- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Google Pixel topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
r0b3r
senior tag
-
-
válasz
envagyok #70345 üzenetére
P4/1500+TNT2M64 - 5506 pont
P3/1000+V2SLI - 6242 pontA TNT itt persze csak 64 bites, de nagyobb procierő mellett ment. A Voodoo pedig gyengébb texturákkal dolgozik. Nem nagyon van más tesztem, TNT- t nemigen használtam, sacc per kb hogy a TNT2Pro már befogja a V2SLI- t D3D- ben. A Quake2 meg asszem jobban fekszik a Voodoo- nak.
Ez a TNT2M64 eredmény is csak amiatt született, mert avval kaptam a NEC slim gépet, de aztán gyorsan cseréltem is FX5200- ra. Ez is slim/64 bit, de már lenyomja a V2SLI- t, na nem olyan sokkal, de azért egyértelmű fölény - 7051 pont lett.
Persze ezek az erősorrendek csak a 3DM99 esetén érvényesek, 3DM200/2001 esetén a TL miatt a kis 64bites FX már lenyomja mindegyiket. Persze a Voodoo- t csak 2000 alatt lehet hasonlítani, azon a 2001 már nem fut.szerk : ja és hogy mennyi pluszt ad a 99 a +procierőre - Prescott/3300+FX5200/64bit - 12600 pont lett
-
arn
félisten
válasz
envagyok #70342 üzenetére
en az ilyen erdekesseg gepeket csak leteszteltem - aztan kesz. gepszinten csak olyanokat tartok meg, amit hasznalok is. probalom ugy megtalalni az erdekes korszakokat, hogy ne legyen atfedes. sose lattam ertelmet, hogy epitek vmit, aztan kesz - es utana mi van vele?
a tnt tenylegesen csak 98 vegen volt elerheto, de akinek ket v2je volt, nem hinnem, hogy nagyon hasznalta volna
-
válasz
envagyok #70313 üzenetére
Vagy parancssorból flashelni, /f kapcsolóval.
Más: tesztelnék egyrészt 233 MMX-et, másrészt 366-os cerkával AT-s S370 lapokat.
XP mennyi ramtól nem kezelhetetlen?
P1 bírná amúgy?Voodoo2 8 megást melyikbe tennétek tesztelni, illetve az oprendszer is fontos, XP alatt tesztelhető, van driver, működik is, stb.?
-
válasz
envagyok #70307 üzenetére
A Voodoo2SLI konfig nálam 300W- os tápról megy, nem volt még gond vele, a gondolom gagyi Azona táp ellenére sem, mondjuk vadi új volt a táp amikor beletettem, és sokat nem ment egyelőre. Cuccok a gépben :
Abit BE6 lap
Coppermine P-III 750@930@1000MHz processzor
2x128MB PC100@124@133MHz SDRAM
Albatron GeForce4 Ti4200 videokártya
2xInnoVision Voodoo2 12MB SLI- ben
Intel 10Mbit hálókártya
SB Awe32 CT3990 2x1MB RAM
40GB Samu (Win98), 1GB Seagate (DOS) HDD- k
Sony CDRW
1.44 FDD
Nemtudomagyártóját/típusát ATX toronyház
Azona 300W tápEzt viszi rendesen, procituning esetén sincs gond.
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #70307 üzenetére
a V2sli az mennyit kér be vajon ? és melyik ágat kopasztja, 3,3/5/12 Volt ?
FSP Fortron 235W-os táp volt anno a PII-esembe, 450-es PII, GeForce 2 GTS, 2 db IDE HDD, IDE CD-ROM, 2 db SCSI HDD, ez volt a csúcs ebbena gépben.
Ez a táp továbbszolgált havernál a P4 2,8-as Prescott gépben. -
arn
félisten
válasz
envagyok #70295 üzenetére
tehat a belepakolt alkatreszekbol.
Az adott alkatreszeket nem par honapog arultak
a gyartasi datumokkal elobbre vagy, meg jobb hazaknal szokott lenni belenyomott pecset, hogy mikori gyartas, hogy jobban beazonosithasd a korat.
ha 300as p2 kerult bele, akkor valszeg meg sokba kerult a 100as fsbs verzio, vmi 98 nyari-oszi eladasra tippelnek, de ennel tobbet tenyleg csak a gyartasi datumok arulnak el.
-
r0b3r
senior tag
válasz
envagyok #70304 üzenetére
Köszi nektek, kipróbálom mindkettőt, hármat!
A 486-ról szeretném legyalulni a Win95-öt, Dos-t rakni a helyére. Valahogy megoldani pocket driverrel, hogy legyen hálozat, majd beállitani a memória használatot, mert több játék nem indul.
Amíg ilyen idő van kint, más dolgom úgy sincs. -
r0b3r
senior tag
válasz
envagyok #70293 üzenetére
Nekem is pont Asus P2B van a Fujitsu gépben.
A házba írt dátum 1999.04, de ugye a brand gépekkel mindig késnek pár hónapot. Gyárilag PII 400 volt benne, de ezt sajnos cserélték PIII 650-re. Majd vadászok bele PII 400-450-et. A vga csak egy Ati Rage Pro Turbo, meg van benne egy jó kis 3Com ethernet kártya.
Más kérdés, mindenkinek:Létezik, hogy a Radeon 9600Pro a 235W-os táp miatt nem indul el egy alaplapban? Az alaplap és a kártya is tudja a 2x AGP-t.
-
alvaro
senior tag
válasz
envagyok #70007 üzenetére
A felsoroltakból szerintem Cirrus. A cl-gd542x kártyák gyorsak ISA szinten (érdekes, hogy VLB/PCI vonalon aztán milyen meh kártyákat csináltak), jó a kompatibilitásuk, és a hasonló kvalitású Trident 8900D-hez képest nem csíkoz LCD monitoron. Persze legyen VESA BIOS a kártyán.
-
válasz
envagyok #70062 üzenetére
1.76V- ot mutatott a CPUz @1GHz- en. Slot1-S370 átalakítóban van a Copper 750.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #70054 üzenetére
Miert kellene? Nezd meg mikori a proci, abbol lehet kovetkeztetni, hogy mi volt az akkori csucs orajel es milyen steppinggel. Pl ha korai db, akkor nagyjabol az volt a max amit atlagban tudtak, kesobb jobb volt a kihozatal. De a cumine nagyon nyogvenyelosen ment eleve ghz fole, az 1.1es peldanyokat vissza is hivtak, pedig tuti levalogatott dbokrol volt szo.
-
válasz
envagyok #70054 üzenetére
P-III/750 BE6- ban mint fentebb írtam, simán megy 1GHz- en, sőt 1100- on is, csak a teszt idején nem volt BXready 133 ramom, csak 100- as, az meg max 133 CL3- al bírta.
AGP/PCI fixálás, ram visszaosztás megvolt ? Ha jobban túlhajtod ezeket, probléma lehet.Linux MemTest nem fut 386- on, dosos PCCheck jó, ráfér egy floppyra.
Ha nem frissíti a filelistát lemezcsere után, akkor valszeg a vezérlő nem jól van jumperelve, vagy a biosban nem megfelelően van a meghajtó kapacitása megadva. -
válasz
envagyok #70007 üzenetére
SBPro2 nekem nincs, de állítólag az a legjobb. VLB már némelyik 386- on is előfordul, van is olyan lapom. A felsorolt ISA videok közül nemtom melyik a nyerő, én Tridenteket használok, illetve az XT- ben meg OAK- ot, jó mindegyik sztem.
Asus P/I-P55T2P4 jó lap lehet, nekem egy ilyen van, de még nem is próbáltam ki. -
válasz
envagyok #70005 üzenetére
Ott a TX gyorsabb. Ha korhűség akkor pld Asus TX97. A Via MVP3 gyorsabb, AGP, 100FSB is van, de asszem az későbbi, tehát kiesik korhűség miatt.
Ha van a 386 lapodon VLB slot, akkor VLB video, ha nincs akkor csak a lassabb ISA játszik. 40MHz AMD proci standard, de jónak számít, esetleg ha cserélhetős foglalatos, akkor a 486DLC ami gyorsabb. Hang - SBPro, SB16 vagy Awe, GUS, utóbbiak demokhoz jobbak, de azok lassúak 386- on, oda sokkal gyorsabb proci kell.
-
válasz
envagyok #69985 üzenetére
Lehet durva de AGP-s gép tesztre egy Voodoo3 2000-et használok ami szintén lomis és borda sincs rajta. Ha nincs terhelve akkor nem sül meg. Egyik kondi cserés rajta.
Ezek a cuccok fél napot áztak. A c64-em az több hónapot töltött szabad ég alatt, levakartam róla a szennyet, de egyik chip volt döglött meg a bill-t és bekapcsoló gombot kellett cserélni (azaz azt átkötöttem) Amit most kukáztam az is totál rozsdás/oxidos viszont inkább csak alaktrésznek meg ha elindul akkor is mert úgy vagyok vele hogy legyen egy fullos jó gépem nem sok ilynen olyan.
Lapokat megszáírtottam majd úgyis párszor kell tesztelnem őket. Kicsi ventik mindegyiken döglöttek, még az inteles gyári ventik is, azok rohadtul nem bírják a vizet.jokeph
Az IC7 biztosan megy eladásra, meg az összes Abit cucc. Bár a kedvenc márkám volt de valahogy a s478 és 775-öt nem érzem úgy hogy meg kellene tartanom. Igazából a Secc-es korszak valahogy jobban tetszik. P3-asok sem vonzanak.
Jó lenne egy szép nagy kártyás P2/P3 Xeon dualba megpakolva ramokkal win2000-el voodoo kártyákkal.
Időm nincs ezekre sajnos. Talán egy nagyobb voodoo4/5 pci verzóba a nagygépembe win10 alatt játszogatni vele a régi játékokkal.KROK640
Nekem volt jópár, ajándékoztam is belőle annyi volt. Még a 256-osokat rakom félre azok is jók valamire. De valóban kissé sok retrózni az akkori gépekbe. -
r0b3r
senior tag
válasz
envagyok #69994 üzenetére
Nem csak ezek közül érdekel, csak ezek vannak meg. Szívesen keresnék bele valami kinézetre is szebbet, mutatósabbat, dizájnos hűtővel, ami még nincs otthon.
Bár lehet, hogy ezek a szebb kártyák csak később jöttek be a PIV-es időkben.
V2 SLI eddig még soha nem jött össze rendesen, valamelyik kártyám mindig hibás volt. Ha adnék is pénzt újra V2-re, az csak Diamond lenne. -
-
Bile Demon
őstag
válasz
envagyok #69969 üzenetére
Nekem a "Pale Moon" böngésző SSE2 előtti verziója vált be a 3200+ Barton gépen. Simán bejött vele minden, ami csak kellett. Kivéve az embedded videók az oldalakon, youtube stb.
A driverek, retro reviewek, benchek stb. gond nélkül bejöttek. Csomó mindent szedtem le vele. -
válasz
envagyok #69969 üzenetére
Linux alatt a Firefox, Win98SE- hez régi Opera, XP esetén pedig valami egzotikusabbakat olvastam az XP topikban, de azokhoz meg spéci frissítések kellenek, állítólag 2019- es állapotig fel lehet patchelni, de én még nem próbálgattam ezeket. Valamint ha befrissíted, akkor meg már nem korhű, pedig arra törekszel
szerk : előttem levő hsz- ekben meg is mondták, címekre nem emlékeztem
-
válasz
envagyok #69940 üzenetére
2003-ban nem volt még 3.4-es P4. Akár a NW, akár a Prescott, akár a Gallatin magos -mind 2004-es. A 3.2-es volt a csúcs, NW előbb, aztán a Gallatin.
DarthSun: Ezek a Dellek nagyon jók, csak nálam a retró korszakhoz kell az AGP slot. Úgymond a korszak lezárásának tekintve elfér az első PCIe-es is, de az meg 2004-ből a GX 280 (ha jól emlékszem). Ami nagyon jó, hogy ha SFF-es ilyen gépet vesz az ember, tud bele tenni low profile GF 6600-at. AGP-s változatból nem volt sajnos lp-s 6600.
Ilyen, ritkán lehet beszerezni: -
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok #69917 üzenetére
A P4-es 2000-es géphez :
A(z 1.6-os) Wilamette(k)nek, ha jól emlékszem, akkor lefelé lehetett állítani a szorzóját. Egyszerűen vedd le 15-re a szorzót 16-ról, és máris kész a 2000 novemberi CPU.
Vagy a GeF3 miatt (2001 feb 27) kora 2001-es. Mondjuk az 1.6-os Wilamette 2001 nyarán jött, szóval az 1.5-ös proci még 2001 márciusi gépnek is lehet legjobb lesz. (OMG, én akkor még a 366-os Celeronomat bővítettem 96-ról 192MB RAMra, és azon dolgoztam, legalább 458-on legyen majd stabil a rendszer, mindehhez egy TNT1-es VGA-m és 3GBnyi HDD-m volt).2003-ra mi van?
-
-
Frawly
veterán
válasz
envagyok #69873 üzenetére
Igen, a DX9 sokáig nem volt használva, így sok felhasználónak nem számított, hogy a kártya támogatja-e, vagy mennyire jó benne, vagy melyik feautre setjét támogatja, DX9b vagy DX9c. DX9 only játék amúgy is kevés van, átmeneti időszak volt ez, nagyon gyors volt a fejlődés. A legtöbb játék, ami használja, vissza tud váltani DX8-8.1-es módba is, vagy amúgy DX10-es alapból.
Bár a korabeli kártyáknak feladta a leckét, de a Mafia 1 szerintem nem valami GPU igényes, egy pár évvel későbbi integrált Intel grafikus lassítón is elmegy max. graffal. Igaz azokat a low polygon modelleket, egyszerű fizikát, alacsony színmélységű, kis felbontású textúrákat a képernyőn megmozgatni nem valami nagy feladat a hardvernek. Ha van neki min. 512 MB RAM, aminek a nagy része szabad, akkor szinte mindenen egész tűrhetően vagy max grafikán fut.
Nekem a Crysis remake csalódás. A grafikát felturbózták, de a játék ugyanolyan optimalizálatlan maradt, mint az eredeti volt, pedig én ezért vártam, hogy optimalizálják végre, és ne kelljen hozzá egy magon erős, magas frekis proci. Mafia Definitive Edition-nel most játszok, az nem rossz, de annyi zavar benne, hogy sok mindent átköltöttek és átalakítottak benne, meg túl egyszerű lett. Mafia 2 remake az rendben van, igaz abban meg nem turbóztak sokat, még nem játszottam vele. Resident Evil újrakiadása tetszik, de nem csak videókat láttam róla, meg az eredeti sorozattal nem játszottam, az nekem kimaradt, lehet be is pótlom majd egyszer.
-
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok #69871 üzenetére
Ha mégis megtennéd akkor nagyon kiváncsi lennék! (megmondom meddig húzhatod cserébe)
Ilyesmi :
(ezt ma kaptam) : AXDA2800DKV3D Y860262250120 AIUHB0329TPGW (YUCK)Francia cimbim faggattam ki, azt mondta h ott sem létezett ez ott egy átlag háztartásban.
Jajj de jó neked h van egy 9700-asod. Emlékzsem a 9500-asokból lehetett 9700PRO-t csinlni, csináltam egy párat
Ehhez képets nekem egyik sincs, csak 8500-asom
Az X850PRO-m meg eltűnt
pedig az volt PCI-E meg AGP is egyszerre...
-
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok #69869 üzenetére
Az Athlon MP-knek ha megtudod nézni a sorozatszámát és le tudood írni az jó lenne.
Nem tudom ugyan, hogy abszolút csúcsban gondolkodsz, vagy csak "élethű" gépben, de ha az utóbbi akkor mindenképp kerülném az MP-s rendszert. Azokban az időkben szerintem magán embereknél aligha volt gyakori az Athlon MP...A Radeon 8500 erősebb, a GeF3Ti500 viszont tapasztalatom szerint sokkal gyakoribb volt. Mivel régebbi volt, és hasonlóan erős mint a Radeon, sokan bevásároltak belőle, és amikor jött a Radeon nem cserélték le, mert nem volt anynival jobb a Radeon, hogy megérje cserélni. (ahogy én sem)
A 3.06GHZ-es P4 HT-ba pedig tegyél 9700Pro-t. Haveromnak is úgy volt anno, az abban a formában abszolút korhű lenne.
-
válasz
envagyok #69862 üzenetére
A 2 szálat kihasználókra gondolsz ? Abból kevés van sztem abból a korból. De ha más oprendszert teszel fel, még kisebbek a lehetőségek. 3DMark99 ami elfogadhatóan megy S7- en, egy szálat használ. Nem is emlékszem, a SPi talán hasznát veszi a 2 CPU- nak
, vagy az Aida tesztek...? Egyprocis gépekre tettem 2000- et, talán a többiek tudnak többszálas tesztet mondani.
-
válasz
envagyok #69847 üzenetére
A V6800- ra erősebb hűtés, sufniventit is alkalmazok hasonlóra (mondjuk ilyen kártyám nincs), elég ritka már, nehogy megfőjön. Jókis lista, csak egy részével játszottam.
Quake3
Star Wars Episode I Racer
Re-Volt
Turok 2
Descent 3
- meg néhányat csak próbaszinten
A Re-Volt kissé gyenge gépen ment anno, az irányíthatóság romlik főképp, azt erősebb gépen renosztalgiáznom kell. A 700- as Copperen azonban sztem a lista összes darabja problémamentesen fut. -
válasz
envagyok #69844 üzenetére
POST ->mikor rábootol a vinyóra F8 bill lenyomása->bejön a menü, melyben ott van a csökkentett mód.
De ha az MSDos.sys állományban beírod/megváltoztatod : BootMenu=0- át BootMenu=1 - re, akkor utána nem kell nyomogatni az F8- at, automatikusan, minden alkalommal a BootMenüvel kezd.
-
-
válasz
envagyok #69840 üzenetére
Nagyon régóta a bemásolós telepítési technikát alkalmazom (az első korai xopacsok után már), tehát nem volt szükségem az átírásra, fejből nem emlékeztem, de a neten megtaláltam, Win9x- ről van még elég sok hasznos oldal :
Amikor CD-rõl telepítjük fel a Windows operációs rendszert, akkor a telepítõ automatikusan a CD-ROM meghajtót állítja be alapértelmezett fájlforrásként. Természetesen, ha nem CD-rõl telepítettünk, akkor azt a forrást fogja megadni. A következõ beállítás, akkor lehet hasznos, ha a telepítés után kiszereljük a CD-ROM meghajtót és a Windows telepítõ CD tartalmát lemásoltuk a merevlemezünkre, vagy ha új hardvert szereltünk be, ami megváltoztatta a meghajtók betûinek az elrendezését.
Megeshet viszont, ha telepítünk valami új programot, akkor a Windows megkér minket, hogy rakjuk be a telepítõ CD-jét.
Ahhoz, hogy a Windows a mi általunk ismert forrást kérje, létre kell hoznunk vagy módosítanunk egy "SourcePath" nevû Registry Karakterlánc (String Value) bejegyzést. A bejegyzést a
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\
\Windows\CurrentVersion\Setup]
kulcsba kell létrehoznunk vagy benne módosítanunk. Ha a bejegyzés már létezik, akkor az értéke a Windows telepítési fájljainak az elérési útja lesz. Ezt az értéket kell módosítanunk a mi által megadott elérési útra. Például, ha a Windows a "J" meghajtóról lett telepítve, akkor a bejegyzés értéke "J:/" lesz. Ha a telepítési fájlokat például a "C" meghajtó "windowsinstall" mappájába másoltuk, akkor a "C:\windowsinstall\" értéket kell megadnunk. 'SourcePath' bejegyzés J:\ értékkel. -
válasz
envagyok #69835 üzenetére
Ahhoz hogy megfelelően univerzális legyen alaposan át kell gondolni, gyakorlatban ilyen szinten nem készítettem, talán, elméletben megoldható, hogy valóban működne-e...puding próbája...
P4 és Barton szintű gépen kevesebb gond lenne, az LBA miatt, az 1024. pályáig nagyobb területet tud befogni. Régebbi gépen az így partícionált HDD el sem indulna, a BIOS és az oprendszerek lépcsőzetes kompatibilitást adnak, melyről már volt szó.
A HDD- n tehát kompatibilitás szempontjából lentről felfele kéne építkezni, elég bonyolult lenne, de lehet hogy működne. Ki is gondoltam egy verziót, de olyan összetett, hogy gőzöm nincs, beválna-e. -
válasz
envagyok #69828 üzenetére
Az a két hardverelem, GeForce 256 és a p3b-f nekem nincs. De az analógiája BE6+Ti4200 stabil 133 FSB- vel, természetesen ha minden ok, BIOS set+telepítés+egyéb, a fenti hosszabb leírásom szerint.
Nem tudhatom hogy a GeForce 256 milyen hatással van a dologra, mert azt én a 2MX/4MX/3Ti/4Ti vagy a R9xxx szériával helyettesítem. -
-
válasz
envagyok #69824 üzenetére
Igen, mert frissíteni akar. Emiatt megtart minden korábbi drivert, a félig feltelepítettet is, és ezért újra ráfut a hibára.
Ahol az optikai meghajtó aktív már, ott az a lényeg hogy nem szabad róla a 98- at telepíteni, be szoktam másolni a vinyóra, mondjuk egy install könyvtárba, majd onnan indítom a telepítést. A Win98 könyvtár tartalma elegendő a CD- ről. -
-
-
-
törölt tag
válasz
envagyok #69799 üzenetére
én a vortex-et választanám; egyszerű letisztult drivere van ami nem telepíti minden szarral tele a gépet mint egy átlag Creative driver, tök jól szól sb pro2ként DOS alatt és a MIDI szoft synth is jó rajta, illetve van rajta wavetable csatlakozó is amire hardveres MIDI is rakható, a mai napig gyártanak ilyen kiegészítőt, az A3D zseniális, tényleg azt hozza ami ígér, viszont az EAX alig van csak pár játékban normálisan implementálva, főleg ha 99 körüli címek közül választasz.
-
snake1977
őstag
válasz
envagyok #69792 üzenetére
Az a 30MB/s nem sok valóban, viszont a szekvenciális sebesség csak nagyobb fileok esetén mérvadó. Ezek a flash driveok amit én is használok azért egy windows betöltést elég kényelmessé tudnak tenni, de egy nagyobb verzió már tényleg nem éri meg. Van most vagy 22-25db vinyóm megnézem hátha akad ezredfordulós köztük.
DarthSun: vettem ott pár dolgot már, most a kedvenc a platinetes lcd tisztító, gyönyörüen leszedi az enyhén olajos/zsíros szennyeződéseket és a masszív koszt is elég jól oldja.
cbmfan: Első/nulladik körben a kondenzátorokat jól szemügyre venném hogy nem e kezd púposodni valamelyik. Ha nem, akkor az utolsó pci slotba tolnék egy kártyát, fixálnám 33mhz-re a biosban a pci bus frekijét és megnézném úgy a rendszert, lehetőleg valami kissebb cpu mellett, ha szétesik ugyanúgy akkor egy dos floppyról bootolnék, ha a kép rendben van frissítenék egy bios-t is, biztos ami biztos. Gondolom nem vagy kezdő...de érdemes átnézni a kondikat először, szúrt már ki velem úgy alaplap hogy hibátlanul működve eltettem, majd kb. 2évvel később nem adott képet mikor elővettem, az egyik kondi forrasztása elengedett a nagy pihenésben, és teljesen véletlenül jöttem rá a hiba okára, már lemondva a lapról elpakolás közben lett gyanús hogy nagyon mozog az egyik kondi pedig épp csak hozzáértem.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #69775 üzenetére
nalam c300a@450 c366@550 c566@850 volt az ut, 2001ben mar athlonra valtottam, addigra vegkepp kifujt a bxnek, de mar 2000ben sem volt tul jo a duronok mellett, max olcsobb volt csak procit cserelni.
de dragabb procikat nem raktak regi lapokba, mert annak volt penze uj lapra is.
-
snake1977
őstag
válasz
envagyok #69769 üzenetére
Én egy 4GB-os Transcend ide flash modult [kép] használok az egyik win98-as gépembe, a mérete végett nem túl optimális, dos-hoz meg overkill, de van ebből 8-16-32gb-os is ebay-en, sata ssd-t kapni azokon az árakon amit írtál, az ide/pata árát már megkérik rendesen.
Én maradnék a korhűségnél és a korban hozzá passzoló leggyorsabb merevlemeznél ha a gép többi részét sikerült korhűen összeraknod, nem rontanám el egy ssd-vel az összképet.
Persze nem egyszerű belőni, mert emlékeim szerint a 2000-es évek elején robbanás szerüen nőtt a méret, és csökkent az ár. -
arn
félisten
válasz
envagyok #69765 üzenetére
dma = 95
udma33 = 97
udma66 = 99de ezek az interface sebessegek, a vinyok joval kesobb ertek el ennek limiteit. hogy aktualisan mi volt a leggyorsabb, az sok kutatomunkat igenyel, honaprol honapra valtozott. a topvinyok beszerzese meg talan a legnehezebb beszerzesu alkatresz, ugyanugy ritka volt, mint a top procik, kartyak, csak pluszban sok meg is doglott, es nem is vigyaztak rajuk.
nem a cfide sebessege lassu, valoszinuleg gyorsabb, mint a korabeli vinyok, hanem a lassu gepeknel hozzaszoktal egy irrealis sebesseghez, ami egyaltalan nem volt a korban jellemzo. ha szepen megepited korhu vinyokkal es memoria meretekkel a konfigokat, pontosan le fog jonni ezen a teren is a gyorsulas
egy 95 elotti gep alig 1-2mb/sot tudott, 10-15ms koruli seekel. ha korabeli kontrollert hasznalsz is, lehet tobbszoros soros sebesseget latsz, es nagysagrendileg nagyobb eleressel.
a benchmark tablaban latsz peldakat ra.
-
snake1977
őstag
válasz
envagyok #69765 üzenetére
95-2003 közötti pc-ken lenne jó tudni, hogyan érhető el a leggyorsabb töltési sebesség, mert oda nekem már windows alá kevésnek tűnt a CFIDE sebessége. -> ha a korhűség nem lényeges akkor PATA SSD megfelelő kábellel, vagy sata ssd -> hardveres fordítóval, utóbbi könnyebben beszerezhető.
Mikor lett váltás Satára? (Erre 2002-2003-at saccolnék) -> wiki szerint 2003 január a rev 1. megjelenése. -
-
-
-
arn
félisten
válasz
envagyok #69627 üzenetére
maga a a3d 2.0 fejlettebb technogia, csak most akarnak hasonlo raytrace szeru hangvisszaverodeseket texurakkal meg mindennel - a gond csak az volt vele, hogy nagyon keves jatekban jott ki ez az elony. az eax 2.0 mar nem volt rossz, es sok jatekban mukodott. nekem tobb problemam volt az mx300al, foleg ha mas kartyakkal hasznalod parhuzamosan, a live problemamentesebb.
de igazabol mindegyik jo kartya, melyiknek a szine tetszik. az mx300 hypeoltabb, a live a kommerszebb kartya.
en liveot hasznalok a sokadik mx300 nekifutas utan, nalam hasonlo kategoria, mint a k6, v3, stb... erdekes, de van hasznalhatobb.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest