- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
djdaniel
senior tag
válasz
atomanti19 #17315 üzenetére
pofátlanság határait súrolják, ezek a webshopok.
én anno iponal jártam hasonlóan, csak annyi különbséggel hogy nálam is garanciáztatták, mert náluk nem jelentkezett a hiba, ő szerintük ez egy hibátlan kártya ; videó , nesze hülye gyerek használd így"felkoncolom a PCX.Kft valamennyi dolgozóját" benne is hasonló érzések voltak, mikor a futár vissza hozta a kártyámat
Azóta inkább megveszem drágában Pécsett az infolexbe az alkatrészeket, mint hogy garanciálisan az asztalom mellet porosodjanak mert nem hajlandóan kicserélni
pmheros ilyen kockákra gondolsz ?
-
Nagya21
addikt
válasz
atomanti19 #17315 üzenetére
Fakkk.......
Öszinte részvétem.
Üdv Nagya -
Lacccca87
addikt
válasz
atomanti19 #16002 üzenetére
Nem felejtjük, de ugyanugy megy az a jelenlegi HD7xxx tagokon is szóval ez nem előny az "újabb" kártyáknak. Sőt szerintem semmi előnyük nincs. Azt hiszem ez a széria kihagyós vagy váltás NV -re ha kijött a válasz az ő oldalukról is .(persze tudom Mantle api ott nincs, de nem is nagyon érdekel pepr mivel amilyen jónka indult olyan szinten le is lehet húzni mostmár hogy csak kiváltásgosok használhatják, mert így ez se lesz több mint a CUDA+Physx támogatás)
-
Peaceliker
addikt
válasz
atomanti19 #15923 üzenetére
Kizárd dolog, ami nem fog menni, azzal nem játszom, ennyi!
Meg kártyám sem olyan erőmű, amihez kéne a tuning sztem...Elég sokat költöttem a gépre mostanság, jóval többet, mint amit rászántam...most már a kocsimra is kell meg egyéb dolgokra!
Nekem ez így megfelel.
-
Pepe78
őstag
válasz
atomanti19 #15589 üzenetére
Elnéztem a topikot.
Sry. -
MrBrook
aktív tag
válasz
atomanti19 #15550 üzenetére
100% és ugrál, de eléri sokszor a 100%, most újra raktam az egész rendszert, de 8.1-hez még nincs rendes aktivátor, ezért ment vissza a 8pro, és a 13.9 whql driver, de ugyan az van, ha powerlimitet állítom egyből 300mhz-en ragad a gpu proci. és az miért volt,hogy egyszer már ment rendesen, amennyivel kéne, 100%os kihasználtság ,meg minden. legközelebb meg megint 10fps-el kevesebb?:S
-
BRIKLY
veterán
válasz
atomanti19 #15554 üzenetére
Jaa, közben kezdtem kapcsolni
De nem, azt nem kaptam hozzá.Más:Ezeken a kártyákon nem lehet a GPU feszültséget állítani?
Még nem jutottam el a tuningig,meg ezzel a procival nem is lenne sok értelme,csak feltűnt,hogy nincs rá lehetőség MSI AB-ben. -
Grave_444
nagyúr
válasz
atomanti19 #15537 üzenetére
Mondani könnyű, pár ember azt állítja így meg úgy maxon 100FPS minden játékban aztán azt se tudja mi az az élsimítás meg hogy kell beállítani a grafikát.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
atomanti19 #15530 üzenetére
Mármint mit?
Tigi Jó neked hogy nem hallod, nekem alapból 20%-on megy 40% fele már az a leghangosabb a gépben és hallani a vga ventijét.
-
Patrick
addikt
válasz
atomanti19 #15501 üzenetére
Átlag. Mert volt 55 is, de volt 70-80 is, nyilván helyszíntől függ. De nagy %-ban 60 fps a leggyakoribb.
-
Peaceliker
addikt
válasz
atomanti19 #15484 üzenetére
Óóó, akkor ez még hűvös volt!
(#15485) djdaniel
Az fincsi lehetett!
-
Peaceliker
addikt
válasz
atomanti19 #15425 üzenetére
Ahogy írtam is, nem az a cél, hogy melegítsem, csak kíváncsi vagyok, hogy ez a 60 a max (akkor marha boldog vagyok), vagy csak béna volt a progi és van ennél rosszabb állapot is...a hűtő ventiben volt még úgy 60-70% nyi tartalék, szal gondolom sokkal melegebb nem lesz, max hangosabb!
Ránézek a progira, köszi! -
Peaceliker
addikt
válasz
atomanti19 #15278 üzenetére
Köszi, majd próbálkozom.
Most raktam be kártyát (asus 7790 dc2oc), amd honlapjáról leszedtem a legfrissebb drivert (keresés azt dobta ki).
2 dolog furcsa:
mindenhol 7770 nek képzeli magát a kártya
gputweak azt írja, hogy fel kéne tenni a drivert (nem indul el)....wattafck?
ki tud kisegíteni?
ez van fent:
AMD_Radeon_HD_7790_12.101.2.1-130416amost töltöm a catalyst, hátha az más...
-
kalozhun100
őstag
válasz
atomanti19 #15164 üzenetére
Esetleg linkeket tudnál feldobni nekem légyszi?
-
tDr1v3r
veterán
válasz
atomanti19 #15124 üzenetére
Nem, ha gyárilag húzott a kártyád (OC szó rajta szerepel a dobozán) akkor vedd vissza gyári órajelekre, ami 1000 MHz-es Core Clock-ot és 1125 MHz-es Memory Clock-ot jelent.
Vagy növelheted a VTT feszültséget is, de én azt nem merem megcsinálni...
-
tDr1v3r
veterán
válasz
atomanti19 #15121 üzenetére
Nálam ezt is csinálta anno... OC-t vedd le és úgy próbáld meg.
A hőfok meg teljesen jó.
-
keke69
őstag
válasz
atomanti19 #15108 üzenetére
Minek?????Nem is melegszik egyáltalán!
-
Janou
őstag
válasz
atomanti19 #14986 üzenetére
Kérj helyette Sapphiret. Azzal nem lesz gond. A driver támogatás meg szerintem hamarosan megoldódik az új széria kijövetelekor.
-
keke69
őstag
válasz
atomanti19 #14986 üzenetére
Maga a kártyával semmi bajom, kevés melegedés,számomra megfelelő teljesítmény párosul a kis fogyasztáshoz!
-
Steelmanus
addikt
válasz
atomanti19 #14936 üzenetére
Igen ezek jok, en az AIDA-t hasznalom a GPU-Z sajnos kifagyassza a rendszeremet, nincs megbekelve a karimmal, ha eloszor a GPU-Z elinditom amikor nincs megnyitva mas akkor jo, de ha pl az FF vagy az MPC-HC mar nyitva van es utanna inditom el a GPU-Z-t akkor van a teljes fagyas, ezert amig nem javitjak a 7790-hez addig nem hasznalom.
-
Steelmanus
addikt
válasz
atomanti19 #14933 üzenetére
Nem tudom milyen lapod van, biztosan jo helyre tetted, ha a lapot nezzuk a procifoglalathoz legkozelebb allo a x16-os amiben kell lennie. En meg mindig azt mondom hogy ezeket a tweak progikat ideiglenesen szedd le.
Melyen bele tudnak nyulni a rendszerbe, ezalatt azt ertem hogy az OS-t megkerulve tudjak vezerelni a kartyat, ugynevezett alacsonyszintu NemPnP driverrel es ha az hibazik akkor baj van.
Ha most tunet mentes akkor hasznald egy darabig, de tweak nelkul, van mas monitorozo program is ami csak valoban a hofokot meri, es nem szol bele a vezerlesbe.
En jelenleg a 7790-es karimhoz a 13.4-es stabil drivert hasznalom.(#14934) atomanti19 A BIOS-nak nincs koze a gyors lehuleshez, annyit tehetsz hogy megkeresed a BIOS-ban a PCI frekvenciat, es fixalod 100-ra.
-
oliba
őstag
válasz
atomanti19 #14927 üzenetére
Azon a hőmérsékleti görbén elég jól látszik, hogy a hűtő nem fekszik fel jól a GPU-ra
-
Steelmanus
addikt
válasz
A kártyát biztosan visszaviszem, nem cserélgetem tovább.Ha csak nem a konfigommal van a bibi
Nem lehet hogy szoftveres gondja van a gepednek? En leszednem az osszes tuning MSI programot mert lehet hogy az kavar be. Ket egyforma kartyanal ugyanaz a hiba, ez azert nagyon ritkan fordulhat elo, mivel a szoftveres kornyezet az allando, inkabb ott keresnem a hiba okat. Szerintem valamelyik program tulvezerli a PCIe sint, remelem nincs huzva a geped mert az is lehet az oka. -
Janou
őstag
válasz
Ilyen hűtés mellett egyszerűen nem melegedhetne túl. Ilyen nincs. Vidd vissza és kérj egy Sapphire-t helyette.
-
atomanti19
aktív tag
válasz
atomanti19 #14926 üzenetére
Rengeteg mérést végeztem gpu tweak el és msi afterburnerrel az eredmény lehangolóan ugyanaz.Az érzékelő problémát kizárnám a kártya tényleg egy rakat szar.Ezek szerint mind 2 példány. Számomra értehetetlen hogy még maximális házhűtöttség és maximális GPU hűtés mellett is elérte játék közben a 100fokot. Több órán át maximális hatékonysággal működött fullHD ban vitt mindent.
Itt van pár screen shot a mérésekről:
Ezt egy hd youtube videó alatt után készítettem:
Crysis 3 elindítása utáni reakcio:Hogy a túróba tud lehűlni ilyen hamar 100°C ról? gyakorlatilag másodpercek alatt lehűl 30-45 fokot?
A kártyát biztosan visszaviszem, nem cserélgetem tovább.Ha csak nem a konfigommal van a bibi.De ott minden normális alaplap24-30 fokos CPU 26-40 fokos. AIDA 64 OPENHW Monitor SpeedFan szerint.
Egy Panasonic FullHD LCD TV vel használom 1920x1080 as felbontáson.
Köszönöm szépen a segítséget! -
PlayMax
nagyúr
válasz
atomanti19 #14741 üzenetére
Képfeltöltés: Fájl kiválasztása=megkeresed aztán megnyitod,rányomsz az OK-ra,nem bonyolult.
-
atomanti19
aktív tag
válasz
atomanti19 #14728 üzenetére
-
PlayMax
nagyúr
válasz
atomanti19 #14726 üzenetére
Asus 7770-ek is voltak pár fura jelenséggel,nem bírták az alapórajelet,ciripeltek terhelés közben,stb, Úgy látszik a Sapphire a tuti,de az XFX-re sem panaszkodtak még...
Szerk.: Sztem a PowerColor-ok sem problémások,de javítsatok ki ha tévedek...
-
PlayMax
nagyúr
válasz
atomanti19 #14724 üzenetére
hmm. AMD oldalon az Asus nem vlmi jó manapság...
-
Janou
őstag
válasz
atomanti19 #14121 üzenetére
Volt itt a fórumon már egy túlmelegedős Asus, annak az volt a baja, hogy NEM volt hűtőpaszta a borda és a GPU között!!! Gyárilag!!!
-
skayline
tag
válasz
atomanti19 #14122 üzenetére
Alap esetben iylent nem szabadnak csinálja. Mint írtad nem húztál semmit rajta. Lehet hülyeséget mondok, de akkor szokott így csinálni egy pc-cucc ha nem jó a hütőpaszta alatta vagy esetleg egyik csavar engedett. Ha van lehetőség teszt egy másik gépben. Ha nics minél előbb garancia.
-
atomanti19
aktív tag
válasz
atomanti19 #14121 üzenetére
Konfigom: Bitfenix merch Alpha
Asus M5 A97 EVO R2.0
AMD Fx 6300 Black Edition
FSP Raider 550W
Kingmax 4Gb 1600Hz
Asus HD 7790 1 GB DDR5 Direct CU OC2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest