- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
válasz
Hoorus #38978 üzenetére
Azért veszel kisebb procit mert nem használod ki? Ez milyen baromság. Állt benne 100eurod???
Procit csak egyszer veszel és jó 2-3 évig ha nem többig. Gépben sosem áll a pénzed....az baromság.
Nekem 4820K procim van és kihasználom minden mennyiségben. Következő upgrade majd 8/16 vagy 10/20 proci lesz! -
Fr3eWar
őstag
válasz
Hoorus #37090 üzenetére
Köszi srácok.
Igen azt olvastam hogy a csomagban mellékelnek átalakítót.
Csak furcsa volt elsőre. Annó vagy a 8800gt-men vagy a GTX 260-as kártyámon még egy kanócot is be kellett kötni az alaplap és a VGA között, hogy átmenjen a hang. Most meg már Digital Visual Interface-en is küldözgetünk hangot, hova szalad a világ. a 260-as után minden karimon volt natív HDMI, így nem kellett "varázsolni" -
HSM
félisten
válasz
Hoorus #36394 üzenetére
A VRM-re tényleg figyelni kell azokon, bár egy 1100/1500Mhz körüli, kitesztelt feszes tuning meg se kottyan nekik. 1150-1200Mhz, sok fessze erőltetve, ami sok nekik.
Ami a ventizörgést illeti, nálam a venti újrazsírozása [link], és most figyelj, a venti vezetékének megigazítása a burkolat és a borda között együttesen megoldotta, úgyhogy most full zörgésmentes.
Viszont hajlamos egyébként tényleg rezonálni bizonyos frekvencán (ventifordulaton) sajnos. -
HSM
félisten
válasz
Hoorus #26870 üzenetére
Nagyon korrekt kis 7870, ha ennyit megy, és ilyen szép eredményt hoz.
Bár a 7950-ed akkor nem igazán volt a helyzet magaslatán, nekem régebbi driverrel, 1000/1250-en hoz a 7870-eden 200 pontot grafikában.... [link]
És hol van ez a végétől, ami 1200/1575 fölött van....(#26871) Tarill: Akadt a topicban 7950 is, ami nem igazán szerette az órajeleket efölött.
Egyébként ez a mérettel függ össze, a 7970-ben több tranzisztornak kell működnie egyszerre hibátlanul, ezenkívül nagyobb áramerősséget is vesz fel. Összességében több mindennek kell klappolni egy szupertuning 70-eshez, mint 50-eshez.
De ha megnézed a topicot, pl. ugyanolyan ritka az 1300-at menni képes 7950, mint 7970, tudtommal 1-1 db van belőlük. -
HSM
félisten
válasz
Hoorus #26857 üzenetére
Úgy tökéletes a 7870 is.
(#26858) belinho: A microstuttert ha meg is oldják, csak a fél problémát oldották meg, ugyanis továbbra is dupla marad a késleltetése a képkockának az egy GPU-s azonos FPS-hez képest az AFR módszer miatt.
(#26859) CSOKI08: A 7970-em is 7970-nek látta, mégpedig MSI Lightning 7970 BE-nek a Sapphire-t!
A bökkenő csak ott van, hogy az az MSI kártya más VRM-el szerelt, így nem működött a feszültségállítás, míg ki nem töröltem azt a file-t.....
Utána már csak simán 7900 seriesnak látta, és ment minden jól.
Hát igen, a BF3-at nem ismerem, de a Quake3 az általam valaha is játszott az egyik, ha nem a legpörgősebb multi-móka volt...
Ott nem rúgott volna senki labdába dupla input laggal....
-
-
-
HSM
félisten
válasz
Hoorus #22003 üzenetére
Hogy a bánatba? Állati egyszerű. Ha ugyanott állok, 1V 925/1250Mhz-en, 232W a teljes gép fogyija. [link]
Látszik is, GPU VRM Current in ~6A, nem 23.
Ha kicsit húzom a VGA-t, 1050/1400Mhz 1,1V-on, akkor már 297W [link]
Még az 1150/1575Mhz 1,15V se volt olyan vészes, alacsony fesszel, azt nem mértem pontosan, de a 12,5A-es GPU VRM Current In értékből sejthető [link], hogy még mindig nem olyan brutális a helyzet, bár itt már 10% órajelemelést kísér 30%-os GPU fogyinövekedés... De ez még mindig csak 1,1V terhelés alatti feszültség! Ellenben, ha 1,3V-ot állítassz be neki, ami mellett 1,2V, amit megkap, akkor már brutálisan elszáll a fogyasztás, ahogy a képemen is láthatod, és a 300W fogyiból pillanatok alatt majdnem 500W lesz.Pedig nem gondolná az ember, hogy ennyit számít 1,15V vs 1,3V vagy ha a terhelés alatti értékeket nézem, 1,1V szemben az 1,2V-al.... De ennyi az annyi.
Bár nyilvánvalóan itt már az is hozzájárul a dolgokhoz, hogy a tervezettnél jobban van terhelve a VRM, ahol rosszabb a hatásfoka, és szintén sokat ront a hatásfokokon a magasabb a hőfok, ráadásul a GPU is többet fogyaszt, ha melegebb, még egyébként azonos körülmények között is. Ez a sok apróság együtt ezt hozza ki a kariból.Amúgy lábjegyzetben megjegyzem, a 490W fogyasztás az itt a konnektoros fogyimérőn azt jelenti, hogy a bő 83%-os hatásfokú tápommal számolva a gép "csak" olyan 407W-ot vett fel, tehát ennyit kelett leadnia a tápomnak, a többi a tápot melegítette. Így nekem is elég lett volna egy 550-es FSP...
(Egyébként 1,3V-on lényegesen magasabb órajelet is bír, mint amin nálam tekert 1100-on, csak ahhoz ki kéne lőni a CCC korlátokat, ahhoz meg nem volt kedvem újraindítani a gépet, demonstrálni meg jó volt így is a beállítás. De amúgy olyan 1250Mhz körül bírja nálam ezen a feszen, korábban próbáltam, azért emlékeztem, hogy láttam én is hasonló fogyikat, mint DroiDMester.
)
A Logout tesztemben se véletlen írtam, hogy ez az 1000-1100Mhz felett már egyre durvábban nő a fogyasztás, és egyre kevesebbet nyer vele az ember...
-
haddent
addikt
-
haddent
addikt
válasz
Hoorus #21153 üzenetére
Ja látom a hírdetést... Eszem ágában sincs üzletet rontani, de ha megnézed a képeket, láthatod, hogy habár a ramok szépen hűlni fognak, a VRM -en továbbra sincs egy fia borda maradvány sem. Ráadásul mostmár nem is a csodálatra méltó lego ki-beszedhető ventik fujják majd rá a levegőt, hanem két nagyobb, lassabb venti, még kevésbé fog hűlni, szvsz.
Tényleg nem okoskodás, de sokszor meggyűlt már a bajom a VRM -mel, most is éppen azon próbálok kiigazodni, hogyan lehetne valami nagyobb hűtést ráeszkábálni (nem vagyok egyedül, még itt a fórumon sem..).
#21155 Jooker1987 előfordul, nekem sem tűnt fel, hogy tök más ember válaszolt, és másnak válaszoltam én is
-
pcsabat
őstag
válasz
Hoorus #20048 üzenetére
Mennyi után jött elő a ram hiba?
Egyébként nem antituning a Gigabyte. Én most épp 2 órát játszottam Far Cry 3-al 1.138 V-on, ami a legtöbb kártyánál alapfesz körül van, 1100 mhz GPU-val. Tovább nem is próbáltam, de gondolom menne még, csak ennyi nekem elég és nem is akarom jobban nyúzni.
-
Acheron
őstag
válasz
Hoorus #19282 üzenetére
Annyi a lényeg, hogy egyedül a 2.2.1.4 verziójú GPU Tweak programmal tudta állítani a feszt, semmi mással. Persze az, hogy ott működött, nem garancia, hogy neked is fog, de megpróbálni meg lehet.
Igaz, azt is írják, hogy ez a verzió csak a 12.8 -as catalyst driverrel működik együtt - az meg elég régi, sok játékban nem hoz akkora teljesítményt mint a frissek - nem biztos, hogy megéri szórakozni vele - de kipróbálni ki lehet.
-
szasanyi
félisten
válasz
Hoorus #18863 üzenetére
Az a Te dolgod, hogy mennyit költesz erre én elsősorban nem arra céloztam. Mint mondtam tapasztalat nincs, tesztek alapján nem túl hűvös és nem egy takarékos kártya... finoman fogalmazva sem. Tuning +100Mhz vagy annyi sem volt, de akkor már lehet, hogy a szomszég nem tud tévézni.
Használd a guglit, és megleled mit írkáltak róla, sztem annál többet nem tehetsz mint azt átnézed. -
Darknes
csendes tag
-
omikron23
senior tag
válasz
Hoorus #18635 üzenetére
Ezen pár napja én is elgondolkodtam...
Nem egyszerű... bár én sokszor tele vagyok előítéletekkel egy-egy gyártót illetően, de néha előfordul, hogy pozitívan csalódok...
Nálam a választás most az XFX-re esett, de már arról is hallottam jót is, meg rosszat is... majd kiderül, hogy hogy választottam. -
ÁdiBá
veterán
válasz
Hoorus #18403 üzenetére
Én a BETÁT próbáltam ki.
Nálam a két darab 7970 is megeszi!
2560x1440 felbontásban ha kimaxolva még-még játszható! Ahogy rátolom az élsimítást gameover van.
WQHDban Teljesen kimaxolva az élsimításokkal együtt 20 fpsre volt a rekordom!
Aranyos ez a WQHD ilyen játékokban már!
(Bár még a mostani új 3770k rendszeremmel nem próbáltam ki a játékot) -
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI RTX 4090 SUPRIM LIQUID X 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AERO OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ASUS Dual GTX 1660 SUPER OC 6GB DDR6 Videokártya!
- Zotac Gaming AMP Holoblack RTX 3070 8GB GDDR6 256bit!!! Beszámítok!!!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4080 16GB OC eladó
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged