- iPhone topik
- Mobil flották
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi Note 10 / 10 Pro - 108 megapixel, maradhat?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemusz
addikt
válasz
kovsol #20485 üzenetére
Azt hittem a régebbi és/vagy felsőkategóriás kártyáknál vannak ezek az értékek és egy ilyen kis pici, alsókategóriás kártyánál (aminek még tápcsatija sincs), lentebb vannak meghúzva ezek az értékek. Szóval akkor nincs bug, nem kell bioszfrissíteni vagy ilyesmi. Köszönöm!
-
lemusz
addikt
-
mackosajt
addikt
válasz
kovsol #14720 üzenetére
Mint írtam, biztos van egyéb tényező is, nem pusztán a matek.
Nem mindig a kötekedést kéne keresni.
Nem véletlen, hogy egy régi tesztben néha még a 7950-et is elverte. De ez igen régi, így nem tudni, hogy az újabb driverekkel is hasonló eredmény születne-e, no meg nincs benne 78xx.
Ezért is írtam, hogy kéne egy új teszt, amiben benne van a 7770 CF-ben, viszonyítva a 78xx és 79xx kártyákhoz. De ilyen, ami azonosan, legfrissebb driverrel lenne, perpill nincs. Valszeg nem is lesz, hacsak nem lesz valaki olyan elvetemült.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
kovsol #14713 üzenetére
Nem is vettem magamra nyugika
Egyedi eset volt, azért is iram, hogy ha kihagyom akkor lettem volna huje.Tervben sem volt, de jól jött ki végülis szerencsére bf3 is jól skalazodik a 2. kártyával, a szokásos cf szopi is nagyjából elkerült. De most kellene Masik kártya már inkább 950-et választanám. vagy 870 XT-t. -
DeadMeat
nagyúr
válasz
kovsol #14699 üzenetére
Köszi a burkolt lehüjézést
De hidd el annyi pénzért senki a földön nem hagyhatta ki ezt a lehetőséget. 40e forint 7870 teljesítményért cserébe, amikor a 7870 60e fölött volt még a 850 meg bőven 50 fölött? Amire meg nekem kellett (bf3) bőven a 870 fölött teljesített akkor.
-
dragonfx
veterán
szerintem az az optimalizálatlan ami egy mai átlag gépen mint az enyém nem megy csutkán.szerintme még nem tartunk ott kelljen a 4 mag.csak dobáloznak vele.meg 2-3gb vga ram..jajj hagyjuk már....én nekem látod a profilomon 4 gb van csak de még 3 fölé sosem ment a ramfoglalásom pedig a win7 ugye alapbol 1.2öt eleszik belőle.szoval még tiszta netto 2 gigát se eszik egy játék se, hozzáteszem durva is lenne.mire fel?semmi extra effekt, fizika nincs bennük.
akkor nem lesz baj nekem 1440 ultrán ment a fc3.szerintem ha visszarakom high.ra a c3 is menni fog.nem tudom már FXAA vagy MSAA hogy volt kapcsolva otthon megnézem. -
-
Arkennys
addikt
Hát, érdekes móka lesz. Nekünk tavaly volt móka és kacagás, mikor a labor gépeken futó win 7 re felrakott virtuális xp-n kellett marháskodni, mert DOS-os, csak xp alatt futó programban kellett megírnunk a CNC kódot. Hát, volt anyázás rendesen. Pedig van kint ehhez is új és jó program, de hát nekünk ezt kell megtanulni...amit mellesleg már sehol, senki nem használ. Vannak ilyen dolgok -.-
-
DeadMeat
nagyúr
Mi még xp-t
Jönnek mindenféle fasz kifogásokkal, miért nem lehet átállni 7-re, hiába vannak i2400-ek 8 giga rammal dell gépekben.32 bites win xp hasít rajtuk. Kipróbáltam itthon minden program működik, amit bent használunk, látta a főnököm is, az IT mégis ragaszkodik az xp-hez... A minek bele 8 gb ram kérdésre csak pislognak mint gyík a venyige alól, majd jött a válasz, hogy gyorsabb legyen a gép működése. 32 bites xp... IT
-
-KP-
addikt
emlékszem anno mikor 2003-4 környékén vásároltam az athlon xp/ati 9800 pro konfigomat, akkor is mindenki a l**f**szdémárk eredményekkel jött. hogy így meg úgy. totál igazad van. úgy tűnik 10 év nem volt még elég, hogy ez az őrület megszűnjön...
ki a francot izgat az egész? A gamer elindítja a játékot amit szeret, és az érdekli, hogy az hogyan fut. A többi másodlagos...
-
Lacccca87
addikt
Nettó baromság.
Inkább ugy mondanám hogy ahova CPU erő kell ott nem fog remekelni a gép.
Már ha megnézed a 3dm11 pontjaimat amiket linkeltem, akkor észre venni hogy a GPU score nem változik hiába lett a 4Ghz i3 után most egy 2.2Ghz-s AMS 4200+ os gépbe rakva.
Attól nem lessz jobb a GPU teljesítménye mert erősebb CPU van. -
andrasko
senior tag
Ez érdekes, hogy mi kamu, mi nem?!
- +400mhz, ingyen egy no-K procitól(turbo: 3.8ghz-ról 4.2ghz-re)
- kevesebb szálas feldolgozás esetén (pl: progi miatt) órajel emelkedés 4.0ghz-ről 4.2ghz-re. (ez jó!)
- 4 magos terhelés mellett nem dőlök a kardomba azért a 200mhz-ért.
(egyrészt szinte elhanyagolható, másrészt nem minden támogatja a 4 magos feldolgozást)Ha így nézed, akkor nem kamu, hanem valós +400mhz, ingyen!
-
dragonfx
veterán
azért a 7850 nem egy kategóriával jobb mint a 7770. a számozás megtévesztő.
én ultra grafikán játszok, de ha majd később be fog akadni visszarakom high.ra.ennyi. ott vana friss tezst kb semmi különbség nincs... a grafikai motornak van egy alap "szépsége" és ezen a low vs ultra sem tud rontani sokat sőt a dx9 vs dx11 sem. -
embe
nagyúr
Azért Te sem gondoltad komolyan, hogy egy 7850-es vga-t - ami ugye 256 bites - hasonlítasz ezekhez a kártyákhoz.
Az új generációs cpu-ról nem is beszélve.
Ennyi erővel én is beírogathatok a HD5450-es topicba, és elcsodálkozok, hogy nekik miért nem megy úgy a game mint nekem. -
bozont
veterán
Jóhogy neked a 7850-nel ilyen jól megy, de a két kártya között ég és föld a különbség, a durva tuningról nem is beszélve (a 3570K-t ne is említsük). Azért a FC3 esetében ultrán nagyon jók azok az értékek, mert ez a játék is olyan mint anno a Crysis volt, kell neki az erős gép.
Én pl 1920x1200-ban játszom és élsimítás nélkül, post FX low-on (ezzel baromi sokat lehet nyerni és látványban sem vészes), árnyékok mediumon, a többi high beállításon és megvan a 40-50fps. Nem rossz ez a konfigomtól szerintem. -
Sanyi19
őstag
Ki van kapcsolva a PCI-E energiagazdálkodás az energiasémában.
De így is 1x-esen indul minden újraindítás után, nem csak nekem, mindenkinek akinek H55-ös chipkészletű alaplapja van. Ez egy ilyen bug.A másik dolog, hogy hiába van kikapcsolva ez a beállítás, akkor is állítgatja a 16x1.1-et és 16x2.0-t de ez látszólag jól is működik. Amikor 1x-esen indul olyankor 1x1.1 van meg 1x2.0 ami lassú. Írtam is a Gigabyte-nak, Sapphire-nak és az Intel-nek is, egyiktől se kaptam még normális választ, elvileg a Gigabyte foglalkozik most a problémámmal, kíváncsi leszek adnak-e ki valami bios frissítést a lapomhoz ami megoldja.
De ez meg amit most csinál, hogy ugyanolyan órajelen néha 1000-el több, és látszólag minden rendben van az felettébb különös. Most vagy az, van, hogy 16x1.1 marad vagy nem állítja be a tuning órajelet valamiért, és csak szoftveresen mutatja azt, hogy annyin megy. Jó, Béta Catalyst simán lehetnek benne hibák...
De nem rakom vissza a 12.10-et mert az meg alapból lassabb jóval, várok egy következőre ha nem orvosolja akkor majd ráérek az üggyel foglalkozni. Csak azért írtam, hogy hátha más is járt már így, hogy húzza és néha olyan mintha alapon menne másikszor meg begyorsul... Valamiért ingadozik.De alapon kb. mindig ugyanannyi pontot kapok szóval azért gondolom, hogy az órajel nem állítódik be valamiért. 12.10-el GPU score 10 200, 12.11 beta 7-el 10700 legújabban 10900.... Szépen gyorsul, és játékokba is érezhető.
-
bozont
veterán
Na ezt nem is figyeltem, de most már mindegy. Az adataimnál ott van miden, pontszám szerint is reális a dolog. Legközelebb erre is figyelek. De jó lenne, ha hasonlóan mint a gpu-z, kiírná az alap és a tuningolt órajelet is fixen. Írok is egy levelet a fejlesztőknek, hátha.
-
bozont
veterán
Nem volt a physx bekapcsolva (meg a DOF sem és 1920x1200-ban futtattam a tesztet), nincs hozzá megfelelő hardverem. Bár ahogy nézem, neked az a 3570K nem esik kétségbe tőle és az is igencsak tuningos (4,3GHz 1,06v-on
).
Most csak egy kártyával, de ezt kaptam 1170/1450 MHz-en, most 1920x1080 DX11, high, no AA és 16x AF mellett:
physx off:
Average Framerate: 45.33
Max. Framerate: 79.94
Min. Framerate: 14.20physx on:
Average Framerate: 20.00
Max. Framerate: 235.13
Min. Framerate: 4.61Érdekes módon a max jól megugrott.
-
bozont
veterán
Van, a könyvtárában van egy metro2033benchmark.exe, azzal lehet tesztelni. Még stabilitás tesztre is nagyon jó, én ezt használom a unigine mellett, jobb mint a furmark.
Gyári OC órajelen, 1100/1300MHz-en.
mod.: Most nézem lemaradt egy szám a Metro eredményeknél, DX11 módban futott természetesen.
-
Tomix24
addikt
7770 - (1000/1300) ----- 7850 - (1120/1300)
(ezeket minden 7770 és 7850 tudja gond nélkül)
Ráadásul az OC Driver függő is(keményen) . Így az új játékoknál 1 hónapig(de jó pár hétig lehet gond, nem is kicsi a teljesítményben) . Eléggé követem a Catalystokat, így még inkább az egy karit tartom jobb megoldásnak. -
-
-
AusWolf
őstag
Azt tudom, hogy kikapcsolható, csak eddig úgy tudtam, vagy legalább is úgy figyeltem meg, hogy ez a kikapcsolási idő határozza meg a ZCP-t is. Külön állítási lehetőséget a ZCP-ra eddig még nem találtam.
Amúgy ha tudtam volna, hogy ennyi baj van a 7770-nel, akkor talán én is inkább 6850-et vettem volna.
Most már mindegy, lelkesen várom a 12.4-es Catalystot.
-
AusWolf
őstag
D-sub csatis monitor lévén nekem ez a menüpont máshogy néz ki, és az alatta lévők sincsenek ott. Viszont az EDID kikapcsolása megoldotta a problémát.
Köszi mégegyszer a segítséget.Szerk.: Még annyi van, hogy játék közben kicsit vibrál a kép, mintha régi CRT lenne. De ez már bonyolult, meg talán nem is lényeges dolog.
-
dobost
senior tag
Én a Giga kártyáktól félek. Régen nagy márka volt, viszont mostanában nagyon sok baki becsúszik!
Pl pár hozzászólással korábban volt egy kolléga, akinek gyárilag BIOS hibás volt a kártyája.
6850es már van 37ért, ami ráadásul Asus gyárilag húzott fajta.
41ért Sapphire Vapor-X szénné húzott.
Ezen dilemmázok most én is...
Régi, de erős széria nagyobb fogyasztással vagy új, de egy kicsivel gyengébb teljesítményű, jóval kevesebbet fogyasztó? -
dobost
senior tag
Néztem én is, de nekem nem egyértelmű, hogy a 6850 elveri-e...
Tény, hogy néhol bőven leelőzi még a 6870et is, viszont néha elfogy a kraft belőle főleg magasabb felbontáson.
Én még várok egy kicsit, hogy újabb driverekkel kiegyensúlyozottabb lesz-e a teljesítménye.
Nyár körül jó vétel lesz szerintem.
Bár nekem nagy a szakadék a 7770 és 7850 között, így tuti fog jönni egy 7790 vagy 7830. -
alejandri
tag
A kártya minden pontban követi az AMD referenciáját. A ZeroCore tech miatt csak Win7 alatt semia zajt nem hallok. Játék közben, sajnos nem hallom a kártyát a táp miatt. A tápom 8 cm-es ventit használ.
Én is sokat gondolkodtam a 6850-re de nem tetszett a 127 W fogyasztás, illetve a 7770-ben lévő fent említett ZeroCore miatt, már végleg eldöntöttem hogy az új architektúrából fogok választani. Így simán hajtja a jó öreg 400W tápom ezt a karit.Egyébként a már korábban leírt jelenség, a BF3 alatt jelentkezik.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iPhone topik
- Milyen autót vegyek?
- Autószerelők, autószerelés
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest