- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
válasz
keke69 #17183 üzenetére
Akkor gondolom a 7850 erősebb is a 7790-től. Bár ahogy néztem a gpu és memória órajele a7850nek kisebb, mint a 7790nek, viszont a 7850 256bit-es, gondolom emiatt gyorsabb is.
Egy i5-3470 (1155) vagy i5-4570 (1150) proci mellé kellene hű társnak. De valszeg csak a 7790 fog beleférni a keretbe.
-
Stonerice
őstag
válasz
keke69 #16861 üzenetére
Most nézem, hogy tévedésbe voltam
. Én a fast bootra azt hittem, hogy az....! amikor nem jön be a logo, és a post képernyő.
Egyébként itt azt olvastam, hogy a driverektől is függ. Kikell kapcsolni valami digitális aláírás ellenőrzést?Mostmár kezd engem is érdekelni a dolog
Miután láttam youtubon(az előbb), hogy elég hamar bekapcsol.
-
Steelmanus
addikt
-
Steelmanus
addikt
válasz
keke69 #16481 üzenetére
A Catalyst topikban innen olvass vagy 15 hsz.-t de vigyazz mert Neked Inteles geped van, ellenben velem mert nekem tiszta AMD-s a konfigom. Foleg ezt olvad meg el. 1. (#23582) gombcomp Neki Inteles es elrontotta mert AMD PCI Bus vezerlot telepitett, (#23607) L4CI2 Neki jo mert intelre cserelte es a lenyeg, (#23614) Jakuu hsz.-a.
-
djdaniel
senior tag
válasz
keke69 #15729 üzenetére
Nálam odáig fajult a helyzet, hogy vettem egy másik videokártyát.
Anno mikor meg vettem a 7750-et, 1 hó használat után jött elő a hiba, utána rendben ment egy ideig és néha jött csak elő, kb 5 hónapig tűrtem, és amikor egyszer 4-5 órás munkám oda lett akkor betelt a pohár.
A videokártyát elküldtem garanciába és b*sztak cserélni, náluk nem jelentkezett a hiba.
egyszer bekapcsolták gondolom a kib*szot gépükkel és kész, nem tesztelték le normálisan.
Tehát ha használták volna kb 1 hónapig, napi rendszerességgel, akkor biztosan előjött volna náluk is.De egyszerűen így nem lehet használni, néha előjön és épp dolgozok valamin oda a munkám, mert el sem tudom menteni.
Egyébként érdekes mert win8 64 biten többször előjött a hiba, mint win7 64biten.
-
Atesz1978
senior tag
válasz
keke69 #15569 üzenetére
Én is 13.4-ről váltottam 13.9-re szintén 7790-es VGA-ra és BF3 alatt olyan volt a játék mint ha részegen játszottam volna! Mozgásnál olyan volt hogy a kép lassabban mozgott mint ahogy kellene! Régi driver vissza és megint ok minden! Én nem csináltam telepítés előtt régi driver eltávolítást hanem csak simám rátelepítettem! Elsőre nekem is kékhalál volt és a második próbálkozás sikerült!!
-
Peaceliker
addikt
válasz
keke69 #15387 üzenetére
Amúgy a géped felügyelet nélkül is befejezi a leállítást, nem kell fogni a kezét!
Én azt sem tudom mennyi idő alatt áll le a gépem, megnyomom gombot, ott sem vagyok …lehet hogy 7790 óta fél óra?...engem ilyen pl hidegen hagy, de hát nem vagyunk egyformák, ilyenen is kell kattognia vkinek! :-)
...no offens... -
Steelmanus
addikt
válasz
keke69 #15376 üzenetére
De eppen most irtam hogy szinte az osszes beta drivert kiprobaltam, volt ketto ami nem volt jo, de a tobbi igen, jelenleg is a 13.10b drivert hasznalom es nincs vele gond azonkivul hogy 7000 szammal kibajelzest ir az Esemenynaploba de az azert van mert meg nincs digitalisan alairva. Majd a WHQL ala lesz irba ez a gond is meg fog szunni.
-
atomanti19
aktív tag
válasz
keke69 #15116 üzenetére
A biztonság kedvéért. Mert jelen pillanatban egyaltalan nem stabil a kártya működése! Most csréltettem ki melegedés miatt, teljes gép kipucolás uj windows legfrissebb stabil BIOS a gépre catalyst nincs fönt csak a driver 13.4 és marciusi GPU Tweak. 1080p Furmark ban max. 66 fokos. BF 3 multi alatt tegnap feketekepernyö vel beakadt a hang is par masodpercre. De nem fagyásnak tűnt, hanem mintha tulmelegedett volna es ujraindult volna.
-
-
PlayMax
nagyúr
-
atomanti19
aktív tag
válasz
keke69 #14982 üzenetére
Nem vagy egyedül.Nekem a GPU Tweak illetve minden egyéb más ilyen program túlfeszeli de legalábbis valahogyan túlvezérli az oprendszert megkerülve. Úgy hogy nem is tuningoltam csak feltelepítettem.Ígyhát azokat fel sem tudom telepíteni mivel ezen programok installálva 100 fokos melegedést okoznak.A kártya teljesítményével meg voltam elégedve amíg működött. 2. cserekártyát kaptam az ASUS tól de köszönöm elégvolt! Megy vissza a vételár ellenében és valamit kitalálok helyette.A kártya jól működött erős is kellően de szerintem driveres illetve szoftveres téren el lett hanyagolva.
De öszességében nézva hatalmas csalódás! -
Steelmanus
addikt
válasz
keke69 #14959 üzenetére
Nem nem kell allitani semmit a registry-ben, az csak az en maszek megoldasom.
(#14960) mynames Roviden, a 13.4- hez kell a .NET Framework 4.0 de ezt kezzel kell telepiteni mielott a drivert feltenned. Tehat leszeded a drivert, telepited a frameworkot amikor fent van akkor lefrissited a W7-et hogy tegye fel a 4.0-hoz a frissiteseket, majd csak ezutan telepitheted a 13.4-et. Am Te feltelepitetted a 13.8b2-ot az pedig mar tartalamazza a .NET Framework 4.5-ot, tehat a 13.8xx utan atallnak a 4.5-re. Az elotte levo driververziok megelegedtek a 4.0-val a 13.8xx utanniaknak pedig mar a 4.5 kell majd.
Ezek alapjan ha a stabil 13.4-et akarod hasznalni eleg a 4.0 amit linkeltem majd a WU-en keresztul frissiteni.
Amugy a .NET Framework 4.5 is itt megtalalod, kesobb ugyis kell majd, ha ezt is feltelepited megint ra kell engedni a WU-t hogy frissitse az ujabb 4.5-ot. -
Steelmanus
addikt
válasz
keke69 #14953 üzenetére
Nalam akkor all le lassan a W7 x64, ha eletbe lep a PowerPlay ZeroCore. Kiprobaltam mukodik, vagyis ha a w7 kikapcsolja a monitort akkor a hutes is leall a kartyan, bar ahogy neztem kezzel egy kicsit remeg a venti, de nem forog. Ha a ZeroCore mukodik akkor nagyjabol 8-10 mp amig leall, ha kikapcsolom vagyis nem engedem a w7-nek hogy kikapcsolja a monitort, akkor 3-4 mp alatt all le az op.rendszer.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
keke69 #14806 üzenetére
A külön álló app-ot letöltve, szóval nem azt, ami a cat.ban van, hanem amivel a cpu-t is lehet cibálni, nem talál amd procit a gépben
Gondolom ennek kellene az a bizonyos aláírt micsoda. Tegnap délután óta van fent, eddig nem jött elő semmi. Ugyan úgy ott van ccc-ben az overdrive menüpont, ugyan úgy tudok állítani benne mindent. Nekem mindegy végül is ki mit használ, csak leírtam amit tapasztalok.
-
Steelmanus
addikt
válasz
keke69 #14301 üzenetére
Milyen OS, W7-W8?
Azt amit az OS tenne fel nem kell engedelyezni, ha pedig ha mar fent van, akkor az Eszkozkezelobol kell eltavolitani, de nem kell ujrainditani, mert akkor ujra felteszi a sajat mentesebol. Igy probald meg feltenni mondjuk a 13.4 WHQL drivert en is azzal hasznalom jelenleg. -
-
Stonerice
őstag
-
WP14
őstag
válasz
keke69 #14271 üzenetére
Dobozon is rajta van, ahogy (#14272) kalozhun100 mondja. A kis könyvecskén meg az ID szám.
(#14270) kalozhun100: Néha be kell jelentkezni és a "free promotion"-ra kattintani, ott az aktuális nyereményjátékra lehet regisztrálni egy kattintással, de most épp nincs játék, csak a 7990 tulajdonosoknak, ahogy látni is.
-
Steelmanus
addikt
-
Steelmanus
addikt
válasz
keke69 #14245 üzenetére
Pedig a Catalyst-ot erdemes feltenni, mert pl a Video resznel le kell tiltani az osszes effektet (borszin- blokkosodas gatlo meg az ilyen dolgokat azert hogy pl ha sajat geprol jatszol le egy videofajlt akkor ne maxon hajtsa a karit hanem felgazon.
Vagy W8-at hasznalsz? En W7-et. -
WP14
őstag
-
IreN!CuS
addikt
-
IreN!CuS
addikt
válasz
keke69 #14197 üzenetére
Nekem egy sima 7790-em van [link]
Jelenleg ebben a melegben+tetőtér 32% idle a ventilátor furmark alatt 50-55% között szokott lenni.Érzésre talán akkor van hangban a leszabályzott házhűtők szintjén.Hát akkor 15 bukó a kisebb fogyasztásért és garanciáért , nem tudom mennyire érné meg főleg ha alig játszol.Ha szeretnél egy új kártyával megismerkedni tesztelni stb stb akkor hajrá.
-
-
>Deego..
senior tag
válasz
keke69 #13665 üzenetére
A HIS még máig nagyon közkedvelt és elismert gyártó.
Hűtés tekintetében szerintem lehetett volna még csiszolni rajta, de mivel igen csekély a hőtermelés, így egy jól szellőző házban elégnek kell lennie az iCooler Turbo-nak is.
De itt egy viszonyítási alap a maghőmérsékletről.
Tuningolva +10°C. -
Atesz1978
senior tag
válasz
keke69 #12996 üzenetére
Én is így vagyok ezzel hogy szeretem ha halk a gép mellettem! Az a helyzet hogy ha hagyod a gyári venti vezérlést akkor a melegbe terhelés alatt 2600-2700-at is pörög ami már tényleg hangos ha halk a géped! Azt olvastam hogy azért pörög ennyire hogy alacsony hőfokon maradjon de ez így is van mert a 29 fokos szobában se ment 64 fok fölé a hőfok játék közben!
-
kisza25
félisten
válasz
keke69 #12795 üzenetére
ne aggasszon
nekem volt HD6850 és HD7850 is és fogyasztás miatt léptem egyet vissza 7790-re, mert nekem ilyen mini-ITX gépem van
nekem pont a két kártya közötti FPS-eket produkál, sokkal jobb fogyasztás mellett -
Petyyyyy
addikt
válasz
keke69 #12795 üzenetére
Szvsz. ha minden változatlan maradna és a 128 helyett 256 bites lenne a képletben, jobban menne a kártya. Gondolom ezt onnan, hogy mem órajel emelést - C2, Dirt2 amikkel most játszom - meghálálja a kártya.
Nem mellékesen egy 7850 kb. 25-30%-kal jobb teljesítmény hoz, mint egy 7790. -
Steelmanus
addikt
válasz
keke69 #12781 üzenetére
Nekem egy ventis SAPPHIRE HD 7790 1GB GDDR5 van, meg terheleskor sincs szamottevo hangja.
Ez a kep egy 2 Gb-os 7790-rol keszult de az 1 Gb-os is nagyon hasonlo.
A venti pedig nagyjabol a GPU folott forog + ugye a hocso, szoval szerintem hatekonyabb mintha ket kissebb ventivel csak a hocsoveket huti. Es tudjuk hogy minnel kisseb egy venti, annal hangosabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 ROG STRIX Eladó!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest