- Mobil flották
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
SSJmeszes
senior tag
Azt írták itt többen, hogy pl: BF3 ONline ban nagyon is Proci limitem van.
+ már egy jó ideje átakarok menni.
Tehát idén igen csak felújítom. Lényegében a végére majdnem egy teljesen új konfigom lesz, és elég csapós is amivel szerintem kifogom húzni 2-3 évig.. feltéve, hogy nem érdekel majd a DX12-13u.i.: tényleg erről tudni már valamit mikor lesz dx12?
-
-
Nemlátom az összefüggést ebben.Max azért gyorsabb,mert gyorsabb a proci,de mivel a Sandy-ben is csak 2.0 vezérlő van így ugyanakkora a sávszél ha mindkettő 8x/8x felállásban menne,Ivy-vel elérhető lenne a 3.0 akkor oké lenne,de az is csak 2x 8x 3.0-n menne ami meg ugyanannyit dob,mint a 2.0 2x 16x.Nem szeretnék tovább vitatkozni... a lap +10k lenne, a 2600k pedig +25k ergo +40k-t nemér meg semmiképp ezt bekell ismernetek,ennyi
-
-
ÁdiBá:
Tesszellálásban sokkal erőssebb a 7970,amúgy kb 5-10%-al van lemaradva 1125-n tőle.Persze Metroban 10-15fps-el,de azt úgysem szeretem.
Nem melegedett jobban,mint ez.Kb azonos hőfokok voltak,még hangosabb sem volt,mikor kérdezték,hogy úgyhallották 5970től hangosabb és melegebb megkellett cáfolnom,mert egyáltalán nem,ellenkezőleg...
Nemmondanám,hogy stabilabb az fps 7970el(kivéve tesszellálásban Heavenben,ott nagyon hullámzó volt),szóval meglepően jó volt a skálázódás minden játékban,de 1 GPU mégiscsak jobban skálázódikCybertrone:
Igen,a fogyasztás miatt váltottam,az a 450W túl sok volt,és elég jól kijöttem az üzletből.Először nemtitkoltan 680t akartam,de aztán olvasgattam külföldi fórumokat és aztmondták még annó,hogy azt vegyem amelyik olcsóbb,mert teljesítményben egyformák.
-
Miner
csendes tag
Radeonból egy Sapphire 5870-em volt korábban, azzal semmi gondom nem volt driverek terén... Az tény, hogy Nv-nél kevesebb user error szokott lenni a telepítgetésekből kifolyólag.
Ami igazán megtetszett most a 7970-ben, az a teljesítmény növekedés az újabb driverek hatására... Míg az első tesztben a 680 lenyomta, addig a legújabb tesztben új driver-el már a Radeon volt a jobb... Árban kb 5-6.000 lenne különbség a 2 kártya közt (sajnos a 680 már nem fér bele a keretbe). A bolti áraknál a 2 kártya közt 20.000 különbség van a Radeon "javára"...torma1981: hangról, melegedésről a tesztekben hasonló eredményeket találtam, és egyik sem volt rosszabb a mostani Asus 570 Gtx-nél... egyedül az Ati fogyasztása
-
keIdor
titán
Tudom, hogy lassabb, de attól még húzva ott van egy Yorkfield és Bloomfield környékén.
"Most hogy 120 fps vagy 80 fps, szerintem élvezhetőség szempontjából mindegy"
Kb. 105/110 és 120fps-ről beszélhetünk, nincs akkora szakadék. Egyszerűen a mai játékok kevésbé támaszkodnak már a procira 1080p és felett, hiába gyorsabb egy Ivy 50%-al azonos órajelen (lehet többel, csak mondtam valamit) nincs szükség rá. -
Colos1
őstag
Sőt, a HT egyes játékoknál csak hátráltat. Megint a BF3 -al jövök, annál nem tudom javították-e már, de ha a HT be volt kapcsolva, akkor laggolt. Amúgy ez a HT dolog nekem nem jött be, volt egy céges laptopom, és kikapcsolt HT -vel néha gyorsabb volt, és csak pár program volt, amelyik picit gyorsult tőle. Valami Core i3 volt benne.
A 120 / 80 FPS -ről meg annyit, hogy én mindig vSync -el játszom, így nálam ez úgy jelentkezik, hogy 60 FPS 60% -os GPU load, vagy 60 FPS 90% -os GPU load
-
Colos1
őstag
Ajánlom figyelmedbe a 3. pontot.
Tisztában vagyok vele, hogy kevés, de ha meg processzort veszek előbb, és utána VGA -t, akkor meg azért leszek b@sztatva, hogy mi a francért használok egy erős CPU -hoz gyenge VGA -t. Amúgy az előző gépcserémnél 3 éve ez volt, a VGA pár hónapig maradt a 9600GT, és mindenki csesztetett, hogy hogy lehet ilyen gépben ilyen VGA -t használni.
Plussz hozzáteszek annyit, hogy még nem kezdtem volna el a cserét, ha az öcsém 4770 -e nem kezd el döglődni. Ő megvette az 5850 -et, én meg cseréltem. Nem beszélve arról, hogy én "csak" a 900MHz -es változatot rendeltem, de összekevertek valamit a boltban, és ezt kaptam. Emiatt egy nem tervezett tápcserém is volt, mert ez nem 200W -os, hanem 250W -os kártya. Mondjuk ha odafigyelek a 12V -os ágakra, lehet elbírta volna
Tudtam, hogy ez lesz, de a BC2 -ben akkor is visszalépésnek tűnik, mert kevesebb FPS-em van, mint az 5850-el. (De csak itt vettem észre, máshol baromi nagyot nőtt a teljesítmény.) Ha a CPU lenne gyenge hozzá, akkor ugyanannyinak kellene lennie, vagy egy picit többnek. De most magasabb a CPU kihasználtság, és úgy van kevesebb FPS, tehát valami más korlátoz.
-
KAMELOT
titán
GTX680 legolcsóbb 470eu akkor nem értem mire fel ér egy GTX690 1000eurot?!?!
Ugyanis egy HD7970 3GB 370euro. Szóval ezek a GTX-ek kicsit túl vannak árazva.
Hamarosan már megjelenik a HD7990 6GB és 12GB-s verzióban. Reméljük az ára jóval olcsóbb lesz. Azaz olyan 6-700euro környékén.(#8664) mlinus: helyedben inkább egy ASUS HD7950-DC2-3GD5 vettem volna főleg, hogy 3 év garancia van rá és a hűtése is jobb.
-
Weareus
addikt
Na persze, az igaz, h. kissé elkéstek vele, de reménykedni lehet, meg hát azon is múlna, hogy mekkora teljesítményt hoznának ki belőle és mennyiért.
Ne mondja senki, hogy az Nvidia lehetetlen áraira nem férne rá egy kis frissítés (lefelé).
Különben meg generációk óta hagyomány a 2 GPU-s kari, még az sem kizárt, hogy AMD-nél valami nagy dobásra készülnek (3-4 GPU egy nyákon, stb.)
Az új architektúráról: nem arról van szó, hogy nem lenne jó látni, de hát a mai játékok egy 7970 cf-et nem nagyon fognak meg 1920x1200-ban, de még 2048x1536-ban sem.
Szóval játék is kellene hozzá.
ricshard444:
Látom, profibb vagy a kérdésben, mint én. Bár próbáltam keresni neten angol nyelvű cikkeket, topikokat amelyek arról szólnak, hogy a több kijelzős rendszerek mekkora adatmennyiséget jelenítenek meg (felbontás, buffer, stb.) és hogy ez mekkora mennyiségű VGA memóriát kíván, de sajnos több helyen írnak hülyeségeket, (ti. hogy ma 3 GB memória is bőven elég) így inkább felhagyok a kereséssel, mielőtt félreinformálom magam. -
Sz.Miki
őstag
-
-
szasanyi
félisten
Naná! Ki vesz akár egy ilyen VGA-t, ilyen áron azért, hogy közepes grafikai részletességgel és látványjavítók nélkül játsszon?
Nem is értem, miért vannak egyáltalán olyan tesztek, ahol ezek nem a maximumon vannak. Persze, tudom én, hogy van pár optimalizálatlan - játéknak titulált - bughalmaz, ami ezeket a legújabb VGA-kat is megfekteti, de engem konkrétan azok nem is érdekelnek.
-
Cobb
tag
Fogggallmam sincs, hogy mi lehet a gond..!
Az alábbi progik alatt hibátlanul megy a CF:
DiRT 3
F1 2011
rFactor
GTR Evolution
Alan Wake
3D Mark 11Ahol nem megy a CF:
BF3 (gyakran fagy is...)
Spec Ops the line
Diablo III
Starcraft II
Civilization 5Driver 12.7 BETA és a hozzá tartozó CAP
A Két kártya külön-külön hibátlanul és tökéletesen működik!
Ki kéne próbálnom másik masinában...!(#8448) Cybertrone:
Táp??
Érdekes,hogy játékból kilépve a GPU-Z mindkét kártyát 3D órajelen hajtotta a rendszer.
A második kártyánál nincs GPU load szenzorom...csak ez elsőnél, és ott 99 és 100%! -
-
Colos1
őstag
Úgy képzeld el, hogy a CPU -hoz három csatlakozó van. 1 CPU1 feliratú 4pines főtáp, egy CPU2 feliratú 4pines segédtáp (ezek nem cserélhetőek fel, mert más a pinek alakja), és van egy bónusz, ami ugyanolyan mint a CPU1, 4 pines és a pinek alakja is ugyanolyan, csak ennek a felirata P3. Magyarul 2 CPU1 -es tápcsatim volt, az egyik a 12V1 -en, a másik meg a 12V2-n. A táp jól volt bekötve, csak lehetett volna jobban is
Amúgy ennek utánajártam. Anno az ATX szabvány kimondta, hogy egy ágon max 240W lehet a terhelés. Ezért szétszedték több ágra a 12V -ot, ami a VGA-k és CPU-k fogyasztásának növekedése miatt az enyémhez hasonló problémákat okozhatott. Az ATX2.31 -es szabványban ezt a korlátozást eltörölték, ezért az újabb tápokon már egyben hagyják a 12V -os ágat.
-
Xmister
senior tag
Miért ne lenne elég 1 kártya?
Felülírhatod azt is amivel éppen fut, tehát jó esetben át sem kell kapcsolni.
Rosszabb esetben átkapcsolod a default BIOS-ra, windows beindul, kapcsoló vissza a custom BIOS-ra, majd flash, és újraindít.Csak akkor kell másik kártya/vak flash, ha olyan rossz BIOS-t tettél rá, ami hardveres hibát okozott, és nem akarod, hogy a garanciánál lássák, hogy másik BIOS van rajta...
-
Weareus
addikt
Ez az infó a feszültség-különbségről még fontos is lehet, köszi, utánanézek.
A "Záffájör-rel"-t jól írtam (noha nyelvtanilag nyilván nem helyes, - poénból írtam így - ezért is volt idézőjelben, bár egy kötőjel kellett volna a hasonult -val, -vel rag elé, na de ez igazán bagatell. A lényeg: köszönöm szépen még egyszer.
-
-
daneeeeee
aktív tag
-
AMATŐR
őstag
Bocs srácok, ha már felhoztátok az Nvidiát, lenne egy kérdésem!
Jövő héten kell választanom két kari közül!
Asus GTX 670 DCII Top ill. Gigabyte 7970 OC Windforce !
Melyik lenne időtállóbb?
Nem egyszerű a döntés!
Jelen pillanatban főleg BF3 multit nyomok.Ada egyértelműen jobb az nvidia!
Tudom, Google a barátom. Sok oldalt megnéztem , de konkrét tesztet nem találtam!
Segítség kellene! -
TTomax
félisten
Az a 45-50fps már kb stimmel... telepítsd újra a 12.6-ot de customot jelölj ki telepítés induláskor,majd amikor feldobja az ablakot hogy mit telepítsen akkor felül a legelsőt is pipáld ki mert az nem lesz kipipálva... na az az application profil ami CF-hez kimondottan kell!!!
(#7761) ÁdiBá
Igy van semmit sem kell tenned...abban vannak az amd által kreált profilok a játékokhoz.. akkor kell változtatnod ha szerinted nem megy ugy a CF ahogy kellene,illetve ha esetleg nincs profil a játékhoz... -
Zoli54213
aktív tag
Én úgy vagyok vele a 7970 ont abban jó amiben kell. Metróban még ez is necces, de elfogadható. Pont ott jó ahol kell a teljesítmény. Ott ahol úgy is magas mint pl. BF3, én úgy vagyok vele hogy nem mindegy hogy 60 vagy mondjuk 70-75? De pl metrónál már más a helyzet ahol még 7970-en is épphogy elmegy normálisan és attól még kevesebb a GTX680. Remélem itt értitek mire célzok és ezt kezeljétek SAJÁT véleményként, még mielőtt valaki letámadna.
Szerk.: Nekem jelenleg a driverrel semmi gondom nincs, az már más kérdés hogy gyorsulhatna a kártya
-
MPowerPH
félisten
"Az a baj, hogy te pusztán az órajelet nézed, de hogy hogyan jutsz el addig azt már nem. Hiába hozod tuninggal egy szintre a két kártyát, fogyasztás és hang szempontjából az nv felé billen a mérleg."
Így van. Ezért le is írtam, hogy ugyan akkora teljesítményért, de nagyobb fogyasztásért és hangért cserébe kevesebb pénzt kell kicsengetned. Nekem nem ér meg +20-30k-t csak a kisebb fogyasztás és hang.
-
Cybertrone
veterán
Megtanulhatnád már hogy addig míg nem jön ki hiába spekulál mindenféle oldal, mert csak feltételez, az meg édes kevés... Fogyasztás adott, semmivel nem fog kevesebbet enni, csak mostanra sikerült annyi jobban sikerült gpu-t félretenni hogy ezt a bőrt le lehet húzni ÚN. GHZ edition ként megnevezve!
-
kockaharcos
senior tag
(I)"A Pitcairn és a Cape Verde esetében az AMD már látja, hogy miképp működik az új gyártástechnológia, így vissza lehetett térni a Tahiti cGPU dizájnjának újratervezéséhez, amire a január óta meglehetősen sok ideje volt a cégnek. Ezzel az AMD csökkentheti a rendszer fogyasztását, ami lehetővé teszi a nagyobb magórajel elérését."(/I)
Talán ennek lehet valami köze hozzá!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az AMD már nem foglalkozik vele. Csak annyit tesznek, hogy felhívják a 3rd party tuningprogramok fejlesztőinek figyelmét, hogy nem jól működnek az órajelre vonatkozó beállítások. Az biztos, hogy az AMD a drivert értük nem fogja megváltoztatni. Amúgy sem rajonganak az Overdrive felületen kívüli tuningért mert csak problémákat szül.
-
peterm711
aktív tag
Ezen mérgelődöm én is, mert maga a vassal semmi gond nincs, bivaly erős, de ezek az állandó bugog kikészítik az embert. Legújabb mániája az, hogy gondol egyet és idle felugrik a ventilátor 40 százalékra, majd 5 másodperc múlva visszaáll, majd minden normális mintha semmi se történt volna. Másik bosszantó, hogyha háttérben nyitva van a böngésző + youtube(leállitva), és inditok vmi játékot, akkor nem vált fel 3D órajelre, marad 500on. Rendesen alkalmazkodni kell az embernek hozzá és betartani a sorrendet, mit hogyan és miután, hogy normálisan működjön, és ez mind gyenge 500 euróért
Egészbe az a legszebb, hogy rákellene fizetni 30-40 eurót a 680-ra, amin kevesebb a vram, és szűkebb a bus is, nem beszélve a gyenge minőségű vrm-ről
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Filmvilág
- Futás, futópályák
- Mesterséges intelligencia topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- VPN topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest