- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zzola
titán
válasz
Yutani #22953 üzenetére
Már el is vitték. Egyébként a merlinhardverben ma ezt kínálták előrendelésben, persze hülye nem vagyok...
ASUS RADEON RX 580 DUAL O4G, 4096 MB GDDR5 /90YV0AQ0-M0NA00/ 136000-
-
komi77
senior tag
válasz
Yutani #22594 üzenetére
Benne van a pakliban, hogy a Vega nem lesz elég jó a bányászkodásra. Mint ahogy az ellenkezője is. Remélem az előbbi valósul meg.
Már olvastam olyan feltételezést is ahol 34%-al gyorsabbra saccolják a Vegát az 1080-hoz képest, és még sok más hasonló dolog is kering. Jelenjen meg - mielőbb - aztán majd meg tudjuk mire való.
-
válasz
Yutani #21811 üzenetére
Igen, elméletileg van... csak nem ilyen papiros verziós, hanem online értékesíthetős vagy mifene...
De remélem csak OS nyűg... FElment a Win10 aktuális verziója, igaz driver nem votl fent, de a generic AMD driver felismerte hogy ez egy rx470... 2 órát ment a gép youtube-val, hiba nélkül.. most telepítem a drivert, ha most már ezzel is okés lesz akkor az SSD-t gyalulom és jön a reinstall.. -
R3laX
addikt
válasz
Yutani #21359 üzenetére
Heló! WIN+P gombkombinációval könnyen tudsz váltani a szimpla kép, tükrözött, és kiterjesztett között. Ha csak filmezésre, vagy játékra váltasz át többmonitoros módra, sztem egyáltalán nem gond, mivel akkor így is úgyis használja a memóriát. Nekem egyedi felbontással több HZ-en fut a monitor(egyedi felbontást többmonitoros móddal nem is engedi) , szóval ha nem kell a TV, kikapcsolom szimpla módra. Amúgy igen, ez korábban ki lett itt tárgyalva, talán a kábelekkel kell vmit alkotni..
-
cskamacska
addikt
válasz
Yutani #20690 üzenetére
Itt látható a két hűtés, összekukázott infók alapján sajnos egyáltalán nem jobb a Gigabyte WF2, mint a teszkógazdaságos Inno3D megoldása.
más
Amúgy még mindig nézelődök hogy 1060 vagy x70/x80, de nagyon nem tetszik hogy az RXx70-es kártyák eltűntek mindenhonnan.
Az első felvert árak után kezdenek csitulni az új kártyák árai is aprón, de erre ilyen Toms Hardware tesztek ijesztgetnek:
Ferde szemmel lesem az 500 Wattos Chieftec CTG-t, amin 8 pines csatlakozó sincs, vajon milyen gyorsan betegedne bele a 240 Wattos peak-be.
(tudom hogy +30W a generáció, meg 190 Wattnál megáll a legtöbb)
Gigabyte RX580 Gaming 4G mennyire halna bele a 6 pines csatiba?
-
füles_
őstag
válasz
Yutani #20693 üzenetére
Hát bizony már láttam egy pár tesztben, hogy kifutott a vRAM-ból és vagy stutteringet írtak vagy rohadtul le volt maradva a 6GB-ostól.
Majd leírod te is a tapasztalataidat a kártyával kapcsolatban?(#20694) CarajoEsp
Grat hozzá! Várjuk a véleményedet a kártyával kapcsolatban. Pozitív, negatív, jöhet minden. -
-
leviske
veterán
válasz
Yutani #14887 üzenetére
CSAK rossz tapasztalataim vannak a céggel. Elképzelhető, hogy én és a környezetem nyúl bele folyton, mindenesetre nem kísértem többször a sorsot.
Viszont köszi, hogy legalább Te válaszoltál.
Így a reakciókból le tudtam szűrni, hogy jobban járok, ha inkább én magam eladom a kártyám és az XFX-et nézegetem.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Yutani #14913 üzenetére
Megszámoltam, mind a 2 hűtés 36 lamellából áll..
A vastagságra pedig egyszerűen nem találtam képet a gigánál. (de nem hiszem, hogy vastagabb lenne ennél, mivel az is belefér 2 slotba és a ventije sem túl slim.) És még mindig csak ott tartunk, hogy ez a Sapphire sem a hűtéséről híres most.(#14916) Kvg : A megjegyzésekkel mindig csak a baj van.
(#14918) MasterMark : Van egy Passzív Giga 9600 GT 1Gb elfekvőben, a fiókban.. azon nincs ekkora borda
Üresen 55 fok körül járt, terhelve 85.
Régebben gondoltam rá, hogy be kéne tenni az Ati mellé a Physx miatt, de azóta is várat magára a dolog. -
Hobbbyt
őstag
válasz
Yutani #14897 üzenetére
Az az érdekes az egészben, hogy sokszor nem lehet egy képről megállapítani, hogy mennyire hatékony a hűtése. egy képről pár hibától eltekintve a Giga hűtése is jónak néz ki.
A direkt érintkező hőcső kifejezetten jó megoldás ha kellően jól van megmunkálva a felület.. viszont a WRM-ekkel nem lett volna szabad összekötni a GPU-t... hisz így oda-vissza fűtik egymást. Ellenben az, hogy a VRM a hátoldalon is össze van kötve egy hőpaddal a backplattel egyedülálló (sajnos a többi gyártó nem kötni össze)
A hőcsövek számának elégnek kéne lennie, hisz az MSI-n is csak 3 van. (2 vékonyabb +1 vastag)Amit jól lehet látni, és előre vetíti a hűtési teljesítményt az a hőleadó bordák mérete.
MSI
Giga
Sapphire
XFX
A képeket nézegetve, megpróbálva egymás mellét tenni őket.. szerintem az MSI a legnagyobb hűtőfelületű őt követi az XFX és még ő is majdnem kétszer akkora hőleadó felülettel dolgozik mint ami a Gigiának van.. De még a Sapphire is láthatóan többel van. Ez az igazi oka az egésznek.
-
törölt tag
válasz
Yutani #14887 üzenetére
Azért rosszabb amit ott látsz
A GPU közepe 3 elpűfőlt rézhőcsővel talalálkozik a sakrai meg egy alu hőhiddal találkoznak
NUTok vannak és nem egyenletes a hőátadás ez teljes mértékben katasztrofális megoldás
ehhez még hozzájön hogy pl a Devilnél folyós nem minőségi pasztát raknak ilyenkor kifolyik és semmivel nem érintkezik a GPU csikokban ez félelmetes ha belegondolunkUgyanez a megoldás MSInél egy teljes értékű RÉZ hőhid és alatta 6 höcsö
XFX esetén RÉZ hőhid és 4 höcsö a VRM felett pedig hőátadó anyag van ami elviszi a hőt a bordákra -
-
-
Lacccca87
addikt
válasz
Yutani #10381 üzenetére
Igaz nem pont a 470/480 -nál kapcsolatos tapasztalatokra alapozva, de az elmúlt 2-3 évben csak azt lehetett olvani a GIGA -tól érkező VGA-ról hogy nem bírják a saját beállított órajelüket, sokszor fagynak stb...
Én speciel ezért zártam ki alapból amikor a márkák között keresgéltem.
Természetesen ez azóta megváltozhatott.Minden márkának megvannak a maga fénykorai amikor bestbuy és sötét középkora is amikor meg kerülni kell
-
szabesz0524
tag
válasz
Yutani #10378 üzenetére
Én is Gigát vettem volna ha nem csak 4ezer lett volna a különbség. Olvastam, hogy rendben van hangügyileg. Nekem nincs vele bajom, bár tapasztalatom sincs vele. Giga r9 390-m volt. Naaa az már hangos is meleg is
Lehetséges, hogy régebbi rosszul sikerült szériák miatt általánosítanak mások.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Yutani #10037 üzenetére
Én raknék rá hármat is. Hátha megfagy.
Nekem az nem világos, hogy rakhat az ember rá nyóc ventit is. De ha bent kavargatja azt a hőt az nem optimális. Tudom a ref meg a régi his hűtők rondák voltak. De azok legalább a keletkezett hőt kifele tolták.
Ráadásul most már az isten is alsótápos. Felette a vga. Azaz táp melegét is kevergeti.
Franc se érti. Van vagy 20 éve, hogy fizika órára jártam. -
PlayMax
nagyúr
válasz
Yutani #10037 üzenetére
Azt nem értem sok emberen ,hogy ha már 80-90k ért kártyát vásárolnak ,miért vág földhöz bárkit is +2-3K...!?
Ha már legalább ennyi pénzért kártyát veszek ,akkor az legyen normális ,de ha vlki egy adott típusból a legolcsóbbat veszi meg is érdemli ha fagyogat,melegszik,hangoskodik ,ciripel meg anyám kínja.
Ilyen összegeknél már oly mind1 ,hogy 68k vagy 72k ,legyen normális és kész ,soha nem fogom megérteni ezt a politikát: Vegyük a legolcsóbbat belőle"Olcsó húsnak híg a leve"
Hálát adok az égnek ,hogy vettem egy minőségi 470-est, mint egy gagyi ,lespórolt 480-at az árából ,két kattintással ugyan ott vagyok.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Yutani #10025 üzenetére
Ez azért nem ilyen egyszerű.
Az RX470-re még elmegy a giga hűtése, RX480-on fullad tragikomédiába a dolog.
Amúgy ez az 1 ventis dolog.. nem csak ettől függ. Baromi sok tényezős a dolog, egy jól kialakított légcsatornával 1 venti is bőven elég.. (lásd. pl. ref. hűtések)Én ha lehetőségem lenne rá olyan hűtést terveznék magamnak, ami 1-2 db. 14 centi ventivel hűti az egész gépet.. szécsatornákkal
-
BReal
addikt
Figyi, én csak ugyanazon tesztoldal ugyanolyan tesztkörülményeiből tudok kiindulni, mert ott még csak arról sem lehet beszélni, hogy más tesztoldal, más tesztkörnyezet. Giga G1 (ami gondolom minőségibb hűtésű, mint az olcsóbb WF2) MSI Gaming X-hez képest 8 fokkal volt melegebb 480-nál ugyanolyan venti hangerősség mellett, 6 fokkal 1060-nál úgy, hogy hangosabb volt az MSI-nél.
-
Hobbbyt
őstag
-
h-yle
addikt
Azért megéri végignyálazni az nvidia kommenteket is. Én lassan 3 hónapja mindent követek ami VGA (reddit, ph, egyéb fórumok és híroldalak) és bár a zöld oldalon egyszerűbb az élet ott is sokat szopnak a driverekkel, meg a coil whine-al.
Nem mondom, hogy csak szerencse kérdése, de simán ki lehet fogni olyan összeállítást (HW+SW) amikor semmi baj nincs az AMD-vel, és olyat is ahol szenved az NV, de kb. lutri az egész. Új csíkszélesség, új architectúra, sajnos az első hónapok ilyenkor mindkét oldalon azzal mennek el hogy oltják a tüzet. Tény, hogy az NV-nél kevesebb tüzet kell oltani.
-
fogtunder
nagyúr
nekem is holnapot írtak átvételre, aztán majd meglátjuk, de már nagyon kíváncsi vagyok. az elmúlt 10 évben nem vettem AMD (Ati) kártyát, remélem nem lesz csalódás, ár/érték arányban nem nagyon volt jobb lehetőség.
amúgy ha zöldről váltok pirosra, akkor elég csak simán leszedni az előző drivert, vagy azért inkább küldjem rá a DDU-t?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az mindegy. Magával az effekttel van baj. A játékot frissítették régebben, de ehhez nem tudták hozzáigazítani az effektet, mert az NV nem küldött javított shadert. Mivel többet a játékot nem frissítették, így ez a hiba benne maradt. Ez van. Vagy villog, vagy ki kell kapcsolni azt az effektet.
A többi hiba pedig szimpla játékbug. Ez egy ilyen program.
-
törölt tag
Igen, nincs már rajta
"Normal " -
huskydog17
addikt
Hangos is, nem is kicsit. Hangosabb, min a referencia, ezt nem nevezném valami jó hűtésnek. Persze, a hangerő játéktól is függ, de nagyon gáz, hogy egyáltalán van olyan játék, ahol hangosabb a referencia megoldásnál. Minden helyzetben lényegesen halkabbnak kéne lennie egy jó hűtőnek.
-
Honzi
senior tag
Nem mondanám hagosnak.
Persze 2000RPM felett ennek is megjön a hangja de nem vészes én alul feszelve használom target hőmérséklet kitolva 75 fokra így nem hallani.
A hanggal az a nagy probléma hogy mindenki másként érzékelni így ami számomra hangtalan neked már lehet zavaró. -
BReal
addikt
"Even better: Sapphire’s Dual-X cooler is again damned quiet in addition to pleasantly effective. It’s not quite silent, but anecdotally, I never once heard its fans over the test system’s closed-loop liquid cooler for the CPU, which is itself pretty quiet most of the time. Sapphire’s custom coolers continue to knock my socks off."
480 4GB-os tesztjéből idéztem. Szóval nem hangos. Mondjuk a tesztnél egyik helyen Heaven benchmark alatt 75, a másik helyen terhelés alatt 76 fokot mértek, szóval nem hűvös a kártya, de pl. a dicsért referencia 1060 hűtéshez képest 3-4 fokkal hűvösebb így is, szóval nem vészes, de azért egy ASUS 68 fokon tartotta a 480-at (nyilván más oldal tesztje, eltérőek lehetnek a teszt körülmények, de azért 7-8 fok különbség csak van), cserébe ott azt írják, hogy elég hangos játék alatt a kártya.
-
ggbuffon1897
őstag
mivel elég AC b*zi vagyok, így valszeg továbbra is az nvidia lesz az én barátom
egyébként nincs vele semmi gond, tarkón lőni nem fogom magam, ha nem viszi el senki
amúgyis - asszony nagy örömére - nagy vga csereberélő vagyok
gondolom valami egyetem korszakbeli frusztráció, amikor hw-re már nemigen volt annó lóvé (helyette italra ment
)
mondjuk az eddigi rekordomat nem fogja megdönteni, amikor egy mini 970es repült kb fél nap után a hangja miatt..
-
BudaiZoli
tag
PXC-től tegnap megrendeltem a 470 Nitro+ karit 68-èrt ès úgy tűnik nem vertek át. Nem règ ezt írták már: Oldalunkon feladott rendelésed összeállítását megkezdtük, várhatóan a következő munkanapon készletre érkezik. A beérkezést követően levélben tájékoztatunk az átvétel pontos idejéről.
Hamarosan átvehető rendelésed.Ez a Besmarkt dolog meg felháborító mèg akkor is, ha kicsit káosz van a piacon.
Coolmat: Megrendelted 70.5-èrt ès 80.5-t akartak kifizettetni veled?
-
macman507
aktív tag
Előbb hívtak bestmarkt-ból, hogy 1db-ot kaptak és törlik a rendelésem, vagy hát inaktiválja, ami kb. ugyanaz gondolom.
Akkor se veszek drágábban
Mondjuk talán, de akkor nem 480 lesz már, hanem 1060 6gb-os és akkor lemondok az i7-es prociról inkább.
Vagy lesz valami belépő szintű vga-m, úgyse játékra kell első sorban, csak hát hamár... -
macman507
aktív tag
Tényleg, az nagyon jó... Pedig visszaolvastam, de pont ezt a hsz-t már nem úgy néz ki.
Ezek után, hülye aki drágábban venne 480 4gb-os verziót 75 ezernél, ez a max., amit kiadok érte és szerintem sokan mások is. Ugye ezeket már nem lehet 8gb-ra hackelni elvileg, valamivel lassabbak is mint a 8gb-os 480. -
tobias88888
őstag
-
Z10N
veterán
Kesobb jol jon meg az a 4CU es tobb savszel "dx12 only" es "vulkan heavy" cimeknel.
"Hülye lenne az AMD 25%-kal olcsóbban adni a 470-et."
Marpedig igy volt beherangozva. Igy semmi ertelme nincs, hogy egymas nyakan vannak eltero nevvel.
"Szerintem ők sem gondolták át az előzetes árat, vagy nem így tervezték a 470 sebességbeli különbségét."
Ez mar nem a mi gondunk. Az viszont igen, hogy $179-re emeltek az msrp-t. Amibol aztan meg tobb lett.
"Ha 150 dollárért adnák a 470-et, kinyírnák vele a 480-at."
Ismetlem, nem a mi gondunk. Ez lett volna az igazi forradalom. 55k-ert frissen 290 teljesitmeny. Tarolt volna, mint a "gep". Belogattak a mezesmadzagot aztan semmi se lett belole. Annak most van ertelme, hogy a 470 68-70k, a 480 meg 72-75k? Mert szerintem nincs. Selejtes gpu-t joval olcsobban kene adni. Lasd 4850/5850/6850/7850. Adott tier-ben 20-30% ar difi volt. Most 5-7%. Egymas nyakan vannak. A elnevezest meg elk*rtak.
-
arnoldito
senior tag
Üdv All!
Mennyivel tud kevesebbet a 4gb verzió a 8gb képest, valaki össsze nézte már konkrétan? 8gb csak egy kártyás módban látom értelmét, egy crossfirehez elég lenne a 4gb verzió is, ugy sem tudja 8x pcie feltölteni adattal a ramot, ha minden igaz... Csak azért sokallom azt a 20k felárat a +4gb ramért, és ahogy látom nem csak én.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Eredeti játékok OFF topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Windows 10
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Linux kezdőknek
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest