-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Mondjuk eddigi szintre taglalva is elég erős a szálad. NFS3 végülis nemrég lett tárgyalva, x86/64 szinten end of day vason is ok SW/3D renderrel is, persze ehhez is kellett pár lelkes retró programozó. Ameddig jutottál a kompatibilitáson kívül, az figyelemreméltó. Sima PC vonalon eddig jutottak a felélesztők, kérdés hogy az iPad/Apple vonzásban hogyan alakulhat ez. USA és vonzáskörzete, nyilván meg tudja fizetni a vasat(itthon a gazdagabbak is, mint Te), de a világ 90%- a a Win bootot ismeri, valami OSX/stb előtt csak néz, mint a vettmalac, pld én sem tudnám kezelni, a megszokott programjaim hiánya meg azonnali rövidzárlatot okozna a kis agyamban.
-
Ez kiváló teljesítmény
. Eredendő hogy Win11 alatt már degradálódik a 3DM01 pont. Virtualizálva meg gondolom még többet vehet le a tempóból. Gratulálok, ez az első korrekt képmentés retró tesztről, ami nem x86(64) natív rendszeren futott.
Bámulatos, már amennyi hardver-szoftver feloldáson keresztül kellett futnia, igen jó a pontszám. Ha retró géphez kell viszonyítani, ahogy én járok el, már csak az a kérdés hogy a Win98/XP címek indulnak-e, illetve jól futnak-e, grafika, hang, stb? Tudom hogy a konfigot nem erre tervezték, de a Zen2- őt sem, viszont fut rajta, DOS- tól kezdve. Nyilván kategórián kívüli elvárás, csak kíváncsiság, a Zen2 átfogása 82- től napjainkig tart, a korai dátumok persze modernizált moddokkal.szek : a shotot el is mentem esetleges későbbi demo célra, ha engeded.
-
-
-
Biztosan jó cucc, de...
Kifejteném a véleményem az iPad, Apple vonalról, említve lett a fogyasztás/teljesítmény is, ami valóban elszállt x64 vonalon, viszont elfogadható Wattos konfig esetén...?. De csak egy általános retró kérdést mertem feltenni, a folytatást mellőzöm, nehogy megint elguruljon a gyógyszerem -
1-es és 2-es use case nálam is előfordul, a 3-as nem, az tök kényelmetlen lenne nekem is, a notiknak is.
Inkább a palmrest jobb alsó részénél fogva szoktam lóbálni, illetve, mivel az én kis notim még régi fajta és a nagyobbik akkupakk van benne, tudom annál fogva is vinni, ami tök menőség, és nagyon hiányzik az új laptopokból... Így. -
-
-
Win11 : az összes retró 3DMark fut, alapból nem vagy hibásan, de mindegyikhez készítettek patcheket, azokkal jók. Érdekesség pld hogy a korai FinalRealityhez nem kell semmi, alapból fut. Gamekből is jó sok simán indul, némelyik meg moddolással, NFSIII- hoz is kell patch, alapból nem teljesen jó. Van egy-két makacs, pld az SBK99, az már XP alatt sem indul, kell a 98.
-
Ezert nem tudnak a 64 bites Windows kiadasok sem Windows 3.1, sem MS-DOS programokat elinditani, mert a hardver nem tudja.
A 64bites Windows nem tudja, de maga a vas visszafele kompatibilis akár XT szintig. Ezért modern gépen índítva natívan a DOS6.22/7.1 ugyanolyan jól működik, mint annó a korabeli retró gépen.
Ezt próbálom elmagyarázni, de talán úgy látom senki nem érti ezt(3 kolléga azért érti, tudok róla).szerk: ARM - nem tudom hova kötni, nem értek hozzá, én speciel szakbarbár vagyok, csak az x86/64 vonalhoz konyítok egy keveset.
-
Nem is néztem hogy Win11 alatt van ilyen, azt sem tudom hol van az az emulátor. De az emulátor az mindíg emulátor marad, semmi köze a natív futáshoz. Utóbbin ma is rengetegen dolgoznak.
Mondjuk tényleg, Win11 alatt elég sok minden elindul, de bizonyos Win98 címek nem, aztán a DOS6.22/7.1 programok egyértelműen a hozzáférés megtagadva üzenettel rosálnak, magyarul semmit nem ér az egész futásidejű kompatibilitás. -
Én már pattogtam evvel, az x86/64 vonal brutális átfogással rendelkezik, a többi HW/oprendszer a nyomába sem érhet. Pld amivel flexelni szoktam mostanában - natívan a Zen2 : XT 1MHz- től x64 4.6GHz- ig lazán fut, ugye hardveresen és szoftveresen is minden kompatibilis a fenti intervallumban. Ez az égvilágon semmilyen más rendszerrel nem elérhető.
-
Lemezkezelőben nem látszik, rendszereszközökben sem, csak két eszközként van fent. Totál kommersz usb floppy. nec uf0002
https://ia904507.us.archive.org/11/items/manualzilla-id-7181378/7181378.pdf
2006-os gyártási dátummal szóval egy igen új meghajtó floppyhoz képest.Annyi hogy ha kihúzom és vissza akkor köv restartig felkiáltójeles (eszköz illesztőprogramja korábbi verzióval van betöltve vagy mit írt) Ha eltávolítással csinálom akkor is.
-
-
-
arn
félisten
Dx4bol csak az odp volt a retail, de ez epp igy volt a dx2nel is, megis lehetett kapni. Nekem 95ben is intel dx4em volt, dragabb volt vmivel, a nepek inkabb az amd vettek, mert ez a kategoria ugyis a jo ar/ertek aranyrol szolt. Aki tehetosebb volt mar 95ben is pentium fele tendalt.
Az amd dx4 megjelenesere pontos infot nem talaltam, de mar 95 elejen is arrol irtak, hogy csuszik a k5 megjelenese, ez ezert magasabb orajelu dx4eket akarnak (120/133) piacra dobni. Szoval vhol 95 legeleje lehetett ez. Az intel dx4 ara is azert szakadt be, addig alig volt a p60 ala arazva.
-
arn
félisten
-
Rémlett hogy a korábbiban benne volt. Nem gond, most visszatért 2 irányból is, a lehetőség adott, hogy analizáljuk. Amúgy jópár régi és újabb teszt sem skálázódik megfelelően, ez pld a 300k felett tartó 3DM01 versenyt sem zavarja, rendületlenül megy tovább a legújabb gépeken is.
-
Pista0001
addikt
Talán High Sierra valóban, de most nem veszek rá mérget. Délután teszek vele egy próbát, köszi.
A piacon egy másik eladónál láttam tápot, gondoltam is rá, hogy elhozom azt is. Végül beültünk egy közeli gyorsétterembe enni, de közben leszakadt az ég, úgyhogy már nem mentem vissza érte. A gyorsétteremben pedig sikerült konnektor mellé ülni, úgyhogy már ott tettem egy próbát...
-
-
Pista0001
addikt
Oh, bocs.
Az egy 13 colos, csak igp-s, valami Sandy bridge van benne (a 2011-et csak tippelem
). Hol találom a logot? Akku nincs benne.
A Powerbook-é teljesen le van merülve, megkockáztatom, hogy döglött teljesen. Próbáltam úgy is, hogy bent van, meg akksi nélkül is. A töltő eredetinek tűnik, az átlátszó gyűrű ott van... Leginkább azt kell kiderítenem, hogy a töltő jó-e.
A garantáltan működő töltőddel szívesen kipróbálnám, de gyanítom még Ausztráliában vagy, én meg amúgy Franciaországban.
-
Pista0001
addikt
Ja, tényleg... Valahogy a nem egyforma modul nekem eretnekség, nem is számolok vele...
Pedig barátnőm kb 2011-es MBP-jében egy 2 és egy 8 gigás van, de valahogy nekem ez nem "természetes".
Ha már szóba került (mert szóba hoztam, ahogy Hofi mondta
), az meg használat közben egyszercsak kikapcsol. Újra lehet aztán indítani általában, de nem húzza sokáig. Teljesen változó egyébként, hogy mennyi ideig bírja. Ha használni akarja, teszünk alá egy ventilàtort (meg amúgy újra is pasztáztam már), látszólag sikerült kitolni az első kikapcsolást, de azért nem veszek rá mérget. Van ezeknek valami ismert típushibájuk, ami ezzel jár?
De vissza a Powerbookra. 1.33 GHz-es, 512 MB memóriával eredetileg, van benne még egy általam ismeretlen márkájú 512-es modul, 80 giga hdd és Superdrive.
Azért a tápcsatlakozón a lednek világítania kellene, amint be van dugva a gépbe, nem? Ha az nem világít sehogy, se pirosan, sárgán vagy zölden, akkor az lehet más, mint táphiba?
-
Pista0001
addikt
A1052 a gyártás vége környékéről, úgy tűnik (2004 januári az odd, februári a hdd). Ha ez számít egyáltalán. A külseje elhanyagolt, a belseje viszont nem rossz, úgy tűnik, nem ázott vízben, nem folyt bele semmi.
Ebay-en kicsit nézegettem a típust, hogy mi van hozzá, stb. Láttam egy hirdetést komplett működő gépről 1,5 giga rammal. Az szerinted hogy lehetséges?
Megpróbálom megmérni a csatlakozón van-e feszültség, ha a 24,5 V meg kell legyen, akkor ez jó kiinduló pont. Hogy egyéb nyűg van-e, azt majd meglátjuk. Ha legalább post-ig (vagy ami mac-nél van
) eljutok, akkor foglalkozok azokkal is. Mint pl az odd szalagkábel, amiről sajnos leszakadt az alaplapi csatlakozó
-
Ennél 135-140, ja, elég jól megy. Kettő, inkább 3 tény a kapcsolatban : kupaktalanított, brutál TT hűtővel, valamint ezt a procit még Bacsis szerválta nekem ingyen, a vas az ő érdeme, persze a mostani eredmény már az enyém, mivel ki tudtam matekozni a megfelelő seteket. -
KROK640
nagyúr
Hűha, ritkábban ugráltál de néha azért keményen, 2006-ban 2GB memória nem volt kevés, én akkor ugrottam 640MB-ról 1GBra.
2012 tavaszán szintén vezettél előttem, én már akkor 3 éve 2GB-val nyomtam, és bár többet szerettem volna, majdnem 2 évet kellett várjak a 16GB-ra, ami a 2GB-os végefelé durván memóriaéhes időszak után az meg overkill volt, és a nehéz anyagi helyzet miatt 2017ben kézenfekvő volt eladni 8GB-ot. Nem mellesleg azzal is ráb*sztam mert alig 1 héttel azután h eladtam elkezdtek felfelé menni a RAM árak.
2020-ban aztán felmentem 24GB RAMig, 2021 elején alig egy évvel rá meg jött a mostani gép. Abban 32GB van meg néha 48GB.
Eredetileg 2021-ben 2024-ig terveztem vele, de annyira jól bevált, hogy 2026-ban majd újra felülvizsgálom a kérdést. -
törölt tag
Igen, a latest github release-t töltöttem le.
Most csináltam egy boot floppy-t belőle (kényelmesebb jelenleg) és kipróbáltam egy K6-2 gépen is. Az eredetileg benne lévő kártyát nem ismerte (nem is kell neki), de mellé rakva mondjuk egy SB Live! kártyát, azt már már felismerte és mindegyik funkció aktív lett.
Tehát elméletileg jó a próbálkozásom és a boot lemez.Valami háttérbeli init lehet itt a gond, ami talán jellemző lehet erre a chipsetre.
Win98 esetén is úgy lehet csak dos hangot csinálni, hogy a wdm driverek helyett a vxd+legacy driver paramétereivel (-vxd -lg) kell indítani a telepítőt.
Ekkor lehet elérni "dos-mode" esetén a saját "sndinit.exe"-vel a hangkártyát.
A wdm driver felrakása esetén ugyanaz van, mint simán dosból indítva... nem látja.
(Ahogy neki sem: [link] )Szóval ja, valami huncutságot csinál a win-es vxd driver.
Azért nem akarok issue-t jelezni róla, mert nem tudnám rendesen összeszedni az infókat, hogy le tudjam írni mit akarok, jelenleg hogyan dolgozik vele a wdm/vxd driver. -
törölt tag
-
Eh, nekem nem tetszik ez az eldobhatós tech vonal. Olyan vékony pengék a gépek, hogy már palmrest sincs, csak egy totál sík felületen van kezed, a modern TP-im (X1 Carbon, X395, Yoga) mind vágták a kezem, csuklóm, ez mi már?
Illetve még nem tart ott az anyagtechnológia, hogy ilyen vékony gépek ne nyírják szét az alaplapjaikat évek alatt. Ezeket felemeled és megrázod a sarkuknál fogva, hajlanak ide-oda. Mákos ha gari végéig elmegy ha kicsit intezívebb használatot adsz neki, mint a starbucks asztal a fánk mellett.
Kontext: a legszeretettebb laptopom jelenleg a kis X220. 12 éves gép. 5-6 órát fórumozok rajta akkuról (és nyilván nem maxos már az akkuja). Pont elég kicsi, pont elég könnyű. CPU-t kivéve kb minden cserélhető.
Pici, mégis van palmrest, kártyaolvasó, pár USB, VGA (<3). Billzet jó kiosztással és travellel. Nincs bazári, gombok széleinél is bleedingelő backlit bill.
Soha nem lesznek már ilyen pöpec lapik nagy brandtől, az egyetlen remény ha valaki csinál egy házat vagy adaptert hogy Framework alaplapokat építhessünk régebbi de király lapikba. -
Na látod, neked akkor ez tök jó ahogy van, kivéve az utolsót.
Engem csak az bosszant, hogyha akarok ma venni egy olyan modern TP-t, amilyenek vagy 20 évig voltak azok a gépek, már nem tudok.
"Cserébe" lettek dolgok, amiket nem kértem, pl vékonyítás, beépített akkuk, egyre több cserélhetetlen komponens, unibody, gigantikus touchpad, stb -
Pikari
veterán
Pár éve sok ország/routing szolgáltató csökkentette a közelkeleti/orosz kábelek felé a prioritást (növelte a logikai távolságot a routerekben), hogy az adatcsomagok csak akkor menjenek arra, ha tényleg muszáj. Ez inkább politikai döntés lehetett, mint gazdasági. Ez elég veszélyes trend. Ha az ukrajnai háború lezárul, érdemes lesz kihúzni budapestről moszkva irányába pár 10gb-es vonalat a bixből. Persze politizálni nem akarok, de a felső vezetés úgyse fogja érteni, hogy ez mit is jelent, szóval előfordulhat, hogy ezt csak késve fogják megtenni.
-
A kettő kis laptop vinyóm SMR, azt mondták hogy 50% környékén, sávváltáskor 10MB/s- ra lassul, hát én ebből semmit nem tapasztaltam, a letöltésem folyamatosan jött 30MB- al, a 240Mbit kapcsolat max-al, a másolás meg 160 körül, pedig ezek kis gagyi, belépő 5400rpm vinyók. TRIM gondolom folyamatos karbantartással hasít, szinte míndíg mennek.
-
Pista0001
addikt
KROK640 fentebb/lejjebb (kinek hogy van beállítva a ph fórum
) leírta, kb így látom én is. Persze számít, hogy mikori árakat ragadunk ki, én pl a 4 terásokat jóval olcsóbban vettem kb 4 éve, mint amennyibe most kerülnek (infláció és árfolyam változás nélkül), de a te példád is sántít, 6 év alatt a korábbi tendenciák nem arról szóltak, hogy egy azonos kapacitású merevlemez ára ugyanannyi marad, hanem hogy töredékére csökken. Szóval egyetértek KROK640-nel, manapság rohadt drága a merevlemez (is).
-
envagyok
veterán
Nagyon sokat agyaltam akkor ezen, pont akkor vették meg a házat, amiben laktam, simán megvehettem volna ezt a Petth-it.
De volt egy 3 éves fiam, és egy 4 éves házasságom, igaz az 4 év múlva válással végződött.
Sokszor eszembe jut, hogy mi lenne akkor, ha azt megléptem volna, hogy alakult volna az életem.
Angolul tudok, a srác hobbijai is bejöttek, repülni itthon csak repülővel, de a jet ski, buvárkodás (nem komoly, csak abc) , az nagy kedvenc volt akkor nálam.
A barátaim mondjuk biztos hiányoztak volna... -
envagyok
veterán
Hát igen a 3fő/km2 népsűrűségnek is megvan az átka.
Kb 16 éve majdnem kiköltöztem Perth-be, mikor egy elhagyott férj feltette az életét az ebayre licitre.
A blogot ahol olvastam, nem találom, de ezt kidobta a kereső: [link]
Azt írta, hogy ott minden a szerelmére emlékezteti, ezért pár személyes holmiján kívűl mindent adott: ház, kocsi, motor, sárkányrepülő, még a munkahely-barátok is be voltak lengetve, hogy akár munka (szőnyegbol eladó hazai szemmel álom fizetéssel) is azonnal adott lehetett volna, és ha jófej vagy, a baráti társaság is adott volna esélyt.
Sokat hezitáltam rajta, aztán utólag láttam, hogy elkelt iszonyat jó áron, akkor ENy. Mo-n egy a kintihez hasonló családi ház árából kijött volna.
Komoly volt a ház is, új építésű, moziszoba projektorral, terasz márvány, stb.
Kicsit bánom már, hogy nem léptem akkor.Most Dél Olaszországon, és Szicílián kezdtem agyalni a hazai gyászos egészségügyi, oktatási körülmények, világrekord áfa, drágaság, szar utak, lopós vezetés, áldemokrácia, orosszopk@d@s, stb. miatt, 1€-ért lehet venni házakat, egyedúl arra kell kötelezettséget vállalni, hogy x időn belül rendbe kell tenni, és lakni kell. Adók, közművek egész jó áron vannak, tengerparti falvakról, városokról lenne szó, de ha fél az ember felújítani, 20-50 ezer € között egész jók vannak, annyiért Győrben, Bpesten kb semmit se kapni.
-
25 PIN-es ZIP 100MB-os. Annak a lemezét nem írja stabilan az USB-s. Linux-xal is meg lehet oldani a filerendszer átvitelét, de a Mac a program-file összerendelését nem viszi át ahogy az OSX sem, ha 7-es System-ről beszélünk. A másik gond a sit állományokkal van. A kicsit is újabb Mac nem kezeli jól a régi system 7-es cuccokat, van amikor CRC-t ír az amúgy jó fájlra, van amikor részlegesen csomagolja ki.
A legjobb megoldás az emulátorban futtatott 7.5, az alá felmegy a megfelelő stuffit ami system 6-tal is frankón megy és képes megosztott foldert kezelni. Mondjuk a megosztást csak fájl átvitelre lehet használni, mert vicces hibákat tud produkálni, ha ott csomagolja ki az ember az állományokat. Az image-t SD kártyára másolva lehet etetni a blueSCSI-t.
-
Köszi a midi tippet, nem ismertem. Próbálok összegyűjteni egy ütős midi csomagot, amelyek kifejezetten instrumentális zenének készültek és nem valamilyen pop-rock-akármilyen dal átiratai, mert azok általában sz@rok.
A Win10-es gépemre feltettem az ingyenes CoolSoft VirtualMIDISynth alkalmazást, és leszedtem egy csomó SF2 minta készletet. Eddig a legjobban a ColomboGMGS2.sf2 jött be. A '96-97-es fájl dátumú összegyűjtött midi zenék olyan módon szólnak vele, mintha melletted muzsikálna a zenekar. Az általad említett midi is nagyon jól szól vele, de ez jól szól a GUS SF2-vel, illetve az SB Live! alap SF2-vel is.
-
-
-
-
-
Csekkoltam Win11 alatt is az API- kat, ugyanaz a helyzet mint XP alatt, annyi hogy úgy látom a grafika picivel jobban néz ki, a fényezésen is határozottabban tükröződik a környezet, nemcsak az ablaküvegen - nglide/dx8 - de a dx8 picit jobb az nglide- nál, asszem, vagy csak illúzió...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Intel Core i5 11400F - 4.4 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest