- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
xtremist
őstag
Ha csak alulfeszelni akarsz akkor a legegyszerűbb ha kis (20-25mV) lépcsőkben csökkented amíg el nem kezd kidobálni. A power limitet is lehet hogy tudod csökkenteni jelentős teljesítményvesztés nélkül, és a hőmérsékleten nagyon sokat tud javítani, ezt is ki kell kísérletezni kis lépcsőkben lefelé haladva. Jó ha egy adott benchmarkkal (pl 3dmark) figyeled következetesen a változást hogy lásd egyértelműen hogy mi történik.
-
xtremist
őstag
válasz turbokappa #32343 üzenetére
Elvileg nem kell, ha gyanús hogy csere után a ventilátorok nem úgy mennek ahogy kéne akkor mégis.
-
xtremist
őstag
válasz morcosharcos #32332 üzenetére
Az a baj hogy a led akkor is megy ezeknél ha a ventilátor fan stoppal áll, így aránytalanul sokat világít. Tényleg az járt jól, aki a kis kapcsolóval eleve kilőtte.
-
xtremist
őstag
A hellhoundoknak nagyon hamar elromlik a led a ventilátorban, a működését amúgy nem befolyásolja, és nem utal az elhasználódás mértékére. Az asrock phantomál viszont igen, ott a középső ventilátor hamar lógós lesz és csattog induláskor, olyankor már általában nem is megy az összes szín. Amúgy az lenne a legjobb modell, csak már nehéz jó állapotút találni. Rx6650-ből könnyebb, mert azok már nagyrészt kimaradtam a bányászlázból.
[ Szerkesztve ]
-
xtremist
őstag
Ha valaki még a végén felszállna az Rdna2 vonatra, zöld manónál a Ref rx 6750xt kártya 142e.
-
xtremist
őstag
-
xtremist
őstag
válasz Mans20 #30293 üzenetére
Tudom hogy ez nehezen hihető, de szinte semmit nem hallani a ventilátorából, néznem kellett adrenalinban hogy mikor kapcsol be. A 3 alpenföhn bemeneti 120-as ventilátor hangja 800-as fordulaton teljesen elnyomja. Egyáltalán nem hasonlítható a régebbi dell oem-ekhez. Az r5 430 ilyen fordulaton mindent túlvisít, meg kellett csinálnom noctua modra, itt meg semmi...
-
xtremist
őstag
Rx 6300 /a pusztító/
2 óra Sims 4 max grafika 1440p 60hz
Egy AMD kártyám sem produkált eddig ilyen jó ASIC-et (vagy fogyasztást) -
xtremist
őstag
Köszi, ebbe még nem futottam bele, biztos azért mert 5 napja rakták fel én meg nem foglalkoztam vele mióta karácsony előtt megrendeltem. Fogom tesztelni es rakok fel hwinfo-t róla, de már az eddigiek alapján is azt mondom, hogy kb egy gtx 960 szintet tud 45w-ból. Fsr megy rajta, a nevetséges elméleti paramétereihez képest meglepően használható.
-
xtremist
őstag
Egy szörnyeteget szabadítottam a világra.
[ Szerkesztve ]
-
xtremist
őstag
válasz RetepNyaraB #29825 üzenetére
A gonosz zöld törpe jelenleg 16 féle gainward kártyát tart polcon, szóval azért előfordul. Nem rossz márka, nem is kiemelkedő, mellesleg a Palit is ugyanaz a gyártó.
[ Szerkesztve ]
-
xtremist
őstag
válasz RetepNyaraB #29823 üzenetére
A Gainward tudomásom szerint radeont nem is gyárt hd 4000 széria óta..
-
xtremist
őstag
-
xtremist
őstag
válasz RetepNyaraB #29487 üzenetére
Ez a fajta 6700 nagyon vissza van véve, ha feltolja a power limitet maxra, akkor sincs ott mint a többi kártya alapból, pedig a hűtése nem rosszabb. MPT-vel még tovább lehet húzni negatívumok nélkül, csak azt első körben nem szoktam javasolni.
-
xtremist
őstag
-
xtremist
őstag
6900-at láttam javítós blogon. Bármelyik repedhet ha hülye a tulaj, de azért a gyakoriság nem mindegy. Valaki írta redditen hogy letette az asztalról a gépházat a földre, nem leejtette csak letette, utána nem indult a gép, és krisfixnél megállapították hogy pcb repedés a pcie csati mellett. Szóval oda kell figyelni, mindet kitámasztani.
-
xtremist
őstag
válasz Ezustroka #29381 üzenetére
Azzal a generációval szerintem még semmi gond nem volt, esetleg kicsit hangosabb az átlagnál. Pont utána kezdtek jönni a bajok. Megvettem a 2060 windforce-ot 220 ért ( ) azt a békabrekegést ami jött a ventilátorokból, 2 hónapig bírtam hallgatni. Az rtx 3xxx és rx 6xxx szériáknál meg a pcb repedés...
[ Szerkesztve ]
-
xtremist
őstag
válasz FST200 #29371 üzenetére
Próbáltam mindkét kártyát sima 5600-zal b550m steel legend alaplapban. Kiszolgálja mindkét kártyát, de ha választhatsz mindenképp 6800. Nem mondom hogy szándékosan csalnak a tesztekben, de már nem egyszer jártam úgy, hogy máshogy alakultak az erőviszonyok a valóságban mint a tesztek alapján várható lett volna, és a legdurvább eltérés a 6750xt/6800 összehasonlításban volt a 6800 javára.
-
xtremist
őstag
válasz rasotamas #29305 üzenetére
Volt legalább egy időszak, amikor az xfx csak a black kiegészítő jelölésű kártyákra rakott rage biost, a simákon vagy két egyforma volt, vagy egy sima meg egy bányász. Nem tudom hogy ezt időközben variálták e és hogyan, de biztos hogy volt egy tartomány időben, ahol így volt.
-
xtremist
őstag
válasz Boda Dániel #29273 üzenetére
A 11 re felfrissítés még rosszabb mintha semmit nem csináltál volna. Le kell gyalulni és egy win 10.
-
xtremist
őstag
válasz Boda Dániel #29256 üzenetére
Windows újratelepítés?
-
xtremist
őstag
-
xtremist
őstag
válasz Henker2 #29073 üzenetére
Milyen felárat? 135 ért adtam el 2 hónaposan, 34 hó magyar kisker garival, többen árultak ugyanannyiért, a 2 ventilátoros 6700xt ket meg árulják gari nélkül 110 ezrekért... az új xfx qick 160e, ha találsz még 3 ventis 6700xt-t azi s annyi. 145-150 a pulse meg asus dual. Semmivel nem drágább ha azonos paraméterekkel nézed, és a 6750-ek nél még a bányász múlt is kizárt a koruk miatt.
-
xtremist
őstag
válasz Morszi1999 #29068 üzenetére
Cmos reset volt?
Nekem legutóbb driver újratelepítés után csinálta ezt egy 6600-zal, valószínűleg amiatt hogy elfelejtettem a netet kilőni közben. CMOS reseten kívül nem segített semmi. -
xtremist
őstag
-
xtremist
őstag
-
xtremist
őstag
Nekem azon a gépen amiben volt a kártya 60 fps nél le van korlátozva minden, azt nézem hogy azt visszaesés nélkül tartja e, így a fogyasztás adataim sem mérvadóak ha a csúcsteljesítmény érdekel. De a ranch sim ment stabil 60 fps-t, cyberpunk rt nélkül szintén, GHPC is, az in sound mind még 4k-n is. Techpowerup tesztben láthatod hogy ha elengedik mit tud.
-
xtremist
őstag
válasz bobalazs #28236 üzenetére
A 6900xt- n próbáltam utoljára márciusban, mert annak a gyári értékei 56 fok be 50 fok ki. Be tudtam ugyanúgy írni, egy ki be kapcsolásig így is ment, aztán visszaált. Csak azt fogadta el, ha a gyári hiszterézisnél kevesebbet állítottam, annak meg semmi értelme. Az afterburner fejlesztője leírta a fórumon hogy ez már igy marad, meg ő a háborús helyzet miatt nem nagyon tud ilyesmivel foglalkozni. Azóta jött ki AB frissítés, de már nem volt meg az a kártyám. Az xfx- nek meg sokkal nagyobb a hiszterézise, így ott nem igényel belenyúlást. A powercolornak is 55 be 35 ki a gyári érték, azzal is együtt lehet élni, csak 40 től már nagyon lassan megy le.
-
xtremist
őstag
válasz kolopele #28230 üzenetére
Nem kell semmit betenned, 3 féle rx 6000 szériás kártyám volt amin próbáltam és nem lehetett felül írni a fan stop paramétereket, rx 6650 msi, rx 6600xt powercolor, rx 6900xt asus, az asus és a powercolor ügyfélszolgálattal is emaileztem emiatt, mindkét helyen azt írták hogy "bocsi, majd ha az AMD beépíti adrenalinba ezt a funkciót /nem fogja/ akkor lesz, ha nem, akkor nem. Igor wallosek írt erről egy hosszú cikket, akit részleteiben érdekel az keresse meg.
-
xtremist
őstag
válasz kolopele #28227 üzenetére
Be lehet állítani, csak a kártya figyelmen kívül hagyja. A 6000 és 7000 széria is, 22.5.2 driver óta. Se a fan stop határát, se a hiszterézist nem fogadja el, hanem 1 szabályozási ciklus után felülírja. A beállítás úgy marad, csak nem követi a kártya.
[ Szerkesztve ]
-
xtremist
őstag
válasz Ice&Lime #28219 üzenetére
Szerintem is fölösleges a fan stopot kikapcsolni, ha magas vele a kártya hőmérséklete és ki be kapcsol akkor a házzal van gond. Amúgy a max fordulatot érdemes korlátozni mert 80% fölött már csak visít de érdemben nem hűt többet, ha mégis kéri akkor megint csak ház szellőzési gond.
-
xtremist
őstag
válasz Eagle16 #27416 üzenetére
Az működik is, csak mpt-vel akartam feljebb vinni mert alapból a 6700-nak 175w a power limitje, és van 220w-os verzió 6650xt-nel ugyanígy voltam, ott felvittem simán 200ig, ennél viszont nem akar működni a dolog. Ha emelek bármennyit a power limiten, 1-2 perc múlva lefagy az adrenalin, és utána fel sem ismeri a kártyát driver reinstallig.
-
xtremist
őstag
Vettem egy Rx 6700 Xfx-et, (nemXT) és a power limit csak 138w gyárilag. Szerintetek mi lenne az a max érték amire érdemes megemelni?
-
xtremist
őstag
válasz trek81 #26873 üzenetére
Teljesen szükségtelen elnézést kérned a lelki világom miatt, főleg hogy nyilvánvalóan nem vagy őszinte, ezért is minősül trollkodásnak. Elnézést kérned amiatt kéne mindenkitől ezen a felületen, hogy a szakmai tartalmat nélkülöző értéktelen megnyilvánulásaiddal szemeteled tele a fórumot, és akadályozod azoknak az igyekezetét akik tényleg segítő szándékkal vannak itt. De mivel az az elnézés kérés is ugyanolyan álságos lenne, így arra sincs szükség. Aki jó szándékkal segített annak nagyon szépen köszönöm, a probléma megoldódott, te sajnos nem tartozol ebbe a kategóriába, és úgy látom hogy ez még sok másik fórumtárs szemében így van.
-
xtremist
őstag
válasz trek81 #26869 üzenetére
Beírtam hogy segítséget kérjek, valaki rögtön visszakérdezett, hogy segítsen a megoldásban. Erre te válaszolsz helyettem a kérdésére, anélkül hogy bármit tudnál a helyzetről. Ha nem tudsz érdemben hozzászólni egy szakmai fórumon, akkor minek szólsz bele egyáltalán? Scom computer egyből tudta hogy mi a megoldás, mert ért hozzá, te meg csak trollkodsz a másikkal.
-
xtremist
őstag
válasz ScomComputer #26861 üzenetére
Köszönöm szépen, biztos hogy ez lesz a baj!
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Telekom mobilszolgáltatások
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Windows 11
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest