- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
Új hozzászólás Aktív témák
-
A_Papa
senior tag
válasz Raggie #28014 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat!
@Scooby: De a korábbi VGA-nál (1660Ti) nem volt ilyen probléma, ott lehetett látni a teljes Boot folyamatot, a setup-ot...
@Raggie: Sajnos csak 1 HDMI csati van a VGA-n, a többi DP a monitoron meg nincs DP.. Érdemes átalakítót venni szerinted?[ Szerkesztve ]
Papa
-
Pug
veterán
válasz Raggie #27785 üzenetére
Mondom, jatekcsokor valogatja.
Tovabbra is, a lenyeg, hogy nem csak 7900XTX vallalhato az uj palettabol, ez volt a kiindulo allitasod.
Az atlag 20% difi, az nagyon nem azonos azzal, hogy
Ja, csak hasonló akcióban szoktak lenni már 700 EUR környékén RX 6950-esek, amik majdnem ugyanazt a teljesítményt hozzák...
A 7900 GRE az van valoban kb patika merlegen egy szintre belove a 6950XT-vel.
Teljesen best buy volt az akciozott 6950XT, de azert egy szakmai forumon ne ignoraljunk egy atlag 15-25% teljesitmen differenciat.
Osszesitett 1440p
Raster: 21%
RT: 23%[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
válasz Raggie #27781 üzenetére
Well.... kérdéses, hogy mit nézel..
Starfield-ben pl 25% 1440p-n
4K-ban meg 28%
De jah, mindenki azt vesz amit szeretne, de attól még továbbra se állja meg a helyét, hogy a 7000-es szériából csak a 7900XTX az egyetlen vállaható kártya.[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
válasz Raggie #27775 üzenetére
Kinek mi...
15-25% sebesseg tobblet (raszterben kevesebb, RT-ben tobb) plusz 4GB VRAM, majdnem 50%-kal nagyobb memsavszel, ami az uj cimeknel nagyon is erzodik.
Ezeket nezve en mar biztos nem a 6950XT-t valasztanam a 7900XT helyett.
Mondom ezt ugy, hogy 6900 XTXH-rol valtottam 7900XT-re...
-
jimpo
senior tag
válasz Raggie #27765 üzenetére
Azért ez a kijelentés kicsit túlzás...
Milyen felbontásra, játékra beállításokra?
Mert 1080P esetén már egy 7800XT / 6800 XT is majdcsak overkill.
1080p Medium esetén például nagyon nincs előnye az 7900XTX-nek, hiába "a 7900 XTX az egyetlen értékelhető kártya."
Az 1% low értékről nem is beszélve, tehát kompetitív címekre FullHD 144+Hz Medium mellé egy 6800 XT / 7800 XT bőven jó.
Továbbá oda kell a kártya mellé pakolni a többi hárdvert hogy teljes legyen a gyönyör.Mindegyik jó a maga módján, az újabb kártya is csak addig "rossz". Ami nem igaz. Ameddig lehet olcsóbban vagy hasonló árban újat venni boltból, ami hozza ugyanazt a szintet.
Csak sokan nem látnak az ár mögé, pedig a matek egyszerű.Ár : kívánt felbontáson a képkockaszám = megkapod egy képkockáért mennyit fizetsz
Magasabb ár és képkockaszám mellett nem feltétlenül lesz sokkal drágább egy frame, viszont mivel többet kapsz, többe is kerül.
Hogy kinek mennyi képkockára van szüksége az egyéni preferencia, Single címekben kevesebb is elég lehet.
Persze van aki minél simább élményt szeretne így 120 képkocka felé lő ott is.
De kompetitív címekben egyértelmű, kivéve ha csak szórakozni akar és nem számít neki ha nem ő és a csapata nyer-e.Magasabb felbontáson minden esetben drágább egy képkocka ugyanazzal a kártyával, mint alacsonyabb felbontáson. Pedig, ott jön ki az erősebb kártyák valódi előnye pl.: 1440P Ultra, ez esetben már valóban 7900 XTX.
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Micsurin
nagyúr
válasz Raggie #27765 üzenetére
Erősen ezt érzem, még a 6700 -> használt XT is necces váltás volt de a 9 hó garis Nitro elcsábított meg baromira megtetszett a kártya... viszont így párom is jól járt a Pulse-ommal.
Starfield indította meg a mókusokat fejben meg a Jedi anno de eh a 6800XT-vel az a bajom azonos genre már nem mennék + táp csere a 7700XT alig hoz. Itt ez egy skip lesz akkor érzésre.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
KAMELOT
titán
válasz Raggie #27714 üzenetére
Én csak azt írtam, ami a jelen állás. Én is azona véleményen vagyok mint te, hogy a köv gen mindig legyen jobb. NV esetében nagyot ugrottak és a 5xxx esetén még nagyobb lesz az ugrás.
AMD esetén most a 7900XT(X) az amit megéri megvenni.Sundesz: Ennyit tudnak nyújtani.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
jimpo
senior tag
válasz Raggie #27705 üzenetére
Oké
Értem én csak... Ez van ezt kell szeretni. Vagy nem szeretni.
Az eladás pörögjön az a lényeg, azt hogy a júzer mit és milyen áron vár az nem lényeg. Ébresztő!Mindenesetre majdnem 6800 tulaj lettem...
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
bobalazs
nagyúr
válasz Raggie #27648 üzenetére
Itt látható is FHD és QHD felbontás mellett.
Hwinfoból nem fogod tudni kimásolni mert ha alt tabolsz a vga fogyasztása leugrik 7W-ra! Ahogy annak lennie kell, pl ugyanez a jelenség megfigyelhető black desertnél is. (nem sok játék tudja)
RTSS-el monitorozom és iratom ki az infókat ami a hwinfo64-el megegyező adatokat ír ki.
Alulfeszt és minden limitet levettem, gyári alapon van a gpu.
-
-
Kleroo
veterán
válasz Raggie #27060 üzenetére
Tudom.
2 gondolat keveredett, félrevezető lehetett.
Egyrészt durva h 120W-al el tud lenni, azért korábban a nagy disznó kártyák ha fejtetőre álltál se ettek különösebben keveset (VSYNC), akár % kihasználás mellett is elég sokat kajáltak és kész.Másrészt egyébként durva, hogy kb 230W körül eszik 2300mhz/1065mV környéki setuppal, púpon hajtva, mig 320W-al se nagyon tud 2500mhz fölé menni semmilyen mV-nál. tehát 230w vs 320w pár % tempoért.
Szóval amugy Vsyncet, FPS korlátot mindenki tessen bekapcsolni, ha nem volt eddig alap. Dota", SC2 alatt malmozik úgy igazán. Van hogy alig kapcsol "valós" 3D órajelekre ott olyan 40-50W körül eszeget[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
veterán
válasz Raggie #25886 üzenetére
Ezt a légbuborék dolgot valahová felírom az agyamban... Én is találkoztam már ezzel a dologgal, többek között azért nem ajánlották egyes cikkekben a spatulával való pasztázást, mert légbuborékokat hagy. De ezek szerint akkor urban legend.
Én mindig spatulázok mindent.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
R0GERIUS
tag
válasz Raggie #25698 üzenetére
Köszi a választ!
Igazából "csak" a szünetmentesem kapacitását lövöm túl, a táp jelenleg úgy néz ki, hogy jobban bírja, így gondolkozom az UV-n és legfeljebb kikötöm a szünetmentes mögül a gépet.
Mivel szoktatok tesztelni stabilitást, ahol könnyebben letérdel instabilitásra?
Wattman-ban 1030 mV-ig leengedte nekem a 6950 XT-t az Unigine Heaven 2500-2669 MHz órajeles beállítások mellett, de kibukott egy idő után, hogy nem stabil.
(Ha jól emlékszem, akkor amúgy sem érte el igazán a 2500-at ott már, csak kb 2450-et (de nem emlékszem pontosan). Ha jól sejtem, amúgy is relatív abszurd ez az érték, de nem látok sok tapasztalatot ezzel a kártyával a külföldi fórumokon sem, így nem tudom, hogy mi lenne jó kiindulási alap.)Illetve milyen lépcsőket szoktatok használni? 5-15 mV?
(Nvidia oldalon szórakoztam a 3070-el (Ampere) és ott nagyon szájbarágósan le van írva, hogyan érdemes, de RDNA 2-höz ilyet annyira ilyen leírást nem találtam.)
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Raggie #25702 üzenetére
Több számoló, igen, 72 helyett 80, gyakorlatilag mindegy. A sima 6800 az, amiben már jelentősebb tiltásokat eszközöltek. Nem vonom kétségbe a tapasztalatod, ugyanakkor gyakorlatilag képtelenségnek tartom, hogy ennyire ne menjen, ahogy írod, feltéve, hogy minden jól be lett állítva. Pl. nem a WattMan-ból, ami épkézláb alulfeszre alkalmatlan, ilyenekre gondolok...
-
R0GERIUS
tag
válasz Raggie #25693 üzenetére
Inkább csak simán sajnos bukott lottó, ha jól emlékszem átlagosan -43-50 mV stabil szokott lenni.
Nekem a processzorom ilyen anti-tuning, hogy jobb gyárin hagyni.Gyors kérdés: Mivel szoktatok stabilitást ellenőrizni UV esetén, illetve milyen lépcsőben haladtok lefelé?
Illetve az UV csökkenti a fogyasztást, vagy csak több Ampert húz és kevesebb feszültséget változatlan Watthoz?
Azért kérdezem, mert nemrég váltottam egy 3070 FE-ről és jelen pillanatban kissé alulméretezett a tápom a kártyához: 6950 XT + 5600X EVGA 650GQ táppal. Még nem vágott le egyszer sem terheléstől függetlenül, de amíg nem sikerül cserélnem az UltraWide 1080p 75 Hz-es monitorom, addig visszavenném a teljesítményt, hogy ne kísértsem annyira a sorsot. -
Genji
őstag
válasz Raggie #24847 üzenetére
Köszönöm a fáradtságod, erre már rájöttem, most már csak az egyetlen gondom, hogy 45% alá nem tudom venni a venti sebességét. 2D-ben a 45% 1900-as fordulatot jelent és a kártya 30 fokos, marha jó lenne 30% körülire levinni a venti minimál sebesességét (zaj miatt, 45%-on azért már viszonylag zajos sajna). A nulla rpm opció ki van kapcsolva az baromira idegesít, hogy egyszer zeró hangja van aztán meg robaj amíg visszahűt.
[ Szerkesztve ]
a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart
-
nagyúr
-
Drenholl
csendes tag
válasz Raggie #24390 üzenetére
Csináltam egy másik képet ezen jobban látszik a fényes részt nézd. Nagyíts rá.
Ja és nincs bekapcsolva a film grain. Jól látszik a krómozott felületen az ajtó pl mellett ahol kb szép tükröződő felületnek kéne lennie teli van ilyen fekete pöttyös részekkel.
És persze minden játékban ilyen.[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
-
HSM
félisten
válasz Raggie #23961 üzenetére
Akkor ezek rendben voltak. Egyetértek, annak a tápnak lazán bírnia kéne, ha rendben van.
Nálam egyébként egy szintén Corsair, RM750X táp van alatta, azzal nem volt gondja az említett módon bekötve alaposan elengedve a bajszát sem #22740, pedig akkor 800W-okat is olvastam le a fogyasztásmérőről pillanatokra...
Egyébként ezeket a pillanatnyi terheléseket bírnia kellene egy minőségi tápnak, ha amúgy minden rendben van vele, belekalkulálják. Jópár éve R9 290-et hajtottam egy tuningolt i5-el egy passzív 460W-os Seasonic Platinumról, beton stabil volt."Valamint még az a fura..."
Éppen ezért gyanakodtam a hirtelen terhelésváltásokra, tüskékre. De bírnia kéne így bekötve, egyágas módban.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Raggie #23955 üzenetére
Feszültségtüskéket bizony a 6800XT is produkál, nem kicsiket, nálam a fogyasztásmérőn is látszik. [link]
A TPU pl. 619W-os tüskéket mért a 6950-en a 341W "folyamatos" játékos fogyasztás mellé [link] .
Amire kényes lehet még, ha nem külön kábelen és külön ágon kötöd be a két 8-pines VGA-tápot neki, akkor túl nagy lehet az egy vezetéken folyó áram, és lekapcsolhat az UVP vagy OCP védelem.
Ezek egyébként általános bekötési javaslatok magas fogyasztású VGA-k esetén.[ Szerkesztve ]
-
kasza blanka
aktív tag
válasz Raggie #23706 üzenetére
Igaz, gondolkodom rajta.
Fentiekhez csak annyit, hogy a game clock 2359Mhz a 6600xt refnél, es a red devilnél 2428. Furmark alatt 2300mhz alatt marad a gpu clock. 2264 asszem. Tehat ebbol azt gondolom, hogy a magas hotspot homerseklet miatt a meghirdetett teljesitmeny alatt mukodik a kartya.
Nehez okosnak lenni egy ilyen szituban, mert egy egyszeru ujrapasztazas valszeg megoldana a dolgot, de azzal ugrik a gari. Aztan ha megse a hovezetes a problema, akkor mar nincs garid.
Tappal jartunk igy. Vettunk egy minoseginek gondoltat, ido utan elkezdett fagyogatni a gep, nosza hatha poros, takaritsuk ki,, gari mar lejart. Matrica ugrott, DE Nem segitett. Kis google utan kiderult hogy szeriahibas es 2 evvel meghosszabbitottak a garIT amit igy mar nem lehetett ervenyesiteni.
-
kasza blanka
aktív tag
válasz Raggie #23700 üzenetére
Jo, de itt elvileg az AMD szerint 110 a max, ez meg 116ig is megy.
Itt egy cikk, hogy 7900xtxnel 110 felett throttling van mert az a max, es hogy amd eloszor nem akarta gariztatni illeto kartyajat, de aztan bevontak tesztelesre, vagyis elismertek, hogy az hiba, ha a hotspot 110 fole megy es emiatt csokken a teljesitmeny. Lehet ezert megy a gpu furmark alatt csak 2300mhzen 2600 helyett?
@FBI - ez mukodik?
Kerdes - szoljak eladonak aki vallalt 1 het probagarit hogy vissza az egesz mert ez igy nem jo, vagy alljak neki ujrapasztazni igy vagy ugy, vagy probaljam meg gariztatni fentiekre hivatkozva? -
palfitom
félisten
válasz Raggie #23449 üzenetére
"VGA finomhangolásnál vagy OC-nál első stabilitástesztnek tökéletes, valamint azt tesztelni, hogy az aktuális beállítás módosítás valóban hozott-e a konyhára teljesítményt vagy inkább csak többet hibázik a kártya és hiába magasabb az órajel de a valós teljesítmény alacsonyabb."
+1Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Raggie #23449 üzenetére
Ezért is említettem, hogy csak az extreme stress teszteket szoktam használni.
Pl. a 2630/2730 1100mV mellett úgy néz ki jó.. úgy 382w+15% van belőve, viszont az Amperek nincsenek bántva, csak a gyári+15%. Ez 2650-2670MHz körül van terhelve. Ezt még amúgy halkabb venti profillal is lehet használni.. 1125mV nem hoz semmit pluszban, talán egy lépcsőt, vagy 2650-2750-et.
1150-1175mV mellett megy, de ott már elkezd jobban melegedni, hiába a víz.. Szobahőmérséklet mellett szépen felforr.
Ezekkel a setupokkal lefutnak az extreme stresstest-ek..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
spleenszuru
őstag
válasz Raggie #23202 üzenetére
Épp ennek a reddit postnak a tesztelésén vagyok, de tegnap nem volt elég időm rá, fél órát tudtam csak játszani, azért nem is írtam még ide vissza.
Röviden annyi, hogy 22.11.2-re visszamentem. Mivel tele amúgy a net Eternal fagyásokkal ( [link] - pontosan ez történik nálam is), nagyon sok embernél, lehetséges, magával a játékkal van bibi, ami a 22.11.2-nél még nem jön ki, utána viszont igen.Proci alapon, vga igazából uv-n van nem oc-n, ami annyit takar, hogy 1100mV belőve, +15% tdp, de órajelekhez semmi nyúlka-piszka.
RAM-on csak a gyári XMP van, ami már tudom, szintén OC-nak minősül, de ettől igencsak nehezen tudnék megválni, főleg, hogy lefutott rajta az extreme anta is így.
Szúrná a szemem egy 2400 MHz-n futó RAM.Malaka!
-
R3laX
addikt
-
nagyúr
válasz Raggie #22955 üzenetére
ja a kezed meg a bilibe lóg mikor felébredsz!
adr0001 kolléga mondta pontosan! a 6700XT köszönő viszonyba sincs a 3070-el, inkább 3060Ti szint!
ne ilyen HULLADÉK videókat nézzél!
ha TPU teszteknek nem hisztek, akkor ott van PL: Guru3D vagy bármelyik másik oldal!
bárhol nézed a 3070.jóval erősebb!
-
palfitom
félisten
válasz Raggie #22889 üzenetére
Így van, nyugodtan ki lehet tolni a limitet, ne legyen az akadályozó tényező.
7/24-re én 400W-ot állítottam be limitnek, Timespy alatt 376W-nál áll meg a menet. (Amikor a tuningképességet néztem, akkor 500 volt a limit, 460W-ig ment a kártya.)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
Zamma
őstag
válasz Raggie #22852 üzenetére
Írtam neked hogy az alap frekivel - azaz alul maradjon ahogy alapból van, a tetejét húzd fel kb. 2850-ig - és terheléses teszt alatt állíts be 1100V-ot. Megcsináltad? Ezt tudnia kell a kártyádnak...
HWINFO-ban az első sárga villámos sort nézd:
GPU Core Voltage (VDDCR_GFX)
Bossp kártyája nem csak alulfeszelve van, hanem meg van vágva a freki is rendesen... ez a kártya alap működési tartománya játék közben: 2342-2673 MHz.
2400-2850 között tudnia kell a tiédnek az 1100-at, ha ez alá mész valószínűleg már sok fps lehet az ára - és nem pluszban...[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Raggie #22822 üzenetére
A WattMan ír néha érdekes dolgokat. A HWiNFO viszont nem ver át.
#22827 Kvg : A szokásos helyről tölthető Igor honlapjáról: [link] .
A sima 6800-assal szerintem sok örömöd nem lesz benne, mivel azok gyárilag is eléggé takarékosra van hangolva, ellentétben az XT verziókkal.
Lásd pl. a sima 6800 max fesze 1.025V, a 6800XT-é 1.15V. A saját 6800XT-m pl. 1.05V magasságára szoktam korlátozni, mert ott nagyon jó a perf/watt, ellentétben az 1.15V-al, ami kb. csak a lakást melegíteni és TimeSpy rekordokat dönteni (kiakasztott power limitekkel) jó.
A szürke paraméterek ellen betöltöd a kártyád BIOS-át, és máris lehet szerkesztgetni.#22829 Raggie : A Time-spy annyiból nem a legjobb teszt, hogy eszement módon terheli a kártyát egy játékhoz képest ahogy tapasztaltam. Kb mini-furmark. Emiatt pedig máshogy viselkedik benne a kártya, mint a játékokban amiket játszom vele.
[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
válasz Raggie #22829 üzenetére
HWINFO-ban az első sárga villámos sort nézd
GPU Core Voltage (VDDCR_GFX)Ezekre a frekikre nézz rá - ne zavarjon hogy nem ASUS (Asrock), viszont ha az Asrock ezt tudja az ASUS biztosan tud ennél többet is: [link]
V-F görbe:
Itt a lényeg:
23 játék átlaga
- 2342-2673 MHz
- 1.037-1.200 VOC-ról pedig itt olvashatsz: [link]
Mem: 2400
Boost: 2820[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Raggie #22816 üzenetére
A WattMan kisebb feszültségeket adott, de érdekes eredmények születek, amikor pl. nem csak az egyik csúszkához nyúltam. Kiír konkrét értékeket, amikor úgy tapasztaltam, a háttérben ugyanúgy %-osan arányosít pl. ami elég félrevezető lehet.
Illetve a WattMan alulfeszelésnél könnyű belefutni, hogy magas órajelen stabil, alul összeesik. Persze lehet ezt próbálni orvosolni amit csináltál, hogy a minimum értéket felhúzni, hogy ne legyen lent, de akkor meg hatékonyságot vesztesz amikor nem padlón van hajtva.
Szóval, ami nálam bevált és egyszerű, ha MPT-ben adtam felső korlátot a fesznek, és csak kicsit igazítottam hozzá az órajelhez WattMan-ból. Így maradt az energiatakarékosság, és UV is lett, elkerülte az áramzabáló 1150mV körüli feszeket, de az alacsonyt meg jobban kihasználta.Nem űrtudomány, egy paraméterhez érdemes nyúlni MPT-ben, ami a Vmax a power fülön, a többi már mehet WattMan órajel csúszkából.
A kisebb kártya nem alternatíva, a letiltott számolókat nem tudod visszarakni bele. Mindig a nagyobb/teljesértékűbb lapka lesz visszafogottabb paramétereken jobb perf/watt-ban.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Raggie #22810 üzenetére
A WattMan elég érdekes dolgokat tud ám produkálni onnantól, hogy a feszültség-csúszkához nyúlsz.
Először azt kellene ellenőrizni (pl. HWiNFO), amikor a WattMan 1145mV-ot mutat, tényleg ezt kapja a VGA? Ha azt kapja, akkor drop után kb. 1100mV körül kellene visszajelezzen a GPU. Lehet, meg fogsz lepődni... -
spleenszuru
őstag
válasz Raggie #22810 üzenetére
Szia!
6900 XT red devil ultimate itt.
Jelenleg 1075 mV (ez viszont MPT-ben, hogy fix legyen).A gyári értékem 1200 mV.
Órajel beállítás: GPU 2385-2500 van adrenalinban, de a max, amit képes hozni +15% TDP-vel, kb. 2470.
Memória: 2114 MHz, nem fast timing.1000 mV-n is működik, de ott kb 2300 MHz a max, amit tud játék közben mutatni.
Malaka!
-
Kvg
senior tag
válasz Raggie #22786 üzenetére
Valami képeket dobj már be léci Ez az a fórum, ahol valós infókat tudunk átadni, egy-egy termékről.
Nem nekem van szükségem rá, de elég "érdekes" számokat írtál le, amit kb az én elit 200W os os 6800-am tud. 52/75 200W.
A TUF meg 350W TS ben. Nem tudom elképzelni hogy jöttek ki nálad ilyen jó értékek.
A TUF hűtője, kb annyit tud, mint az én Red Dragon om ami limit 240W jól el van GPU 52 fok max!!! HS nem is érdekel kb senkit.
Egy értelmes GPU 60 -75 fok ot nem tudok kinézni a TUF ból. Röviden várom a teszteket képekkel.[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
válasz Raggie #22786 üzenetére
Köszi az infókat, gratu a kártyához!
Próbáld meg csak a V-t lehúzni a kívánt szintre és futtass rajta loopban Furmarkot/Heavent/Time Spy-t és nézd hogy melyiknél mi a freki felső határa amit nagyjából stabilan tart. Utána ha azt a frekit beállítod játékra - utána még finomíthatod persze - nagy eséllyel sikerrel jársz. -
Kvg
senior tag
válasz Raggie #22754 üzenetére
[TUF] A hűtés aszimmetrikus és túl hosszú hővezető cső/ kicsi átmérő 4 vagy 5 mm. , nincs sok kb semmi teszt róla Kb semmi ), pl [Hardware Unboxed] tőle. Ez engem elbizonytalanítana. Ami képeket találtam róla még inkább nem vállalnám be, de remélem pozitívan csalódsz benne.
bocs a sok negatívért, én szereneém ha nem lenne egy hÍ*g fos.[ Szerkesztve ]
-
Sontir Fel
őstag
válasz Raggie #22585 üzenetére
Nitro+ volt a kezemben, nekem kicsit csalodas volt, valahogy olyan gagyi feelingje volt, de ez csak ilyen erzet dolog, szoval ne is foglalkozz vele
Asus volt 6900 es 6950 is az ismerettsegi korben, nem volt panasz.BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
BeZol
őstag
válasz Raggie #17443 üzenetére
Megjelenéskor emlékeim szerint az AMD azt állította, hogy az normális működési tartomány, ha a hot spot 100 fok felett van, egészen 110 fokig.
Ennél fogva az ilyen jellegű gariztatásokat sztem csuklóból elvetik, hacsak nem az lenne, hogy gyárilag végig 110 fokon van a hot spot, de ugye az nincsen.Ettől függetlenül egy próbát megérhet..., csak akkor megint x hétig nincsen videókártya az embernél.
Én a helyében szétszedném és újra annyiszor összeraknám, ameddig jó nem lesz, majd rendelnék pótmatricákat hozzá.Ilyen szempontból tök jó dolga is van, hiszen már mértünk alapértékeket, tehát tudja is, hogy mit kéne tudnia összehoznia.
Esetleg ezt az újra összerakosgatásos dolgot nem tudom lehetne-e igényelni gariztatás keretein belül, tehát kvázi egy újrapasztázást, hátha megoldja a dolgokat "hivatalos" vonalon keresztül.
Egyébként pedig azok után h mennyi bakis videókártyát láttam (ami hivatalosan még nem számít bakisnak de igazából az), én magánszemélyként vásárolnék csak, és ha jó, akkor okosba elintézni h elállsz a vásárlástól de egyben cégre meg is veszed a visszavételezett példányt.
Ezt anno sok-sok éve media marktban vmivel kapcsolatosan eljátszottam. -
-
steewcv65
őstag
válasz Raggie #17086 üzenetére
Nekem egy 50e lap csinalta,egy ugyfelem ek meg 60e rog strix
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
steewcv65
őstag
válasz Raggie #17084 üzenetére
Nrm a pcb itt a lenyeg, hanem a foglalatban levo erintkezok.Ha hosszu iedig hasznalod igy es idovel cserelsz kartyat meglehet,hogy csak akkor fog mukodni ankartya, ha megtamaszotd, mert nem fog jol erintkezni.2x is jartam mar igy....Nelkule nem erzekelte a kartyat.
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
steewcv65
őstag
-
PsycHo88
senior tag
válasz Raggie #15645 üzenetére
Próbáltam már szinte minden drivert . itt már írtam hogy miket csinál a driver .
A tápom jelenleg egy Evga 850 GQ gold amikor bekerült a 6900 xt akkor teljes windows-t újra telepítettem mert cpu lap ram csere volt.Jelenlegi konfigom :
Cpu: i7 12700k
Lap : Giga z690 gaming x
Ram : Team Group 8pack Edition 32GB c16 4000mhz
vga red devil rx 6900 xt
ezeke a lényegesebb komponensek.És nem tudok játszani normálisan mert az amd drivel mindig küld valami hiba üzenetet
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°)"ne félj különc lenni és akkor viszed valamire" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
fejesg2
senior tag
válasz Raggie #15571 üzenetére
Köszönöm, akkor megnyugodtam kicsit. Pedig kétszer egymás után, azonnaliban futtattam le a tesztet. Talán sikerült kifognom egy jó példányt, vagy eljutott hozzájuk a probléma és jobban odafigyelnek már a gyártásra.
Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!
-
fejesg2
senior tag
válasz Raggie #15562 üzenetére
Köszönöm az iránymutatást, oda fogok figyelni erre. Ha nekem is gondok lesznek vele akkor váltani fogok. Még csak superposition-nal tesztelgettem de nemsokára kiderül, hogy miként viselkedik több órás ArmA3 vagy DCS alatt is. Akkor csak reménykedem, hogy szerencsém lesz.
Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest