-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #115542 üzenetére
Köszi. Bár a HD4890-ről vált a cimke, és alatta a műanyag burkolaton tök más tipusú minta volt. Végülis nem szedtem le,hogy megnézzem teljesen, hanem a kék lett visszaragasztva mielőtt eladtam
Mondjuk nem jártam rosszul az eladásával, egy 2TB-os HDD-t kaptam érte ami mai napig itt van a gépemben (és kb akkor annyit ért mint a kártya), és még 8000ft-ot. -
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #115523 üzenetére
Nekem is kb bő 10 év mélyrepülés volt, kicsit talán több, az első löketet az adta hogy elhúztam Ciprusra, második a 2010-es évek végén nagyon lassú javulás volt, majd elkezdtem külföldre járni melózni, és akkor jött egy kellemesebb időszak anyagilag.
A nyuggerségtől én rohadt messze vagyok, sőt szerintem mire odaérek nekünk már nem is leszDe itt fejezném be, mert az egyik moderátor már "ilyen kis nehéz fiú vagy"-nak jellemzett, mikor meglátta, hogy mennyi figyelmeztetésem van, és mindig amiatt, hogy rossz topicban kezdek el politizálni. Nem kell a fájdalom.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #115520 üzenetére
Nálam is ugyanez volt a helyzet. így évekig nemhogy nem futotta gép fejlesztésre, de olykor még 1-1 kisebb downgradet is be kellett vállaljak, hogy felszabaduljon valami extra pénz. 2015-ben volt egy kis javulás mikor leléptem Ciprusra, akkor lett a GTX950 meg egy SSD, 2TB HDD, de aztán 2017 után javult a helyzetem (nagyobb SSD, új perifériák, +8GB RAM), 2021 legelejére már az új gép is szóba jöhetett
-
válasz
DarthSun #115510 üzenetére
Nálunk a cégnél is beszóltak hogy 'fiatalság' - egy ősz, 42 éves kolléga.
Kérdem hány éves, mondja, 42. Mondom neki, a kanyarban sincs.
4 napig pislogott értetlenül.
De a másik aki megtudta hogy mennyi vagyok az is 3 napig hümmögött hogy annyi nem lehetek
Ő is ősz de sokkal fiatalabb nálam. -
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #115454 üzenetére
A win9x 256mb-nál több videómemória esetén elcsattan kékhalállal, de feltételezem, hogy erről a problémáról már hallottál. A 8xxx/9xxx kártyák meg általában fél gigásak, vagy nagyobbak szoktak lenni. Egy PTCHNVSZ.zip nevű tool kell hozzá, amivel ezt javítani lehet. Úgy tudom, hogy az AMD ezt a bugot driver szinten javította, ott ez a probléma nem áll fenn.
-
-
válasz
DarthSun #115362 üzenetére
Kellene mellé keresnem egy tesót aztán mehetne a CrossFire.
Jelenleg most a "Pencil mod"-dal kísérletezgetek, memóriát már felhúztam 1395MHz-re (itt már kockázik, viszont a 3DMark még lefut), Core-hoz viszont több Vcore. Mondjuk a gyári fan curve is vicces, lazán felengedi 80-90 fokig, én olyan állítottam be neki hogy 65 főlé nem igen megy, cserébe olyan mint a porszívó.
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #115356 üzenetére
Nvidiából a 7900gtx, 7900gx2, 7950gx2 8800gtx/ultra, 9800gx2, gtx295, gtx480, gtx590, gtx690 AMD-ből a 1800xt, 1900xtx, 1950xtx, előbbiekből a master kártyák, 1950pro duo, 2900xt, 3870x2, 3850x2, 4870x2, 4850x2, 5870x2, 6870x2, hd7990, hd6990 r9 295x2 is már elment extra ritka szintre, gyakorlatilag itthon beszerezhetetlen.
Persze a régebbi kártyák közül is vannak extrém ritkák (nvidia 6800gt/uktra, fx5800-5900-5950 ultra, gf4 zi4600, gf3 ti500, gf2 ultra, gf256, tnt2 ultra, nv1, volari, kyro kártyák, atiból fury maxx, 8500 128mb, 9700/9800, x850xt. -
válasz
DarthSun #115328 üzenetére
Hát de még a legócskább is ennyire "ritkának" számít már ?
A széria topját még meg is értem, na de a többit nem nagyon.
Lehet én inkább ebből kimaradok aztán fókuszálok arra, amire eddig is.
#115329 Pikari: Én arra tudok gondolni ilyen kis értékű vga-k esetén, hogy hirdetés helyett egyszerűen eldobják, vagy jobbik esetben oda adják valakinek aki hasznát veszi. Másra tényleg nem tudok gondolni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #115334 üzenetére
Tudtad, csak nem sejtetted
A Radeon 9100 volt emlékeim szerint az első eset amikor az ATi/AMD egy régi kártyát egyszerűen csak átcimkézett egy új generációba. Ráadásul ez a cimkézés pontosan nem is sikerült jól, ugyanis erősebb volt sokszor mint a 9200, ami ráadásul szintén csak DX8.1 volt. De akkoriban volt egy másik ilyen is, mert a 9550-ből lett 9600SE.Később, némileg nagyobb változtatássokkal, de többször is előadták ezt :
Radeon HD 7000–9000 és R sorozat:
Radeon HD 7770 → Radeon R7 250X (Azonos GPU, más név)
Radeon HD 7850 → Radeon R7 265 (Kismértékű órajel- és TDP-növekedés)
Radeon HD 7870 → Radeon R9 270 / 270X (Azonos Pitcairn GPU, órajelváltás)
Radeon HD 7950 → Radeon R9 280 (Minimális órajel- és BIOS-módosítás)
Radeon HD 7970 → Radeon R9 280X (Lényegében teljesen ugyanaz)Radeon RX 400–500 sorozat:
Radeon RX 460 → Radeon RX 560 (Ugyanaz a Polaris 11 GPU, eltérő órajelekkel)
Radeon RX 470 → Radeon RX 570 (Minimális órajelmódosítás)
Radeon RX 480 → Radeon RX 580 (Kisebb órajel- és fogyasztásbeli módosítás, de azonos Polaris 10 GPU)"Őrűtt gyengék, már egy SS7 konfighoz is a R9800Pro ajánlott" - ezt hogy hozod össze?
vagyis eltudom képzelni, hogy valami K6-3-as maximalista egyonhúzott buildben több FPS van 9800Pro-val mint mondjuk GeF3Ti500-al, DE : akkor ezen az elven a saját korukban is nagyon gyengék voltak.
Ugyanis a GeForce 2 MX-ek nagyjából az FCPGA Celeronokkal kezdtek terjedni, ez a tipikus 566@850, 667, 733, 800, 900, 1000MHZ-es cuccok, de én pl Tualatin Celeron mellé is rengeteget pakoltam anno 900-1400MHZ-el. Már ezek hol vannak a K6-3-hoz képest?
És akkor még most jön az, hogy GeF2MX-GeF4MX elég sok került a korai Athlon XP-k mellé is, 1500+ - 2000+ -ig előfordultak. A GeForce 3 a Tualatin Celerontól (1000-1400MHZ) az Athlon XP alsóházon át, akár a 2500+-os Barton mellett is előfordult, de láttam 3200+ mellett is (és az ATi megfelelőjét a Radeon 8500-at is).
A Radeon 9000-es széria már egyértelműen a nagy P4-ek (legnagyobb NW, Prescott) és az Athlon XP legfelsőbb háza mellett (Bartonok, esetleg csúcs Tbred B-k) fordult elő, és nem szabadelfelejteni, hogy itt is két generáció volt :
1. Radeon 9100, 9200, 9500, 9550, 9700 (most a PRO, SE stb verziókat direkt kihagytam)
2. Radeon 9600, 9800 -- ez a két kártya valamifel később jött, szinte új generáció volt, az elsó házba semmi frisset nem hozvaTudom, nem vagy egy naptározós típus, de egy K6-3 mellé abszolút nem korhű egy FX5900XT vagy egy Radeon 9800Pro. Nekem a csúcsra járatott Athlon XP-m (1466@2669MHZ) mellett van most Radeon 9800Pro, de a saját korában csak egy GeF3Ti550 volt. Persze eltudom képzelni, hogy ez esetleg kihajtana egy HD3850-et is... sőt ezen az alapon egy HD4890-et is ha lenne AGP-s (bár azt mondjuk azért kétlem mert a Phenom 9500-nak már nem sikerült érdemi különbséget produkálnia a HD4850 után a HD4890-el)
-
válasz
DarthSun #115334 üzenetére
Felbontástól függ. 1024x768-ban még biztosan jók majd' mindenre úgy 2003-ig, tán 2004-ig is. 2001 végén meg egy Radeon 8500 bitang kártya volt, még az LE-s is.
hobizoli: A sima GF3 előbb jött, mint a Radeon 8500 és 7500, viszont a GF3 Ti500 és Ti200 kábé akkor jött, mikor a két említett Radeon. Gyakorlatilag a sima GF3 egy ideig még a Radeon DDR (7200) ellenfele volt, mert nem jött ki ennél erősebb kari a pirosaktól nyár közepéig/végéig.
-
válasz
DarthSun #115328 üzenetére
Mit áldoztál be? (Amúgy meg gratula a rekordért.)
KROK640: Igen, meg olvastam egyszer olyat is, hogy nem is volt máshol 9100-as, csak Európában, mindenütt máshol 8500LE-t árultak csak. Nem tudom, igaz -e, neten olvastam egyszer.
hobizoli: GF2 Ti -és az MX440- ellen a Radeon 7500-at küldték. Ezek DX7-esek mind, ellentétben a GF3-mal és a Radeon 8500/9100-asokkal. MX460 állítólag veri a 7500-ast is picivel, de az MX440 kábé egál.
-
-
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #115249 üzenetére
Gratulálok a topic- és világrekordhoz is!
Nem gondoltam, hogy ennyivel jobban kihajtja a Ryzen.
Az igaz, hogy az i7 X 990-nél is 5100MHz fölött is szószerint minden MHz számított még a pontszámban, de már messze nem egyenesen arányosan az órajellel. Az benne a szép, hogy vegyes limit van, és CPU-ból és GPU-ból is a legjobb kell. -
válasz
DarthSun #115248 üzenetére
Világrekord :
70k nem lett meg, legalábbis egyelőre. Majd folytatom finomítással.
Valamint lekell mérni a 3DM99/2000- et is, meg XP alatt is.
Valszeg a Quadro verziók is tudni fogják ezt, csak ott a biztonsági szerver órajelek vannak, de tippelem hogy viszik a GTX órajeleit. -
válasz
DarthSun #115140 üzenetére
Annyira azért nem könnyű. Bár CPU lazán, videó alapon, tehát van benne még...
CPUz is kell, ami kiírja rendesen mem részt.
69k mindenképpen kell, ha jól emlékszem 68800 pötty a világrekord.
Tisztelegjünk Loew mester nagysága előtt is, a 7900/512MB video-patch is jól működik.
Persze evvel már hivatalosan is bejegyzem az új topicrekordot. -
Fücsök007
őstag
válasz
DarthSun #115229 üzenetére
Későbbi játékokban olyan 20% előnye van azonos órajelen, egyébként érdekes lenne dual gallatin magos AGP-s rendszer Asus alapon, még az északi híd is azonos mint az asztali lapoknál, tehát tényleg az 1 versus 2 proci közti eltérést mutatná meg.
Egyébként a Pentium D rákfenéje pont azt volt, hogy a 2 mag csak az északi hídon keresztül kommunikált, ami eléggé lassította még 266Mhz FSB-n is, de jobb mint a régebbi 2 procis 975p-s lapok azért.
-
Fücsök007
őstag
válasz
DarthSun #115223 üzenetére
Attól függ mert nem mindenben gyorsabb a Prescott, feltéve ha 200Mhz HT-képes procikat vetünk össze azonos órajelen, mert NW procikból van sok 133Mhz FSB-s ami pedig univerzális agp-s lapoknál a plafon. Nyilván nagyban függ, hogy 32 vagy 64-bit, de utóbbiban pl. S754-es AGP-s platform sokkal jobb és kevesebbet is eszik, egyedül a gallatin P4 veri el, de az sem azonos órajelen. (Annak jó a 64-bites támogatása mivel szerver proci lehozva asztali foglalatba), mellette 32-biten is a legjobb a natív AGP-s lapokhoz ha számít a PCI freki tuning is, amúgy az E7600-as proci Asrock AGP-s lappal viszi a prímet.
-
arn
félisten
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #115166 üzenetére
Nos, hát ez nálam is így van.
Plusz néha kényszer ácsorgás is van, pl procira is várok, ami ki tudja mikor ér ide (majd hozzák, Franciaországból, valamikor idén ... ) meg nitrogént se olyan könnyű szereznem mint régen, szóval sokszor nem is csak rajtam múlik.
(és akkor nem vettem hozzá, hogy egy ilyen korú rendszernél már bármi elhasalhat, ami adott esetben több hónapos extra késést okozhat. Néha csak azért kapcsolom be az Athlon XP-t, hogy megnézzem, hogy él-e még?)
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #115163 üzenetére
Igazából olyan nagyon nem is a stabilitás teszt volt akkor a célom az erkélyen, hanem egy WOW! fotó elkészítése ami sikerült. Örültem, hogy bejött annyin a Windows.
Mióta nem tudok folyékony nitrogént szerezni olyan könnyen, mint régen, azóta kénytelen vagyok ilyen hideg hajnalokon kreatívkodni, ha valami extrémet akarok.
De lesz majd eredmény, sok minden tervben van, szabályos képmentés is, csak most éppen sehol sem áll a project -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #115161 üzenetére
Csak egy párszor
De ha megnézed a képeket, akkor látod, hogy 2006, 2009 (akkor még azt sem tudtam, hogy létezik ez a fórum, nemhogy ez a topic, nemhogy te), de a legújabb kép is 2022 január 13. Arra egyébként emlékszem, hogy az erkélyen volt az egész gép, volt vagy -15 fok, és a húsleves is kockára fagyott bennem, mire megcsináltam azt a képet.
Azt alig vártam, hogy felbootoljon a rendszer és megcsinálhassam a képet; ha akkor én nekiállok 3D Markozgatni, akkor a környék reggel gazdagabb lett volna egy élethű jégszoborral.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #115121 üzenetére
szerencsere itt a design kifejezetten eros, es nincs olyan erzese az embernek, hogy ez egy "3d demo" csak. sot igazabol ez meg akkora dolog volt, hogy a korabeli jatekok szintjet atugrotta (ne felejtsuk, hogy kb a descent / doom2 volt a szint 95 nyaran), ahol nem lattal texturazott, shaderelt komplex objecteket.
kesobb sok olyan keszult, amikor par 3ds file korul porgott minden, ott mar az embereknek eleguk lett, eltunt a 2ds kreativitas, amit amigan meg tovabb nyomtak a gep korlatai miatt.
itt egy masik, ugyanabbol a korbol - itt meg koncepcio nem nagyon volt, inkabb csak effektek egymas utan, de jatekokban ilyeneket se lattunk. szerencsere a zene elviszi az egeszet.
[link] -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #115116 üzenetére
Jaja, ma meg mind a C64-es, mind a 486-os párti megbecsült retró hívő pl ebben a topicban.
Évekkel később (2000-es évek elején) egy másik osztályban, Intel VS AMD szinten ment ugyanez. Állandóan mentek a mérések, benchmark és játék eredmények, árakkal villogás stb. Eleinte Intel párti voltam erősen, de aztán ahogy jött a Tbred B és a sorozatszámos dolog, hamar az AMD-sek éllovasa lettem
Amikor jött meg jött a Pentium D ismét az Intel felé hajlottam. Aztán az élet úgy hozta, hogy a PC-s karrierem majdnem fele-fele arányban volt Intel és AMD a fő gépem, kicsit az Intel felé tolódik.
Ma meg már azt mondom, hogy mikor melyiket veszem, amelyik épp jobban tetszik. Most pl tutira AM5 AMD-t vennék ha most kéne fejlesztenem, írom ezt épp Intelről, úgy, hogy az előző gépem is Intel, a tartalék gépem is Intel.verekedések azért nem voltak, de kiabálva odamondások meg nagy néha akár lökdösődések is, igen
Viszont jót tette a szaktudásnak, mert előbb utóbb mindenki igyekezett a chispetekig mindenbe beleásni magát, hogy a másiknak oda tudjon szólni
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #115114 üzenetére
Nincs mit
Amikor a kannonizációról tanultam, akkor még egy 486-os is menő volt.Erről beugrott egy rövid story, ami pont akkoriban történt :
Akkoriban volt egy osztálytársam S Jani. Egy kedves kis alacsony srác volt (a legalacsonyabb az osztályban) viszont egy szempontból a legmenőbb : míg az osztály PC-sekre és Commodore-osokra oszlott, addig Janinak volt egy 486-osa, amivel a PC-sek elit táborába tartozott (legtöbben még XT-386 vonalon mozogtak) de volt egy C64-ese is kazettával és floppyval is (mint nekem), amivel meg velem együtt a Commodore-osok elit táborát képezte. És mindkét gépet nyomta párhuzamkosan (akárcsak én majd jóval később a '90-es évek legvégén, 2000-es évek elején).
Egyik nap aztán kapott egy csomó pénzt a szüleitől (ha jól emlékszem 13 ezer ft-ot --- ez akkor kb egy havi fizetés volt) hogy vegyen meg egy forma 1-es játékot (talán grand Prix volt a címe) eredetiben. Mutogatta előtte újságban, hogy "aztaa... fotó grafika!!" és hát az újság bélyegméretű képein nekünk is porba hullott az állunk. Akkoriban dobálóztak a "101-es grafika" és a "fotó grafika" kifejezésekkel is, az utóbbi általában alacsony felbontáson fotózott/bevitt textúrákat jelentetett a tárgyakon, népszerű megoldás volt még 1-1 fotó "kifeszítve" háttérnek.
Az egyik tanár még kora délután el is kísérte megvenni, a játékot. Délután tanulószobán nem volt sok tanulás, mert kitette a játékot a padra, és míg a dobozát nézegettük, addig ő a kézikönyvet olvasgatta, meg a CD-ben gyönyörködött. Majd egyszercsak fájdalmasan felordított, hogy EZT NEM HISZEM EL... Mindenki kérdezet mi a probléma, mire jani csak anynit mondott : Ennek a játéknak, 486 DX100 kell, nekem meg csak DX66 van ... Síri csend lett a teremben. "Kérjél egy Pentiumot" javasolta az irigységtől sárga Szabolcs, aki egy 286-os tulajaként csorgatta a nyálát a játékra. Mire jani mondta, hogy "engem megölnek a szüleim, ha most még egy új procit is kérek... Hát hogy fog ez szaggatni nekem???" majd hozzátette : "Ezért jobb a Commodore, ott nem szaggatnak a játékok!". Erre a kijelentésére váratlanul(?) azonnal egymásnak estek a PC-sek és a Commodoreosok, akkora "a PC vagy a Commodore a jobb?" vita kerekedett az egész osztályban, hogy ami már radírral egymás dobálásába és hangos vitába ment, hogy az aznapi tanuló szobát gyakorlatilag elseperte.
Janinak végül futott a játék, de ahogy ő fogalmazott "hát eléggé lassú, akadozik, semmi sebességérzet", ami ugyebár egy Forma 1-es játéknál épp nem előny. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #115104 üzenetére
"amíg kanonizálja a vének tanácsa"
Pedig ennél szebben nem írhatta volna körül : megvárja amíg eléggé öreg lesz a cucc ahhoz, hogy már ő is azt mondja rá, hogy ez bizony Retro. "A vének tanácsa" valószínűleg ő maga.
Kanonizálás pedig egyfajta elismervény. Pl a bibliába könyveket kannonizáltak, az döntötte el, hogy mi kerülhet be be az ó/új szövetségbe. -
válasz
DarthSun #115101 üzenetére
Szóval még a vinyó is korhű, 2004- es. Madness negatív az egész konfig...(mondjuk frescho kollégának ez már nem retró
).
Win98 összesítő, a system Me fail, a HWinfo ablakban látható a Win98SE. Mivel az USB kiterjesztés + Win98SEMe kiterjesztés + UOSP is telepítve lett(Me grafikai plugin).
Tesztek itt is HTON- al, úgy lassúbb, de XP alatt is úgy futott. Csak amiatt, mert nem mindenki fog állandóan belépegetni a BIOSba hogy átállítgassa.
-
válasz
DarthSun #114926 üzenetére
Szépen kidolgoztam a császárhoz a Win98- at, erre bexart a Maxtor.
Bepakoltam egy vadiúj WD- t, ismét install, már futnak a tesztek.
Majd bedobom a képmentéseket, bár senkit nem érdekel rajtam kívül, az XP- s császári postra is kizárólag negatív kritikák jöttek - ide jött volna +megjegyzésem még, de inkább nem, mert kirúghatnak érte
Ja, nem, KROK kolléga megnézte hogy a nagy kesses Northwood mag is hideg, mint pld a Prescott. Persze nem korabeli hűtő kell hozzá, hanem rendes, P4- re való. A Via lapot + a tisztességes hűtőt még Gban szerezte nekem
.
-
-
hobizoli
nagyúr
válasz
DarthSun #114979 üzenetére
az a P4 Emergency Edition 999 USD volt akkor, amikor az ket havi atlagkereset volt magyarorszagon
....es meg innen nyugatabbra sem alltak erte kigyozo sorokban
igazi HEDT cuccnak szamitott a maga koraban
mondjuk a GF4Ti4200 szerintem mar oldschool volt mellette, hiszen akkor 1.5-2ev alatt eleg nagy lepesekben fejlodott a PC gaming
en az FSB tunnerolt 650-700-s Duron-k melle raktam ilyen zsugat masodviragzasukkor, nem "csucs" P4 melle -
válasz
DarthSun #114976 üzenetére
Bár utólag is belegondolva, nem véletlen lepett meg az interpelláció a P4EE- re. Amiatt mert a kezdő szett sztem pont korhű a Ti4200- al, a 6600GT már későbbi, de a dátumokat most nem is néztem össze.
Annyi tényleg a realitás, hogy maga a proci a korában, átlagos jövedelmű emberkének elérhetetlen volt, valamint a későbbiekben is ritka volt, mint pld a fekete PPro.
Pld a K6 sorozat picit másképp nézett ki, jó a pluszosok drágábbak voltak, de volt egy időszak, amikor olcsóbban be lehetett szerezni.
És ha már megvan a fiókban, miért ne építhetnénk olyan gépet, ami annó csak álom volt ?
Szóval sztem a P4EE- t teljesen jogos a S478 császárának nevezni.Felpakolom ma a Win98- at is rá, csak teszt kedvéért, bár a procicsere után is hasznos lesz. Megtetszett ez a Via lap, megnézem mit mutat benne a Northwood.
-
válasz
DarthSun #114977 üzenetére
A neten fent van minden de úgyse segít ha nem vga vagy ram hiba
De saját magad is kitapasztalod majd.
Akár direkt is hogy kipróbálod ram vagy vga nélkül.
A legfontosabb infó hogy mocorog vagy se, vagyis van-e bármi élet a lapban vagy totál halott.
Ha mocorog, és ramnál vagy vga-nál áll meg akkor okosabb vagy, ha bármi másnál akkor úgyse oldod meg
Egyszer szopatott be a ram hiba, egy 423-asnál.
Ki is mértem hogy nem kap 3 voltot az sd.
Próbáltam mindent a tápjánál mire rájöttem hogy kap az 3 voltot, de csak minimális ideig mert leesik utána, oka pedig a zárlatos déli híd volt. -
arn
félisten
válasz
DarthSun #114942 üzenetére
Akkor miert nem veted ossze pl egy 600as athlonnal? Vagy egy ryzennel? Egyik esetben kiraly lesz, a masik esetben meg vacak.
Minden hw josagat, de foleg a sebessegenek a megiteleset a kor es a korulmenyek hatarozzak meg, semmi mas. Mihez kepest az, nincs abszolut hw sebesseg, minden relativ.
-
Pista0001
addikt
válasz
DarthSun #114936 üzenetére
Köszönöm.
Nem, jól vannak a házba összesen 4 120-as ventit lehet szerelni, 2-t alulra, 2-t felülre, úgyhogy jó huzatot lehet csinálni. Esetemben elöl/alul (a táp és az ssd-k alatt) nincs ventilátor, egy merevlemez van ott (kombinált hely), de azért a felsőknek hála van ott is beáramlás. Másrészt ott relatív távol vannak a nagyobb hőtermelőktől.
-
-
Pista0001
addikt
válasz
DarthSun #114925 üzenetére
Igazából azért lepett meg, mert a 06 produkálta. Ha a 06 hoz jobb eredményeket, a 03 meg kevesebbet,azon talán nem lepődtem volna meg.
Jelentősége nincs, ez a gép nem retró teszthez lesz, hanem aktuális játékhoz.
Amit sajnálok, hogy nem jegyeztem fel, mit tud ez a vga a Ryzen 5 5600 mellett, így nem tudom összehasonlítani vele. Amellett már 6750XT van, és nincs az az isten, hogy szétszedjem azt a gépet.
-
-
ata99
tag
válasz
DarthSun #114839 üzenetére
Nekem most egy [régi] lapom van és abban sincs PCI. A fiam régi XONAR D2-esét készülök beletenni ami PCI-s, de amig nem mond le arról, hogy eladja addig nem rendelem meg hozzá a PCIe-ról PCI átalakitót. Mondjuk azzal meg újabb gondot csinálok magamnak, mert akkor meg nekiülhetek megjavitani a Logitech Z906-osát. A kondik ki lettek benne már cserélve de nem azok miatt némult el.
Apropó átalakitó....... van, volt már valakinek PATA-CF átalakitója? Ki lehet belőle hozni egy soc 7-es lapban azt a sebességet, mint amit egy PATA-SATA átalakitóval felkötött SSD-vel?
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #114833 üzenetére
Viszont akkoriban nem is újat vettél, hanem egy 10 éves használtat. Ettől függetlenül egyetértek veled : Rohadt drágák ezek az utángyártott Voodoo-k, de ha van pénz rá, akkor van újan is. Mint a Lada Niva
(az eleje már 8 éve is OT-s korú volt, a vége meg még holnap is csak egy napos lesz)
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #114790 üzenetére
Nem kell oda extrémre húzott Prescott. Egy laza 3069-es NW magos HT-s CPU lenyomja, hiszen van 1600MHZ előnye, eleve 1400MHZ-hez, tehát több mint 100%. Valószínűleg nagyon speciális eset kell, hogy legyen, hogy egy HT-s NW/Prescott (ami sokkal olcsóbb, gyakoribb) ne nyomja le. Az tény, hogy clock-to-clock veszítene a P4 a Tualatinnal szemben, de van jókora órajel előnye.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #114662 üzenetére
A legtobb lap hivatalosan tamogatja az 50mhzet, csak kerdes hogy megy, gyakran olyan timingokkal birja csak, hogy lehet gyengebb lesz, mint 40mhzen. A kartyak mellett a memoria, cache, stb is kerdes.
A 33 jelentosege ott volt, hogy szeles spektrumban hasznalhato volt, efelett mar szurogetni kellett az alkatreszeket. De minden architekturan megvolt az a szint, ami relativ gyors volt, de szeleskoru mukodest biztositott.En vmi late 91, 50mhzes gepet isa busszal szivesen osszeraknek
De ahhoz sem talaltam meg vmi fullos lapot.
-
válasz
DarthSun #114630 üzenetére
Isyekeztem és ahogy emlgettem a négyessel nem mekegek tovább, csak részlegesen. De ezt is elfelejtem mikor kedves Z80 lesz tesztemben. Megyek, mert történelmet kell jegyzeteljek. Szégyeneltes fejezetek ezek, nem tetszenek, mert elvesztegettek embereket.
Mellette Fenyővel kell egyet értsek. Gépet szereld meg, kell, hogy legyen neked is egy kedves Z80 alapú szerkezeted.
sidi: köszi, igaziból először írok és aztán leülök mesélni, nincs script csak az összegyűjtött infó.
arn: 95 végén már volt 5x86, leglábbi árlistában már létezik. 96-ban lett igazán népszerű. Rövid idegi volt nekem is, de aztán a barátnőm gépben szolgált baromi sokáig. A szakdogám felét azon a gépen írtam meg... Az itteni beszélgetések is megjelentek a videóban, például az Intel féle 30%-os WB előny.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #114562 üzenetére
"persze a munkanélküli profi programozók inkább erre a támadásra fordítják a tudásukat, minthogy rendes állásban melóznának" --- nem tudom, biztos van ilyen is, de túl sok nem lehet, mivel a jó programozó világszerte hiánycikk, és a mai technológiának köszönhetően már költöznie sem kell, több ezer km-ről is melózhat (még innen a fórumról is ismerek olyat aki most is így dolgozik).
A másik, hogy amikor felmegy egy régi rendszer a világ hálóra, akkor nem kap az összes gonosz hacker egy értesítését, hogy "hello, én egy elavult rendszer vagyok, itt az IP-m 256.256.256.256." () Ezek akkor veszélyesek ha valahogy rátalálnak. Ez sokszor random IP port scannelésével megy, de rövid idő alatt szinte képtelenség megtalálni, hiszen az IP-t és a nyitott portot is el kell találni. Ha nem szed be valami kétes oldalon valami kétes férget, csak ellenőrzött helyekre jár, akkor jó eséllyel el lehet még lenni.
Ott van Zoltán barátom, aki mai napig napira retrozik (neki van a Core 2 Quad Q8400, 8GB DDR2, Radeon 8490 1GB GDDR3 VGA, 1TB HDD (no SSD) gépe) jelnleg is Win 7 alól él, játszik, és dolgozik. Noha egyre nehezebb az élete, saját bevallása szerint is, még elboldogul.
Az XP alatt futó címek jó része (főleg amik már az XP-n is kompatibilitással ennek esetleg) már inkább csak GoG-os megoldásként megy Win 10 alatt is, persze azok mennek 11 alatt is. Nekem a Win 7 volt a legjelentősebb oprendszerem.
A főbb oprendeszerek (most a Linuxos kitekintést, meg ilyeneket hagyjunk) nálam így jöttek
Win 98 : 1999 május - 2001 január 3
Win ME : 2001 január 3 - 2001 október (de másodlagosnak egészen 2007-ig maradt)
Win XP : 2001 október - 2009 november 5 (összes verzió együtt)
Win 7 : 2009 november 5 - 2021 március 12 (a bétát nem számítva)
Win 10 2021 március 12 - ?Jól látható, hogy a 98 az bő 1,5 évig húzta, fő rendszerként a ME volt a legrövidebb életű mindössze 9 hónappal, az XP bő 8 évig maradt, a Windows 7 erre is rátéve több mint 11 évet tudhat magáénak (és három komplett gépcserét), ehhez képest mivel idén októberben
megszüntetik a Win 10 támogatásá...betiltják a Win10-et, így az is csak bő 4 évet tudhat majd a magáénak. -
-
válasz
DarthSun #114564 üzenetére
Egyessel lett PC. Kettessel fejlettebb testvére. PS ketteshez még eggyel fejlettebb kellett. Ebben kétszer szélesebb lett vezérlésének belseje. Ennél lett még eggyel feljebb kedves négyesem. Veretes egy szerkezet, belsejébe végre kesst szerkesztettek bele.
kérdezheted pé négyes mért hetes.
- Négyesnél egyel fejlettebb lett Pé egyes.
- Pé kettes belseje még egyel fejlettebb. Ezzel szemben veretes testvére nem lényegesen, ezért nem léptetem feljebb
- Pé négyes belseje teljesen eltér. Ezért lesz hetes eme rendben. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #114494 üzenetére
Fura, mert a Windows 7 volt szerintem a valaha készült legjobb Windows, és nem mellesleg az utolsó jó Windows.
Ha lett volna driver Win 7 alá, szerintem még most is az menne a gépemen.
Mondjuk ígyis a leghosszabb ideig használt rendszerem volt, ha a bétát nem tekintem is, 2009 november elejétől 2021 március közepéig. (bétát már 2009 nyarán nyúztam igaz akkor még másodlagos rendszerként) -
-
válasz
DarthSun #114541 üzenetére
Leteszteltem és hétvégén szemeddel verheted. Esetleg véleményed elmesélheted.
Ref helyett levett jellel veted be nem eléggé elfeledett gépedet. Emellett mesterséges gépeket emlegeted. Ezek helytelen, eretnek elméletek. Nem kell expertnek lenned, elég helyesen eredeztetett PC-vel veretned. De még helyesebb lenne Pc-nél régebben tervezett szerkezeteket nyesztetned. De nem kesergek, mert négyes elég elfeledett és ezért nem eretnek.
-
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
DarthSun #114289 üzenetére
Régen sok ilyen trükköt tudtam, de már felejtek erősen
Lassan olyan leszek mint az emlegetett újdiplomások, csak az egeret nyomkodom.
Ez egyik nagy gyógyszergyár egy gépsorvezérlője ment valami polc tetejére fölrakott géppel (valami x86), a régi rendszergazdák elfogytak, az újak nem is tudták, hogy ott van. Se védelem, se mentés nem volt tízen éve. Akkor jöttek rá, hogy baj, mikor mikor bejött rá egy zsaroló trójai, ami csak ezt az egy gépet találta meg, a többi védve volt. Egy hétig állt a gépsor, ami meg rajta volt mehetett a megsemmisítőbe. Addigra tudták megoldani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Dolce Gusto
- Steam Deck
- Mesterséges intelligencia topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Mobil flották
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Óra topik
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Macbook White 13" unibody
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest