Hirdetés
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
poli27
veterán
Hali
Az mitől van,hogy nálam nem megy a Kombustor,se a Furmark, se a GPU caps viewer,ha letörlöm a AMD drivert és csak a win8 64 bitbe épített Microsoft Wddm es van fent akkor,faxán müxik, de ahogy felteszem a gyári legfrissebb driver ezek az indításnál hibát észlelnek és leállnak
Egy Asus 7970 DC2T ről lenne szó.Thx

-
haddent
addikt
Na, én kipróbáltam most 3 féle biost: CLub3D ami alapból 1100 MHz -es, sima ref. GHz, és VaporX. Az összes működik a kártyámon (DualX Sapphire), de mind szar. Mind sokkal több Ampert pumpál bele (+3-4A 12V -on), ezért a VRM szétfő. A ventiprofilok szarok, későn reagálnak, nem hűtenek rendesen... Úgyhogy nekem marad a gyári DualX bios és MSI AB állítás

Nagy kár, hogy nem lehet már módosítani a biosokat, és sajátot flashelni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
HSM
félisten
válasz
Speed®
üzenetére
Na, akkor csináltam neked egy gyors mérést!

Fogyimérő szerint 297W volt ez, 1050/1400Mhz, 1,1V +20%PT: [link]
Ez pedig 232W, 925/1250Mhz, 1,0V +20% PT: [link]Namost, ez már önmagában nem kis difi, hogy a komplett gép fogyasztását megdobja +28%-al, amikor csak a VGA fogyaszthatott többet, semmi más...

Kiszámoltam a Logout cikkes módszeremmel a VGA nagyjábóli fogyasztását, korrigálva a tápom hatásfokával (0,83-nak számoltam) meg az üresjárati, és proci-fogyis értékekkel, így 178W vs 124W jött ki a komplett VGA fogyasztására, ami 43,5%-os növekedés.Nézzük, mit is mért a VRM! Először is megmértem multiméterrel a 12V-om, és 12,2V jött ki, amikor a VRM modul 12,158V-ot mért, ami simán korrektnek tűnik, ugyanis ennyit röhögve eshet a feszültség, mire odáig elér, illetve nem is a VGA-ba menő csatlakozón mértem, mivel nem akartam egy rossz mozdulattal rövidre zárni az egész gépet.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Másodszor, a felvett teljesítményei a GPU-VRM-nek egyszer 72,2W másik esetben 115,2W, ami ugye a +60%-os eredmény. Ha egy kicsit jobban végigondoljuk, ez se lehet nagyon messze a valóságtól, ugyanis az egyetlen dolog, aminek jelentősen nő a fogyasztása a kártyán, az a GPU, míg a memóriák fogyasztása nem nő csak 12%-ot, (órajelemelés ennyi, fesz azonos) illetve a többi részegység, ami a kártya 3. tápköréről megy se változik a fogyasztása. Végigszámolva a dolgokat simán kiadja, ugyanis
178-115=63W a kari nem gpu-részének fogyasztása, míg 124-72=52W, ami nagyjából reális, ugyanis 52*1,12=58W. Tehát 5W difivel kijött, ami simán lehet bármi, amit nem vettem figyelembe, vagy akár kerekítési pontatlanság is, vagy valami háttérfolyamat 2-3W-os ingatása a fogyasztásmérőn, bármi.
De a mérés nagyságrendje abszolút helytállónak tűnik nekem. 
Egyébként a lapom procis fogyasztás méréséről már korábban bebizonyosodott, hogy pontos, "szoftver kiolvasás" ide vagy oda: [link]
Szerk: Most látom, véletlen nem zoomoltam az egyik képen, míg a másikon igen. Visszamentem ugyanoda, és W-ra pontosan megegyezik a fogyi, az FPS diferencia ellenére, úgyhogy szerencsére nem kell emiatt teljesen újramérni mindent.

-
ZozzHUN
addikt
Nekem annyira bebugzott, hogy ha letöröltem akkor is fixen tartotta 950mV-t. Amikor GTX 680-ra váltottam akkor abba hagyta, mivel nem kezeli a fesz szabályzóját, 7970-est megint csak nem piszkálta már szerencsére. Pedig próbáltam driver uninstall+cleaner-t is 2x, win reinstallt meg nem akartam emiatt csinálni. Így inkább kerülöm a force constant-ot és kész

-
Speed®
titán
Az alapvető fizikai összefüggéseid alapján sem ehet 225W helyett 360Wot, ne bomolj már..dugd rá a fogymérőre és láss "csodát"..nem lesz 135W a 2 beállítás közt, azt garantálom. Le is f0snám a bokámat, ha ilyen alapon az 1Vról 1.1Vra felküldött aktuális 480am nem 250Wot, hanem 400at rántana a tápon..miközben a valóságban ~60W az eltérés a 2 setup között.
Semmilyen szoftveres mérés nem minősül hitelesnek, bármilyen szenzor is hazudja az adatokat. Még mérőműszerből sem mindegy, milyen akad az ember kezébe, nem egy pártíz centes IC lesz a pontosság netovábbja.. -
HSM
félisten
válasz
Speed®
üzenetére
Csak alapfokú fizikai összefüggésekkel számolva is 37%-al nő a fogyi az 1050-es beállításon. Erre még rájön a magasabb hőfokú VRM rosszabb hatásfoka és a melegebb GPU nagyobb áramfelvétele. És elhiszem a szoftveres adatokat, ha azok a VRM kontrollerből származnak. Ebből kéne inkább axióma, hogy nem minden szoftveres mérés ugyanolyan.
Holnap meglesem a fogyimérővel is, ha jut rá időm. 
-
HSM
félisten
A sensoros ablakon config gomb, és utána ez: [link]
(Kicsit igénytelen kép, még korábban csináltam valakinek privibe, de a lényeg látszik, kevés a tárhelyem...
)(#20763) ZozzHUN: Amúgy csináltam egy gyors, és kicsit felszínes (mivel nem sikerült pontosan ugyanoda beállni) összehasonlítást a hőfokokról!
Ez az előbb linklet TR kép 1050/1400-on 1,1V-on 20% powertune-al:[link]
Ez pedig ugyanígy, csak 925/1250Mhz 1V-on: [link]
Ha megnézed, sebességben olyan bő 10% a difi, míg ha meglesed az áramfelvételt, 10,3A áll szemben 6,3-al, tehát a GPU áramfelvétele bő 60%-al nőtt.
Ezért fogyott el a halkságra optimalizált házhűtésem alatta, míg 925-ön meg untig elég. 
A képeken pedig a bő 2000 RPM szélzaja már kihallatszik, míg a bő 1500 ahhoz képest síri kuss....![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lehet, mégis marad az alapórajel 1V-on a preferált beállításom.
-
HSM
félisten
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Az elég korrekt.
De függ attól is, hogy milyen játékban. Crysis 3-ban ahogy linkeltem is, nekem is tök halk, hűvös, míg Tomb Raiderben ilyenek a hőfokok: [link]
Azért az is látszik, hogy 8,5A-ről 10-re nőtt a bemenő áramfelvétel a Crysis-hez képest... (legalsó OSD alsó sor, felette meg VRM adatok.)Kicsit alaposabban szemügyre véve a dolgokat a házhűtésem fogy el a több hőtől, ha leszedem oldalról a befújó 14-es ventiről a porvédőt, és kicsit feljebb tekerem, még 73 fokra se melegszik a VGA, 1800 alatti ventivel...
Úgyhogy marad 925-ön, amíg fejlesztek kicsit a házhűtésemen....(#20767) DroiDMester: Oh, így már értem, köszi!

(#20776) MM: Elég furák a fordulatszám-értékeid... Jól méri, méri egyáltalán? Ugyanaz az RPM 38%-on, mint 20%-on?
Amúgy jól sejted, ha lassabban teker a venti, a VRM se lesz olyan hűvös. De a 70-75 fok szvsz tök jó neki.(#20777) zack: pont ez a lényege annak az opciónak, hogy akkor mindig azt a feszt kapja.

Nekem alternatív megoldás, hogy nem adok neki 1,1V-nál többet, így csak olyan nagyjából +18W egy kártya a sima módhoz képest, ha visszarakom a 925-ös profilt 1V-al 2D-re, akkor már csak +10W a kari fogyasztása a gyári feszű 2D-hez képest, az szerintem nem vészes.(#20782) MM: haha, akkor elrontja, ami amúgy jó, cserébe nem oldja meg a problémát.
Tiszta haszon. Akkor ezzel nem érdemes próbálkozni, köszi az infót! 
-
MM
őstag
Trixx-ről jut eszembe:
Kipróbáltam azt is, hogy bepipálom az ULPS-t, hátha nem állítódik vissza defaultra a VCore miután standbyba megy a monitor.Eredmény:
- a monitor mikor standby-ba menne, csak blank screen van, de a pointer ott marad rajta
- VCore ugyanúgy visszaáll defaultra
Szóval lóf@sz!
Viszont nálam az kitűnően működik vele, hogy magától betölt, és 2D-ben az órajellel visszaveszi a Vcore-t, miközben 3D-ben a beállított értéket tartja, és stabil marad minden. De tényleg célszerűbb játéindítás előtt rányomni a biztonság kedvéért...
-
MM
őstag
Néztem egy hosszabb FarCry3 tesztet alapon, alulfeszelve 1V-on.
VTX3D
1680x1050 Ultra, 2x AA
Így tényleg alig melegszik, nagyon csöndes, 930/1250 stabilan.
Ehhez képest csak "átlagos" a GPU és VRM hőmérséklet, de ez a nagyon szerény ventilátor használat miatt lehet.
Ami még érdekes szerintem:
- ebben a felbontásban Ultra beállítások ellenére 1GB RAM-ból elvan
- relatív kis felbontás és csak 2xAA, i5-750@3,6Ghz CPU mellett mégis nagyon ritka a CPU limit, szóval ez is zabálja a VGA-t...
-
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Az +20-30K annyival nem ér többet.

Most amúgy 1150/1600-on jónak tűnik NFS is meglátjuk meddig.

-
fatal1ty1984
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Eléggé sajnos.föleg 7970-böl mert ami jo tuningos nemigazán adják el.
-
ricshard444
veterán
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Manapság nehéz jó kártyát kifogni

-
fatal1ty1984
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
dc2-esekröl nemsok jot hallok mostanában,rengeteg fesz limites került a piacra belöle. cole86 is kifogott egyet aminek nemlehetett a feszt állitani ( asus 7970 DCII ) nekem még a legelso sima nem oc-s 7970 dual x -em van és itt nincs dropp,vagy vrm tulmelegedés,1200-at 1.125v-on viszi.ugylátszik az ujabb kártyákon elkezdtek sporolni a gyártok sajnos.
-
ricshard444
veterán
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Egy DCII-ben több potenciált látok 1 kártyás rendszer esetén, de ár/érték arányban valóban a legjobb az kétségtelen.
-
Nem a DRIVER végett ismeri fel MOD -nak! Katt ha érdekel

-
fatal1ty1984
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
szerintem az egyik,hanem a legjobb hütés most a dual x hütése
-
ZozzHUN
addikt
Hát nem tudom, ez hűvös? a 7970 dual-x 69 fokos volt auto ventin susogós hangon 1100@1175mV-n, akkor annak nagyon jó hűtése volt, kár volt eladni

Mi lett volna ha annak nézem meg a min feszt 925-ön... jesszus.
fatal1ty1984: Akkor én adok azért 85-öt... nehogy árulnia kelljen

-
HSM
félisten
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Tényleg tök jó...
Szeretek néma kussban játszani...
Mondjuk Crysisben megvolt a néma csönd hűvösen húzva/alulfeszelve is [link], csak sajnos a Tomb Raider sokkal jobban fűt, ott vissza kellett vegyem 925-re, ha nem akartam se a 75 fokot túllépni, se az 1800-as ventit... Igaz, csutkamaxon, 2X-es SSAA-val játszok... Ha nincs is 60FPS, de állati jól néz ki. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
HSM
félisten
Én még emlékszem az első TRI-SLI GTX480 teszteknél páran belefutottak ilyen 800W körüli tápokkal a limitbe... Aztán ilyen két táppal hajtott gépekkel fejezték be a tesztet, marha vicces volt...
Tudnak fogyasztani ezek a VGA-k egymagukban is, nemhogy duplán/triplán... 
Ellenben az alapfesz nagyon "pazarló"... A lényeg épp az, azért jobb ez az 1000-1100-as tartomány, mert itt nem kell neki a gyári alapfesz sem, azaz nálam 1,188V, hanem vígan elszalad pl. 1,1V körül 1050-en.

A 925Mhz-es gyári órajel is azért marad síri kussban, mert 1V-ot adok csak neki ehhez csak, ami durván kisebb fogyasztást/melegedést produkál, mint amit 1,18V-on produkálna.
De hát erről szólt a teszt... 
-
válasz
pcsabat
üzenetére
Ilyen értékek mellett nekem se éri el kombustorral a 80fokot se.
Szal nálad is felmenne 100fok fölé akkora fesszel.(#20757) pcsabat Muszáj lesz nekem is lejjebb venni.
Amúgy a boost is jó nagy hülyeség így mert túl feszeli és 1000Mhz-nél is feltud menni 100fokra, ha akkora terhelést kap pl NFS. 
-
HSM
félisten
válasz
DroiDMester
üzenetére
Hehe, rájöhettem volna a kép nevéből... Azt hogy csináltad, hogy 7900 MOD-nak ismeri fel az AB meg GPU-Z? BIOS editálás, vgay csak simán ilyen lett a refi BIOS-al?
Én megmondom a frankót, jobban tartok a nem rávaló BIOS rárakásától, mint az Afterburner Unofficial módjától, bár leginkább egyiket se szeretem... De ha választanom kéne, az unofficial nyerne nálam.
Amúgy trükkös, így kapásból kitoltad a powertune limitet 250W+20%-ra...

(#20748) SzlobiG: Én pont ezért nem húzom ennyire, igaz, nekem Powercolor V2 van. Menne az is vígon 1200-on, csak marhára melegszik. Ellenben 1050/1400-on 1,1V-on már egész jó.
Ha meg kussot akarok, akkor marad 1V-on a 925/1250Mhz... 
-
E1even
senior tag
-
pcsabat
őstag
válasz
SzlobiG
üzenetére
Nem, nem élek ilyen szerekkel
. Játékra használom, azok pedig az életben nem fogják ekkora terhelésnek kitenni, hogy ennyire melegedjen.Viszont a GPU Caps Viewer-nek egy régebbi verziója fenn van, abban van a szőrös fánk. Azt már futtattam 4-5 percig, akkor 80 fok körül beállt. Mondjuk ennél biztosan jobban nyírja a kombustor.
-
-
válasz
kockaharcos
üzenetére
Nem mérési hiba, mert 110fok felett vissza veszi a teljesítményt és feleződik az FPS. Kombustor még hamarabb felnyomja. Most váltok át sima bios-ra azt csökkentem a feszt amivel búcsút mondhatok az 1200MHz-es GPU-nak pedig bírná.

-
VRM 110fok.

Igazán rakhattak volna gigáék rá vmi bordát mer így NFS alatt kb 5perc játék után eléri és vissza veszi.

-
Nem nem használom soha AB -nél még a Force módot sem (nálam csinált anomániákat)
így használom(csak az órajel korlát van feloldva benne)
most a kép a másik gépemen készült, de ugyan így van belőve a 7950 is

Egyébként látom nem jöttél rá a megoldás : HD7970. Referencia BIOS órajeleknél látod is alap (925/1375)
-
HSM
félisten
Köszönöm! Örülök, hogy tetszett, és hogy hasznodra vált!

(#20723) DroiDMester: Hát ez kész! Magasabb órajelen nincs dobálás, míg kisebben van? Lehet a powertune meglátta az 1200Mhz-et és inkább kikapcsolta magát úgy megijedt!

Az FPS is bőven megvan, ott nem volt ugrálás. Nálam sajnos nem működött a trükk, kipróbáltam.
(Gondolom, nem kapcsoltad be az Afterburner unofficial módját, ami kikapcsolja a powertune-t, mert amúgy az csinálhat ilyet) -
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
GTX680-ba számoltam be, és skipper 7870-esét akartam kipróbálni, de eladta inkább másnak, szóval 2 szék között a földön vagyok

Amúgy tökéletes kártya volt, annál jobb 7970-est nem láttam még, sőt, még más 7970esem nem is volt!

-
-
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
-
válasz
Garsza
üzenetére
Nekem is pont ezt csinálta
telepítsd fel újra az ati drivert(teljesen CCC -és minden egyéb) és utána menni fog!**********************************************************************
ZozzHUN még mindég nem érted a legfelső bekezdés DRIVER ből olvas azok NEM VALÓS értékek!az alsó 2 bekezdés a lényeg HW infónál! idle: 0,805.v hwinfó is annyit mond load 1,219.et állítottam ab -ben amire hwinfó 1,207.et mond valósnak, de ott a kártyád próbáld ki meglátod! vagy neked nem méri ezeket?
-
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Amit bekereteztél az akar lenni a pillanatnyi vGPU, tudom. Csak érdekes, hogy 850mV-t mutat a VDDC és az droppol 804mV-re, aztán 1170mV-t mutat a VDDC és az meg 1207mV-re "droppol" néha. Vagy rosszul látok valamit?
-
Garsza
veterán
Helló az mitől lehet hogy nem indul el nekem a kombutsor tesztje egyik sem?
próbáltam már a 2.4.2 2.5 2.5.1
Feltelepül elindul a program de ha rányomok valami tesztre az már nem indul. A program működése leállt hibával megáll. Próbáltam alapóra jelen és tuningolva is de semmi változás. -
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Még mindég nem elég alaposan nézted meg!

Azt gondolom észrevetted minél jobban terheled a GPU -t annál nagyobb a DROP értéke! Ekkora órajelen és feszen, nameg kombustor alatt bődületes a drop mértéke igen GPU-Z nél jól látszik közel 100.mV a drop
Csak hogy viszonyítani tudj idle be 81.W ot kajál a gépem most a teszt alatt 435.W -on állt végig és ezt vedd hozzá hogy a tápom hatásfoka 94.%(Platinum)
-
Cseneles
őstag
Ha valakinek van Gigabyte HD7950WF3 ami 900/1250 értékeken megy gyárilag annak tudom ajánlani az FZ1 Biost amit 1000/1250 értékre javitottak
, kipróbáltam müködik frankón 
-
Bossi
őstag
Az érdekes, hogy miután beraktam a képeket és írtam [link], hogy ugrál az órajel újra rányomtam csak felvettem a Kombustorban a felbontást 1600x900-ra és újra futtattam láss csodát nekem is fix. 1070-en ment a GPU na akkor most

-
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Megvan, megvan! Beállítottad a 1219mV-t, de nem apply-ztad, ezért csak 1170mV-re lőtted be, HWINFO-ban is ott van

(remélem nem volt sok idő a teszt
) -
No akkor feladom a leckét és fejtsd meg........
1200/1650.MHz@1,219.v +20% BETON STABIL 1-ms -ra se ugrott le 1200/1650 -ről!
és ha kell itt a HW infó ablaka is!
*********************************************************************************
ZozzHUN : NEM NYERT! nézd meg jobban a HW infót az alsó 2 bekezdés a lényeg ugye a legalsó a vRam felette a GPU és az felett a BUGOS rész ami driver ből olvasná a fals értéket! -
zack
nagyúr
Átolvastam a logout cikkedet. Nagyszerű írás lett.
Ez a force constant voltage nálam is megoldott sok minden problémát, lehet én is rápróbálok az 1100Mhz GPU-ra alap feszen (nálam ez 1175V).
Egyébként szerintem boost-os a kártyám, legalább is Tomb Raider alatt monitorozva volt órajel és fesz ugrálás.
Constant Voltage ezt megoldotta, és jóval stabilabb lett a kártya.
TriXX-ben adtam neki egy agresszívabb benti profilt, mert gyári auto szabályzással 74 fokos volt a hidegebb kártya, és 84 fokos a melegebb, VRM hőfokok nagyon rendben vannak, 80 fok alatt. Ezek max eredmények 25 fokos szobában több óra Tomb Raider alatt.Most agresszívabb de nem túl drasztikus venti profillal fogom tesztelni.

-
ZozzHUN
addikt
-
Cseneles
őstag
Aki ért hozzá az leirná hogy ATIFLASH-el mit kell pontosan beirni dos ban h Biost tudjak frissiteni?
köszönöm
-
haddent
addikt
válasz
pcsabat
üzenetére
Nem feltétlen igaz ez sem szerintem, és nálam volt, hogy Tomb Raider alatt stabil, Crysis 3 kifagy. Aztán TR és Crysis 3 is stabil, azt hittem tökéletes, majd a counter strike : global offensive a maga kis dx9 -ével úgy megölte ahogy van
Tehát nem feltétlen az erősebb játék a mérvadó.. sokféle terhelést kell tesztelni annyi a lényeg szerintem -
Gery0505
aktív tag
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Persze, most jön majd a játék teszt, csak egyelőre szerettem volna tudni, hogy nagyjából mit bír a kari.
pcsabat: Miután kifagyott kellett még neki egy kis feszemelés, vagy az órajelet vetted visszább? Alapvetően mi a különbség a benchmark progik és a valós játékok között? A benchmark progik is 99%-ra leterhelik a kártyát. A játékok ennél nagyobb terhelést jelentenek azért fagy ki?
-
pcsabat
őstag
válasz
Gery0505
üzenetére
nálam annyi az alapfesz egyébként és nem számít magas alapfeszűnek a kártyám. Egyébként 1100 Mhz szerintem tökéletes mindennapi használatra. Ekkora feszültségen meg nagyon jónak számít. Egyébként kíváncsi leszek, a Far Cry 3 meg a Crysis 3-nak elég lesz-e ekkora fesz. Nálam ezek voltak a leg-gépigényesebb játékok és ezek is fagytak ki a legkönnyebben.
1100-on lazán ment a Tomb Raider (végig is toltam így fagyás nélkül), 1.120 V-on, míg a Far Cry 3 csonttá fagyott ezen a beállításon kb. fél perc után.
-
Gery0505
aktív tag
válasz
pcsabat
üzenetére
Így van, nagy nehezen megtaláltam, hogy hol lehet állítani a feszt, és akkor már fel tudtam, húzni mint a vekkerórát.
Szerintem még nem ez a vége a karinak, csak elfogyott a csúszka 1100MHz-en, és nem tudom tovább húzni.
Egyébként a kombustor 1,081 V-on stabil volt, de a 3D-Mark-nak viszont még kellett egy kis fesz mert kifagyott. Ekkor lett az 1,094V a bűvös szám. Még ez fel fog finomodni, ha a játékokat is bevetem. Még kipróbálom a Heaven Benchmarkot is. -
Gery0505
aktív tag
Köszi.
Ezzel ha átkapcsolom nem boost-os biosra, akkor mi fog történni? (Remélem nem indul el az önmegsemmisítési funkció...
Visszaveszi a GPU órajeleit a gyári 800MHz-es értékre? Lehet olyankor tuningolni? Gondolom csak kikapcsolt állapotban lehet átkapcsolni, és a boot után lehet majd érezni. -
Gery0505
aktív tag
válasz
Maotun
üzenetére
Nagyon jók az Asus kártyák, nekem is az van (HD7950-DC2T-3GD5), és 1100MHZ-re fel tudom húzni. Egy kis fesz emelés kell neki 1,094V-on tudja az 1100MHz-et, és nagyon stabilan tartja a frekiket. Igaz hogy boost-os a biosa, de 115FPS körül megy az MSI kombustor szőrös fánkja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elektromos autók - motorok
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Projektor topic
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Futás, futópályák
- Elden Ring
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év gar
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Eladó egy HP omen 17-w131ng laptop 1,5 TB ssd vel Dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Egy Asus 7970 DC2T ről lenne szó.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Holnap meglesem a fogyimérővel is, ha jut rá időm. 

Ezért fogyott el a halkságra optimalizált házhűtésem alatta, míg 925-ön meg untig elég. 
Tiszta haszon. Akkor ezzel nem érdemes próbálkozni, köszi az infót!