- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
Das MoreClockTool Update v1.1.2 ist online. Nun mit ADLX 1.2 und Smart Access Memory. Bei Multi-GPU wird die Primary GPU nun im Dropdown entsprechend markiert.
-
Askformore
senior tag
.
[ Szerkesztve ]
-
Talala
senior tag
-
Thom95
tag
válasz Talala #30093 üzenetére
Szia!
64-81 az teljesen normális, én így szoktam belőni a hőmérsékletet kb, pont nem hallani még a kártyát.
Kapcsoló az több üzemmódot jelent rajta. Takarékos meg teljesítmény állás (ha jól emlékszem, nekem 6750 van azon nincs) nem piszkálnám, ha jó a teljesítmény. Fórumban páran már taglalták itt.[ Szerkesztve ]
-
Talala
senior tag
Sziasztok!
Van egy XFX Speedster SWFT 210 RX 6600 core kártyám. Alapjában véve nincs vele gondom, ha nem muszáj nem is nyúlnék bele.
Két kérdésem van:
- Van a tápcsatlakozó mellett egy kapcsoló. Az mire való és melyik állás mit jelent? Jelenleg tápcsatlakozóhoz közelebbi állában használom.
- BG3 alatt HWinfo szerint a GPU hőmérséklet 64 fok, a Hot spot az 81. Ez így rendben van? -
kolopele
nagyúr
válasz Dark KillerX #30091 üzenetére
Azért érdekes jószág ez az AMD. Nálam pont fordítva van/volt, két gyereknek DP kábel, nekem HDMI, mondom úgyis van itthon, minek variáljak, freesynchez jó az is. Srácoknál semmi gond, nálam akadozott. Vettem DP kábelt, azóta jó a freesync.
-
Dark KillerX
addikt
válasz golyani #30090 üzenetére
Nálam volt hasonló DP-s hiba , és nem csak ennél az AMD terméknél.
De olyan bugok is szintén DP port használata mellett , hogy időnként félpillanatra el-elmegy a kép ,
Itt próbáltam mindent szinte másik driver , másik kábel , és full alapon minden , de ugyanúgy fentállt a hiba
Azóta csak hdmi kábelt használok , és minden oké , nem tudom tényleg mitől lehet
Ja és közben , volt NV kártyám is , ott nem volt ilyen DP bug , gép és kábel ugyanaz ( Gigabyte 1660S , és Asus Dual RTX 3060 mellett )
De kitartok az AMD mellett és használom Hdmi-el , csak tényleg fura
-
golyani
őstag
Valaki találkozott már olyannal, hogy bekapcsolt freesync egyszercsak nem támogatottra vált át, pl. este gép leállít, másnap bekapcs és nem támogatott.
Monitor OSD-ben freesync bekapcsolva (basic vagy extended) ha változtatok rajta akkor aktív megin.
6700XT pulse + LG 27UP85NP displayporton -
hajbel
addikt
Olyan problémám van az 5 méteres HDMI 2.1-es kábelem, amit mindig le kell vennem 4:2:2-re, különben játék indításánál elmegy a kép. Ezen a pixelformátumon is elmegy a kép időnként. Szerintetek a kábel okozhatja? Ha igen, tudnátok olyan 5 méteres kábelt ajánlani (ha van), amivel normálisan működik 4:4:4 full rgb-ben?
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
RetepNyaraB
veterán
válasz SirKero #30087 üzenetére
A 7.5 még lehet valós, nekem is ott volt a 6600 kb. CP2077 alatt. Viszont nem lagolt és szakadt be. De mondom, ha láthatóan elkezd rendszer ramba tölteni ÉS beszakad az fps, akkor ott a tettes.
Lehet az fsr megoldotta"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
SirKero
őstag
válasz RetepNyaraB #30085 üzenetére
Szia.
Asus RX 6650 XT 8GB kártyáról van szó ( közben már frissítettem az adatlapon is ) Az Adrenalinnal monitorozom játék közben és ott is látszik,hogy a Vram használat felmegy egész 7,5 GB-ig a nyolcból
Tegnap óta ( kopp-kopp ) semmi gond 80+ fps számmal megy.Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
RetepNyaraB
veterán
válasz SirKero #30084 üzenetére
Bocs, hogy belevau; milyen kártya is ez? Gondolom nem az adatlapi.
Ha monitorozod a játékot hwinfóval, rtss-sel vagy bármi mással, ami kiírja a rendszer és a vga ram használatot, ott remekül látszik, mikor telemegy a vram és helyette elkezdi a rendszer ramba tölteni a cuccot (utóbbinak hirtelen felmegy a használata). Ezzel párhuzamosan kezd pocsékul lagolni és leesni az fps, hiszen a rendszermemória elérése kategóriákkal lassabb a vga számára.Ui. Az fsr ráadásul valamivel csökkenti a vram használatot is (hiszen alacsonyabb felbontáson renderel).
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
SirKero
őstag
válasz TeeBee73 #30080 üzenetére
Edig nem kellett használnom mert így is jól ment a játék de most kipróbáltam és valőban adott hozzá 15-20 fps-t.
#30081bozont Az lehet ( sőt biztos ) bár a HD a beállításokban inaktív mivel érzékeli,hogy kevés a kártya Vram mennyisége tehát be sem tudnám kapcsolni.Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Furious
tag
Másik táppal is cicereg ugyanúgy , szóval már csak a lap lehetőséget tudom kipróbálni, de van egy olyan sejtésem, hogy azzal se fog megtörténni a csoda.
Mindegy, jövő héten rápróbálok arra, és az is biztos, hogy MSI MAG B550 Tomahawkot próbálok“Work hard in silence, let your success be your noise.” - Frank Ocean.
-
kolopele
nagyúr
válasz bozont #30081 üzenetére
Azt még mindig nem tudjuk feltette e a HD textúrát, ez jogos. Azzal átlépi a 8 - at 1440p - n, van is videó róla fenn:
[link]
Ellenben ő 2k - s monitort ír, az a valóságban FHD, 2048×1080p. Ezt szeretik összekeverni az 1440p - vel ha azt mondják 2k. Annál szerintem nem lépi túl a 8GB - ot a vram HD esetén sem, már ha tényleg nem 1440p - s a monitora.[ Szerkesztve ]
-
SirKero
őstag
Srácok köszi a segítséget
Valószínűleg kolopele kolléga beletrafált mert ahogy levettem a 8XMSAA beállítást mindjárt 160+ fps lett a furmark. a játék meg lehet hogy ennyire rosszul van optimalizálva[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Furious
tag
válasz SirKero #30073 üzenetére
Ahogy a többiek is írták, érdemes másik számodra érdekes játékkal megnézni, mert gyanús, hogy valami a konfigban lesz a ludas. FC6 se a jól optimalizált játékok közé tartozik. 3DMark ha lefut akkor a hardver szerintem rendben lesz, az megbízhatóbb azért mint a FurMark.
Ha jól látom 256-os SSD-d van, ha azon van a játék, akkor a dropping nem téma, bár tény, hogy Adata SSD-ről is hallottunk már komoly problémákat.
Csak, hogy könyebb legyen kideríteni mi a szűk keresztmetszet“Work hard in silence, let your success be your noise.” - Frank Ocean.
-
kolopele
nagyúr
válasz SirKero #30064 üzenetére
Far Cry esetében én nem csodálkozom ezen, nekem végig laggolt az 5 meg a 6 is egy 3080 Ti - vel anno, sajna Ubisoft játék, és mint ilyen sok jó nem várható. A Furmark egy vadállat teszt program, annyira ne erőltesd, mert nem egy cikk volt már arról hogy egy idő után elhasalt pár kártya alatta. Szóval ha csak ez az egy játék problémás meg a Furmark akkor szerintem nincs baja. Apropó, mi a Furmark beállítása? Ugye nem 8xMSAA?
-
SirKero
őstag
válasz Furious #30069 üzenetére
Igen egyenlőre csak a FC 6-t nál vettem észre.
Kipróbáltuk egy másik gépben a FutMark alatt és ugyan ezt adja elő aban is.
Néztem videókat róla a neten ott a furmark alatt 140+ FPS van az Én 18-20 szemben tehát gondolom nem a tetszprogrammal van valami.
Az hogy a 3DMark miért fut le gond nélkül ez számomra is talányMost olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Furious
tag
válasz SirKero #30064 üzenetére
Bocs, ha nem értettem, de csak Far Cry6-t próbáltad? Másik játék alatt is előjön? Ha igen mi az? Esetleg azt nézném még meg, hogy mi a közös a Furmark, Far Cry6-ban esetleg, engine, illetve a 3DMark miért fut le hiba nélkül
“Work hard in silence, let your success be your noise.” - Frank Ocean.
-
félisten
válasz spleenszuru #30063 üzenetére
Semmi gond, köszi a tanácsokat! Amúgy lehet, hogy csak simmán vissza kell vennem az OC-ből, UV-ből...
Ahogy írtam, DDU-val, Safe Mode-ban újraindítva csinálom mindig a driver telepítést.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
BaKeSZ87
őstag
Úgy döntöttem visszaküldöm az XFX RX 6800-at. Igaz, hogy nem annyira hangos a CW, de ha el akarom adni, nincs kevem emiatt magyarázkodni eladásnál, úgyis az lenne a kérdés, hogy ha új kora óta ilyen, miért nem küldtem vissza...
-
SirKero
őstag
válasz Furious #30059 üzenetére
Win10Pro.
Az az érdekes hogy a 3DMark lefut teljesen jó eredménnyel Csak a játék illetve a furmark alatt jön elő a probléma.
Monitoroztam a játék alatt amit mondasz de az is teljesen megfelelő értékeket mutat.
Cpu: 50% kihasználtság mellett 55-57fok
Gpu: 99% kihasználtság mellett 56-57fok fogyasztás 110W. RAM vram:7 GB körül.
Rendszer memória 6-7 GB a 16GB-ból.Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
spleenszuru
őstag
válasz AxBattler #30057 üzenetére
Akkor sajnos kifogytam.
Itteni Prok szerint magát a drivert amúgy net nélkül kellene telepíteni egy teljes wipe után, talán az még segíthet. Mivel már ki van kapcsolva a Windows általi ninja, működhet.#30046kolopele
Na, erre nem tudok választ adni. Nekem is Devil van.Malaka!
-
Furious
tag
válasz SirKero #30048 üzenetére
Próbáld meg esetleg másik játék(ok)kal. Illetve nézd meg valami OSD progival játék közben a cpu+gpu kihasználtságot, fogyasztást, hőfokot, vram+ram, hátha látsz belőle valami furcsaságot. Esetleg még stressz teszt a procira, memóriára 2-2 órát, hátha ott van a gond. Elsőre ennyi jutott eszembe.
Ha egy éves a kártya és friss a driver, alacsony hőfokon, akkor hardver hiba nehezen elképzelhető.
Milyet oprendszert használsz?“Work hard in silence, let your success be your noise.” - Frank Ocean.
-
félisten
válasz spleenszuru #30042 üzenetére
De végig ám...
-1. Fast Boot kikapcsolása Windowsban - Done.
0. Hardveres gyorsítás kikapcsolása böngészőben - Done.
1. Lentebb veszem a GPU órajelet attól, ami MPT után magától beáll - Nem használok MPT-t.
2. Végleg letiltottam a Windows általi driver telepítést a Group Policy Managementben, és a Windows beállításokban is, mivel hajlamos megelőzni a manuális telepítést - Done.
3. DDU-val törlöm a drivert, majd újratelepítés, de itt a fórumtársak szerint net nélkül érdemes, én még azt nem próbáltam - Done.
4. MPO fix, ULPS OFF: [link] - Ezt passzolom.Mindezek előtt persze a #29654RetepNyaraB lenne a fontos. - 4K, 60Hz, VRR, HDMI-n.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Thom95
tag
Ha valakinek van fixen cicergős kártyája, (a környéken: Lajosmizse/Kecskemét) én szívesen kipróbálnám egy teszt erejéig. Viszek gépet 30 perc az egész. (Teljesen más hardver közeg.) Közben meg egy kávét elkortyolunk.
Sirkero: Esetleg ha AMD konfigod van, lesd meg a Smart Access Memory funkció be van-e kapcsolva. (Nem megoldás a gondodra, de plusz teljesítmény.)
Játékban VSync legyen bekapcsolva, 60FPS limit[ Szerkesztve ]
-
Thom95
tag
válasz Furious #30053 üzenetére
Azért az alaplapon is van jó pár tápáramkör.. illetve tudomásom szerint pcie slotból is vesznek fel kraftot a kártyák Tehát azon kívül hogy tápcsere, szerintem sokkal összetettebb dolog lehet ez, max az ami statisztika alapján a legnagyobb eséllyel hibát kiváltó ok. Tehát én alaplapot nem zárnék ki. (Max sokkal de sokkal kisebb valószínűséggel ütközik ki az miatt.)
-
Furious
tag
válasz kolopele #30049 üzenetére
Arra, hogy a legtöbb esetben a CW táp és/vagy kártya "hiba". Az nem igazán számít milyen lap van alatta, mivel ez áramköri cicergés legjobb tudásom szerint, de ha rosszul értelmeztem az általam eddig olvasottakat a témában akkor szívesen fogadom a korrekciót.
Tl;dr
A lapnak nincs köze a CWhez, ez inkább psu+/gpu issue.“Work hard in silence, let your success be your noise.” - Frank Ocean.
-
zmilaner
tag
válasz scampolo84 #30051 üzenetére
Köszi, ha lesz lehetőségem kipróbálom másik táppal is
Egyébként így 1 nap után egész tűrhetőnek tűnik, úgyhogy maradni fog.[ Szerkesztve ]
-
scampolo84
aktív tag
válasz zmilaner #30017 üzenetére
Én áprilisban váltottam egy Rog Strix 6600XT-ről egy Sapphire Pulse 6800-ra. Enyhe cöcörgés már a 6600XT idejében is hallható volt, de különösebben nem zavart, azonban a 6800 marha zavaró volt, mindezt egy 550W-os bronz Cooler Master táp alól. Nálam egy tápcsere maradéktalanul megoldotta a problémát (850W ROG STRIX GOLD) igaz overkill a jelenlegi konfighoz, de legalább minden kussban van azóta
-
SirKero
őstag
Üdv.
Adott egy Asus Rx 6650 xt kártya. egy éves sosem volt piszkálva gyakorlatilag a startlapot jelenítettem meg 90%-ban Eddig minden rendben volt viszont pár napja játszani volt kedvem és elkezdtem a Far Cray 6 játékot. Több napig nem volt vele semmi gond majd egyszer csak elkezdett drasztikusan beesni az fps szám. 2K ultra beállítás mellett eddig átlag 70-80-ról leesett 18-20-ra. Ez ment egy darabig utána visszaállt minden. Ma újra előjött ezért futtattam egy Furmarkot és meglepetésemre full hd-ban is csak 20 fps-t produkál. Az órajelek maxon vannak ahol lenniük kell 57 fok max. a hőmérséklete a legfrissebb driver van fenn felvesz 100+ wattot így nem értem.[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
kolopele
nagyúr
válasz spleenszuru #30042 üzenetére
A két gyerekemnél a fast boot kikapcsolása meg a max. órajel lejjebb vétele óta nem állt vissza alapra, addig néha megtörtént. Nekem szerencsére nincs akkor sem ilyen gondom, ha semmihez nem nyúlok. Nem lehet hogy számít a típus is valamit? Az övéké Red Devil, az enyémek meg MSI Gaming X - ek. Én pl. az MPT órajelét még feljebb is tettem kicsivel.
-
Furious
tag
válasz spleenszuru #30043 üzenetére
A 14 napos elállási jog miatt megpróbálom egy másikkal aztán ha sikerül sikerül, ha nem, akkor elfogadom, hogy ez van, de legalább megpróbáltam.
-
Furious
tag
válasz zmilaner #30040 üzenetére
Áhh, nálam azért nincs ilyen nagy gond. Teszt célból nyitva hagytam a házat, akkor lehetett hallani fele olyan halkan mint ami az elején van, de ez a visítás szerencsére nincs. Persze a zárt házban csak akkor hallatszik, ha nincs rajtam füles, de akkor is mintha egy légy zümmögne nem messze. Illetve csak akkor hallatszik, ha maxon van hajtva, de hát mi máson lenne, azért vettem
-
Furious
tag
Nincs változás, úgyanúgy cicereg a 6900XT az ASRock lapban is, úgyhogy marad a csütörtöki másik táp teszt
B550 vagy nagyobb lapot emiatt most nem vennék, de teszt céljából lehet megpróbálok egyet majd, ha a tápcsere nem működik.“Work hard in silence, let your success be your noise.” - Frank Ocean.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz zmilaner #30036 üzenetére
Mert valamit elcseszett az uninstaller.
Megoldások:
-vedd ki a bios elemet, vqgy reseteld (előtte mentsd a profilt)
-húzd újra az audio drivert (realtek).
-ha nem ddu-val törölted a drivert, próbáld meg azzal is. Akár a jelenlegit és az esetleges vídia maradékot, majd reinstall adrenalin."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Furious
tag
válasz Thom95 #30027 üzenetére
Ugyanaz a chipset csak a Gigabyte B450M H2S (3 éve vettem újan) helyett az ASRock B450M Steel Legend, mert kellett a két M.2 slot, úgyhogy használtan beszereztem. Ahogy olvastam a coil whine-nak, leginkább táp és/vagy vga "hiba" lehet az oka, szóval reménykedem a táp csere megoldja, de max. elállási joggal élek.
Tápok: FSP HYDRO G PRO 850 alatt cicereg stress teszt alatt, és csütörtökön Seasonic Focus GX 850 PCie5.0 jön próbára.[ Szerkesztve ]
-
zmilaner
tag
Még arra lenne jó rájönni, hogy miért van az, hogy mióta töröltem az Nvidia drivereket és felment az Adrenalin, az alaplapi hang kimenet nem működik, a hát front paneljén viszont hibátlan?
-
zmilaner
tag
válasz kolopele #30025 üzenetére
Igen, egyelőre ezen megy a rugózás, hogy elálljak vagy ne Egyébként egy XFX 6800 SWFT CORE-ról van szó, tisztában vagyok vele, hogy az XFX-nél ez (talán) a legalapabb build, de ennyire hallható cicergésre nem számítottam.
Furious - kíváncsi leszek, az alaplapom talán 2-3 éves őszintén nem tudom milyen kategóriának számít, de ha egy csere megoldaná (vagy optimalizálná) a dolgot akkor lehet előbb cserélnék lapot mint kártyát
Thom95 igyekeztem, aztán lassan jön majd szét- össze- át- keresztbe- alul-állítgatás, ha lesz eredménye jelzem -
Thom95
tag
válasz Furious #30026 üzenetére
Válaszodra nagyon kíváncsi leszek. A másik lapra. Milyen lap lesz? Én például ha lenne elég mennyiségű hardver szívesen utána járnék (nyilván a saját hobbi szintemen), hogy melyik komponensre lehet a legnagyobb arányban leszűkíteni ezt a jelenséget. (Ott pedig tovább menni, hogy milyen specifikáció, amire mégjobban stimmel a CoilWhine kiváltása.) Mert 100% hogy nem csak úgy maguktól csinálják.
[ Szerkesztve ]
-
Furious
tag
válasz zmilaner #30024 üzenetére
Nálam is jelentkezett Asrock 6900XT-nél. Eddig nem találkoztam ilyennel, fogalmam nem volt mi az a cicergés, aztán megtaláltam a coil whine csodát, amit tök normálisnak neveznek...hát, oké. Szerencsére csak akkor hallani viszonylag halkan ha nagyon ki van hajtva.
UV nem sokat segített, van egy másik lap amiben ma este tesztelem és mivel az előző tulaj nem találkozott ilyen jelenséggel, rendeltem egy másik tápot is, remélve, hogy megszűnik majd ez.[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz zmilaner #30024 üzenetére
Ha nagyon zavar ott az elállási jogod, csak az nem biztos hogy a következő kártya nem fogja csinálni. Nekem a 6700XT meg a 6800XT is MSI Gaming X, azoknál egy deka ilyen hang nincs, de visszamenőleg sem volt soha ennél a márkánál. Volt Asus Tuf - om, halk volt maga a kártya, de ciripelt, a Red Devil meg mondhatni UV nélkül elviselhetetlen volt, az ráadásul még nem is folyamatosan adta a hangot, hanem szakaszosan, attól függően mi volt a monitoron éppen, tehát még csak nem is fps - től függően csinálta. Az UV jó eséllyel fogja amúgy csökkenteni, próbáld meg, aztán ha jó, majd eldöntöd mi legyen. Az a baj hogy Gaming X Trio már nem kapható ha jól láttam sehol.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
spuros
őstag
válasz raziel01 #30013 üzenetére
Igen, használtan nézegettem. Még eléggé bizonytalan vagyok a végleges választás kapcsán. Csak megbízható forrásból szeretném lehetőleg kipróbálási lehetőséggel. Köszönöm a javaslatot, utánanézek.
Esetleg ebből melyik a különösen ajánlott márka/típus? A 6800XT-nek alaposan utánajártam, de a hetes sorozatnak annyira nem még.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz spleenszuru #30014 üzenetére
Igen és igen!
-
zmilaner
tag
-
Thom95
tag
válasz zmilaner #30015 üzenetére
Alaplap?
Érdekes ez a Coil Whine dolog, szerintem sokszor függ a komponensek minőségén, lehet egy combos lapban semmi baj nem lenne. X3-4-570? Nekem Crosshair 6-ban (tudom öreg, de a tápáramkör akkor is jobb mint bármelyik B-s lapon) illetve a 700-as FSP mellett egyszer nem fordult elő. (Több kártyával sem, proci az lowbudget 5500-as)[ Szerkesztve ]
-
zmilaner
tag
Sziasztok!
Találkozott valaki olyannal (RX 6800), hogy pl Adrenalineban kattintás/görgetés esetén apró zajt hallani a VGA/CPU felől? Először azt hittem a fülesből jön, de nem, a gépházból, nem is tudom igazán mihez hasonlítani a hangot. -
spuros
őstag
válasz chopin42 #30009 üzenetére
+ RetepNyaraB
Köszönöm. -
RetepNyaraB
veterán
válasz spuros #30008 üzenetére
Elég a 650W alapból. Persze a proci se mindegy, milyen.
68xt az izmosabbja bekajál stock gyárin simán 330wattot. Hangolva viszont 200-250W.
Proci ha megáll 100-120W táján, még mindig jó vagy bőven.
Majd ha egyszer tápot cserélsz, mehet feljebb."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
spuros
őstag
Sziasztok, egy RX6800XT-t néztem ki következő kártyának. Egy GTX 1070 helyére kerülne. Több gyártónál azt látom, hogy 750 Wattos táp kell hozzá. Nos, én egy Seasonic 650W táppal rendelkezem, ami Gold hatásfokos.
A 1070-nek bőven elég volt, de mit gondoltok, teljesen esélytelen ez a táp a 6800XT-hez vagy belefér? Tudom, amit a gyártó mond az a szent írás. De akkor is..[ Szerkesztve ]
-
Mika1227
őstag
A coil whine-nak van köze a táphoz? Járt már nálam több kártya de még egyse cicergett. Vagy csak szerencsém volt? Olvasgatom, hogy a 6000-es szériában gyakori!
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
kolopele
nagyúr
-
kolopele
nagyúr
válasz bajtokarpi #29999 üzenetére
Nem, a leírt gombkombinációval tudod ki-be kapcsolni bármikor. A HWINFO+RIVATUNER párossal tudod ezt megcsinálni, ami abszolút nem bonyolult, priviben szívesen elmondom hogyan kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- War Thunder - MMO Combat Game
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Facebook és Messenger
- Filmvilág
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest