- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrasko
senior tag
válasz
fi:zi'k #2473 üzenetére
(#2473) fi:zi'k
Láttunk már ilyen csodát... illetve annak hírét!
Nálunk még kereskedelmi forgalomban nem láttam.(#2472) Janou
Én is csak onnan tudom, hogy van szélzaja, hogy manuálisan direkt +10%-onként adagoltam a ventit 100%-ig.
- - - - - - - - - - - - -
Jahhh... ha így, nem zavar a zaj, akkor a reptér közelébe kellene költöznöd!Olcsóbbak a telkek!
-
andrasko
senior tag
válasz
fi:zi'k #1187 üzenetére
Részemről elfogadtam, többször is: (#1181) andrasko
"> Igen, lehet a ..."
"> Igen, nagy ..."Egyébként szívesen...
A cél az volt, hogy ne egy mondatos kész választ kapjon diox kolléga:
Sapphire, ha megteheted, akkor Sapphire Vapor-X.
Hanem egy lépésről-lépésre felépített fegyvertárat, amit akár később saját magától, más vga-ra, cpu-ra tud alkalmazni.
Ha esetleg, pedig rajta kívül más is profitált belőle, akkor az már külön haszon! -
andrasko
senior tag
válasz
fi:zi'k #1184 üzenetére
Mert hiába ragadja ki a ventit... összességében kell nézni! ...
A te GB7770-ed gyári coolere is klasszisokkal csendesebb lenne, ha nem a 7750 bordáját operálták volna rá.
Ott sem a nagy ventivel van a baj.... az már következmény, hogy a meleg borda miatt magasabb fordulaton pörgeti... ahol zajosabb.
De tényleg mindegy!
(#1185) Re-Tech
Nincs baj...
Azért készült több lépésben, hogy
- logikusan nyomon lehessen követni.
- másrészt, szerencsére sok más programom van, ami leköt. -
Re-Tech
aktív tag
válasz
fi:zi'k #1184 üzenetére
Én már akkor tudtam hogy baj lesz, amikor kaptunk pár wall of textet ami 1 héten át készült.
Amellett, hogy valóban igényesen összeszedett elméleti írást kaptunk, eléggé overkill volt egy szimpla kérdésre, hogy melyik 70-es karit érdemes megvenni
Ott a rengeteg teszt a neten, szépen le is írták a gyakrolati tapasztalatokat már kb 1000-en. zafír sima oszt csókolom, VTX-et elkerülni. Ennyi. -
andrasko
senior tag
válasz
fi:zi'k #1147 üzenetére
Ez csak kizárólag a hűtés kialakítás megoldása és az általam felállított értékelés alapján felállított lista. (ettől még nem rosszabb egy Gigabyte)
Kb. ugyanezt a sorrendet hozná...
(igaz egy-egy ponton lehet vitatkozni, hogy mi, mennyire fontos, pl:
- vga-nyák alkatrészek hűtése,
- miért fontos, hogy hosszanti légelvezetéssel kivezesse a gépből a meleg levegőt.
De ha azonos áron kínálnák ezeket a vga-kat, akkor én az utolsó kettőből, háromból választanék.A tesztet is vállalom, ha kapok hozzá tesztkártyákat...
-
andrasko
senior tag
válasz
fi:zi'k #1127 üzenetére
Azért vigyázz.... nem csak a GPU-d van a vga-n.
A passzív kártyákhoz általában a normálisabb gyártók minőségibb alkatrészt használnak.
Pont azért mert a légáramlat minimális, vagy extrém esetben nincs.
A te Gb vga-d arra tervezték, hogy használat alatt, a venti átfújja a vga-nyákon lévő alkatrészek mindegyikét. (ram, ic, kondi, stb...) /egy egyszerű ram süni nem megoldás/
Ha ez megszűnik, akkor akár károsodhat... nem azt mondom, hogy ma, holnap...
Más gyártók, hagyományos alkatrészekből dobják össze a passzívat, céljuk... épp, hogy csak kitartson a gari végéig. -
andrasko
senior tag
-
andrasko
senior tag
válasz
fi:zi'k #1122 üzenetére
A direkt heat-pipe alaptétele, hogy lecsökkenti (eltűnteti) a heat-pipe és a GPU közötti közvetítő réztalpat.
A fent említett paradoxont a GPU-val érintkező felülettel magyarázható.
Ennek a megoldása:
a) A direct heat-pipe pontosan a GPU-ra illeszkedik és nincs közte töltelék alutalp.
b) Ha mégis lenne közte talp, akkor az réz legyen. (mint a sima jó heat-pipe-nál.)A GPU-val közvetlenül nem érintkező pipe-ok, simaként működnek. Ezek esetében az alutalp közvetítése miatt lassabb a hőelvezetés a GPU-pipe között.
(ebben az esetben akár gyengébb is lehet a direct, mint a sima heat-pipe.)A legjobb megoldás ez lenne:
- a direct heat-pipe-ok pontosan a GPU-val érintkeznek és lefedik, annak teljes felületét.
- fuill réztalpba van ágyazva, így nem csak direkt, hanem sima heat-pipe-ként is működne.
- vagy egylépésben... a Sapphire Vapor-x hőkamrája. -
sb
veterán
Én már leszoktam.
Volt vízhűtés is régebben, igaz csak vmi beugró darab, de annyi munkát (és pénzt) igényelt volna egy teljesen hangtalan rendszer, hogy az még jobban fájt volna.Ez szerintem manapság is így van, viszont szerencsére eljutottunk oda, hogy egy játékra alkalmas gép is elvan 150-200W körül, talán a pár éve még divatos 6-800W-os tápok korszakának vége. Egy ilyen rendszert meg 1-2 alacsony fordulatú ventivel teljesen jól le lehet hűteni. Annyira amit teljesen passzívan, vízzel mondjuk csak 10x nagyobb vacakolással lehetne... vagy némi aktív rásegítéssel 1-2 ventivel, akkor meg ugyanott tart a dolog.
-
DeadMeat
nagyúr
Igazándiból fogalmam nincs.. Nem jó a szenzor a prociban egyik sem.Kevesebb hőt visz a vízbe mint anno a q6600, többet mint az e8400 35-40 fok között mászkál a vízhő, ebbe besegít már a vga is. Amúgy kb 60-70 fok között mutat hw monitor.A magokra meg 30 fok körül....Ami szerintem nem valós, mert a q66-al volt 50 fok körüli a víz hőfok, a cpu hozzá 60 körül ha jól rémlik.
Pont a kártya fölött mennek el a csövek oda-vissza, máshol nem tudom elvezetni.Alig várom már, hogy legyen hozzá egy blokk.Fullcover féleség.Remélem lesz rá.Ha nem kap egy AC hűtőt, az legalább tényleg csendben lesz, ha már melegedni fog.
-
DeadMeat
nagyúr
Utódja.Igy megfelelő a szóhasználat?Mert valóban nem "ellenfele".De akkor sem a 6850 utódjaként, helyett jött a világra.Mondjuk nekem mindegy, ki mit gondol, nekem a fogyasztása és a relatív kis teljesítménybeli különbség miatt ütötte ki a 68xx szériát.A többi nem érdekel.
De miért is kell belekötni?Talán nem igaz amit írok?Akkor javíts ki, ne hüjeségekkel példálózz -
sb
veterán
Bár nekem nincs gondom a teljesítménnyel, azért szabadjon megjegyezni, hogy:
1. A 6850-t hasonlítottad össze a 7770-nel, nyilván egy 50 - 50 és 70 - 70 összehasonlítás jogosabb és erre gondol talán Ádyka is logikusan.
2. Ha a tuning szóba jött a 6000-es szériában azért ilyen téren is több a potenciál. Szóval ott megintcsak más lesz a fekvése, ha 6850/70 OC vs 7770 OC-t nézünk. (A 7750 meg még jobban le van maradva, 6850-7750 még nagyobb a különbség, mint a 70-esek között talán)
Ádyka, ha teljesítmény alapon kell dönteni akkor szvsz 6870-7770(=6850)-7750 a választási lehetőség. A 7770 azért hozza a 6850-et kb, ott annyi eltérés van, amivel nem érdemes foglalkozni. Fogyasztásban, másban viszont már nagyobb az eltérés a 7770 javára.
-
Ádyka
őstag
Jajmár kolléga. Tudnom kellene....tudnom kellene...., a lényeget tudom is, csak az első hszmben lévő kérdésre nem kaptam infót.
Vagyis, hogy az új driverekkel mennyit gyorsultak ezek a karik, hiszen a tesztek több mint 3 hónaposak, és az akkori tudásuk nem volt éppen lenyűgöző. -
szabok512
csendes tag
köszi a tesztet.
Ez is érdekes +650 pont a teljes pontszám az enyémhez viszonyítva.
A gpu pontszám meg +4000.
A konklúzió, procit kell cserélnem mielőtt új VGA-t vennék, majd úgy 2 év múlva.
(mert most új minden, szeretem a kifutó termékeket mert jó áron lehet megkapni)Üdv, Chris
-
Guseppe
tag
Szerintem finoman szólva sem szerencsés. Az egy dolog, hogy Mi itt értünk hozzá és nyilván csak emiatt nem visszük vissza, de nem fér a fejembe, hogy egy ilyen blőd sorozathibát hogyan nem vesznek észre a gyártást követően? Nem hiszem el, hogy Win7 alatt nem tesztelnek eleget tucatszám minden kártyából. Azt már nem is mondom, ha épp bios frissítés közben beüt valami, áramszünet, lefagyás stb, akkor is él a garancia? De már az is gáz, ha plusz egy utam van vissza a boltba, mert mindez az átlag embernek idő+pénz+idegeskedés. Vagy a hozzá nem értő család megveszi a gyereknek aki minden suspend-et követően resetelhet.
Mind1, csak magamban puffogok, hogy miért nem figyel oda jobban a gyártó. A Gigabyte név régen tényleg egyet jelentett a minőséggel, mostanában sok helyről csak a panaszkodást hallom rá. Remélem ez csak a véletlen, kár volna ilyen apró hibákkal elszúrni a hírnevet... A magyar piac egyébként is kiemelten árérzékeny, azaz nem mindenki és nem mindennapi, hogy 30-40 ezreket adnának ki vga-ra.
-
andrasko
senior tag
Nem a GB érdeme, hanem a Cape Verde-jé.
Egyébként a (#568) DeadMeat kolléga elég részletességgel leírta a GB "csendességét".
De félre ne érts, ... hajrá Cape Verde!
Csak így tovább AMD, bizonyíts hasonlóval, vagy jobbal nVidia! -
andrasko
senior tag
Akkor nyugodtan találgass!
Volt szerencsém több szériából különböző coolereseket tesztelni.
(4870/5770/6770/7750 ... sima, glaciátor, vapor-x, )
Hidd el, nem mindegy, hogy egy kis "vekernye" vagy egy komolyabb hűtő teszi a dolgát.
Jelentős a különbség a 77xx-ben is, de még szembe tűnőbb pl: 4870-eseknél, a nagyobb melegedés miatt.
Mind1, erről egy csomó cikket is "találgathatsz" a neten... pl: gugli.(#587) SylverR
Jelen esetben nem a venti mérete a gond.
Ősrégi megoldás egy bordát rápattintani a gpu-ra, ami rosszabbul veszi át a hőt, mint a fejlettebb heat-pipe, vapor-x, stb... technológiák.
. -
Guseppe
tag
A boltban nagyon kedvesek voltak, mondták, hogy a héten cserélik mindenképpen lévén, hogy 1 napos. A boltos srác mondjuk a 6850-et ajánlott helyette. Azzal érvelt, hogy gyorsabb, erre én felhoztam a fogyasztást.
Mind1, lényeg, hogy adnak vadi újat, remélem azzal már nem lesz gond... -
Hanok
senior tag
Nálunk olyan 20 fok körül alakul a hőmérséklet a szobában, Én hiszek neki, az i5 750 idle is 30 fok alatt van 25-29 fok között és ez már egy ideje így van, egyébként kiszűrtem a kártya majdnem hogy hangtalan ilyen paraméterekkel (hőcső szó szerint hideg rajta) a 800-as S-flex-nek kezdett elég érdekes morgó hangja lenni ami idáig nem volt, azt hittem a kártya...Nem tudom mitől lehet...Szerelés óta hallom..
-
-
ZetorGumi
addikt
Irták, hogy javitották a BIOS-ban ezt.
A képremegésre meg passz.
A ventipörgetést azt nekem is csinálja (6950Rev2), az igy van megirva biosban. Gyári. Aztén az EasyBoot állitja be a beállitott értéket.Hm. Az furcsa, pedig annak azért valamilyen szinten szabályoznia kellene.
-
Findzs
addikt
hasonlóképp vagyok én is a 7770 oc -mel, fekete kép ha magára hagyom a gépet így pl: letölteni sem tudok most semmit, játékra netre jó, várom én is az új drivert
nem jól kezdődik a pályafutása ennek a kártyának, az 5770, 6770 -eket csak beraktam a gépbe felraktam egy drivert és el voltak felejtve 1 évre, ez meg még 1 napot se ment hiba nélkül
-
Findzs
addikt
ugyanez a problémám csak nekem fagyás, kék halál nélkül
böngésző (firefox) ugrál meg ha magára hagyom a gépet fekete képpel fogad és nem éled fel6770 -> 7770 cserém volt
szerintem valamilyen driver hiba, már várom az áprilisit hátha javítja
közben elolvastam mit javasoltak neked a másik topikban, hogy kapcsold ki a hardveres gyorsítást a böngészőben, én kikapcsoltam és most már nem ugrál
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest