg rákeresne, bár már le volt írva: MSI LIve Update VGA BIOS update kerülendő!! (Meg úgy általában a Windows alól BIOS frissítés, legyen az alaplap is akár.)
-
válasz
ggbuffon1897 #17182 üzenetére
Szia,
Az érdekes, nálam gond nélkül Flashelte a kártyát Live Update 6-ról letöltött file Win10 64bit -en.
L
-
válasz
ggbuffon1897 #17068 üzenetére
Csak felraktam a drivert azt jólvan.
Az MSI feliratot sem tudom hogyan lehet változtatni a színt rajta meg a DOOM is elvileg járna, mert a kártyát számla és gari szerint 22.-én vettem...majd utánanézek annak is.L
-
Pityu.
nagyúr
válasz
ggbuffon1897 #16889 üzenetére
Hát igen,vannak furcsa dolgok
-
Hobbbyt
őstag
válasz
ggbuffon1897 #16881 üzenetére
Hát... aki a CPU-Z-t tölti le a VGA monitorozására ott olyan bajok vannak aminek a megoldásához nagyon mélyre kéne nyúlni..
-
fanti
addikt
válasz
ggbuffon1897 #16550 üzenetére
Nekem még anno a Gigabyte 380X G1 Gamingos időmben a 380-as topikban azt írták erre, hogy ha bekapcsolva van a teljesítmény hatékonyság, akkor rendkívül agresszíven energiagazdálkodik a GPU, és képes arra, hogy egy másodperc alatt is sokszor változtassa a GPU feszültségét és frekijét is, mindig az adott időpillanat igényének megfelelően.
Érdekes, hogy a 380-asoknál ez az opció alapban ON volt drivertelepítés után.
-
MasterMark
titán
válasz
ggbuffon1897 #16550 üzenetére
Igen, én is erre fordítottam, de nem találok ez alapján semmit.
szerk.: Közben így itthon gépről megvan már, mobilról nem ezeket adta ki. Ki érti?
Tudom, hogy arról van szó ami a képen van.
-
MasterMark
titán
válasz
ggbuffon1897 #16548 üzenetére
Mi ennek a beállításnak az angol neve? Nézte valaki? Úgy talán utána lehet olvasni.
-
CptAdamica
veterán
válasz
ggbuffon1897 #16502 üzenetére
Szerintem is, 4 gigás verzió is bőven elég fullHD-ra. Például Battlefield 1 vram használat még 4k-ban is 5 gigát eszik.
-
Scooby
aktív tag
válasz
ggbuffon1897 #16502 üzenetére
Ebben teljesen igazad van! Kijelenthető, hogy ezek a kártyák maximum még 2 évig lesznek elégségesek kompromisszum nélkül, de biztos, hogy lesz 1-2 játék ahol kompromisszumot kell kötni! És itt most nem a FHD 60fps-ről beszélek! Erre már most is kevés, az új címek esetén!
Itt emelném ki a DOOM-ot, mert ott megvan a FHD 60fps, de ez a cím nagy kivétel minden szempontból, és nem véletlen ezzel demozik az AMD!Üdv
Dani -
Scooby
aktív tag
válasz
ggbuffon1897 #16496 üzenetére
A kolléga azt kérdezte ki tudja-e használni a 8GB vramot! Erre válaszoltam neki, hogy már most is van olyan játék ami 8GB-on elterpeszkedik, ha van annyi vram! Az megint egy másik dolog amit te mondasz, hogy 4GB is elég. Igen elég, Nem fogod észre venni amikor a vramba betölt a játék motorja, de! Ez nagyban függ a motortól, hogy mennyire bánik jól a memóriaterülettel! Most csak ezt tudom felhozni példának mert ezzel játszom: Tomb Raider 2013. Közel sem terpeszkedik 8GB vramon, de annyira pocsékül kezeli a motorja ezt a tárat hogy hihetetlen! Elfordulok, majd hirtelen vissza és látom ahogy a textúrák megjönnek! Pedig lenne helye arra, hogy tárolja azokat is de a motorja nem így jár el! De a DOOM 2016-ot is említhetem mert az is 6GB+-on terpeszkedik ha van 8GB vram, de 4GB-vel is játszható és észre sem veszed, mert jó a motor és szépen kezeli le! Akkor van nagy gond ha az adott képrészlet igényel többet mint amennyi fizikailag van, akkor van az fps drop.
A windows-os példád sem tökéletes, mert 16gb vs. 32gb vs 64gb rammal is ugyan annyit foglal el a win!
Nem vagyok szaki, ez csak a saját véleményem és megállapításom!
Nem akarok offolni, de erre reagálnom kellett mert nem teljes igaz amit mondasz!Üdv
Dani -
MasterMark
titán
válasz
ggbuffon1897 #16496 üzenetére
Most nem is feltetlen kell, de jol jon az mindenkeppen. Foleg aki ennyit kifizet a kartyaert, az mar ne ezen a plusz 10k-n sporoljon.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
ggbuffon1897 #16167 üzenetére
Üzenem ,hogy a 16.5 os driver mindenre orvosság!
-
KisBundi
őstag
válasz
ggbuffon1897 #16161 üzenetére
Energiahatékonyságnál tényleg nem ugrál az órajel. Egyébként más problémám már nekem sincs.
-
BReal
addikt
válasz
ggbuffon1897 #16180 üzenetére
Naná, én birtoklom az 51%-ukat.
Azt írtad, hogy kezd eleged lenni a piros oldal baromságaiból, no szerintem meg ezt teljesen fölösleges ide leírni. Egyrészt hangulatkeltő, másrészt felhoztam ellenpéldaként a másik oldalról az ismert hibákat. Amit aztán te is elismersz.
-
CptAdamica
veterán
válasz
ggbuffon1897 #16180 üzenetére
Crimson játék beállítások fül alatt tudsz profilokat csinálni, ott megtudod azt oldani, hogy globális beállításként megadod a teljesítmény hatékonyságot, majd a különböző játék profilok esetében pedig kikapcsolod.Most nézem, hogy ez csak elméletben állja meg a helyét. -
Zeratul
addikt
válasz
ggbuffon1897 #16165 üzenetére
Évek óta nem láttam VGA okozta BSOD-t, elmúlt hetekben bőven volt részem benne. Végül megelégeltem. Kézzel addig downgardeltem a drivert az eszközkezelőben amíg Window alap képernyő illesztőt nem mutatott, utána registry takarítás majd WHQL driver telepítése szigorúan. Azóta nincs BSOD-m.... kop-kop-kop..
Tapsi75. a Szeptember-január időszakot egyik oldal driver írói se fogják a kirakatba kirakni. Ennyi fos drivert régen nem láttam egy halomban.
-
BReal
addikt
válasz
ggbuffon1897 #16167 üzenetére
Akkor azt magyarázd meg, hogy nála miért jelentkezik a probléma, és más 470 tulajoknál nem? Ez általános 470 hiba, esetleg más programmal való összeütközés okozza, vagy bizonyos csatlakozóval jelentkezik. Amúgy ha kezd eleged lenni a piros oldal baromságaiból, ajánlom az elmúlt nagyjából 1,5 év NV-s drivereinek problémáinak listájának áttanulmányozását (akkor nyáron kezdődött valami nagyobb hibával, emlékszem cikkeztek róla), majd nemrég volt egy olyan sorozatuk, ahol a whql driver javításának javítását kellett kiadni. No, ennyit jelent, hogy milyen kártya van a gépedben. Semmit.
-
BReal
addikt
válasz
ggbuffon1897 #16165 üzenetére
Mivel több MSI 470 tulaj van itt, és emlékeim szerint nem írnak 1-1 mp-re elsötétedő képernyőről (gondolom ha lenne ilyen, leírnák), merem feltételezni, hogy vagy a kártyájával, vagy a gépével van valami.
-
fanti
addikt
válasz
Tényleg alapban ugráltatja a böngésző a GPU frekit (Firefox), még itt a PH fórumban való szkrollozásnál is.
Ha meg bekapcsolom a teljesítmény hatékonyságot, akkor meg fixálja 300Mhz-en.
Hagyom is így egyenlőre, és kösz a tippet!Még a VRM rész is kímélődik így szerintem.
-
válasz
Megnéztem most gyorsba gpu-zvel.
Megemeli ugyan böngészésnél az órajelet, de mivel a kihasználtság minimális, így a fogyasztás sem volt mérvadó. Legmagasabb értékként 18 W-ot mértem, átlagban pedig 12-15 körül.
40 fokig melegedett a kártya emelett. Ez nekem egyáltalán nem tűnik problémásnak. -
válasz
ggbuffon1897 #15817 üzenetére
Ez jogos, lehet ott már nincs is szükség ezekre a beállításokra.
Mindenesetre én most elégedett vagyok, multi monitor mellett sem emel órajelet idle-ben. Szerencsére ezek a beállítások pont jókor jöttek.És akkor, ha minden igaz, csak két egyforma felbontású, egyforma frissítésű kijelzőnél tartja meg az alap memória órajelet a kártya idle-ben és az is fontos, hogy egyforma csatlakozókon legyen kiküldve a jel.
Itt jó lehet a DP-DP, HDMI-HDMI, DVI-DVI, vagy a DVI-HDMI, mert azoknál is működik. DP és HDMI/DVI együtt elvileg nem megy. Ilyen bemenetem se a tv-n, se a monitoron nincs, így nem tudom kipróbálni.
Azt még megjegyezném, hogy nálam mind a monitoron, mind a tv-n keresztül van hang, ha az adott kijelzőre van állítva a lejátszóeszköz.Ha van valakinek hasonló összeállítása az még tesztelhetné, hogy valóban helytálló-e ez.
-
TIT
veterán
válasz
ggbuffon1897 #15808 üzenetére
Nekem is.
-
válasz
ggbuffon1897 #15810 üzenetére
Áá, értem.
Az fura. Milyen kimeneten?
Nekem a tv miatt át kellett állítanom, mert az alap y-s beállítassal dobta a zöld képet egy idő után. Rgb-n már egy ideje hibátlan. -
válasz
ggbuffon1897 #15808 üzenetére
A másik kettő multi monitor, gondolom csak akkor látszik ha több kijelző van rákötve.
-
bozont
veterán
válasz
ggbuffon1897 #15630 üzenetére
Ha legalább két megjelenítő van rákötve, akkor megvan az oka a villogásnak és a 17.1.2-ben javították is:
"Changing memory clocks with Radeon WattMan with more than one display connected may cause memory clocks to intermittently become stuck at their minimum setting or switch between min and max ranges intermittently causing display flickering." -
PlayMax
nagyúr
válasz
ggbuffon1897 #15630 üzenetére
Na pont ebbe vagyok ,ráadásul netet böngészve a szeretett játékok (GTA5) ,semmivel sem megy jobban 470-en mint 480-on.
970-re 220w van írva ,470-re meg 120w ami valóságosan nálam még a 100w-ot sem ütötte meg eddig ,szóval van az a duplája is.
-
törölt tag
válasz
ggbuffon1897 #15231 üzenetére
Fentebb írtam a sokszor táp cicereg. Nem moindom hogy a kártya nem cicereg, de nálem mindig a tápból jött a hang. A vga négyszögjel inpulzussal veszi az áram a tápból és a cpu is produkál ilyet. Kisebb nagyobb mértékben minden kártya és a cpu iscicereg, ezzel együtt kell élni, vagy lehet vátani
ARM+ andoid-ra. -
füles_
őstag
válasz
ggbuffon1897 #14970 üzenetére
Az a VRM lesz. Amúgy igen, MSI-n normális a magas VRM hőfok.
-
lsc
nagyúr
válasz
ggbuffon1897 #14970 üzenetére
Az vrm /tápellátás, a ramot sehol sem mérik/, egyik sem túl magas.
-
R3laX
addikt
válasz
ggbuffon1897 #14620 üzenetére
Ez nekem is előjött XFX Black-en, még a 16.7.1-16.8... driverekkel, de lehet bányász vírus is. Érdemes futtatni a Malwarebytes Anti-Malware progit, esetleg a RogueKiller-t, nekem fent van mind a kettő
. Nem tudom, esetleg 2 tuning progi is összeakadhat, Wattmann bekapcsolva, MSI AB, Gaming APP. Amúgy tesóm most vett MSI 480 GamingX-et, másnak mi a tapasztalata, összeakadhat az AB GamingAPP-al?
-
füles_
őstag
válasz
ggbuffon1897 #14620 üzenetére
Nekem is csinálta, hogy maxon pörgette magát a kártya idle-ben. Újraindítás meg szokta oldani. Szerintem ez szoftveres hiba.
Mondjuk most feltettem a legújabb drivert, egyenlőre még nem csinálta, aztán majd meglátjuk. -
válasz
ggbuffon1897 #13213 üzenetére
Melyik 4 betűsre gondolsz?
idáig szerencsém volt mostanában csak egy 2gb-os ddr3 memóriám volt hibás
elötte egy INNO 6600gs-nek hullott szét a ventije pár naposan -
BReal
addikt
válasz
ggbuffon1897 #12954 üzenetére
Az XFX a legjobb RX-eket produkálja az MSI mellett, ezen kár rágódni. Kifogátl egy CW-s modellt. A Gigákra általánosságban jellemző a CW.
-
and1ao
őstag
válasz
ggbuffon1897 #12960 üzenetére
Én is a VGA-ról beszéltem, de te nekem nem tudnál ezek szerint RX480-at ajánlani, mivel nálad az MSI mindent visz.
Nekem pedig anno a listámon az MSI RX480 kártyá például a rangsorban csak 4 helyre fér bele, és akkor ha már itt tartunk akkor megtippelheted miért, de nem akarlak megsérteni, nem fogod eltalálni. -
and1ao
őstag
válasz
ggbuffon1897 #12956 üzenetére
Nem mindenben felejtsétek már ezt az MSI magasztalást mert már beteges magasságokban jár.
Már kezd nagyon irritálni. -
Hobbbyt
őstag
válasz
ggbuffon1897 #12954 üzenetére
Nekem nem kell, én vagyok az első Gaming X tulaj a topikban.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
ggbuffon1897 #12952 üzenetére
Lehet, hogy gyors nyomtak egy tesztet és újra pasztázták.
Legyünk optimisták!
Engem amúgy pont nem érdekelne a sérült doboz ha amúgy rendben van a kártya. -
törölt tag
válasz
ggbuffon1897 #12863 üzenetére
-
Cronerator
tag
válasz
Üdv az Asus klubban‼ Használd egészséggel!
-
törölt tag
válasz
ggbuffon1897 #12884 üzenetére
3D ben az némileg bugos. Fps drop esentén azt kell először kikapcsolni és nem tdp limittel foglalkozi.
-
füles_
őstag
válasz
ggbuffon1897 #12884 üzenetére
Én még nem próbáltam, de ha azt mondod, hogy megoldja az órajeldobálást böngészés közben, akkor majd megpróbálom, mert ez a probléma nálam is jelen van.
-
fanti
addikt
válasz
Azért mekkora pofátlanság kell már ahhoz, hogy egy közel 100k-s terméket személyes átvételnél így adjanak oda.....persze gyors belecsempészik egy reklámszütyőbe. Mi ment át azon dobozon? Egy tank?
-
Hobbbyt
őstag
válasz
ggbuffon1897 #12794 üzenetére
Ez amúgy szomorú, mármint.. ugye tartja magát az az elv miszerint a coil whinehoz a csillagok együtt állása is szükséges, hogy az alkatrészek belső jing-jangja meg szellemi békéje pont egy frekin ráncigálják egymást stb.
Egy ideje már elkezdtem új táp után nézni nem azért mert rossz a mostani hamem mert. (nem biztos, hogy nem lesz CF, passzív-félpasszív irány) és pont a Corsair RM650i az ami nagyon megfogott.. de ezek szerint azzal is ciceregne. (nekem is cicereg minden kártyám, de sose volt zavaró szint) -
törölt tag
válasz
Akkor én nem tudom milyen az igazi cicergés. NV kártyát nem látott a 6 éves tápom, de nekem táp cicereg nem zavaró módon és rendes game alatt megszünik.
-
BReal
addikt
válasz
ggbuffon1897 #12771 üzenetére
Szia. Megkérdezhetem, mi miatt cserélted a 1060-adat? Vagy ez a kártya másnak megy, csak kipróbáltad?
-
Simi37
őstag
válasz
Akkor még igazam is lehet. Az első kártyám pont xfx gtr pcxtől volt 70,2% asiccal... rossz volt a pasztázása elég keményen, de annyira, hogy még a wot is felküldte 80 fok fölé (100% ventikkel is)... és visszavittem, elálltam. (Elvileg elküldték gariba) Annak Én voltam az '1. tulaja' ez biztos de a dobozt már én is kicsit leharcolva kaptam. Ez jó 5 hónapja volt. Úgy tűnik most ért körbe
Viszont coil whine-ra én nem emlékszem, de lehet, hogy csak azért mert elnyomta a ventik hangja.
-
törölt tag
válasz
ggbuffon1897 #12782 üzenetére
Ez gyors teszt volt.
Amúgy a cicergést sokszor a tápegységben lévő nagy tekercsek adjak, jellemzően puncsmarkoknál FS, WOT loading pálya betötésnél. Forced 60 fps tart a programés rángatja a 12 voltos ágat a táp felöl.
FS ugyanez de ott a CPU vrm- i ugráltatják a 12 voltos ágat, az halkabb.
1020mV on már halkabb azt meg meg próbálhatod. -
Simi37
őstag
válasz
ggbuffon1897 #12782 üzenetére
Szia!
Kérjek nézz egy Asicot és dobd fel a screenshotot! Van egy sejtésem a kártyáddal kapcsolatban...
-
giornalista
senior tag
válasz
ggbuffon1897 #12779 üzenetére
abba sem. indoklás nélkül kötelesek visszavenni a terméket. akár doboz nélkül is. ne is indokolj.
menj be, mondd meg, hogy kipróbáltad, de nem szeretnéd használni ezt a kártyát, kéred vissza a pénzedet. szó nélkül vissza kell venniük, nincs mérlegelési lehetőségük. ha meg lenen sérülve a kártya, vagy szét lenne szedve, akkor nem kéne visszavegyék, így azonban igen. ne izgulj
melyik bolt volt egyébként? sufni, vagy valami normális? rendes számlát kaptál, stb.?- köszi, Create, erről lemaradtam. -
giornalista
senior tag
válasz
ggbuffon1897 #12776 üzenetére
igen, érvényes. a szerződéskötés mikéntje számít, nem pedig a fizetés vagy az átvétel módja.
-
válasz
ggbuffon1897 #12776 üzenetére
Annyira nem vagyok jártas/sőt/, de keresgettem neten, elvileg így élhet, függetlenül attól, hogy a boltba bementél érte, ha otthon neten keresztül rendelted meg. Ha hülyeséget írok, akkor bocsi én ezt találtam. Mindenesetre magabiztosan bepróbálkoznék vele. Azt viszont tudnod kell, hogy úgy kell visszaadják a pénzt, ahogy te is fizettél(ha kp akkor kp, ha utalás akkor nem tudom mennyi idejük van rá de utalniuk kell). Ha nagyon nem hajlanak efelé(vagyis ténylegesen nincs jogod hozzá), akkor talán, ha másik terméket vennél, ami azonos áron van vagy több, abba a cserébe hamarabb belemehetnek, de ez már függ ugye a bolttól is, hogy milyenek.
-
válasz
ggbuffon1897 #12774 üzenetére
A leírásod alapján személyesen a boltban vetted át, így ez rád nem érvényes. Ha webshopon keresztül vetted, akkor 14napig van indoklás nélküli elállási jogod, gyakorlatilag annyinak kell megfelelni, hogy a szükséges módnál jobban nem teszel kárt a csomagolásban, mondjuk nem veszed le az olyan fóliát, ami a megfelelő működést nem befolyásolja meg ilyenek. De nekem szerencsére ilyet még nem kellett alkalmaznom.
-
füles_
őstag
válasz
Ott valami nincs rendben, ha 50%-os ventivel 80 fok Valley alatt.
Szerintem küldd vissza, mert nem ez a normális működése ennek a kártyának
-
válasz
Ha webes vétel, akkor lehet elállnék a cw miatt, ha már most ennyire zavar. Egyébként az idle 50 nem sok szerintem, gondolom a venti be se kapcsol ennél a verziónál se 60fokig.
-
olymind1
senior tag
válasz
ggbuffon1897 #10394 üzenetére
Nálam a Sapphire 480 Nitro TRIXX-szel és WattMan-nel is úgy csinálja hogy folyamatosan hűlik a kártya és lassul / halkul egyidőben a venti is, de játék után nagyon hamar lehülik 50 fok alá és utána le is állnak.
-
válasz
ggbuffon1897 #10399 üzenetére
A ventivezérlés valóban így megy sok kártyánál (nálam Nitro+-nál is), nem tudom mi az értelme. Az fps drop viszon bullshit. Én még nem láttam olyan kártyát, ami folyamatos 40 fps-en járt volna. Ha a minimum fps 40, akkor gyakran, sőt általában 60 fölött jár. És igen, most 1060-am van, az is ilyen.
-
BReal
addikt
válasz
Érdekes módon más nem beszél fps dropokról. Az, hogy van 1-2 NV bullshit játék, amiben megtörténik, azt köszönjük a zöldeknek.
-
HSM
félisten
válasz
Ez a max fordulat jelenség (véletlenszerűen helikoptert csinált magából a kártya) nálam egy MSI 7870 TF3-al jött elő, egyből repült is vissza gariba. Úgy gondolta, vicces néha a vezérléstől függetlenül maxra tekernie magát pár másodpercre. "Érdekes módon" utána a Sapphire 7870 XT hibátlan volt.
Nekem az Afterburner hibátlanul szabályozza a ventilátort 290X-emen.
Az órajeleket a böngésző piszkálja fel, azzal aligha tudsz mit csinálni.... (Én csináltam egy minimálisra csökkentett órajelű 2D profilt Afterburnerben, plusz két kattintás, és majd megfázik a kártya akkor is, ha szórakozik vele a böngésző.)
-
R3laX
addikt
válasz
ggbuffon1897 #10401 üzenetére
Mi drop-pol a mai game-ek közül?
-
R3laX
addikt
válasz
Akkor miért vettél ilyen kártyát?
. Ez már kezd átmenni hisztibe sztem.... Segítségkérős hiszti
.
Nem fenékig tejfel sehol sem az élet
-
BReal
addikt
válasz
ggbuffon1897 #10396 üzenetére
Más meg nem panaszkodik az MSI vagy más kártyájára... Ezek lehetnek egyedi problémák, érdemes megnézni, hogy Giga 1060-as kártyák sem tudják tartani az órajelüket...
-
R3laX
addikt
válasz
Terhelés után egy ideig még pörögnek a ventik, lassan pörögnek le. Nem úgy mint a régebbi kártyáknál, itt egy ideig még hűti miután kilépsz a game-ből. Nekem is fura volt, mikor meglett a kártya R9 280X után, de ez ilyen. Az hogy az öcsédnek felpörög maxra, az már para lehet. Nekem akkor kapcsol csak maxra, mikor kifagy egy tuning próbálkozás után. Ilyenkor ha újraindítom a gépet, Win betöltés előtt felpörög.
-
BReal
addikt
válasz
Más programot nem próbáltál?
-
PlayMax
nagyúr
válasz
ggbuffon1897 #10041 üzenetére
Az meg a másik....
-
paperboy
senior tag
válasz
ggbuffon1897 #9947 üzenetére
Akkor az én adatlapomat nézzétek...
-
Hobbbyt
őstag
válasz
ggbuffon1897 #9929 üzenetére
Én 40-50-ről beszélek, nem 30-40-ről. 30-40 már nekem is határ eset lenne, mert az azt jelentené, hogy néha befigyel a folyamatosság határa alá.
Nem hiszem, hogy aránytalanok lennének a költségek. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy más szempontok szerint építjük a pc-t. Én nem elsősorban játékra tartok gépet.. Tervezésnél AutoCAD, AxisVM, ArchiCAD-nél ugye nem kell nagyon ecsetelnem egy 40"-os 4k monitor előnyeit. Ebben az árban pedig az RX480 értékállóbb mint a GTX1060 plusz 4K-n a játék alatti teljesítménye is jobb (és ehhez már nem is kell várni a jövőt) a következő lépcsőfok a GTX1070 ami majdnem 2x annyiba kerül mint amennyiért én vettem az RX480-at. Na az nem arányos.. Szóval inkább majd picit visszább veszek majd a részletességből ha kevés lesz, és máris tökéletes lesz 4K-n mindenben.
-
tothm1991
csendes tag
válasz
ggbuffon1897 #9864 üzenetére
Köszi Srácok!
Viszonylag időtálló kártyának venném, full hd-ban csapatnám, legújabb játékokkal nyomnám, lehetőleg minél magasabb felbontásban.
Proci mellé egy i5 6500, illetve egyenlőre 8 gb ram, később 16. -
kisza25
félisten
válasz
ggbuffon1897 #9860 üzenetére
monitor menüben és radeon driverben is be lehet kapcsolni és az elején jó is volt
-
BReal
addikt
válasz
ggbuffon1897 #9589 üzenetére
Radeon beállítások -> játék -> Globális beállítások -> Megcélzott képkockasebesség vezérlés bekapcs -> 60 fps. Nem tudom segít-e, mindenesetre egy próbát megér.
-
Scuderia77
csendes tag
válasz
ggbuffon1897 #9589 üzenetére
Ha a kártya szempontjából nem káros, akkor engem nem zavar, így bezárva a házba a cicergést teljesen jó a helyzet
...ha vsync-et használok, akkor megszűnik a jelenség? ...ezt nem tudtam, majd kipróbálom, köszi
-
Scuderia77
csendes tag
válasz
ggbuffon1897 #9347 üzenetére
Sziasztok! Köszi mindenkinek (ggbuffon1897, Hobbbyt, fules
, sakal83) nagyon sokat segítettetek, ill. megerősítettetek abban, hogy kb jól értelmeztem a jelenlegi helyzetet
A vga amit választok max. 1-2 évet maradna szerintem (inkább kevesebbet), és itt nagyon találó, az a mondat, amit sakal83 írtál (#9352):
"mert ami a 470en nem megy az a 480on sem megy..." ...igen valahogy ezt érzem én is, amikor majd elfogy a 470 tudása (jó, amit esetleg - főleg a rendelkezésre álló vram miatt - némi kompromisszummal használok majd (ahogy fülesis írta: #9350) az idők során -de ezt a részét sem érzem iszonyat húsbavágónak játékélmény terén-), akkor ugyanúgy elfogy, de minimum brutál kompromisszumos lesz a használata az rx 480-nak is, szóval kb. egy időben lesz szükséges cserélni őket (csak és kizárólag ezért érzem én is, hogy felesleges költenem rá + pénzt)
...érdekes helyzet amikor rendelkezésre áll a keret és mégis az eszem azt súgja válasszam most a kompromisszumosabb megoldásnak tűnőt, aztán majd egy tényleg jobbat egy év múlva, mondjuk.Egyenlőre a 470 a befutó (nagyon köszönöm mindenkinek aki hozzászólt, tényleg sokat segítettetek), azt a fennmaradt 20-at majd pluszba inkább 1 év múlva költöm egy rx.....-ra , igen asszem' most ez lesz a legokosabb döntés. (még a Black Friday-t megvárom, hátha jön valami jó akció, megkapom mondjuk 2 héttel ezelőtti áron valamelyik jó típusomat
Jah azt majd elfelejtettem, egyébként totál elégedett voltam a GTX 780-ammal, szóval annál ha picit jobb az bőven elég egyenlőre
Üdv, és köszi: Scud
-
giornalista
senior tag
válasz
ggbuffon1897 #8702 üzenetére
nekem most azzal szórakozik, hogy felpörgeti 100%-ra a ventit BF1 alatt és nem állítja le akkor sem, amikor kilépek :/
a DX12-t disabled-re állítottam, azóta csinálja. király, hogy mindig van valami
-
Televan74
nagyúr
válasz
ggbuffon1897 #8702 üzenetére
Már nem először írom le,de neked is ajánlom. A wattmanba(globális) Írd át a max (cél) fordulatot.
Szerintem sajnos a az AMD wattman és a MSI bios rosszul értelmezik a kapott információt.Sok esetben akkor 100% pörögnek a ventilátorok,ha nem kellene.Nekem most 1300rpm(38%) -on is hűvös a kártya, több órás játék és nem megy 70C° fölé a GPU,és csend van.
-
törölt tag
válasz
ggbuffon1897 #8698 üzenetére
Power efficiencyt kapcsold be a Gaming - Global settings részen. Ha pedig játszani akarsz kapcsold vissza ki.
-
BReal
addikt
válasz
Valahogy csak vissza lehet venni a gyári órajeleket filmezés közben. Nem tudom, Wattmanben, Afterburnerben stb. profilt lehet létrehozni? Legrosszabb esetben fogod elmentesz egy 300 MHz-es profilt, és 1 kattintással előhívod, ha filmezni szeretnél.
-
trufa12
addikt
válasz
Ha jó rajta a bios, akkor lehet melege van a vga-nak
aztán azért pörgetgeti fel a ventit .
-
válasz
ggbuffon1897 #4963 üzenetére
a division eléggé procibenchmark tud lenni. pláne pvpben, ha elkezdetek a szakadó hóesésben robbantgatni.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Sajnálom hogy így alakult.De ami nem megy,nem érdemes erőltetni.Talán nem mindenkinek való a RX470/480! Kellemes játékot a másik oldalon!
Innentől a téma off!
-
törölt tag
válasz
PÜ ment.
-
BReal
addikt
válasz
Mondjuk őszintén szólva nem is értem, miért MSI RX 470 8 GB-ot vett. Ahogy nézem az árait, nem lehetett olcsó, annyiért meg már 8 GB-os 480 szerezhető.
Arra, amit írtál: Hiába produkál nagyobb minimumot az NV, ha egyszer egyiket lehet kapni 70-ért, a másikat meg 95-ért.
-
BReal
addikt
válasz
ggbuffon1897 #4955 üzenetére
Erősen CPU probléma gyanús. Alap órajeles (3,3 GHz) i5-2500k és i3-4360 (3,7 GHz, ami 300 Mhz-cel magasabb, mint az öcséd i3-a) között átlag fps-ben 4, minimum fps-ben 9 fps különbség.
-
törölt tag
válasz
Witcher 3 játékról tudok nyilatkozni.
Intel i3 3240 proci kevés a minimális gépigényhez, de a 2mag/4szál miatt azért játszható (Phenom II X4 940 CPU-n szintén elindul, de az is kevés lenne az RX470-hez,max egy R9 270X-hez elég a teljesitménye). Azért egy i5 2500k procival a játék jobban fut. 6-8 GB RAM-ot is felhasználhat a játék, de nálam a 16GB 1866MHz-es RAM-ok és az i5 4690K jó játékélményt ad. Előtte a Phemom II X4 970BE és 8GB 1600MHz RAM, meg az R9 380 4GB videókártya konfigom az öcséd gépéhez hasonló teljesitményingadozásokat okozott. Azért medium beállitásokkal majdnem játszható volt, de helyenként ott is beesett 25 FPS-re és nagyon zavaró volt. A Crimson 16.8.2 Hotfix elméletileg jónak mondható játékok közben, főleg ha nekem az örök elégedetlenkedőnek is elmegy, akkor nem lehet rossz. A játék tengernyi frissitést kapott a grafika minőségére és a performance hibák javitása céljából. A teljesitményt egy i3->i5 csere javitaná fel a legjobban és a medium beállitásokra a 8GB RAM elég lehet. AMD RX470, ahogy a tesztekből kiderült egy kicsit processzorigényesebb némely játékokban.
-
Looserke
őstag
válasz
7870XT-vel sem volt indokolatlan FPS dropom soha Witcher 3-alatt, de nekem i5 3570Kvan alatta 4.2Ghz-en
-
Televan74
nagyúr
válasz
Nekem WItcher3 alatt(igaz RX480),Vsync alatt is tökéletes,és freesync alatt is tartja a 45-75 fps tartományt.Egy 4,4Ghz 4790k -val és 16GB ram társaságában.Nem a kártyával volt ott a probléma az biztos.
-
sakal83
addikt
válasz
kevés a proci
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
En procit mondanam es TDP limitet. GPU-Z-t, ha logoltatod lathatoak az ertekek szepen miutan kilepsz a jatekbol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest