- MIUI / HyperOS topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
-
alvaro
senior tag
[Link="https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DIvUU8joBb1Q&ved=0ahUKEwjqv_rW49TjAhXS_KQKHUh-DZIQyCkIRjAC&usg=AOvVaw3KQQX1F5oQGMVlocWw73KD"]Marble Machine[/link]
Remélem, jó lesz a szintaxis, tableten vagyok és femből mittu domain...
(szerk. Akkor edd meg egyedül...)
-
Bocsi, nagyon nem követem a totyikot, lehet mondtad már és lemaradtam. Ezeket a vidiket te töltöd fel?
MÁS - Újabb felajánlás!
Ha valakinek kellene 1-2gbos microsd kártya az írjon privit címmel, ingyen és bérmentve postázom. Perpill van négy darab.
Majd még túrok, lehet lesznek nagyobbak is, de semmit sem ígérek előre, ellenben szólok majd ha van új motyó.
Tudom picik, de lehet wincsinek oprendszernek jó lehet régi dos-os gépekbe átalakítóval. FAT-re szépen lehet formázni őket. -
Lord Myn
senior tag
Én olyan '94 tájékán kaptam kölcsönbe egy Roland CM-500 hangmodult, ez egy nagyon drágra ritkaság volt, tekintve, hogy tulajdonképpen egy Roland SC-55 (mkI) és egy Roland CM-32L (LAPC-I hangkari modul verziója, ami annyival több az MT32-nél, hogy tartalmaz 33 digi hangeffektet is) házasítása volt, így az MT32-t nem csak "emulálta", mint a Sound Canvas, hanem hardveresen volt kompatibilis vele (pl. a régi Sierra játékok nem is műkődtek csak valódi MT32-n, mert nem a gyári hangszereket használták).
Iszonyat jól szólt, és ráadásul eladó volt, de tizenévesen messze nem volt annyi pénzem, hogy meg tudtam volna venni. Amikor vissza kellett adni, a GUS MAX-om, már valahogy nem szólt olyan jól, mint előtte... (bár az legalább sampler volt, így egy csomó custom hangszert csináltam a hangmodul segítségével).
De azóta is nagyon szeretem a Roland LA hangzását, ajánlott játék soundtrack-ek, amik szinte filmzenei élményt adtak akkoriban:
'88 - '92 közötti Sierra játékok
Dune I-II
Monkey Island 2
Legend of Kyrandia
Wing Commander II -
Megvizslatom majd ha terítékre kerül a gép. A Virge asszem valami noname szerű kiadás, a Rivak meg Asusok. Meg van még valami Trio3D is, ami még talán az MMX- hez illik, 8MB- os , a fotón jobbra, alul. Érdekessége a 19/27 GHz def órajel
[link], ja és Engineering release
-
Vision chipes nálam is van az egyik Socket3- ban. Visszont ilyen márkásat anno csak a gazdagabbak vettek, talán emiatt is ritkább ma. Inkább a noname vagy valamilyen már nevesített kommersz tömegtermékek mentek az S3- akból, mint pld az Acorp vagy az ExpertColor. Utóbbiból egy driverCD- t is megőriztem.
-
jokeph
nagyúr
+1.
Nemrég "upgradeltem" egy Fujitsu Esprimo brand gép 1*512+2*256mb ddr2-es ramját 1*2+3*1 GB-ra (ennyi üzemképes DDR2-es ramom maradt, ami már nekem nem kellett semmire), és szépen megy az 5 GB! DDR2-667 dual-channelben. Kapott az ősrégi egymagos celeron helyett BIOS update után egy Core2Duo-t, meg egy 120 GB-os SSD-t, és szárnyal rajta a W7 x64.
XP alá meg bőven elég a 2*1 GB is...
-
Frawly
veterán
Nem ezt írtam, hanem hogy ma már nem csak olcsóbb, de akár ingyenesen is hozzáférhető. Persze még mindig képesek 100+ USD-t elkérni egy ilyen használt klasszikus MIDI hangeszközért, meg a szoftveres alternatívája sem épp filléres, mert a Roland drágán méri, de ma már nem számít olyan luxusnak, mint anno.
A PCM-be renderelést, meg a zenekari átiratot meg mindenképp csak a modern rendszerekre értettem, nem DOSBox-ra, hanem natív 32 és 64 bites megoldásra. Ez nem jelenti azt, hogy a régi PC-k feleslegesek, de nem mindenki tart ilyet, de ilyen játékokkal sokan játszanak.
Illetve az sem ártana, ha teljesen opensource alapokon fejlesztenének egy modern MIDI generátort. Olyat, amihez nem kell semmilyen Roland ROM, és lehetne szoftveresen használni, vagy rátolni valami SBC-re és használni azzal. Mert ugyebár az MT-32-től meg Sound Canvas akárhányastól lehet bőven jobbat is csinálni hangzásban a mai technikai színvonalon. Ezt nyilván nem megint feltétlen régi játékokhoz, bár azoknál is érdekes lehet, ha támogatnak General MIDI-t (az MT-32 támogatás nem elég ezen a ponton), hanem általános MIDI-zéshez. Persze aki komolyan midizik még, az úgyis hangszerfontokat használ, nem ilyen MIDI generátort.
-
Frawly
veterán
Nem soknak. Nálam teljesen ki is maradt. Ma már olcsó használtan a hardver, meg akár ingyen is lewarezelhető a Roland Sound Canvas VA szoftvermodul, amit tudsz külön dedikált gépen futtatni, és tud MT-32, Sound Canvas 55, 88, stb. emulációt. Esetleg ingyenes Munt nyújtja szinte ugyanezt, bár annál is warez-ben be kell szerezni a Roland ROM-okat.
Egyébként modern környezetben ilyennel már nem ×4rakodnék, a szóban forgó játékokat ki kéne adni natíva modern OS-ekre, és le kéne renderelni a MIDI zenéiket igényesen PCM-be, onnantól minden gépen egyformán jól szólnának. Ezt a ScummVM meg is tette az MT-32 emulációval néhány játéknál.
Amit még nagyon hiányolok, hogy zenekarok csinálhatnának régi rock/metal MIDI-s játékokhoz feldolgozást hangsávnak, Doom, Duke Nukem, stb., úgy, ahogy annak idején pl. a Megadeth, de nem csak 1-1 sáv erejéig, hanem egész albumokat, amit alá lehetne tolni az illető játékoknak. Kb. mint a Quake sorozat alatt a NIN, Sonic Mayhem, stb.. Iszonyat cool lenne, és nem lenne nehéz megcsinálni. Még a jogokkal sem lenne gond, ha nem kérnének érte pénzt, hanem ingyen letölthető lenne.
-
hege8888
aktív tag
-
r0b3r
senior tag
Pont erre gondoltam, hogy mi az a festési technológia, ami rajta marad egy pc ház előlapi műanyagján és nem kopik, vagy pattog le. A fémre ott a porfestés, az nem probléma, de ha találsz is működő megoldást műanyagra, akkor is ott lesz a színárnyalat. Műanyagon és fémen tuti, hogy nem lesz egyforma ugyanaz a színkód, árnyalat.
-
Vladi
nagyúr
Fröccsöntésnek hívják a szót, amit keresel.
Lenne amúgy értelme? Lehet tudni, hogy milyen műanyagot használtak anno?
A szerzsám nagyságrendileg 2-3 millió forint lenne. Utána a gyártás nem sok, bill ház lenne mondjuk 500-600 forint, a billentyűk darabja 20 forint.Plusz elektronika, szerelés, szitázás. Lenne ezekre legalább 10 K vevő globálisan?
Jah azon elmélkedek, hogy arhív gépekhez újonnan gyártani korhű billentyűzetet.
-
Amúgy igen. Nem volt vészes deal. Ha jól emlékszem, a Savage 4 egy laza 16 ezerből kijött. De lehet, hogy 20 vagy 24 ezer volt, annál több nem. Csak a kategória miatt mondom.
Kérdeztem az eladót, mivan a 3DFX-szel, mert már hallottam hírét. Kb. azt mondta, hogy az már nem (lesz?) jó. "Szerencsére" bejött a jóslat.
Innen is üdvözlöm nyírdigites Bélát, aki az üzlet érdekében még 30km-re is elhozta és be is üzemelte.Nekem 16MB-os volt és aprón is mintha több 16-ost látnék mint 32-est.
Max payne 1 felvezetőjében sokat láttam a lenyugvó napot, mert elég gyakran nem rajzolta meg a szoba meg a ház falát, amiben játszódott a gyereksírásos sztori az elején. Utána játszható volt, az a lényeg.
Hitman 1 akkor ment rendesen ha beltérben játszódott vagy ha a földet néztem
Meddig ment a tuningja?
-
Hogyne, avval semmi gond, BE6- ban is visszaosztható. Mint már kétszer is jeleztem, csak a 100- as ramok CL3- al egy pici gond, jelentősége nem sok, de ha találok @133/CL2- őt, akkor jobb lesz. A PCI frekit csak mint egy esetleges szélsőséges problémaként említettem (mondjuk ha valaki elfelejti harmadolni/negyedelni a biosban).
-
A 100- as FSB- sek ritkábbak is, 133- asból nagy választék van nálam is, de a 100- as hiányos. A Voodoo2SLI- s géphez is 750- est kellett használnom, még szerencse hogy a Dell 100- as SDRamok szépen mennek @133 CL3-2-2- ben [link]. Ha 133/CL2-2-2 ramokat vadászok hozzá, még növekedhet az amúgyis rekord eredmény.
-
siti
őstag
ebay, adhesive rubber feet, nem gyári, de találni olcsón.
vagy hangfal láb, gumi láb. -
Akkor ezek szerint a 640x480-hoz nekem elég lesz a sima DVI-VGA kábel. Nekem legalább a felbontással nem variál folyamatosan amit fel akarok venni. Egyszerű karakteres kijelző ahogyan firmware-t frissítek. Csak mert ennyi hiányzik az XT-IDE leíráshoz és jöhetnek vissza a barátnők. Szép ikerpár, igaz az egyik harapósabb (A600 és A600+Vampire)
Nézegettem a szoftver oldalt és több helyne az OBS-t ajánlották. Próbálkoztál vele vagy csak a saját szoftverrel?
Még néhány kérdés:
- Hogyan tömöríted a felvett anyagot? GPU-val vagy CPU-ból?
- Mennit játszottál a pixel clockkal? Vagy azt PLL-lel szoftverből oldod meg? -
-
Frawly
veterán
Ha profin fújatod le, akkor a textúra nem nagyon változik, vagy csak nagyon minimálisan. Ja, leszedni nem lehet, akkor sem, ha el van rontva, azért nem is szabad házilag nekiugrani, ha elbarmolod, helyre nem hozod.
Szerintem a régi fajta ABS műanyagokkal semmit nem tudsz kezdeni, mindenképp bomlanak. Egyszerűen kaki technológia. Hosszú távon vagy az átfestés, színezés, vagy az újragyártás marad.
-
Frawly
veterán
Igen, ezt írom én is, a bromidhoz nincs köze. Viszont ez a direkt napfény állítólag teljesen befejezi az oxidációs folyamatot, olyan szintig, hogy teljesen lebomlanak az ABS polimerláncok a műanyag külső rétegében, olyan elemi szintre, hogy már sárgulást sem tudnak okozni, és emiatt jósolják azt, hogy nem fog visszasárgulni. Mondjuk ezt a te képed cáfolja, de egyelőre ez a hivatalos fejtegetése a dolognak.
Bár ha olyan hardver, érdemesebb inkább retrobright helyett valami eredeti színéhez közeli festékkel lefújatni igényesen, nem ilyen házi amatőr gányolásban, hanem valaki olyannal, aki ért a festéshez, ez a szakmája, van benne gyakorlata, hogy egyenletesre fújja le, megfelelő rétegszám mellett.
Vagy a műanyag elemeket le kell gyártani azonos színű modern műanyagból, igaz ez meg ipari méretekben éri meg, házilag nem lehetséges.
-
-
-
Igen, ezért írtam ezt:
"de a gyártók csak a hibákból tanulhattak. Korábban nem volt tapasztalatuk, hogy mit nem szabad csinálni."
Ugyanez volt a P4, simán projectálták a fejlődést, mert nem voltak tisztában azokkal a problémákkal amiket a magas frekvencia okozott: Hosszú pipeline, szivárgások, szórt kapacitások, csíkszélesség skálázódás...
-
alvaro
senior tag
Csak megerősödtem a véleményemben, hogy a legjobb békén hagyni, úgy, ahogy van. Ha sárga, sárga. Legalább látszik, hogy nem mai csirke...
Viszont ha már nem mai csirke: végre működő 8086 alapú bármi! Ez most egy PS/2, feltehetőleg model 30. Proprietary táp. FDC, HDC az alaplapon, de semmilyen szabványhoz semmi köze ezeknek se. Alaplapon VGA(?), de a csatlakozón egy-két tű helye betömve. 8 bites ISA riser, 3 kártyahellyel. Szerencsére pont belemegy egy CL-GD5401, egy 8 bites SCSI meg egy SBPro.
Aztán rövid fejvakarás, mert a spéci tápon nincs Molex se
Némi hezitálás (elindul, nem indul, felrobban?
) után AT táp elő, SCSI vinyó Molexre, PS/2 a saját tápjáról, mindkettő bekapcsol, halk ima (úgyis voltam ma templomban...), kép megjelenik, 1 SCSI drive found. Király!
128k ramot számolt, elkezdte bootolni a DOS5-öt, aztán zagyva karakterek. Figyelem, mindenki! Tapasztalataim szerint a DOS 5.0-nak nem elég 128k
SIMM csere (igen, SIMM, 30 pin, 120ns, 1988-as gyártású chipekkel!), közben ecsettel megsöprögettem a foglalat, és lám, 640k-t számolt. Na igen, az alaplapon volt a 128k, az előző SIMM-eket egyszerűen nem látta. Majd még visszapróbálom bele.
Egyébként a 8MHz-es 8086 legalább úgy megy, mint a 10-es 8088, de inkább gyorsabban. A VGA viszont lassabb benne, 700kB/s, pedig 8088-cal leverte az 1 megát. V20-szal megvolt a másfél. 3DBench 1.2fps, pont mint 10-es 8088-cal. 10-es V20-szal 1.4 volt.
Prince of Persia is megy (persze nem rángatja az ideg a sebességtől, de mozog - CGA előnye kisebbnek tűnik a VGA-val szemben, mint a "celeron" verzió esetében), meg persze a 8088 Domination. GLX képes 22kHz sztereóra 4 csatornás moddal. Most mindenesetre ki tudom próbálni a 8086-okat a vitrinben.
Érdekes kis cucc. A körítés most se volt valami jó állapotban, de a bele nagyrészt működik. Egy gondom van vele, szereti menet közben resetelgetni a billentyűzetet. Valami valahol nem érintkezik tökéletesen, gondolom.
-
-
Frawly
veterán
Ez a meghajtó eleve szürkés árnyalat, olyan hófehérre sose fog fakulni, mint az a ház.
Retro perifractic videóján láttam nemrég ezt a napon aszalásos retrobright-technikát, ő meg a vogonson olvasta, sokan dicsérik, hogy milyen hatékony. Ahogy nézem, nálad is elég jól működik.
-
r0b3r
senior tag
Ugyan nem volt betervezve, de az utóbbi 1,5 évben nálam is összegyűlt egy ilyen kis összeállítás. Az alaplap + proci működik, de a kártyákat még mindig nem próbáltam. De az is igaz, hogy a Vesa és a SCSI nekem kimaradt abban az időben, gondolom mert szinte elérhetetlen volt.
Bocs a képminőségért... kezdenem kellene valamit a megvilágítással. Ha bántja a szemetek, akkor megkérjük DarthSun-t, hogy törölje.
A fehérítés nagyon jó lett, végre valami módszer, amihez nem kell atomjaira szedni a gépet.
Ablakon kívülre raktad fehéredni ugye?
-
envagyok
veterán
Fhd 144hz-re is kell sajnos.
Nekem 2560*1080 34' 144Hz a monitor, van amivel elmegy 100-144hz-ig, de pl Star wars Battlefront II kimaxolva így is beesik néha 50-60fps-re.
Na oda nagyon kell az egy szálas teljesítmény.
Azt egy i7 8086k vagy egy i7 8700k tudná jobban gatyába rázni.
4k-ra jelenleg normális vga nincsen, ami kimaxolva 60+fps-el visz mindent.
A 144-200Hz-es monitorokhoz meg iszonyúan kell a cpu is nemcsak a gpu. -
envagyok
veterán
Itt nem ez a fő probléma.
Inkább az, hogy a legtöbb program csak 1-4 szálon fut, vagy ha több szálon, akkor is fontos a magonkénti teljesítmény.
És abban az AMD kb a 4-5 generációval ezelőtti Intel Core procik teljesítményén van.
Ezért alkalmatlan pl egy RTX2080 vagy RTX2080Ti kihajtásához.
Persze ár/értékben jó, de aki pörgős gépre vágyik, annak ez tökmind1.
Egy i3-8350k 1-2 címet leszámítva játékra sokkal jobb akármelyik Ryzennél. És olcsóbb is.Itt egy kép az én 3. genes Ivy Bridge-E procimról összevetve egy ryzen 5-el. A ryzen 7 2700x is épp hogy eléri azt az ipc-t (ez a napi használatú gépen megnyitott böngészővel tucatnyi programmal a háttérben, tehát nem teszt bench)
Itt pedig egy i3-8350k vs ryzen7 2700x:
[link]
Egy szálban leveri tuninggal és anélkül is.Pl ott vannak a régi 8 magos opteronok. Hiába 8 mag, ha mind harmatgyenge.
De mondom újra, szurkolok az AMD-nek, ha más nem, azért hogy végre az Intel is észhez térjen, és legyen olcsó Intel proci, vagy kicsit húzzon bele, és csináljon még jobb procikat.
Régi vágyam venni egy 8086k-t jó áron, annak nem engedném el a kezét, mert később, akár több 10 év múlva is iszonyat értéke lesz, míg ezek az 1. 2. genes ryzenek aprópénzért fognak pörögni HA-n.
-
envagyok
veterán
Várjuk meg a végét
Nem mondom hogy nem szurkolok az AMD-nek, de AthlonXP óta mindig csak ígérgetés, és ködösítés volt.
Persze az Intelt se kell félteni.Ha tényleg ráver majd az intelre IPC-ben mondjuk 10%-ot, na akkor érdemes lesz váltani.
De van egy olyan rossz érzésem, hogy akkor az árak lesznek kicsit odébb.
PL az első X2 4800+ Socket 939 2005-ben 1000USD -
envagyok
veterán
Tuningoltam én is rendesen.
De a 90-es évek kimaradtak.
Mindig a bestbuy procikat vga -kat vettem.
Celeron 1100@1400 P4 2.4@3.4Ghz Q6600 tuning, stb.
Most is e5-1650v2 @4.5ghz megy stabilan nekem.
A retró gépeimben is 4GHz-en mennek stabilan a 775-ös procik, a 1366os gépeimben fölötte.
Vga-kban is unlockoltam shadert,stb.Több fórumban is írják, pl prociknál a avx-et használó stressz teszteket nem kell órákig csinálni. 1 perc elég. Az Intel gyári hűtőivel simán megsülnek az erősebb procik avx stressz teszt alatt.
Volt pl i7-6700K procim, a vid 1.35v! volt. Gyári coolerrel alapórajelen secpec 90-100 lett avxes stressz teszt alatt. Akkor a te stílusoddal egy éjszakára ott kellett volna hagyni 'tesztelni' a használtan vett procit, másnap meg verni a mellem az eladó előtt, hogy szart adtál el, és még az alaplapom is szénné égett?Videókártya fórumokban pedig a furmark betyárokat mindenhol körberöhögik, hogy hülyék, mert csak tönkreteszik, feleslegesen stresszelik a vga-t.
A videókártya játékra való, azt kell tudnia megjeleníteni, ha azt tudja, Hibátlan.
A mérnökök arra méretezték a hűtést, a vrm részt. Ami terhelést a furmark csinál, akkorát egy játék sem.
Ergó tönkremehet tőle. Ezért lehet szidni a gyártót, a mérnököket, de ez van.
Ennyi. -
jokeph
nagyúr
+1. És tegyük hozzá, hogy a szőrősfánk progit nem a sufniban rakták össze...
Kifejezetten a VGA fullos tesztelésére írták, mint GPU, Vram és a hűtés hatékonysága.
Érdekes, mert az X1950 GT-m se feküdt meg tőle, a mai napig is működik (Sapphire, egy slotos kivitel, blower ventis, javított, 80nm-es GPU-val, AGP-s).
-
envagyok
veterán
Nem rendeltetésszerű használattal mindent tönkre lehet tenni.
Nvidia hivatalos álláspont:
"Furmark is an application designed to stress the GPU by maximizing power draw well beyond any real world application or game. In some cases, this could lead to slowdown of the graphics card due to hitting over-temperature or over-current protection mechanisms. These protection mechanisms are designed to ensure the safe operation of the graphics card. Using Furmark or other applications to disable these protection mechanisms can result in permanent damage to the graphics card and void the manufacturer's warranty."google fordítás (lusta voltam átírni magyarra)
"A Furmark egy olyan alkalmazás, amelynek célja, hogy a GPU-t feszültség alá helyezze azáltal, hogy maximalizálja a teljesítményt, ami messze meghaladja a valós világot vagy játékot. Bizonyos esetekben ez a grafikus kártya lassulásához vezethet a túlhőmérséklet vagy túláram védelmi mechanizmusok ütése miatt. Ezek a védelmi mechanizmusok úgy vannak kialakítva, hogy biztosítsák a grafikus kártya biztonságos működését. A Furmark vagy más alkalmazások használata a védelmi mechanizmusok letiltásához a grafikus kártya tartós károsodásához vezethet, és érvénytelenítheti a gyártó garanciáját."Még egy hivatalos álláspont:
"Official statement from NVIDIA:
“FurMark is an application designed to maximize power utilization from the graphics card. Running FurMark on your GeForce-based PC can create power draw well above the design specifications of the graphics card and thermal solution. In some cases, this could lead to slowdown of the graphics card or even shutdown of the PC. While the slowdown and shutdown features are designed on the GeForce graphics cards as protection mechanisms for the hardware, running Stress Tests such as FurMark may still have the potential to damage the graphics card and should thus be used with great caution.”."Ennyi nekem elég.
Ha nem javasolja a gyártó a használatát, nem használom.
Autóknál is van ajánlott fordulatszám tartomány, nem kapcsolom ki a fordulatszám határolót, és tolom apiros végéig, hogy bírja-e -
envagyok
veterán
Tök mindegy.
A lényeg gtx5xx-ig és a hd6xxxx szériáig a vrm és a hűtés nem bírja a furmark igénybevételét.
Ez tény. Aki akarja stresszelje a vga-it, aztán magára mutogathat ha beszarik. Embert se úgy stresszelünk hogy mennyire életrevaló, hogy kitesszük -60 fokba meztelenül 2 órára, kibírja-e, és ha túléli, egészséges.
A saját kártyáimat sem én, se más nem furmarkolhatja. -
jokeph
nagyúr
+1.
2003. októberében cseréltem konfigot, PII 450 Slot 1 Pentiumról P4 1,8 Northwoodra (ami igazából visszaórajelezett 3 GHZ-es példány volt, az Asus P4i845PE lapban nálam végig 3,06-on volt használva), 1 modul 512MB 333-as rammal kezdtem vele (dual channel-t nem tudott az i845).
2 GB ramot semmi nem kért be anno (játék), teljesen felesleges volt rá áldozni.
Ám az XP-hez képest a W2000 szélsebes volt, nekem jobban bejött, csakúgy mint az utód 2003 server.
-
envagyok
veterán
Én ezt a Furmarkot nem erőltetném.
Az Nvidia a gtx5xx-es szériától, az AMD a HD6xxx-es szériától vezette be a túlterhelés elleni védelmet.
Előtte mind2 gyártónál nem volt tervezve a kártyákra akkora terhelés, amit a furmark okozott.
Nem véletlenül zárta ki garanciából a furmarkos kártyahalásokat mindkettő cég.
Én csak hagyományos 3d teszteket használok, pl unigine heaven, tropics, stb, mert azok is leterhelik 100%-ra a gpu-t, de a vrm-et nem robbantják fel.
Nincs az a pénz, amennyiért egy 4870x2-t, vagy 8800gtx-et furmarkolnék.
Eddig szerencséd volt. -
hege8888
aktív tag
"egy delelottom rament,"
Te, arn, te mivel foglalkozol egyébként, ha publikus?
Azért kérdem, mert a kiállításon is beszélgettem pár emberrel, és igazából az időt, mint hátráltató
tényezőt emlegette mindenki.. Illetve hiányíát..
Kéne egy időgép.
Én is ezért vagyok állandóan kiakadva, hogy nem jutok oda, nem halad..
Mire oda jutok, elfelejtem, hova tettem, hol hagytam abba, hova mentettem le a drivert, a leírást, stb..Egyébként nagyon szép, nagyon cuktilisek a dolgaid, amiket felraksz, igazi maximilsta.
Fülén nem voltál? (Ha igen, akkor én)
Én örülök, ha egy tisztítás, újratelepítés összejön.
De most, hogy lassan vége a garázs felújításának, eltökéltem, hogy most már próbálok rendet vágni a gépparkban.
-
Szép lett ! Azért eltartott egy darabig, 2 év, nálam is van olyan konfig ami igen hosszú idő alatt lett végleges. A 8800GTX- el még mindíg vannak gondok, ha jól olvastam...? Két alkatrész, az X-Fi Fatal1ty és a Corsair XMS2 DDR2 800 visszaköszön nálam is, ráadásul szintén egy gépben vannak, egymás mellett
.
-
siti
őstag
Kaliforniában működik. De ott több a nap
részemről véleményes, bár van még egy flakon hidorgén peroxiodom, én hagyom megsárgulva a gépeket.
Másrészt működik, hiszen milyen sok cucc (autó, ruha, kerti szék) van, aminek kiszívta a nap a színét. Az hogy a műanyag is megsínyli ezt, de nem is aszalódik kint éveket, meg más téma. -
-
-
Hát ugye megint az van hogy mik az igéynek... 1600X1200-as felbontásban koppra húzott graffal tényleg kevés lehet a TNT2. De nem kell azért poríg butítani a játékot hogy TNT2-n is elmenjen... sőt igaziból egy 8 megás Matrox G200-ason is eldöcög már egy 350-es K6-2 társaságában
4X4-re ez főleg igaz, bármilyen totál faék alap VGA-n elmegy... egy TNT1-esen már repül... TNT2-vel csuma grafon is elmegy... 4X4Evo2-nak picit nagyobb a gépigénye, azt TNT2-vel nem angyon teszteltem, de azt tudom hogy egy Voodoo5 5500-al ami azért nem fényévekkel erősebb 1600X1200-ban is simán elmegy -
Akkor lesz jó, ha pixel pontosan tudod captureolni. Esetleg több capture kis eltolásokkal a sync jeltől és azok közül választ hat az algoritmus.
Vagy jóval nagyobb sampling, mint a megjelenített kép és a képen valami magas kontrasztú jel amit azonosíthat a program. Ezzel még a kép lélegzését is lehet mérni, hogy mennyire pontos a piel frekvenciája az adott kártyának.
-
Bile Demon
őstag
Függőleges fehér és fekete vonalakkal (vagy inkább sávokkal) teszteld a kártya / kábel sávszélességét, illesztettségét. Minél vékonyabba a vonal, annál jobban ki fogja hozni a DAC és kábel sávkorlátozó hatását.
Jobbra lesznek szellemképek is, ha illesztetlenség van.Ugyanezt meg lehet próbálni sötétszürke alapon világosszürke vonalakkal is, hogy jobban ki tudjanak jönni az esetleges alul és túllövéseknek is.
Az algoritmus meg lehetne olyan, hogy:
1. kalibrálást végez a világos és sötét szinttel, homogén képernyővel
2. a vonalas ábrán pedig az összes pixelre veszi az adott pixel és a kívánt érték eltérésének abszolút értékét
Értelemszerűen a vonalak helyén a világos kalibrált értékhez képest, a háttér helyén meg a sötéthez képest.A szín pontosság mérést persze máshogy kell végezni, de ez az élességre és kábel minőségre jó lehet szerintem és elég egyszerű is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest