- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #103726 üzenetére
czo azt próbálta elmondani, hogy a 16 bites alkalmazások futtatása nt alapú rendszerek esetén egy hardveresen gyorsított emulátoron fut. Az emulátor gyorsítását maga a processzor végzi (ez a processzor v8086 módja, ebben a módban a processzor látszólag 16 bites utasításokat futtat), az interruptokat belőle meg elkapdossa az oprendszer (windows esetén az ntvdm nevű alacsony szintű szoftver).
Csakhogy ez a hardveresen gyorsított 16 bites emuláció nincs már meg 64 bites üzemmódban, mert az AMD kivette az AMD64-ből a v8086-ot (csak 32 bites módban elérhető). A microsoft meg nem akart szoftveres 16 bites x86 emulátort írni, inkább kidobták az ntvdm-et.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #103642 üzenetére
Igen, ezzel én is találkoztam, és ez eléggé rossz, hogy hiányos weboldal, képek és termékleírások nélkül, bios fileokat vagy drivereket pláne ne is keress, miközben ahogy írod is, egy 10TB-os HDDre ráférne az egész mindenestől, pláne, hogy a 2000-es évek első felébe meg előtte csak bélyeg méretű képeket használtak a termékekről.
-
Czo
addikt
válasz
DarthSun #103723 üzenetére
Az Intel 32 bites Windows NT-ben levo DOS es Windows 3.1 kompatibilitast az NTVDM csinalja, ami a 386-os CPU-val megjelent "Virtual 8086" uzemmodot/lehetoseget hasznalja, amit ezek a 32 bites processzorok tudnak. A "long" mod eseten (ez a processzor 64 bites uzemmodja) a processzor tud 32 bites utasitasokat futtatni, viszont nincs mar meg a "Virtual 8086" utasitaskeszlet, ezert az NTVDM repult a 64 bites Windowsokbol. Ezert nem tudnak a 64 bites Windows kiadasok sem Windows 3.1, sem MS-DOS programokat elinditani, mert a hardver nem tudja.
Amirol en beszelek, az a "Windows on Arm", amikor ARM64 processzoron, nativan fut a Windows. Ez a Windows, igy el tud/tudna inditani ARM64-re forditott Windows alkalmazasokat. Viszont ilyenbol keves van, ezert bele lett gyurva egy x86 illetve x86-64 emulator, ami teljesen transzparensen mukodik. A korlatozasok kb ugyonazok, mint anno x86-x86-64 valtaskor voltak, tehat peldaul, a kernelkodoknak nativ ARM-nak kell lennie (peldaul ezek a driverek).
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #103716 üzenetére
Nem, nem követem annyira az online világot. Meg nem érdekel a közösségi média sem. Átlagban óránként max egyszer ránézek azon a kb 2 db érdekesebb weboldalon arra a kb 3 db érdekesebb topikra, amit épp nézek, vagy megnézem, hogy van -e üzenet pl munkával kapcsolatban, aprón, bizniszekkel, projektekkel kapcsolatban.
Szóval:
-
Czo
addikt
válasz
DarthSun #103714 üzenetére
Ja, de ez a Windows 11 beepitett "emulatora", marmint nem kellett telepitenem kulon semmit. Teljesen lathatatlanul teszi a dolgat es ezt reszeltek ossze annyira jol, hogy igen jol elboldogul nem csak az x86-64-es "modern" Windows binarisokkal es a 32 bites NT korszak binarisaival is, hanem a Windows 9x-es klasszik win32 is megy neki.
-
válasz
DarthSun #103710 üzenetére
RISC OS is egész jó, simán fut Raspberry-n. Na meg a linux ami még a kenyérpirítón is elballag Tedd mellé a Unix vonalat ami ugye C-ben jött, tehát csak fordítni kell és megy. Szóval az égvilágon semmi rendszerrel-t cáfolnám. Hmm most jut eszembe IBM nagyrendszereknél még a 70-es évekbeli cucc is megy. Persze otthoni felhasználó ezek 99.99%-val nem találkozik.
Kedvenc vesszőparipám olvastad, ha idáig eljutottál: A PC szinte semmiben sem volt első, de szorgalmasan vették át mástól az ötleteket.
-
válasz
DarthSun #103707 üzenetére
Ez megint a kinek mi tetszik kategória
Nekem pont ilyen hétvégi gurulósnak lenne buli. Azért az alap még mindig öreg és nem bírja a tempót, meg a nagytávot. De arra tökéletes, hogy elguruljon mondjuk a Vértesbe vagy a Pilisbe az ember és ott kirándulgasson pár órát.
Járós autónak nem való, oda valami olyan kell amit nem félt az ember.
Ez is analóg a retró számítógépekkel. Az Amiga tök jó játszogatni, de napi használatra nem kellene.
-
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #103693 üzenetére
Nekem netburstból a kedvenc, egy Pentium D 925 van, az 100w alatti, és max terhelés alatt is kb csak kézmeleg stock hűtővel.
A korai 775ös lapok és chipsetek legtöbbje nem támogatja a core2 alapú processzorokat. Ezért az intelnek életben kellett tartania a Pentium D-ből a második generációt, és az egymagos P4-ekből is pl a P4 524-et (533 mhz-es FSB-vel), hogy ne hagyja magára ezeket a felhasználókat sem a cég. Különben ki se hozták volna ezeket kb pár héttel a Core2Duo előtt.
A közvélekedéssel ellentétben ezek elég brutál processzorok a maguk nemében, ráadásul az áruk is jó volt, a teljesítményük azonos árkategóriában jobb az athlon64 és a kétmagos 939-es/korai am2-es athlon64 x2-őkhöz viszonyítva is, miközben a fogyasztásuk is kisebb. Ezt a trendet persze a core2 koronázta be, azzal került vissza egyértelműen a trón csúcsára az intel.
-
Czo
addikt
válasz
DarthSun #103682 üzenetére
3.0 es 3.06 simamn megugorhato 850 illetve 850E chipsettel (itt igazabol nem a chipset a gaz, a "sima" 850 is siman menne 160-at is, hanem a RAMBUS clock generator IC, ami kifekszik sok lapon, ezert pl az en TH7II-ben 533-as FSB melle 400MHz RAM clock van). Nekem anno 3.0-as NW volt/van, az 400-as FSB (30*100), a 3.06-os pedig 533-as (23*133). Utobbi megy elvileg nalam is, de olyan proci nem volt benne, igy nem probaltam eddig ki.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #103660 üzenetére
Most probaltam egy cuvx4et (via apollo pro, de mar 686b delihiddal), gigas p3al, meglepoen flottul ment rajta minden. El is gondolkodtam rajta, hogy ilyen kellene inkabb gyors p3hoz, mint a bxet jaratni tuningolva, ata66, 4x agp, rendes 133mhz support.
Sebessegben is erdekesen alakult win98 alol, ahol az agp jobban szerepet kapott, ott mar a via volt a gyorsabb, gts eseten 1024 korul, kisebb felbontasban meg a bx. A korabeli tesztekben mindenutt az emelt agp orajeles bx ment jobban.
Default bios setuppal neztem mindkettot, dos alol hasznal vmi trukkot, ami nem az uwsc (de a hatasa hasonlo), mert furan gyors a dosos benchekben, konkretan siman legyakta a bxet. Lehet majd csinalok is ra egy buildet, aztan hasznalom, elojon e vmi gond - a thunderbird helyett. A tualatin mar inkabb winxp era nalam.
-
Pista0001
addikt
válasz
DarthSun #103637 üzenetére
Nekem is a napokban tűnt fel, hogy az Asrock oldalán minden alaplapjuk normális lapját megtaláltam fotókkal, specifikációkkal, supporttal. Az Asus pl kettős, support szempontból jó, megtaláltam eddig mindent, adatlap viszont már nincs egy adott korszak előttiekhez. Az MSI-é valóban minden szempontból rossz, Gigabyte pedig még érdeklődés szintjén sem érdekel. DFI-hez saj os semmi nincs, amikor beszántották a konzumer üzletágat, ment a honlap is a levesbe, az Abit gondolom ugyanez. Az ECS nem rossz, van egy Sandy-s integrált lapom tőlük, találtam adatlapot és Supportot is, régebbiekre nem kerestem még náluk.
-
válasz
DarthSun #103555 üzenetére
Ismerős ez a forma, de én ezt fehérben láttam kék seggel.
Ne legyél biztos, hogy ez valaha nem olyan voltMmm a jó kis Creative CD olvasó.
Nekem is kellene egy olyan, jól menne a tervben lévő kései P1, korai P2, esetleg K6 buildhez (Riva 128-hoz melyik illik jobban?). -
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #103467 üzenetére
A draga erosito valszeg szimplan vacak volt, es/vagy nem megfeleloen illesztett
A hifiben az illesztesre sok gondot nem forditanak, es minden fele nem szabvanyos ki/bemenetet parositanak, igy fordulhat elo, hogy egy olcso studiotechnika is kereknek es jol hallgathatonak tunik, egy mindenfele draga komponensekbol allo hifi meg osszevissza szol. Aztan ilyenkor jonnek a mindenfele hifis vuduk es csodakabelek, amikkel ideoda lehet tologatni es hangolgatni a rendszer hibait, az illeto elkezdi vadul cserelgetni a komponenseket, es zenehallgatas helyett tesztelesre hasznalni a zeneket.
-
fatpingvin
addikt
válasz
DarthSun #103422 üzenetére
ezt az értelmetlen billentyűzet-koptatást hadd zárjam rövidre kiváló cimborám írásával, hogy ne csak a közhelyes baromságok puffogtatása menjen hanem aki nem a hülyeségben akar hinni hanem tájékozódni szeretne, az megtehesse egy tényleg hozzáértő ember írásából: [link]
az írásban/kommentekben releváns linkek ha valaki tovább szeetne ezen menni. -
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #103442 üzenetére
Esélyes, hogy mindkettő egy közös frekvenciára van átkonvertálva az oprendszer (vagy a driver) által, és a 192-es azért tűnik sokkal jobbnak, mert a keverő nem használ lineáris interpolációt, vagy csak a 192 egyszerűen jobban harmonizál ezzel a közös frekvenciával.
Ezt úgy tudod megmondani, hogyha a 44.1-es mintában gyanúsan néha egy-egy minta megismétlődik, mintha duplán lenne ott, vagy pedig az érték nem annyival emelkedik/csökken, mint amennyivel kéne, hanem épp az elképzelt számérték felével.
-
törölt tag
válasz
DarthSun #103445 üzenetére
A parameterek alkotjak a vegeredmenyt, es az emberi hallas a finom hibakat meg korrigalni is kepes, mar ha hallhato tartomanyon belul esnek egyaltalan, ugyanis azert kerdeztem meg ezeket tobbszor is mert durvan milliszekundum alatti dolgokat senki nem hall, foleg nem 65536 amplitudolepteket amivel reprezentalni lehet nagyjabol a valaha volt osszes zenei hangmintat.
Amit allitasz, az placrbo, vagy magukhoz a szamadatokhoz lazan kapcsolodo szoftveres/hardveres jelenseg lehet , pl hogy a Windows hang API-ja egy szemet.2012 ota nem nagyon valtozott a technika, maximum az hogy jobban kikopott az optikai lemez, szoval gyk a mai technikarol irta a faszi a cikket.
Tenyleg 92-ig nagyjabol csak szakik dolgoztak geopel, a ketezres evek/Internet terjedese hozta el hogy mindenkinel multimedias szamitogep van.
Pont a TOSLINK-es tema vett ra az Orpheus megvasarlasara, hogy nem akartam duplán hallani a vyinomat es az egerkattintasom, szerintem erre gondol... -
törölt tag
válasz
DarthSun #103442 üzenetére
A fuled meg tud kulonboztetni masodpercenkent' 44 ezernyi impulzust, illetve 192 ezernyit nem hogy egymastol, de sajat magan belul? Jo moka felnagyitgatni a grafikont, de azt gondolod realisan hogy ebbol meghallasz barmit is?
Az ezrelekmasodperces orajelcsuszasokat is meghallod es ezt is, akkor az a szerencses alkat vagy akinek szo szerint tokeletes fule van. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #103417 üzenetére
Én általában 8-10 TABot használok, annyi elég is. Pedig itt is van 10400F meg 32GB RAM
Öcsém a legfurább, ő általában egy tabot használ, maximum kettőt, de amint nem kell a másik gyorsan bezárja. Pedig ott is 32GB DDR5 van ám ... (nekem is akkor kezdett ez a szokásom kialakulni mikor újra 16GB RAMom lett, 2020 januárjában, előtte sokáig bennem élt a 1GB RAMmaml 2014-ben meg 768MB-al 2015-ben miatti állandó görcsös takarékoskodás a RAMmal. -
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #103422 üzenetére
Az, hogy be tudod adni a drivernek a buffert 320khz-es mintavétellel, meg az, hogy ténylegesen mi történik a chipen belül, meg mi történik a jellel, mire a füledhez eljut, az azért megintcsak sok külön dolog.
Sok alaplapi hangkártyát eleve úgy kezelnek a driverek, hogy mindent 44.1 vagy 48khz-re samplelnek, mert ac97 1.0-ás módban tudják felinicializálni, szóval még ha a hardvered (firmwareje) esetleg többet is tudna, akkor sem tudsz többet kihozni belőle. De még ha ki tudsz hozni, se feltétlenül fog ilyen sűrű jel lejönni a chipből, ez csak a belső sample ratet jelenti. És még ha ki is jön, akkor sem fogja meghallani senki a tesztek szerint. Szóval sok értelme ennek már ilyen formában nincs, erre szerettem volna utalni.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #103406 üzenetére
Sokkal nagyobb az elteres a felvetelek masterelese kozotti kulonbseg, mint hogy a vegeredmenyt 16b44k vagy 24b192k renderelik le. Ha jo a mastering, eleg a cd tudasa egy atlagos zenehez, de ha valasztani lehetne, inkabb a 24 bitet es a nagyobb dinamikatartomanyt valasztanam, mert manapsag agyonkompresszaljak a felveteleket, egy normalisabb rendszeren meg nem tul nagy elvezet, ha a felso 10dbbe van betolva az egesz zene. Egy nagyobb dinamikaju nagyzenekari mu meg elvezhetetlen lenne hasonloan osszenyomva.
Meg vhol ezert sem erdemes tul messzire menni a rendszer dinamikai felbontasaban, mert az ilyen minidobozok szintjere belott zenek egy 12-15 colos mellyel rendelkezo hangdobozon mar nehezebben hallgathatoak a kompresszio miatt. Erdemes vhol az arany kozeputat valasztani, mert csak szetszedi az atlagosnal rosszabb minosegu zenet.
A korabeli szintu hangmintak lejatszasa (jo ha 16bitesek, gyakran meg 8bit, par khz minta a modulokban) nem hinnem, hogy ezen a szinten van, hogy szamitana - szvsz erdemesebb egy mixerrel a hangkartyak kimeno jelszintjet beloni, tobbet szamit az aranyok megtalalasanal. A korabeli hangkartyak kimeno jelszintjei nagyon osszevisszak, hasonlo szintre belove meglepoen egysegesen tudnak szolni, ha meg midivel akarod osszehozni, plane erdemes.
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #103415 üzenetére
Ez a személyes véleményem, amit ráadásul évekkel ezelőtt alátámasztottak mások több vakteszttel. Itt a fórumon is volt egypár (codekekkel kapcsolatban), ahol különféle formátumokat eresztettek össze, és az összes audiofil kivétel nélkül elbukta a tesztet, nem tudták megmondani azt sem, hogy melyik volt a 160k mp3 meg melyik a 192khz tömörítetlen flac...
Innentől kezdve elég egyértelmű, hogy placebó hatás az egész.
-
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #103400 üzenetére
Kíváncsiságból engem is érdekelne ez az Orpheus II-es hangkártya, de az árából (340€ 130k) simán lehet venni egy gravis classic/pnp + sb 2.0/awe32/64 gold + Roland SC-55 triót, ami kompatibilitási, használhatósági, és egyéb más szempontokból sokkal jobb választásnak tűnik.
Persze itt nincs digi out, jobban súg-búg -
arn
félisten
-
válasz
DarthSun #103346 üzenetére
Vannak azért tények is, ami nem egyéni döntés.
Pl. az hogy az Orpheus2 nem authentikus az nem egy "szerintem" meg "azt hiszem" kategória, az tény.
Az egy utángyártott valami, marhára nem authentikus.A "szerintem" része az az, hogy jobb lett e vagy sem.
Szerintem kizárt hogy jobb legyen
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #103303 üzenetére
Ez Win ME nem? (a háttér alapján.... mondjuk a szürke meg inkább Win98-as)
De ez mutatja, hogy voltak akkor játékok amik az 512MB felett is profitálhattak a RAMból.Az UT2004-nek 128MB volt a minimumja, de 512MB volt az ajánlott, ahogy elnézem 768-al is tudott mit kezdeni. mire kijött nekem már 640MB RAMom volt, alatta nem is melékszem, hogy néztem volna bármivel is.
A SSam-et megint eleve 192MBval kezdtem el játaszani, de elvileg 128 is elég volt neki. Ehhez képest a 722 nem kevésA HD First Encounternek meg már kellett is az 1GB.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #103193 üzenetére
Köszi
Mint írtam is, ez amolyan "kiszivárgott" kép, csakhogy látszódjon, hogy időnként dolgozgatok rajta
3D Mark01 pl nincs is most a gépenvan vagy 2-3 játék, azokkal terhelem meg. Persze ez majd idővel változhat, de itt még messze menőleg a legjobb beállítások megtalálása vagy egy-egy extrém kilengés a lényeg. Volt már magas órajel, változó órajel, és most magas FSB. Ezen a ponton nem is a benchmarkok érdekelnek igazán, hanem mi az amivel stabil és használható.
Az FHD shottal viszont bajban lennék, mivel a maga természetes környezetében leledzik, emiatt 1024×768-as környezetben futott, amolyan korhű felbontásként. Szegény GeF3-as bajban is lenne egy FHD-ban lefuttatott benchmarkkal, jó kártya volt a maga idejében, de azért nem ennyire.
-
-
válasz
DarthSun #103175 üzenetére
A keresés-pakolás tart a legtovább. Most pld mire megtaláltam a molex elosztókat. HD3850 8pines táp, de a Giga tápon 6 pines van, így 2molex->8pin átalakító kellett. Megy az XP install.
Közben áthoztam a 9600TX- el készült képmentést, Win98 alatt.Hasonló kártya, mint a butított 9800, 128bit, alacsony órajelek, de teljesértékű 9800 GPU. Ezek lesznek a hosszú élettartamúak sztem, kevésbé melegszenek. Az eredménye nyilván nem overkill, de a korszak címeihez bőven elegendő.
Voodoo2SLI- t is visszatettem, benne hagyom ebben a gépben, itt futotta a rekordokat. Mellette persze a 9600TX lesz, a 3850- et csak kipróbálom, de annak csak XP drivere van, ez pedig dualboot lesz 98- al. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #103170 üzenetére
Hát az már egy más dolog, hogy mind megdöglött mostanra, de anno emlékszem, hogy az első HT-s 3GHZ-es P4-et épp 9700Pro mellett láttam. Aztán másodikat is. A 9800Pro-k már inkább a Prescottokkal futottak. Meg azért még 3GHZ-es P4 mellett (később mikor mainstreamebb lett a 3GHZ-es P4) sokszor felbukkant a 9600Pro is, meg tényleg a sokat emlgetett 6600GT a P4 korszak végefelé, de volt olyan is, amit GeF4 Ti4200-al vagy 4600-al láttam.
Sőt, ha már P4 éra, a Nortwoodomat amelyik 1800@2600MHZ-es volt azt kipróbálta m a GeForce 3-assal is -
válasz
DarthSun #103157 üzenetére
Megnéztem az Arn által szerkesztett bench csomagot, fileszinten ugyanaz mint az Orosz oldalról letöltött.
Újramértem most, érdekes, semmit nem változtattam, hanggal 190FPS, hang nélkül 210FPS. Az Orosz csomagban van DOSos képmentő, betöltve nem befolyásolja az eredményt. Bekapcsolom a P4- et, megnézem hogy a régebbi vason mennyi lesz. -
válasz
DarthSun #103139 üzenetére
Érdemes lenne megnézni IGP-vel, gyors memóriával valami 1155 vagy fölötti rendszeren. Úgy nem a RAM copy lenne a limit. De ez már szőrszál hasogatás.
Amúgy rájöttem, hogy amit te csinálsz azt kicsit megcsavarva frankó restomod lehetne. Hunyorítva retró, de végülis csak a felszíne az. Ettől függetlenül rohadtul lehet élvezni. Autós vonalon is elgondolkoztam egy ilyenen régebben aztán utánajárva beláttam, hogy itthon sose fogják engedélyezni.
-
Pista0001
addikt
válasz
DarthSun #103141 üzenetére
A mai hűtők szerintem nagyobb felületű processzorhoz vannak kitalálva. Egy direkt hőcsöves pl kapufa lenne, 1 vagy max 2 hőcső érintkezne a processzorral. A többinél is kérdés, a talp hogy tudja eloszlatni a hőt, hogy az összes hőcső dolgozzon.
S462-höz szerintem már voltak gyári vízhűtés megoldások, érdemes lehet körülnézni, hogy mikor jelentek meg a piacon. Nálam +/- 1-2 év nem gond, de talán arnnak is szerencséje lesz, és talál olyat, ami 2001-ben már piacra került.
Úgy rémlik, a Thermaltake volt az egyik első fecske, legalábbis a nagy gyártók közül.
-
válasz
DarthSun #103125 üzenetére
Itt szerintem nem 100 órajelekről van szó, gban eredménye már közelebb van ahhoz amit elvárnék egy modernebb vastól. Sajnos hurcolunk magunkkal annyi dolgot, hogy a PC megkötözve próbál kúszni a földön előre.
Maradok a réginél, még ha lassabb is. Már évtizedek óta nincs is már ezeknek lelkük. Bár lehet sose volt, mert úgy fércelték a PC-t össze ahogy Victor Frankeistein a kreatúráját. Hiába mondom, hogy játszanak valamit inspirálót, mégis úgy járok, mint Ahmed.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #103126 üzenetére
az nts benchet azt nekem irtak meg 97ben
nt!
try the "/s" param, if you want to see the speed of your machine...
it's dedicated to arn, because he wants to use the results, so if youre
a decent guy, and want to help him, send the results back, with a short
description of your machine to: arn@tng.fido.hu (or to laud)
it will test your cpu and video speed. without using fpu. 6x86 unoptimized
code... sorry to intel fans. 😀))) check out my test web:
>> orange.ngkszki.hu/fps <<
[Arn] -
válasz
DarthSun #103092 üzenetére
Good evening Infidel! (c)
Akkor ezek szerint valamit mókolni kellett rajta, hogy legyen timedemo. Érdekes, ed valamiért többet vártam volna FPS-ben, míg a hang ráhatásában jóval kevesebbet. Úgy néz ki az időzítések kezelése ennyire "költséges"
Közben megnéztem pár másik progit is és pl PF-ben magasra véve a minőséget frankón belassul a játék ahol sok scroll és hang van. Medium-on viszont pont boldogul vele a kis AT. Dune 2-ben az intro-ban vannak kimaradások ahol történés és hang is lenne egyszerre. A DOTT-nál meg a töltési idő nőtt meg néhány ponton érezhetően már az intróban is. De ezeknél is az a konklúzió, hogy annyit dob a hang a játékon, hogy inkább kicsit akadjon meg 1-2 ponton, de legyen frankón hang.
-
válasz
DarthSun #103112 üzenetére
A Wolf3D van ott, a timedemo futtatást még nem próbáltam.
De ugye most hogy megy a CF megint, nem csak rámásolni kell hanem rendszert is tenni rá (w98 cd-ről szoktam rendszert tenni rá vagy formázni /s), így még nem tudtam kipróbálni.
Amúgy arn csomagjának a része, azt tettem többek között a CF-re. -
válasz
DarthSun #103092 üzenetére
R3800X @4GHz alap, 2C/2T/NV7900GS/SB0060/hang off/FVid LFB/WC on : 192,4 FPS
192,4-188.7=3,7 FPS- t fog le a hang.
mod : nem is kell a Demo menüre menni, Space, aztán folyamatosan tesztel.
nem említettem még : ezen a gépen USB billből DOS/Win98 alatt csak a Trust CXT műkszik, többi típus nem megy nálam. Ez a bill+PS2 mouse kombi ok mindegyik oprendszer alatt. Persze XP/Win10/11 alatt megy bármilyen USB egér is. Csodálkoztam mikor behoztam a próbapadról, nem ment a bill, utána kellett hozni a CXT- t, ezen viszont a világítás, fényerő, effekt is megy DOS alatt is - FN+célgombok.
-
válasz
DarthSun #103081 üzenetére
Letöltöttem egy DOS benchmark csomagot és abban van egy bat file ami így indítja. Nem tudom, hogy mást módosítottak-e rajta, de örömmel megosztom, ha a simával nem megy ez a trükk.
wolf_286.exe TIMEDEMO
gban: Azért, mert a lövés, a kutya és a halt a digi hang. A zene és az ajtó Adlibbal is megy, ha a digi be van állítva, de valami nem jó, akkor ezek hiányoznak. Ha csak Adlib van beállítva, akkor elég furcsa hangokat ad halt és jajj kiáltásoknak
-
-
-
törölt tag
válasz
DarthSun #103067 üzenetére
Hááát ... Beállítottam, elméletileg működik is, de gyakorlatilag nem.
Doom teljesen néma, egyéb játékok is detektálják az SBLive-ot SBEmu-val, de nem szólalnak meg.
Egyedül a Monkey Island kezd bele a midi részbe, de az első pár másodperc után loop-olja azt a rövid részt. Játék megy tovább.Amúgy natív SBLive dos driverrel is próbálkoztam (philscomputerlab-ról), de az sem jó nálam.
Azt hiszem a 486-ba ez az SBEmu nem lesz megfelelő. Akkor belepakolom az ESS-t aztán annyi.
-
törölt tag
válasz
DarthSun #103057 üzenetére
Mivel most a régebben problémásnak hitt PCI-os 486-ost rakom össze az Am5x86-133 cpu-val, akkor esetleg PCI kártyákat is használhatok.
Ezekkel kibővítve a palettát, melyiket tegyem bele?
(Az SB32 (azt hittem AWE32, de csak SB32) és a GUS klón P1 gépben van)- SB 128 (PCI) [CT4700]
- SB Live! 5.1 (PCI) [SB0060]
- SB Live! 5.1 Digital (PCI) [SB0220]
- S3 Sonic Vibes (PCI) [86C617]
- SB Vibra 16VX (ISA) [CT4170]
- ESS Audiodrive (ISA) [ES1868F]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- További aktív témák...
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest