- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czo
addikt
válasz
KROK640 #78421 üzenetére
Nade, az ott nem 2002 36. hete (majus 2-8-as) datestamp a nyakgyartas idejerol? A conexant chip is ebbol az idobol van, 2002 34. het, a a BIOS flash meg 2002 24. het, az egyik kondin latszik meg, hogy 2002 33. het. Ez mar boven a GeForce 4 Ti bemutatasa utan van, azaz ezt a kartyat "also kategorias" kartyanak szantak, a Gef4Ti -k ala, de a Gef4MX-ek fele.
-
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640 #78411 üzenetére
Parancsolj:
A sporólás magasiskolája.
Tiszta szégyen már.Egy kis csemege mindenkinek, 2000-ből:
Itt lett az első PC véve, némi eltéréssel a listán bekeretezettekhez képest.Pontosan ez volt:
CPU - Slot1 Celeron 400 PPGA
MB: Acorp 6BX81 BX440i
RAM: 64 MB SDRAM 100 MHZ
HDD: 10,1 GB Seagate
VGA: S3 Savage 4 8 MBA köcölék stimmel.
Nyomtató (Canon BJC-1000) és monitor (LG 575N - helyett 520SI lett) csak tollal van felírva.2 évvel később beleugrott még 256 MB SD 100-as ram, nagyon akciósan 10k-ért.
-
arn
félisten
válasz
KROK640 #78409 üzenetére
Pedig mindegyik kozepes aru cuccnak szamitott a maga koraban, 450 98 teletol volt, 550 99 nyaratol, 850 meg 2000 nyaratol. Akkoriban ugy csinaltam, hogy bementem egy shopba, aztan mondtam nekik, nehozom a gepem, aztan ha megy ilyen orajelen, akkor megveszem
mindig volt, amelyik azt mondta, hogy ok.
-
-
arn
félisten
válasz
KROK640 #78381 üzenetére
A c566@850 2000 nyaran se nem volt draga, meg igazan jo, mert ott volt a duron. A fullos p3 es az athlon viszont rohadt sokba kerult.
En is azert vettem, mert csak bepattintottam a jo regi bxbe, nem kellett lapot cserelni (igaz ezt mar korabban megtettem bxen belul a feszultsegek miatt). 98 utan elvoltam a c300@450, c366@550, c566@850 vonalon az igazi athlonig (2001)
-
válasz
KROK640 #78302 üzenetére
Nagyon szép, nekem 64MB-os volt, és sajna gyorsan megpusztult (használtan vettem). A kék bordák viszont valahol még megvannak róla.
Megrendeltem eBay-ről az 1200-as Thunderbird-öt.
TECHPOWERUP Athlon 1200
2000 legerősebb asztali procija.Esti programom teszteket olvasni a szörnyetegről.
-
válasz
KROK640 #78298 üzenetére
Emlékszem rá amikor a komplett nyári munkám fizetését elköltöttem egy Leadtek 6800GT-re (AGP verzió s939 konfigba, Abit ti 4200-8x OTES-ről váltva) majd fél év alatt kinyírtam és kis ráfizetéssel lett PCIE Leadtek 6800 ultra, na az sokáig megvolt viszont ventije beállt és bacsisnak adtam el 10+ éve. Aztán 8800Gt let szintén sokáig, ki lehetett bírni egy egy gent kihagyva, ma meg már bőven el lehet lenni sokáig egy régebbi gen kártyával, talán a dx12 a követelmény de azt már megkötéssekkel mára már réginek számító kártyák is tudják.
-
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640 #78294 üzenetére
Azért letakaríthatnád szegényt.
Ma is használható azért még.
Kár hogy nincs rajtuk 2 vagy 3 GB ram.Asus EAH6850: blikkre azt mondom, hogy nagyobb fizikailag.
Atomcsendes, nem forrtyog. és kapott egy élmerevítést is, valamint dupla 6 pines segédtápja van.Jelenleg Asus V9950 van nálam a tesztpadon (DFI NF3 lapban).
-
-
-
Bile Demon
őstag
válasz
KROK640 #78246 üzenetére
Nekem is 1 db 3.2GB-s HDD-m volt sokáig 1998 tavaszától, először Fireball ST vagy SE, aztán 11.5 hónap után gariztattam, mert bad sectoros lett. Egy 3.2-es Fireball EX jött a helyére. Ezeket sokat használtam, majdnem minden nap félig tele lett írva, rádióbol vettem fel, megvágtam és MP3-at gyártottam.
Ez a HDD sok gépet megjárt: Giga VX P166MMX, MMX @ 262MHz TX97E, BH6 Cleron@450, BH6 Cel 633 @ 950, Abit KT133 Tbird 1000, XP2100+ @ 2GHz, sokféle lappal, Most is itt van karnyújtásnyira (teszt HDD DOS-al és EZ-Drive-al).Szóval 2001 szeptemberében épp szomszédban jártam Windows installálni új HDD-re. Nézem a dohányzóasztalon a hanyattfekvő Fireball CX 6.4GB-t, háttérben a böszme nagy TV-n valami százemeletes toronyházból emberek ugrálnak ki, aztán visszajátszás, hogy jönnek a repülők és füstöl. Nézem újra a HDD-t. Szomszéd végülis nekem adja.
Ez pár nappal azután volt, hogy a születésnapomra lett egy ilyenem:
LG CED-8120B. Nem emlékszem már pontosan, mert édesanyámtól kaptam, de kb. 20e körül volt, ami nem volt akkor már vészesen nagy összeg. Vesd össze, a Fireball 3.2GB-al, amit 98-ban 35e körül vettem...
Előtte oszt.társnál 200Ft vagy 500Ft volt egy CD írása. Korrekt árnak tartottam, csak ugye a macera vele, HDD ki, elmenni várni stb.
Szóval ez is megmaradt szerencsére és a gyűjteményem része.Visszatérve az új szerzemény Fireball CX-re, az volt a baja, hogy sokszor nem pörgött fel és forrósodott valamelyik IC rajta. Néha elindult, ha meg volt lökve. Viszont 6.4GB-s volt...
Valamelyik hírcsoportból értesültem, hogy a Maxtornál lehet gariztatni a Quantum HDD-ket, de ehhez RMA-t kell igényelni és elküldeni írországba.
Na ehhez sorstársakat kerestem, hogy olcsóbb legyen a posta, ha többet teszük egy csomagba és elosztjuk.
Nekem végülis sok dolgom nem lett:
Betársult olyan, aki a postát intézte, talán DHL-es volt.
Betársult másik olyan, aki jól tudott angolul és lelevelezte vagy letárgyalta, a Maxtorral, hogy mit akarunk 1 csomag megy, de külön küldjék vissza mindenkinek máshova.
Végülis sokat kellett várni, de decemberben jött egy csomag, benne egy nagyon hideg, de új vagy felújított 7200rpm-es 10.2GB-s QuantumMaxtor HDD. Jó volt, gyors volt, de baromi hangos. Nem sokáig tudtam elviselni. Vettem másik HDD-ket tavasszal/nyáron, de egyik se volt az igazi.
A problémára a végső megoldást az FDB csapágyas motor és a Seagate Barracuda IV jelentette. -
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640 #78251 üzenetére
Az első PCI-e karim pár év kihagyással az AGP-s X1950GT után egy Gigabyte Radeon HD5670 1 GB GDDR5 128 bit volt, ami havernál a mai napig működik, napi használatban.
Az AGP és a PCI-e közötti években mindenre is elég volt nekem a HD3200-as Radeon IGP (Asus M3A78-EM 785G lapon).Az igazoltan leghosszabb ideje használt VGA-m: 2015.aug. vásárlás,most is ez adja a képet a garázsgépben, erről írom e sorokat.
Asus Strix R9 380 4 GB OC.
Az benne a szép, hogy gyári állapotban van és még nem kellett megbontanom a kártyát semmiért sem, mindene eredeti, a pasztázás és a hővezető párnák iss.
Ez nem a sajátom, de ugyanilyen pöpecül néz most is ki, nincs róla hasonló képem.Ma megjött az Asus HD6850 1 GB GDDR5 256 bit.
-
válasz
KROK640 #78238 üzenetére
A Win3.11 már gyors 486- on is "túlgyors", legalábbis a futtatható játékok.
Csak a feeling kedvéért menne rá - ha rámegy egyáltalán, kiderül majd. A sok RAM kérdés elvileg megoldható, gyakorlatban meg elválik. CPU órajelet DOS alatt is jól írja ki pld a SpeedSys, a többi meg vegyesen, van hogy jó vagy közel jár, meg hogy rossz. -
Bile Demon
őstag
válasz
KROK640 #78229 üzenetére
"Oh, igen, a 90-es évek végén illetve a 2000-es évek legeslegelején ez nálunk is divat volt. Lemezhely ugye a legnagyobb kincs, CD írás drága volt és körülményes, minél több játéknak fel kellett mennie. Akkoriban nagy divat volt, hogy megjelennek a játékok 100-150MB max 200, és a többit a CDjén felírják audio trackekkel. Na, ezek voltak, amika "tárolt változat" esetén garantáltan nem jöttek; de előfordult, hogy egyéb módon is kivettük a videókat/hangokat a játékból."
Akkor már bagóért volt a CD. Ami drága volt az a sávszélesség...
Haverral felesbe szedtük a 14.4k meg később 33k 56k Baudos modemmel éjjel, másnap összeadtuk, amink van, órákig tartott kitömöríteni, mert olyan algoritmust használtak, ami nagyon lassú volt, de 1%-al jobban össze tudta nyomni, mint a gyorsabb változat. -
válasz
KROK640 #78213 üzenetére
Dual : DOS alatt az indul amelyik elsődleges a BIOS- ban, másik passzív. Win alatt megoldható hogy mindkettő ad képet, de szintén a BIOS set szerint, alapból az elsődlegesen jelentkezik be.
C2Duo : azt már a Win98 sem aknázza ki rendesen - 1 core - , a nyers erő megy csak, gyors mag, nagy cache.
SATA HDD : nincs a rendszerben, kettő IDE van jelenleg rákötve. De még a 250GB- ost is kezeli a vas DOS alatt is. Win98/XP- hez is van SATA driver, Win3.11 és DOS alatt viszont nem fognak menni a SATA driveok.
1-2 GB RAM : ez jogos, nézem a manualban hogy a Loew driver csak Win95- től van, körülnézek azért a neten, de ez asszem nem megoldható lesz - valszeg emiatt fog bukni a Win3.11 project. -
válasz
KROK640 #78181 üzenetére
Igen, ezek a kártyák így tuti ki lettek hajtva
. DOS alá lesz az egyik, még meggondolom melyik. Asszem a Matroxot hagyom benne, természetesen az AGP kártya mellett, tehát a végső konfig dualos lesz. DOS alatt az ilyen kis kártyák jobb kompatibilitást adnak. Valamint a Matroxnak van Win3.11 drivere, úgyhogy felröppen a gépre ez a retro oprendszer is. C2Duo és Win3.11 találkozása
, az időrend pártiak sztem most veszik elő a nyugtatót
.
-
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640 #78171 üzenetére
Nálam a 64+256=320 MB is elég volt anno.
Még az első Vistát is felraktam kíváncsiságból rá, elkocogott rajta, határeset módon. nem ugrott úgy mint 2000/XP/2003 server alatt, de használható volt.PCI-e: határozottan gyászos.
Egyelőre nincs olyan pci-es karim,aminek lenne hivatalos W9x/ME drivere, így ez a project jegelve.A 6850-et elírtam, 1 GB-os ami érkezik jövő héten.
Saját X1950GT: 3DMark99MAX sikeresen lefutott - közel a dupláját hozta a GF4 MX440SE-nek, ugyanarra a CPU-ra is picivel többet dobott (Athlon 64 3500+ - s939).
Ez volt az első VGA-m, aminek értelmes saját venti szabályozása volt, amikor váltottam csak pci-e lapra (Asus M3A78-EM, előtte az öszvér Asrock Alive-Dual Esata2-ben még használtam Athlon 64 5200+ mellett) szépen elcsomagoltam és 2 hónapja nincs hogy elővettem tesztelésre így laza 10 év után.
Kis szemteszt, keresd a képen a hibát, azaz anno pár éve miért nem sikerült biztosan beröffentenem eme jó kis lapocskát:
-
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640 #78154 üzenetére
Csúcsban nekem a BX440-es gépben 64+256MB SD 100 volt, mindenre is bőven elég volt XP alatt iss.
RD RAM "záró vagy vak" modulok: miután sikerült 4*256 MB RD 800-as ramot szerválnom, eltettem a párt a ramjaim közé, mert hát mit lehet tudni.
PCI-e VGA-k: itt már nincs akkora mázlim, mint AGP fronton...
Sapphire HD 3870 512 MB GDDR4 256 bit: ez OK,leszámítva a haldokló ventilátorát.
MSI NX 8800 GTS 512 MB GDDR3 256 bit - elindul vele a gép, de random szemeteli a képernyőt, driverezve nincs egyelőre, előbb belekukkantok progival.
Galaxy 7900GS 256 MB GDDR3 256 bit - kuka
Gainward 9500GT 512 MB DDR2 128 bit passzív- kuka
Point Of View 7xxx - kuka - ezért nagy kár
ATI Radeon X600 256 MB - kuka
ATI Radeon X550 64 MB - indul,de csíkoz, pöttyöz majd kifagy, kuka
Szomorúúú.Várok jövő hétre egy Asus HD 6850 512 MB VGA-t.
Nézek majd valami 6/7-es szériát, hogy tudjam nyaktani a W98/ME-t is.DFI NF3 project:
Zalman CNPS 9500 hűtő felapplikálva, rögtön idle nem 45-50 fok,hanem 30-35 fok.NF4-es project: a 8800GTS egyelőre idle megy XP-vel, még nem hullott szét a kép.
A tervezőknek nagy minusz pont a SATA csatik elhelyezéséért, csak az alsó slotba fért be ez a bitang VGA, ott viszont x2-es módban megy, ha át is rakom a jumpersort, akkor is csak x8-as lesz, bár az talán nem fogja vissza majd.
-
válasz
KROK640 #78153 üzenetére
Igen, nem volt egyszerű akkor csóró diákként gépet építeni. Pedig nekem volt bevételem üzletelésekből. De mégse tudtam az első gépem összes alkatrészét egyben megvenni. Viszont nagyon úgy emlékszem, nekem a 900-as Athlon megvolt már 2000 végén. Csak míg megvettem mindent a géphez, 2001 tavasz vége lett.
Most gyógyítottam meg egy lapot, átkondiztam, amennyire lehetett. DarthSun is ismeri az EC BÁZIST, azt hiszem, írta egyszer, ott jártam ma egy marék kondiért, és bizony nem volt minden, amit kértem volna. Szóval rossz lapot nem dobok ki soha többé, mert kellhet belőle akár csak 1 ritkább -még jó- kondi.
Itt is van a gépecske:
Mondjuk az egy dolog, hogy jól megy, de nagyon sérült a CPU foglalata is. Valaki esetleg próbált már foglalatot cserélni? Ahogy nézem, nem lenne lehetetlen vállalkozás, bár azért elég sokáig tartana, és nagyon pontos kezeket igényelne. Szerintem egyelőre kevés is lennék hozzá, de talán jövőre megpróbálnám.
-
-
quailstorm
félisten
-
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640 #78046 üzenetére
Nos, ezek inkább korai beszerzések, sok-sok évvel ezelőttről, pici pénzért jöttek.
Sajnos,nem azenyémek voltak újonnan, de megszereztem őket, mert mindig is vágytam DFI Lanparty-s lapokra, a Lanparty-s idők tiszteletére (hajj, de szép idők voltak).
Anno volt egy Soltek Barebone gépem, Athlon XP 2800+-al, 2* 512 MB rammal, nForce2 Ultra-s lap volt, cuki alu kuckóban, imádtam, ez volt a party-s hurcolós gépem.#78047DarthSun: hajajj,gyűjtő vagyok picit, az utóbbi 10 évben mindig vettem ezt-azt.
Jó is hogy említetted az nForce2+ALC 650 párost, a fent említett Soltek barebone gépben is az volt, és nagyon patentul működött, rápróbálom az NF3-as lapra, hátha...
Papírforma szerint ALC 655 van rajta, de a driver ugyanaz mint a 650-é,meg mégsok más korabeli Realtek-é.Egyelőre magkapta az universal USB-s hangcuccot, plug&play 98-tól W10-ig.
-
-
-
válasz
KROK640 #77985 üzenetére
Ez egy szinttel a Vega 11 fölött van.
Ami viszont zavar, hogy nem megy Windows 11 alatt a 3DMark2001. Ahogy gyorsba rákerestem, Win10 alatt se megy, bár néhányan állítják, hogy nem kamuznak, és fut. Tippre trollkodnak.
Mivel a progi elég retró, talán nem OFF a kérdés, hogy ha esetleg megy valakinek minimum Win10-en, akkor azt hogy csinálta? -
válasz
KROK640 #77976 üzenetére
Az is jó megoldás, csak el ne keveredjen a file
, bár rákeresve előbb-utóbb meg lehet találni itt is a hsz- ást.
Más : no, akkor átálltam nVidia- ra. Nem rossz ez az Asus Ti4200, órajelei magasabbak a referenciánál, lábujjhegyen pedig picit tettem rá.
E6600@2610/Ti4200@265/265/driver 67.03/XP/3DM2001 : 14969. P4@3.3GHz mellett 11818 pötty volt a Ti4200- al. UT2004 alatt pedig erős 10FPS többlet lett az erősebb procival.
Képmentés megvan, de még nem töltöm fel, kell a hely, valamint a 67.03 az 2004- es driver, lehet hogy későbbi jobb lesz, majd ahol tetőzik, az lesz a feltöltött.
Persze azért ez nem egy 9800Pro, de ha úgy nézem hogy megközelíti a Barton+6600GT eredményét, nem is rossz.
A kék nyákos 2x512 KingMax pedig bírja, le a kalappal, a húzott C2Duo- val a Corsairok is épphogy lépést tartottak... -
válasz
KROK640 #77973 üzenetére
Itt a RI/OS motorban esetleg saját blogbejegyzésbe másolod a linkjét, amit nem publikálsz, kiveszed onnan a pipát. Vagy elmented a böngésződ kedvencei közé.
Link lekérése : rákattintasz a #77935 linkre, ekkor csak a hsz- om lesz a képernyőn, majd a böngészőben a kedvencekbe adás, pld Chrome esetén a címsor végén a csillag-->könyvjelzőkhöz adás. -
válasz
KROK640 #77929 üzenetére
Kössz az infót
(#77930) jokeph : Neked is
Ja, hasonló lapok.
Asszem 1709- es vagy akörüli Enterprise(ennél nem is emléxem a build számokra, meg már frissült 2x, de most befagyasztottam ShutUp- al, mert mindíg lecseréli a kedvenc videodriveremet) a jogtiszta telepítőm(a Zen- en van).
Ha felmegy a DDR2- es Phenom-II- re, akkor megkapja a Tesóm ajándékba Karácsonyra azt a gépet, mert 2 magos, 4GB- os, Win7- es gépe van. Már azon is gond némely weblap Chrome- al - nem privát kapcsolat jelzése. Aztán legfeljebb ha a frissítés után hibázik, befagyasztom ShutUp- al(úgysem bankozik online), aztán úgyis jó lesz egy darabig. Vagy felteszem neki a Win8.1- et, annak még asszem lesz egy darabig támogatási ideje. -
Czo
addikt
válasz
KROK640 #77920 üzenetére
A DDR3 erezheto egyebkent egy C2Q mellett? Marmint anno azert lett a DDR2-es valasztva, mert a DDR3-as lapok mind kimaxolodtak 8GB-nel, ez pedig elzavarhato volt 16-ig, habar 12-nel tobb nem kerult bele sohasem. Gondolom tuningnal lenne ennek igazan jelentosege, amit viszont en nem szoktam muvelni.
-
ityam
őstag
válasz
KROK640 #77900 üzenetére
A Result browsereket kell letölteni hozzá. Alapból azt hiszem egyikben sincs. Itt egy korábbi táblázatom a 99,2000,2001 es result browserből: [link]
Mindenképp érdemes beszerezni őket.
A 2003 pedig azt hiszem tud excelbe exportálni. Azzal is jól lehet összehasonlításokat csinálni -
válasz
KROK640 #77865 üzenetére
Nem jó helyre kattintottál a letöltéshez valszeg. Cseles weblapok ezek, a letöltési mellé odatesznek valami hasonlót, ami reklámos/kliens/promóciós is szokott lenni. Jó link->a feldobott ablakban bepipálod a telepítő tükör mentést->aztán azt kell indítani. Az első gépről meg csak átmásoltam a downloadba tett SOS által regisztrált telepítőt a másik kettőre, aztán már ment is fel mint a kisangyal, weblap nélkül is. Meg így elkerülhető a telepítési időkorlát is(2 nap még asszem), később telepíthetem más gépekre is.
-
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640 #77852 üzenetére
Intel HEDT cuccot a maga idejében nem akartam megvenni, se az X58-at, se az X79-et.
X58-as lapomat - Asus P6T Deluxe, Xeon E5540-el és 2*4 GB rammal+gyári Intel hűtővel 3 éve vettem, 40k-ért, ennyit már megért a project, a lap makulátlan, a CPU-t cseréltem 8k-ért egy Xeon X5677-re és ment rá egy BQ! Dark Rock PRO 3 10k-ért, ramok is cserélve 3*4 GB G.skill 2133CL11-re.
X79: nehezebb dió volt, a nevesebb lapok sosem voltak olcsók, a manapság is 100k felett is mennek az elitebb példányok.
végülis lett majd 3 éve 37k-ért egy új kínai 'X79"-es lap, Shenzen Tech. E5 3.2S1 - valójában Q67-es PCH, de mindene megy rendesen és a Quad-channel is működik.
Az Asrock X79 Extreme 9-nek mikor megláttam 1,5 éve 47k-ért, nagyon megörültem, először ment is egy 1 hétig házban összerakva 8*2 GB rammal, aztán elkezdett bohóckodni, végül ment vissza a kínai "X79" a helyére...
Lekopogom, 7 modullal még mindig hibátlan. -
válasz
KROK640 #77783 üzenetére
E2220 : 64k L1 ; 1024k L2. Most tisztogattam meg alkohollal az E6600 réz BGA- it, abban már 4MB L2 van. Azért mondtam hogy az E2220 az olyan Conroe Celeronnak becézhető kb. Aida szeint pedig Conroe-1M.
szerk : de az 1MB L2 ellenére marha jó proci a 2220- as szerintem, a Core2 mag hatékony eléggé, még megnyírbált cache- el is.
-
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640 #77778 üzenetére
Kitűnő felsorolás.
#77779DarthSun: Kedvem megjött, jön a tél lassan, még több időm lesz.
Táblázatkezelés nem erősségem.Az E6700-ban nagyot csalódtam - pozitívan. Bitang kis Wolfdale Penya, kár hogy csak 2 MB L2 cache jutott neki.
A legkisebb gyári Intel hűtővel sem forrófejű (no tuning), szépen megy a Speedstep is, visszavesz 1,6 GHZ-re 3,2 GHZ-ről ha nem kell a kalács.Sosem gondoltam volna, hogy ennek a CPU-nak még fogok örülni, jó pár éve megvan már és csak porosodott a dobozban.
Jöhet a link.
Remélem, elfogadja az Asrock 4core lap is ezt az E6700-at.
A PCI-e HD3870 is régóta pihent már, ezt anno úgy tettem el, hogy nálam maradt egy gép, melyben a lap kuka lett, akkori cuccaimmal nekem se indult el - kisipolta 3 lap is, most meg hibátlanul mene.Még lehet tudok beszerezni egy PCI-e Gigabyte HD 5670 1 GB GDDR5 128 bit VGA-t is, régen volt ilyenem, nem volt drága és azért jól teljesített.
-
válasz
KROK640 #77725 üzenetére
Dícséret és megtiszteltetés, a topik nevében is kössz !
Táppénz : remélem csak átmeneti kisebb gond.
Én meg szabin vagyok most, az még a kellemesebb verzió.
Ciprus : atomszép lehet, nekem viszont pokol, hidegkedvelő vagyok, szeretek úszni, de inkább az Északi tengert választanám. Most örülök is hogy már nincs kánikula. -
válasz
KROK640 #77721 üzenetére
, Én is köszönöm, számomra az öröm, ha valakit érdekel, és a tesztekkel információt is adhatok át. Amúgyis retrozok folyamatosan, már amikor van idő/energia. Hobbi, tehát úgy mondanám hogy kellemesen fárasztó, még akkor is ha problémába ütközöm, a fellelt megoldás feledteti a gondokat.
Lesz még alkalom arra az Athlonra sztem, mint már említettem nem sürgős itt semmi. Ma én is "pihengetek"-filmezek, aztán asszem holnap folytatom a méréseket a HD3850- el.
-
Czo
addikt
válasz
KROK640 #77590 üzenetére
A Gef 4 MX-ek nem beragadt Gef2GTS/MX-ek voltak (friss tervezesek, javitott gyartastechonologia). Volt johany feature, amit nem tudott pl a egyik korabbi modell sem, csak a Gef4MX, pont ugy, ahogyan voltak featureok, amiket a Gef2MX tudott, de se a GeForce 265 se a GeForce 2 GTS nem. Pl. sem a Gef256 sem a Gef2GTS nem rendelkezett tobb CRCTC-vel, igy csak 1 megjelenitot tudott meghajtani. Marmint, fizikailag volt amire dughattal tobbet, de azokon kozos tartalom volt csak megjelenitheto. Az 2MX mar rendelkezett 2 db CRTC-vel, igy a ketto kimeneten lehetett eltero tartalom. Tehat hasznalhattad a monitort minden masra, amig a masik a TV-re dugva filmet nezett (ilyet pl sokszor csinaltam anno). A Gef4MX megtartotta a korabbi kargtya ketto CRTC-jet es kapott egy video dekoder enginet, ami csak a kovetkezo generacioban (tehat az Fx szeriaban) kerult be mindenhova. Ez az engine pl. hardveresen tudta deinterlacelni a videotartalmat, de a teljes MPEG2 dekodolast is meg tudta csinalni. Ezt pl videofal epitesekor hasznaltuk ki, mert igy egy gagyi Celeronnal, es 4-5 darab 2 VGA dugos PCI-os MX kartyaval tudtal produkalni 8-10 monitorbol allo monitorfalat, amin videot jatszottal le. Gef4-Ti-vel vagy Gef3/2 kartyakkal ehhez dupla Xeonos konstrukcio kellett, ami 3-4x novelte a konfiguracio arat.
-
válasz
KROK640 #77588 üzenetére
Mégtöbb lóvét, energiát, munkaerőt kéne a tudományos kutatásokra átcsoportosítani. Ha elméleti fizikus, akkor elég magas lehet az IQ- ja.
Nem sokat teszteltem, majd ma pótolom.
#77589 : emlékszem, de az időintervallumot már nemtom én sem. Asszem hogy csak a látószögbe eső képet renderelték, a többit kihagyták, amiatt volt gyorsabb. Nemcsak az nVidia csinált ilyen csalást ?, a Radeon is benne volt ?
-
válasz
KROK640 #77572 üzenetére
Szintén így álltam hozzá, a GF2 MX400-akat szerettem, a GF4 MX440-eket pedig inkább csak tiszteltem, mert jók voltak, de már korszerűtlenek. Mikor kijöttek, és pláne mikor már a 8x-os AGP-s változatok, mindenkinek inkább a 9000/9000Pro-t javasoltam a DX8 miatt. Mondjuk ekkor még pont ki lehetett bírni DX8 nélkül is, de pár játék már használt is DX8-as shadereket, és az volt a jövő.
Azt hiszem, talán a 2001-es AvP2 volt az első saját -nem benchmark- élményem az új technológiával: GF2 MX400-zal nem csillogott az alien-ek feje, Radeon 9000-rel meg igen.Ja, és 3 db 6600 GT-m van, mind hibátlan.
-
válasz
KROK640 #77582 üzenetére
A bigbang standard modell egyesítése a kvantumgravitációval a kulcs - jelenleg
Nincs fizikailag igazán jó modellünk a világegyetem első 10−33 másodpercére, az azelőtti időre, amelyre a nagy egyesítés elmélete egy fázisátmenetet jósol. Az „első pillanatra” Einstein gravitációelmélete gravitációs szingularitást jósol. A paradoxon feloldásához a kvantumgravitáció még nem létező elmélete szükséges. A világegyetem történetének e korai szakaszának fizikai leírása egyike a fizika megoldatlan problémáinak.
Ha ezt nem tudjuk megoldani, nem tudunk téridő manipulációkat sem. Itt ragadunk egy haldokló bolygón. Tehát nem lesz AthlonXP sem...
-
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640 #77572 üzenetére
Cimbora vett anno GF4 MX 480-at. Horror áron.
Mondom, há' ezzel meg mit vadítasz itten ?
Mondja, há' 128 MB Vram, meg 128 bites meg volt hozzá szintén egy szekérderék cucc, az alaplapomnak is (Asus P4PE - i845) kisebb volt anno a doboza.
És akkor mostan aztán majd mene ám az összes game max graffal, 1024*768-ban...Mondom neki, és ez biztos ?
Nem volt rossz VGA (talán Point Of View lehetett), csak akkor jött a pofára esés, amikor kellett volna a game-nek olyan pixel/vertex shader, amit nem tudott az MX... merthogy elvileg a 460 és a 480 is gyakorlatilag egy feltupírozott 440-es.Mondom, a kéz alatt vett 64 MB-os GF3 Ti 200-at bizti nem adnám érte... átdobtuk a gépébe, és rögtön indult minden game...
s775: miért ne menne, a lapnak kell támogatni a kérdéses CPU-t pusztán, a CPU-nak semmi köze az IMC-hez, az itt még a lap része (északi hídban).
AM2+: ezekben a lapokban meg azt szerettem, hogy AMD-nél már K8 óta az IMC a CPU-ba költözött, és mennek benne az AM3-as CPU-k is, DDR2 mellett.
Sok akkori AMD CPU-ban "dupla" IMC van, kezeli a DDR2-es és DDR3-as ramokat is, amilyen lapba kerül, unicum megoldás, pl.:Athlon II X2 240 (K10-Regor) - ez simám ment az AM2+-os Asus M3A78-EM lapba DDR2-es ramokkal, meg az Asus M4A79T-Deluxe-ban is DDR3-as ramokkal, Athlon II X3 455 (K10-Rana) és Opteron 1381 (K10-Suzuka) detto. -
válasz
KROK640 #77574 üzenetére
Van még kettő, majd megnézem a dátumukat, lehet hogy különböző a gyártási idő. Csak székre kellett állnom, mert a dupla magas szekrényen vannak, az eredeti hungarocell tartóban(asszem 6- os pakkot kaptam), és a 181 centimmel sem értem el a padlóról.
De azért nem semmi memóriád van, hogy így emléxel a dátumokra. Én már az utcában lakók neveit is felejtem, mivel itthon-ülő típus vagyok -
válasz
KROK640 #77563 üzenetére
Már kezdek full órajelen működni(éjszakai típus vagyok), mindjárt indítom is az XP SP3 telepítést, és fullra lemérem a konfigot, aztán lesz is viszonyítási pontod
Most penről, asszem a 775- ös gép már lazán telepít USB- ről XP- t. Már korábban készítettem a driverpakkosról penes telepítőt, kb negyed idő alatt felröppen, mint optikáról... -
-
válasz
KROK640 #77537 üzenetére
9800Pro, szerepel is a képmentésen, a 3DMark főablakában figyel a neve. Robog a project, persze lesz XP- s mérés is, meg az E6600 és a HD3850 is szerepelni fog, ugyanezen lappal.
De ez főként Win98 project, az a lényeg benne. Ha XP- s projectet indítottam volna, akkor sokkal erősebb 775 rendszert rakok össze, de ugye azoknak meg nincs 98- as drivere, úgyhogy 98 alá ez a király(nálam, mert vannak páran akik még erősebb lapot hackeltek 98 alá, de ez ritka viszonylag).A 9700Pro- mat is szívesen szerepeltetném, de az sajna már régen behalt
.
-
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640 #77432 üzenetére
De igen, csakhogy itt szó sincs CF-ről.
A HD4870 az pci-e, a HD3850 meg AGP.
Sajnos, hiába volt mindkettő egyszerre benne, a driver is felment normálisan, CCC-vel együtt, a CCC-ben látta is mindketőt, de a HD380-et tiltott eszköznek érzékelte.
Hiába volt bekötve mindkét VGA ugyanarra a monitorra (DSUB/DVI-D), akkor ezért nem adott képet amikor váltottam a monitoron bementet.
#77434DarthSun: most hogy futtatom a 3DMark2001-et, nem látom, hogy a HD3850 kevesebb lenne, blikkre. De majd beszéljenek a 3dMark pöttyök.
Mit nem adtam volna, ha anno a Nature teszt nem darabosan fut le, max 20 fps-el.... ez meg nem volt 200 alatt nagyon, amikor ránéztem, de 300+ is volt.
Update: hibátlanul lefutott a 2001, és nem csalt a megérzésem, majdnem ugyanaz a pötty, egész pontosan 31651-et adott (előtte a HD4870-el alig 32000-et).
Patent ez a HD3850, max ventifordulat a teszt alatt 52% volt, a max GPU hőmérséklet meg 66 fok, ez elég katonás.
Jelenleg idle-ben 41 fokos, venti 22 %-on teker.Az X1950GT-m is hasonlóan jó volt hűtésre, mindegyik 1 slotos kivitelű Sapphire gyártmány.
Azt vettem észre, hogy a GPU órajelünk egyezik, de a VRAM-é az nem.
Az nálad a képen 700 MHZ, nálam meg 828 MHZ. -
-
quailstorm
félisten
válasz
KROK640 #77379 üzenetére
Oké, de húztál rajta 1GHz-et és akkor voltál jobb esetben akörül, amit a Wolfdale tudott.
Relatív tuningban tényleg nagyon komoly ez, én egyik E6300-at sem tuningoltam. 800-as FSB-jű Wolfdale-ek tudtak hasonló órajelemelkedést produkálni.Milyen RAM-ok és északi hidak tudtak amúgy ekkora OC-t csinálni E6300-zal?
Első E6300 tényleg nagyon jó ár/érték arányú volt, de 3 év az 3 év.
Egyébként E3200-at is hiába húztad, a cache hiánya miatt nem sokat ért...
E5200 alapórajelen sokkal jobb volt. -
quailstorm
félisten
válasz
KROK640 #77375 üzenetére
Szerintem teljesen a fordítottját mondod a dolgoknak.
A Wolfdale verzió alapórajele sokkal magasabb (alapból +1GHz és újabb architektúra, kisebb csíkszélesség, 65 nano helyett 45),és a 800-as FSB miatt elég durván meg is lehet cibálni.
1066-os FSB mellett olyan alacsony órajellel, szorzózárral nem tudsz csodát művelni, főleg fostalicska lapban. Míg a Wolfdale-t simán húzhattad egy G41-ben, nekem is az volt. E3200-at hajtottam 3GHz-en. (1GHz FSB)Igen az E6300 nem 800-as FSB, de jópár Wolfdale az volt, mint az E5200 vagy E3200, azokat lehetett rángatni G31-ben, G41-ben is.
-
quailstorm
félisten
válasz
KROK640 #77373 üzenetére
Szerintem te a nevezéktani agyrémbe sikeresen belekavarodtál.
Anno én az E5200 mellett HD3850-et próbáltam.
Amit te linkelgetsz (Core 2 Duo E6300) az biztosan az E5200 alatt van és közel van a Pentium D-hez. A Pentium Dual Core E6300, az meg tényleg újabb és erősebb az E5200-nál.
-
jokeph
nagyúr
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged