- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hová lett 1000 mAh?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KrAt
veterán
válasz
envagyok #88524 üzenetére
Most a P5N - 4GB - q9400 / e2180 setuppal próbálkozok.
Speaker nincs a házban sajna.
A HDD led néha villog rajta, néha nem.
A billentyűzet (PS2) néha felvillantja 1perc után a 3 ledet, ilyenkor kapcsolható a num-caps lock, néha nem. Ha felvillantja, akkor a bekapcs gombbal tudom kikapcsolni, ha nem, akkor csak hosszan nyomva kapcsol ki.
Elemet cseréltem benne, nem megy. BIOS reset is volt.
Most beleraktam a régi RAM-okat, azzal se megy.
Feszültségek az 5V-12V-on mérve pár századon belül vannak.
Próbáltam 2 VGA-val, SLI kártyát megfordítva, próbáltam 1-el, másik állásban, semmi.Amit felfedeztem, hogy az északi híd 1-2 perc alatt elég meleg lett, nem tudom, az számít-e bármit.
-
Fücsök007
őstag
válasz
envagyok #88449 üzenetére
2005 még nem volt ilyen, akkori S754-es vagy S939-es AMD Athlon 64 1 magos csúcsprocik még nem fogyasztottak és fűtöttek annyit mint később a Q6600 és utódai, mellé a geforce 7900GTX sem volt túl magas TDP-s, az előd 7800GT sem. Radeon oldalon az X1950XTX is hasonló volt fogyasztásban mint a rivális, 2006 őszétől változott ez meg, de addigra legalább a lassú és forrófejű Prescott és Presler mocskokat sikerült Intelnél leváltani, még pont időben.
Sőt S754-es mobil Athlon 64-es proci alig fogyaszt idle-ben, és több alaplaphoz van Win98SE driver is, ami a jobbá teszi mint a S775-ös AGP-s Core2 Duo támogatású lapokat 2000 környéki játékokhoz.Későbbről a S939-es Athlon 64 X2 6000+ proci már többet fogyaszt, de üresjáratban az sem borzasztó, de nekem szimpatikusabb volt az Aopen S479-es mobil platform külső E-Sata csatival és gyorscsatlakozóval, a T7600-as 3GHz fölé húzva szépen elveri az Athlon 64 X2-t.
-
Fücsök007
őstag
válasz
envagyok #88444 üzenetére
Korhű, de nem praktikus. Túl sokat eszik és fűt is fölöslegesen, SLI-nek pedig nem nagyon van értelme az erősebb kártyák miatt. 2 vagy 3 monitoros FHD rendszerhez pedig kevés a 8800GTX és utódai, szigorúan csak XP Pro alatt.
Persze ehhez 3 egyforma csatlakozó kell (HDMI vagy miniHDMI) de van belőle választék későbbről.
Később 64 bites Vista rendszerhez jóval több alaplap és kártya összerakható, az még nem teljesen retró.
-
-
-
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #88365 üzenetére
Nem biztos, hogy van a BIOS-ban konfiguracios program. Az elso idokben, mindent jumperrel konfiguraltal a lapon. 286-tol kotelezo volt az RTC (tehat a PC es az XT nem tartalmazott RTC-t kotelezoen), az RTC pedig jellemzoen tartalmazott valamennyi memoriateruletet (hiszen az ora erteket oda irta a counter), ami megmaradt kikapcsolaskor. Tehat elkezdett megjelenni az a kunfiguracio, amit a gep mar az RTC-hez kapcsolodo memoriaba mentett el. Ehhez kezdetben nem volt a BIOS-ba beepitett konifugraicos szoftver, hanem kulon, floppyrol volt ez elindithato.
A gep/lap manualjabol szokott ez kiderulni.
Valamivel atirtad a bootlaodered, vagy a particiok tipusat/tablat, vagy valami mast csinaltal. Ezt igazabol, csak te tudod
. Tobb info? 1 disk volt? tobb disk? Nem valtoztattad meg a lyukakat, ahova dugva voltak? Milyen particiok? Azok kozott hogyan valtottal? Minden particio elerheto volt? Vagy voltak hidden particioid? Nem futtattal pl olyan szoftvert, ami csak 1 darab elsodleges particiot enged, a tobbit elrejti (pl a partition magic csinalt ilyet, de gondolom meg ezer meg egy masik szoftver)? Szoval nezd meg a particioidat, hogy minden ugy van-e ahogyan lennie kell (gondolom tudod, hogy mi hogy volt es minek kell rejtettnek, atkivnak, stb-nek lennie?)
-
válasz
envagyok #88335 üzenetére
https://os.mbed.com/users/4180_1/notebook/using-a-speaker-for-audio-output/
Keress rá, hogy "Using PC speakers with mbed"
Az osztó szerintem túlzó (1:11 = 1k/(1k+10k) ), így halk. Szóval a felső lehetne a 10k helyett 4.7k. Az 1k-val pedig egy szilícium diódát kötnék párhuzamosan, de ez már csak az én túlbiztosításom, simán elhagyható
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #88326 üzenetére
En itt tobb dolgot nem ertek. Azt ertem, hogy sorbakot egy 8 ohmos ellenallast a + labra egy kondival, de a GND-re miert tesz kondit? Raadasul azt se igazan ertem, hogy az ellenalast miert nem a speaker + es - labai koze teszi, es miert csak 8 ohm?
En az itt levo dolgot epitettem meg, 1 ellenalas, 1 kondi kell hozza. Mivel a GND kozos, ezert tulajdonkeppen, csak 1 darab vezeteket kellett bekotnom. Annyi "valtozas" van meg, hogy nem volt mono inputom, igy a bal es a jobb csatorna helyere is bekotottem.
-
fatpingvin
addikt
válasz
envagyok #88312 üzenetére
és ezt egy automatika, amin csak a gombot kellett nyomni. azóta se láttam ilyet, én hülye meg elfelejtettem megkérdezni hogy ez mégis miféle szoftver. mondjuk a fazonból kinéztem hogy legalábbis a számolómotorok egy részét ő írta. sajnos neki is csak a keresztnevére emlékszem
-
fatpingvin
addikt
válasz
envagyok #88307 üzenetére
és ezzel sem fogok vitatkozni
rosszul berendezett szobába tökmindegymilyen zsugát pakolsz, gyengén fog szólni.
egyébként amiket írtam, színpadi hangosításnál pont hogy a környezeti torzítások ellen dolgoznak ezekkel az efektekkel. volt szerencsém egy nevesebb fesztiválunkon az egyik színpad hangosításánál segédkezni, hát a pofám leszakadt hogy milyen cuccok vannak ebben a műfajban.példának okáért kezdjük azzal hogy a fickó aki az egészet intézte, berakott valami pörgősebb muzsikát CD-ről, a nézőtéren hat ponton voltak mérőmikrofonok, a kompjúterben le volt szimulálva hogy hol vannak a hangszórók és hol a mikrofonok, kielemezte a mikrofonok jelét amik ugye vették ahogy a hangrendszer szólt, majd ebből szintetizált egy valami ötvensávos equalizer profilt amit feltöltött a DSP agyába, és ez volt a nulladik lépés a zsuga beállításához. megkérdeztem hogy miért nem sweep jellel dolgozott, erre tök türelmesen elmagyarázta hogy azért, mert egyrészt nem sweep jel fo szólni róla használat közben, másrészt meg azzal nem jönnek ki azok az interferenciák amik komplex jel esetében esetlegesen jelen lehetnek.
ott vesztettem el a fonalat hogy a gép megsaccolta hogy a színpad környékén hol van egy olyan, akusztikailag tükröző felület amit le kéne takarni. a távolságra nagyjából 60 centit, a felület méretére durván másfél négyzetmétert tévedett (egy gazdasági épület egyik fala volt amúgy a színpadtól kb 30 méterre) -
Czo
addikt
válasz
envagyok #88206 üzenetére
Az MT modja kimerul abban, hogy az adott ID-n, nem a General MIDI adott ID-n levo hangszere szolal meg, hanem az a mapping van, amit az MT32 is tud. De a hangszerek hangja, mivel masik hangkeszlet, mas lesz. Illetve, az MT32-be lehet MIDI sorosporton at hangszert tolteni, azt nem tudom, hogy van-e szoftver, ami ezt hasznalja, de ez nem fog menni SC55-vel.
-
-
arn
félisten
válasz
envagyok #88200 üzenetére
486 gyorsabb. A midivezerlo mit csinalna? Csak minden esetben jol kuldi ki a jelet, ennyi. A masik felere meg a jateknak megfelelo modul kell, amugy osszevissza szol.
A regi kartyakat nem kellett jumperelni, max nagyon ritka esetben (irq, frekvencia, ws). Igy tobbnyire nincs is dokumentalva.
-
-
-
Bile Demon
őstag
válasz
envagyok #88196 üzenetére
1985.10.17. intel 386DX-16
1987.02.16. intel 386DX-20
1988.04.04. intel 386DX-25
1989.04.10. intel 386DX-33 & 486 DX-25
1990.05.07. intel 486DX-33
1991.06.24. intel 486DX-50
1992.08.10. intel 486DX2-66
1993.03.22. intel Pentium 60 & 66
1994.03.07. intel 486DX4-75 & Pentium 90 & 100
1994.05.07. intel 486DX4-100
Csúcs 386 procik:
1989.04.10. intel A80386DX-33
1991.03.xx Amd Am386DX-40 -
-
-
user12
őstag
válasz
envagyok #88173 üzenetére
Szerintem P3100 a típusa. Túl sok infó sajnos nincs róla - néhány kép, brossúra, kb ennyi. Nekem 386-os Philips gépem volt, arról is pár képen kívül nincs fönt semmi egyéb infó - pedig az néhány évvel újabb, mint az általad talált gép.
Az alaplapon hová csatlakozik a kivezetés másik vége? Vagy közvetlenül a nyákra van forrasztva a csatlakozó? -
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #88165 üzenetére
Marmint, hol van telefonkabel szeru csatlakozo (az egyebkent nem lehet, mert az RJ11 (4P2C) keves lesz ide)? A szamitogep oldalan nem DIN dugo van? Regen kb minden keyboardbol kiszedheto volt a kabel, a keyboard oldalan pedig emlekeim szerint egy RJ 6P6C csatlakozo volt (12 talan?!). Neked RJ csatlakozo van a gep oldalan?
-
-
-
arn
félisten
válasz
envagyok #88131 üzenetére
Alkalmazasfuggo, fps bencheknel van amelyik a celeronnak fekszik jobban. De igazabol elmeleti kerdes, meg az intel is kapcsolt, amikor a cuminebol csinalt celeront, hogy jobban megvagjak.
Nekunk mindenesetre anno jo volt
olcson lett csucskategorias teljesitmeny 98-99ben.
-
válasz
envagyok #88131 üzenetére
Tippre a P2 450 általában gyorsabb lehet, de biztosan nem minden alkalmazásban.
Egyszer az Athlon Pluto/Orion és a Thunderbird csatájáról olvastam egy cikket, ott ugye a réginek lassabb, de dupla méretű L2$-e volt -700 MHz-ig az órajel felén, 850 MHz-en az órajel 40%-án, 1000 MHz-en pedig már csak az órajel harmadán járt-, amit a fele akkora $-es Thunderbird nemhogy simán ellensúlyozni tudott azzal, hogy a cache a proci órajelén járt, de szinte mindenben gyorsabb is volt azonos órajelen az elődjénél. Viszont mégis ott van az a szinte, mert ugyan kevés alkalmazásban, de néha a dupla méretű cache mégis többet ért, mint a fele akkora, de sokkal gyorsabb. P2 vs Celeron harcban tippre túl nagy előny a 4x nagyobb $, de ami azt illeti, letesztelhetné valaki a topikból, megnézném. Ha sok teszt lenne, időnként tuti, hogy a kis cerka is nyerne.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #88114 üzenetére
Akkor ott vmi irq, port stb akadas van. Csak masolashoz irtam, bebootolni sdre, felmasolni mindent hddre es utana tudod a vinyot hasznalni - mbr kell ra, meg bootolhatova tenni.
Ami problemas lehet, hogy az sd adapter mellett nem bizos, hogy megy a slave vinyo - a 386ok meg tobbnyire ket csatornasak a biosok es nem negy. De csinald meg a vinyot modernebb gepen ket master csatornan, aztan tedd vissza. Dosnal nem gond.
-
válasz
Norton commander 4 vagy az nwdosban megtalálható progival is tudsz másolni. Soros porton az NC át tudja magát dolgozni. Lassú lesz, de amíg 10-20 MB-ot akarsz átvinni simán elmegy. Én máshoz (Atari, Mac és Amiga irányban) is használtam soros portot.
izee: Ebben semmi új sincs. TTL monitorok voltak. Most, hogy több, mint 1 hét után visszatérve olvastam a sima CGA átkötős ajánlásod csak a fejem fogtam. A monitorok nagyon nem fogják szeretni. De egy sima dióda-ellenállás logikával lehet építeni egy egész jó adaptert. Azért nem jó, mert nem kezeli a barna színt helyesen, így az sötétsárga lesz. Ahhoz kellene bele még egy kis logika amihez már pár aktív alkatrészre is szükség van.
arn: Nem a korabeli újságok (pl. PC-X, chip, computer panorama) nem voltak teli értékelhető árlistával, de a tesztekben ajánlották a 6x86-ot ha valaki olcsó gépet akart. A Fefo-ról vannak mentések ahol megint az látható, hogy az akkori középiskolai tanári fizetésem felével kevesebbe került egy 6x86-os gép. Az alaplap+proci árában volt ekkora diffi. Ha valakit érdekel, akkor az árakat it böngészheti:
98 vége:
-
cbmfan
senior tag
válasz
nyolclemezes IBM MFM HDD felpörgése megvolt már? élőben jóval hangosabb
-
arn
félisten
válasz
envagyok #88110 üzenetére
1000 jobb modszer van mar… meg anno is volt
mar akkor is inkabb kiszedtuk a vinyot, par ilyen nem tul sikeres floppys, portos masolgatas utan.
En radugom a rendes vinyot meg egy sd adaptert, esetleg a vinyot kozvetlenul a modern gepre usbn, de azzal nem mukodik minden vinyo. -
Czo
addikt
válasz
envagyok #88110 üzenetére
Sorosporttal hasznaltam, a Norton Commander beepitett cuccat. Ami poent, hogy a 30 evvel ezelott csinalt kabelt, manapsag is hasznalom, mert a switchek rs232 interfacehez is ugyonez a kabel kell. Ugyhogy az MBP-re ra van dugva egy USB-C - USB-A oda egy USB-A - RS232, arra pedig a 30 eves kabel
A kabel egyebkent egyszeru, Rx/Tx forditas mar eleg a Norton mukodesehez, venni is lehet, de csinalni is egyszeru.
-
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok #87989 üzenetére
Azt itt remekül ki tudják kerülni. Nem hivatalosan dolgozol, full feketén, papíron csak a "szomszédnak segítesz", nagyon maximum 4 órában alkalmival be vagy jelentve, aztán valójában meg mehet a 8 óra is a munka. Mondjuk a fatelep nekem pl mellékállás volt, napi 3-4 órában, megdumáltuk, hogy 4 órás bejelentés is sok ... ha érted.
A szakik (akiknek papírjuk van, vagy legalább eltudják adni magukat, hogy valamiben szakik) más kaszt. Nekem sajna csak érettségim van, meg értek pár dologhoz, de "szakinak" nem minősülük. Ahol meg mégis, fentebb leírtam mi az árképzés.
Nem véletlenül járok Németbe meg Ausztriába ki melózni amikor csak tehetem. (múltkor 5 napos (de csak 3 nap meló) német kiküldetésből, adózás után, 157 ezer ft netto haszonnal jöttem haza).
Itt meg ilyen remek ajánlatot kapok, hogy "gyere jó a pénz" aztán kiderül, hogy hétvégével meg éjszakázással havi 160 netto a jópénz ... Ebből 60 rezsi, 60 kaja, 20 a bérlet, a fentmaradót meg bőven elviszik a társasági események, és a barátnő, már ha nem maradok le róluk...
Kaptam ajánlatot németbe, 1.1M-ért autógyárba, bár mondjuk abban is az volt a kaviát (közvetítős) hogy magyar minimálbért kapsz, meg szállást, és ha megvan az 1 év, akkor visszamenőleg egy összegben megkapod "a többit". Ez azért kell, hogy ne lépj le 1 év előtt... ennek a törvényességéről vitatkozhatnánk, de ez van.
A Tescoban 275 ezret ígérnek mutatta az egyik külföldi ismerős, de kiderült, hogy az brutto, amihez van kötelező éjszaka és hétvége is, és ha nettoba lemész, és leveszed a vásárlási kedvezményt, meg a bérletet, akkor havi 150-160 körül van a vége, fentebb részleteztem, hogy ez mire elég. Se cipő, se ruha, se egy szög a géphez... 2010-2015 között ezt éltem, nem véletlen, hogy mindig csak ábrándoztam, hogy mit vennék a gépbe, aztán soha semmiből semmi nem lett. (2014ben is csak azért lett gépfejlesztés Phenom 9500-ról I3 433-ra, mert találtam egy madarat, aki annyiért megvette a gépem, hogy gyakorlatilag 0ft volt az upgrade)
Nem véletlen, hogy egyre gyakrabban megyek ki Ausztriába/Németországba, és kezdek azon gondolkodni, hogy itthon már munkát se érdemes vállalnom.
Jó, amit feltudok mutatni, egy tehermentes saját családi ház, ami szerintem az én koromban MO-n (főleg errefelé) nagyon nagy dolog.
És igen, valamit rosszul csinálok : egyre sűrűbben és hosszabb időkre megyek ki külföldre melózni, ami nem egészséges, főleg, hogy legtöbbször az asszonyt, családot, haverokat is hátrahagyok. Van, hogy azt sem tudom, hogy mennyi időre...
Győr-Moson-Sopron megye egyébként pont az ellenpólusa annak, ahol vagyok, az ország Pest után talán legjobban fizetett régiója a tied, míg az általam felsorolt megyék pont a legkevésbé jók. (Miközben az áremelkedés ide is elér).
BMW gyár : Igen, Debrecen mellett elvileg lesz ilyen. A covid alatt teljesen leállt az építése, miközben már az alapkő letétel hatására (majd 3 éve) hatalmasat ugrott az albérletek ára. Gondolom, hogyha majd ténylegesen meg is nyit (nem tudni mikor) akkor a hírre még egy "korrekció" végbe fog menni az árakban."Nekem Sci-Fi a havi 50k
Olyan keveset sose kerestem 1992 óta, még hetente se." - jó, a legjobb Athlon XP-s korszakban nekem is volt olyan hét, hogy heti 100 ezer is megvolt, többet kerestem általában mint a szüleim együtt véve, miközben középiskolás voltam. De tudtam, hogy ez maximum egy pár hónapig tart. Most már viszont érdekelne, mit csinálsz, ami ilyen masszívan jó bevételt ad? (hátha tudnám jobban csinálni az életemet) -
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok #87981 üzenetére
Azt elhiszem, hogy magukat "mestereknek" nevező többé kevésbé hozzáértők iszonyú árakat kérnek el.
A hétvégi dobozhajtogatás 40K az havi szinten, vagy egy hétvégi nap 40K?
De nem tudom te hol laksz, (de érdekelne) de itt sajnos ezenkívül kb semmi sem igaz.
Itt a faluban még mindig nem nagyon sikerül elszakadni az 500ft-os órabértől. 2018-ben ezért jöttem el a fatelepről, ahol mellékállásban dolgoztam, mert nem sikerült 500ft/óra felé emelni a bért. Idén márciusban visszaakartam menni, de kiderült, hogy még mindig 500ft/óránál tartunk, így kihagytam. Egy napszám errefelé (10 óra) 5000ft/nap.
Nem véletlenül járok évek óta a Németekhez/Ausztriába dolgozni.
Ismerősöd mennyit dolgozott ezért a 8x 1200€ + 4x1800€-ért? Ezt nem nagyon sikerült kivennem, csak hogy 8 órában. Egyébként a bérszint alapján Voralberg tartománybeli munkavégzésre tippelek.De mondok rosszabbat : Itt elmegyek házakhoz mondjuk Windowst telepíteni ilyesmi, 1 óra alatt megvagyok, mondok 2000ft-ot (Veszprémben már 2004-ben el lehetett kérni 4-5000ftot ezért), és megy a hátra triplaszaltó dobálás, hogy azta qrwa de drága ... kapok egy 1000-est mert nagylelkű, de már meg is jegyzi magának, hogy többet nem fog hívni akármi baj van. vagy a másik amit utálok : hűűű, fúúú ez sok... most nincs ilyen sok pénze itthon, de majd hozza. Aztán persze nem hozza. Közben meg kint áll a SUV a szépen rendbetett/újépítésű ház garázsfelhajtóján, és a félfalnyi TV-t bámulja a nappaliban, miközben kilóg a zsebéből az iPhone.
-
-
-
válasz
envagyok #87951 üzenetére
Akkor simán indokolt hogy miért nem bootol a hdd-ről.
Következő lépés az fdd, ez a lemez ebben a meghajtóban bootol más lappal?
Nem tegnap bootolt-e, hanem most, és arra még nem láttam választ hogy a vezérlő az alaplapi vagy kártya, de ha utóbbi akkor azt is vegyük hozzá, vagyis azzal ez a meghajtó ezzel a lemezzel bootol más lapban? -
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
envagyok #87846 üzenetére
Nálam is S748 masina tesztelődik.(egyenlőre alapon) Vga külön köszönet Fred23 csoport tagunknak.
És egy ugyanilyen 9550 Connect3D ami 8X és 4X AGP is támogat (két bevágásos) azaz mennie kell 2X lapban is.
Nemsokára össze lesz vetve egy S754 konfiggal.Dell Dimension 8300 i875P
P4 Celeron D D325 2,53 GHz
2x1 GB Ram 266 MHz CL2 Single Chanel
Ati Radeon 9550 GE (gaming edition) 128 MB VRam (128 bit)
Windows7 x86 -
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok #87846 üzenetére
Flat Outról nem is tudtam, hogy 2004 november 5-ös. Én 2005 február 3-án találkoztam vele Demo formájában, annyira megtetszett, hogy még aznap beszereztem a teljes játékot. (más miatt a másnapi dátumot jegyeztem meg)
A Flat Out 2-t már jó előre vártam, és épp ezért eléggé nagy csalódás volt, hogy amikor kijött túlságosan arcadenak találtam a korábbi részhez képest, némileg leegyszerűsített törésmodellel (ehhez képest sokkal többet játszottam végül vele mint az 1-el), a másik, hogy a GeForce 3-ason alig bírt 15-18FPS-t kipréselni magából, így erősen akadozott a játékélmény. Kicsit részben ennek is köszönhettem, hogy elkezdtem emelni a CPU órajelét amiből végül az 1466@2669MHZ-es napi felhasználás kijött, így a játék már adta a 25 FPS-t stabilan, meg kicsit többet is, de az igazi javulás akkor jött be amikor a 7300GT érkezett a GeF3 helyére.
A Flat Out 3-hoz nem volt (bal)szerencsém, ugyanis néhány gameplay videó megtekintése után megállapítottam, hogy maradok az első és a második résznél felváltva, bármennyire is vártam már egy vérfrissítést.
A Flat Out 4-el játszottam egy kicsit, de nagyon komoly csalódás volt! jobban éreztem magamat még mindig ha az akkor már tizenéves 1-2el játszottam. Mai napig ezt a vonalat lenne jó, ha valaki tovább vinné.Érdekes kakukktojás volt az Ultimate Carnage, ami 2007-ben megjelent, de az akkori gépemen esélyem sem volt vele játszani (asszem el sem indult). Később a Phenom 9500-asos configon elkezdtem játszani, de nagyon szaggatósan ment (Phenom 9500 + HD4850), így félreraktam a játékot. Majd pont az idei évben játszottam végig, 10400F + GTX950 kombón, csutka maximumon is úgy repült mint az álom
(mondjuk ezt el is vártam)
-
envagyok
veterán
válasz
envagyok #86000 üzenetére
Egy kis Youngtimer meló:
Úgy éreztem az egyik kedvenc Pentium 4 konfigom megérdemelne egy korhű kuckót táppal.
Ha jól emlékszem már írtam róla egyszer:
(2004)
Pentium 4 Extreme Edition LGA775 3.4GHz
Cooler Master korbeli vízhűtés
Abit AA8XE intel 925xe alaplap
Geil korai DDR2-667 CL3! 2x1GB
ASUS X800XT Platinum Edition PCIe videókártya kék ledes
Creative Audigy 4 Platinum hangkártya
Super Flower tápegység kéken világító ventilátorral
Thermaltake Xaser III Skull (koponya) Edition házA proci simán tud annyit, mint a 3.8GHz-es Pentium 4 illetve az 570, 670 számozásúak.
A lap érdekessége, annak ellenére, hogy ez volt a csúcs chipset, már a 2005-ös Pentium D, és a 2006 core2 procik se mentek benne.
Gondolkodtam Raid gyors HDD-n, de olyan gyors az XP, hogy felesleges.
Még 2 kék fénycső berakása van tervbe véve, de kivárom az estét, mert a táp, az első házventi, és a vudeókártya is kéken világít, lehet felesleges.
Sikerült bele olyan floppy-t szerezni, ami beépítve memóriakártya olvasót is tartalmaz.
Az IDE, Sata, Floppy kábel mind gyári ABIT
Szereztem egy külső qGuru kijelzőt is, azt is belerakom.A 2004-es év PC játék szempontjából az egyik legjobb év volt, komoly címek jelentek meg az évben:
Far Cry, Doom3, Unreal Tournament 2004, Half-Life 2, World Of Warcraft, The Cronickes Of Riddick, Counter-Strike : Source, Battlefield Vietnam, Tom Clany's Splinter Cell - Pandora's Tomorrow, Call Of Duty : United Offensive, Star Wars Battlefront, Halo2, Flatout, Colin Mcrae 04, Grand Theft Auto San Andreas, Prince Of Persia : Warrior Within, Need 4 Speed Underground 2Többnek közülük iszonyat hardverigénye van, elkél az erő.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #87776 üzenetére
Ezek az emulaciok loturot ertek, az elmulasztott hwes sb emulacio hamar megpecsetelte a sorsukat. Ha nincs az a huzasuk, hogy mar az elejetol demoscenereket tamogattak, mostanra senki se emlekezne rajuk.
Dos alatt, hogy minden kartyat kozvetlenul kellett tamogatni, gyakorlatilag esely sem volt sb kompatibilitas nelkul a jatekos piacon labdaba rugni. Ez csak akkor valtozott, amikor a pcs jatekplatform dosrol atkoltozott win95 ala (97 kb, a 3ds gyorsitokkal).
A creative hamar felismerte, az elso sikertelen probalkozasok utan, hogy kell egy szelesebb korben tamogatott kartyaval valo kompatibilitas (adlib), es emelett lehet uj ficsoroket behozni, eladhatoak lesznek, igy lett a blaster digitalis resz kvazi sztenderd a dos eraban. Az awe reszt is gond nelkul behoztak a midire, pedig addigra voltak elterjedtebb hullamtablas megoldasok (sc, gmidi, gus, stb). Neha ennyi kell egy gyarto sikerehez.
-
válasz
envagyok #87751 üzenetére
Nézd meg mekkora órajelet támogat. Igyekezz olyat keresni ami felmegy 100Mhz fölé, akkor sokkal többet lehet játszani. szorzót csökkentve mehet a 108, 112, 124, már ha minden más bírja.
user12: A K5 sem volt egy igazán jó proci. De amikor a 75-öst megvetted és 90-re húztad már nem maradt le az Intel 75Mhz-es verziója mögött teljesítményben, de az ára nagyjából a fele volt. Emlékszem, hogy nekem ugyan nem tellett rá, de közeli ismerős vett egy ilyen procival gépet és neki simán futott a Quake amivel az én 486 alapú gépem csak diavetítésig jutott. Persze ez a sima mai szemmel gyenge, de akkor egy másik szint volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Autós topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED monitor topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest