- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Youtube Prémium és ChatGPT
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
reset
senior tag
válasz
darál0w #10017 üzenetére
"alaplapcserénél már ajánlott...de a win7 még azzal is megbírkozik"...
Amikor lecseréltem a rendszert Intelről AMD-re, új vinyóra raktam a W7-et, de a régit is bennhagytam a gépben. A régin Intel P45-ös chipkészletű, LGA 775-ös foglalatú deszkára telepített W7 volt, az újon pedig AMD 770-es chipkészletű, AM3-as foglalatú lapra telepített W7. Egyszer vmit buheráltam a gépen és vletlenül felcseréltem a vinyók adatkábeleit. Simán bejött az előző deszkára-CPU-ra telepített W7. Alig hittem a szememnek...Nem mertem túl sokáig gyönyörködni benne - kikapcs és átszerelés...és újra sima indítás. A W7 olyan mint a Terminátor - elég nehéz agyonütni... -
fanti
addikt
válasz
darál0w #10005 üzenetére
Köszi mindenkinek!
És kérhetnék Tőled(Tőletek) egy kis alap segítséget?
Intelem volt az elmúlt 4 évben de azelőtt vagy 7-8 évig meg AMD-s voltam.
De az Intel pofátlan foglalatváltogatása és elszállt árai annyira felbosszantottak, hogy 4 év után visszatértem ismét ide.
De sajnos kijöttem az AMD gyakorlatból és most nagyon kezdőnek érzem magam ezen a területen.
Segítenél nekem telepítés ügyileg abban, hogy használok win7 64bit home prémiumot és mellette winxp sp3-at is.
Ujra rakom természetesen mindkét oprendszert frissen formázott partícióra, de lenne pár kérdésem:-AHCI módot használjak, vagy jó a natív IDE mósd is? (S-ata2 vinyóim vannak)
Van sebességdifi a két mód között, mert pl. Intel ICH10R-nél nem tapasztaltam semmit.
Ha AHCI-t használok itt is kell a floppy-s F6-os idétlenkedés az XP-nél?-Chipsetdriver elég nagy amit letöltöttem XP alá (80MB)
Azt fel kell tennem egy az egyben?-Esetleg az alaplap biosában valami trükköznivaló? ilyen finomhangolás félére gondolok.
-Proci energiagazdálkodása milyen? Mert zömében netezek, és kb. heti 10 órát játszom egy 5850-es karin.
-Gyári hűtő elég alapon? Mondjuk szép hőcsöves darab!
Mert az Intel az i5/i7-hez olyan röhelyes gyári hűtéseket csomagol, hogy amikor megláttam egy havernál, azt hittem hogy az valami vicc.Köszi előre is, és bocs ha idiótaságokat kérdezek!
-
csdm
senior tag
válasz
darál0w #9891 üzenetére
Kíváncsi voltam, hogyan változik a redszer teljesítménye, ha nő az NB. Ennyi az oka.
(Nem sikerült a 17000 pont, 4ghz mellett lejjebb kellett vennem a VGA-ból, hogy ne kapcsoljon ki a gép, de így hiába lett jobb cpu pontom, a vga rosszabb lett, és 16730 lett. a csúcsom most 16858. Megpróbálok a driverekkel babrálni hátha összejön... )
-
dunc
nagyúr
-
JoolsNOS
veterán
válasz
darál0w #9852 üzenetére
Akkor újként rakták bele, mert régebben tuti nem volt benn. Meg már mint mondtam nagyon sokat stresszeltem rajta(végigolvastam, kérdeztem mindent). Én azért mondtam a srácnak, hogy nem lesz gond vele, mert nekem nincs (bár a 630asra már kicsit jobb vélemények vannak mint kisebbekre)
De akkor legyen az a végszó: ha teheti cserélje le a tápot. -
reset
senior tag
válasz
darál0w #9788 üzenetére
Igen, egy darabig biztosan....nézd meg egyszer egy ilyen deszka nevezett chipjének lecsupaszított környezetét: száraz "gipszkrátert" fogsz látni. Ha mindenféle paszta nélkül rakod fel a bordát, (akár a CPU-ra is, hogy ne csak off legyen) az akkor is forró lesz. De ha megfelelő pasztával, akkor még forróbb...nnnna 100 szónak is 1 a vége: én hasonló esetben javasolom az újrapasztázást - de sztem döntse el mindenki maga. De azért kösz, hogy gondolatokat ébresztettem
-
reset
senior tag
válasz
darál0w #9778 üzenetére
Igen, igen...persze átkerül, de nem biztos, hogy 100%-ban - mert az eredeti műtakony úgy oda van gyógyulva, mintha pillanatragasztóval lenne hegesztve. Ha egyszer felszakadt ez a kötés, ahányszor hozzáérsz később a bordához annyiszor fog libikókázni a chipen, és annyiszor kerülhetnek alá mikro porcicák...Érdemesebb ilyenkor átpasztázni v.mely hagyományos gél-szerű pasztával. Én ezt tettem - persze, ez csupán az én teóriám...Amikor a gyári maradványait megláttam, örültem, hogy így döntöttem. Persze vannak mások is, akik v.mely okból már újrapasztázták - van aki sportból, eleve azzal kezdi az új deszka fölszerelését, hogy újrapasztázza a bordák alatti helyeket / még a heat-pipe megoldásoknál is
-
csdm
senior tag
válasz
darál0w #9757 üzenetére
1 óra prime után azt mondhatom, hogy stabil a procim
Core temp is 0 fokosnak írja.
NB órajelének növeléséhez nem árt ,ha normális hűtő van rajta gondolom. Enyém piszkosul melegszik, szinte már éget az NB hűtője. Az közrejátszhat, hogy egyszer véletlen a bordánál fogva akartam tartani a lapot, és azóta eléggémozogNem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, de azt gondolom, hogy attól melegedthet nagyon-nagyon.
-
-
csdm
senior tag
válasz
darál0w #9749 üzenetére
3515 mhz 1,29V-al egész baráti nem?
Lenne egy olyan gondom, hogy az alaplapom (giga GA-770TA UD3 rev 1.0 usb3-as) szinte a legelsők közül van, januárba jött ki és akkor vettem, és a proceszor hőmérsékletet foylton 80 fok körül írja, holott ez csak bug. Viszont így nem igazán tudom, hogy végülis milyen hőmérsékleten megy a proci. Biosba belépve kirja a CPU hőmérsékletet, bekapcsoláskor az 30 fokos szokott lenni, úgy, hogy a CM TX3 900 rpm-en pörög. Amíg még nem aktiváltam a 2 magot, addig a magok hőmérsékletét rendesen kiírta az everest. most ugye azok is 0 fokosak. Valszeg egy bios frissítés megoldhatja ezt a bugot ( proci hőm. kijelzését) viszotn nem tudom azt miképpen kéne frissíteni.
Procival kapcsolatban (hogy azért legyen a topicba illlő kérdésem is) a HT link emelésével, lehet elérni valamiféle gyorsulást mert én csak szorzót emelve tuningoltam eddig
-
reset
senior tag
válasz
darál0w #9738 üzenetére
nemtom minek több helyen feltenni ugyanazt a kérdést..
Több oka is lehet: mert nem tilos, mert nem elégítették ki az eladdig kapott válaszok, mert nem pörög a topik stb...Ilyen alapon azt is meg lehetne tiltani, hogy többen is válaszoljanak u.arra a kérdésre. Bocs az off-ért -
jeni
félisten
válasz
darál0w #9713 üzenetére
Sosem volt 2 magos procim amit 4 magossá alakítottam volna át. Ma is egy szerény Intel Northwoodos 3 Ghz procit használok. Én csak a logikából indultam ki.Sőt azt se tudtam,ha átrakva egy másik lapba a 2-ből 4 magossá átalakított procit az a másikban újra két magossá válik.
De én akkor se vennék fabrikálandó procit 2-ből 4 magossá vagy 4-ből 6 magossá alakítandót.
Ha nem elég a pénz akkor gyűjtök hozzá még. -
-
Osynho
addikt
válasz
darál0w #9543 üzenetére
Jaja, közben kipróbáltam és fain
Viszont a 5.5.2100-es Everest is baromságokat ír ki az órajelre. Cpu-z szerint folyamatos 4x220 az órajel, ez a hülye meg 15ös szorzó mellett ugráló fsb-t mutat. Nem olyan nagy gáz, csak nem értem miért. Lehet, hogy a 4 magosítás miatt nem érzékeli rendesen? -
zippofcy
senior tag
válasz
darál0w #9307 üzenetére
Nem kidobott hanem leállt a gép, kb 5-8 perc Crysis benchmarkolás után.
Valszeg a Cool'n Quietben beállított 60 fok miatt későn kezdte felpörgetni a TX3 ventijét, elérte a 65 vagy még több fokot és leállt.
Táp nem lehet, ma többször túllépte a 350Wot (pont annyit vett fel mikor kikapcsolt, a wattmérőt néztem éppen)
Ha meg a proci nem bírja a húzást akkor resetel vagy fagy vagy kék halál de nem kikapcsol a gép.
Ilyet még sose láttam, ezért lepődtem meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Autószerelők, autószerelés
- Napelem
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- ASUS routerek
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Azonnali játékos kérdések órája
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest