Új hozzászólás Aktív témák
-
Raidon
őstag
-
Storms
őstag
válasz
apollo12 #18387 üzenetére
Hátul van egy 12Cm-es gyárilag tehát én semmit nem rakta be, ugy van ahogy boltból elhoztam, ez közvetlen a TX3-tól szívja a hőt tehát csak ez az egy házventi van bent, de fent és lent is rácsos a ház+ elől is rácsok vannak valamennyit szellőzik azért. EZ van nekem: LINK Stability test alatt eddig ment fel max: KÉP lehet a ház oldalát érdemes lenne levenni?
-
Tomko78
őstag
-
-
D.Orion
veterán
válasz
apollo12 #18304 üzenetére
Nagyon régi és részben már elfeledett kártevő. Nagyon régen még PII időkben volt elterjedt, az internet hajnalán. Jellemzően csak annyit csinál, hogy beeszi magát a win legmélyébe(jellemzően win98 és XP SP2 előtti), majd a ramba, ahol a víruskeresők nem találják meg, majd később a bios-ba és össze vissza módosítja a beállításokat. Sajnos a feszeket is. Évek óta nem találkoztam már vele, de biztos, hogy még itt-ott fellelhető a neten.
-
-
-
pepusos
senior tag
válasz
apollo12 #18200 üzenetére
Köszönöm, de egyelőre csak érdeklődtem... tápcsere nélkül nem tudom megúszni a CF-et, arra meg most nincs keret. Azt hiszem maradok egyelőre egy 5850/6870-nél, aztán ha kevés lesz, jöhet mellé még egy, egy táp, és egy ütősebb cooler a 955-re. Köszi mégegyszer a válaszokat! Üdv!
-
Cole86
senior tag
válasz
apollo12 #18115 üzenetére
980asok válogatott chipesek.. azok tuti mennek 4000-4100at..
(persze irreálisan drágák)
ctg 500as táp a best buy 1kártyás rendszerekhez (vagy sly vagy cf rendszerhez is 6850cf vs "gtx 560a"t is elvinne még slyben talán... abszolút megbízható, 12ezer huf környékén van, összes védelmemmel, csendes és gtx 480ast tuningal és 4100mhzen x4 B55öst elvisz lazán...
-
Torry
addikt
válasz
apollo12 #18060 üzenetére
Nem sok az 1.3 az NB-nek?
Chipset játék alatt 38-ig kúszik, gondolom ez még rendben van, mivel nem egy tuningos lap, ezért kérdezem.
Ha 1.4-t adok CPU-nak, akkor a HW Monitor már többet ír ki, azt hiszem 1,47 körül. Ez nem gond? Aida már a beállított rendeset írja ki.Vágom vágom, de a Vcore az nem a proc fesz? Mert ha a mostani képeket nézed, ott is 1.375 van beállítva, de HW monitornál 1.408-t ír.
-
D.Orion
veterán
válasz
apollo12 #17979 üzenetére
Mennyi az a fesz amit adhatok neki NB/L3 tuning miatt folyamatos használat mellett?
Ha jól olvastam, akkor itt csak a CPU-NB Volt-ot kell emelni, és a sima NB Volt-al nem kell foglalkozni. 1.25V-ot kicsit sokallom.Jelenleg az alaplap feszültség vezérlőin semmi hűtés nincs, de ezt majd méretes bordákkal orvosolom.
Crossfit007: Bocsi, kifelejtettem a lényeget így módosítottam. Thx, az infót.
-
D.Orion
veterán
válasz
apollo12 #18011 üzenetére
Ez érdekes... Egy gyorsteszt alkalmával a 14x285 hibázott mind a négy magon. Ellenben a 17x235 lefutott. Még kicsit állítgatom, és estére itt hagyom a prime-ot, hadd dolgozzon.
Ui.: 1.4V-on megy, nem kap többet, válság van.
Alap fesznél nem adok neki többet, megy amennyit megy vele.
-
D.Orion
veterán
válasz
apollo12 #17998 üzenetére
Nekem jelenleg az aláírásomban szereplő Gigabyte GA-880GM-UD2H lapom van. Válasszuk külön azért a tuningot, mert amit itt a többséggel csinálunk az csak egy kis plusz keresés és nem igZI tuning. Szerintem egy 955-öt 4-4.2 -re felhúzni nem nevezhető komoly tuningnak. Ezt a legolcsóbb alaplapokon kívűl mindegyikkel meg lehet csinálni.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
apollo12 #17977 üzenetére
Ha 3,8-ra akarnám húzni, FSB-vel, akkor 238x16 mondjuk? De akkor az 1600-as ramjaim vagy 1904-en kéne menjenek, vagy visszaveszem 1585-re. Az nem gáz ha a ram lassabban megy kicsit?
Egyébként, észrevehető a különbség, vagy csak a tesztekben? Mert ha utóbbi, akkor nem küzdök vele -
-
krystman
őstag
válasz
apollo12 #17961 üzenetére
Írtam, hogy van két gedget kitéve az asztalra, az egyik a CPU-t a másik GPU-t figyeli. Hőmérséklet fesz, freki terheltséget nézi. Mind a kettőnek van grafikai része, olyan mint a Windowsba a procinak is. Játszok kb.2-3 percet, és utánna asztalra kilépek és ott mind a kettőnek a grafikonnyán látom, hogy mennyire volt használva a CPU GPU. Persze valós időben mér folyamatosan.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
apollo12 #17957 üzenetére
Tehát nem tudod miért, de az Auto a nyerő.
Mondjuk elfogadom, mert jelen pillanatban én sem tudok róla többet.
+(#17958) D.Orion: Akkor a HT is beleszól a gép teljesítménybe hiába nem használok integráltat? Játékokban ez megmutatkozik? Mert oké, hogy a SuperPI gyorsabb, de nem azzal szeretnék játszani és fölöslegesen nem tuningolnám a procit.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
apollo12 #17955 üzenetére
De miért Auto-ra? A 16 Bit nem jobb? (csak azért kérdezem, mert fingom nincs a dologhoz és nem értem)
A HT-t azt írták, hogy nem érdemes tuningolni, mert csak az integráltra van hatással én meg azt nem használom.
A VGA-t annyira nem akarom megkínozni, egyelőre elég így is, de ha majd később elfogy akkor lehet, hogy megfogadom a tanácsod. -
Kroni1
veterán
válasz
apollo12 #17939 üzenetére
Azt meg sem néztem hogy meddig lehetne húzni. A gépen 80%-ban irodai munka folyik, a többi a játék így a legfontosabb a minél alacsonyabb idle fogyasztás, de ha kell akkor ott van az erő benne. Most üresjáratban ~90W a falból felvett teljesítmény, fullon hajtva pedig ~210W helyett 160W körül eszik, és így is tökéletesen elvisz mindent FullHD-ban a 6850-el..
-
krystman
őstag
válasz
apollo12 #17935 üzenetére
Hát ezt csak holnap tudom megnézni, de én a Windowsba ki szoktam tenni, egy CPU és GPU gedgetet, és az mutatja grafikusan mennyire terheli le a játék mindkettőt. Pl.a Rage-be a kártya csak a negyed teljesítményel dolgozik, még a proci 70% körül a 4mag. De volt olyan játék is pl.a Hard Reset (fps) ami a kártyát, fullon nyomta, és a proci olyan 50% körül volt. Csak hát az a gondom, hogy ez mind látszik, és elég jók az adatok játékok alatt. Viszont fura módon, ismerőseimnek full HD-ban jobban megy minden mint nekem 1680x1050-ben. Hogy ez mitől van nem tudom. De van egy olyan jelenség amire nem tudom, hogy játék vagy géphiba, hogy a Dead Island és a Call of Juarez-be, ha csak simán előre megyek, akkor szaggat a játék, de ha előre menet közben egy pillanatra bármelyik gombot megnyomom, abba a pillanatban teljesen folyamatosan megy a játék. Ha az előre menetet az egérre teszem a jobb gombra, akkor nincs ez a hiba. Csak billentyűzeten. Két billentyűvel is próbáltam, és ugyan az a hiba. Bocs a hosszú írásért.
-
ankaz
tag
válasz
apollo12 #17823 üzenetére
Alapon jár, nincs tuning. A hőmérséklet 50-foktól indul emlékeim szerint. Egyébként csak induláskor csinál ilyet, tehát melegedésre nem gondolnék.
Bios frissítés: cseréltem lapot, mindegyiken a legújabb bios volt fent. Jelenleg Gigabyte GA890FXA UD5 lap van alatta F6 -os biossal.BF2BC-ben full grafon 6-8 óra játék meg sem kotyan neki pedig a ventik eléggé zúgnak tehát biztos melegebb mint induláskor.
-
Cole86
senior tag
válasz
apollo12 #17810 üzenetére
Jól van szellőztetvea házam.. (V3 black TT, 4ventivel, sok lyukkal a tetején is..)
Egyszerűen (L) user error lehet és én nem jól raktam fel teljesen a hűtőt vagy túl sok paszta volt rajta alapból.. a hűtőn alapból is volt fent valami kis gyári.. + a cpu tetején az ezüst bevonat.. ennyi
-
HERR Z
veterán
-
D.Orion
veterán
válasz
apollo12 #17788 üzenetére
Ezt inkább a tápos topikban kérdezd meg. Számodra nagyon fontos lenne a magas fogyasztás melletti feszültség stabilitás, ezt nem biztos, hogy a Chieftec már képes nyújtani. Jó táp, de szerintem nem a legjobb. Bár nem tudom, hogy ennek a példánynak milyen bele van. Nekem egy ilyen kommersz FSP Aurum 400W-os tápom van, még 14ért vettem, most 18! Mondom ezt azért kommersznek, mert én belenéztem és FSP-hez képest olcsósított a bele rendesen. Akárki akármit mond rá, én tuningra, pláne hogy ha az a gép +300W-ot eszik biztos nem használnám még ezt az FSP-t sem. Biztos vagyok benne, hogy a határokon már ez lenne a szűk keresztmetszet. Egyébként az alaplapod is gyenge ott, vásárlás előtt próbálj meg kölcsönkérni valakitől egy jobb tápot tesztre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- További aktív témák...
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest