- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
quailstorm #54134 üzenetére
Miért keresed a leggyengébbet ?
-
zoltanz
nagyúr
válasz
quailstorm #54114 üzenetére
"Ha az nagyobb felbontás, mint a natív, skáláz. Ha kisebb, akkor is.
"De ennél kisebbek is lettek a betűk mikor nagyobb felbontásra állítottam.
-
Laraxior
titán
válasz
quailstorm #54108 üzenetére
Van egy olyan érzésem, hogy jobb ha elkezdem a többi RoG lapot is lebontani és újrapasztázni, ha még nem késő.
Érdekes, bár nem láttam még X38-as chipsetet ezen kívül, de furcsa, hogy van rajta kupak.
Mert van egy P35-DS4 alaplapom, ami régebbi mint ez az Asus, ott is kemény volt a paszta, de mégse volt ennyire odagyógyulva. Talán a chipnek az a tükrös felülete nem ilyen vészes, mint ez a kupak. -
válasz
quailstorm #54102 üzenetére
Nem az ilyen jó minőségű cuccokra gondoltam, hanem ahol ilyen betonpaszta van.
(#54105)
Csak a sniccerrel vigyázz mert könnyen elpattan egy ilyen művelet közben
-
válasz
quailstorm #54094 üzenetére
Kaparni nem is kell. Éles penge ráfektetve a lapra nem karcol. kb úgy kell csinálni, mint a klasszikus borotvával és legyen annyira éles is az eszköz.
-
Alpi.
addikt
válasz
quailstorm #54094 üzenetére
-
laskr99
addikt
válasz
quailstorm #54087 üzenetére
Én nemrég vágtam le a pasztát egy P4 proccosról. Mondom ez min csillogott, Sanchezsa mlndja mellettem mert száraz. Ahogy alányúltam a pengével pöndörödött fel, mondom egy sima paszta nem pöndörödik mint a fém.. Alatta nem karcoltam meg de jó nehezen lejött.
-
Alpi.
addikt
válasz
quailstorm #54089 üzenetére
Bármennyire összeáll, a tükörsima rézblokk-rol le fog pattanni.
-
Tim82
félisten
válasz
Én tényleg nem pengéznék
Lehet fogselymezni is.
-
Laraxior
titán
válasz
quailstorm #54089 üzenetére
Kb ahhoz hasonlítanám igen.
Nagyon masszív egy valami. -
Alpi.
addikt
válasz
Nem egyről szedtem már le ilyent. Ezek szerint erős vagyok, pedig azt hittem, nem.
-
r0b3r
senior tag
válasz
quailstorm #54034 üzenetére
Már az enyém, ezt még az eladó fényképezte a vaterára, csak most hirtelen nem volt másik képem.
Miután megkaptam már másnap el is pucoltam az elemet és lemostam az oxidot.
-
envagyok
veterán
válasz
quailstorm #53997 üzenetére
És nem teszteléshez, esetleg theermal pad?
Ezt láttam:
[link] -
envagyok
veterán
válasz
quailstorm #53995 üzenetére
Van tapasztalat, hogy melyik pad-ot, és pasztát érdemes venni?
Esetleg linket tudtok adni?
Aliról, gearbestről már rendeltem.@flymi: kerestél régen BGA-s javítási lehetőséget, most láttam ha-n eladó bga-zó gépet.
De jó lenne ha vki megvenné, aki ért is hozzá.
Lenne munkám rá annyi, hogy hamar behozná az árát. -
MolnárKrisz
csendes tag
válasz
quailstorm #53845 üzenetére
Köszönöm a választ!
Arra lennék kíváncsi, hogy megoldható- e az, hogy egy configgal S3 Savage4-től Radeon 9700-ig minden kártyát alaposan le tudjak tesztelni?
-
Tamás9x
őstag
válasz
quailstorm #53862 üzenetére
Igen, nézegetem is őket eddig sajna csak a lvds-ben buktak meg, reménykedem az eredetil lapban, háátha... mert nem sok kedvem van a rendszert babrálni, hogy elinduljon újra a gép. Na meg persze jó lenne eredeti állapotában
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
quailstorm #53845 üzenetére
Milyen deszkat hasznalsz sis 650-el?
-
r0b3r
senior tag
válasz
quailstorm #53828 üzenetére
Olvastam róla, de még nem próbáltam. Mondjuk most már mind1, mert megy a cd a 386-on.
-
r0b3r
senior tag
válasz
quailstorm #53820 üzenetére
Igazából csak a lustaság... hálózat van, vezetékes meg wifi is, csak a win98 vs. win7 miatt még nem volt kedvem nekiállni. De lehet, hogy csak egy xp kellene a P3-ra, de ahhoz meg nincs szalagos háttértár driver.
A pendit egyszer próbáltam, nem ment 98 alatt, így nem foglalkoztam vele tovább. A többi gép fontosabb most.
(#53818) DarthSun
Cd-Rom működik!
-
zoltanz
nagyúr
válasz
quailstorm #53750 üzenetére
Én a 100 GB alattit néznék, de nem vagyok benne biztos.
arn
Azokhoz a procikhoz még ritka volt az SDRam nem? Gyorsabb mint az Edo-val?
-
válasz
quailstorm #53693 üzenetére
Nyúzott 20+ éves Commodore szalagokat pár próbálkozással vissza lehet tölteni. VHS hajladozik, de felismerhető. CD-k DVD-k fele olvashatatlan.
Kellene egy jó kis alámondásos XXX demózni a mai fiataloknak ahogy fahangon: Igen, még, gyorsabban...
-
RexMaximus
senior tag
válasz
quailstorm #53693 üzenetére
Pinyoban meg mindig van egy adag VHS-em es "bakelitem" is. Konnyen lehet, hogy tulelik az osszes digi kutyut amim akar ma is van - es nem is maiak ugye
-
flymi
addikt
válasz
quailstorm #53646 üzenetére
Az első kártya amiért fizettem az egy Galaxy 9500GT volt.
Korán érő típus voltam, előbb vettem kezembe a p*csöm, mint a klaviatúrát.Van egy SL3BN PIII procim, Katmai 533B/512/133/2.0V S1 Malay. Ez elég jó? Azt hiszem a B verziósból csak egy erősebb volt nála a 600MHz-es.
Megjött a csomag, amiben az Abit BH6 van, ez volt mellette meg egy átalakító, amiben egy másik procc van, mindjárt leveszem a bordát a prociról és szeretnék meglepődni.
Egy ATI Rage 128 Pro is mellékelve van hozzájuk. Egy fél Fury Maxx. -
válasz
quailstorm #53630 üzenetére
Igen, az Aida GPU menüpontjával megoldható az igazoló kijelzés.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
quailstorm #53580 üzenetére
nekem is volt a kezem alatt nt4, mondjuk futott is rajta ez-az, kethetenkent kotelezo volt rebootolni, mert kulonben lerohadt az egesz. es nem dzsunka cuccon futott, a bank nem sajnalta, intel gyarmanyu lapok voltak a gepekben, pentium vagy pentium pro procikkal, dual socket, miazmas.
azonkivul meg erosen vicces, hogy sp4 -ig lehetett remote nukeolni siman, ugy, hogy egy megosztast sem csinaltal, szivattuk is egymast rendesen. sot volt ahol osztogattak ilyen "blue screen master" fokozatot felhasznalonak, mert mindig talalt valamit,amivel ki tudta utni a workstation verziot.
talan nem veletlenul azota is minden windows ugy jon ki, hogy nem hianyzik a marketinganyagbol az "ez meg az elozonel is stabilabb" szlogen. -
jokeph
nagyúr
válasz
quailstorm #53580 üzenetére
+1
Cégnél a kiszolgálókon NT4 volt, a beültető gépek programváltó PC-in meg OS2Warp futott, szintén atomstabilan.
W95-öt nem is jegyezték.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
quailstorm #53507 üzenetére
"NT4.0 egy atomstabil munkaállomás és szerver OS volt,"
valamiert elkapott a rohogogorcs.
-
flymi
addikt
válasz
quailstorm #53560 üzenetére
Win98SE build.
Asus Tusl2-c
1400MHz Tua
256MB ram
80GB Seagete hdd
FSP 350W
Ati Rage Fury Maxx -
r0b3r
senior tag
válasz
quailstorm #53503 üzenetére
bíztató...
akkor marad a 98SE
-
jokeph
nagyúr
válasz
quailstorm #53456 üzenetére
Nagyon meggyőző.
Ebből az is lejön, hogy a DOOM fejlesztői tudnak valamit (a GTA sorozathoz még mindig kell a kalács).
-
snecy20
nagyúr
válasz
quailstorm #53303 üzenetére
Hovertank és Catacomb3D jó meglátás, azért nem mondtam őket, mert nekem kimaradtak.
Eszembe jutott egy autós játék, akkoriban nekem kiemelkedően látványosnak tűnt még az NFS III tükrében is:
-
snecy20
nagyúr
válasz
quailstorm #53293 üzenetére
Hát, ne tudd meg mekkorát néztem 2002 őszén amikor elkezdtem a műszaki szakközepet, 3 számtech terem kb. 80 géppel, vadiúj 1.7-es Celeron + 256MB RAM + Geforce4 MX 440-es egyengépekkel, szinte űrkorszak volt ez iskolai szinten, azon a nyáron volt náluk a nagyberuházás... vagy fél évig azt se tudtuk milyen játékokat próbáljunk ki a gépeken suttyomban, aztán egyszer egy óraközi kéretlen C&C Renegade lanozás elhozta a népharagot...utána már úgy indultak az órák, hogy az utolsó 15 percig be se lehetett őket kapcsolni.
-
snecy20
nagyúr
válasz
quailstorm #53276 üzenetére
Ott már nem is csak a látványbeli anomáliák a gázosak, hanem a játszhatatlan sebesség bizonyos jelenetekben. Ha meg egy Athlon XP-vel vagy egy Pentium4-gyel hozzuk össze a TNT2-t, az már időben nem autentikus.
Yutani
A GF2 MX vitte, emlékeim szerint a leggagyibb 32MB-os MX200-on voltam kénytelen játszani vele, és bírta.
-
válasz
quailstorm #53276 üzenetére
Asszem a leggyengébb kártya, amin próbáltam anno, egy GF2MX volt. A kiadáskor már ugye az FX-ek, aztán hamarosan a GF6-os sorozat is kijött, de mondom tesztképpen megnézem egy GF2MX-szel. Meglepő volt, hogy egész jól futott, nyilván DX7-es módban. Asszem Ravenholm pályát próbáltam ki vele.
-
snecy20
nagyúr
válasz
quailstorm #53274 üzenetére
DX6 alatt is vállalhatónak tűnik.
[link] -
snecy20
nagyúr
válasz
quailstorm #53267 üzenetére
Hát ez van. 2035-ben valószínűleg nem fogunk elhasalni a 3DMark TimeSpy és FireStrike benchmarkoktól, meg már kb. semmitől, ami ebben az évtizedben látott napvilágot.
-
arn
félisten
válasz
quailstorm #53257 üzenetére
Pedig a 2001 eleg overkill volt latvanyra a maga koraban
a pixelshader talan csak a dx9es jatekokkal valt elterjedte az evtized kozepen, es az utolso igazan elleejtos 3dmark latvanyra, ami megelozte korat. Mongy demoscene szeru demo, talan a 2000 volt az utolso, nekem a 2001 mar inkabb techdemo volt. 2000ig, a mindenki kartyaja elsa gtsig egy aktualis 3ds kartya a hozza megfelelo geppel nem sok embernek volt.
Bar en is mindig a techdemokat ereztem a leghamarabb elavulonak, mert a technikai reszen hamar tulleptek akkoriban. Nekem ami a mai szemmel is szep, az az ati 9700 techdemoi, egy hl2vel meg barmikor eljatszom ugy, hogy apam de jol nez ez ki meg mindig... a crysis nyitojelenetei ma sem rosszak.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Technikailag biztosan bele lehet kötni, de akkoriban kb. örültünk hogy ilyet látni már PC-n, és egy átlag vas megbírt vele. DirectX 8.1 korszak, mit vársz?
Akkoriban azt hiszem V3-ra futotta csak, még azon is kinézett valahogy, még ha diavetítve is, hát még Geforce2-kön. -
quailstorm
félisten
válasz
Visszavonom, hogy mozgásfázis-csökkenés lenne. Kikockázva nincs nyoma, a mozgó kamera csapott be.
Közel távol, mindig számolja a forgatást, akkor is ha el lehetne csalni. Lényegében ez több száz kb. 30°-os kitérésű csillapítatlan inga.
És egyúttal ez vele a baj, mert benchmarknak lehet hogy jó, de egy fa a szélben marhára nem így mozog. Erre mondtam hogy csúnyán öregszik. -
juliabrilke
veterán
válasz
quailstorm #53235 üzenetére
Gondolom akkor Windows 2003 is ok.
Sok ram lesz a gépben,ezért is kellene x64, de XP-ből csak 32 bites verzió van. -
arn
félisten
válasz
quailstorm #53153 üzenetére
-
válasz
quailstorm #53155 üzenetére
Kess off nincs, kessel csak korlátozott címtartományt, valamint úgy tudom hogy mozgatni is tudja a lefedett ablakot, de az sem elég a sebesség tartásához. Az a táblázat jó, látszik hogy a WT, WB mód is befolyásolja ezt.
-
válasz
quailstorm #53153 üzenetére
Annál nem mert a prociban van a teljes L2 kess, más módon kommunikál a chipsettel, nincs tagram, mely befolyásolná a címterületet. Ha lassúnak találod, valszeg más oka van.
- a kesselhető terület nagysága SS7, S7, S5, S4, 486, 386- ban korlátozott, az alaplapi kess mérete befolyásolja.
-
flymi
addikt
válasz
quailstorm #53133 üzenetére
A régi kondik eltávolításához kell ónszippantó is? Még nem csináltam ilyet, azért kérdezem. Vezetékek forrasztása egyszerűbb mutatvány, mint egy aprócska kondi cseréje.
-
flymi
addikt
válasz
quailstorm #53130 üzenetére
Ilyen forrasztóállomás megfelel a célnak? Tecsóban vettem ákciósan, mert ami itthon van, annak túl vastag a hegye, kábé 20 éves és ugyanennyi idő kell neki, míg egyáltalán langyos lesz.Igazából vezetékek forrasztásához vettem (ventilátor, molex, stb..), de lehet bele kéne kóstolnom a kondizásba is. Már említettem azt hiszem korábban, hogy van egy Leadtek A170-es lassítóm, az összes kondi púpos rajta, talán 1-2 már ki is szőrösödött. De lehet valami döglött cuccon kéne először a technikát elsajátítani és maszatolni.
-
laskr99
addikt
válasz
quailstorm #53125 üzenetére
Átlagban egy újrakondizás mennyibe fáj?
-
RexMaximus
senior tag
válasz
quailstorm #53115 üzenetére
Ilyen koru tapoknal erdemes megnezni hogy milyen allapotban van belulrol az biztos. Viszont egy jelentos elonyuk van a jo tapoknak a kodeganyokkal es tarsaikkal szemben, ha elhalaloznak nem rantjak magukkal a gepet.
A kekrol ez nem volt elmondhato sajat korukban sem. A narancs ilyen tekintetben sokkal jobb volt (statisztikailag
).
-
válasz
quailstorm #53115 üzenetére
Szemre még jónak látszanak nálam mind a négyben, egy 300- as, három 350- es, az egyik 350- est viszont felújíttattam, abban cserélték a kondikat is.
(#53116) r0b3r : nem lehet tudni, legjobb lenne az AT tápokat is felújíttatni, bár sztem jól bírják, kisebb az áramfelvétel.
-
válasz
quailstorm #53047 üzenetére
szolg. közl: vaterán van egy slot1 s370 átalakító. Ha valakit érdekel csapjon le rá nekem vár van egy dobozos verzió.
-
arn
félisten
válasz
quailstorm #53024 üzenetére
Fogalmam nincs milyen kabelem van, 5 euroert vettem becsben. A ritka hanging bugon kivul total hasonloan szolt az sc55 blasterrel, mint a rap10. Az mt32 is jonak tunik elso blikkre rap10en keresztul, de csak a youtubeos videokon hallottam eddig mt32ot.
Ez igy franko kombo
sbpro, gus, opl3, roland gmidi es mt32 egy gepbol.
-
arn
félisten
válasz
quailstorm #53022 üzenetére
Hat nem volt olcso... sajnos nagyon megindult az ara felfele, de amennyiert az ebayen vagy az amibayen mennek, ahhoz kepest jutanyos. Eleg diplomatikus voltam?
Jo motyo az sc55 is, bar inkabb a rap10et favorizalom. Epp tegnap jottem ra, hogy a rap10 amellett, hogy tolja ki a gmidit, meg az sc55re is tovabbkuldi a midiporton, igy nem kell sb16, maradhat az sbpro. Dx4ben nemtom hogy fog menni uart midivel, de max kiprobalom a softmput.
-
válasz
quailstorm #52897 üzenetére
Ha az ottani célnak megfelel, végülis jó az, 0- ról újraírni nehéz/időigényes lenne.
(#52898) sanchezsa : az a gond ilyenkor hogy távolról nem látni pontosan, nehéz a diagnózis
(#52899) laskr99 : tipikus hiba, a lapot kiszereléskor nem emelik meg, a távtartó pedig lekarcolja
-
válasz
quailstorm #52890 üzenetére
Ennyire szigorúan önkritikus ne legyél magaddal szemben
, az emberek jórésze örülne ha annyit tudna mint Te.
(#52894) sanchezsa : a lapot nem ismerem, csak tippet adtam, az elemgond fennállhat annál is
-
válasz
quailstorm #52885 üzenetére
A félreértelmezés fennállhat
, nem értek egyikhez sem...
Több platform, univerzális, az kétségkívül a jó oldala.
-
válasz
quailstorm #52877 üzenetére
Nem könnyű feladat a portolás. Meg egy új embernek egy nem általa írt kódot átnézni, megérteni, elismerem. Nekem a régi saját kódomat is alaposan át kéne néznem újra hogy bővíteni/módosítani tudjam. NET/HTML- hez nem értek, de azt azért látom hogy egyre nagyobb erőforrást kér pld a YB is. Mondjuk ezeket tényleg hosszadalmas lenne gépi kódban, de azért kicsit jobban optimalizálhatnák.
-
válasz
quailstorm #52874 üzenetére
C, Pascal rutinokba is ágyazható assembly kód. Win alatt mondjuk Delphi vagy egyéb nemtom, de gondolom ott is. Az assembly betétek szépen, külön rutinkönyvtárakba rendezhetők, az eljárásoknak hosszabb nevet adva meg lehet csinálni áttekinthetően. A fő programág mehet magas szintű nyelven, a kis gépi kódokat meg be lehet rántani a megfelelő helyre.
-
válasz
quailstorm #52839 üzenetére
Igen, R7000- et, sok évvel ezelőtt is már olyan ritka volt a PCI változata hogy valami 3,5K- ért vettem, haveri áron ( vadi újat ). 486- ban nemtom mi a legerősebb PCI ami megy, a R7000- em nem indul benne az tuti, kipróbáltam több lapban is, PPro mellett viszont nyerő. Valamint R7000- hez nincs driver sem Win3.11 alá.
(#52840) arn : P1- be : S3Virge GX2 AGP, a másikban pedig Voodoo3 van. Az rendben van hogy mi már beszereztük a szükséges PCI kártyákat, de mit fognak tenni a jövő retro kedvelői a 486- ba ? Kikopik, nehéz lesz hozzájutni, az öregek kiknek még lesz, nem válnak meg tőle, vagy ha mégis, drágán adják majd.
Az a retro sarok mitől olyan jó ? Nem szeretek nagyarcoskodni de az enyém jobb
-
laskr99
addikt
válasz
quailstorm #52836 üzenetére
Én szoroztam a 256-ot 16-al
Ma is tanultam valamit
-
laskr99
addikt
válasz
quailstorm #52833 üzenetére
Akkor lehet kicsit elszámoltam
alliance as4c256k16eo-50jc van rajta.
-
erer1000
őstag
válasz
quailstorm #52736 üzenetére
hát nekem most lett vége a türelmemnek, mert álmos vagyok.
1 óra 30 perc kb. 0.12pont lett
úgyhogy meg kell dolgozni a 0 közelivel rendesen
-
válasz
quailstorm #52694 üzenetére
Szerintem azt nem árulja el, nekünk kell kitalálni, az is a játék része.
-
arn
félisten
válasz
quailstorm #52621 üzenetére
modulokat is hallgattunk rajta
sot, demo is volt speakeren.
-
válasz
quailstorm #52621 üzenetére
Ezt jó tudni! Köszi!
Ha már emberi beszéd, arra is emlékszem hogy C64-re a két joystick portra lehetett kötni mikrofont és fel lehetett venni beszédet. Illetve program is volt amivel gép is tudott beszélni. -
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #52589 üzenetére
Com-port átalakítóssal vigyázni kell. Mert ha nem golyóst használsz, nem biztos hogy menni fog.
-
jokeph
nagyúr
válasz
quailstorm #52583 üzenetére
Szép halmaz.
Most felködlött, anno a Soltek Barebone (S462-es platform volt, teljesen alu házban), használtam AT-s billentyűzetet ps/2 átalakitóval, WAR3+TFT LAN partyban tökéletesen szuperált.
Az az USB-PS/2 egér+bill. kombó átalakitóm is van, most is használom a műhelyben, gép épitésekor párszor jól jött (pl. Intel DQ35 JOE alaplapon nuku ps/2, csak USB port).
-
jokeph
nagyúr
válasz
quailstorm #52579 üzenetére
Az addig megvolt, hogy fizikailag tök más a COM (volt COM-os golyós egerem, és jól ment a PII-es Acorp 6BX81-es alaplappal) és a PS/2 port.
Ez már igen.
Köszönöm a kimeritő és részletes választ.
Másoknak is hasznos lesz még.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
quailstorm #52543 üzenetére
Nativ felbontas legtobb 17 es 19-nek ugyanaz. Emiatt inkabb a 19 mellett dontottem. Ez egyebkent egy egeszen hasznalhato meret a mai napig mar.
-
arn
félisten
válasz
quailstorm #52509 üzenetére
vlbs trio64?
-
flymi
addikt
válasz
quailstorm #52505 üzenetére
bármelyik dobozba nyúlok itthon, S3 -> Mert mazochista vagy.
De ha már tele vagy S3-akkal megnézhetnéd azokat a dobozokat, nincs-e köztük működő Savage 4 Pro, Savage IX vagy Savage 2000...laskr99: Dobj privátot, megbeszéljük.
-
flymi
addikt
válasz
quailstorm #52501 üzenetére
-
RexMaximus
senior tag
válasz
quailstorm #52501 üzenetére
"hányat lehetne a magyar piacon ennyiért eladni..."
kb sehanyat
. Kiveteles alkalom lehetett. Olyat mondjuk en is csinaltam, hogy vettem valami olyasmit piaci aron felul amit megegyezett egy olyan alkatresszel amim volt regen, es ritkan fordul elo. Ha monetizaljuk az idonket, akkor igazabol a keresgeles sincs ingyen
.
-
válasz
quailstorm #52498 üzenetére
Talán mert tele van RAM-mal?
Talán mert kamu accounttal rálicitált a vevőjére?
Talán mert ma már minden "szemétért" ilyen pénzt adnak?Lényegtelen...
-
válasz
quailstorm #52498 üzenetére
Ha van két lelkes ember, akkor el tud szállni az ár rendesen.
-
laskr99
addikt
válasz
quailstorm #52488 üzenetére
Mit mentsek róla, mi lehet értékes? Cache?
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #52481 üzenetére
Legtöbbször alapból benne vannak a driverek a rendszerbe. Jók ezek a Silicon vezérlők.
-
laskr99
addikt
válasz
quailstorm #52475 üzenetére
Kicsit jobban szétszedtem egy teljes kép:[link]
-
laskr99
addikt
válasz
quailstorm #52475 üzenetére
Ez kompletten anyám oktatós gépébe volt... ezen tanult kamion kreszt
Azt mondta ha szétszedem halott vagyok, mert egy működő gép. Amíg nincs lementve valahogy az IDE HDD-ről a kb 60 giga kép addig az szent és sérthetetlen. Anno 15 ezer forintért lett véve 10 éve
-
laskr99
addikt
válasz
quailstorm #52472 üzenetére
-
jokeph
nagyúr
válasz
quailstorm #52472 üzenetére
Biztos hogy van, ott látok 2-őt a gombelem alatt, a kábel mögött lehet még 2 csati szerintem (875 esetén) takarásban.
Mivel 4 GB ram van benne, ha igaz, akkor ez vagy 865 vagy 875 chipsetes, 4 GB ramot csak ez a 2 intel chipset tudott kezelni anno.
A 865 és a 875-ös chipsetek tartalmaznak integrált S-ATA I. vezérlőt már.
-
válasz
quailstorm #52408 üzenetére
Tehát ami lényeges lenne hogy com>optikai usb egérre, vagy akár ps2 optikaira, bármilyen átalaktás nem lehetséges.
Akkor marad az 1 db brand 486- osom, melyen van ps2 egér és bill kimenet, ps2 egereket spájzoltam tartalékba, persze com golyós is van jópár, de az optikaival ki lehet védeni a por okozta hibákat, a golyóst gyakran kell tisztogatni hogy megfelelően működjön.
-
arn
félisten
válasz
quailstorm #52408 üzenetére
megoldani gondolom mindent meglehet - pl aktiv eszkozzel taplalod, ami a ket port kozott kommunikal, csak kerdes hogy erre van e vmi realis igeny, hogy letezik e ilyen eszkoz.
-
jokeph
nagyúr
válasz
quailstorm #52370 üzenetére
Lehet csak én voltam mázlista vele.
Utána GeForce 2 GTS jött 32 MB-al, hát az kenterbe verte, nemcsak az S3-at, de a mindenféle TNT, MX verziókat is.
400-as cerka helyére meg beugrott a PIII 450 Katmai Pentium+256 MB SD Rammal.
-
jokeph
nagyúr
válasz
quailstorm #52366 üzenetére
alkalmazás szinten ? Vagy OS ?
XP-vel még használható volt.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
quailstorm #52362 üzenetére
Igen jó pár éve emlékszem még tábla csoki árban mentek a Voodoo-k, nemrég eladtam egyet, 1 percen belül jött 5 üzenet, hogy mikor jöhetnek érte.
A Vanta/ TNT M64 elég kommersz, (mondjuk nekem a Voodoo is, már elég sokat teszteltem velük, de mivel az volt ez első 3D karim azzal elfogult vagyok).
-
zoltanz
nagyúr
válasz
quailstorm #52358 üzenetére
Matrox Millenium G200 8MB ez is jó, de hangyányival gyorsabbat gondoltam.
Matrox -hoz van OC -hez utility (lehetőleg gyári)?
Proci az olyan ~400 MHz Pentium II Slot1 lesz, VGA nehéz ügy, vagy ebbe keresek +8MB-ot, ami tetszik az ritka, meglátjuk mihez lesz szerencsém: Voodoo I-II, Rush, Banshee.
Ez is jó:
ATI Rage Mobility 128 16MB: -
flymi
addikt
válasz
quailstorm #52326 üzenetére
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #52326 üzenetére
TnT még Detonátoros nem? C4es steppinges procval XD Dinamyt S3-as kártyával xD .
-
flymi
addikt
válasz
quailstorm #52324 üzenetére
Nvidia honlapjáról való a driver. Tudnál írni pontos driver számot, melyikkel próbáljam?
53.03 driver Riva TNT-hez való nem? Hogy jöhet hozzá bármelyik MX? -
zoltanz
nagyúr
válasz
quailstorm #52082 üzenetére
Pedig egy kis szín volt a piacon, ahhoz képest a 90-es években mennyi proci gyártó volt, jól kinyírta őket a "verseny"...
-
válasz
quailstorm #52058 üzenetére
A 3DM2001- ben 405 lett a legkisebb eredménye lolo799- nek, akkor őt megelőztem a 358 pöttyömmel
-
laskr99
addikt
válasz
quailstorm #52022 üzenetére
Sajna arra most nincs keret. Csak ami a gépekben volt olvasó az van+floppy. Holnap a fenti módszerrel megoldom a dolgot.
-
laskr99
addikt
válasz
quailstorm #52020 üzenetére
Majd tervezek usb floppyt venni. Van 3 XP gépem amit tegnap szereztem. Mind kódos 1 OS-e halott. Holnap kapok cd-t. Van azokban floppy,de csak 1 tud menni egyszerre mert 1 tápom van ami megy(az is Mercury, de jobb mint a gépekben lévő kodegány.) Azon az 1 gépen meg ami tud menni arról rakom fel a cêl HDD-re a win-t.
-
laskr99
addikt
válasz
quailstorm #52018 üzenetére
Van, cd dvd is de írni nem tudok rá.
-
válasz
quailstorm #51713 üzenetére
Mert mindig van valaki aki szerint jo otlet ilyen alja tapot hasznalni. "Mert az office gep is elment vele 4 evet es soha semmi baja nem volt." Persze, mert 80W-nal tobbet nem evett, itt meg megprobal kirantani belole 200W+ delejt.
flymi: Ezzel jót tettél az amúgy komor hangulatomnak. "Bár mondjuk ha sikerülne gombokért szerezni 1-2 darab 400-as narancs kodegányt..." Sátáni kacaj és ha találok egyet, akkor megkapod ingyért.
DarthSun: Mivel károsítaná a procit? Nem hiszem, mert max a melegedéssel, de arra van bennük védelem. Az már valószínűbb, hogy a táp áramköröket a lapon és PSU-ban is jól meg tudja gyilkolászni ha nincsenek az előzők hűtve, illetve a második meg gagyi.
-
válasz
quailstorm #51709 üzenetére
Én inkább a tápot félteném. Öreg, sokat futott megkapja a nagy terhelést és főként ha valami gagyibb darab szépen kijön belőle a füst.
-
FF23
senior tag
válasz
quailstorm #51709 üzenetére
Én is így gondolom
A P4 is throttlingol, ha túlfut, de alapfeszen, jó hűtővel ez nem okozhat gondot.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #51573 üzenetére
A fogyasztás/méret/zaj hármas döntött, nem holmi AMD vs Intel/Nvidia szempontok.
-
válasz
quailstorm #51553 üzenetére
"Ezen van RS232, csak sajna nem szabvány dugóval, ahhoz is venni kéne kábelt...
Azzal gameportos kínlódás se lenne, MPU-401 se kéne"De a játékok sem szólnának vele.
-
válasz
quailstorm #51551 üzenetére
Ehhez nem értek, nem volt soha SC-55- öm, csak egy gyanúm van, tedd rá egy tisztán DOS6.22- es retro gépre, valami ütközik ott, midi port 300/330 is kényes. A Live DOS emulációjánál is csak néhány gép+setup esetén kaptam hangot, jóég tudja mi fogta le bizonyos esetekben.
-
válasz
quailstorm #51551 üzenetére
- A MIDI kábel OUT-ját dugd az INPUT-ba (triviális igen, mégis párszor megszívtam)
- 330-as address ne legyen lefoglalva semmivel, hangkártya kivételével
- Nekem nem volt kapcsoló az SC-55 hátulján, Mk-I verzió volt. Szerintem épp ne kapcsold MIDI-re. Te a MIDI interface-n keresztül szabványos MIDI forgalmat akarsz bonyolítani, nem "számítógépes" kapcsolatot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Philips LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- ASUS routerek
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- BestBuy ruhás topik
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- További aktív témák...
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest