- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
MasterDeeJay #27332 üzenetére
1366-nál az ES nem jelenti azt, hogy szorzózár mentes. Nekem 920-asból volt ES procim, ugyan olyan volt, mint a többi. Annak a foxconn lapnak meg sokallom az árát. Nem tud semmivel sem többet, mint egy Asus P6T vagy egy MSI x58, azok még is 20k körül szoktak menni. Nekem egy evga x58 classified lapom volt. Annó 100k-ért vettem, rá is faragtam vele. Stabil volt, meg minden, csak a biosa folyton cseszekedett, nem látta a 3. memóriát meg egyebek.. El is adtam, azóta P6T V2 deluxe van, ebbe bele csapattam a xeon-t, felhúztam 200-ra a BCLK-t meg 15x-re fixáltam a szorzót, és azóta megy 24/7.
Nekem van sata3 bővítőkártyám, egy ASmedia asm1061. Kingstone SSD-kel meg crucial-al szakít, mint az atom, de nekem a Samsung 840 evo-val sem meg a corsair force 3-al sem megy úgy, ahogy szeretném, szóval nem éri meg, sata2 simán hozza nekem a samu-val a 250mb/s-ot, ami több, mint elég.
ICH10 SATA II + Samsung 840 evo:
-
juliabrilke
veterán
válasz
MasterDeeJay #27350 üzenetére
A szorzólockra a választ azért várd meg, mert azért az nem lenne rossz.
Ahogy látom a dualos gépről lemondtál viszont.Tényleg, milyen programmal lehet állítani a szorzót megbízhatóan? Biosban nem tudom, Oerdrive nem megy. AMD PSCheck meg teszi a dolgát, viszont kicsit furcsán viselkedik.
-
juliabrilke
veterán
válasz
MasterDeeJay #27343 üzenetére
Gondolom teszt nem fog összejönni személyesen.
Ha Opteron rendszer lenne, akkor legalább a proci megérkezéséig tudnék kölcsön adni akármilyen cput.
Xeonban sajnos nem tudok segíteni.Ramokat meg el tudod adni, ha nem szeretné a lap. De azért 3 egyforma nem lenne rossz helyette.
-
juliabrilke
veterán
válasz
MasterDeeJay #27341 üzenetére
Mivel nem szerver lap, így nem kellene, hogy nagyon válogasson. Főleg a Bulldozeres Opteronok morogtak az emelt feszültségű ramok miatt. Xeonról nem hallottam még, hogy ilyet csinált volna.
Bár kérdés, hogy mennyire speciális modulok.
Mondjuk ezért szoktam teljesen átlagos ramokat használni, hogy ne legyen semmi gond.
A proci meg jól néz ki, főleg ha szorzólock mentes.A chipset hűtő meg nagyon rusnya.
-
juliabrilke
veterán
válasz
MasterDeeJay #27337 üzenetére
Huh, bios frissítéssel is szívtam sokat. De átmenetileg tudsz szerezni procit bele vagy ő frissíti, akkor nincs gond.
Igazából nekem az egyik lapnál van 2db 8x pci-e foglalat, de nem sok romlást vettem észre. Teszteknél 2% kb.
Amit te linkeltél ott nem veszi vissza a sebességét. Asus szokott ilyen marhaságokat csinálni egyébként. Valami intelligens pcie managementnek vagy minek hívja. -
juliabrilke
veterán
válasz
MasterDeeJay #27332 üzenetére
Vadásznod kell majd lapokat, mert sokat csak sata 2-vel szerelnek.
Meg vigyázz vele, hogy ES procikkal lehet szívni. Nem mindegyik lap ismeri fel őket.
Opteronoknál pl. voltak nagyon első szériás cpuk, amik nem voltak teljesen stabilak.EVGA Classified SR-2 jó neked, az ára talán annyira nem jó.
-
válasz
MasterDeeJay #27320 üzenetére
A 1366-os Xeon 6 maggal 3GHz-en siman lenyom egy 4GHz-en futo X6-ot. Az X6 kb. a Sandyval van egy szinten, ami csak 4 magos.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
Hát nem tudom, de tapasztalatom szerint az én xeon-om körbe röhögi a 6magos phenom 2-t..
-
Balathruin
veterán
válasz
2 db 16 magos nem lenne jó?
-
válasz
MasterDeeJay #27314 üzenetére
En a 1366-ra szavazok es eleg az 1x6 mag jol megcibalva. Nem annyira ritka, de pont ezert ha gond van vele lesz hozza alkatresz.
-
juliabrilke
veterán
válasz
MasterDeeJay #27314 üzenetére
Illetve lehet hülyén hangzik de olyat szeretnék ami nem nagyon van az átlagembernek, nem mindig az unalmas hardvereket. Mennyivel érdekesebb egy dualsocket szörny mint egy faék asztali gép.
Vegyél akkor egy quados gépet.
Egyébként nincs semmi gond a dual opteronos gépekkel fogyasztás terén. Bár kicsit nehezebben, de szépen lehet alulfeszelni őket. A tuning már kicsit más tészta.Tényleg, ha socket G34 lenne belőle. Lehet sima ram, de csak 1.35 vagy 1.5V!
-
válasz
MasterDeeJay #27287 üzenetére
Jol huzhato. Azonos orajelen cirka 25%-al (vagy akar tobbel) gyorsabb, mint egy Phenom. Fokent egy szalon nem tudja beerni a Phenom. Azon meg gondolkozz el, hogy minek neked 2x6 mag. Van amivel kihasznalod, vagy csak zabalna az aramot? 6 mag 4GHz-en atlag felhasznalashoz boven eleg. Sima 1366-os lapnal nem kell cserelned memot.
bacsis: Ne hulyeskedj, nem azert akar a kollega szerver cuccokbol gepet, hanem azert mert olcsobb. Pl. egy world of tanksnal elorebb vagy egy i3-2100-al, mint egy szenne huzott Phenommal. "2db GTX480SLI" kihajtasahoz meg nem eleg egy regi Opti. Most mertem es van biza, amikor a GTX760 melle nem eleg a Phenom csak szenne huzva, vagy meg ugy sem.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
MasterDeeJay #27287 üzenetére
Nyilván a képek, amiket betettem az 1366-osra vonatkoztak.
Egy sima deszktop 1366-os lap meg egy ilyen proci meg van 50k-ból. Mivel ezeknek a xeonoknak a 65W-os TDP miatt alacsonyabb a gyári feszültségen üzemel, eléggé jól húzható, mint láthatod az enyém is 3ghz-en megy 41%-os tulhajtással alig 1 tized volt plusszal. Rammal sem kell szarakodni, megy dual-ba is meg tri channelben is.Majd öcsémnek szólok, hogy lőjön pár tesztet a 771-eséről, ami 775-ös lapban van.
-
juliabrilke
veterán
válasz
MasterDeeJay #27305 üzenetére
Socket 940 és socket F-hez registered ecc ramok kellettek.
G34-hez már nem kell. C32-ről nem tudok nyilatkozni.
Arra jó még figyelni, hogy procinként 2, G34-nél meg 4 modul legyen legalább a jó teljesítményért.A proci nem drága, a lap sokkal keményebb dió már.
Socket 1366-nál kevesebb a lap, de sok helyen még a proci is.
C32 kivételével van minden Opteron egyébként otthon, de G34 beszerzése nagyon kemény dió volt a speciális processzorok miatt. -
juliabrilke
veterán
válasz
MasterDeeJay #27301 üzenetére
Socket C32 processzorokkal ne foglalkozzál, nem éri meg.
G34-nél meg inkább menjél rá a 12 vagy 16 magosokra. (véletlen van egy Opteron 6174)
Ettől függetlenül bővíthetőség miatt jobb választás a G34 dual (quados mocsok drága) alaplap.
Olcsó lap meg nem létezik hozzá, inkább Xeon fronton próbálkozz. (mondom ezt úgy, hogy Opteronok vannak itthon) -
válasz
MasterDeeJay #27301 üzenetére
először nézd meg melyikhez tudnál lapot olcsón szerezni, mert sztem az mérvadó lehet, hisezen hiába olcsóbb a proci vagy nagyobb teljesítményűek, ha a lap meg megfizethetetlen hozzájuk
-
válasz
MasterDeeJay #27292 üzenetére
nem feltétlenül kell az ECC-s RAM, sok szerver lap beéri a "simával is"
A táp még lehet problémás, mert van hogy spéci kell a lapnak, pl ilyen hogy 12pines tápcsati a CPU(k)nak meg ilyen finomságok... -
válasz
MasterDeeJay #27289 üzenetére
jahh, hát hogyha a játék a szempont, akkor... akkor nem/sem feltétéenül jó választás egy szerver, de mindenesetre atóól nem kell félni hogy hurka az 1 szálas teljesítmény
Játékra ha nem jön be valami "extra" értem ezalatt hogy bukó lesz a PCIe szabvány és a VGA-knak valami új jön, akkor egy 2X6magos Upteron vagy Xeon szeró biza mgé 10 év múlva is jó lesz játékravegyük alapul az iday-nél kallódó Dual S940-es MSI lapocskám.... mikori is a K8? 2004-es, azaz 10 éves.... na most 2db 2magos 2,8GHz-es S940-es Opteron, (esetleg kicsit meghúzva) meg 6X2GB DDR400-as RAM meg mondjuk 2db GTX480SLI-be kötve mert tudja a lap az SLI-t, akárhogy is nézzük, biza még elég játékra, akármiylen játékról is legyen szó
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
MasterDeeJay #27264 üzenetére
1366-ból a 6 magosokat érdemes beszerezni, nekem is az van. 771-est érdemes még venni, egy jó 775-ös lapba átalakítóval becsattintod a 4 magos xeon-t, és gyakorlatilag egy Q9xxx-es procid van plafon 10k-ból.
Más: Az IBM PS/2-őm egyszer beindul, egyszer nem.
Kontakt hiba?
-
válasz
MasterDeeJay #27261 üzenetére
Inkabb 4x, mert procinkent kell egy par. Ezek kb. elso generacios Phenomoknak felelnek meg.
-
válasz
MasterDeeJay #27259 üzenetére
Nem egyszeru, mert a memoria es a lap nem olcso. Epy 8350 szerintem siman elveri a ket processzoros gepet, raadasul meg kevesebbet is fogyasz. Szoval otthonra sok ertelme nincs, csak hobbi szinten. De ha azt nezem, hogy bele lehet tolni egy lerakatnyi 15k-s SAS vinyot, ugy mar igen.
-
válasz
MasterDeeJay #27257 üzenetére
Szerver proci. Nekem van hozza valo Dell 2970 a raktarban.
-
válasz
MasterDeeJay #26918 üzenetére
igaz-igaz az bírja
-
válasz
MasterDeeJay #26916 üzenetére
nem ám a proci mem.vezérlője (is) megadta magát
-
válasz
MasterDeeJay #26905 üzenetére
Frankón hazavágta az 1,75V a ramokat?
Érdekes, mert gondolokm nem több órán keresztül volt így huzatva, ne hogy már ne bírjanak ki ennyit
Én adtam már DDR1-es RAM-oknak 4V-ot is, igaz 2,95 a gyári, de mégsem murdeltek meg
Illetve véletlenül adtam 1,6V-os K6-III+-nak 2,8V-ot, mert benéztem a jumperelést, ez már közel dupla akkora feszkó, de azon kívül, hogy nem adott képet a gép, nem lett semmi baja miután beállítottam megfelelőenAmit én csesztem el, de végülis megúsztam, vízhűtéssel akkor ismerkedtem... tele ment vízzel a gép persze
Ki hajszárítóztam, de már jönnöm kellett melózni, így nem próbáltam ki, meg mondom estig még szárad...
hazajöttem a melóból gép bekapcs, el is indult de képet nem adott... kikapcsolom, ramot illesztek, gép vissza, de semmi.. VGA-t kiszedem újra illesztem, visszakpacs, semmi.. kábelek ilelsztése, gép bekapcs semmi.. szal így jópárszor ráindítottam a gépre... mondom újrailelsztem a procit
leszedem a blokkot, procit kiszedem, látom ám szó szerint áll a CPU foglalatban a vízugye fektetve volt a gép, ki sem tudot folyni
na gyorsan azt is ki hajszárítóztam, proci vissza, a gép hibátlanul pöccre elindult
-
OldPCfan
csendes tag
válasz
Hogy,őszinte legyek nekem most a 433Mhz Celeron-ra kéne hőpaszta de akkor ha az ezüstpaszta jó akkor azt veszek mindenképpen.
-
válasz
Az érdekelne hogy ki milyen hülyeséget csinált ami akkor jónak tűnt de utólag baromság volt.
Esküvőt ér beírni?
Én természetesen nem írnám be, meg az asszony is megláthatja, de másnál előfordulhat
-
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #26866 üzenetére
Elég ritka lehet igen. Azt, hogy érted: megfelezi az órajelet?
-
Ádyka
őstag
válasz
MasterDeeJay #26866 üzenetére
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
MasterDeeJay #26853 üzenetére
ez igen... grat a cucchoz.
-
Ádyka
őstag
válasz
MasterDeeJay #26853 üzenetére
Fura egy vadállat.
Gyakorlatilag már nagyobb a memsávszél amit elértél vele, mint egy Gef 2 GTS-nek, mert az ment DDR333-on.
Ez egy sima BGA tokozású SD. És mindez 128 biten. Brutál mit megy.
Gef 2 MX-ből nem is volt DDR ha jól emléxem. -
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay #26832 üzenetére
Én most szereztem egy Mx440-es Gainward bga tokos karit, meg egy
bga chipes Gigabyte Riva Vanta Lt Csak Samsung ramokkal
Bga-s sdr, hát igen, azért van nekem annyi
DDD
-
Ádyka
őstag
válasz
MasterDeeJay #26800 üzenetére
BGA ramos MX400, na ilyenről sem hallottam még, főleg ilyen órajelen.
-
válasz
MasterDeeJay #26800 üzenetére
Engineering Sample- ről eddig csak prociban hallottam.
-
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay #26737 üzenetére
Nem adol el 1-et?
Van egy rossz Soltek gf mx440-es ful fehér
-
cheatergs
senior tag
válasz
MasterDeeJay #26737 üzenetére
Ó, dehogynem! Ugyanakkor kukába nem dobhatod, mert elektronikai termékek, szóval bízd csak rám!
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
MasterDeeJay #26619 üzenetére
nekem az egyik 386 durrNt, igaz az magától 5p használaz után.
amimigazu user error lett: ddr2 ramot ddr slotba. huhú volt ám fireworx..nem tom hogy csináltam...
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
MasterDeeJay #26530 üzenetére
-
válasz
MasterDeeJay #26525 üzenetére
Nekem az aranyszínű tetszik a legjobban, az igazi ritkaság, nekem csak ezüst volt mindig
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
MasterDeeJay #26524 üzenetére
tudnál átdobni egy párat postán? inkébb pár 541dx đe leginkább 531dx érdekelne. van? -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
MasterDeeJay #26517 üzenetére
Kösz, 541dx, logout blogomban találasz róla infót.
-
Exian
addikt
válasz
MasterDeeJay #26515 üzenetére
Nekem is hasonló volt az első komolyabb gépem. De abban egy nagyon tuti 2400+ XP (2GHz) proci volt, és szintén SD-DDR1 kombó a lap (én DDR-rel használtam mindvégig). A lap az ASRock K7VT2. Nagyon szerettem, meglepően stabil, gyors lap volt, akár Linux, akár Windows futott rajta. Annyi, hogy elég hamar megadta magát az alaplapi hangkártyája, kénytelen voltam PCI-ost használni, illetve, aminek nem tudom az okát (lehet, hogy kondi) egy idő után azt játszotta, hogy nem indult be elsőre. Beindult ugyan a ventilátor, meg minden, de képet már nem adott. Ilyenkor resetet nyomva beindult szépen és utána már nem volt baja. Ez is viszonylag hamar (2 éven belül) előjött, aztán így használtam majdnem 10 évig. Azóta is használatban van és még mindig bírja a kiképzést, apám használja jelenleg a műhelyében. Eddigi kedvenc konfigom volt ez, az XP nagyon szuperül száguldozott rajta (főleg egy friss telepítés
), szerintem Win7 is jól elmenne rajta, ha lenne elég memória benne.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
MasterDeeJay #26515 üzenetére
Jó kis gép ez, de a p1 ref. ventin besírtam
mifély lapos van benne, szabad tudni? -
-
válasz
MasterDeeJay #26341 üzenetére
Mindent érdemes feltámasztani, pláne ha csak kondicserés.
-
válasz
MasterDeeJay #26086 üzenetére
Mindenképpen a Prescottot válaszd, mert a frissített architektúra és a dupla kess miatt is már van kb 10%-os difi a prescott javára, viszont a te esetedben még az FSB is magasabb, és a Netburst piszkosul FSB éhes, tehát sztem legalább 10-15-20%-al gyorsabb elsz a prescott
-
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #26092 üzenetére
Coppermine LV (low voltage) Mobil P3 400 -as, cerkának mindössze 6,5 W volt a TDP-je.
-
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay #26092 üzenetére
Egybe gépeknél volt az a tápban hűtés megoldás, én nálam 1db hűtő volt, olyan jó halk volt a gép, és biztonságos is.
-
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay #26089 üzenetére
Én a p3-as korszakot szerettem, mert a p3-as proci is elment egy passzív bordával,
-
Exian
addikt
válasz
MasterDeeJay #26086 üzenetére
+1 az intel gyári hűtők ellen
Hányat, de hányat eltörtem már... agyrém. Főleg akkor van gond, amikor többször már le lett szedve ugyanaz a hűtő és próbálnád visszarakni sokadik alkalommal... na, ilyenkor szoktam törögetni a kis pöcköket, ami megy bele a lyukakba és ha már régi, szét van nagyon tárulkozva, visszahajltítgatásnál szokott törni nekem.
És hát leszedni meg muszáj sok általam karbantartott gépnél, mert X havonkénti tisztításnál pasztázni is szoktam a CPU-kat... de van még másik inteles hűtő is, amiket utálok. AMD hűtők tényleg kulturáltabbak, már a régi 462-esek is.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #26068 üzenetére
Félgépet láttam már 8K-ért ilyet: C2D-val, és 1 GB RAM-al minap.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #25996 üzenetére
Ez még megvan valahol, 4-5 éve kapcsoltam be utoljára akkor még szuper volt. Sokat nem volt használva csak a megvétel utáni 3 évben. Van benne egy Wifi b/g Pc card is.
-
válasz
MasterDeeJay #25996 üzenetére
Persze 100MHz-en eldöcög de egy kb max 33MHz-es 486DX szintű vason eléggé csücskös
-
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #25961 üzenetére
Köszi! A középső jó lenne, ha a másik oldalon is 8 chip van.
Ment a PÜ. -
válasz
MasterDeeJay #24918 üzenetére
nekem például van Engineering Sample 2 magos Xeonom, lehetne szorzózár nélkül OC-zni, na meg végre kipróbálnám mit megy a Xeon 5080, ami lényegében egy Pentium D alapú Extreme Edition
én veszek egy ilyen pici lófaszt -
válasz
MasterDeeJay #24918 üzenetére
Nézz azért körbe alaplap kompatibilitásilag, több helyen is írnak róla, pl. itt.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
MasterDeeJay #24901 üzenetére
-
snake1977
őstag
válasz
MasterDeeJay #24832 üzenetére
Az M64 a Modell64 verzióra utalhat, bár gőzöm sincs volt e valami különbség a Vanta és az M64 között a nevükön kívül, de lebutitott verzió volt mindkettő az biztos.
-
válasz
MasterDeeJay #24832 üzenetére
Nincsenek félretéve a ramok, csak több típusú memóriával készültek azok a kártyák (más tokozási mérettel), a nyákon pedig mindnek ki van alakítva a hely, azaz univerzális hely van.
-
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay #24767 üzenetére
Win Xp (sp3-as) és a Ford Racing 2-röl
-
válasz
MasterDeeJay #24702 üzenetére
RAM-ból csak 512M- át kezel az ST6 összesen, sajnos.
-
czundermák
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #24702 üzenetére
Jelenleg azon ügyködök, hogy sikerüljön benne állítani a szorzót.
Black Pearl, VP6 és a TUSL2C, este megnéztem még a mezei ST6 is gond nélkül veszi a feladatot, szegényem ez valamiért megragadt ott, hogy nem engedi azt a 7,5x semerre állítani.
Érdekes mert a BIOS verziószám megegyezik az ST6-on találhatóval, ezért is vagyok tanácstalan vele.
Bip kapcsolókkal sem hagyja magát, úgyhogy jelenleg töröm a buksit, mit tudok még vele elkövetni, hogy sikerüljön.
Pedig szép darab az az ES, TUSL2-ben ment 1400-at. -
Rive
veterán
válasz
MasterDeeJay #24662 üzenetére
Ha jól nézem, ez csak egy tesztnek (CPU-queen) az eredménye, nem egy szumma.
Amúgy rendben levőnek tűnik. A Tua celeronok jó procik -
Tim82
félisten
válasz
MasterDeeJay #24356 üzenetére
Volt ilyen, igen, nekem is volt ilyen felbontással 14" méretben T43p-m.
Elvileg Samsung és ID Tech gyártotta TN panelek (kétféle van), a T60-amban is ilyen van.
A flash-t én is blokkoltam, az én esetemben Operánál le van tiltva (illetve ha nagyon akarom, akkor + 2 kattintással engedélyezhetem a lejátszást). Sokat segít régebbi gépeken, mint amilyen az enyém is.
Én azt mondanám, hogy sebességre az SSD-vel bővített T43 kb. egy C2D-s és 7200rpm-es HDD-s noti sebességét hozza, de ezt igazából csak érzésre mondom, mert a T43-at már visszaadtam apámnak. (Amúgy épp van itthon HDD-s T60 is, de az el fog kerülni tőlem.)
-
Tim82
félisten
válasz
MasterDeeJay #24354 üzenetére
Értékei gyengébbek kicsivel, de a gyárihoz képest rakéta.
Az IDE SSD-kkel nekem nincsenek annyira jó tapasztalataim, a szintén hasonló X41 tabletemben lévő Lenovo brandelt Samsung IDE SSD alig egy éven belül majdnem HDD szintre lassult vissza. A Kingfast IDE SSD-k egyébként ráadásul első generációs JMicron vezérlőkre épülnek, amit méltán sokat szidnak az interneten (belassulások, lag, eléggé komoly elhullási arányok).
Ezzel nem szidni akarom, csak én nem akartam ilyet bevállalni. SSD-nél mai fejjel úgy gondolom, hogy vagy TRIM, vagy valamilyen garbage collection megléte kötelező. IDE SSD-knél pedig ezt egyedül az itthon nem kapható OWC SSD-k tudják (amelyek IDE létükre Sandforce vezérlősek).
Ugyanígy 770-es proci
Az nálam még csak úton van eBay-ről, egy 740-es van bent a T43-ban.
Win8 alá nincsenek normális driverek intel fosadék 915GM videólassítóhoz (kékhalálgyorsítóhoz).
Én Win 7-hez sem találtam, XP-s driver van feltéve kompatibilitási módban.
Használhatósában, nálad az 1400x1050 kijelző elég sokmindenre
Ez is 1024*768-as 14"-en - apámnak vettem évekkel ezelőtt, neki pont nem jó a minél kisebb felbontás.
A használhatósággal kapcsolatban egyetértünk, netezésre, Office-ra, zenehallgatásra, nem HD filmekre teljesen jók máig is. Flash-heavy oldalak, 720p videók lejátszása már majdnem 100%-ra terheli a procit.
De azért már az első Merom-alapú Core 2 Duo-s notik köröket vernek a Dothan-osokra. Érdekes, hogy a C2D-k között nincs akkora ugrás, mint a Pentium M -> C2D esetében. Ha a fő gépemként használt T60-amtól (T7400 (2,16 GHz, 4 MB L2 cache, 667 MHz FSB) / 3 GB RAM / OCZ Vertex 2 SSD) átülök barátnőm utolsó generációs C2D-s laptopjához, ami egy T500 (T9400 (2,53 GHz, 6 MB L2 cache, 1066 MHz FSB) / 8 GB RAM / Intel X25-M G2 SSD), messze nem érzek érdemi különbséget sebességben.
-
válasz
MasterDeeJay #24349 üzenetére
volt az alaplapon 512KB L2 Cache, az még a 256-ot lerendezi naggyából sebesség vesztés nélkül....
igen egy első generációs SATA HDD is gyorsabb a régi 10k RPM-es HDD-kkel szemben, viszont a SCSI HDD-k amit tudnak azt stabilan végig tudják és az elérési idejük is jobb -
válasz
MasterDeeJay #24296 üzenetére
hááát, vagy fogalmazzunk úgy hogy valszeg a BIOS-on IS
-
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #24296 üzenetére
Van valami kompatibilitási dolog.
-
válasz
MasterDeeJay #24292 üzenetére
na jó, de egy hurka 5450 ami semmit sem fogyaszt, kajak az sem indul el ezekben a lapokban...
...És akkor miért van az hogy a haver DFI lapjában úgy mennek ezek a kártyák is mint az álom?
sőőőőt, haver hajtott 6970-est S939-es lapban úgy, hogy ahogy te is meg én is írtam.. kapott a gép egy sima PCI karit, és Win alatt már át lehetett kapcsolni.... -
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #24293 üzenetére
Kisebbel, de azt a kártyák nem használják. Ha kell külső csatik vannak erre.
-
válasz
MasterDeeJay #24289 üzenetére
Mint fentebb említettem, GTX200-as és Radeon 4000-es szériáig nincs gond.. pedig bőven PCIe2.0-sak.. az 5000-es radeon és a 400-as Geforce továbbra is PCIe2.0, mégse' mennek már
-
spista222
addikt
válasz
MasterDeeJay #24281 üzenetére
Értem én de ilyen rammokkal ne csodálkozz ha nem megy jól a gép.
-
Ádyka
őstag
válasz
MasterDeeJay #24274 üzenetére
Ennyiért bagó, lehet kéne rendelni közösen.
-
zotyesz66
őstag
válasz
MasterDeeJay #24271 üzenetére
Honnan vannak ezek?
-
spista222
addikt
válasz
MasterDeeJay #24269 üzenetére
Nekem is volt a7V8X-X lapom akkor lett stabil vele a ram ha az időzítéseket a BIOS-ban található legnagyobbra állítottam talán 3-4-4-8 ami azért elég durva ha a memókat csak 333-on járattam benne
.
-
válasz
MasterDeeJay #24265 üzenetére
Ezt se felejtsük ki a kellékekből:
-
spista222
addikt
válasz
MasterDeeJay #24265 üzenetére
Ebből még hiányzik egy fontos 3,3V
És a legtöbb lap nem szereti ha nem ő kapcsolja a tápot hanem alapból megkapja a feszültséget.Igen a Sis chipsettes alaplapok pláne intel alatt halandók mint a 6600GT vagy a 9800 Pro
és még szívás is, legalább 845PE kellene alá az már akár 200 ig is stabil
, de persze 875 lenne az igazi.
-
spista222
addikt
válasz
MasterDeeJay #24263 üzenetére
Pedig ezzel a Vargáné és TSA BT AT-s táppal lenne az igazi a ATX-es P4 konfig
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
MasterDeeJay #24260 üzenetére
Kodegen=Best (reciproka)
-
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay #24260 üzenetére
vagy csak simplán az évek
-
válasz
MasterDeeJay #24258 üzenetére
Akkor annak annyi, sajnos hullanak mint a legyek ezek a GT-ék
, bár pont Cod4-ben (meg úgy általában Opengl alatt) jobb választás a 9800pro-nál, nameg tud ps3-at, de túl sokra nem megy vele, erősen kompromisszumosan futtatható csak rajta, mondjuk legalább elindulnak rajta az ezt igénylő dolgok, aztán lehet butítani.
Egyébként 9800Pro nem egy ment annó gallyra a "minőségi" 300-400 wattos kodegen tápoktól, egyszerűen besült a 12v-os betáp, szóval ahhoz nem árt egy minőségi 12v-on erős 350-400-as táp, lehet a 6600-nak is az tett be, nem lepődnék meg rajta. Ilyesmi tápot max csak kényszerből raknék max vmi P3/kisebb Tbred magos Xp alá, kieg tápot nem igénylő vgaval, de amint lehet cserélném... -
válasz
MasterDeeJay #24256 üzenetére
Ati/Amd-hez csak a HD szériától van Win7 támogatás, a jóval erősebb X1900-as szériához sincs, max Vistás, azzal lehet még esetleg próbálkozni, ilyen szempontból a régebbi Nvidiákhoz (6000-es szériától fölfele) sokkal jobb a drivertámogatottság minden szinten.
-
spista222
addikt
válasz
MasterDeeJay #24254 üzenetére
Ameddig nincs fent rendesen a driver addig a GPU-z sem tud vele mit kezdeni.
-
Ádyka
őstag
válasz
MasterDeeJay #24244 üzenetére
Ha mindkét kari alapon van, akkor a 9800 Pro gyorsabb, többet fogyaszt, valamint feelingesebb is. Viszont pusztulnak mint a fene.
Programtól függően 20-40 %-kal jobb a 9800 Pro. De a 6600-at vétek alap órajelen használni. Tuninggal is alatta marad picivel -
Peter789
senior tag
válasz
MasterDeeJay #22968 üzenetére
cypress PLL van rajta, nem ICS? pedig a képeken mindenhol egyértelműen csak az utóbbit találom...
sajnos úgytűnik felejtős vele a tuning: [link]
CPUCooL does not support the following PLL's because they do not have a System Management Bus connection or the FSB could not be set via System Management Bus. So there is and will be no program that supports these PLL's!!! There is absolutely no chance!
és ott van a listában a CY28411 is... bár elvileg I2C buszon keresztül szoftverből programozható ([link]), de úgylátszik nem az SMBus-ra csatlakozik hanem valami más, szabványostól eltérő vonalra, ezért nem érhető el...
ha nagyon elszánt vagy, akkor esetleg meg lehet próbálkozni azzal, hogy leválasztod az I2C buszt és egy saját mikrokontrollerrel baxtatod a regisztereit, de ez nem kis projekt, ennyit lehet nem ér meg a dolog...
-
válasz
MasterDeeJay #22966 üzenetére
számolj majd be mire jutottál
-
Peter789
senior tag
válasz
MasterDeeJay #22963 üzenetére
Latitude D410 ? ott figyel ki az ICS PLL sarka a "DIMM A USE DDR 2 ONLY" fekete takaró műanyagcímke alól:
-
Peter789
senior tag
válasz
MasterDeeJay #22963 üzenetére
Latitude D410 ? ott figyel ki az ICS PLL sarka a "DIMM A USE DDR 2 ONLY" fekete takaró műanyagcímke alól:
-
Peter789
senior tag
válasz
MasterDeeJay #22960 üzenetére
csak vakon próbálkozol a PLL-ekkel? nem nézted meg hogy mi is van az alaplapon? (ha szerencséd van, akár az everest / aida / sisoft sandra is megmondhatja)
-
válasz
MasterDeeJay #22960 üzenetére
háááát... feszkót is lehet hogy már kérne....
-
válasz
MasterDeeJay #22958 üzenetére
Mindegyiknek kb 2,6-28Ghz körül van a vége teszt
-
válasz
MasterDeeJay #11438 üzenetére
Nemrég landolt nálam egy ilyen INNO Voodoo2 - hála Snake1977- nek. Nem lenne rossz hozzá egy másik, hátha összejönne az SLI
-
válasz
MasterDeeJay #11438 üzenetére
Ejha. Az a Miro kártya és az EISA scsi nagyon komoly darabok
-
Penyus
senior tag
válasz
MasterDeeJay #11436 üzenetére
[link]
Van marketto is. Anno egyiket be is izzitottam fel napos szenvedes utan. Ugye a szoft. Esetleg csinalhatsz kepeket a karijaidrol ami van.
Ja es igen az a szornyeteg egy covox
-
válasz
MasterDeeJay #11410 üzenetére
Szeles vastag pakaval siman ki lehet szedni. Egyszerre egy oldalt siman fel lehet olvasztani.
-
Penyus
senior tag
válasz
MasterDeeJay #11400 üzenetére
A karit ugy ered el hogy a:
Nekem is van ilyen vasam, van rajta egyket egesz ertelmes dolog. Van hozza linkelo modulom pcrol lehet ra masolni jatekokat meg progikat. -
kisza25
félisten
válasz
MasterDeeJay #11076 üzenetére
én tudok egyet vagy 2-őt
már nem tudom anno mennyi lett belerakva sógornőm gépébe, de egy 512MB-os biztos
bacsis: ezek még AGP-s kártyák?
fater gépében van egy GF6600-as az se volt annyira rossz kártya anno
500/627Mhz-re van felrángatva
300/400Mhz-volt a sima 6600-as
ez 400/500Mhz-ha jól emlékszek -
neduddki
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #11071 üzenetére
HI!
erdems a ramokat is szukre venni vhol a fogyasztosban az is megvan mennyit esznek a modulok
udv
neduddki
-
neduddki
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #11066 üzenetére
Hi!
ha a tap nem (a)pfc-s akkor a muszer kalap hajtofat sem er, ill. javaslom ragd vegig utamat, ebbol kvetkezoleg en is egy eb-s [rpcit ajanlok a nemzabalo kozul
udv
neduddki
-
válasz
MasterDeeJay #11066 üzenetére
Felejtsd el. Keress egy 133MHz-es FSB-vel rendelkezo P3-mat, azt tudod alulhuzni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Jogász topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 3DMark 11 eredmények
- Hardcore café
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NOTEBOOK / MacBook beárazás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest