- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
prokxy #22097 üzenetére
Mit kockáztatsz? Egy rebootot
Nekem a kártya a gyári feszültségénél jóval alacsonyabban megy: 975/1500 (1,25V) helyett 1100/1600-on (1,138). Kell további bizonyíték?
Mikor először lett dedikált video kártyám, sokat játszottam és év végén kerekedett a szemem az áramszámlán (melyet én fizetek, nem a Papa/Mama). Azóta nekem nem mindegy a konnektorból 550 vs 500W. Még az is lehet, nem vagyok egyedül -
Whit3Rav3n
senior tag
-
MM
őstag
válasz
prokxy #22073 üzenetére
Nálam az alap órajeleket (930/1250) 1,137V helyett 1V-on is tudja a kártya. Ez pedig a gyakorlatban azt jelenti, hogy +20% power limittel is kevesebbet fogyaszt / kevésbé melegszik, mint a gyári beállításon a power limit nélkül - ami nélkül viszont nem tartja az órajelet, mivel boostos kártya...
-
-
HSM
félisten
válasz
prokxy #21795 üzenetére
Teljesen érthetőek az érveid, használd egészséggel.
Jó kis kari, az 100%, rendes gyári húzással.
(#21807) ko-ko82: Fura... Elvileg így kéne tudnia, nekem is ez a csip vezérli a VRM-et, és hibátlanul tekergeti nekem a feszt a 3.0.0 beta 7 AB, ami nálad is van a képen, és ahogy te próbáltad.
Nem tudom, BIOS-ból lehet-e feszzáras, vagy a nem gyári BIOS, esetleg hardveres feszzár?
(#21818) adamssss: Marha sok feszt kap, nem csoda, hogy felforr az agya... Nekem 1050Mhz beton stabil 1,1V beállított feszen... Úgy ilyen a gém: [link]
(#21824) adamssss: De nemcsak a kevés fesztől lehet instabil, hanem pl. a túl sok fesz miatti túlmelegedéstől is...
-
-
haddent
addikt
válasz
prokxy #21699 üzenetére
Az a helyzet, hogy a legjobb 50 és 70 -nek is kb. 1200-1250 a vége levegővel. Az 50 nem menne már nagyon többet, a 70 meg hűthetetlen, főleg a VRM. Az átlag szerintem itt olyan 1100 és 1200 között járatja a 70 -sét, és nem is nagyon tudná tovább húzni. Ennyit meg általában mennek az 50 -sek is, és akkor máris megvan az 5% diffi.
#21707 Maotun ez egyáltalán nem jó kártya. A hűtése szerintem kifejezetten rossz, a GPU nem válogatott, tehát két eset van. Vagy adnak egy elvárható feszültséget biosban 1100MHz -hez, mondjuk 1.2V, ami droppol 1.2V alá, de ekkor a nem válogatott gpu miatt simán lesz olyan amelyik egyszerűen nem fogja tudni azt amit ráírnak, vagy túlfeszelik, de akkor meg fogyaszt, melegszik, degradálódik, minden baja van.
És jó lenne megérteni, hogy a gyártók sem máshogy overclockolnak mint te otthon, sőt, sokkal kevesebb időt fordítanak rá...#21709 ricshard444 megelőztél
de nem baj, úgyis meg fogják még ma 2x kérdezni, meg holnap 5x
-----
Egy érdekes kérdés viszont, amiben én nem vagyok biztos, hogy az 50 és a 70 milyen kapcsolatban vannak? Pl.: gyártás során hibás 70 -ből még lehet 50 -es?
-
-
daveoff
veterán
válasz
prokxy #21699 üzenetére
Nekem volt, mindkét kártya. A 7950 tényleg jobb ár/érték aránnyal rendelkezik, és sokkal nagyobb tuning potenciállal rendelkezik, és szinte mindegyik tudja az 1100-1150MHz-et. De ugye a tuning előre kiszámíthatatlan. Ha mindenképpen 70-est szeretnél, a legjobban akkor jársz talán, ha itt aprón veszel egy garis 7970-et......
-
Formaster
addikt
válasz
prokxy #21699 üzenetére
A mai napig én is azt gondoltam, hogy nekem 7970 kell, mert van rá keret és hosszú időre tervezem, de ma többen rávilágítottak, főleg ricshard444, hogy egyszerűen nem éri meg. Még most is kicsit gondolkodom azon, hogy képes leszek-e tunningolni, mert ha nem akkor inkább kifizetem, de végülis a procimat is sikerült szépen behangolnom egy kis olvasgatás és jópár kedves fórumtársnak köszönhetően. Továbbra is bízom bennük és magamban ...
-
válasz
prokxy #21690 üzenetére
És mint említettem az itt járt cuccoknak szinte azonos volt tuningban a végük mind 70 mind 50 felől.
C2C összességében 5% difi, ez nem lesz késöbb sem több.
Csak, hogy számokban kifejezzem most arról beszélünk, hogy valami 55fps helyett 57-el fut...
Egy CF már 40k-val olcsóbb mint 70CF, ami egyáltalán nem elhanyagolható és 5%-t veszítesz, nem nagy kaland. -
Formaster
addikt
válasz
prokxy #21689 üzenetére
Nem vagyok pénz híjján, de aki azt mondja, hogy nincs a pénznek millió helye az vagy milliárdos, vagy buta. Nálam fontos az ár/érték arány. Pl még most is nyúzom a 4870-es kártyámmal és mit ne mondjak minden elindul rajta, persze nem minden fullon, de még ma is használható kártya. Viszont ha azt nézem, akkor 20k-ból tudok venni még egy normális házat is a gépemnek és kezdem úgy látni, hogy amihez kevés lesz már a 7950, ahhoz a 7970 sem lesz elég, persze lehet hogy majd 10 fps-el többet hoz, de az már nem kategória.
Amúgy meg nem feltétlen mindenki azt vesz amire van pénze, mert megvehetnék 2x gtx 690-et is, de minek...
-
prokxy
veterán
válasz
prokxy #21689 üzenetére
Itt egy kis teszt:
Alapeset, 7950 vs 7970: 38.8 vs 45.6 FPS
Felhozható a 7950 a 7970 teljesítményére, de akkor is van 10FPS ezek közt, nem beszélve arról, hogy ilyen alacsony FPS számot nézünk. Ha A 7970-et is felhúzzuk, akkor nem 45.6 lesz, hanem 55-56 (vagy több), ami azért számít.
Ha pedig nem fog ki az ember egy jobban húzható 7950-et, akkor máris közel 20FPS bukik úgy, hogy a max FPS 56 lehetne!!! Nagyon nem mindegy. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fotók, videók mobillal
- Synology NAS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Opel topik
- Vicces képek
- Vízpart, vakáció és hardverek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest