- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Netfone
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterm711
aktív tag
válasz
SSJmeszes #9614 üzenetére
Először Vantage, majd egy gagyi játék, Inversion a neve, nem valami hires, de fűteni fűt jól, ref hűtővel 79 fokos volt alap ventivezétléssel. Kb fél órát toltam vele.
(#9615) intercooler: szép az a 1300 MHz, nekem is az a cél, de csak egy teszt erejéig.
Készítem ám én is a balkont -
SVLaller
senior tag
válasz
SSJmeszes #9335 üzenetére
Felesleges ezt ragozni, aki akarja feltölti, aki nem akarja nem tölti.
Ha az AMD el meri adni ezekkel a beállításokkal ugyanazt a hardvert +50$-ért, akkor én merem ezzel használni 24/7.
Nem akarok programokkal, profilokkal bajlódni (egyelőre) nekem így jó ahogy van jelenleg. Amúgy az angol nyelvű cikkben le van írva, hogy mit változtattak benne. -
ÁdiBá
veterán
válasz
SSJmeszes #9335 üzenetére
Jól néz ki, na.
Talán annyi hogy elmondhatja, vagy esetleg kiírja neki valahol hogy GHZ Edition, de még az se biztos.
Én is nagyon erőlködtem hogy majd át nyomom a bios-t a kártyáimon, de igazából jobb is így hogy nem nyúltam hozzá hiszen mindig AB-vel választok magamnak profilt.
Valamikor 925Mhz használom őket, valamikor 1060Mhz-en.
Tovább nem is nagyon húztam csak teszt erejéig. Fölösleges. -
-
-
-
-
olta
aktív tag
válasz
SSJmeszes #9035 üzenetére
Intellel valoban jobban jarhatsz
Sajat eredmeny, es mint lathatod, maximum FPS-ed elmarad enyemtol, holott nekem csak egy kartyam van
-
-
válasz
SSJmeszes #9030 üzenetére
Akinél fent van a Heaven DX11 Benchmark 3.0 az megnézné nekem full terhelve és a Stereo 3D: Separate images beállítással. Itt nálam fél képernyős lila pixeleződés jön elő mind 2 kártyával és mind2 slottal.
Dx11 és OpenGL alatt tesztelve, minden max.-on, 3D: Separate images, nálam LCD TV a kijelző (nem 3D-s) és normális volt a kép, semmiféle artifact, lila kép nem volt látható. A Driver a 12.7 béta.
-
-
-
jones965
Modder
válasz
SSJmeszes #8934 üzenetére
A probléma a kártya fejlett energia gazdálkodásában van.
Nyitsz egy regeditet. Megkeresed ezt:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ ControlSet001 \ Control \ Class \ {4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}.
Ha megvan nyisd ki, találsz benne ilyen mappákat, hogy: 0000, 0001, 0002, 0003. Ezen mappák mindegyikében (kivéve sok esetben a 0002-ben) megtalálható az EnableUlps duplaszó, és az EnableUlps_NA szting. Mindegyiknek az értéke 1-en van, ezeket állítsd 0-ra. Tehát, ha a 0000, 0001 és 0003 mappában megtalálhatók, akkor összesen 6 értéket kell 0-ra állítanod. Ha megvan lépj ki, indítsd újra a gépet, majd ha megvolt a restart ellenőrizd le, hogy megmaradtak -e az értékek.
Fontos, hogy minden drivertelepítés után ezt meg kell tenned, mert alapértelmezésként 1 az értékük. -
-
-
válasz
SSJmeszes #8702 üzenetére
Annak a tápnak lazán el kell vinnie a rendszer. Az FX-8120 alaplap + proci kb. 140-160 wattot ehet, a két 7970 ha nincs tuningolva ~200 wattot egyenként, szóval még HDD-vel, SDD-vel, házventikkel is 600 watt körül kell legyen a rendszerednek, vagyis éppen az "ideális", 80% körüli terhelésnél járhat.
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz
SSJmeszes #8603 üzenetére
Heaven markot pont az előbb néztem meg, és 100% ra használja a CF-et.
Én semmit nem állítottam csak kikapcsoltam illetve bekapcsoltam a CrossFire-t és közel megduplázódott az FPS.
Cap-ot (Profilt) raktál fel a több kártyákhoz?!Sorry (elfelejtettem hogy tudtam volna még szerkeszteni)
(#8605) SSJmeszes Akkor nem tudom miért csak egy kártya megy alatta.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
SSJmeszes #8594 üzenetére
Érdekes. Nálam megy a CF a Heaven márkban. Furmarkozni nem szoktam.
(#8587) Sz.Miki Ez a kártya ennyin megsül. Ha ennyire tesztelni akarod azonnal csinálja rá egy ventilátor profilt. Inkább legyen hangos de hűvösebb.
Nem csoda hogy hibázik orrba-szájba.#8597) Sz.Miki Nem kell egymásnak esni ezen. Csak segíteni akart. Akinek azért ilyen kártyája van tudja hogy mi az ésszerű használat. 96 fok közel sem ajánlott hőfok.
-
Sz.Miki
őstag
válasz
SSJmeszes #8585 üzenetére
Most futtattam le háromszor a 3Dmark 11-et full hd xtreme tesztet és teszt ok!
Még mindig 12.4-es driver.Kezdem feladni, nem találok olyan tesztet amivel tudnék hibát produkálni.
Persze ha föltenném a 12.6 vagy 127betát akkor egyből kakukk.
Nálam furmark ment 1 órát xtreme burn beállításokkal, és semmi hiba. de ez 12.6-driverrel is működik szépen. 96C-ig ment föl a kártya.
-
Colos1
őstag
válasz
SSJmeszes #8561 üzenetére
Azt lehet hibázni, hogy nem kapcsolod ki az elején ezek hardveres gyorsítását
Bár az összeomlás inkább a FF hardveres gyorsítására jellemző, a Flash -nak nem szabadna lerántania a gépetHacsak nem tuningolod, és a Flash player 1000 MHz fölött akarna gyorsítani, vagy régebbi karik esetében asszem 500 MHz volt a videogyorsítás felső határa. Az lerántja. Ez tapasztalat.
-
Colos1
őstag
válasz
SSJmeszes #8554 üzenetére
Flash gyorsítás kikapcsolása: egy flash videóra jobbklikk - settings és pipa ki. Az első fülön van, alapból azt adja be.
Firefox gyorsítás kikapcsolása: beállítások - haladó - általános, és ott középtájt "hardveres gyorsítás használata, ha lehetséges"
(#8559) BMW001: Érdekes, nekem sem volt eddig semmi különös. Lehet hogy azért, mert sosem telepítettem fel semmi felesleges marhaságot, csak CCC+Driver a CIM -ből egyéni telepítéssel +CAP
-
Motion_Blur
félisten
-
ÁdiBá
veterán
válasz
SSJmeszes #8441 üzenetére
Az miért baj?!
Jobban őrülnél annak hogy ha a kártyák csak minimálisan lennének terhelve kevesebb FPS-ért?!
Nevetni fogsz de én a CrySis első részét kezdtem el megint végig vinni CF-el. Picit nosztalgiázok, és néhol volt olyan pálya mikor a két kártya 99% ban pörgött és szép, számomra megfelelő FPS nyújtott a rendszer.
Azt sajnálom mikor a kártyák csak ilyen vicc 60%-80% döcögnek új játékok alatt.
Lásd GTA sorozat meg hasonlók. -
MPowerPH
félisten
válasz
SSJmeszes #8340 üzenetére
Ha azt írtam volna, hogy egy erősebb proci kellene alá, akkor talán még érthető is a kritika, mert az nem létkérdés, a nélkül is biztonsággal fut a rendszer. Ellenben a táp kérdése az nem ilyen... Alapjáraton ilyen kategóriájú VGA mellé csak minőségi tápot szabad rakni. Pluszban ugye a 7950-70 használati részében fel van tüntetve, hogy ezekhez minimum milyen tápegység kell. Na most ez a mezei 500W-os FSP nem felel meg a kívánalmaknak. És mint látszik el sem bírja a rendszert, mert energiatakarékos módban is levágta a gépet. Ez kb. annyit jelent, hogy a rendszer egészségével játszol. Mikor megveszel egy ilyen VGA-t tisztában kell legyél azzal, hogy mi a feltétele a használatának. Tehát amit leírtál, az nagy tévedés. Ha nem megfelelő a tápegység, akkor a VGA ára+táp upgrade kell legyen az alap kiadás, amivel számolni kell, nem szimplán a VGA árával. Ha így már nem fér bele a keretbe, akkor bizony alább kell adni, és venni egy 7870-est plusz egy tápot.
Nekem ez a véleményem a dologról... Szóval ez pont így működik, csak előtte számolni kell a plusz felmerülő költségekkel is, mint egy használt autó vételénél.
Meg egyébként is... Mire ment vele, hogy megvette? Használni már nem tudja, tehát kénytelen tápot venni. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
SSJmeszes #8266 üzenetére
Az extra adatokból kiindulva a multi-GPU is lehet. A BF3 motorja bizonyos effekteknél sok interframe kommunikációt használ. A mai multi-GPU rendszerek, mint az SLI és a CF AFR módban működnek. Ha interframe kommunikáció áll be, akkor a képkockák készítése késik, vagyis visszaesik a skálázódás. Ez okozhat nagy fps kiingásokat, mert kevés képi terheléssel a két GPU pörgeti ám a játékot, de sok terheléssel már esik a skálázás szintje. Próbáld meg alkalmazni a vertikális szinkront, azzal kisebbek lesznek a kiingások.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
SSJmeszes #8263 üzenetére
Attól függ ez melyik játék. Ha a Battlefield 3, akkor teljesen normális ez a procihasználat. Úgy van megírva a program, hogy 12 szálra szétossza a feladatokat. Ezért ilyen "szétszórt". Bár nálad nyolc szál van. Szóval, ha HyperThreading-es a proci, akkor érdemes kikapcsolni azt, mert a BF3 alatt akadhat. [link] - lehet, hogy ezt érzed.
Egyébként a robbanásoknál a sebesség esése normális. De a mitől már a grafikai beállítás kérdése. Ha nagyon maxra van rakva, akkor jellemzően a GPU-nak lesz több terhelése az extra adatok képi tartalommá alakításával.
Ha nem BF3, akkor lehet a proci gond, de többet kellene tudni. Elsősorban a program a fontos, mert másképp használják az erőforrást. -
-
-
-
Xmister
senior tag
válasz
SSJmeszes #7985 üzenetére
Ugye nem a hardwareheaven méréseiből indulsz ki? Mert ebben a tekintetben az egy kalap ...
CF-ben amúgy is nagyobb a procin a terhelés, és pl. egy witcher 2 esetében ez már végzetes lehet, a későbbi játékok pedig értelemszerűen csak felfelé mennek igényekben.
Az a baj, hogy 2-3 mag fölé már nem igazán skálázódnak a játékok, és a későbbiekben sem lesz egyszerű ezt megoldani, az AMD pedig többszálúságban lenne erős.De nem akarom elvenni a kedved, ne legyen igazam!
-
-
MPowerPH
félisten
-
ÁdiBá
veterán
válasz
SSJmeszes #7826 üzenetére
Több Fps?!
Teljesen mindegy mit tunindolgsz.
Úgy is az Fps-re lesz hatással, csak a memória annyira nem számít mint a Gpu.#7828) SSJmeszes Túl sokat nem fog szerintem számítani. Lehet 1-2 Fpsnél többet.
De nem akarok hülyeséget mondani. Ha tudod húzni és hűteni is, akkor miért ne?!
Nem lesz tőle semmi baja a kártyának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- EAFC 25
- Medence topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Sweet.tv - internetes TV
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elemlámpa, zseblámpa
- DUNE médialejátszók topicja
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged