Új hozzászólás Aktív témák
-
fanti
addikt
válasz
Ger_man #11237 üzenetére
Télen még el lehet lenni a gyárival egy 18 fokos szobában.
De nyáron amikor a szoba 30 fokos akkor már bekapcsoláskor 3000-es fordulatszámmal teker a gyári hüsi, ha meg ráindítassz egy játékot akkor meg 5-6000 közé emelkedik a fordulatszáma hogy 60 fok környékén tartsa a processzort, és ugyebár ilyenkor rendesen süvít a venti.
HyperTX3, 212, TX2 ha nem akarsz sokat költeni rá.
Ezekkel még egy alapfeszes tuning is lazán belefér!
Ha feszt is emelsz akkor meg a 212 a belépő! -
fanti
addikt
Én is próbálgattam a tuningot így, hogy lecseréltem a gyári hűtőt a 955 BE procimon egy TX3-ra.
Feszemelés nélkül 3600Mhz az az érték amivel stabil (Prime95, Intel burn test, LinX).
Ennek a potya 400Mhz-nek nagyon örülök így alapfaszen
És nem is annyira melegek a magok, úgy emlékszem 52 fok volt a maximális maghő tesztelés alatt, alkalmazások és játékok alatt meg max 45 fokosak.A 3700Mhz-nél öt perc Prime95 után ujraindul a gép, ennek már kellene feszkóemelés is.
-
fanti
addikt
Én ma reggel cseréltem le a gyári hűtőt a 955 BE (C3) procimon.
Hangja szinte semmi az új CM TX3-nak, és pontosan 15-18 fokkal tartja hűvösebben a CPU-t.Nagyon elégedett vagyok vele!
Alapfeszen (1.325 volt) Prime95 stabilan megy 3.5 GHz-et.
A gyári hűtővel 67 fokig mentek föl a magok és ekkor 62 foknak jelezte a procihőt az alaplap Prime95 Large FFTs alatt, ezért csak egy 30 perces teszt erejéig mertem így használni mert sokallottam a 67 fokos maghőmérsékletet.
A TX3 alatt meg ugyanúgy Primeolva 50 fokosak a magok maximum, és a procihő meg 47 fok környékén tetőzik.
Ajánlom minden kedves fórumtársamnak a Cooler Master Hyper TX3-at!
-
fanti
addikt
Miért vagytok annyira az XP ellen?
Ezeken a legújabb platformokon már nem működnek jól, vagy körülményes a telepítésük?És a 10006-os hsz-emre valamelyikőtök?
A sok-sok kérdésemre is lécci-lécci! -
fanti
addikt
válasz
darál0w #10005 üzenetére
Köszi mindenkinek!
És kérhetnék Tőled(Tőletek) egy kis alap segítséget?
Intelem volt az elmúlt 4 évben de azelőtt vagy 7-8 évig meg AMD-s voltam.
De az Intel pofátlan foglalatváltogatása és elszállt árai annyira felbosszantottak, hogy 4 év után visszatértem ismét ide.
De sajnos kijöttem az AMD gyakorlatból és most nagyon kezdőnek érzem magam ezen a területen.
Segítenél nekem telepítés ügyileg abban, hogy használok win7 64bit home prémiumot és mellette winxp sp3-at is.
Ujra rakom természetesen mindkét oprendszert frissen formázott partícióra, de lenne pár kérdésem:-AHCI módot használjak, vagy jó a natív IDE mósd is? (S-ata2 vinyóim vannak)
Van sebességdifi a két mód között, mert pl. Intel ICH10R-nél nem tapasztaltam semmit.
Ha AHCI-t használok itt is kell a floppy-s F6-os idétlenkedés az XP-nél?-Chipsetdriver elég nagy amit letöltöttem XP alá (80MB)
Azt fel kell tennem egy az egyben?-Esetleg az alaplap biosában valami trükköznivaló? ilyen finomhangolás félére gondolok.
-Proci energiagazdálkodása milyen? Mert zömében netezek, és kb. heti 10 órát játszom egy 5850-es karin.
-Gyári hűtő elég alapon? Mondjuk szép hőcsöves darab!
Mert az Intel az i5/i7-hez olyan röhelyes gyári hűtéseket csomagol, hogy amikor megláttam egy havernál, azt hittem hogy az valami vicc.Köszi előre is, és bocs ha idiótaságokat kérdezek!
-
fanti
addikt
Abban tudnátok még segíteni nekem, hogy az X4 955 BE procim C3-as steppinges-e vagy sem?
Mert én C3-ast rendeltem mondván az a jobb.Ez van a processzor kupakján a második sorban :
CACAC AC 1014BPMWElőre is köszönöm a segítséget!
-
fanti
addikt
válasz
Krisinto #9996 üzenetére
De már postázták, csak még nincsen összerakva a gép és ezért kérdeztem.
Bár az alaplap soppurtjában szerepelnek a Geilek az 1333-as szekcióban, úgyhogy nagyon szeretném ha nem lenne semmi gondom vele!
Gondolom, hogy alapon jól kell kezelnie, tuningolni meg úgysem terveztem. -
fanti
addikt
Sziasztok!
GA-790XTA-UD4 alaplapban egy Phenom II 955 BE mellé GEIL Value 4096Mb DDR3 1333Mhz CL7 KIT - et szeretnék használni (nem tuningolok).
Tapasztalata valakinek? Mármint stabilitás és működés terén!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- AMD A10-9700 / 4 mag / Integrált Radeon R7 / Beszámítás OK!
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen R5 5600G / 6 mag / 12 szál / IGP-s /Beszámítás OK!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8a 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest