- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Erikkk26
tag
válasz ScomComputer #26696 üzenetére
Köszi, csak attól félek ha valamit nem értenék a videóból vagy félreértelmezek, profi angol tudás hiányában, abból még baj is lehet a GPU-t illetően..! De azért megnézem és igyekszem a legjobbat kihozni belőle.
[ Szerkesztve ]
-
Erikkk26
tag
Sziasztok!
Vettem használtan egy Powercolor RX 6700 XT Hellhound videokártyát, ezt szeretném undervoltolni, tudna valaki segíteni ebben ha szépen megkérlek titeket?
Soha nem csináltam hasonlót korábban és ezért nem akarok mindenféle külföldi tutorial alapján rögtön állogatni ész nélkül órajeleket és feszültséget.
Egyébként sajnos coil whine tapasztalható a kártyánál, még desktopon is, amiről nem tudtam a megvétel előtt és remélhetőleg ezzel csökkenthetem az ebből fakadó zajkibocsátást is. Legalábbis innét ezt véltem megtudni.Köszi előre is!
-
Kleroo
veterán
Na megvan a kis dög (Devil 6900XT)
Silent bios módban megy.Eddig érdekes, mert kifejezetn jól hallhatóan mocorog meg benne a venti ha kell, picit zörgős. Ileltve kb 5p BF1 (15%-os GPU terhelés ) után marha hangosan nyüszít(Coil Whine) Ami fura, hogy 5p-ig miért volt kussban...tapasztalatom szerint ha részterhelsére hangoskodik, akkor az instant, és nem később.Most még filózom hogy maradjon-e, mivel sok kis gépigényes játékom van, ha minden alatt ilyen rohadt hangosan nyüszít (hangosabb és zavaróbb mint a 1650superem 100%-os süvítő ventije) az válook lehet. Illetve az éppencsak bekapcsoló ventik is furán hangosak. persze amúgy egy néma gép az alany, nincs más zaj. Ezért is bíztam ebben a kártyában hogy csúcsteljesítmény ellenére is halkra húzható le.
Megpróbálom kicsit izzasztani is, ha bírja a tápom, hátha csak az kell neki
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Lendova
őstag
XFX Speedster Merc 319 6950XT, kb. dél körül üzemeltem be.
Kicsit már tesztelgettem, állítgattam, most BF 2042 ment rajta sokat, de enyhe CPU limit van.
All fiat goes to zero.
-
KAMELOT
titán
válasz kolopele #26691 üzenetére
Várjuk az 1-2ó teszteket a saját gépedről játék közben és ha meg tudod csinálni akkor a 2 gyereked gépéről is. Gondolom van annyi időd, hogy csinálsz egy screenshot-ot és beteszed ide!?!
kb. 1 percet vesz igénybe.Lendova: A két képet szerintem tedd külön, úgy többet látunk és minden ok.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
R0GERIUS
tag
válasz Eagle16 #26689 üzenetére
Na várjunk csak...
Amíg az internet az AMD RT hiányán élcelődik, addig egy 6900 XT jobb 1440p 1% Low-t hoz, mint a 4090, egy Nvidia által szponzorált címnél.
Ráadásul pont ebben a metrikában nem szokott jeles lenni az AMD és a tesztelők többnyire nem szoktak minimum órajelet megadni.[ Szerkesztve ]
-
Eagle16
addikt
Érdekes Ratchet and Clank játék eredmények: [link] 6700XT-től felfelé szép eredményeket hoz a 6-os széria.
#26674 F.B.I. : köszi, átnéztem, érdekes dolgokat lehet vele csinálni. Egyelőre nem piszkálom jobban. Sikerült belőni azt is, hogy windowsban vissza vegye a VRAM órajelet, így 7-10W-of fogyaszt csak 50 helyett. A venti görbe is egész jól sikerült amit csináltam, játékok alatt nem pörgeti annyira, mint benchmark-nál, egész visszafogott.
[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
R0GERIUS
tag
Egy kérdés (6950 XT): Az lehetséges, hogy gyári power limiten (303W) 1120 mV stabil, viszont +20% power limiten (365W) már 1100 mV is stabil?
Vagy valahol vétettem tesztelési hibát? -
fejesg2
senior tag
Köszönöm nektek is a visszajelzést.
Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!
-
steewcv65
őstag
válasz bobalazs #26685 üzenetére
Nalam igen, de csak wz fut nalam.Fluidabb
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
-
fejesg2
senior tag
Legújabb AMD drivert próbálta már valaki stabilitás szempontjából?
-
trek81
senior tag
válasz tobias88888 #26676 üzenetére
azt irta magánszemélyes vásárlás
Már ment vissza pénz embereknek,, ahogy kapom a pénzem megy vissza
-
Pferi
senior tag
válasz trek81 #26675 üzenetére
Miért nem küldi vissza egyszerűen? 14 napig elállhat a vásárlástól...
Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
trek81
senior tag
az szép van aki megvette6900xt iponost már fenn is van olcsóbban
10k-ért kipróbáltaMár ment vissza pénz embereknek,, ahogy kapom a pénzem megy vissza
-
F.B.I.
veterán
válasz Eagle16 #26667 üzenetére
Ha van időd a tuninghoz (komolyabbhoz), akkor ajánlom az MPT (More Power Tool) leírás tanulmányt:
[MPT leírás angolul]
[MPT letöltő link] lap közepéig kellene legörgetni.És mindnekinek, aki szeretne többet kihozni a kártyájából és érez magában egy kis tanulási igényt!!!
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
zovifapp111
senior tag
Sziasztok!
Bekapcsolt freesyncel, játékok alatt miért 60hz-el megy a 165 hz-es monitor? Asztalon 165 hz. Ha kikapcsolom a fs-t akkor 165hz-n mennek a játékok, de akkor meg nyélen megy a memória órajel az asztalon is. Erre tudja valaki a választAlig várom a tavaszi zöldelést!
-
steewcv65
őstag
válasz ScomComputer #26657 üzenetére
Csak a szokasos
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
félisten
Szerintem az összefoglalóba kellene beírni, hogy mindig látszódjon...
HWiNFO, motherfucker! DO IT!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
jimpo
senior tag
Kérem a HWiNFO képeket csak is típus megjelöléssel tegyetek be. #26662 Hiei555 kap is egy mezei pirosat.
Mert ha jön a "jobbágy" és használja a keresőt, akkor nem sok mindent fog látni belőlük.
Vissza olvasni pár-ezer hsz.-t nem mindenkinek van ideje.Az mondjuk oké ha rálelsz hogy X személynek milyen kártyája van, végigolvasod a hozzászólásait.
De egy szerűbb lenne ha csak beírod keresőbe pl.: hw 6750 és dobálná kifelé ami neked kell.
Kemény öt találat +1
Azért többen vettek az elmúlt hetekben ilyen kártyát.
hw 6700 esetén 20 találat +1
hw 6800 esetében 42 találat +1
hogy ezekből mennyi a valódi, adatokkal rendelkező hsz az más kérdés.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Eagle16
addikt
válasz KAMELOT #26660 üzenetére
Igen, fent van a hwinfo Majd finomhangolás utáni eredménynél ott lesz az is, alaphoz minek rakjam, senki nem használja úgy. Amúgy 86 fok volt a hotspot max., de brutális venti hanggal (valami 2700 RPM körül ment), és 220W fogyasztás a default.
250-ért van 3090? Az szép, ez 140 volt és 26%-kal gyengébb (meg a VRAM...), szerintem ez jobban megérte 2,5 év bolti garival₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
Hiei555
tag
válasz ScomComputer #26657 üzenetére
Nos mivel senki nem válszolt ès fontos lenne leírom újra.Illetve kiegèszítenèm hogy a radeonos driverben mit èrdemes állítani vagy inkább ezzel az Mpt-vel ha állítok?
Közben megjött nekem is a XFX 6750 Qick Timespy alatt ennyi szerintetek rendbe gondolok itt az èrtèkekre asic% ,frekvencia, hőmèrsèklet?
Nem állítottam semmit minden gyári. 2630átlag gpu freki
+Superposition 4K OPTIMIZED
Köszi mindenkinek ès bocs h mègegyszer beírom de tènyleg fontos mert amd vel nincsen tapasztalatom -
Eagle16
addikt
Úgy néz ki hogy frissítettem egy kicsit, 6600 --> 6800.
4070 lett volna, de én annyit nem adok érte, az új AMD széria meg nem verte volna ezt ár/érték arányban (mert használtan vettem, de 2/3 áron és 31 hó garival)Eddig egy ilyet tud felmutatni, de nem nyúltam hozzá semmihez egyelőre. Úgy látom kb. jó. A gyári venti görbe borzalmas, turbo jet hangja van
[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
KAMELOT
titán
-
KAMELOT
titán
válasz tobias88888 #26641 üzenetére
Ezért kérünk hwinfo képet és egy játéktesztet, mert ott látni mindent.
Előtte már 50x leírtuk, hogyan kell.
Olyat csinálj!!!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
tobias88888
őstag
válasz Stormrider #26651 üzenetére
-
Stormrider
tag
Légyszi ezt megismételnéd úgy hgy a gpu-z adatoknál a max. adatok legyenek?Nekem is 6900xt van csak ref. és kiváncsi lettem volna.
-
Eagle16
addikt
válasz segal721 #26648 üzenetére
És legalább 1080p felbontásban? Mert akkor először procit kellett volna cserélni szerintem, az a 8 éves Intel nem egy erőgép már, tehetsz mellé bármit is, nem lesz jelentőssége. Ettől függetlenül a 6700XT-nek még így is hoznia kéne a régi eredményeit.
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
-
veterán
Nem lehet ránagyítani a képedre.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
tobias88888
őstag
Red Devil 6900XT default: 72 fok a max, hotspot 91 de átlag 88 körül
-
segal721
csendes tag
Sziasztok. Friss amd tulaj vagyok. Kérdésem lenne, hogy kell-e bármi segéd program a kártyához? egy GTX 1070-et váltott, de a 1070 több fps-t adott (+60-70) mint ez az RX6700XT.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz spleenszuru #26637 üzenetére
Mondhatni havonta pasztázol újra egy "újfajta" videokártyát ami feltételezhetően garanciális volt bontás előtt?
-
spleenszuru
őstag
válasz tobias88888 #26633 üzenetére
Azért nem kevés, újonnan.
Persze ha téged nem zavar, teljesen oké. Meg hát alapból agyon van feszelve az 1200 mV-tal.
Elvileg nem sok a 20 fok delta, nehéz is max 15 fokon tartani.
Nálam pár hétig tartott, első körös újra pasztázás után, jövő héten megy újabb körre.
Gyárilag nálam pl. 73% a max venti PWM, én 65-re tettem a maxot, ha 100C a HS, de amúgy már az is elég hangos.
(~2100 RPM)Malaka!
-
veterán
válasz Vigneau #26635 üzenetére
Most iszom a déli fekete kávét, Scom VGA-kat is megciceregtető Dupla Kávé duóját hallgatva. Erotikusan telibeb*ssza a hangfalat mindkét mankó baritonja, bennem meg fel-le liftezik a gyomorsav eme zeneművészeti gyöngyszemet hallgatva. Sáláláááá.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Vigneau
félisten
válasz ScomComputer #26626 üzenetére
Azért ez a módszer elsőre humánusabbnak tűnik, mint a "hol a hardverinfo?" GIF...
Bár utólag jobban meggondolva szerintem inkább táncolj, a port jobban bírjuk...
[ Szerkesztve ]
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
TechN7ne
nagyúr
válasz tobias88888 #26621 üzenetére
Nem szép látvány
-
tobias88888
őstag
válasz spleenszuru #26623 üzenetére
Hát, ez szerintem nagyban függ a venti beállítástól. Nálam (default, no UV or OC) 1500 RPM és 91 fok a hotspot (gpu 72 fok) 10 perc kombustor után.
Így is előrelépés az RTX2070 után, ott mindig 100 felett tanyázott.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz ScomComputer #26626 üzenetére
Pedig ebbe a topikba az kellene, hogy legyen a belépőjegy, hogy linkeled a telepített programjaid listáját.
Ha köztük van a HWiNFO, akkor TALÁN szóba lesz veled állva, ha nem, akkor mehetsz az Ezotéria topikba a jósnőhöz meg a piócásemberhez, merthogy "miarákletta6900XTRedDevilleltegnapmégment", ezt ennyiből csak ők fogják tudni megmondani.
Ezt olvassátok, ez a nap igéje: [link] Áldott legyen a mi urunk Martin Malík neve.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
ThodEE
őstag
válasz tobias88888 #26629 üzenetére
[ Szerkesztve ]
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
tobias88888
őstag
válasz ThodEE #26628 üzenetére
Display Driver Uninstaller (DDU) esetleg? Én azzal kezdtem mert RTX-ről jövök.
Másik ARGB port ahol csak és kizárólag a GPU van bedugva? -
ThodEE
őstag
Igen minden stimmel, még azt is írja melyik buszon van a VGA és Apply és nemtörténik semmi Nem gond mert a billentyűzet is piros, az alaplapi fényt kitakarja csak gondoltam megnyomkodom ha már van ilyen lehetőség
[ Szerkesztve ]
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
Kleroo
veterán
Amint meglesz az új táp is, megnyúzom, jön majd kép.
(addig silent mód, alulfeszelés, vsync60 )
Bár kiváncsiságból lehet megbirizgálom a tápot, mert 12V-on kb 480W-ot kitol, hiába csak 500as. Az 5800X-em optimalizalva van, kb annyit ehet mint ECOban, de origi tempót hoz, tehát cirka 75W körül ehet megterhelve, Más nagyobb fogyasztó kevés van, úgyhogy orditó venti mellett lehet kibir egy kis nyuzást szegény kis Be Quiet System Power 9 500W[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
ScomComputer
veterán
Nem kell semmi hwinfo és teszt sem...nem ismered a mondást....
"ha nem tudom, nem fáj"...de el is éneklem neked... [link] -
trek81
senior tag
Reméljük nem lesz megleoetés és baj
Már ment vissza pénz embereknek,, ahogy kapom a pénzem megy vissza
-
KAMELOT
titán
-
spleenszuru
őstag
Tegyetek majd kérlek fel hwinfo képeket valami nagy terheléssel, timespy, stb. nagyon érdekelne nektek milyen hotspot értékek lesznek a Devilen.
Sok szerencsét kívánok hozzá!Malaka!
-
Bmwman86
kezdő
Üdv! Asus TUF RX 6800Xt-hez van valakinek UV profilja vagy jó beállítási segédlete? Tudom nem egyformák a kártyák de valami kiinduló pontnak hálás lennék. Próbálkozom napok óta, de most ott tart, hogy néhány játékban már néha beakad, gondolom kevés neki a szufla. Ha meg oda tekerem neki akkor a hotspot megy 90 fölé. Volt egy stabil beállításom 980 mV-on de Adrenalin frissítéssel eltűnt mert csesztem menteni.
-
tobias88888
őstag
válasz ThodEE #26619 üzenetére
Alapban világít pirosan neked? Az (elképesztően rövid) ARGB csatlakozót bedugtad a megfelelő helyre a kártyán és az alaplapon?
DevilZone FAN RGB control utility-t innen leszedtem és beállítottam alaplapi sync-re:
MSI centerrel azóta megy tökéletesen. Esetleg videó ha az segít.A fenti képen látszik amúgy, hogy folyamatosan világít az IO részen pirosan egy led amit az ARGB nem vezérel. Aki erre érzékeny, annak nem ez a kártya való.
[ Szerkesztve ]
-
tobias88888
őstag
válasz tobias88888 #26547 üzenetére
Oh, hogy ez Premium edition, még jobb.
-
ThodEE
őstag
válasz tobias88888 #26614 üzenetére
Nálam nem csinál semmit
-
-
Kleroo
veterán
válasz fejesg2 #26616 üzenetére
Pedig most még egész jó világ van. Persze a bányászat és covid fejtetőre rakta az árakat őrült peakeket generálva, de amúgy aranyélet van. 2000es évek elejétől a 2010es évek legelejéig kb olyan szintű atomvillanás volt hardwareben, és hozzá társuló grafikában, hogy kis túlzással szinte szó szerint lett bóvli 1 év alatt, és ipari hulladék 2-3év alatt egy cucc.
Lakók!
Berendeltem énis egy 6900XT-t, de nem az ultimatet, mindig veszítek a chip-lottón úgyis . Lesz majd sok izgi kérdésem. Tán az első igazán kemény kártyám az elmúlt 10évben, GTX260, 1050ti, 1650s után jön. Előttük a 8800GT elég combos volt, felsőbb ligás(és anno még totál megfizethető)[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
fejesg2
senior tag
válasz steewcv65 #26608 üzenetére
Tavaly február közepén még 480K-ért vettem én is, akkor az best buy volt. Viszont cserébe én azóta élvezem a 6900XT-nek minden előnyét. Engem nem is zavar ez, ez biza ilyen. De neked is teljesen igazad van.
[ Szerkesztve ]
-
ThodEE
őstag
válasz tobias88888 #26614 üzenetére
Köszi az infót, holnap kipróbálom
-
tobias88888
őstag
válasz tobias88888 #26613 üzenetére
Oh, hogy nem az kell hozzá hanem Devil Zone RGB
-
tobias88888
őstag
6900XT bekerült a helyére, viszont az ARGB vezérlést nem érem el és így csak pirosan világít. A Radeon RX 6000 Series RGB LED azt írja, hogy dugjam be a device-ot, ami nyilván be van. MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI-nél közvetlenül a JARGB_V2-re van dugva és a hosszabbítójára mentek a ház ventijei. A ház venti rgb-ket MSI Centerből ugyan úgy elérem, de a GPU-t nem. Ötlet?
-
steewcv65
őstag
válasz forguet #26609 üzenetére
Sajnos, amugy meg a gepiparban ez nincs jelen.30eves eszterga, ha rendben van, boven 1milla kornyeken el lehet adni
-
steewcv65
őstag
válasz forguet #26607 üzenetére
Mindig amulok ,hogy mennyire ertektelen lesz minden a pc teruleten.
-
forguet
senior tag
válasz tobias88888 #26601 üzenetére
Nekem is megjött ma.
Masszív cucc, jó, hogy van hozzá támaszték a dobozbanMundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
KAMELOT
titán
-
veterán
válasz ScomComputer #26602 üzenetére
Szép munka!
[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
válasz ScomComputer #26602 üzenetére
Ezt szeretem, amikor megtudok uj dolgokat koszi
-
ScomComputer
veterán
Mondok én nektek valamit...próbálgattam én az igors'lab fórumán ennek a "Little J."-nek a leírását a Hydra Pro RX-tuner-el...de nem sikerül....viszont azt vettem észre ha a Hydra Pro RX-tuner-ben az alap beállításokat alkalmazom(ez minden vga-nál más) valamit átír a PPT-ben és magasabb lesz a gpu órajel boost....próbáljátok ki, ha valakit érdekel..nem kell semmi más mpt és egyéb mókolás csak ez...nem kell benne semmit állítani csak katt 1-re utána 2-re.majd a drivert újraindítja és be is lehet zárni...aztán próba vagy oc vagy más...
HYDRA 1.4B PRO Letöltés
Előtte...
Utánna...
Ha törölni akarod,az egészet akkor csak driver reinstall segít a DDU-val..[ Szerkesztve ]
-
tobias88888
őstag
válasz tobias88888 #26547 üzenetére
Tegnap délutáni rendelést ma már át is vehettem, tényleg van raktáron. Még az eladó is csodálkozott hogy mennyibe kerül, mert ő 380ért vette ezt a kártyát
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest