- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung SmartTag2 teszt
- One mobilszolgáltatások
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ttt1
őstag
-
HSM
félisten
válasz
Dj Dekko! #17145 üzenetére
Ez viszont igaz!
(#17147) Zoo123: Az enyém refi, 850/1200 alapfeszen, kis feszemelésre, olyan 1,14V körül 940/1200.
De utóbbin már nem éppen hűvös a kari, és a venti is jóval zajosabban teszi a dolgát. Hűtését Afterburnerrel lőttem be, ne nagyon menjen 70-80 fok fölé tuningolva sem.
(#17148) Dj Dekko!: Szvsz ez attól függ, mennyire fér bele a gém a karinként 1GB ramba. Ahol sokat kell cserélni a tartalmát, mert szűkös, ott bizony komoly hátrányba kerül az 5970.
-
Zoo123
senior tag
válasz
Dj Dekko! #17140 üzenetére
"De lehet érdemes picit tovább spórolni egy 5850 re?!
Sok különbség lenne?!"
A ph-s teszt szerint olyan 25-30%, igen ez már érezhető.
És akkor még nem számoltunk a tuninggal: gyakorlatilag minden 5850-es tudja alapfeszen, gyári hűtővel az 5870-es órajeleit, és használtan már megkapod 45-50 körül.
Nekem kis feszültségemelés után 950/1200-on rohangál, ez akárhogy is számolom 30% tuning amit már megérezni. Ahogy néztem alulról közelítem egy GTX 570 teljesítményét, és mindez csak 55 ropi volt, yes!Dj Dekko:
"Úgy gondolom hogy 2 darab 5850 es nevetve (850/4800) beéri a gtx 580 ast, nem csak a 6970 est."
2db 5850-et cfx-ben úgy hívják hogy 5970, és a tesztek tanulsága szerint még mindig az a leggyorsabb kártya, gyorsabb a GTX 580-nál is!
De csak Full HD-ban, 2560x1600-ban már elfogy az 2x1GB Vram, ezért ott már kikap a 1,5GB-os GTX 580-tól, ezért lesz a 6990-en 2x2GB Vram! -
HSM
félisten
válasz
Dj Dekko! #17076 üzenetére
Jajj már... Ne ne bohóckodjunk már... A 8800GTX a DDR3-as memóriája miatt széles busz ide vagy oda, csak olyan 86GB/sec.... Ez egy GDDR5/256 bites kari ~120GB/sec-éhez képest elég karcsú. Másik bibi, hogy a Crysis-hez a 768 MB memória sem épp elég, a 460 1GB-vl veri, csúnyán. A kb. 3X-os mennyiségű számolóegység, meg magasabb órajelek már csak hab a tortán. Nincs mese, a 8800GTX felett elszállt az idő.... Egy G92 GT/GTS/GTX ellen még bőven helytáll, sőt, el is veri, de egy GTX460 már más súlycsoport... A 8800GTX-nek már egy elsőgenerációs 192SP-s GTX260 ellen sem volt esélye....
-
Cybertrone
veterán
válasz
Dj Dekko! #17050 üzenetére
Nem az fps-ről volt szó hanem a vram-ról! A 1.5gb is felzablódik, az más hogy a gpu ott erősebb!
A 6970-es egy 570, és 580-as közé pozícionált kártya, ha jó áron adják alternatíva lehet 100k-ra tippelek mert annyi az 570-es, de ha mondjuk 120k-ról indul akkor természetesen felejtős!
Még mindíg azt tartom hogy ez az erő amit látunk az nagyon kevés kb 20% az 5870 ellen, ami szvsz 1év alat nagyon karcsu, kis tuningal talán ez a külömbség 5%-is csökkenthető! Namost a 580-as cucc az nagyon power 40%-ot ver a 5870-re, és húzni is lehet, melegedni sem melegszik már annyira, és a fogyasztson is csiszoltak, bár az még kicsit sok véleményem szerint, bár ez szubjektív! -
Cybertrone
veterán
válasz
Dj Dekko! #17009 üzenetére
Hát ez a teljesítmény arra lessz elég hogy a leköszönő 480-at tulszárnyalja olyan 5%-al, de mi a helyzet az 580-al? ha ez tényleg egy 6970-es, és nem csak kamu az egész akkor ez nagyon de nagyon nem lessz elég az 580 ellen... Most azt kell mondjam a látottak alapján hogy ez nem más mint 1 feltupírozott 5870-es, más maggal, és névvel!
1szó mint 100 nem ezt várom el tle, és mindezek ellenére még bízom benne hogy ez kamu...
Meg mondjuk egy i7-el jobb eredményeket is ki lehetett volna huzni belőle! -
ffodi
veterán
válasz
Dj Dekko! #16991 üzenetére
Milyen fizikára gondolsz?
Már csak azért, mert a 3DM11-ben nincs NV Physx, hanem a CPU számolja minden esetben, és nálam is 9000 pont körül van a Physics score. Nézz csak utánna.
HSM:
Erre tessék HD6970 ügyben. (faszán össze van hasonlítva a gtx480/5870-el. Tesszallálás nélkül simán fogható.)
-
HSM
félisten
válasz
Dj Dekko! #16965 üzenetére
Hát nálam a max az a Very High....
High-on "látványosan" csúnyább, úgyhogy inkább a very-high-t erőltettem, de megérte.
(#16966) Laraxior: A konfig-file-ában (MSIAfterburner.cfg) megkeresed az "EnableUnofficialOverclocking"-t vagy valami hasonlót, átírod 1-re az értékét notepaddal, és láss csodát. Viszont megszűnik a 2D mód ilyenkor, ami nem is baj, mert így nem lesznek olyan komoly hőingások néhány játékban tuningolva, mintha mennének az energiatakarékos opciók. Néha csak azért is 1mhz-et húzok rajta, hogy ne váltson vissza...
(#16968) TeeBee73: Úgy látom sikerült megkerülnöd a mondanivalóm lényegét, és fennakadni a leglényegtelenebb részén....
Ezek szerint te "optimalizáció" címén azt várod, hogy gyárilag butítsák vissza a játék megjelenítését olyan mértékben, hogy maxon jól fusson középkategóriás karikon is?
Mert attól függetlenül, hogy jelenleg minden elfut rajta, attól ez még csak a középkategória.
Arról nem beszélve, hogy én csak ezzel a két játékkal találkoztam, és nem is full-HD-ban játszom.... A 9700-assommal is anno 3 évig tudtam mindennel játszani, amíg el nem adtam, mégsem volt felsőkategória az X800-ak korában.... -
TeeBee73
veterán
válasz
Dj Dekko! #16959 üzenetére
Még valami:
Ahogy említetted: "de vannak az extrém felhasználók", na Ők azok, akik miatt nem fog változni a közép/felső kategória viszonya.
Aki évente 5-600k-t költ a gépére, az nem tartozik az átlagba, még nyugaton sem.
Nehogy már a fél éve még egy GPU-s viszonylatban leggyorsabb VGA mostanra csak középkategória legyen...
Annyira nem nőtt meg a játékok igénye... -
TeeBee73
veterán
válasz
Dj Dekko! #16959 üzenetére
Az én definícióim szerint, az a VGA, ami FullHD-ben, szűrők mellett is játszható teljesítményt produkál, az nyugodtan nevezhető felső kategóriásnak.
MOD: Ráadásul, sokszor az optimalizáció hiánya sokszor beleszól az eredménybe.
Ugyanez a felbontás szűrők nélkül középkategória, alatta meg nem játszunk.
Single Player-ben nem mindegy, hogy 60 vagy 80 FPS-ed van?
Aki multizni akar max. felbontás mellett, az meg SLI-t, CF-et fog használni, mert olcsóbban kijön, még ha a lap árát is beleszámoljuk.
Szerintem. -
HSM
félisten
válasz
Dj Dekko! #16952 üzenetére
A metroban nem a tesszeláció öli meg a kártyákat.
Azt alig-alig használja a progi. Ami nagyon gyilkos az az ADOF, cserébe egy full idióta effekt, én le is kapcsoltam. Viszont nálam az egy szál 5850 elvitte 1680*1050 DX11 Very High-ban, igaz ADOF nélkül, Tesszelálva, AAA-val, és asszem 4X-es AF-el. 1-2 jelenet volt csak az egész játékban, ahol 15-20 FPS alá esett, de ezen kívül végig megvolt egy játszható sebesség, a látvány meg nagyon durva volt így.... Egy GTX480-nak simán vinnie kéne amúgy VH-ban, ha mást nem, ADOF OFF-on...
-
yodee_
őstag
válasz
Dj Dekko! #16952 üzenetére
hali!
valahogyan meg lehet oldani, hogy ha a vga-mra rá van kötve a monitorom és a tv-m is, akkor pl egy játék elindításánál a tvn induljon a játék? mert catalystban lehet állítgatni, hogy elsődleges meg másodlagos, viszont nekem az lenne a fontos, hogy miközben a tvn játék megy, lássam a monitoron mi történik a géppel.
megoldható ez valahogyan? köszönöm
-
M. Andris
csendes tag
válasz
Dj Dekko! #16932 üzenetére
annak elég az 1giga de késöbb jönnek nagyobb gépigényüek hatalmasabb teret megjelenitök annak több memoria kell, és mivel sajnálatos modon nincs olyan alaplap amelyik vmi megoldással rendszermemoriát tudna rendelni a videokarihoz igy nem bövithetö én meg nem veszek évente egy 100 rongyos karit
-
Laraxior
titán
válasz
Dj Dekko! #16912 üzenetére
mivel 1920ban óhajtom tolni,mind a single-t mind a multit,és lehetőleg nem low grafikán szűrők nélkül akkor szerintem nem mondtam keveset hogy nem lesz elég az 5850
főleg ha neadjisten lesz benne fizika,vagy teljesen dx11 alatt akarok játszani vele,márpedig az a játék megköveteli hogy dx11ben gameljek vele.
3 évig teljesen lekötött a Crysis,Warhead és a Wars,minden telepítéskor,minden win reinstall után fennt volt a Crysis valamelyik része. Nekem favorit.
jelenleg azért van 275öm,mert nincsen olyan game amihez kellene több teljesítmény. Tökéletes kártya volt mind az 5870 és az 5850,de jelenleg nekem sok. Amit most kerestem a VGAkon azt majd beleteszem márciusban egy 580ba vagy egy 595be,vagy 6990be,majd melyiken jobban megy. Utána 2 évig megint nem lesz gondom VGAra. -
HSM
félisten
válasz
Dj Dekko! #16912 üzenetére
Szerintem nekem az egyetlen darab 5850-em is elég lesz a Crysis 2-höz. Ha nem ultrában, 24X Edge Detect SSAA-val, akkor csak sima High-ban, mezei 4XAA-val...
Legeslegrosszabb esetben, ha ez sem elég, akkor meg olyan szép lesz a játék mediumon, hogy nem fogom sajnálni a super-high hiányát...
Ha pedig nem lesz elég, akkor úgy vélem, nem én szúram el valamit....
-
HSM
félisten
válasz
Dj Dekko! #16874 üzenetére
Nem 46, hanem 56 van benne, ami a 70%-a az 5870-énak. Viszont van 5% órajel előnye, tehát háromszög-előkészítésből, ROP-ból, és valahol 100%-200% között van a tesszelációs képessége az AMD szerint.
A 6900-asok ha a pletyik igazak, nagyon morcos darabok lesznek, az összes eddigi megoldáshoz képest dupla setup-al, meg egyb brutális dolgokkal, simán úgy tűnik, hogy az 5870 + legalább 50% simán meglessz a sebessége...
-
Giot
addikt
válasz
Dj Dekko! #16847 üzenetére
Nem látom szükségét hogy cseréljek. Jelenleg ez is simán kielégíti az igényeim. 850/1200-on meg főleg, és jó tudni hogy van még a GPU-ban +100Mhz is. Igaz ehhez már l kellene cserélnem a hűtést rajta, ha hosszú távon gondolkodom olyan magas órajelekben.
Kicsit visszatérve az nV vs Radeon témához. Én mindig is Radeonos voltam. Bizony a 8800GT időszakban csak pislogott az ATi, nem igazán tudott megfelelő konkurenciát gyártani csak loholtak a zöldek után. Most amikor tényleg tervezési, technikai fölényben voltak fél évig, meg nem éltek vele csak a pénzre hajtottak. Így most nem csodálkoznék ha bukta lenne, és visszatérnének a régi kerékvágásba, vagyis megint másodhegedűs szerepet töltenének be a VGA piacon. Mind1 végül is lehet már hiányzott nekik. Nem tudtak magukkal mit kezdeni. Ha az nV szemszögéből veszem a dolgokat ők is elbaltázták, anno a 8800GT időszakot aztán a Radeon a nyakukra nőtt sőőt!
Nah nem filozofálok tovább! -
Laraxior
titán
válasz
Dj Dekko! #16842 üzenetére
nem kell eltúlozni..mielőtt eldurran az agyam. úgy mondom mint ex-gtx470 tulaj és jelenlegi 5870-5850 tulaj. Tehát nem a levegőbe beszélek. Tény hogy hangos és meleg is volt a gtx470,az atinak se hangja se melege nincsen.DX9-DX10ben bőven jobb választás,de DX11ben Heaven bench alatt a közelébe sem ért az 5870...még úgyse hogy az DX10be futott
de mint tudjuk jelenleg egy kezemen meg tudom számolni hogy hány DX11es game van,tehát nincsen jelentősége annak hogy melyik tud többet tesszellálásban,nekem meg főleg mert nem gamelek ilyen játékokkal,ezért is választottam a pirosakat.
és ne felejtsük el hogy a teljes értékű Fermi az 580...nem a 480
nah de szó mi szó továbbra is szurkolok az atinak,mivel elég jó irányba fejlődtek hála a jóistennek.Voltam tulaja a 4xxx szériának is az tényleg meleg volt mint állat,de ez az 5ös széria már nem az az ATi. -
Laraxior
titán
válasz
Dj Dekko! #16839 üzenetére
tippelem csak,de biztosra veszem hogy továbbra is szűk keresztmetszet lesz a sávszélesség, tesszellációban meg simán hazavágja az ATit. Mivel a GTX470 már most majdnem kétszer erősebb az 5870nél,és ő közel sem a csúcs VGA
de nekem tényleg tökmindegy,megvagyok én pirossal is zölddel is,kékkel is. Majd amelyiken jobban megy a Crysis 2 azt veszem -
AtHoS
nagyúr
válasz
Dj Dekko! #16829 üzenetére
A lényeget olvashattad volna már #18612-ben
Megjegyzésként annyit még írnék, hogy 50Hz-ből lesz 100Hz, míg 60Hz-ből 120Hz lesz, de ez már inkább Európai vs. USA szabvány különbség lesz.
Viszont itt egy részletesebb leírás: Így működik az LCD-tévék 100 Hz-es képfrissítése
No meg egy egész velősre sikeredett hozzászólás LCD TV-s kezdők részére c41r0^ "tollából": [link]
Mod:
Akkor én még egész jól jártam, hogy 320k-ból 15%-os + centinként 500Ft-os kedvezményt kaptam. Bár így is 227k volt a TV (sose gondoltam volna, hogy ennyit kiadok egy TV-ért. De hát jött a VB, nem volt mese)
-
Laraxior
titán
válasz
Dj Dekko! #16826 üzenetére
1. Én 230at
2. Tudja a 100-200Hz-t,csak nem számítógépre kötve
3. 10rongyot adtál egy HDMI kábelért? Én 2.5k-ért vettem 5méterest,előtte 2mes volt ugyanennyi és nincsen közöttük semmi különbség. Egy lényeg van hogy 1.3-a legyen a hangátvitel miatt.
röviden tömören...TVt vettél,nem monitort -
ffodi
veterán
válasz
Dj Dekko! #16826 üzenetére
A 100Hz jelen esetben képfrissítési frekvenciát jelent, azaz 1s alatt hányszor frissül a kép. Katódsugaras TV/Monitoroknál ez sokat számított, de az LCD-k korszakában a technológiából adódóan ez már nem lényegi szempont. Kivéve akkor, ha 3D filmeket akarsz pl nézni. Ott a szabvány azt hiszem 120Hz, de lehet hogy van 200Hz-es szabvány is. Ha van 3D vision kited(nem a "kétszínű" csodaszemüvegekre gondolok) akkor lenne értelme, amúgy nem igazán van.
Egyébként szerintem a TV-d úgy tudja a 100Hz-et, hogy a bemenő 60Hz-es jelet alakítja "100Hz-é", mégpedig úgy, hogy a meglévő képkockák közé illeszt be új képkockákat a meglévő szomszédos képkockák alapján. Ennek megvannak az előnyei és hátrányai is, legfőképp ott a gond, hogy az elektronika által "kiszámolt" képkockák nem mindig tökéletesek.
Szóval az a lényeg, hogy mivel a tévéd csak 60Hz-es bemenő jelet képes "fogadni", ezért nem tudod feljebbtolni a CCC-ban a képfrissítési frekit mint 60Hz. Aztán, hogy ezek után az elektronika mit csinál vele, az más kérdés.
Hasonló elven működik elvileg a "200Hz-es TV" is.........
"de akkor az a Hz sebesség csak egy semmi?!" --> Ez jó lenne aláírásnak.
-
Laraxior
titán
válasz
Dj Dekko! #16811 üzenetére
sosem fog az 100Hz-en menni
az én TVm 200HZ-es... mégse tudja. egyébiránt asszem a VGA is csak max 75HZ-et tud 1920as felbontásban. Everest megmondja. az a 100-200Hz csak amolyan vevőcsalogató baromság. Ha pl bekapcsolom film alatt a 200Hz Truemotion-t akkor úgy vibrál a kép hogy majd megdöglök....kikapcsoltam és megy aTV is meg a monitor is 60Hz-en
-
kertsa
senior tag
válasz
Dj Dekko! #16770 üzenetére
Én Core2-ről váltottam i5 660ra, jóformán a postaköltségbe került a ügy
Erősebb a Xeon E3110-től, de nem voltam elájulva
Akkor jött jó ajánlat és lett a I7 860, ami már ki is tudja hajtani a 5850et
És szerintem kettővel is meg fog birkózni..
A Corsair TX750W el fog bírni 5850CF-et...
Nem olyan régen Corsair 850W-os tápot sütöttünk meg
I7 920@4400MHz ,HT on, + 275gtx Tri SLI....
kellett volna neki legalább 950W
-
kertsa
senior tag
válasz
Dj Dekko! #16764 üzenetére
Én is így gondoltam
Ha azt nézem, hogy az 5850 New Edition, amin nem lehet feszt emelni, 725/1000@900/1200, simán megy tesztbe meg játék alatt is, jó ki alternatíva lehet egy darabig CF-be
I7 860@3800MHz,HT on társaságában, vantagbe 27k körüli eredményre lenne képes
-
kertsa
senior tag
válasz
Dj Dekko! #16754 üzenetére
igen... i7 860@3800MHz-el már elég cod4hez fix 250fps-re
CF-et meg azért szeretnék, hogy mert nem volt még 2 kártyás rendszerem.
Aztán megjelent a cod7, ami a cod4 után lehet megint normális multi game lehet, és ehhez nagyobb gépigény kell.
Akkor azt mondod, hogy 1 próbát megér?
Esetleg egy 5970?
Itt is tapasztalható lehet a mikrolag?
-
-
laca000
őstag
válasz
Dj Dekko! #16711 üzenetére
Hát nem is gondoltam miután egy zsák pénzt kiadtam az 5870-ért,hogy akár ha mínusz tíz pontot is adna a 3dmark vantage akkor elsírnám magam.
Nem az alapján döntöm el amit szeretnék mit írogat ki egy tesztprogram,hanem,hogy milyen szinten képes a kártya megbírkózni a játékokkal és azt is tudom,hogy sokan csak verik rá magukat,hogy ezt meg azt a pontszámot írta ki stb stb...
Mindez nem érdekel.
Egyszer majd felnőnek talán.
Most próbáltam ki 64 bit és directx10 alatt a crysis-t 1680X1050-ben-mert csak ennyit tud a monitorom- mindent "nagyon magas" beállításokra tolva és totálisan meg vagyok elégedve,nem akad,nem röcög,a játék folyamatos,a látványról nem is beszélve.
Az új COD ugyanez,az NFS szintén bla-bla.
Ha mínusz 50 pontot adott volna a 3dmark akkor is ez lenne,fullon menne minden.
Szóval innentől kezdve az sem érdekel ha azok a bizonyos kisebbségi gyerekek potyognának az égből! -
Cybertrone
veterán
válasz
Dj Dekko! #16653 üzenetére
Én 1500 valahogy steam prociról hallotam nem 1920-ról... Vagyis hallotam az 1920-ról is csak ugyhalottam elvetették a dolgokat
Legyen úgy, és kenje el a szájukat, csak ne 150k legyen mert akkor adtak a szarnak egy jó nagy pofont! Ha olyan 120k lessz megvan az uj gyöngyszem a gépemben!
-
HSM
félisten
válasz
Dj Dekko! #16612 üzenetére
Ahogy mondod. A GTA4-nek erősen kell a proci, még az 1GB-s 4850 mellett is lehetett érezni, hogy az I7-em alapon, 2,8Ghz-en, 3,2Ghz-en, vagy 3800-on megy....
Ezt továbbra is úgy gondolom, hogy nem helytálló kijelenteni, hogy az élmény kisebb a gépigénynél... Gyengébb konfigon is viszonlyag jól elfut, ha leveszed a grafikát.... Ja, hogy ragaszkodsz a fullhoz? Ez meg nem a játék hibája.
A Crysis-es érveléseddel nem értek egyet, nekem a 3870 is elég volt hozzá anno, hogy szép, és élvezhető grafikát kapjak, és sima High-on tökéletesen elment. Épp a napokban játszottam végig az 5850-el, hát úgy ment maxra húzva, mint a szélvész, egy röccenés nélkül 4XMSAA-val...
Én sokkal jobban szeretem azokat a játékokat, amik nem futnak el az adott kor hardverein full maxon, hanem amikben olyan effektek vannak, amik a mai rendszereket bár lefektetik, de ha egy-két év múlva lekapom a polcomról, mert kedvem van újra játszani, akkor nem egy csúnya pixelhalmazt látok, hanem hogy hú, a srácok aztán kitettek magukért, mert a játékuk még ma is szép, és nem fogja rontani az élményt a csúnyácska grafika(#16613) kasa85: "Mivel a kedves játék kiadó nem volt képes vagy nem akart annyi erőforrást rá szánni a játékra ezért maradt egy konzol fos port."
Mutass olyan játékot, amiben csak felennyire komplex jelentek vannak, akár csak felennyi szereplővel... Azért, mert valaki nem képes maxról egy picit lejjebb húzni a csúszkákat, még nem a játék készítői a hibásak....Azért kell neki bika erős proci, mert nagyságrendekkel nagyobb a belátható tér PC-n. A fejem teszem rá, még életedben nem láttad konzolon, de jólesik beállni a divatfikázók hosszú sorába.
A GTA4 szvsz pont, hogy az igényesebb konzolportok közé tartozik, mert sokkal többet ad PC-n, pont hogy jó sok munka kell, hogy álljon mögötte.
Azt nem szabad elfelejteni, hogy minél több dolgot sűrítenek bele egy adott jelentbe, annál több lesz a gépigény, és ezt nem tudod optimalizálással javítani, csak ha optimalizálás címén a minőségből veszel el.(#16614) Dj Dekko!: Azért jópofa vagy, 3-4 éves csúcsprocesszorral még jó, hogy ma is versenyképes vagy.
A Q6600 még ma is bőven versenyképes proci, volt olyanom, jó lapban, jó rammal, kicsit meghúzva nagyon megy. Kíváncsi lennék, hogy egy E6300-al és 965-el is ugyanez lenne-e a véleményed, az is 3-4 éves cucc....
(#16620) kasa85: Egyetértek, hogy sok játék igénytelen lehúzás, de a GTA4 egy nagyon komoly produktum, bőven van benne annyi munka, mint amennyiért árulták. Nem akarok más játékokat szidni, de nekem jóval több kellemes játékórát nyújtott, mint 3 legjobb játék összesen, amivel az elmúlt 5 éveben játszottam.... Sajnos abban is egyetértek, hogy tök felesleges túl erős gépet építeni, mert egy vagyon, és sosem térül meg, semmiben sem. Nem véletlen van "csak" egy 5850-em, ami még jóideig maradni is fog. Ha egy játék nem fut maxon, játszom vele médiumon. A gép van értem, és nem fordítva.
(#16622) kasa85: Én már rég megtanultam, ha az ember nem akarja ingét, gatyáját rákölteni a gépre, akkor kell, hogy jókor vásároljon, megfelelő ár/értékű felső-középkategóriás motyót venni, amit utána addig használni, amíg nem muszáj cserélni... Barátom is a 3 éves P35-E6550-3870 rendszerét most fogja cserélni, nekem ugyanolyan gépem volt 3 éve, nekem egy fél vagyonban van ahhoz képest a jelenlegi, neki lesz +2GB ram olyan 12K ráfizetés, 4-magos proci +15K-20K és egy 6850 +30K, és van egy majdnem olyan jó gépe, mint nekem, az elköltött pénz kevesebb, mint a harmadából....
(Igaz, nekem közben nagyobb volt az élmény faktor az utolsó 1 évben, de utólag visszagondolva bőven megérte volna a spórolást...)
-
kasa85
őstag
válasz
Dj Dekko! #16621 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek
Kis hazánkban a fizetésekhez viszonyítva elég drágán kapjuk meg a játékokat,hardvereket stb,és én szerintem ez lenne a minimum elvárás,hogy mennyen is az ahogyan kéne.Sajnos én sem vagyok tehetős mivel hitelről hitelre veszem a gépemet is ,mivel mint sok mások minimál bérért dolgoznak vagy ami szégyen alatta(munkáltató részéről).Ha már 2évet fogom fizetni amit 1év múlva úgyis eladok,vagy cseréllek rá fizetéssel,hogy ne bukjak nagyot ez lenne a minimum.A Crysisre azt mondják,hogy hú hát ha tényleg ilyen lenne minden játék akkor minden így szaggatna tévedés.A 8800GTX és társai is ki szolgálták 30-40fps el a játtékot és nézzük meg mennyivel gyorsabbak már a mostani kártyák 3-4x minimum.A játékkal irreállisan sem értünk el annyi fps mert még egy HD5970 el is meg gyűlik a baja.Sajnos a játék sok mindent a kártyára terhel és több szállat foglal le a kártyán míg a proci közben a fagyit nyalogatja mivel alig dolgoztatja meg a két magot.Kíváncsi leszek a Crysis 2 re mit sikerül le tenni az asztalra mert ha nem is vallották be a Crytech skacok,hogy a motor optimalizálatlan de lehet javítják azokat a hibákat,és kapunk egy szép és gördülékeny játékmenetet.Persze vannak ellenvetéseim is mivel a mocskos Nvidia megint úgy akar előnyt magának,hogy a saját GTX580 kártyájára tervezzék a játékot mivel az ő masinájuk sokkal odavágósabb DX11 ben mint a HDxxx széria.Emiatt plusz két hónapot késik és lehet ugyanennyit fogunk várni egy játszható Ati driverre miután megjelent.Remélem nem lesz igazam.A zöldekkel nincs bajom mivel énnekem is volt ugyanennyi Nvidiás kártyám mint Ati,de a Marketing fogásuk már rohadtul idegesítő.Nem elég hogy konzol vagy pc,hanem szokáshoz híven még pc belűl is a konkurenciára kell hagyatkoznunk.Nem lehet az hogy a másik félnek is úgy fusson ahogy elvárja tőle az ember ha már megdolgozott érte.Nem nekünk az elvárásunk nagy mert mi azt várjuk el ami megillet minket amiért tulajdonképpen fizettünk,hanem itt a hanyagság és az anyagi haszonlesés van a háttérben.Szinte úgy érzem magam mint a Chinai piacon szép csili vili meg minden,de ha bedugod a konektórba utána szaladás.Náluk a mennyiség számít,és nem a minőség sajnos ez van.
-
kasa85
őstag
válasz
Dj Dekko! #16614 üzenetére
Persze ténylegesen van olyan is,de sajnos a GTA 4 nem ilyen.Ha a legújabb Call of Duty nézzük az is ezzel a hibával jött ki és orrba szájba lagolt plusz be esett az fps érték is 30 fps re HD5970 karimmal amit valljuk be ez egy kicsit szégyen rájuk nézve.Pont ők akik irreálisan magas árért adjak el a félkész játékukat.Félre értés ne essék mert a játék nekem nagyon tetszett még a grafika is.Fúlon nagyon szép a game szeretem ha csillog a környezet stb,de ahogy portolták az egy fos.Sajnos sokan már a 2 magossal eléggé szívnak pedig ugyan az a motor hajtja amit érdekesen a MF2 ben 120fps is ki lehetett hozni.Néha még a 4 magossal is meg meg akad,de már kezdek hozzá szokni mert szinte olyan játékkal nem játszottam az elmúlt években amire ne vártunk volna hosszú hónapokat hogy jól menjen .Néha mikor ilyenek vannak bánom nem nyaralni mentem ebből a pénzből,mert néha felesleges akármilyen brutális gép az ilyen fostalicskák alá akkor is szaggatni fog.És ami mindennek a teteje nem javítanak hanem jó pénzért már a dlc-ket csinálják a még nagyobb pénzlehúzás érdekében.Persze amit meg javítanak az nem biztos azt javítja mit kéne mert sajnos átlag gémereknek kell rá jönni a hiba forrására,és mi nekünk kell a config fájlban ezt meg azt módosítani amikor ennyi pénzért simán a fotelben hátradőlve tolhatnám akár egy közép kategóriás gépen reccenés nélkül,csak az itt a gond hogy a gépet amit össze dobtam nem egy közép kategóriás,és mégis be reccen rajta a játékok
-
HSM
félisten
válasz
Dj Dekko! #16609 üzenetére
Hát nem tudom, ti hogyan vagytok vele, de én anno az 512-es 4850-emmel is 100% élvezhetően tudtam a játékkal játszani, igaz, szűk medium-on. Szerintem az, aki azt mondja, hogy csak azért, mert nem tud minden csúszkát maxra húzni, ezért nem élvezhető a játék, az semmi mást nem csinál, mint szőrszálhasogat és fikázik, mert az ma nagy divat.
Ha nem tetszik a játék, ne vedd meg és kész.
(#16608) CptMisi: A patch-ek nagyon kellenek, mondjuk én az 1.02-est ajánlom, nekem az vált be a legjobban, azzal is toltam végig az alapjátékot, az 1.06 nálam picit rosszabb sebességgel ment, de a képminőségen nem vettem észre javulást, tehát ment vissza az 1.02.
Az EFLC-vel sincs semmi bajom, medium/high kombón tolom, 85-ös látótávval, és 25-40FPS, szépen megy, nem is laggol jelentősen. (Ha nem kimondottan azt figyelem, fel se tűnik, nem zavaró mértékben van jelen). -
Baryka007
addikt
válasz
Dj Dekko! #16537 üzenetére
Ezt így meghallva lehet hogy lemondok a gépcseréről most akartam Corei7 et venni egy HD5830 1Gb al mert a 2 éves jószágomban egy E2200 as 2.20ghz-s dual core lakozik 3gb rammal és egy HD4850 1GB os karival, ahogy így olvasom ezt a hsz-t gondolom majd lejebb fog menni minden mostani cuccnak az ára lehet hogy elhalasztom akkor a számítógép vásárlást
-
Giot
addikt
válasz
Dj Dekko! #16507 üzenetére
Így van lehet nekem is kimarad ez a széria! Jelenleg mindenre elég FullHD felbontáson is.
Viszont aki most vált 4850/70-ről azoknak jó vétel a 6850/70. Az 1ik komám is most vált 4850-6850-re. Simán jól jár vele hisz "közel" 5850 teljesítményt kap. Lényegesen korrektebb áron! -
Daniel
tag
válasz
Dj Dekko! #16501 üzenetére
Tenyleg szep darab ez a Sapphire
Anno volt Toxic HD 4870-esem a Sapphire-tol - tenyleg nagyon megbizhato es jo kartya volt.A VAPOR-X jobb hutest produkal mint a Gigabyte 2 ventis megoldasa?
Kulonben ar szempontjabol a HD 5870 Vapor-X OC 1GB GDDR5 nalunk 1920 NIS (azaz 106e FT) a Gigabyte 1750 NIS (azaz 97e FT) araval szemben.Nalunk most megkezdodott a keszletek uritese (pl. az ASUS kartyak kulon rendelese abbol allt volna hogy az egyik eszakon talalhato boltbol lett volna athozatva - ott is csak 2db maradt es nem lesz uj rendeles).
-
Daniel
tag
válasz
Dj Dekko! #16499 üzenetére
Koszi!
Meg valami - a bolt most hivott, hogy az ASUS-t csak kulon rendeleskent tudjak hozni, de a Gigabyte kartya - GV-R587UD-1GD ([link]) mar a boltban talalhato. Olcsobb is az ASUS-nal egy kicsit es amint latom, nem referencia hutos.
Egyreszt olvastam a Bjorn3D-n a tesztet amin nagyon jol szerepelt ([link]), masreszt mas forumokon olvastam hogy mindenfele problemaval szembesultek ezzel a kartyaval.
Melyiket ajanlanatok? ASUS vagy Gigabyte?
Koszonom!
-
kertsa
senior tag
válasz
Dj Dekko! #16478 üzenetére
Hogy minek a 250FPS? Vannak kockák, akiknek 1000FPS
akad... Ott már ugyanolyan játszhatatlan, mint 40FPS-el warozni. Ezért 250-be maximalizálták erre a mod-ra.
A 125 fix vagy 250 fix az optimális fps. Most 125el játszok, de az annyira fix, hogy onnan meg se moccan
Van, hogy felkapcsolom 250re, és érezhetőn jobban adja frag-et, gyorsabban szórja a fegyó a skulót, stb
-
Cybertrone
veterán
válasz
Dj Dekko! #16422 üzenetére
A cry2 az egy elit game lessz és csak az fogja élvezni akinek csak vga téren 200k van a házában
Szomorú de ez lessz, ezzel együtt nem kizárt hogy szépne fog menni majd kisseb karikon is...
Én joggal várom el hogyha már ennyit ülnek azon a tetves gamen akkor normálisan optimalizálják... ha nem igy lessz akkor felejtős számomra! -
Laraxior
titán
válasz
Dj Dekko! #16401 üzenetére
DX11ben biztos hogy 5850 CF.el nem fogsz tudni gamelni 1920ban highon. De még 5870 CF-el sem. DX11ben nem valami erősek ezek a VGAk.
Egy dolgot tehet az ember...vár. Több mint 4 hónap van még addig még fordulhat a kockaA Crysis 2-t biztos megveszem,de jobb ha teszek félre lóvét ha esetlegesen sörgősen kell másik VGA.
Ezért volt jó a Crysis és a Warhead...oda tökmindegy milyen és hány VGA-d volt..semmin nem ment normálisan
de így kell motort írni.ha már akkor elavult mikor kijön akkor az nem valami bíztató. -
Goldmen75
őstag
válasz
Dj Dekko! #16385 üzenetére
Azért azt a fontos dolgot ne feledd, hogy a crysis első része meglehetősen optimalizálatlanul jött ki! Nézd csak meg a warhead-ot! Az már sokkal jobb lett s ebből tanultak is...
No meg olvastam is hogy a crysis 2-nél is figyelnek erre, netörténjen meg az ami az első rész alkalmával sok játékost bosszantott...
Én maradok az Ati-nálremélem a 6970-annyival jobb lesz az 5870-nél, mint ez a 4870-nél)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- OLED TV topic
- Elektromos autók - motorok
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Autós topik
- További aktív témák...
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest