Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kleroo
veterán
válasz
tobias88888
üzenetére
Amíg nem a raytracing dominál a játékokban, illetve lesz normális alternatívája(ergo nem kizarolag raytracinggel lesznek meg dontos dolgok, az a default), addig ez a kartya 1440p-ben jo lesz. Amennyire pokolian éhes a RT, és még a kisebb dolgok is megakasztják az nvidiát is... hát lehet még a PS6 sem lesz a RT generáció.
-
tobias88888
őstag
Ratchet and Clank Ray Tracing nélkül is 13GB VRAM felett eszik, wow. Remélhetőleg azért a 6900XT hosszú távon is elég lesz (azért vettem), mert a konzoloknak is csak 16GB Vram-ja van és a PS5 Pro is marad annyinál a pletykák szerint. Persze lehet lejjebb venni a textúrákat, de az milyen már
-
darkpower
aktív tag
Sziasztok,
5 kártyát nézegetek, de nem tudom manapság milyen minőségre számítsak.
A 7 Sapphire nitro-m gond nélkül megy, de az ugye 7 éve volt a minőség...
- Sapphire Radeon RX 6700 XT Pulse
- Gigabyte Radeon RX 6700 XT Eagle
- XFX Radeon RX 6700 XT
- ASUS DUAL Radeon RX 6750 XT OC EDITION
- Gigabyte Radeon RX 6750 XT GAMING OC 12G
Sapphire csak 2 év garit ad, a többire 3 jár alapból. Árban azért vannak már különbségek, de még ezek beleférnek. Nyilván egy pulse olcsóbb mint egy 6750 xt Gaming.
Mennyire jó ezekneka hűtése?
Gondolom terhelés nélkül egyiknek sem kell aktív hűtés
Köszi előre is
-
bobalazs
nagyúr
válasz
gyolas1990
üzenetére
RTSS/MSI AB készítőjének a youtube oldalán van jó pár bemutató, ott ellestem pár dolgot, majd összedobtam a saját ízlésem szerint.
A gyári preseteket is elnézegettem, [link] abból is lestem el.
Ha megosztom az enyémet veled az nem biztos hogy működni fog, mert mások a sensor források. Plugins/client/overlays mappában találhatóak a gyáriak, azok tuti működnek. -
Erikkk26
tag
Valaki tudja az mitől lehet hogy weboldalakon ahol GPU használatba van véve, értem ez alatt hogy a hardveres gyorsítás bekapcsolva, pl. youtube-on véletlen időközönként fehéren villog a kép? Játékokban nem tapasztalom..
-
-
tippm86
aktív tag
Sziasztok!
Van egy RX 6600 kártyám és Diablo 4 esetén bármit állítok, mindig 30 fps van.
Már kipróbáltam mindent, különböző adrenalin profilok, játékon belül felbontás, képminőség... mindenre reagál csak az fps-re nem. Fps limit sehol nincs beállítva.
Újra tettem a videókártya drivert (legújabb) , játéknál van scan és javítás(nem talált hibát), Windows 11 beállításnál beállítottam teljesítményre a játékot de fix 30 fps van.
Valaki találkozott hasonló problémával? -
xtremist
őstag
válasz
trek81
üzenetére
Teljesen szükségtelen elnézést kérned a lelki világom miatt, főleg hogy nyilvánvalóan nem vagy őszinte, ezért is minősül trollkodásnak. Elnézést kérned amiatt kéne mindenkitől ezen a felületen, hogy a szakmai tartalmat nélkülöző értéktelen megnyilvánulásaiddal szemeteled tele a fórumot, és akadályozod azoknak az igyekezetét akik tényleg segítő szándékkal vannak itt. De mivel az az elnézés kérés is ugyanolyan álságos lenne, így arra sincs szükség. Aki jó szándékkal segített annak nagyon szépen köszönöm, a probléma megoldódott, te sajnos nem tartozol ebbe a kategóriába, és úgy látom hogy ez még sok másik fórumtárs szemében így van.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Van Vesa szabvány, de mindegyik monitor eltér a másiktól, az időzítések is. Ezért míg egyik monitoron képes terheletlen állapotra váltani a gpu másikon meg nem.
Nálam 1080p monitor + 4k Tv van, ami ha megy egyszerre, képes maxon járatni a memóriát. Hozzá adtam egy 6bit + RFC-s felbontást 1080p 100 Hz.-en, és így képes a szoftveres 4-6Wattra. -
xtremist
őstag
válasz
trek81
üzenetére
Beírtam hogy segítséget kérjek, valaki rögtön visszakérdezett, hogy segítsen a megoldásban. Erre te válaszolsz helyettem a kérdésére, anélkül hogy bármit tudnál a helyzetről. Ha nem tudsz érdemben hozzászólni egy szakmai fórumon, akkor minek szólsz bele egyáltalán? Scom computer egyből tudta hogy mi a megoldás, mert ért hozzá, te meg csak trollkodsz a másikkal.
-
-
Erikkk26
tag
Srácok azzal mit lehet csinálni ha AMD Adrenalin Software-ben Nulla RPM funkció minden gépindításkor vagy akár almó módból is felkeltve magától visszakapcsolódik?
-
ScomComputer
veterán
válasz
xtremist
üzenetére
Igen, ez szokott, amúgy az eszközkezelőbe is meg lehet nézni, ha a nézet fülön a rejtett eszközök megjelenítését engedélyezed...alul a videókártyánál megjelenik szürkítve amit nem használ a rendszer...de ha nem vágod ennyire akkor ott a progi amit linkeltem,pont ezért csinálták..
....
#26865 Lendova
Próbáld meg az MPT-vel fixálni a vcore feszt...szerintem 2500-2600-hoz max 1.100V elég...így nézd meg...
Ott van a "Téma tudnivalók"-ba MPT leírás/guide..
-
Lendova
őstag
Mi az elfogadott vagy jó hot spot hőfok a közepes és prémium hűtéseknél 6950XT esetén? Tudom, hogy AMD szerint "110" fokig jó vagyok.
Az UV+Vram tuning úgy tűnik megvan, most babrálnám a venti görbét. Alap beállításon simán 2500 fölé is megküldi az rpm-tet 80+ hot spot hőfoknál.
Az a benyomásom, hogy nem túl jó a hűtése a Merc 319-nek. -
xtremist
őstag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Köszönöm szépen, biztos hogy ez lesz a baj!
-
xtremist
őstag
Mitől lehet az, hogy MPT-ben ki vannak szürkítve a mezők és üresek, nem ír ki semmi értéket, és beírni sem lehet semmit? Rx 6650xt msi mech2x, ddu után új driver, friss mpt.
-
Gabady
aktív tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
...amúgy egy 6950XT -ről van szó... az elődje, 6600XT, nem volt problem....
-
-
PuMbA
titán
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Én 119(,88) Hz-en (gyárilag van ilyen beállítás, ugyanazon okok miatt, ami miatt van a 60Hz mellett 59(,94) Hz is) használom a 144 Hz-es monitorom Windows alatt, méghozzá azért, mert ebbe belefér akadásmentesen a filmek 23,976 fps-e
Asztalra szerintem nincs értelme többnek. -
válasz
Gabady
üzenetére
Átalakító szerintem nem jó... egy minőségi DP kábelt kéne kipróbálni esetleg, ha a monitoron van DP port. Ha nincs akkor nyilván "ez van"...

Szerintem AMD ezt sose fogja már megoldani... de még a következő szériában sem, ha eddig nem csinálták meg generációk óta jól.
Ahhoz is kellett 2-3 generáció, hogy végre a monitor standby-ból élesztés működjön jól mindig...

Pedig az első pár GCN generáció szenvedett ettől is.Mondjuk a monitorgyártók is elmehetnek a sunyiba, mert szerintem ezekben ők is sarasak, hogy valamit esetleg nem szabványosan csinálnak.
(Vagy venni kell egy nVidia kártyát... ott nincs ezzel gond már jóideje
/vagy legalábbis töredék ennyi/) -
Gabady
aktív tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
HDMI-n használom, és van DP-HDMI átalakítóm is, azzal is próbáltam de minden variációba maxon pörög a memória, kivéve ha 120Hz-en megy a monitor...

Azért nem akarom leszarni, mert igazából szemmel látható a fogyasztás, mert 1-3W helyett fogyaszt a kártya 50W-ot üresjáratban...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Én PS-en próbáltam, de utána ráhagytam, mert eladtam.
Ezért is örülök. -
-
válasz
Gabady
üzenetére
Esetleg még megpróbálhatod hogy másik DP portra dugod, ha nem hdmi-n használod... vagy veszel DP kábelt és azzal használod, ha nem azzal megy most.

Sajnos kártyafüggő a portok sorrendje... talákoztam már olyannak is hogy a legalsó, meg olyannak is hogy a legfölső az elsődleges portja... két monitort rátéve hamar kideríthető... eggyel már passz.

De hátha segít, ha megtalálod az elsődlegest és abba rakod... vagy épp a másodlagosba... bár azis lehet most épp abban van és azért pörgeti úgy mintha két monitor lenne.De jah, azis lehet valami bug.
Mondjuk nekem 2 monitor van és azzal meg ősidők óta minden gyártó maxon pögeti a memóriát... mert valamiért... passz, valami technikai oka van az biztos (valami timing-ot magyaráztak anno, hogy így a tuti stabil biztos, bla bla).
-
Kleroo
veterán
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Hamarosan kiderül mit művel jól méretezett táppal, ujjak keresztben.

Jelenleg komoly terhelés mellett konkrétan sir és dalol, hangosan.
(nem a háttérben eltűnő, csak akkor hallod ha figyelsz, ventik hangosabbak effekt, hanem "dikk oáááááá"
) -
válasz
Kleroo
üzenetére
Nekem előtte 6700XT Red Devil volt, most meg 6900XT Red Devil és egyik sem hangos. Pedig énis kifejezetten finnyás vagyok erre. Csak, hogy legyen ellenvélemény is.

Mennyi rpm-el pörög a venti amikor "hangos" nálad?
Ha zavar a zaj, vegyél hangszigetelt házat... pl Fractal Define és hasonlók. (nekem is az van, bár épp most váltok egy "airflow" házra majd, mert a CPU-t eléggé túlmelegíti a nagyobb VGA annyira közel van
kíváncsi leszek majd a hangra)Szerencsére CW sincs, nekem FSP Hdyro G 750W-al.
Igazából nekem CW még szinte sose volt... mondjuk mindig úgy méreteztem a tápot, hogy max terhelés körül 50-60% legyen kb (venti zaj, melegedés, stb miatt pl)... most ez persze már nem teljesen igaz.

De lehet köze hozzá...No meg valódi tápot kell venni, nem márkabuzera ócskaságot (ez nem neked, csak úgy általában). A nagy W meg a Platinum semmit nem ér, ha nem minőségi termék, az meg a gyártón múlik, jó drágán eladni a "márkás" szart azt sokan tudnak.
És akkor nincs CW, ha minőség van, meg megfelelő W(att).Egyébként CW esetén számíthat amúgy a házban/lakásban lévő elektromos hálózat minősége is sajnos. Szóval rendes földelés, nem zajos feszültség, stb stb. Ez meg már elég költséges "javítás", ha régi elavult a hálózat... vagy valaki valami szarral (szomszéd) zajossá teszi.

-
Gabady
aktív tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
1 monitor van csak és fura mert ha 144hz-en megy, akkor bugol, ha 120hz-en megy a monitor, akkor jó....
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Gabady
üzenetére
Nem tudsz vele semmit csinálni ,AMD betegség Navi megjelenés óta.
Sok embernek max on pörög ,sok észre sem veszi ,sok meg lesz@rja (én az utóbbihoz tartozom).Nagy valószínűséggel ezért is gyorsabbak az AMD gpu k mostanság asztali használat mellett mint a zöldek ,mert magas órajelen jár alapból a memória is.

Élvezd ,használd ,ott a garancia - Ez mindenkinek szól.
Ha meg számít az alapjárati fogyasztás zöld kártyát kell használni mert a Radeon emberei még mindig nem tudnak tökéletes driver t írni. -
KAMELOT
titán
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Inkább vegyen wgy Odyssey G9 49"
-
-
Gabady
aktív tag
Azzal a buggal mit lehet kezdeni, hogy ne pörgesse a memóriát a max frekin ? így 50W a kártya fogyasztása a kb 5W helyett.
-
KAMELOT
titán
válasz
ScomComputer
üzenetére
Ismét szépen megy a vga!

Köszönjük a tesztet
-
Vigneau
félisten
válasz
ScomComputer
üzenetére
-
Vigneau
félisten
válasz
ScomComputer
üzenetére
Az a fránya kísértés, ugye?
Meg is értelek, ne aggódj. Ilyen ez a mókuskerék.
-
ScomComputer
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
-
Hiei555
aktív tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Nèha kis megakadást tapasztalsz játèk közben? Nekem csinálja nèha nemtudom mièrt a shadereket betöltötte előre elvileg bár lehet nem mindet ès az miatt.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
ScomComputer
üzenetére
Így kell ezt! Hwinfo is van.
-
Vigneau
félisten
válasz
ScomComputer
üzenetére
Tiszta haszon, hogy nem igazán rajongok a zombis játékokért. Viszont mindkettő trélerét nagyon szerettem. Az elsőén még picit pityeregtem is.
De ne mond már, hogy ennyi rajongóval a hátad mögött nincs egy, aki adna ilyen VGA-t kölcsönbe a tesztek idejére...
-
ScomComputer
veterán
Majdnem 2 óra DeadIsland2...eszi ez is a hw-t rendesen...de nagyon jól fut..1440P..ultra..FSR-quality...+MPT buhera ON...
...
Olvastam róla ha MPT-ben engedélyezed a FT2-t(fasttiming) akkor az FT1 is sokkal jobb időzítést kap...de ez 192biten nem igen jön ki...viszont 6800-6900-n hoz állítólag elég jól a teljesítményen..de nincs ilyen vga nálam nem tudom próbálni... -
jimpo
senior tag
-
KAMELOT
titán
válasz
spleenszuru
üzenetére
Léghűtés ilyen teljesítmény esetén már semmit nem ér. Tehetsz te 50 ventit is oda.
-
PuMbA
titán
válasz
spleenszuru
üzenetére
Tesztek alapján a beszívás / befúvás nem hatékony hűtési módszer. Hatékonyabb megoldás a meleg levegő kifúvása, így érdemes erre koncentrálni a ház berendezéskor, tehát hátul és felül 140 centis kifúvással lehet jobb hőfokokat lehet elérni. Előre elég ugyanennyi vagy gyengébb befúvás.
KAMELOT: Most már, hogy megcsináltam, így fogom a jövőben

-
spleenszuru
őstag
válasz
tobias88888
üzenetére
Nekem alulról tolja 2x120, elöl 2 erős 140es van, pár centire a kártyától, de az sem elég.
-
KAMELOT
titán
válasz
tobias88888
üzenetére
Kellene meg hogy elég két különböző
-
tobias88888
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
max 2500mhz, tdp+15%, ram 2150mhz (mást nem állítottam.)
Hát, a hűtés elég kellene legyen, bár cpu aio intake van ami egy kicsit ronthatja az eredményt. -
spleenszuru
őstag
válasz
tobias88888
üzenetére
Ez teljesen gyári állapot?
UV/OC, TDP állítás nélküli? -
mvkly
senior tag
válasz
tobias88888
üzenetére
Ha gond lenne a HS-el, akkor szerintem nem 23°C lenne a delta, hanem bőven 30+. A 23 még a jó kategóriába esik. Lehet talán a ház hűtése nem elég a 320wattnak.
-
jimpo
senior tag
válasz
tobias88888
üzenetére
"Külföldi fórumok alapján egy normális pasztázás biztosan segítene rajta"
Külföldi fórumokon ugyanazt a körítést (cpu, ház, ventillátorok típusa elhelyezése) használják mint ami neked van, azonos terheléssel
Illetve akkor a környezeti (szoba)hőmérséklet és ventillátorok fordulata is azonos gondolom.
Ezek csak "apróságok", de rengeteget számítanak.
-
palfitom
félisten
válasz
tobias88888
üzenetére
Hagyd, jó az úgy!
-
KAMELOT
titán
válasz
tobias88888
üzenetére
Már valamit halads. Most egy Remnant II teszt is jöhet vagy CP2077
Monitorod az milyen? -
tobias88888
őstag
Két óra Hell Let Loose után beállt 88 körülre a hotspot. Külföldi fórumok alapján egy normális pasztázás biztosan segítene rajta, de 1 hét után még nem akarom piszkálni

-
jimpo
senior tag
válasz
bobalazs
üzenetére
Az a helyzet hogy nem csak vizuálisan nagyok a különbségek, hanem árban és fogyasztásban is.

A 4K 144 Hz-hez még az RTX 4090 is kevés natív felbontáson max grafikán mindenféle hunbuk nélkül, na jó azért az 50 képkocka majdnem meg van.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Átlagban persze 149 fps, de van szórás rendesen. És akkor a Sugárkövetés szóba sem került...
Igaz Magas grafikán lehet spórolni a képkockákkal, de ha már erre most szükség van akkor mit hoz a jövő 
Sanszos hogy a jövőben sem lesz több képkocka újabb címekben, persze nem minden játék sikerül "ennyire jól".
Ezt úgy írom hogy FullHD felbontáson játszom, és fogom is a továbbiakban. Kicsit túlméretezve a jövendőbeli kártyámat, az 5600 XT kevéske már.
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gitáros topic
- Milyen videókártyát?
- Call of Duty: Black Ops 7
- Hobby rádiós topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Lexus, Toyota topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

kíváncsi leszek majd a hangra)
Igaz Magas grafikán lehet spórolni a képkockákkal, de ha már erre most szükség van akkor mit hoz a jövő