Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
válasz
ScomComputer
üzenetére
Amennyiben csinálnak még belőle egy 24-26 cm-es verziót is, még bele is ugrok.

De ez csak egy vágyálom, sajna... Pedig három slottal még ki is békülnék.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ScomComputer
üzenetére
Szerintem az ULPS lesz, de már nem esküszöm meg rá.. De annó az R9-es Radeonokkal halmozottan szívtam ezzel, és emlékeim szerint azóta sem tudták megoldani.
-
PuMbA
titán
válasz
ScomComputer
üzenetére
Csak rákérdeztem gyorsba, én ilyen normálisan érdeklődő vagyok
Off-ba raktam, tehát szerintem szabályosan jártam el. Egy fórum túlzott szigorúsága miatt nem fogom a normális emberi kommunikációt megtagadni, ahol szintén össze-vissza csapongunk a témák között. Gondolom te se úgy kommunikálsz élőben, hogy szigorúan csak 1 téma mehet és "rácsapsz" a másik kezére, ha eszébe jut valami és belekérdez másba, mert micsoda ördögtől való dolog ez. -
ScomComputer
veterán
válasz
hackeeeee
üzenetére
Most az ULPS-re gondolsz vagy az MPT-s DS-ekre ?
Egy próbát megér mindegyik kikapcsolása...nálam volt 6700XT..meg mindenféle radeon rx6*** vga 3db 1440P/100Hz monitorral soha nem volt gond,de ez 3db egyforma monitor..olyat olvastam,hogy a különböző felbontás bekavarhat...de ez zöld oldalon is így van..
#25398hackeeeee..az meg könnyen kikapcsolható...de meg kell próbálni....
....
#25397PuMbA az enyémre mindjárt rácsapnak, akármit is írok...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ScomComputer
üzenetére
Van egy ötletem azért ezzel.. Régen a Deepsleep-el voltak ilyenek.. bár az inkább multi monitorral jött elő. Régi radeonos gyerekbetegség, multimonitorral..

-
ScomComputer
veterán
válasz
bobalazs
üzenetére
Ja mert közben hozzá írtál....nagy huncut vagy te bodo...így már okés...

De oda is beírhatod....mert nem biztos hogy vga hiba...de bárhová,még a cpu-sba is ilyen hype-al...
...
#25394PuMbA és ennek mi köze a vga,topikhoz..nem proci/ram topikba való..de tudjuk te offkirály,így szeretünk..bár azt írtad nem..de ez nem igaz...
-
bobalazs
nagyúr
válasz
ScomComputer
üzenetére
A 6700 XT köze van. mégis hova írjam? A nem indul a gépek topikba?
Indul. Erről kell beszélni, ha vgaval kapcsolatos, nem csak mindennap a tuningról meg a hőfokokról. -
bobalazs
nagyúr
Haver írta.
Kezdi megint a hülyeségeit, megint bekapcsoltam a gépet kimentem kv-t csinálni erre a fő monitorom fekete. Ki majd bekapcs és megjavult akk most mi a tököm van? nincs húzva a ram
Erre valaki?
Freesync lehet? Sima asztal mellett kikapcsol a monitorja? Amit csak a monitor power gombjával lehet megoldani?
Random 1-2 monitor szokott neki a 3ból kikapcsolni régebben.... Azóta az XMPt kikapcsoltam a ramon és nincs ilyen. De mint látjátok, megint mondja, hogy a kettőből az egyik, amelyiken az fő asztal van kikapcsol neki.
3ból kettőt használ, akkor használ 3at ha Atsezik.Zsír új garis minden. 600as bronze táp, mindenféle védelemmel, Asus PRIME B450M-A II, Ryzen 5 5600, 6700 XT, 2X16 ami most 2133on fut a stabilitás miatt. A három monitorja egyforma MSI Optix 32 165 Hz. Monitorok.
(Az is kalamajka, mert ahogy bekapcsolja a harmadikat van hogy random bekapcsol az eyefinity. Pedig csak az ATShez van beállítva direkt hogy ha indul ajáték az ef kapcsoljon be.)
-
tibcsi0407
félisten
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ezért is volt a kis gonosz fejecske.
-
válasz
tibcsi0407
üzenetére
mert te nem mi?.....

-
hackeeeee
Jómunkásember
Köszi szépen mindenkinek minden korábbi segítséget.
Visszapártoltam zöldekhez. 
-
Vigneau
félisten
válasz
ScomComputer
üzenetére
Ezek szerint még nagyon nem akarnak leállni a gyártással? Vagy előtesztelik a hűtőt a következő generációhoz?
-
füles_
őstag
Na valamit sikerült kihoznom a melegedős 6800XT-ből, kicsi UC + UV és máris elviselhetőbbek a hőmérsékletek és jóval halkabb is.
Az órajelet 2200/2300-ra állítottam a feszültséget pedig 1.025V-ra. Egy picit még lehetne emelni az órajelen vagy a feszültségből lefaragni, de inkább hagyok benne valamennyit.
2250/2350-en már nem fut le a Time Spy.Később alaposabban kipróbálom játékban is, ott persze jóval hűvösebb és halkabb.
-
ScomComputer
veterán
-
válasz
spleenszuru
üzenetére
Jobb minőségű tápokhoz már nem is jár olyan korbács, amin 2 db PCIe csati van.
-
bobalazs
nagyúr
Megjelent a starfield rendszerigénye:
SYSTEM REQUIREMENTS
MINIMUM:
Processor: AMD Ryzen 5 2600x, Intel Core i7-6800K
Memory: 16 GB RAM
Graphics: AMD Radeon RX 5700, NVIDIA GeForce
1070 Ti
DirectX: Version 12
Network: Broadband Internet connection
Storage: 125 GB available space
Additional Notes: SSD Required
RECOMMENDED:
Processor: AMD Ryzen 5 3600X, Intel i5-10600K
Memory: 16 GB RAM
Graphics: AMD Radeon RX 6800 XT, NVIDIA GeForce
RTX 2080
DirectX: Version 12
Network: Broadband Internet connection
Storage: 125 GB available space
Additional Notes: SSD Required6800 XT az ajánlott.
Biztos nem optimalizálták AMDre. -
HSM
félisten
válasz
Vigneau
üzenetére
Kisebb terhelésű kártyákat gond nélkül elbír úgy is. De alapvetően érdemes mindig külön kábelen lévőket használni.
#25376 füles_ : Ezeknél a kártyáknál bőven van teljesítménytüske, így nem árt odafigyelni a megfelelő bekötésre. Hasonló volt a másik oldalon a 3080/3090-ekkel is.
Ez az elfogadott ajánlás két kábelkorbácsos tápokhoz: [link] . -
füles_
őstag
válasz
Vigneau
üzenetére
Ezelőtt 1080Ti volt a gépemben, az tökéletesen működött egy kábelről is, pedig azért az is megeszi a magáét.
Én sem vagyok oda az óriási kártyákért, még ez a 6800XT Pulse a pont belefér kategóriába tartozik nálam. Van itt egy 6900XT Red Devil, na az már undorítóan hatalmas a maga három 8 pines csatijával. -
Vigneau
félisten
-
PyroS
senior tag
Sziasztok. Adott egy Powercolor RX6600 Fighter kártya. Régebben vettem használtan, eddig nem volt vele gond . Ma reggelre nem kapcsol be a gép ha bent van a Rx6600. Próbáltam a fiam gépeben ott sem működik . Találkozott már valaki ilyen hibával?
-
fejesg2
senior tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Nekem az MX5 nem jött be. Nagyon sűrű volt, nehezen kenhető. Az MX4 állaga rendben van. Van is még belőle, csak gondoltam ha majd elfogy és az új 6-os esetleg jobb, váltanék rá. És igen, ahogy írtad is fontos, hogy előtte egy 15-20 percig csúcson járassuk a HW-t a kellemetlen meglepetések elkerülése végett.
-
-
Kvg
senior tag
-
Kvg
senior tag
válasz
fejesg2
üzenetére
MX4 et ne tudom milyen, MX6 szürke nagyon sűrű, nehéz vékonyan kenni, de megoldható. én mutató ujjammal próbáltam a lehető legvékonyabb réteget létre hozni. Szerintem jó paszta HS 70fokra állt be. gpu 45kb.
ami miatt szétszedtem a kártyát az egyre magasabb hotspot volt94 fok.
Nem volt kiszáradva a gyári paszta, ezért nem tudom hogy tudott így megégni.
OC bios +10% max 240W ot kapott.
Így nézett ki a GPU:
-
"minden tap kombinacio mellett kb kosntans a VGA CW "szintje""
Ezt éppen nem hiszem el, de mondjuk nem is az alkalmas topikban társalgunk erről. Jelen ismereteim szerint különböző zajra, különböző reakció jön a tekercsből, tehát számít a tápegység. Szerintem egy olcsóbb tápegységnél várhatóbb, hogy a VGA ciceregni fog, mint egy felsőpolcosnál, de erre az tudna rendhagyóbb választ adni, aki jobban benne van a témában, mint én. Ha a VGA cicereg, akkor a tápegység csere megoldás lehet.
Részemről lezártam a témát, vagy folytassuk privátban.

-
Akkor reszletesebben (csak mert latom nagyon forog az a szem
):A CW alapvetoen a VGA tekercseinek rezonanciajabol szarmazik, kifejezetten magas FPS szamok mellett foleg.
Erre ra tud erositeni, avagy tompitani a melle parositott tap, viszont van amikor minden tap kombinacio mellett kb kosntans a VGA CW "szintje".
Szoval ezt jelenti a "fugghet, de nem minden esetben fugg"
-
füles_
őstag
válasz
Cyberboy42
üzenetére
Igen, tegnap 2 óra Battlefield után sem volt vele gond. 650W-os Super Flower van a gépben, szerintem bírnia kellene.
-
füles_
őstag
Szép értékek. Szerintem én egy ilyet fogtam ki.
Megpróbáltam az Adrenalinban beállítani egy egyedi ventilátor görbét, de pár másodperc után Fire Strike alatt elment a kép és újraindult a gép, pedig az AB-t sem indítottam el.
Nem tudom miért csinálja ezt, a 22.11.2-es driverrel is ezt csinálta. Még megpróbálom majd a feljebb javasolt MPT-t, de úgy néz ki bármit állítok valamiért nem tetszik neki és black screenel vagy újraindul.#25338 F.B.I.
Én a mérsékelt mennyiségű paszta és az elkenés híve vagyok.
-
Itachi82
aktív tag
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Televan74: Valóban az Alzánál vettem, de újjat. Legalább is szerintem nem volt felbontva.
Akkor marad a 14 napos elállás. -
füles_
őstag
Milyen programot érdemes használni a ventisebesség, feszültség állítására? Mert jelenleg Afterburner-ben próbáltam állítani a feszültséget és a ventilátorok sebességét is, de bármihez hozzányúlok akkor egy kis idő múlva fekete képernyő fogad terhelés alatt.
Először azt hittem, hogy azért csinálja ezt, mert összeakad az AMD szoftverével, ezért feltettem a legfrissebb drivert az Adrenalin nélkül, de előbb így is black screenelt CB2077 közben, kis idővel azután, hogy állítottam a ventilátorokon.
Az AB + RT és a HWiNFO általában mindig fut nálam a monitorozás miatt, próbáljam meg ezek nélkül és csak az Adrenalin-t használjam?
Korábban soha nem volt gondom, amikor ezeket egyszerre használtam. Az UV-t az AMD szoftverében szoktam állítani, a ventilátort pedig az Afterburner-ben. -
füles_
őstag
Sziasztok!
Van nálam jelenleg egy Sapphire 6800XT Pulse, eddig még nem volt tapasztalatom a 6000-es szériával csak most ismerkedek vele.
Azt szeretném kérdezni, hogy az alábbi hőmérsékletek mennyire megfelelőek alapbeállításokon? A képernyőkép Fire Strike lefutása után készült.
Főként a Hot Spot-ra gondolok, ami észrevételem alapján szeret 90 fok fölött ingázni, 1800-1900 RPM-mel is. Már kétszer újrapasztáztam MX4-gyel, de nem változott a dolog.
Utánaolvasgattam a Pulse-nak és azt írják, hogy hűvös és halk kártya, csak én foghattam ki egy melegedősebb darabot vagy ez teljesen normális ennél a kártyánál? -
-
Itachi82
aktív tag
Csá all!
Most cseréltem VGA-t 1060 3GB ---> 6800-ra.
Magas FPS mellet elég jól hallható coil whine van.
Okozhatja a táp a VGA cw-jét?
Még meg próbálok pár dolgot, de ha nem javul akkor vissza küldöm. Esetleg egy táp csere még opció lehet. -
Kvg
senior tag
válasz
zolee0307
üzenetére
Ezek az értékek így teljesen rendben vannak, de 2700 RPM kb elviselhetetlen mindenkinél. 1500 max 1600 elég mindenre. so so 1500 rpm nél eléred a hűtő hatás 95% át, utána már csak a zaj van és csak egy két fokkal hűvösebb GPU.
Zéró fan inkább 2D ben (netezés) hasznos, 3D-ben már nem igazán van értelme.
A pasztát kíméled azzal, hogy egy viszonylag hideg hűtő (25 -30 fok) dinamikusan nagyobb hőt tud fel venni azonnal. A ventilátorok felpörgésének van egy késleltesse, 1-2 sec. de nem is késeltetés a baj, hanem egy 700 dekás hűtő 55 fokos, ez a tehetetlenség. -
JSandor
tag
Sziasztok!
RX 6950 XT-hez jó lehet egy 5800x3d proci ? 1080p felbontáson.
-
macy
addikt
válasz
F.B.I.
üzenetére
Nem szoktam, mert volt többször hogy nem tudtam visszatölteni driver frissítés után, 1 perc visszaállítani, szóval jó ez így.
Pug: most így visszagondolva azt hiszem az előző drivernél is bekakilt shader töltögetésnél, mikor a játékot patch után elindítottam. De maga a játék futott szépen fsr2-vel 4k ultrán.
-
macy
addikt
Éjjel 2-kor feldobtam az új drivert, elindítottam a Last of Us-t, elkezdte a shader betöltögetést, aludtam, reggelre restartolt gép fogadott lenullázott driver beállításokkal. Nem örülök.
-
F.B.I.
veterán
válasz
zolee0307
üzenetére
Ilyen kártyám van most, fentebb láthatod, hogy nagyon jól működik.
Ha garanciás, akkor alul kellene feszelni, durván, mondjuk 1V / 2400 Mhz - et simán tudnia kell.
Ha nem garanciás, nem kérdés: pasztázás. Ha egyedül nem tudod/akarod, nincs tapasztalat, akkor vannak fórumon, komolyabb segítőkész tagok, akik megoldják neked pl. CrazyHardwer fórumtárs.

palfitom: köszönöm!
-
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Adott Sapphire Pulse 6700xt. Ami gondom, hogy eléggé melegszik. Ez a gpu elágazás hőmérséklet 90 C fokot is eléri. Az áramfelvételi korlátot beállítottam -5 %-ra, így nyertem vagy 5 C fokot, de még ekkor is 75%-on megy a venti, ami azért nekem gáz. Tény fülesben nem hallom, de hát na, jó lenne lejjebb vinni még a hőt és a venti fodulatot.
Nem vagyok nagy oc-s szóval mivel lenne érdemese próbálkoznom?
-
F.B.I.
veterán
Akkor nyugodt vagyok….nagyon chill beállítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- GAINWARD GeForce RTX 5070 Python III 12G 36 hónap alza gari - Bontatlan -
- AMD Radeon RX 7600 8GB OC HIBÁTLAN!!
- GIGABYTE GeForce RTX 3080 10GB OC GDDR6X 320bit WaterForce
- GIGABYTE RX 9060 XT 16GB GDDR6 GAMING OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Gigabyte RTX 4070 Super Windforce OC 12 GB (2 év garanciával)
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus 2026. 09.25
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Off-ba raktam, tehát szerintem szabályosan jártam el. Egy fórum túlzott szigorúsága miatt nem fogom a normális emberi kommunikációt megtagadni, ahol szintén össze-vissza csapongunk a témák között. Gondolom te se úgy kommunikálsz élőben, hogy szigorúan csak 1 téma mehet és "rácsapsz" a másik kezére, ha eszébe jut valami és belekérdez másba, mert micsoda ördögtől való dolog ez.