- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
-
PeL
addikt
válasz
DeadMeat #7453 üzenetére
Ugyanígy vagyok a különböző tesztprogramokkal. Azokat sem szeretem
Lehet kissé paranoiás vagyok e téren de akkor is
Tegnap pl. megfordult a fejemben hogy letesztelem a kártyám Furmark-al, de mikor a progi oldalán megláttam a képet a megégett VRM-ről (amit ki is írtak a kép alá hogy a Furmark miatt volt) meg a 95 fokos VGA hőmársákletekről elment a kedvem tőle
-
PeL
addikt
válasz
DeadMeat #7448 üzenetére
Tudom, de lehet hogy ha máshonnan szeded le az valami mókolt verzió
pl. amit guru3d-ről vagy ngo-ról meg innen onnan lehet leszedni. Én egyszer próbáltam ki egy ngo-s drivert még anno az X800-as kártyámhoz, 5 percenként kékhalált dobott a gép. Azóta soha nem szedek drivert csak hivatalos oldalakról
-
Lacccca87
addikt
válasz
DeadMeat #7405 üzenetére
És ha erősebb? Nem ez votl a téma.
Attól hogy a CPU gyengélkedik attól még a VGA ugyanugy dolgozik. Nincs ilyen hogy kihajta vagy sem.
És azért hoztam példának a bencheket mert ott külön van választva a 2 HW tesztje amennyire csak lehetséges. Lényegtelen hogy egy Celeron mellé rakod be a VGA-t vagy egy i7 mellé a VGA ugyanannyit tud majd, nem az fog téged a játékokban limitálni cska mert gyenge a CPU és a VGA emiatt nem tudja leadni a teljesítményét.
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
DeadMeat #6962 üzenetére
...én is erre tippeltem elsőre, de nem...tanulságként : az előbb véletlen jöttem rá, hogy valószínűleg drive-es akadás lehetett...nemrég betettem egy teszt erejéig egy 4730-as kártyát, és mikor visszatettem a sajátom, hiába telepítettem újra a drivert, ez volt a jelenség...azt hiszem az afterburner volt a ludas...észrevettem, hogy a GPU-mem clock-okat nem engedte felkúszni, csak 50%-ig...leszedtem az "utánégetőt", és máris mevan a 3860 pont...a rend kedvéért nyomok egy restartot, hogy mit csinál, de gondolom már rendben lesz...
...teszt elindítva restart után, és normál sebességen fut...
...
...(#6963) Lacccca87 : köszi...mindjárt lefut a teszt, és leírom hogy mit produkált...
...
...restart után : gaf sc : 3770 - phys sc : 4405 - com sc 3857 - 3D mark points : 3862 ...
-
Eagle16
addikt
válasz
DeadMeat #6440 üzenetére
Aha. Nézegettem teszteket, igazából 5-10%-kal fogja vissza csak, legalábbis HD 5870-el ilyesmiket mértek. Ennyi még nem lenne vészes. Érdekes hogy már 16k-s alaplappal is lehet Crossfire-özni, SLi meg kb. 30 ezertől kezdődik.
Intel oldalon Z77 Extreme 4-től tud 8+8-at, az is 30k-s alaplap.
-
Eagle16
addikt
válasz
DeadMeat #6433 üzenetére
Azt szeretném megkérdezni, hogy hányszoros PCI-E sebességgel megy a két vga? Mert az én alaplapomon is van Crossfire lehetőség, jól is skálázódik...egyszer talán.
Viszont az Asrock honlapján azt írják hogy két vga esetén az egyik 16x-osan megy majd, de a másik csak 4x-esen. Nálad is így van? Vagy mindkettő 8x-san megy? Mert a te alaplapod leírásánál is 16+4-et ír.
-
-
KMT
addikt
válasz
DeadMeat #6065 üzenetére
Nem "tűnik", ugyanis monitorozom a gpu, cpu kihasználtságot. Ennél a gpu 100%-on ment, és a proci pihent. Nekem is fura, nem ez a szokásos nálam.
Egyébként arra van valakinek tippje, hogy miért lehet az, hogy játékoknál se a cpu, se a gpu nincs teljesen kihasználva? Legtöbbször 85-90% körül pörög a proci, vga meg 70%. Mi lehet?
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
DeadMeat #6062 üzenetére
Viszonyításképp 1 kártya.
Average FPS: 17.4
Minimum FPS: 5.0
Maximum FPS: 87.2Number Of Frames: 1329
Average Frame: 57.427ms
Minimum Frame: 11.471ms
Maximum Frame: 200.000msMachine Name: LAMI-PC
Monitors: 1
Operating System: Windows 7 Home Premium Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit
System RAM: 8171MB
CPU: AMD FX(tm)-6100 Six-Core Processor
Number of Cores: 6GPU Name: AMD Radeon HD 7700 Series
Feature Level: DX11.0
Driver version: 8.17.10.1169
Dedicated VRAM: 1003MBResolution Width: 1920
Resolution Height: 1080
Texture Detail: ULTRA
Shadows Detail: ULTRA
Draw Distance: ULTRA
Anti-aliasing: HIGH
Advanced Shadows: LOW
Supersampling: 2.25x
Anisotropic Level: 16
Compute Shaders: ON
Ambient Occlusion: ON
Motion Blur: ON
Vertical Sync: OFF
Reduce Mouse Lag: OFF
Stereo 3D: OFFAmit furcsának tartok, hogy 3300mhz és 4000mhz-ne hajtva a procit a min. fps nem változik...
-
Johni5
őstag
-
psg5
veterán
válasz
DeadMeat #5663 üzenetére
Ekkora a hely Kevés lesz?
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
DeadMeat #3297 üzenetére
Akkor milyen procit javasolnátok alá? Egy Llano jobban kihajtaná? (Figyelembe véve, hogy ott 4, tényleges mag van?)
Amúgy azért furcsa, amit írsz, mert a Llano/Trinity teszben még a 7970-et is egész jól kihajtották ezek a procik.
Még az FX-4170 is simán hozza az összes többi proci eredményét. Nem lehet, hogy nálad volt vmi gond?
-
törölt tag
válasz
DeadMeat #2063 üzenetére
Ezt el is felejtettem írni. Gondoltam plusz egy postot nem ér, de akkor majd most. A feladatkezelő nyitva volt és figyeltem a beállítások melletti CPU usage-t. Minden mag egységesen 75-80% körül volt terhelt (i5-3450 @ 3.70 GHz). Az a maradék üresjárat pedig arra jó, hogy a processzor miatt soha ne ütközzünk lassulásba. Eszméletlen hogy a BF3-hoz 50 ezres processzor és 100 ezres VGA kártya kell, ha nem igazán kívánunk kompromisszumot kötni. Ehhez mondjuk csodálatos látványvilág társul. Aki pedig azt mondja, hogy low-on is szép a játék, annak vélhetően rossz a szeme vagy csak magát nyugtatja újabb videókártya beszerzése ellen. Tény és való, low-on sem csúnya a játék, de nem szép. Mihez képest?! Ultra-High-hoz képest az. Persze volt már próbálva eddig is Ultrán, de annyira lassú volt, hogy nem igen tudtam élvezni azt a képi világot, amit ma láthattunk.
-
ViZion
félisten
válasz
DeadMeat #2016 üzenetére
Régi szép időkben az igazi HC Gamerek mindent low-on toltak... Bizony, CoD bug miatt magasabb FPS-nél volt némi előny, BF2142-ben az EMP effektek nem jöttek elő, stb. Ma meg mindenki mindent fullon akar... Hát a Stalker-nél is csak pár dolgot pöccintettem feljebb, egyrészt inkább magasabb FPS, mint a mosott árnyékok és csillogó fények, másrészt zavaró volt nekem. Hol vannak már az olyanok, mint a Halo multi, ahol jól láttam mire kell lőni?
-
törölt tag
válasz
DeadMeat #1907 üzenetére
Már pedig jól mér, ha a hőmérsékletből indulok ki. Egy monitor esetén 0.825V-on 40 fok az IDLE hő. Két monitor esetén, memóriához nem nyúlva 0.950V és 45 fok. Két monitor esetén memóriához nyúlva 1.200V és 55 fok a kártya.
Mindenki írja le hogy terhelve (3D-ben) hány fokot mutat a kártyája a legfrissebb GPU-Z-vel. Márka és pontos számot írjunk után. Az enyém:
Asus HD7770-DC-1GD5-V2
IDLE 1 monitor: 0.825V
IDLE 2 monitor: 0.950V
Terhelve: 1.075V (gyári érték)
Tuningolva: 1.125V (illetve amennyit állok, nálam ez a max.)
Egy monitor esetén, ha a memóriát húzom (2D-ben): 0.825V
Két monitor esetén, ha a memóriát húzom (2D-ben): 1.200V -
-
válasz
DeadMeat #1626 üzenetére
úgy ahogy mondod nem sikerült mivel NINCS ÉRTELME ha alapfeszen tudja és nem melegszik (még ebben a 40.fokos melegbe is megnézheted 56.fokon vagyok mikor a szobában 28.fok van!) és bírja is, akkor miért használjam 860 -on ha megy 1200 at is!
3.hónapja megy stabilan 1075/1350.en ennyin használom egyébként (csak akkor tekerem feljebb amikor olyan játékkal használom ahol kell a +erő)
azok akik nem tuningolnak (vagy gyáva besz@ri emberek) meg is érdemlik! ha megvettél valamit vele együtt megvetted a tuning potenciálját is akkor miért ne használja ki az ember ami ingyen van!?
Most lehet azzal jönni hogy degradálódik a tuningolt cucc ami egy b@romság, én már 22.Éve tuningolok (286.os korszak óta!) és még egyetlen cuccom se szált el a tuning miatt pedig a 22.év alatt jó pár 1000 alakrész megfordult a kezem alatt!
-
Def26
félisten
válasz
DeadMeat #1583 üzenetére
1920x1080 Minden maxon.
Nem akarok bf topikba írni mert leszedik a fejem, de még egy csíterrel sem találkoztam, tükörsima a játékmenet, és amikor pc -n szarakodnak, nem tudnak belépni az originbe/battlelogba én vígan játszom.
Nincsenek kimagaslóan jó jetesek/camperek, metro sem a megszokott agyatlan hent mint pc -n, stb. Egy normális szinten lehet jászani. Az igaz, hogy a feladatokat jobban leszarják mint pc -n.
Vannak magyar szerverek és tök jókat szoktunk fent játszani.Tény, hogy rettentően néz ki boxon, de valahogy másabb mint a pc -s low grafika. nem tudom elmondani, talán színesebb és élesebb.
gbors:
Én leépítettem a komolyabb pc -m egy g540, 12gb ram (ramot nem adom el
) és hd7770 -re. BF3 -on kívül eddig mindennel meg vagyok elégedve. Ha később bekattanok akkor rakok bele egy komolyabb i3 procit és még egy hd7770 -et azt annyi. Nézegettem amd procikat is, de úgy döntöttem ez a legolcsóbb megoldás egy kompromisszumos játékra.
-
Janou
őstag
válasz
DeadMeat #1443 üzenetére
Na ha ennyire benne vagy a témában tudsz nekem tanácsot adni? Van egy Inno3D 8600 GT. 2 kondi ki volt rajta durranva. Ahogy bejött a Windows asztal lefagyott. Ki lett rajta cserélve az összes kondi, de ilyen kicsit zavaró hullámzó képe van Dsubon és DVIon is. Lehet azzal valamit csinálni csak bele kell törődni?
-
andrasko
senior tag
válasz
DeadMeat #1443 üzenetére
Te biztos vga javítással foglalkozol.
de viccet félretéve....
Nekem ennyi elég, ahhoz hogy ne válasszak ugyanolyan áru, sebességű terméket:
- ha saját tapasztatból, már megjártam vele.
- a PH-n is több hasonló esetet írtak már le.
Nem elmélet, Te nyugodtan vehetsz!, "számomra nem alternatíva"!
(szó szerint idézve)
-
alejandri
tag
válasz
DeadMeat #1027 üzenetére
Igen, ez single playerben mértem. Multiban, nagyon sokat számít hogy milyen szerverre mész, milyen beállítások, milyen pálya, hányan játszanak. stb.
Ott erősen ingadozik az fps. Stabil 50-től, van amikor 30 alá esik, akár 25-re is
A BF3 erősen támaszkodik GPU-ra. Itt nem számít a processzor, mindig a VGA lesz az ami visszafogja a teljesítményt. -
-
dobost
senior tag
válasz
DeadMeat #1020 üzenetére
Multi, a single-t még el sem indítottam...
A mostani 8800GT-m mediumban néha 30 FPS alá esik, de laggolást még nem vettem észre vele... (igaz 1280X1024ben)
Viszont ha veszek kártyát, akkor nem sok kompromisszumot akarok kötni, csak BF3 és D3al jászom és a kettő közül a BF3 az erőforrás zabáló...Lehet, hogy emiatt nem a 7770 lesz a kiszemeltem...
-
Findzs
addikt
válasz
DeadMeat #985 üzenetére
ez a víz átka, sosem lehet elég csendes egy cooler mellette
egyik barátomnak is víz van, mindig piszkálja hol a tápot hol a hdd -ket, hogy halkabb legyen, csak hát a passzív táp sokba kerül a winyóval meg nem lehet mit csinálni csak dobozolni
megjegyzem mikor elmegyek hozzá sosem hallom a gépét mikor van bekapcsolva, de neki mégis hangos -
kisza25
félisten
válasz
DeadMeat #977 üzenetére
bevallom, csak elkezdtem visszaolvasni és egyből két hibás darabba botlottam, anno pont ez miatt vettem inkább ASUS HD6850-et ami szintén hibás volt
helyette inkább Sapphire lett ez már jó, szóval szembetűnően több a selejt a nagyobb gyártóknál is, mint régen volt, pedig állítólag kevesebb az eladás...
-
=HG=
addikt
válasz
DeadMeat #963 üzenetére
Miért lenne felesleges a 2 GB-os kártya? Elég sok játéknél van már 1GB-nál vga limit.
Ha egy kicsit olcsóbb lessz rak egyet párban hozzá, és egy darabig megoldva vga kérdés....
Ja, és ha már van 4Gb memória, akkor miért nem win7 ? Lényegesen gyorsít a gépen...ha már fejleszteni akar... -
Kal-El
senior tag
válasz
DeadMeat #955 üzenetére
Igazából azért szeretik inkább a 6850-et, mert alapból is erősebb kártya, de tuninggal már sokkal erősebb. Míg a 7770-et nem lehet olyan jól húzni.
Ráadásul a 6850-est már lehet használtan is venni.
De az tény, hogy sokkal kevesebbet fogyaszt egy 7770-es, ami sok használat alatt elég jó kis összeg, ha 3-4 évre kiszámoljuk. Ezt általában senki nem veszi figyelembe. (talán mert nem ők fizetik a villanyszámlát)
Mindenkinek más a fontos. -
andrasko
senior tag
válasz
DeadMeat #568 üzenetére
Ez van neked?
Akkor nem is csodálom, hogy "szélzajos"!
Miért nem lehet egy tisztességes gyárilag rábiggyeszteni?
Persze... költségtakarékosság, meg nem is az a cél, hogy gyári hűtéssel halkan használjuk, vagy netán tuningoljunk.
Vannak azért korrektebb 7770 megoldás is:
Sőt még 7750-nél is vannak elfogadható megoldások:
Mindazonáltal jó vétel volt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- Eladó megkímélt állapotban levő Apple iPhone 13 Pro Max 128GB / AKKU 84% / 12 hónap jótállás
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest