- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
siti
őstag
válasz
envagyok #58833 üzenetére
ha jól emlékszem 22 vagy 24e volt + a 3d nyomtatott ház, amit végül lecseréltem és bele faragtam (nem túl szépen) egy üresen álló 1541-ii burkolatba. nem bántam meg, pedig minden kedvenc játék ott van easyflash kártyán, nagyobbakra meg amúgy sincs időm. Viszont ezzel kiváltottam a pc-1541 kínlódást (ragaszkodtam a starcommander megoldáshoz, és hogy retro gépen (386), igazi dos környezetből másoljak floppyra). De ha olyan a hangulat, akkor simán floppyról töltök be egy két játékot
-
válasz
envagyok #58810 üzenetére
Itt a leírás: [link]
MasterDeeJay: Amit leírtál az mind magnós játék volt. Az simán megy SD2IEC-cel. Legalábbis nagy valószínűséggel találsz olyan verziót ami menni fog.
A kazettát én már csak kedvtelésből tartom. A héten írtam róla, a megoldás jó pofa, de ma már nekem is lassú. kiállításon gyerekeknek volt feladat, hogy töltsenek be valamit. Érdekes volt nézni őket
-
-
flymi
addikt
válasz
envagyok #58720 üzenetére
Nem tudom. Eddig még nem volt soha semmiféle probléma az eladott holmikkal.
Szerintem javaslom a srácnak, h próbálkozhon még. Másik driver, másik konfig. Ha akkor sem jó, akkor ebaytől reklamálja meg a pénzét. Én leírtam, h nincs gari, nincs reklama. Részemről próbáltam/próbálok segíteni, nem tudom hogyan tovább. De majd megírom a fejleményeket.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #58712 üzenetére
Az otthoni postazas csoda... ausztriaban szarabb. Osszezuzzak a csomagokat, lassuak, dragak, es van hogy ki sem szallitjak, mert kenyelmesebb bedobni a cetlit, aztan rohangaljal utana. A kedves harmadik vilagbeli emberek igy dolgoznak. Van egy magyar postasunk, o rendes munkat vegez.
-
válasz
envagyok #58641 üzenetére
Jól megy !
A DDR3- as Phenom-II+GTX580- al tudtam 20K fölé menni [link], bár itt még nem tudtam hogy kell belőni, az NB- t nem emeltem, valamint eredeti kínai ramokkal ment. Nemrég tettem bele 2400MHz- es G-Skill- eket, de csak kipróbáltam hogy műkszik-e. 1300 környékén sacc CL7- ben is menni fognak, valamint a jobb ramokkal 4GHz fölé fog menni a CPU is. Olyan 24000 pötty lesz talán. Ha hűvösebb lesz az idő meghajtom, meglátjuk.
-
envagyok
veterán
válasz
envagyok #58636 üzenetére
Catalyst 9.3 lett a segítség.
Semmi fagyás, megy a 2 gpu 3dmark lefut, és gyors a cf
Már kezdtem megijedni, hogy rossz a kártya.
Azért az ATI nagyon gáz driver ügyben.
Nvidiával sose szívok, ott mindig minden úgy megy, ahogy kell.
ATI-val pedig ez már a második eset.
A 9800Xt is ugyanezt csinálta, fagyott 3dm-ben az utolsó driverrel.
Azért crossfire-ben tudott ez a HD2900XT -
RexMaximus
senior tag
válasz
envagyok #58530 üzenetére
egyszer korabban probaltam beloni egy ket tag eletkorat, a retro hw erdeklodesuk alapjan.
Az a tapasztalatom aki mondjuk "aktiv" fiatal eveiben elte meg a pc-zest azok ragaszkodnak is kb ahhoz az idointervallumhoz vasakban is.
Hatarozottan emlekszem, hogy frescho mestert is belotem valahova magam fole kb +5evbe es tiltakozott ellene
Haat lehet megsem tevedtem akkorat akkor
-
arn
félisten
-
flymi
addikt
válasz
envagyok #58335 üzenetére
Egy matrica az semmi. Nem vagyok benne jártas mivel még nem próbáltam, de szerintem simán le lehet gőzölni és átrakni vagy mittomén. Még nem láttam gyárilag gtx hűtővel szerelt ultrát sem élőben, sem képeken. De vannak itt akik régebb óta űzik az ipart, talán ők, de kétlem.
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #58026 üzenetére
X1950 GT az egyik legerősebb AGP-s VGA, nincs az a P4 ami ki birná nyélre hajtani, ugyanakkor bőven fejletebb az összes többi felsoroltnál, és az étvágya is bőven min. a duplája tud lenni, ahhoz kaliberes táp kell.
Ám relativan olcsón hozzá lehet jutni, és szoftveresen nagyon jól szabályozható VGA, minden téren.
A másik, ha sikerül hozzájutni, szerényebb étvággyal és finomabb GPU-val, a HD 3850-es.
Celeroncs-ot és 6200-as GF-et megtartanám, tartalékos tesztelő darabnak.
-
flymi
addikt
válasz
envagyok #58033 üzenetére
Teljesen igazad van, a kérdező is csak annyit írt, hogy "kis pénzből", na most ez ugye elég szubjektív. Kérdés még, hogy mennyire fog belelendülni a gyűjtögetésbe/fejlesztésbe, mert elég könnyen át lehet esni a paci túloldalára.
Én szerencsés vagyok a két darab 3.2-es és a három darab 3.4 Prescottal, van 6800LE & XT & GS és FSP/Seasonic táp is, na meg tengernyi hűtő.8-ból nem jön ki egy vacsi? 6árSet. Az Aranybikában biztos nem.
Szombatonként inkább itthon nézem a sorozatokat ha épp nem dolgozom, szóval arra sem kell költenem.
Pelenkára sem kell még költeni, még bennem van a gyerek.Egyébként hogy jött ki a 7-8?
6800 ~5k
P4 3.2 ~2k
psu ~2,5k
Bocs, de ez nálam már majdnem egy tízes.Egyébként nem kapsz 3.2-est kettőért, max valami nagyon alkalmi vétel keretében.
-
quailstorm
félisten
válasz
envagyok #58013 üzenetére
Elenyésző hányada volt Asus V3800 azon TNT2 kártyáknak, amiket láttam elkelni a magyar neten.
64-bites busszal is erősebb a Pro mint az M64 (az a 30-40%), de egy 128-bites Pro az több, mint 2-szer annyi pontot hoz 3DMark2001SE-ben, mint egy MSI M64.(#58015) [w]: ha azt hiszed, hogy a retrozás úgy működik, hogy fingasz egyet és veszel valamit, akkor nagyon nagyon tévedsz. Türelem, gyakori keresés.
Ezen kívül túrjál a haveroknál. Én pl. nem átallok kérdezni, volt már olyan, hogy kéne MX440, azt kaptam 3-at olyan embertől akiről föl se tételeztem, hogy érdekli.(#58012) frescho: másik generáció másik játékokhoz. Incominghoz TNT2 a max állítólag...
Az ő gépébe 3D gyorsítót rakni megoldáshoz közelebb áll amit én mondtam. -
[w]
őstag
válasz
envagyok #58004 üzenetére
ha esetleg aukciós oldalon és PayPal-lel fizettél, akkor mindegy mennyi, a PP megtéríti a hibás áru visszfuvarját
arn+Spec: most is egy S3 Virge 2MB van benne, gondoltam kicsit odalépek még a 3D-nek is, mert ez így elég gatya
tegnap láttam egy TNT2 M64-et, lehet akkor azzal teszek egy próbát
-
arn
félisten
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #57798 üzenetére
Egy járható út van, össze kell nézni az adott táp csatlakozó kiosztását, a meglévő moduláris kábelekével. - amennyiben szinkódoltak a kábelek, illetve kell az adott táp moduláris csatlakozóinak is a kiosztása.
Ha egyszinű minden kábel a kötegen (nekem pl. a TT650-esén minden kábel fekete), akkor műszeres méréssel el lehet dönteni, hogy jó helyen vannak e 12v, 5v, GND szálak.
Meg itt még szükség lesz a csatlakozók (sata, floppy, molex, stb) szabvány bekötésére, hogy tudd melyik kábelen melyik feszültségnek kell megjelennie.
-
válasz
envagyok #57583 üzenetére
Pont ezért jelent valamit. Le kell tesztelni majd utána megmondja mi a helyzet. Amíg nem próbálsz írni/olvasni a hibás területről addig nem tudja hogy az hibás. Pont mint az RTS-ekben a fekete köd. Amíg fel nem deríted nem tudod hogy ott van-e az ellen vagy sem
Ezen lefutott meg a full check disk is és maradt 5 hibás szektor. Majd csinálok rajta egy teljes formázást is. Akkor nyugodtan adom tovább.Azoknak akik privit küldtek bocs most rohanásban vagyok, majd megy a válasz!
-
flymi
addikt
válasz
envagyok #57531 üzenetére
Hát ja, egy hűtő sosem vetekedhet egy vga-val, ez tény.
Azért aki kicsit is értékeli a ritkaságokat, annak egy hatalmas Scythe Susanoo vagy mondjuk egy CM V10 is felér egy akármilyen 2002-es csúcs vga-val. Igazából árban is.
Persze az én fentebb említett vga hűtő csodáim közelében sincsenek egyiknek sem, de úgy voltam vele, "jó ha van". Szerintem vadássz döglött kártyát amin jó a hűtés. Olcsóbb...Ennyit a hűtőkről. Az a baj, ha belelendülök órákig tudnék társalogni ezekről, csak ez rajtam kívül szinte senkit nem érdekel.
Úgyhogy befogtam.
-
flymi
addikt
válasz
envagyok #57519 üzenetére
Khm... Nekem van AC Ati Silencer 5-öm eredeti csomagolásban.
Sosem volt kártyán, csak a műanyag doboza adta meg magát idő közben.
6 years warranty!Nagy a csend -> Perszehogy, hétköznap délelőtt van, ilyenkor a többség dolgozik nem a gépet buzizza.
Vészterhes időkre tettem félre, illetve úton van hozzám egy Asus X800, aztán hátha szar lesz a hűtője.
-
Sanchez638
addikt
válasz
envagyok #57525 üzenetére
Arctic azért volt anno "olcsóbb", mert specifikusan a videokártyára gyártott. Nv5 Silencer van és papír szerint alig jó valamire. Viszont eléggé jó minőségűek voltak és jó gondolat menet alapján készített.
Amíg a Zalman rezetet és ugyan azt a legyezőt használta szinte.(Ami úgy sérült/oxidálódott mint a fene) Addig a Arctic-nál akkoriban toljuk ki a meleged dolog ment.
-
siti
őstag
válasz
envagyok #57454 üzenetére
Nézz egy dhl, ems, gls, stb futárt Angliába. Persze mehetne posta ajánlottal is, de volt olyan hogy elveszett, visszafizettem mindent, kerestetvény a postán, majd egy hónap múlva jegyzőkönyv, higy a posta szerint megérkezett. Aláírás? Bizonylat? Semmi... Csak a posta szerint ott van. Így ha drágább cucc, marad a trackung, ami drágább.
-
siti
őstag
válasz
envagyok #57447 üzenetére
Ebay eladásom: 40000Ft-6000 track posta-4000 ebay-3500 paypal-xezer átvált, maradt nekem 24000Ft (egy gus pnp volt, direkt írtam a költségeit)
Akkor mennyiért adtam el? 40e vagy 24e? Itthon adtak volna érte mennyit? 40e? Nem. A 25-re is ráalkudtak. Én is olcsóbban vettem, igaz teszteletlenül. Ez is különbség hp/vatera és ebay között... -
flymi
addikt
válasz
envagyok #57447 üzenetére
Én nem pont neked szántam, csak reagáltam.
Persze, ami itthon szemét, az ott is az. Sok a túlárazott cucc, ez is igaz. De a vásárlóközönség az többszöröse az itthoninak, ez tény.
Már egyszer beszéltünk róla privátban, volt egy hűtő amit megvettem volna valakitől, nevezzük X-nek, de nem adta olcsóbban, mert "ebay". Ez kábé fél éve volt. Azóta hirdeti több helyen is, a kutyának se kell. Hát csak hirdetgesse. Pedig nem 2 forintért akartam megvenni. Hanem dupla annyiért amennyire beárazták neki, de még az sem volt elég. Mert az ebay...
Az ilyet nem lehet meggyőzni, rá kell hagyni. És lásd, eltelt pár hónap és szinte gombokért megvettem ugyanazt a terméket, amit még mindig hirdet, pedig nem túl gyakori darab.sanchezsa: Ez nem volt szép.
-
válasz
envagyok #57436 üzenetére
Ugor még előrébb. Mondjuk az FM szintézissel működő cuccokig. Azok a kártyák a maguk analóg hangzásával és hibáikkal pocsékul szólnak, de nem lehet igazán jól leutánozni a hangjukat ezek miatt a hibák miatt a mai digitális kártákon. Még visszább lépve ott a SID. Sokra tartják, ma is írnak rá zenét, pedig zajos, az első szériák ráadásul még hibásak is voltak. Mindegyik kicsit másként, szerintem nem volt két azonos a kerámiatokosok között. De talán pont ezért van egyedi hangja amit szeretni lehet. Ennek örömére hallgatok egy kis 8 bites chiptunet.
-
flymi
addikt
válasz
envagyok #57422 üzenetére
Ha használni akarod akkor pasztázd, ha gyűjteménybe akarod, akkor lefuttatod a teszteket és tedd az ágy alá vagy a vitrinbe.
Két nyákosak jobban melegszenek, mint a rev2. Szerintem egyáltalán nem meglepő, h 90°C fölé kúszik a hőmérséklet.+ add hozzá h tetőtér, hiába nyitott a gépház. Én telibe szoktam fújatni egy (vagy kettő) asztali ventivel az egész konfigot, ártani nem árt.
Keresem a 295-ről a bench képeket, de nem találom... Talán nem mentettem át...
-
flymi
addikt
válasz
envagyok #57396 üzenetére
Az bizony sosem árt. Én a 478-as Giga tesztlapom fet-jeire is vagdostam apró alu bordácskákat.
P5N-E SLI lap fet-jein is vannak mert alapból csupasz volt, az északi hidat kiegészítettem egy mini ventivel és a déli hídra is tettem egy natúr bordát. Szeretném ha még sokáig szolgálna, bár amennyit és amire használom még 100 év múlva is jó lesz. -
envagyok
veterán
válasz
envagyok #57386 üzenetére
Sajnos az Athlon XP 3200+ nem akar indulni az nf7-s lapban
nem vagyok AMD guru, van vmi trükk hogy indulásra bírjam? A proci sérülésmentes, nem látszik a magon se semmi, és megvan rajta minden alkatrész.
A másik gondom: az nf7-s lapban rossz programmal frissítettem régebben biost, és elvesztettem a Mac címet, emiatt nem megy a hálózati kártya és a firewire,. Régebben találtam egy oldalt, ahol írtak egy Windows alkalmazásról, amivel át lehetett írni a bios tárolt Mac címét, de természetesen az a link már halott:
http://hrc.webzeppelin.hu/-=BIOS=-/ABIT_NF7series-By_T2k!/NF7series_MACaddress_fixer-By_T2k!/nf2flash.zip
Ez nincs meg valakinek?A harmadik gond, 2 Asus m2n-e sli lapom van, mindkettővel az a gondom, hogy néha megy az usb billentyűzet, néha nem, sokszor a biosba is csak belépni tudok, navigálni már nem. Néha win töltés után megy, majd ismeretlen usb eszközt ír. Ilyen hibával találkozott már valaki?
-
r0b3r
senior tag
válasz
envagyok #57390 üzenetére
Vannak bajok néha... én ezen akadtam fent legutóbb. A 20MHz-es Harris még oké ér valamit, de a többi?
A hiányzó vagy le nem ragasztott chipek miatt sztem fele nem is biztos, hogy működik.Nagyon sokszor 58ezer Ft-om lenne, ha ezek tényleg ennyit érnének.
-
Ádyka
őstag
válasz
envagyok #57381 üzenetére
Nem feltétélenül. Létezett 2333 MHz-en járó, de "csak" 333-as FSB-jű 3200+ is. Volt ilyenem, de elég antituning volt. Már 2400 MHz-en sem akart nagyon menni. Egy gyűjtő hamar ráugrott, mert nem túl gyakori.
A nagyobb végső órajel ez esetben többet hozott mint a 2200 MHz 400-as FSB-n. -
Laraxior
titán
válasz
envagyok #57292 üzenetére
Feltettem a DDU-t, ugye talált egy halom drivert, mert ezen az SSDn csak ilyen teszt Win10 van, minden hardvert ez alá pakolok be, és eddig csak nVidia VGAk érkeztek, meg alaplapokat cserélgettem, azokat jól bírta. Most a 5970-ek után van ez.
Nem volt egy különösen nagy összeg, de azért működhetne... a 8800Ultráim is a vitrinben megdöglöttek a semmittevésben. 3ból 1 hibátlan, a másik hébe-hóba a harmadik meg....
Majd beleteszem flymi pakkjába, neki úgyis mindegy mit küldök, mindennek örül. -
quailstorm
félisten
válasz
envagyok #57246 üzenetére
Nem nagyon tudok most teszteket, de kb. igen. Legalább azonos lenne.
-
quailstorm
félisten
válasz
envagyok #57244 üzenetére
Elhiszem, de lehet CPU-ból jobb lenne a PhysX és ez nem vicc. Attól függ mi van mellette.
De fenn leírtam. Ha PhysX kártyát akarsz, tedd bele, ha plusz teljesítményt, akkor ne ettől várd.
Ezt az oldalt ajánlom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- World of Tanks - MMO
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest