- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Mobil flották
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robi BALBOA
őstag
Olvastam a híreket amennyire tudtam így nyaralás (dorbézolás
) alatt, hát sajnálom az ATI márkanevet, már pedig kezdett felfutni, már nem csak azt hallotta az ember, hogy "dzsíforsz", de ők tudják, szerintem marketing szempontból pont az 5-ös széria sikere után ezt meglépni, hát szerintem eléggé hülye húzás.
Csak a 7xxx széria érkezik majd 28nm-en?!Akkor lehet maradni fog a 5-ös széria főleg ha jóval olcsóbb lesz mint a 6-os széria.
-
-
O_L_I
őstag
Köszi!
Még azon gobolkodom hogy rátegyem-e az Arctic Twin turbót ami most pihenget mert a gyári se olyan rossz ami rajta van csak hangosabb egy kicsit.Igen pont a nyák és a felépítés miatt gondoltam hogy lesz benne tartalék mert ha a 5850/70-nek kapja meg a tápoldali részét a megkurtított mag akkor abban kell hogy legyen egy kis lehetőség
-
jonner
tag
Nem beszélve arról, hogy nem SLI-ready az alaplapom. Próbáltam neten kutakodni, hogy ezen menne-e az SLI hack, de nem nagyon találtam megnyugtató leírást. Egy SLI konfighoz kellene tehát 2 VGA (GTX 460 mondjuk), egy komolyabb táp, egy jobb szellőzésű ház és talán egy új alaplap is. Mire ezt összekapom ott leszek mintha vennék egy 5970-et.
Az 5850 jónak tűnik, de nem lenne olyan rettenetesen nagy lépés a 4890 után, meg ki tudja mennyire boldogulna az ősszel-télen kijövő játékokkal. Full HD-ban. Ezért haladok inkább az 5870 irányába, de annál meg talán jobb lesz a GTX 475. Szóval egyelőre azt meg szeretném várni, mert amit most veszek, azt jövő év tavaszáig legalább nem szeretném lecserélni.
-
jonner
tag
Volt 8800GT-m is, azzal sem volt bajom, de az igaz, hogy az ATI irányába kicsit erősebb a preferenciám. Igazából a 6000-es szériára várok, gondolom jövőre lesz aktuális a vásárlása részemről (ha beváltja a hozzáfűzött reményeket), de addig is szeretnék egy olyan kártyát, amin gond nélkül futni fognak az idei játékok (CoD, Crysis 2, stb.). ATI 5850 vagy 5870, vagy a még nem létező GTX 475.
Sárpac, neked volt már minden létező kártyád, volt olyan játék, amivel az 5870 nem boldogult és ezért a mostani SLI rendszeredet ajánlanád inkább? Nem vagyok elvakult játékos, elsősorban az aktuális FPSeket tolom, vagyis azokat várom.
-
TomiLi
addikt
Hát parkoló pályán voltam...
Már nem is emlékszem, hogy mikor cseréltem el a referencia asus 5870-et. Valamikor tavasszal, amikor egy GTX295-re cseréltem... Hát nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.... aztán eladtam és egy hosszabb szünet volt.... Mostanáig...
Egy játék tehet erről a variálásról: Arma! Messzemenőkig szebb a látvány atival, mint nv-vel ebben a játékban! Szóval emiatt váltottam vissza! Remélem nem fogok csalódni -
HSM
félisten
Még mindig nem értem a pánik okát... A játékok bő 70%-a alapon is fullon szalad, ahova meg tuningolni akarok, nem telik 10 secbe profiltváltani az Afterburner GUI-ján keresztül.... Ha el is felejtem, alt+tab, azt csókolom, +5sec... Ha meg kiléptem, akkor vissza. Ha elfelejteném úgyis 5 perc alatt feltűnik, hogy miért suhog hangosabban a gép. Ha meg akkora gond lenne ez az idő, akkor még hotkey-t is rakhatsz mellé... Nekem sokkal több nyűg az X-fit kapcsolgatni a normál/játékos módja között, mint az OC-t Afterburnerben. (Mondjuk megéri az X-fit áttekerni, mert egyből leszedi a zenehallgatós effekteket, amik nem kellenek játékhoz).
A BIOS-ozással meg óvatosan... -
ZozzHUN
addikt
15 perc Heaven Benchmark Dx11 max 4xAF 1680x1050, ha itt nem hasal el, akkor még a Metro 2033ban sem. HD4890at dx10 1680x1050 16af 8aa 10 perc heaven benchmark tesztnek vetettem alá, majd 2 óra Metro 2033 után se halt meg, pedig figyeltem GPU-Z-vel, és 99% GPU használat volt rendesen játék alatt is.
Memóriát már előtte kiteszteltem, és 1190nél többet nem eszik, és annak úgysem adok feszt semmiképp, az úgy jó lesz
-
ZozzHUN
addikt
Na már elkezdtem futtatni a teszteket, eddig 950től meghalt, ugyanúgy 940től is ^^
Éppen 930/1190-en fut a Heaven Benchmark (eddig bármivel próbáltam stresszelni a GPU-t, az játék alatt sose volt elég stabil, ha ezzel stresszelem akkor még a játék se fagy ki)
szerk.: 930at se bírta, 920 köv
-
ZozzHUN
addikt
Most lejjebb vittem 1.15v-ra a vcore-t, csökkent 5 fokot a feszültségstabilizátor hőmérséklete
A toxicon nincs vcore szoftveres szabályzó, nemde?
Majd megnézem mennyit bír alap feszen. Referencia kártyán lehet memória feszt állítani valahogy szoftveresen? Nem mintha megcsinálnám, csak érdekel
-
Sárpac
nagyúr
Lightning gyári feszen megy illetve most már nem hanem jóval alatta.
Későn olvastam, hogy a twin frozer 2-es hűtőnek van egy elég gyenge pontja és az pedig a rögzítése, melegre elllazul és jelentősen csökken a hűtési teljesítménye persze erre is van megoldás egy bankkártya szélességű műanyag alátétet kell tenni a csavaros rész alá és akár 10-15C-t is javulhat a hőmérséklet. -
Gerisz
addikt
Én csak azért gondolom, hogy valós mivel másik gyártó nem csinált ilyen kártyát.
(mármint alapfeszes chip ekkora tuningpotenciállal) Ehhez lehet, hogy kellene 100.000 ből 1 ami erre képes. Ha meg megnézzük az átlagos chip-et akkor az képes rá ekkora feszen.
De valahol én találtam róla részletes leírást és bemutatót be is írtam ide mikor szóba került, de nem találom. -
lvnt
őstag
Csak játékra kéne. Játék előtt benyomom az emelt profilt, aztán vissza. Elég is lenne nekem az 850/1200, mint az 5870.
850/1150-en járattam kb. fél órát a Furmarkot, minden ok volt. Aztán felraktam 1200-ra, és egyből fagyott a gép, pedig 85°C volt a hőmérséklet.
Újraindítottam a gépet, és inkább hagytam. Lehet, hogy az volt a baj, hogy mielőtt állítottam volna 1200-ra nem kapcsoltam ki a Furmarkot? Hülyeség volt.
Ugye attól, hogy még fagy a gép, nem tesz semmi maradandó kárt a kártyában az órajel emelés alapfeszen?
Itt melyik lenne a VRM hőmérséklet? -
CptMisi
őstag
Nem kell annyi.....Prohardver tesztben 600Wos tápokkal 5870 Tri-CFX-et teszteltek
HX 650 azt is simán elviszi, vagy a Enermax Modu87+ 600W is elvitt 3at
íme
2 5870+i7@OC...esetleg ha valami komoly OC-t akar, de 2ilyen kártyánál....játékhoz már nem kellhet túlzottan...neki meg 5850-e van, szóval ott OC-olhat nyugodtan egy kisebbel is -
szasanyi
félisten
Köszi, és neked is Daffni2 - nincs véletlenül a gyári órajelekkel készült teszted? Én nem tuningolok, így az érdekelne jobban, bár ez elég impozáns eredmény az kétségtelen.
Sajnos a jelenlegi árak horror kategóriát képviselnek, de bízom benne, hogy a közeljövőben (számomra is) elviselhető szintre esnek. A TOXIC az általában jóval többe kerül az alapnál, de talán a Gigabyte kártyája nem annyira... meglátjuk.Esetleg még XFX 5850 Black tapasztalat valakinél?
-
SzlobiG
félisten
Tudtommal csak eleinte voltak problémák vele amikor megjelent én nem tapasztalok semmi laggot meg hasonlókat. A cf kihasználtság meg program függő a nevesebb/jobb gémek használják főleg nekem badcompanyba fontos ott 100%-os majdnem. A driverek meg olyanok mint az 5000-es szériához szal uaz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Crypto Trade
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen TV-t vegyek?
- Kaposvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest