- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen GPS-t vegyek?
- Honor Magic4 Pro - varázsolj nekünk valami szépet
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#94257664 #59867 üzenetére
Azt a vmm32- őt akkor kipróbálnám
. Sztem bedobhatod nyilvánosba, elvileg az nem szabályellenes, akinek van jogtiszta Win98- a, használhat patcheket simán. Nyitott felhőm/ftpm nincs most, a patokat feltölthetnéd valamelyik felhőbe, megosztással, feltéve ha nem jogvédettek, de általában ezek free cuccok.
-
válasz
#94257664 #59862 üzenetére
Ha...én utoljára az egyik S462- es gépemmel próbálkoztam, feltettem az állítólagos ram-kiterjesztést a Win98UOSP- ről, majd belepakoltam 1GB ramot, de szépen az első indításnál kiírta, még a boot alatt, hogy elfogyott a ram
. 512- vel meg simán működik. Itt végülis lekezelte, nem fagyott bele, csak megállt, újraindítást kért.
-
válasz
#94257664 #59860 üzenetére
Az MSconfig limit nem használ, valamint semmilyen fellelhető recept sem, alaposan körüljártam, próbálgattam. Ki kell azért próbálni mindegyik ramot, egyenként memtest, lehetőleg másik gépben, végülis az is lehet hogy valamelyik meghibásodott ha EComstation alatt is gond van. Tuning van ?, -visszaállítani mindent alapra...
De az biztos hogy a Win98 nem fog menni semmilyen módszerrel 512MB feletti fizikai rammal
-
válasz
#94257664 #59858 üzenetére
Win98 alatt nem szabad 512MB ramnál többet használni (már sokszor írtam). EComstation filerendszerét is szétvágta
, egy disken vannak 2 partíción, vagy külön vinyókon ? FAT32- re megy az EComstation is (vagy HPFS) ? Mert ha annak a filerendszerét is használod Win98 alól 1.5G rammal, akkor szétzúzza azt is. A hiba alattomos, van amikor felmegy műkszik, aztán hirtelen rosál, van amikor nem is települ, az első restartnál már kékhalál.
-
arn
félisten
válasz
#94257664 #59816 üzenetére
Az ok... engem az erdekelne, ha kinabol jon, a vegen miert egy xedik orszag van forraskent megjelelolve? A salamon szigetek kicsit messze van kinatol es europatol is.
A konteneres szallitasrol en olyat is hallottam, hogy csak az alkatreszeket pakoljak be, aztan a hajon takoljak ossze a cuccokat.
-
válasz
#94257664 #59571 üzenetére
Az Arachnot ismerem ezek közül, de kipróbálom majd a többit is. Az utóbbi időben néha szakítottam én is időt a midizgetésre. Versenyzők, hardver és szoftver szinten : Audigy2NX, Audigy2ZSPPro, X-Fi Fatal1tyPro, Coolsoft, régebben meglévő fontok, újabban talált fontok, régi és újabb különleges minőségű de kis méretű midik.
Nálam a sorrend (zene és játék esetén is):
1 : CoolSoft + Arachno
2 : Audigy2NX hardveres + Arachno
3 : Az összes többi variáció nem eldöntött sorrenddelA Musyng és az Evanessence azért a legjobbak de méretük miatt retro gép hardveres soundfont kezelőibe nemigen betölthetőek.
Ezekből : CoolSoft + SF2- ők + demo midik, összeállítottam egy csomagot, ha érdekel, vagy bárkit : [link]
A screenshoton a kedvenc retro, a Doom1 (ZDoom változat) zenél éppen a CoolSoft- al
-
flymi
addikt
válasz
#94257664 #58499 üzenetére
Kösz a linket, mindjárt szedem is. Gondolom van single player mód benne, már nem igazán emlékszem, elég rég volt. Vagy ez már egy remastered verzió csak multira?
Starcraft Brood War-hoz jött meg a kedvem, régen suli után a számtechteremben órákig nyomtuk. Jó muri volt, jó rég is volt. -
r0b3r
senior tag
válasz
#94257664 #57507 üzenetére
Arra a TexElec ReSound OPL3-as adlib klónra gondolsz? Azt nézegetem én is, tetszene is, de mivel összerakni nem tudom, egyben meg drága, ezért egyelőre még tolódik. De lehet, hogy megrendelem és összerakatom valakivel. Két ötletem máris van, hogy kitől lenne érdemes megkérdezni.
-
-
-
flymi
addikt
válasz
#94257664 #56897 üzenetére
a végén nagyon kis része köt ki az ott dolgozóknál -> Ugyanmár... Az éves záró egyenlegtől függ, hogy Balira vagy csak Mallorcára mennek a főnökök nyaralni. A dolgozóknak meg rendeznek egy év végi bulit (főnököknek ottalvós, titkárnő ba**ogatós) ahol leihatják magukat, aztán el van rendezve.
-
válasz
#94257664 #56703 üzenetére
Nem lesz könnyű mutatvány. Nekem a 3 talán leggyakoribb típus van, Classic, MAX, PnP, de ezeknek is már horror ára van (kivéve szerencse esetén).
A MAX- ot hallgatom most, a maszek WDM driverrel brutál jól szól a PCM, MP3, game. A hullámtábla nem natív, de így is jó a Rolanddal. Natívra meg mellette van az SB AweGold, van egy GUS fontom, rátöltöm azt
.DOS alatt natívban mégjobb. Mikor összeraktam a gépet az Ultramid emu esetén nem volt az igazi, most avval is kiválóan szól, belőttem.
Win alá az utolsó hivatalos driver nem WDM sajna, felejtős, meg kissé instabillá teszi a kernelt is.
-
-
Bile Demon
őstag
válasz
#94257664 #55604 üzenetére
Akkor ki fogom próbálni a "kézműves" kártyát.
Összenéztem netes képekkel, és csak olyan alkatrészek hiányoznak róla, amik a többin is ki vannak hagyva.bacsis:
Az a Win98 SE beépített médialejátszója?
Kipróbálnád, hogy az AWE32 (620)-as eszközre működik e rendesen MIDI a lejátszás, ha félig leveszed a MIDI hangerőt és egymás után elindítasz MID lejátszást? -
r0b3r
senior tag
válasz
#94257664 #55163 üzenetére
Nálam is most forog az X-Akták...
PIII, Sil PCI Sata Raid kártya, Sata vinyó. Win95, 98, ME szépen települ rá, a WinNT4, Win2000, XP pedig nem látja a vinyót és kilép a telepítőből. Ha pedig vinyóról bootolok, és a telepítő Cd ...\i386\winnt.exe parancsával indítom a telepítőt, akkor felmásolja szépen a vinyóra fájlokat, tervezett újraindítás és a következő betöltéskor kékhalál. Futtassak chkdsk /f-et... köszi...
-
arn
félisten
válasz
#94257664 #55082 üzenetére
A guspnpn tiltsd le a nem hasznalt eroforrasokat, amugy eleg neki egy irq es dma. Ezeket jelold ki a biosban.
Pl 240, irq7, dma3 jo szokott lenni.
Eloszor probald egy kartyaval felrakni a liveot, allitsd be az sb16 emulaciojat - inkabb ezzel utkozik, es nem az sbliveal magaval. Pl 220, irq5, dma1,5. Rakd vissza a gust. Az eredeti liveware3 csak a 99es elotte megjelent liveokat tamogatja, mindenfele oemet nem (5.1 csak 2000ben jelent meg).
Nalam harom kartya van a p3ban, guspnp, awe32, live. Kifogastalanul megy mindegyik, win alol a liveot hasznalom, dos alol a masik kettot. A 486ban gus, sbpro2, rap10 is ment dos alatt parhuzamosan.
-
jokeph
nagyúr
válasz
#94257664 #55093 üzenetére
Ha valamelyik eszközöd nincs meg, elképzelhető hogy igen, "összeakadtak" egymással.
Az eszközök hajlamosak "verekedni"az IRQ-ért, ami azt jelentette nálam, hogy 2 eszköz is ugyanazt az IRQ-t akarta, amiből meg az lett hogy az egyik eszköz WIN alatt nem volt meg.
DMA-val nem kellett foglalkoznom, szerencsére. Nem is tudom, azt lehet e szabályozni.
Régen volt már 2000. év...
-
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
#94257664 #55069 üzenetére
Na azzal segíthetnél majd, ems-ssel bajban vagyok, hiába megy az emm386, nem megy. Kiírja hogy Ems hiányzik neki.
Arn: nincs MT32-m. Ennyi. Dosbox nekem sose megy úgy ahogy kéne neki. A munt szép és jó. Sokkal jobb NEKEM egy wavetable awe64-ggyel vagy Gravis+megaem, mint egy opl. -
siti
őstag
válasz
#94257664 #54544 üzenetére
inkább 70-80eazért annyira nincs elszállva (bár ez teszteletlen)
-
envagyok
veterán
válasz
#94257664 #54407 üzenetére
A bios update délután megvolt...
Sajnos nem segített.
Egyébként a 440bx más lapokban kezeli a nagyobb sima ramokat, nem?
Már nem emlékszem, pedig volt abit bh-6 nekem nagyon nagyon régen.
Most néztem a BH6 manualt, abban nem írja, hogy csak az ecc ramok mennek 256 megásban.
A drivert mindjárt megpróbálom. -
flymi
addikt
válasz
#94257664 #54208 üzenetére
Anno meg akartam venni, mikor még működött, aztán valamiért elmaradt. A srác azt mondta egyik nap aztán már nem kapcsolt be, így lehet hogy döglött, ezért grátisz adta. Majd meg kell skubizzam, de azt mondta a füst még benne van.
Az Asrock dual lapon Intel stock hűtő van!Gyalázat!
-
-
quailstorm
félisten
válasz
#94257664 #54140 üzenetére
Hát ja, meg még lehetne napestig sorolni őket.
Lényeg, hogy valami olyan kell, ami nem atom buta (IceVM kiesik), viszont abszolút semmi effektet, scrollt, semmit nem használ.
Tekintve hogy hardvergyorsított kompozitálás és CPU erő sincs, de a RAM se árt, ha alacsonyan marad.XFCE még GeForce FX-en se pattogós, de elviselhető. Úgyhogy az nagyon messze van attól, ami egy Matrox G200-on oké lenne reszponzivitás szempontjából.
De ha belegondolunk mennyire fapad volt a W98, még egy ablak arrébb húzásánál is csak a keretet vitte amíg el nem engedted. Ehhez képest XFCE az viszi rendesen és még GTK is.
-
Tothg86
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 11400F - 4.4 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest