- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Stonerice
őstag
válasz
rostiron #18431 üzenetére
Ez és a cpu Zlib számít jobban játékokban. Én azon 2 eredmény alapján szoktam megítélni egy cpu erejét.
Leginkább a zlib eredmény többet nyom a latba, photoworxx pedigképforgatást hajt végre, ha jól tudom, de közben méri a plusz tulajdonságokat is, mint az AVX, hyperthreading stb...(én egyszerüen 3D-s teljesítménynek fogom fel ), nemértek annyira hozzá na!
Szóval. például vannak játékok amik picit jobban mennek egy i3-2100-on, mint egy Phenom II x4-en.
Utóbbi különbség elő is jön az aida photoworxx eredményében.De például egy másik játék, másik grafikus motorral(pl:GTA IV) már a cpu számítási teljesítményére és physX teljesítményére kíváncsi (Ezt tekintem a Zlib eredménynek, de akár a 3Dmark 2011, 2013 physX pontja követi a különbséget) . Ebből a szempontból az i3-as elmarad, mert a Hyperthreading nem elég fejlett.
Remélem tudtam segíteni, szegényes tudásommal
-
-
PeL
addikt
válasz
rostiron #14339 üzenetére
Fogalmam sincs mi okozhatja, amit írtak lehetséges okozóként flash hardware gyorsítás és overdrive le lett tiltva, aztán most kíváncsi leszek elő fog e jönni.
(#14342) Stonerice: Azért zárnám ki mindkettőt mert valószínű mindkét esetben kékhalál vagy fagyás lett volna, de 5-6 másodpercig láttam a fenti képet és visszajött mintha sose lett volna.
-
Tankos5672
tag
válasz
rostiron #11519 üzenetére
az a gáz nekem is haver csinálta meg egyszer teamwieveren keresztül. az a lényeg a bios amit aktuálisan telepítek 77.rom nevű, és kiterjesztésű legyen. aztán bootolok a pendriveről, és beírom vcore és cseréli. ha akarod teamvieveren meglesheted mi van nekem, és hátha rá jössz. én ehhez buta vagyok, meg amúgy is mikor csinálta nekem kint voltam ebédelni. de ha kell akkor írj és megcsapjuk
Én nem ajánlom a techpowerup-os biosokat. nem tudom, valahogy megbízhatatlanok. haver rárakta egyszer a gtx 470-re, és nem volt neki frankó. rosszak voltak az fps-ek. visszarakta a gyárit, és megjavult. no, meg msot nekem ugye a kis incidens. ha lehet a gyártó honlapjáról kellene letölteni.
-
Tankos5672
tag
válasz
rostiron #11510 üzenetére
Húú az nem jó. Én mindig pendrive-ről csinálom Win98 indítólemezzel.. Beírom hogy vcore, és már is cseréli. Nem szabad Windows alatt csinálni. Ezt jegyezd meg. Az sem mindegy, hogy milyen biost raksz rá. Látod nekem sem volt mindegy. Sokkal dobott egy kék hátast indítás közben, (de csak akkor ha felraktam a driverét a karinak ) de a mostanival semmi baja. Érdekes. Mindenesetre sok sikert, hogy megjavítsd a karidat.
-
ViZion
félisten
válasz
rostiron #11501 üzenetére
Sztem a szerkesztésre gondolt. Amennyire tudom, a 7xxx series-hez még nincs bios editor progi, ezért is lehet csak a "készeket" cserélgetni. Ha valaki nem akar feszültséget is állítani, akkor felesleges ezzel mókolni, visszaolvasva vannak szoftveresen is szép eredmények.
-
-
lizakattila
senior tag
válasz
rostiron #11488 üzenetére
Esetleg lesd meg ezeket.
Az elsőnek elvileg az eredeti biosnak kellene lenni pont ahhoz a típushoz. -
-
oliba
őstag
válasz
rostiron #10351 üzenetére
1050/1300-on hajtom most, de kb 1075-nél még jó a GPU. Ennél magasabb órajelen már nem stabil
(#10352) djculture: azért ennyi ökörséget ne írj. 7790 ára, aminél még mindig mondhatjuk azt, hogy kezdő ár: 40-41 ezer magyar forint. Semmilyen módon nem korlátozza az AMD a kártya tunigolását, így tuningolni lehet, de a magas órajelek miatt, már nem lehet akkora gyorsulást elérni vele, de ezt el lehet mondani a 7770 és 7870-re is. Ebben a 7790 sem kivétel.
Az 1GB-os verzió elfogyásával miért emelné meg az AMD a 2GB-os 7850-est? Netán akkor megemelik a 7870 árát és akkor már a 7950 árát is, hogy reálisak legyenek egymáshoz képest? Közben megkérik az nvidia vezetőit is, hogy emeljék meg a GTX650 TI Boost és a GTX660 árát, mert ez nekik jó lesz. Hát persze
-
oliba
őstag
válasz
rostiron #10322 üzenetére
Szia!
A kártya feszültségét tudod állítani az ASUS GPU Tweak-kel. Ott nem tudod olyan szintre állítani a feszültséget, ami bármi kárt is okozhatna a kártyának.
Drivert nem érdemes cserélgetni. Csak egyszer kell felrakni a 13.1 WHQL-t, vagy a 13.3 beta-t.
A GPU túlhajtásában nem hiszem, hogy meg fogod lépni az 1150MHz-et. Ez 4,5%-os OC-t jelentene cirka, ami játékokban lenne 2-3%. Ennyiért nem éri meg feszültséget emelgetni, de kipróbálhatod. A baj, hogy az ASUS tuningprogramjának a kezelése elég kényelmetlen, így több nyűggel jár, mint haszonnal. Kipróbálhatod, de majd meglátod.
A memória órajelét viszont nyugodtan rántsd fel 1300MHz-re, annak már értelme is van
-
oliba
őstag
válasz
rostiron #10228 üzenetére
Tuningra nekem az MSI Afterburner vált be, de igazából a CCC-ben is felhúzhatod az órajeleket. Memóriát fel is ránthatod a max 1300MHz-re, mert ennyit biztos bír, a progi pedig többet nem enged.
A stabilitáson azt értem, hogy ha eddig egy kártya 12.3-as driverrel stabil volt 1200MHz-en, akkor a mostani 13.1, vagy későbbi béta driverekkel már csak ~1150MHz-en lesz stabil, de az is lehet, hogy a mai játékok már jobban kihasználják a gpu architektúráját, ami miatt kevésbé stabil a kártya a korábbi tuningolt órajelen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest