- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz
quailstorm #48877 üzenetére
Nem jovok tesztelgetni nyugi.
Majd beteszem masik topikba.
Bocs az offert mindenkitol. Megorultem h kicsit nosztalgiazhatok.. Tulzasba vittem. -
válasz
quailstorm #48880 üzenetére
Bacsis majd megmondja mikor írhatunk ide a 12 magos Xeon- ról vagy a 15TB- os SSD- ről
-
válasz
quailstorm #48877 üzenetére
Végülis én retro-kedvelőként, az újjabb technikákat is kedvelem, a határvonalak húzogatását ha lehet elkerülném, fontosabb az itteni közösség, és legtöbbünk számára úgyis a tényleg régebbi cuccok a meghatározók...
-
arn
félisten
válasz
quailstorm #48655 üzenetére
Mongy idle pl egy macmini sem fogyaszt tobbet. Persze headless.
-
juliabrilke
veterán
válasz
quailstorm #48650 üzenetére
U7600 2 magos processzorral 22W/26W volt a fogyasztás, de itt elég jónak tűnik a ~6W mini kijelzővel együtt.
Kipróbálom, hogy mekkora hdd-t lehet rákötni maximum. -
Hosssszu
őstag
válasz
quailstorm #48556 üzenetére
Ezt nem is tudtam hogy WinME-ből van, azt hittem hogy 3rd party driver. Ma is tanultam valamit.
Őszintén szólva aki ma win98-at telepít, annak nem hinném hogy gond lenne, ha egy kicsit elangolosodik a win. -
válasz
quailstorm #48556 üzenetére
Ugyanezt tapasztaltam, de nem nagy gond ha átíródik néhány magyar menü.
(#48557) Hosssszu : talán a smartdrv, XMS kell hogy menjen mert nem futna a telepítő.
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #48338 üzenetére
Ezekbe van anyag+ezt nem két évre tervezték ezt te is tudod jól...
-
válasz
quailstorm #48332 üzenetére
ne parázz, egy 25MHz-es SX garantáltan probléma mentesen elmegy passzívba... meleg meleg, persze, de míg nem megy nagyon 65 fok fölé, nincs gond, már pedig nem nagyon fog
-
válasz
quailstorm #48327 üzenetére
szinte biztos hogy van benne, miért ne lenne? elvégre itt is van BIOS illetve Cmos, amineka beállítását valaminek tartania kell(ett)
Én is szétkaptam aminap egy 486-os laptopot hogy kiszedjem belőle az elemet, ha már eddig nem vágta szét, akkor ezután se legyen gond, de sajna valami hiba becsúszhatott mert miután kivettem az elemet, többé nem volt hajlandó érzékelni a keyboard-ot
szal azzal nyírtam ki a laptopot hogy meg akartam menteni
amúgy sajna nagyon sok 386-486 laptop ment át a kezeim között amit kifolyt elem csinált ki...
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #48327 üzenetére
Valami biztos van nem?
-
válasz
quailstorm #48126 üzenetére
Az égető USB-s és driver is inkább XP-hez van de szerintem 2K-val is megy. Pendrive támogatás kell mentegetni.
Egérből meg PS/2 lesz hozzá.
128mb ram elég lenne még XP SP0-ra is de a proci szerintem kevés lenne hozzá.
Most kiszedtem a másik ilyen gépemből (Fusi lifebook p2 266, 32mb ram... win95) a hdd-t de az is megadta magát csak kattog.
Net/háló nem lesz rajta.
Vennem kell valahonnan egy ATA vincsit. -
cbmfan
senior tag
válasz
quailstorm #48107 üzenetére
ez egy Procomp BS610B-A AT lap. mókás az öt IO kártya, ami van hozzá
hatodiknak LAN ISA slotba, és nincs több hely hátlapon.
-
cbmfan
senior tag
válasz
quailstorm #48105 üzenetére
mindegy, akkor marad benne az 533-as Mendocino
-
cbmfan
senior tag
válasz
quailstorm #48103 üzenetére
ilyenem nincs még, de ha lesz kipróbálom ZM6-ban.
viszont ez egy Slot1-S370 kombó lap. 633 MHz-es CuMi Celeronnal van POST Slot1 foglalatban átalakítóval, de Pentium III-ként ismeri fel az utolsó BIOS-szal is. S370-ben meg se mukkan. szvsz nem sok haszna lenne, de valami ötlet, hogy menjen S370 foglalatban?
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #47961 üzenetére
Emlékeim szerint játszható volt, csak iszonyúan fárasztotta a szememet a monokróm ős-LCD képfrissítésének a hiánya. (Szellemképes volt, na.)
Nyilván ifjúság, sokkal kisebb igények, mint most, az idő megszépíti az emlékeket, stb.
A Doom II-t meg se próbáltam azon a laptopon, már csak azért is, mert a kemény 40 MB-os vinyóra fel se fért volna.
-
válasz
quailstorm #47916 üzenetére
A telefonomat nem kockáztatnám, retro gép hangkártyájáról is menne akkor
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #47767 üzenetére
Avermedia-nak van cucca rá. Dsub-ból vesz fel. Vagy nézz egy digis kártyát.
Ha bele ölöd a pénz, akkor biza jól jársz. Annyira nem drága..
-
Hosssszu
őstag
válasz
quailstorm #47782 üzenetére
Egészen a véletlenül a 15 pines (DSUB) VGA kimenet valamelyik lábán nem tartalmaz kompozit vagy komponens kimenetet? Mintha régen valamit olvastam volna erről. Mert ha tartalmaz, akkor egy bármilyen tv tuner kártyával össze lehet "drótozni".
-
cbmfan
senior tag
válasz
quailstorm #47779 üzenetére
ha már DVI és PCI kellene van egy Radeon 7000 fölösben.
megvolt PIII vs Via C3 gyorsteszt. PCPartner mATX lap Via 133A chipsettel, 1X512MB RAM-mal és Radeon 9000-rel PIII 733 csinált 3DMark 2001-ben 4400, C3 800 900 MHz-en 150 MHz FSB-vel 3100 pontot. tényleg harmatgyenge, pedig még egy esélyt is kapott húzással
-
Vladi
nagyúr
válasz
quailstorm #47776 üzenetére
"szóval nekem elég USB2.0 vagy PCI"
Nem, neked pci-e kell."nem kell se HDMI se DVI rá"
Épp ellenkezőleg. Ponthogy dvi kell rá neked.Mivel ezeket tudod olcsón megvenni.
régebbi gépekről akarsz videót felvenni? legalább agp foglalat legyen, mert akkor egy dvi-re már van esélyed és másig géppel tudsz olcsón felvenni.
-
Vladi
nagyúr
válasz
quailstorm #47776 üzenetére
az a helyzet, hogy most nézegettem és hdmi-re van olcsó megoldás, 20-30 között kártyában, de vga-ra még nem leltem.
-
Vladi
nagyúr
válasz
video capture engem is érdekelne. Olcsó megoldást nem találtam.
Analógról ha felveszel, az ilyen 1-2 ezer forintos kütyü, de digitális forrásból 40-50-től fölfelé vannak.viszont azok a fullhd-t is leteszik neked h264-be usb3-on keresztül hardveresen.
-
Alpi.
addikt
válasz
Nincs eleg gyenge konfigod 98-hoz ?
-
válasz
quailstorm #47764 üzenetére
A mindenit, bonyolódik a helyzet, erről nem is tudtam. A frissítendő file neve ott van, remélem hogy az unofficial
U98SESP3_3_56 csomagban is orvosolták már. Kipróbálom a SlotA- n először, aztán ha ott jó akkor a Bartonhoz is sok rammal és 2.2GHz felett, meglátjuk mi lesz a vége -
válasz
quailstorm #47759 üzenetére
Frekitől is függ ?, miért oszt nullával ?, az csak a régi dosos gameknál volt gyors L2- vel rendelkező procival.
(#47760) cbmfan : azokat még nem is próbáltam, S370- es lap kell asszem, de nemtom hogy a BX vagy a 815 jobb-e hozzá
-
válasz
quailstorm #47757 üzenetére
Úgy tudom CPU frekitől nem rosál, csak a ram címzés felülírja a system által az eszközöknek tükrözött címtartományt 512MB feletti ram mennyiségnél. Az U98SESP3_3_56 csomag állítólag megoldja, kíváncsi leszek, eddig az ilyenek mind masszív kékhalállal végződtek
szerk: nem jó a link, talán ez... [link]
Átverés, akkor direct nélkül : https://www.techtalk.cc/download/file.php?id=8712&sid=dad2d19b3ff7843ad03ccdf
- ez már műkszik
-
válasz
quailstorm #47591 üzenetére
Akkor beszoptam a hálózatot
Oksa köszönöm, marad a 3.1 és akkor nem lesz hálózatom -
Alpi.
addikt
válasz
quailstorm #47532 üzenetére
"Beértem volna", de nem találtam eladót. Az az igazság, hogy nem tudom megverni a Parhelia-kat ezzel.
Nagyon hiányos a support. Mindegy, nem volt drága azzal vigasztalom magam és a 2 Parhelia-n kivül a többi típust lenyomja. -
krisz67
tag
válasz
quailstorm #47498 üzenetére
Hátsz akkor majd legközelebb
-
krisz67
tag
válasz
quailstorm #47496 üzenetére
Basszus kulcs :/
Floppy kellet volna nekem csak, ha egyforma a harom csomag, akk legalabb az egyik. :/
-
válasz
quailstorm #47475 üzenetére
Én is most próbáltam ki, lehet azt magasabbra lőni 1920- ig is csak felül a képarány- menükkel kell szórakozni, nem mindegy milyen kombinációban vannak kijelölve.Mindenesetre bizonytalanabb az egér-billencs kezelés is, a 2014- es verzió jobb, én azt hagyom meg.
-
válasz
quailstorm #47462 üzenetére
Köszi, így már nem annyira érdekes. Már válogatós lettem, van HP és PS/2 is itthon 486SX25-ös procival. De egy komplett gép nagyon szuper lenne...
-
válasz
quailstorm #47441 üzenetére
486-os megéri az árát. ha tudsz hozzá komplett szettet összeszedni (monitor, bill, egér) akkor főként. Egy ilyen még engem is érdekelne, mert úgy az igazi, ha teljes a szett. A Commodore PC10 értékét is az dobja meg, hogy eredeti a monitor-billlentyűzet, de még az egér is.
-
válasz
quailstorm #47441 üzenetére
Ja, ezt nem tudtam, azt gondoltam hogyha úgyis bezúzzák akkor odadják ingyen, bár kezdenek ritkulni, lehet hogy már egy ezrest is megérnek a procik.
-
válasz
quailstorm #47439 üzenetére
Ha a K6-2 megy az Asusban, akkor CyrixMX és a P1MMX is menni fog mert tudnia kell a dualvoltot, 2.9/3.3V és 2.8/3.3V. Érdemes kivenni azokat a procikat, nem tudni meddig lesznek beszerezhetőek, kis helyen elférnek, ha csak félreteszed tartaléknak.
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #47433 üzenetére
Azok a gépek nagyon jól néznek ki, mármint nem csicsa hanem letisztul forma világ.
Én simán elhoznám..
-
törölt tag
válasz
quailstorm #47414 üzenetére
Akkor ha jól értem nincs értelme foglalkozni vele. Marad a dobozában
Olyan SCSI vinyóim is vannak, amiknek alig van hangjuk. Szóval a hang nem probléma.
-
törölt tag
válasz
quailstorm #47412 üzenetére
Hááát, nem bánnám, ha nem csak az OS képernyő nézegetésre lenne alkalmas
NT4-en nem mennek azok a programok, amik mondjuk w98-on?
Arra gondoltam, hogy valamelyik AGP-s Voodoo vagy Gef2 kártyámat beletenném, már ha nem üt el nagyon tőle.
Illetve IDE vagy SCSI HDD-t volna szerintetek érdemes használnom. Van mindegyikből. -
arn
félisten
válasz
quailstorm #47406 üzenetére
vidd vissza
-
arn
félisten
válasz
quailstorm #47328 üzenetére
Akkor vmit rosszul csinaltal
-
Alpi.
addikt
válasz
quailstorm #47311 üzenetére
Ehhez a versenyhez kéne valami. [Oldschool 3.]
Reálisan valahol a "zötezres" kategóriába gondolkodom, de nem sok fogalmam van a típusról, ezért is fordultam Hozzátok.
Köszönöm ! -
RexMaximus
senior tag
válasz
quailstorm #47201 üzenetére
NEC dvd irom nekem is volt, ugy emlekszem frimware update utan tudoott ketretegut is irni az egyik sorozata
-
juliabrilke
veterán
válasz
quailstorm #46977 üzenetére
Megy minden szépen, a hozzá tartozó software is. 3Dmark nem tudom mennyire tetszik neki, főleg OpenGL-ben erős a kártya ahogy emlékszem régről, inkább grafikus tervezésre való.
Azért egy tesztelést megérne majd valamelyik 3dmark, ki tudja mire képes a 2 GPU, meg a 640MB (
).
Bár a proci nem olyan acélos alatta, egy X9100 társaságában van, bár ezt a példányt lehet jól tuningolni. -
FF23
senior tag
válasz
quailstorm #46780 üzenetére
Nem mindegy, hogy hol és mivel méred. A digi mérőoldala most valamiért mérés nélkül is kiakasztja a q8200 procim, a szélessáv.net kicsit kevésbé. Valami flash nélküli oldalon kellene megnézni.
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #46780 üzenetére
A 775 ös p4 se hajtotta ki a gigát. De én ott arra gondoltam, hogy még kevesebbet eszik a rendszer.
-
válasz
quailstorm #46708 üzenetére
Athlon XP-vel az a gond Linux alatt, hogy az SSE2 hiánya miatt csak FF-ból használható kurrens és Falshből is csak a 11.2.0.235 vagy melyik az utolsó amelyik megy SSE2 nélkül, mondjuk bő egy éve teszteltem azzal is, akkor még simán használható volt, egy HT-és Prescott P4 meg simán pariban van a Pentium M-el, 3Gigás 478-as P4-el X800-assal a 480p sem volt akadály böngészőből Linux alatt (amit mostanában néztem)...
bacsis: Persze, egy próbát simán megér.(amúgy mehet Win mellé multi bootba is meglegyen a biztonságérzeted)
-
válasz
quailstorm #46706 üzenetére
Jelentem simán (70% körüli cpu terheléssel) viszi 360p-ben html5-ben a Youtube-ot 54-es Chromiummal (frissítgetni nem álltam neki, de 55-ös a legújabb, olyan nagy különbség nem lehet a 2 között), Smplayerrel 720p-ban tudja ugyanezt (a gépben egy 1.7-es Pentium M, 512 mb ram és 915G intel int vga van, Fedora 24 Xfce spin alatt);
-
válasz
quailstorm #46701 üzenetére
Igen, ez így van, hogy egy halom dolgot szoftveresen emulál csak...
Persze a léynegen nem változtat.. a léyneg az, hogy akkor Linux-al sem leszek előrébb? oldjam meg Win alól a youtube-t külsős szoftverrel?! -
válasz
quailstorm #46699 üzenetére
Egy Intel Atom N270-es CPU van a gépben, ez ugye 1 mag 2 szál, 1,6GHz-et tud
Mellette van az Intel 945GSE chipset, amiben Intel GMA950-es IGP van... ez már tud Directx9C-t hardveresen, tehát technológiailag előbbre mutató mint egy Geforce FX vagy a Radeon 9000-X széria... -
zoltanz
nagyúr
válasz
quailstorm #46280 üzenetére
Az Unreal 98-on nem kell tekerni semmit, úgy jó ahogy van.
Mondjuk 1080x1920 -ban megnézném azért. -
RexMaximus
senior tag
válasz
quailstorm #46280 üzenetére
8800gt? Akkor eleg sokaig kihuzta nalad
-
RexMaximus
senior tag
válasz
quailstorm #46275 üzenetére
Amikor vettem voltak jobbak is. De akkor a valamivel 20k folotti osszeg foleg erre uri huncutsagnak szamitott
Nekem jo emlekeim vannak rola. Tv-bol felvett felveteleimet digiztem vele.
Meg valami szoftver segitsegevel probaltam olyan csatornakat elerni amire nem volt elofzetes. De csak kompromiszumokkal mukodott...
-
RexMaximus
senior tag
válasz
quailstorm #46215 üzenetére
Sajnos a tft hatranya, hogy csak nativ felbontasoknal jo a kepe. Igazi retro elmenyt nem nagyon tudja visszaadni ha regebbi gepeket nyustolunk (csunya kep) - szerintem.
Ugyanigy van SNES-el vagy C64-nel is. Ezeket egy kis tv-re kotom ki
-
válasz
quailstorm #45464 üzenetére
Gép válogatja. Van olyan 286 ami minimalis BIOS-al rendelkezik es a merevlemezt is debugbol kell beallitani. A masik veglet frankon menu rendszeru. Aztan van aminel kulso program kell, na az hatalmas szivas ha nincs meg es nem talalod meg a neten.
De en azt mondom, hogy a 286-os mar egesz jol hasznalhato, de a 386 masodik szeriaja sokkal jobb. Valahol a 486-Pentium PCI-al ahol mar a PnP is mukodott. De ha valaki nem akar sokat szenvedni annak egy jo kis Pentium 3-mat ajanlok.
-
válasz
quailstorm #45464 üzenetére
A késői 286 lapok biosa már hasonló a 386- hoz, tehát viszonylag inteligens. A régi 286- ot meg csak külső setup progival lehet állítgatni mint az XT- t.
Az eltérő ramok lehetnek bővítés eredményei, nálam is előfordul ilyen.
-
válasz
quailstorm #45454 üzenetére
Az egy érdekes időszak volt. DIP-ből is általában több fjata volt. A 640k nem jott ossze sima 256kbx1-es darabokból, ezért raktak mellé 4x64kb-es darabokat is. Aztán a SIMM-re átmenetelnél volt még a SIPP is. Érdekes időszak, vicces dolgokat lehet találni. A legjobb, ahol lehet mixelni a különböző cuccokat.
Holnap este én is memóra upgradet tervezek, mert 512-vel nem megy a Second Reality.
Chris82:
fdisk -el nézd meg, hogy a particio aktiv-e
Ha igen meg mindig ujra irhatod az mbr-t: fdisk /mbr -
válasz
quailstorm #45454 üzenetére
Ha megnézed a 286 lapom, ez még hibrid, mindkettő foglalat van rajta, és 8 db dip foglalat még üres. A 4 simm- be tettem modulokat, úgy 4+1 MB, ha kitöltöm a maradék bankot akkor pedig 6 lesz benne.
(#45456) gban : futólag próbáltam, dos alatt 10MB- ot ír ki, lehet hogy akkor részletesebb tesztnél meglepi lesz
-
válasz
quailstorm #45436 üzenetére
Nekem sem sok van már, még kell a 286 lapba is böködnöm 1MB- ot, meg az XT- ben levő Oak- ba is kell bővíteni de ha marad és kell Neked, küldök.
(#45440) arn : van egy 8900CL is és 9000- es is de azokat már nem merem beletenni, gondolom még jobban igénylik a 386 utasításokat.
(#45442) zoltanz : nekem is egy 2GB- os van, beletettem azért, így most egy különleges 10MB- os Matroxom lett
-
törölt tag
válasz
quailstorm #45444 üzenetére
Maxtor 10gb-ot raktam végül a BF6-hoz. Bár erős volt a kísértés egy 18gb-os scsi személyében. Van itthon pár kártya, hdd, cd. De egyelőre maradt az ide.
-
Oliverda
titán
válasz
quailstorm #45382 üzenetére
Oké, akkor azt félreteszem neked.
-
válasz
quailstorm #45359 üzenetére
MPEG dekóder csati leszen.
Azok az S3-ak elég ritkák, sajnos vagy szerencsére (én is szívtam már olyat)
De mondjuk én nem erőltetném őket Compizzal.
-
Alpi.
addikt
válasz
quailstorm #45278 üzenetére
Nf3-nal nem vagom, de pl. 790i-nel az nf raid olyan kozepszar volt. Nagyjabol barmi felulmulta a sebesseget. Talalni neten modolt drivereket, azokat erdemes megnezni. Nalam nagysagrendi valtozas volt Fernando fele driverrel a striker II-nel.
-
Vladi
nagyúr
válasz
quailstorm #45315 üzenetére
Natessék. Ráadáusl középkategória.
Ez az eddigi legerősebb kártyám, úgy értem. Volt 7600 gt, meg 4670, ezek a legerősebbek.
Nem tudom, hogy meddig húzza. Elvileg a 8800-nál jobban összerakott. Pár évet még szerintem elpötyög a retró jáccós gépemben.De ha már előkerült, abit kn8 lapom van. 4 memó slot. Ha 4x1 giga ramot teszek bele, akkor elvileg dual channel marad. De a sebességet leveszi 266-333-ra, attól függően, hogy 1 vagy 2 oldalasak.
Most 2x1 giga van benne. Azt elvben 400-on hajtja.
Kérdés: játéknál mivel járok jobban? gyors 2 gigával, vagy lassabb 4 gigával? -
válasz
quailstorm #45291 üzenetére
szerintem próbáld az alaplai SATA-val a RAID-et, bár ilyen "kis teljesítményű" HDD-knél nincs jelentősége, egyik RAID megoldás sem fog limitálni, ha van is köztük különbség...
De ugye tudod ha a 250-es mellé bekötöd a 80-ast, akkor az RAID0-ban csak 160giga lesz, és sanszos hogy a 80-as sebességben is vissza fogja majd a 250-est -
válasz
quailstorm #45281 üzenetére
NA jó lett, de nem volt könnyű menet...
felmsoltam floppy-ra amit linkeltél, ileltve annak az IDE driverét... de mindig megállt a telepítő, valami végzetes hibával...
N amondom inkább nlite-al belefaragom az XP telepítőbe, mert emlkékeztem rá, hogy anno az Abit lapok HPT370-es driverével is szoptam, akkor is itt rinyáltam a fórumban, mert nem ment. Floppy jó volt, driver jó volt, meghajtó is jó volt, de akkor is megakadt a fileok felmásolásakor...
na szóval bepróbálkoztam, nlite-al, de nem lett változás..
na akkor levadásztam az Nvidia honlapjáról is a drivert, és feltűnt, hogy ott 2 file-al több van... na ismét fel a floppy-ra, de akkor is megrohadt a fileok felmásolásakor...
na ismét fogtam egy üres lemezt, ismét implementáltam az új drivert, és láss csodát, ezt már elfogadta, CD-ről tudta is másolni, így már felment az IDE RAID0-ra az XP -
válasz
kicsomagoltam amit linkeltél, na itt van egy olyan mappa hogy IDE, és látszólag a szükséges fileok vannak benn'...
HA ez bejön... akkor tiszta amatőr vagyok, és leég a pofámról a bőrNa de ennek örömére egy vicces sztori:
MA az egyik, kb 25-30 év közötti munkatársam odajött hozzám (aki ráadásul hibaelemző technikus... egy számítógép gyárban( és megkérdezi, hogy az Intel gyártott oylan procikat mint az AMD?
erre én???
Hát hogy ugyanúgy a procin voltak a lábak...
hát én reflex szerűen elmosolyodtam
ide jutottunk srácok, sokan már emlékből sem tudják hogy votlak lábas Intel procik -
válasz
Egy Asus A7N8X Deluxe alapalpom van ami full tartozékos, pont most nézem a lemezét, CD-n csak a Silicon Image-hez találtam drivert...
Viszont ez jó ötlet amit írsz, hogy kicsomagolva már megkapom a kellő file-okat.. mindjárt meg is próbálom
sanchezsa! Ismerem az oldalt, köszi -
ontheground
tag
válasz
quailstorm #45243 üzenetére
Ennek a Miopocketnek utánanézek, köszi az infot. Ingyen kaptam ezt a két GPS-t tartozékok nélkül, sajna sokért nem lehet őket eladni, pedig mindkettőn megy az IGO, igaz az akksijuk már nem az igazi, de azért még pár órát elfutkároznak, ezért is orientálódok afelé, hogy csináljak belőlük magamnak valami hasznosat. Legalább ezekkel kapcsolatban is tanulok valami újat
-
ontheground
tag
válasz
quailstorm #45234 üzenetére
Megoldottam, találtam egy Nitrogen nevezetű lejátszót, 1.1-es verzió, ennek legalább gyors a felülete, van playlist is, igaz elég érdekesen működik. WinCE 5/6 verziót meg a skineket elég nehéz volt megtalálni, mindenhol a WinMobile verziókba botlik az ember, azok meg nem mennek ezen. Amúgy amit írtatok helytálló, nem marad meg sok minden, vagyis készüléke válogatja, a 300MHz-es Wayteq megjegyzi a registry módosításokat, viszont a progikat törli újraindításkor, ha a a rendszerpartíció Program Files részébe telepíti az ember, de ha a gépről USB-n is elérhető ResidentFlash nevezetű user részbe telepítünk, megmaradnak
A 400MHz-es Mio viszont különleges jószág, ott még a gyári Core Pocket multimedia playeren is rendszeresen álligatni kell a kimenetet framebufferre minden újraindítás után, mert másképp nincs kép. Ennél úgy néz ki, csak olvasható a registry. Pedig szépen vinné az xvid-et(ennyit számít a plusz 100MHz, pedig ezen csak 32MB Ram elérhető, míg a lassabb Wayteq-en 64MB, de hiába). Egyik masina OS-éből ez hiányzik, másikból az, nem minden progi megy sajna.
-
válasz
quailstorm #45238 üzenetére
Beégetés még a kisebbik gond, a zárt loader miatt viszont bukó.
-
ebegab92
senior tag
válasz
quailstorm #45234 üzenetére
Anno szenvedtem én is ilyesmi GPS-szel, nem ment el semmit sem. Háttér visszaállt az eredetire restart után
Sajnos ez a WinCE alig használható valamire
-
arn
félisten
válasz
quailstorm #45229 üzenetére
Az epp nincs benne, mert 416os a dspje. Az fm az egyik legszarabb, amit hallottam, az 1m romos awe szinten nem tul acelos. En nem ertem a hypeot korulotte.
Ha csak dos alol hasznalod jatekokhoz, teljesen mindegy melyiket veszed (sb32-awe32-64) ugyanaz lesz.
Ha jo midit akarsz, roland
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #45012 üzenetére
Egyértelmű, hogy a bizonyos területen nagyobb adatsűrűség.. De sok lemezessel kicsivel még gyorsabb lesz, ha rendszer alá használod.
- Tehát ha adatátvitel akkor 1v2 lemezes hdd.
- Ha rendszernek 3v4 lemezes hdd a jobb. -
unclefucka
senior tag
válasz
quailstorm #44928 üzenetére
A P2 lap egy Abit BE6.
A másik (szintén Abit) lap biztosan Socket 462-es, mert látszik a három lefogató bütyök a foglalaton, talán KT7 lehet.
A másik hangkártya ránézésre egy SB128 lesz.
A lapokon még látok hálókártyákat (valsz 10/100-as).
És egy Fax Modem van még az egyikben.A falon lévő szekrény valami speckó cucc, látni kéne egészben, a környezetével együtt.
Lehet valamilyen távközlési berendezés, riasztó vezérlő, stb.Gondolom nem vonaton menne le Szegedre, így az üzemanyag költség -oda-vissza- kb. 10.000,- (+ matrica), hacsak nem megy valaki effektíve arra, akkor nem nagyon éri meg.
Viszont a Leadtek TNT2 érdekel, olyanom még nincs.
-
quailstorm
félisten
válasz
quailstorm #44905 üzenetére
Erre senki? Azt szeretném megtudni hogy megéri-e letrógerolni az egészet Pestről Szegedre, vagy az az Abit lap semmi extra? Nem bírtam lenézni arról a fotóról, azt se tudtam kitalálni hogy milyen foglalat. Tippre S462 lehet, esetleg P3.
Falon lévő bigyót se tudjuk, hogy mi.
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #44907 üzenetére
1155.. Baszki.. Felejtsük már el a core 2 duo-t..Minden olcsóbb már lassan bele. + sok minden szolgáltatás is ott van.
-
válasz
quailstorm #44726 üzenetére
semmikép sem fog füstölni... egy dolgot nézz meg, hogy a lap milyen magos CPU-t támogat, pl csak Northwood-ot, akkor a Prescott magos 800-as FSB-s meg sem fog nyikkani, tehát mehet a 800-as FSB-s proci de cska akkor ha az is Northwood magos...
Ha mégis beleszuszakolsz egy Prescottot akkor a proci konkrétan még melegedni sem fog, de semelyik alkatrésznek sem lesz bajakrisz67! Ügyes emberkék ki tudják mérni a zárlatot és tudnak cserélni tápáramkört, de egy 915-ös lapnál totál fölösleges ilyesmibe bele bonyolódni
-
válasz
quailstorm #44726 üzenetére
478-nal nekem sose fustolt. Olyan volt, hogy tobb feszt adott neki, de tuningnal en meg adtam ra
-
válasz
quailstorm #44724 üzenetére
Nagy valószínűséggel panaszkodni fog a BIOS, hogy nincs microcode a CPU-hoz, de altalaban ettol el szokott indulni. A sebessege viszont alacsonyabb lesz, mert az FSB 533 lesz. Ha tuningolhato a lap, akkor viszont lehet ezen segiteni amig birja a deszka.
-
cbmfan
senior tag
válasz
quailstorm #44505 üzenetére
intel 815e chipsetbe integrált i752.
-
Alpi.
addikt
válasz
quailstorm #44452 üzenetére
No igen, a felvetés jogos. Jelenleg lga 775 a 24/7-es platform nálam is, szóval ez a retro jelző elég szubjektív !
Ilyen összehasonlításos teszteknél talán belefér a topic-ba. Megnézem pár konfiggal. cpu 3.2 ghz lesz, vga alapórajel viszont win7-et én passzolnám és xp alatt fogok tesztelni. Egyrészről szeretem az xp könnyedségét, másrészt nem igazán telepítenék win 7-et többször egymás után.
Mit szóltok egy Athlon 5400+, Phenom II 555, E8600, Q6600 vonalhoz ? Ddr2-es ram maradna végig. 790FX ill. a kis kedvencem, a P35-DQ6 szereplésével ! -
válasz
quailstorm #44393 üzenetére
Rivatuner simán megy
-
törölt tag
válasz
quailstorm #44352 üzenetére
Köszönöm.
-
törölt tag
válasz
quailstorm #44327 üzenetére
Azt meg tudnád mérni, hogy a csatlakozón a középső a +5V vagy a széle? Láttam már tápot ilyet is, olyat is.
-
törölt tag
válasz
quailstorm #44327 üzenetére
A telefonom töltője 5V 1A. De van más ilyesmi adapterem is. Nem olyan nagyok ezek már.
-
törölt tag
válasz
quailstorm #44325 üzenetére
Hááát, ha valamire el tudnánk boltolni 1-2 lemezt ...
Igazából azt sem tudom a zip meghajtó működik-e. Adapterem sincs hozzá, de azt nem probléma összedobni hozzá.
-
válasz
quailstorm #44204 üzenetére
Amelyikben van NX 5xJ/5x1/6xx azokkal menni fog a Win8.1/10, de 478-al, 5x0-el viszont nem, csak kellesz vmi telepítő patch, ami kiszedi az NX/PAE/SSE2 checket, NX hiányát még túléli rendszer (SSE2 nélkül lenne borulékony) csak akkor meg nem életbiztosítás a frissítések, mert bármelyik elcseszheti neked.
-
válasz
quailstorm #44195 üzenetére
Fpu intenzív dolgokban jobb az A64, multitaskingban pedig a HT okán a P4, 32 bites 8.1/10 megy első generációs A64-esen is (mondjuk 754-es platformon a max 2-3GB okán nincs is értelme a 64bitnek Winnel, 939-hez 4Gb-hoz meg ott a Win 7 64bit vagy Linux 64bit), 64biteshez már AM2-es A64 kellesz (CMPXCHG16b utasítás hiányzik a régebbi modellekből).
-
válasz
quailstorm #44195 üzenetére
Játékokban kicsit veri a prescotot. Sztem win10-nek is mennie kellene A64-en. (A 32bitesnek biztosan)
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #44009 üzenetére
-
válasz
quailstorm #44007 üzenetére
Szerintem mennie kell, minimális eltérés van a 2 CPU között. Feszben kicsi, de abszolút átfedés van tehát nem lehet gond. A microcode valszeg ugyanaz, ha meg eltér akkor kis hibaüzenet postkor, amit a wait error disabledre állításával átlép és működik simán. Nekem így megy a mobilBarton az ASUS A7N8X-E Deluxe- ben.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #43973 üzenetére
Viszont kicsi, asszem, mATX. De abba' még vót anyag.
-
válasz
quailstorm #43966 üzenetére
Win7 sima XP driverrel is jó. Fx-el openGL nem tudom, játékra nem használnám.
Inteles gyorsítóknál ahol csak XPDM driver van ott moddoltal lehet opengl-t kifacsarni.
A DX9 kezdetén, azaz inkább kicsit később nagy dilemma volt hogy Ati X850 széria vagy 6800Gt. Sokan ajánlották az Atit. Később mintha lett volna belőle gond hogy valamihez minimum kellett az SM3 Dx9c.
Az FX széria nekem kimaradt. Az Abit Siluro 4200-8x OTES után Leadtek 6800Gt lett (majd ultra ami basicsnál landolt).
A kukákból én is csak a felső és felsőközép cuccokat bogarásznám ki. SP4C3 pl: Fx 5200-at max kettétörném...szorri.. de iszonyat szar kártya volt, az nvidia szégyene, meg amúgy az Fx széria. Gef4 Ti után a köv lépcső ésszerűen nem lehetett az FX. Gyenge dx7-8 teljesítmény, a dx9-es játékokból nem volt akkor sok. Szóval ti4200-ról igazán nekem legalább 6600-6800-ra érte meg váltani.
Tehát retró hardverból csak a különlegeseket vagy a nagyobb modelleket kukáznám ki. Procik kivételek, azokat kiszedem, nem tudom minek van egy csomó 478-as 775-ös celeronom. Majd egyszer ha olyanom lesz akkor max adható fesz hűtés nélkül vagy valamivel kinyírom őket. Valahogy már az átlag retró hardvereket inkább nyűgnek érzem.
Sokat szívtam 478-as celeronos gépek elött, lassúak és akkoriban még nagy AMD-s fan voltam, intelre úgy tekintettem hogy drága játékszer és nem éri meg a pénzét. Egészen a használt 771 Xeonosdiig, mert annyira megérintett a szerver/workstation hogy otthon nagygépnek már nem választanék mást csak workstationt dual Xeon procival.A köv gépem szinte biztos hogy dual 2011-es lesz 2db 8 magos sandy-vel. Nagy álmom Dell presision T7600-as gépezet de ha becsúszna egy T7500-as is akkor ellennék azzal is. Imádom a profibb dell cuccokat, a kicsibb preci 5xxx szériással volt dolgom, meg latitude, precision notikkal.
DarthSun
Én úgy vagyok vele hogy nem szégyen használni azt amit más kidobott, sőt inkább igencsak becsülendő hogy annak az eszköznek még van rendeltetése és nem csak veszélyes hulladék. A gépeim nagy része mind használt alkatrészből van, ma már alig veszek újonnan valamit. -
törölt tag
válasz
quailstorm #43905 üzenetére
Abból csak valami gyengébb darab van.
-
válasz
quailstorm #43896 üzenetére
Nez meg a warcraft 3-mat is. Jol fog futni es egesz jol nez ki.
-
válasz
quailstorm #43891 üzenetére
Attol fugg melyik FX, de nekem a doom 3 jut elsonek az eszembe, masodiknak a Far Cry elso resze. Ezek FX-5900XT-n egesz szepen elmennek 1024x768-ban. DX9-es cimekkel nem probalkoznek azert nagyon
-
válasz
quailstorm #43891 üzenetére
Nekem olcsónak tűnik, elég friss a reg, és az elvileg pozitívum hogy személyes átvétel csak, de neked földrajzilag elég bajos lesz.
-
válasz
quailstorm #43889 üzenetére
Általában nem vagyok jó az árképzésben de ennyit megér sztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged