- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozont
veterán
válasz
r3dsnake #16763 üzenetére
A legfrissebb Afterburnerrel ki lehet tolni a határokat. Sajnos csak +5% power limitet tudtam adni a kártyának, felette nem veszi fel az órajeleket.
Na meg +feszt sem próbáltam még adni, alapból 1,125v a Dual-X esetében (a Metro2033 teszt lefut 1250/1750 mellett is).
(#16767) Hardver Arc
Hibásat bármelyikből lehet kifogni, Sapphire-ből szerintem azért látsz többet, mert a legtöbb embernek az van itt a fórumon és így persze hogy ebből kerül ki a legtöbb hibás is. Arányaiban szerintem nincs baj a Sapphire-rel. Persze az XFX sem egy rossz gyártó, sőt, ha egyszer nV kártyám lesz (nem úgy néz ki hogy mostanában
) akkor csak Zotac vagy XFX jöhet szóba.
-
Atesz1978
senior tag
-
bozont
veterán
válasz
r3dsnake #16449 üzenetére
Biztos, hogy ez vga driver probléma? Nekem egyszer sem fordult elő ilyen, sem a 7770-nel és még a 7790-nel sem. Én mondjuk csak a beta drivereket használtam eddig, whql már rég járt a gépen.
(#16450) Nagya21
Mondjuk az alvás nekem is ki van kapcsolva, SSD mellett már tök felesleges.
-
BRIKLY
veterán
válasz
r3dsnake #16252 üzenetére
Ne csak a hsz-om végét olvasd el.
Valóban mindegy milyen configod van,bár ha a hozzáállásodból indulok ki,kérdezhetném azt is,hogy minek vettél i5-öt,ha szerinted egy i3 a 7970 alá is elég.Részemről téma lezárva,de nem kellene a kevésbé hozzáértőket ekkora hülyeséggel kábítani.
-
BRIKLY
veterán
válasz
r3dsnake #16232 üzenetére
Nézd már meg azt a tesztet.Komolyan elhiszed,hogy egy i3 2120 elver egy i7 3770K-t?
Hagyjuk a fenébe ezt a teszt dolgot.Vettem egy 7770-et, meg egy G550-et,gondolva,hogy majd 70-80%-ban elég lesz,és később egy i3 teljesen elég.Hát nag pofára esés következett,GPU-z és MSI AB mérések alapján játékok alatt a GPU 45%-os átlag kihasználtsággal dolgozott,eközben a proci végig 95%-on erőlködött,ebből pedig az következett,hogy hiába futott egy adott játék 60FPS-el, akkor is játszhatatlanul akadozott.
Ezzel el is dőlt,hogy nem veszek i3-at,mert kevés lesz az is,így hát vettem egy i5-öt,és láss csodát,a játékok gyönyörűen futnak,és nem malmozik a GPU.
Ennyit erről a témáról,aki hisz ezeknek a teszteknek,meg is érdemli a következményeit. i3 mellé 7790,aztán majd verheted a fejed a dalba,hogy 7750 szintet fog produkálni.Ezzel el is bukod amit megspóroltál,mikor i5 helyett i3-at vettél mert a teszt szerint az is elég mindenre.
szerk:Látom i5-öd van. Tilts le 2 magot,és élvezd az i3 erejét.
-
bozont
veterán
válasz
r3dsnake #16240 üzenetére
Tény hogy sok játéknak még ma is elég 2 mag, viszont már akad szép számmal aminek nem. Főleg multi fps esetén jönnek jól a plusz magok. [link]
De több embertől is hallani, hogy több olyan játék is folyamatosabbnak hat csere után, ami csak 2 magot használ. Valószínűleg azért, mert a rendszer és a többi folyamat nem a játéktól veszi el az erőforrást.
-
törölt tag
-
MrBrook
aktív tag
válasz
r3dsnake #16232 üzenetére
figy én értem mire gondolsz, de egyszerűen a jobb mindíg jobb, azonos tecnhológiákat figyelembe véve, tehát ,hogy sandy, haswell, stb, egyértelmű, hogy 2mag/szál < 4mag < 4mag 8 szál. gondolom ezt a tényt Te sem vitatod, de az igaz részedről ,hogy el lehet játszadozni i3-al, meg biztos fut rajta minden, kinek mi az igénye, és már többször említettük ,hogy a játékok MuLTI része az igazán cpu igényes. egy 64-es Bf3 Karkandos mapon pl ománon tuti látnád a különbséget egy i3-3.2ghz és egy i5- 3.2ghz és egy i7- 3.2ghz között, i3al beesne a min fps 40körülire, i5-el 50-60, i7-el meg 90 alá nem menne.
de ez csak az én véleményem mondjuk
nem vagyok teljesen expert.
-
Atesz1978
senior tag
válasz
r3dsnake #16215 üzenetére
Én az alvó állapotot letiltottam és csak a monitor kikapcsolást használom! Ha már kikapcsolt a monitor és vissza akarok lépni akkor nekem se reagál semmire, ilyenkor a feladatkezelőt előhozom és annál nyomok egy mégse-t és már minden ok! Nem igazán így kellene működnie de még mindig jobb megoldás a resetnél!
-
pdev1811
tag
válasz
r3dsnake #15925 üzenetére
Az MSAA az antianalising (élsimítás) egy típusa, eléggé meg tudja fogni a gépet, de sztem 4x fölött már nincsenek akkora különbségek h megérné teljesen feltolni ha nincs erőműved. Az anisotropic filter nem fogja olyan nagyon vissza a gépet, sztem feltolhatod. Nagyjából azt tudja, h milyen messze látod nem elmosódva a dolgokat. A neten találsz rá képeket, összehasonlítva a beálltásokat.
Az MSAA meg ugye a "recéket" simítja ki, konyhanyelven szólva.Úgy emlékszem régen olyasmi volt, nem tudom h ma is megállja-e a helyét (majd a többiek megerősítenek v cáfolnak), h az nvidia kártyák jobbak az AA-ban.
-
bozont
veterán
válasz
r3dsnake #13680 üzenetére
Én ahogy megfigyeltem, ha van gari a terméken az csak +1-2e Ft-ot jelent az aprón, így nekem mindegy hogy 2 vagy 3 év van rá. Na meg sok gyártó esetében, attól hogy a bolt csak 2 évet ad rá, még 3-5 év a garancia idő. Csak akkor már a gyártónak kell elküldeni az alkatrészt.
-
-
Steelmanus
addikt
válasz
r3dsnake #13489 üzenetére
1. Valoszinu hogy nem egyforma hardverelemekbol van osszeallitva a gepetek.
2. Feltettel egy Tweak progit ami az Öcséd gepen nincs.
Ezek a tweakprogik eloszerettel telepitenek alacsonyszintu, jellemzoen Nem PnP illesztoprogramokat, hogy kozvetlenul hozzaferjenek szinte minden kikerulesevel a hardveregyseghez.
Amikor leinstallalod a Tweak progit nezzel be az Eszkozkezelobe ugy, hogy a menusoron kapcsold be a Rejtett eszkozok megjeleniteset.
3. Nem tudjuk hogy az Öcséd gepeben milyen CPU van. Itt a Intel® HD Graphics 2500 gondolok. -
Jim76
aktív tag
válasz
r3dsnake #13467 üzenetére
Itt le van írva a dolog lépésenként , de ne 6-ra tedd, hanem többre, és ugy azt írja, de neked, mivel már futtattad a hotfixet, nem kell létrehozni, mert már ott lesz, csak az értéket kell átírni.
Van a végén egy illető, akinél mwg az alaplapi driverek frissítése hozta meg a megoldást, esetleg a chipset meg egyéb mb drivereket is nézd át még.
-
Jim76
aktív tag
válasz
r3dsnake #13453 üzenetére
Amit a hotfix csinál, delay érték emelést a registryben, annak nézz utána melyik kulcsban teszi, és, ha 20-nál kevesebbre emelte, akkor írd át 20-ra. Sajnos telefonról vagyok egy darabig, de én is megpróbálom megkeresni. Az a baj, hogy a driver lassan reagál , rosszul van kezelve a HAL, és a windows nem várja ki, elveszi az erőforrást, nehogy instabil legyen tőle a rendszer. A driver is bugos az biztos, de a nagyobb delay megengedése meg kéne oldja, míg nem szögelik meg véglegesen a dolgot. GT640-el, ahogy már említettem végigszívtam ezt, de a kártyának semmi baja se volt, másik gépben azóta is vígan megy.
-
Alister71
nagyúr
válasz
r3dsnake #13455 üzenetére
Megnéztem ezt az Aida stress gpu-t. Nekem semmi hiba nem jött elő. Max 64 fokos volt a Sapphire OC 1150/1250-en, ventije max 1700-on forgott. Megjegyzem teljes csendben.
Szerintem hibás a vga-d. Ráadásul ha beviszed a szervizbe vagy a boltba ahol vetted, mond el, hogy az Aida stress tesztje rögtön kihozza a hibát.
-
Stonerice
őstag
válasz
r3dsnake #13431 üzenetére
Szerintem vannak gyorsindító ikonok jobb alsó sarokban a windows gomb és usb stb panelen., azok Rainmeter lehet. Talán a felső tálca is az. De lehet hogy Calgon-t használ. "a mosógép is tovább él ".
Na jó csak vicceltem.Egy mosógép nemtud 5000 pont felett teljesíteni 3Dmark11-ben.
-
Atesz1978
senior tag
válasz
r3dsnake #13135 üzenetére
Azt hittem az Asus jobban hűt mert a hőcsövek közvetlenül érintkeznek a Gpu-val! Csak nem fogtál ki egy hibás darabot!
(#13139) Grave444 Az az alján van és 100% hogy nincs rajta mert én is nézegettem mielőtt megvettem!
(#13141) r3dsnake Sapphire Trixx-el nem tudod állítani?
-
Jim76
aktív tag
válasz
r3dsnake #13048 üzenetére
Nekem az előző GT640+W7 kombó csinált ilyesmit, és ez lett a megoldás rá:
[link]Ha neked is ez volt, akkor a windows hülyesége leginkább, van egy delay érték a registry-ben, ami olyan alacsonyra van állítva, hogy hibát dob miatta (valami 3 az alapérék, és ezt kézzel állítottam át 20-ra, de van hozzá a linken fixit is, az ugyanezt csinálja, ha lefuttatod).
Ha ez a gondod, megoldja, nem a kártya baja. -
-
mackosajt
addikt
válasz
r3dsnake #12588 üzenetére
7770 OC-nál sokan szidták/szidják a Gigát, hogy rosszul sikerült, sok volt a gond.
Én használtan tettem szert egyre, igaz, garisan, de eddig még nem hagyott cserben. Furán már viselkedett, be is szereztem egy 2. 7770-et, biztos ami biztos, de csak vaklárma volt, mert azóta meg szépen megy, ráadásul most már CF-ben.
-
-
Sondi1986
addikt
válasz
r3dsnake #12188 üzenetére
Vedd ezt : SAPPHIRE 11210-00-20G HD7790 1GB GDDR5 PCIE + AMD Never Settle Reloaded Akció
Belövöd 1200Mhz-re azt csókolom!
Ja és simán vinni fogja mivel egy tesztet nem láttam még ami nem vitte volna az 1200-at.
-
Hangm4n
tag
válasz
r3dsnake #8117 üzenetére
Crysis 2 Full HD-ben Advanced beállítással fps min: 35, átlag: 45. Már ezen is nagyon szép a játék.
Hardcoreon min: 25, átlag: 30Mindkettőnél van akadozás, de szerintem ez inkább a szar optimalizálás miatt van.
Dirt 3-mal nem játszom, ha érdekel tudok nézni Far Cry 3-at is.
-
embe
nagyúr
válasz
r3dsnake #6036 üzenetére
Szerintem beférne. Nekem a jelenlegi házam előtt CM Elite 335 volt, abban is elfértem, persze kompromisszumokkal.
Igaz a jelenlegiben jobban elférek, de az ára majd 3x annyi mint annak volt. Ehhez no comment. Vannak persze jobb házak, de nem ennyiért.
-
Bati0501
őstag
válasz
r3dsnake #6040 üzenetére
Ahogy a többiek is mondták,h nem jó a szellőzése.És nincs benne kábelmenedzsment.Utóbbit mondjuk meg lehet oldani kábelkötegelővel,de van,akinek az nem kell...Gondolom neked nem lenne baj,az enyémben is így van megoldva.A hűtést meg nem tudom,h mennyire lehet javítani,nagy ventikkel biztos,csak kérdés,h van-e nekik kialakítva hely és nincs is sok ventinek hely,háromnak van hely ha jól látom.Ha veszel még 2 ventit,akkor azok gondolom 1000-2000 Forintok,és ezekkel már ott vagy,mintha vettél volna egy alapból jobb házat.(fekete belső,felsőtápos-ez nem tudom h olyan-e,kábelmenedzsmentes stb...) A milyen asztali gépet vegyek topikban is szokott szó lenni a házakról,benézhetsz oda is.Ha netalántán meg CF-et akarsz,akkor meg végképp más házat kellene nézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest