- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Elég biztos vagyok benne, hogy ahogy az életben semmi, ez sem ennyire fekete-fehér.
Valszeg van ezernyi brand ami már az érához pont jó hangminőséget kínált, és még a formája is olyan, ami illene ehhez a buildhez.
Csak a top van felhypeolva, illetve az, ami esetleg nem is top, de valamelyik nézettebb youtuber felkapta.Némi aprózgatás áll előttem... mondjuk amúgy is sokat aprózok, mert nézegetem hátha felbukkannak jó crt-k, pedig már nincs hová tenni
-
-
Lehet, de ezeknek a CRT-n volt "jó" képe. A mai monitorok viszont előhozzák, hogy a jó képet azért láttuk, mert a svászélesség limitek, meg 2-3 oda-vissza alakítgatás miatt eltűntek a hibák. A plazma ebből a szempontból jó, mert elég sok dolgot el tud rejteni, csak ne égne be...
Annyi pénzér már mossa fel a padlót is. Jobban belegondolva mi vadásszuk a pixelt, de egy bármilyen kicsit is kultúráltabb konverterrel és monitorral 5x élesebb képet kapunk ma mint régen. Játékra meg már a Junosty is elég volt. Szóval az a GBS-es hákolás az emberek 99.9%-át ki tudja elégíteni.
-
-
Ezeknél a 8 biteseknél módváltás? Na jó van 1-2 cím ami tud variálni a CRCT-nél, de az is csak modernebb gépben van. A legtöbbnél a pixel clock fix, max variálnak, hogy abból hány képpont jön ki 2 vagy 4 színnel. Erre ráfixálom a kártyát, nekem ne váltogasson kénye-kedve szerint. Az Amiga már be tud kavarni, de azt meg már HDMI-n húzom ki és a digitális folyam megy 1:1-be a fájlba.
A késleltetést egy videó elosztóval lehet könnyen kezelni. Cak oda is jó minőségű analóg cucc kell. A 24 MHz nem limitál a régi gépeknél, de PC-nél már van olyan felbontás ahol igen. Szerencsére ez engem már nem érdekel.
Lassabb, de ha nem demót akarsz, hanem vágod a szüneteket, hangot raksz alá, akkor nincs jobb. Például ez valami 5 videóból lett összerakva, mert beleugatott a szomszéd kutyája, külön rajzoltam, floppy és cas emuláció is külön rész... Ebben még az is vicces, hogy először néztem, hogy miért ugrál a kép a tesztnél. Aztán rájöttem, hogy nincs videoszinkron áramkör, így a megjelenítés és a videoRAM-ba író teszt ütik egymást.
-
arn
félisten
Datapathnal a modvaltasok profilozasa a legnagyobb kihivas, erre irtam anno kulon programot, mert a gyari toolnal eleg nehezkes volt. A masik, hogy a dosos kimeneteket 100 felekeppen ertelmezte, tehat ugyanazt a modot mashogy detektalta a kulonbozo kartyaknal.
De ha vki kitarto, meg mindig a legjobb eszkoz, foleg ha nem realtime dologrol van szo - a modszerek kidolgozasa idoigenyes. Meglehetne csinalni nagyon pro modon az egeszet, de erre kb zero az igeny, mind a kartya, mind a vegeredmeny szempontjabol. Kutya nem kivancsi mar ilyesmire, onszorakoztatasbol meg par ev alatt rauntam.
-
A SONY encodere magas bitrate mellett jobb képet ad átkonvertálás után, mint a videokártyával encodolt. Sávszélesség akad, ha már eltöltök vágással pár órát teljesen mindegy, hogy az NVenc 10 vagy 15 perccel gyorsabban végez. Mivel én nem demót digizek a legfontosabb, hogy látható/olvasható legyen, ne pedig egy mosott hulladék amit feltöltök. A pixelre illesztésre azért figyelek, mert így nem "zizeg" a kép. Például a System 6 és 7 alap háttérképe rettenetes zajt termel, ha nincs jól beállítva a capture kártya. Mások egyszerűen egyszínű hátteret állítanak be, de az nem authentikus.
-
Amíg feltöltöm addig van rá hatásom, addig figyelek rá, de a youtube-on tök értelmetlen a pixel perfektet erőltetni. Eleve átkódolja a feltöltött 1080p-t. Aztán nem biztos, hogy 1080p-ben nézik meg, ott máris le van skálázva. De ha még 1080p, akkor is az ablak amiben megjelenik 99%, hogy nem 1080p lesz, tehát a gép is átalakítja. Szóval fölösleges túltolni.
Az M1-nek könnyű úgy, hogy van rá fix egysége. Sajnos az iMovie elég bután skáláz, meg mindent meg akar oldani helyettem és legtöbbször nem túl jól. Ezért marad a Vegas. De ha valamire csak pár percet szánok, akkor arra nagyon jó és gyors, mert nem igazán lehet vele variálni.
-
De a felskálázás már másik lépés. A rögzítés natív felbontáson megy, mert így tuti nincs frame drop. Vágatlanul amúgy sem töltöm fel. A Vegas elég jól tud felskálázni, van hozzá elég sok plugin és a nearest metódussal és egész szorzókat alkalmazva pixel pontos lesz.. A youtube így is képest azután moslékot csinálni belőle, de arra már nincs ráhatásom.
-
KROK640
nagyúr
C2Quad azért egy picit később (talán bő félév az első Quadok és Duok között), tény, hogy mellette bőven futottak még a C2D-k.
2006-ban az 500GB nagynak számított, akkor 320-as HDD-t vadásztam, de : A C2Q-k tényleges elterjedését úgy 2008-2009-re tenném.
Mindezt alapozom több fórumon történő állandó jelenlétre, és arra, hogy számtech boltban dolgoztam és konkrétan én voltam az egyik aki a megrendelt gépeket rakta össze.
2008-2009-ben pedig az 500GB már nem számított nagynak, sőt 2009-ben már otthon is 1TB-os HDD-m volt.2003-ban esetleg év végén mentek a 120-160GB HDD-k, nem véletlenól voltak már azok az Athlon XP-mben, de év elején még inkább a 80GB-osok (év elején még az volt az 1700-as Celeronomban).
-
envagyok
veterán
-
-
-
A gyorsabbak legtöbbször még a házat is beremegtetik, bár válogatni kell, némelyik egész tűrhető. Az ilyen 8/12/16x CD írókban van egész halk, meg a korai DVD olvasók, írók. BDRW- m is tök halk. Sok azonban kiesik az igényelt korszakodból. Évben nemtom mikori, de a Creative Infra54 az csendes, 36x- os, ráadásul rugalmas felfüggesztésű, hifi, távszabályzós. Felette az 52- es, na az már tud rezonálni rendesen, de kedvelem mert gyors és mindent is olvas.
-
Pontos időkre nemigen emlékszem, azt pld tudom hogy a K5 is elég későn lett meg, kollégám magyarázta a pesti nagyker előtt a lehetőséget, vegyük meg, csekkolta az árat, kalkulált, rábeszélt - mindketten csórók voltunk. Később K6-2, akkor nézegettem a Copper árakat, horror magasságban volt még, a K6 sorozat már mérsékelt lett. Húzott Cerka nem volt divat nálunk, már retróként próbáltam, instabil lett, gondoltam majd még rápróbálok, de lehet nem, Katmai500 van kettő is, az jobb és nincs vele gond. Szóval alapos idődilatációk voltak
Sok sikert az időhelyes ALi- hoz, mondjuk Voodoo- val azért könnyebb, mint pld egy GeForce- al.(#99532) jokeph : az újabb SATA ODD- k mennek DOS alatt az AHCICD.sys- el, a BDRW is, a korai firmwaresek hagyományos IDE driverrel is, ha az alaplapon IDE mód van belőve a SATA- ra. Win alatt hasonló, ha a lap látja, akkor elvileg jó IDE módban, amelyik BIOSban pedig van AHCI, arra érdemes állítani, és feltenni a Loew AHCI 6port drivert, aztán már karcol is.
-
-
Czo
addikt
Sebesseg is kell, vagy fontosabb, hogy halk legyen? Nincs Teac driveod? Ha nem a generikus OAKCDROM.SYS-t, hanem a sajat driveret hasznalod, abban lehet limitalni a sebesseget. Akkor lassulni fog, de elcsendesedik
Azt nem tudom, hogy mas drivevval mukodik-e (szabvany ATAPI command a sebesseg limitalas), en anno TEAC drievval hasznaltam ezt.
Rakerestem a googleban, itt a driver: http://vogonsdrivers.com/getfile.php?fileid=1457&menustate=0
-
-
jokeph
nagyúr
Esetleg SCSI változatok ?
Abból volt 2 plextor-om, 40x, CD/RW és DVD/R kombó - bár ezek valszeg 99 utáni verziók már.
A tálca kiadás/behúzás roppant gyors volt, de nem hangtalan, fogaskerék/fogasléces megoldás, de nem is szakad el soha a befőttesgumi ékszíj.IDE-ben volt Sony 40x, 99-es, de egy évet bírt aztán kuka, kár érte, kiváló ügynök volt.
-
-
-
envagyok
veterán
Még gondolkodom egy 97-es késői konfig összerakásán.
Akkor jött ki nem sokkal korábban a Pentium II Klamath 97 májusban.
A Deschutes már 98-as proci volt eszerint a táblázat szerint :
A klamath procik idején nem az LX chipset volt a csúcs?
Ez a 97 augusztus elsejei alaplapos cikk már ír a BX-ről.
Először ASUS P2L97 lapban gondolkodtam, de most elbizonytalanodtam.
Vagy ha esetleg AMD vonalon gondolkodom, akkor 97 végén mi volt elérhető maximum? -
K6-2 viszont vagonnal, minden boltban fullon, hosszú ideig, nálam a K6 sorozatból csak 50 körül van, de igaz, a plusszosok aránya kisebb, kb 10, már régen számoltam. Környezetemben mindenki azt vette, SS7 lapok már megvoltak. K6-III/K6-III+ az persze drága volt, meg nem is nagyon láttam itthon, ha jól emlékszem. Egy K6-2+ - t tudtam venni, véletlenül láttam meg egy kirakatban, szerintem összekeverték a sima K6-2- vel. Csodájára jártak a haverok hogy mennyivel jobb mint a sima.
ALi- ba pakolod?, naptárazós driverekkel rosa, arra csak "modern" SS7- et lehet építeni. És fel kell tenni az UOSP- t is hogy használható legyen.
-
envagyok
veterán
"Nekem a hx kicsit senki foldje, s5ben 430fx volt a sztar, mmxhez meg 430tx dukal. De egy klasszik p200 melle hxet raknek. K6-3 melle alit raktam."'
Ezert nem csinaltam vele eddig semmit, bar most jobban utanaolvasva jobb mint a 430tx, ami a vx utodja igazabol, a hx-e meg az lx440
De s5-ost se raktam meg ossze ugyanezert.
Socket 4 gep az lett, mert megis az elso pentium.
A pentium pro-nak sincs sok ertelme, azt se raktam meg ossze, pedig van egy asus lapom -
-
Igen, nálam is hasonlót megy a Speedsys, igaz csak 440-en, rosszul emlékeztem, de ez nem feltétlen mérvadó teszt (lehet a tesztben is vmi bug, pl az fsbt sem ismeri fel, 110 helyett 66-nak pl), másban szerintem arányosan hozza azt amit kell egy MMX-nek.
pikari: Szerintem a clock to clock az MMX-hez képest gondolta, hogy nem úgy megy mint amit elvárna, de ez csak egy teszt sok közül, az L2 kess nélküli procik (k6-2) meg tényleg szarul skálázódnak sok esetben, ezért jó K6-2+, k6-3+ -
Pikari
veterán
A socket7 rendszerek 100 mhz körüli processzorokhoz lettek tervezve. 300 mhz környékén már nagyon szarul skálázódik az architektúra, ezt l2 cache beledobálásával és az fsb 100 mhz-re emelésével némileg ellensúlyozni lehetett, de real world felhasználás esetén sok skálázódásra ne számíts.
-
Ez Tillamook (plasztik tokozású, full olyan, mint egy mezei plasztik MMX), a Giga HX-es lap még ki is írja boot során 266 MMX Tillamook, hogy honnan jött elő azt nem tudom, én már csak becsatlakoztam vhol a közepén a témának
KROK640: Szvsz clock to clock vhol a cache néküli Covington Cerka és a Mendocino Cerka között lehet vhol a teljesítménye
frescho: Igazából nem olyan régi az infó (kicsivel korábbi, mint, hogy lehet a rev 1.05+ P5A/P5A-B lapban a +-os procikat normál működésre bírni), hogy lehet ezeket moddolni, hogy menjenek asztali gépben is (cca 5 évvel ezelőttre tenném), mod nélkül csak elvétve ment néhány lapban (pl Acorp Ali-ban), de ott is csak alaplapi L2 kess nélkül, a mod nagy része is erre vonatkozik, hogy az alaplapi kessel együtt tudjon menni, másrészt a dual voltage detetcion-ra, különben megkapja a full i/o feszt és jó eséllyel megsül.
-
KROK640
nagyúr
óóóó a jóöreg 300@450MHZ-es Celeronok. Emlékszem egy időben eléggé sok volt belőlük. Nekem meg 366-osom volt, ami persze messze elmaradt tőle, így miután láttam a mesternél, hogy két 366-os Celeront is 550-re húzott, hazamentem és megkezdtem a tuning pályafutásom. Persze nekem nem volt szerencsém a lapom eleve egy antituningos vacak volt, és a CPUval sem, 458-on ugyan sikerült behoznom, de stabilizálni sosem tudtam. Persze egy rendes lapban kicentiztem volna, hogy mi az ami még stabil, de itt nem voltak ugrási lehetőségek, szóval vagy instabil 458 vagy 366 ...
A következő gépem a 466-os már némileg szerencsésebb volt mert bár maga a CPU 766-on is képes volt pár percig futni (mai tudásommal szerintem tudnám stabilizálni), de sajnos a relative gyenge (de az előzőtől még ígyis sokkal jobb) lap közbeszólt. Mivel az FSB emeléssel emelte a PCI frekiket is, 525-ig rendben volt minden, 585-re elköszöntünk a hangtól és a modemtől is, onnan fentebb meg érdemes volt minden ilyesmit ki is venni a gépből, csak a VGA, RAM és HDD maradt. Sőt, RAMból is csak a 128-as maradhatott a 64MB-osat ki kellett venni... így meg már nem volt túl jó buli.
Persze eddigre az egyik osztálytársamnak már BH-s lappal 566@850MHZ is lett. -
Igen az még elég korai driver hozzá, talán a 12.41 meg már rendesen ki lett gyúrva alá (SS7 alá TNT/TNT2-höz pl a 8.05-ös volt az optimális a sebesség/kompatibilitás koordinátáin), 44.03-ásnál újabbaknak meg már lehetnek kompatibilitási gondjai a régebbi címekkel (meg onnantól már amúgy sem 9x-re helyezték a hangsúlyt a driverkészítők), de pl egy P3/Athlon/Duron esetében sebesség gondok nem nagyon lesznek, inkább a kompatibilitás szempontjából optimálisat érdemes megkeresni...
-
Czo
addikt
Nem nagyon fugg ez a hasznalattol. Van SSD aminel addig nem tunt fel, hogy rossz, amig nem olvastam, hogy baj van veluk, illetve, amig masik SSD-nel eszre nem vettem, hogy nem jo (a thread csak azutan lett meg). Nekem ilyen 2 TB-s peldany a Time Machine diskem is. Kb 1 ev utan kezdett el dogledezni. Itt a hiba ugy nezett ki, hogy vagy read error volt, vagy nem volt read error, de a kiirt ZIP nem volt kibonthato. Majd tobbszor ismetelve, volt olyan olvasasi kiserlet, amikor kibonthato volt az allomany. Elovettem egy hideg tartalekot, az meg 01-es firmwareval jott (ahogy a hibason is 01-es volt), felfrissitettem az utolso 02-es-re (a 2tb es 4tb peldanyokhoz nincs 03-as verzio), majd beraktam. Csinaltam ra egy mentest, masnap mar nem tudtam leolvasni a fileokat. Elovettem a masik hidegtartalekot, ez 2 hete mukodik. Ezeken a 2 TB es 4 TB peldanyokon kivul, tonkre nem ment meg, csak elhasznalodott. Pl, ez az 1 TB-s peldany, 1000-1100 TB irasnal jar, a Samsung speckoban emlitett 600-hoz kepest.
-
envagyok
veterán
Én is így gondolom.
Korai pc világban a C64 tarolt, +4, C128 nagyon elcseszett lett, pedig 85-ben nagy durranás lehetett volna.
Amiga 500-ast is szájtátva néztem egy ismerősnél 90 körül.
87 körül komoly cucc volt az A500.Az A500 hangchipjéről olvasgattam most, úgy látom, tulajdonképpen egy lebutított ultrasound van benne.
Csak 4 csatorna, kisebb felbontás, de hardveres lejátszással ram-ban lévő hangmintákból -
envagyok
veterán
-
Igen igazatok van, az első verzióban még biztos nem volt, lévén még piacon sem volt az SB, a későbbiekbe tették bele, de hogy melyiktől az már nem rémlik, ami még közben eszembe jutott, hogy Gods-ban van még minimális digi (leginkább csak az introban) hang ami fut Xt-én is és nem kér EMS-t sem, ez eddig akkor 3 játék és egyiknél sincs olyan egetverő különbség az Adlibhoz képest.
Ems memóriakarival meg mondjuk hozzájön max egy tucat ami talán még elfutogat XT-én is, de nem feltétlen élvezhető sebességgel.. -
TeeBee73
veterán
-
Ha én építenék ilyet, akkor kerülne bele egy jó kis lemezcserélgetős IDE CD meghajtó. Az is különleges, de kevés vele a szívás. Hangkártyának meg egy ESS-es csodát választanék ami nem fancy, csak működik ahogy kell. Ráadásul a hangja sem rossz, bírja magasabb órajelet stb.
envagyok: Közben rájöttem, hogy milyen hangkártyát kell választani, ha az ember küzdeni akar: IBM MWave. Valahol van egy, majd ha nagyon unatkoznék, akkor feltámasztom
Kell még mellé valami 10 Mbites hálókártya is, csak azért, hogy fogyjanak a DMA-k. Mindezt pedig egy alapból 386-os, de 486 foglalattal megáldott lapba. A proci meg legyen Cyrix
-
jokeph
nagyúr
No igen.
Havernál 2 VGA csere között egy R9 380 4 GB Radeon volt használatban (saját cuccom, újonnan véve 2015.08 hónapban, mindene eredeti és még nem kellet megbontani a kártyát) 1080p-ben stabil 25-30 fps-el vitte a Forza Horizon 5-öt (a játék auto-n besetelte magát), a látványra így sem volt panasz és nyomtam vele egy fél órás etapot, vajsima volt igazából, mert 1-2 FPS-t változott a 25-30 közötti tartományban. Igaz a GPU stabil 100%-on ment és a VRAM is folyamatosan ki volt maxolva. Na, mondom így kell egy játékot jól megcsinálni, gondolatban adtam az MS-nek egy piros pontot. -
Pikari
veterán
Háát nem tudom, én is játszottam már akkoriban, a duke nukem 3d legalább 2x ekkora fps-en futott a 486osomon
Kb így: [link]. A stunts, az alone in the dark, a terep2 az LHX, és a több száz többi 3D-s káték is legalább 20 fps körül ment 486osokon, csak hogy a korabeli játékokat említsem. Az igaz, hogy sok régi játék fel volt készítve arra, hogy alacsonyabb frame raten is reszponzív és élvezhető maradjon, de az az 5 fps körüli frame rate, amit mutattál, max commodore64en volt normálisnak tekinthető, nem 486on.
-
Pikari
veterán
Ez semmilyen formában nem elfogadható. Ha benyomod a 3d gyorsítást rajtuk, akkor olyan alapbeállításokkal jön, ami kb 4-5 fps-t bír. Ha elkezded modolni (mindent kikapcsolsz, felbontást leveszed), akkor lesz belőle 10-15 fps olyan áron, hogy a szoftveres renderelés még mindig sokkal gyorsabb, és jobban is néz ki. A tomb raiderekben például nem venni észre az ellenségeket hardveres rendereléssel kis felbontásban, annyira ocsmány a kép. Szoftveresen a quake egy 486on tud kb 12-13 fps-t -a 3d gyorsított virge quake tud 10-et (320x240-ben).
A rage2+ és a virge dx már valóban jobb eredményt nyújtanak.
-
Pikari
veterán
Közben arra jutottam, hogy miért akarom én a Rage2+-omat megszeretgetni annyira, miközben van original Virgem is 4 mega ramra kibővítve?
Végülis az a 3d gyorsítás ősatyja, és rengeteg érdekes játék van rá, windowsra és dosra is, a glide korszak előtti gyorsított gamek gyakorlatilag mindegyike s3ra lett írva.
Azt hiszem, ma délután beköltöztetem a cyrix gépbe a tnt helyére, aztán jöhet a vizuális csoda 400x300ban.
-
Pikari
veterán
A teszt elején azt írják, hogy fél napokat szívtak a driverekkel és runtimeokkal, hogy legyen hardveres gyorsítás (1997 04).
1998 01: Itt van egy újabb hatalmas teszt, ami úgy kezdődik, hogy jó egy évvel ezelőtt örvendeztetett meg minket az ipar az első 3d kártyákkal, az akkori bajnokok ma már középszerűnek számítanak, vagy futottak még kategóriába tartoznak. (chip magazin).
Na itt már voodoo rush, riva 128, permedia2 és egyéb második generációs kártyák kerülnek bemutatásra. Ezek a kártyák 97-ben jöttek, ezekszerint a magyar piacra 98ra értek ki tömegével. Megjegyzendő, hogy voltak hirdetések 97ből is Voodoo Rush-al szerelt gamer pc-vel, tehát 97ben már biztosan elérhetőek voltak az erősebb 3d kártyák is.
Mindezeket összegezve én a Virge, Virge DX, Rage2 uralmát látom kb 1997 közepéig (egy-másfél éves kártyák). 1997 második felében a Voodoo Rush (és voodoo 1) kap néhány hónapot (fél-egy éves kártyák ezek is ekkorra már). Ám mielőtt igazán nagyot kaszálhatna velük a 3dfx, hirtelen máris kaphatóak a 3dlabs, nvidia, és egyéb vállalatok jó 3D teljesítményre képes termékei (ezek már a metjelenéshez képest csak fél év csúszással érkeznek a köztudatba, és a piacra).
Magyarán a 3D kártyák piaci adaptációja lassú volt, és ez főleg a Virge és Rage chipeket segítette.
-
Pikari
veterán
Az első teszteket 1997 tavaszától kezdve látom. Azok Virgeről, Virge DX-ről, nv1-ről, és esetleg a magyarországon valamiért nehezen beszerezhető rage2-ről szólnak. Ekkorra ezek a kártyák már fél-némelyik majdnem egy éves. Az újabb kártyákról (v1, rush, permedia, permedia2, rendition) csak hír szintjén számolnak be, tesztek még nincsenek róluk.
-
Nem is emlékszem már a 97-98-99 pontos időrendi történéseire. Az álomszép 3D cikket olvastam anno, amit Pikari kolléga említett, mintha akkor már meglett volna a Voodoo1
, a 2D kártya még biztosan S3TrioV2 volt a gépemben. A fő szál a Voodoo1 volt, mindenki erről beszélt, aztán tetőfokára hágott az őrület, mikor kijött a Voodoo2 +megjelent az Unreal1, melóhelyen, buszon, utcán, mindenhol erről ment a téma, akinek nem volt V2- ese, elmaradottnak tekintették. Az egyéb 3D kártyákra csak lekicsinylően legyintettek, anno én nem is ismertem ezeket(esetleg felületesen), csak 2010 körül szállingóztak be a gyűjteményembe retróként.
(#98858) Pikari : Virge sem volt nekem anno, a TrioV2 sokáig, Voodoo2 mellett, aztán a Triot váltotta a GeF2MX400, persze a Voodoo2 maradt. A Rage-II fotóját nézem közben, erre 1998 van vésve, de létezhetett már 97- ben is, gőzöm sincs.
-
Ez hogy is van ?, ha videokártyát cserélsz 486- ban, akkor amúgyis ki kell kapcsolnod a gépet, ami AT táp esetén teljes áramtalanítást jelent, tehát a következő poweron, full hidegstart, tehát nem kivitelezhető a sima BIOS restart, kivéve ha fesz alatt cseréled a videokártyát, ami nem ajánlott, bár volt aki írta hogy úgy cseréli, de én azért áramtalanítok.
-
-
envagyok
veterán
"This version had met with only limited success"
Ezen mit értett az író?
Kevés fps volt?
Vagy Carmack kibánta magát?
Az elején nem úgy volt hogy sw render vagy verité változat egyszerre?
De akkor tulajdonképpen teljesen jól járok a bent lévő 3dfx voodoo-val.
Tényleg Diamond v1-ek tuningjáról van tapasztalata valakinek itt? -
Czo
addikt
Jaja, mivel nem volt szabvanyos hely tarolni ezeket a beallitasokat, igy nem letezett rendszerkomponens, amivel valtani tudtal akar felbontasrol, akar bitmelysegrol, akar frissitesi ratarol volt szo. Egyes driverekhez, a fejlesztok gyartottak toolt a sajat cuccukhoz, de a legegyszerubb (leglustabb?), megoldas az volt, ha az oemsetup.inf-ben minden kombo kulon fel van sorolva, es majd igy elvegzi az user a valtast.
-
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
Igazából olvasgattam róla, és írták, hogy gyárilag 50/50mhz a mag/memória órajel, de simán tudják a 75/75-öt, de van ami 80 felett is elszaladgál.
A dos pc-be ha már ez van, és ha a win95-öt is felszenvedtem, gondoltam felteszem az s3d támogatású, vsgy patchelhető játékokat, azért van pár : [link]
OC azért dob rajta: [link] -
-
-
Pikari
veterán
Az az első pár év inkább csak pár hónap volt. A rage pro, riva128, permedia2 érkezésével a 3dfxet már csak a rajongótábora és a neve tartotta el.
A teljesítmény is csak egy mítosz, a glide játékok miatt a kisebb overhead miatt volt jó a teljesítmény, és az AAA játékokat alkalmazás-specifikus optimizációkkal javították élhető szintűre 3dfx kártyákon.
Aztán ha meg egy kyodai machjong szintű játékot elindítottál (ablakos táblajáték), akkor az voodoo1 szintű kártyákon vagy el se indult, vagy a teljesítménye kb a virge szint fele volt.
A 3dfx a ,,performance'' szegmens királyaként aposztrofálta magát, azt állítva, hogy itt 70%-os piaci részesedése van, miközben a teljes piaci részesedésük talán még a 3%-ot sem érte el soha.
-
Pikari
veterán
A voodoo1 nem volt akkora lepetézés a megjelenésekor, mint amennyire ez a köztudatban él. A 3dfx első dx driverei annyira szarok voltak - nekem anno volt gyári telepítő cd-m a voodoo1-hez valamikor 96ból - hogy minden directx-es játék, amivel próbáltam, azonnal állóra fagyott, és úgy alapvetően is rohadt bugos minden. Az újabb procikkal külön vadászgatni kellett a drivereket, hogy a rendszer egyáltalán a pörgő 3dfx logót túlélje állóra fagyás nélkül glide alatt (pl k6/2). A drivermizéria csak olyan 98-99 után kezdett rendeződni úgy ahogy szépen lassan, addigra meg a voodoo1 már piaci szempontból erősen kukaérett volt.
Plusz arról se feledkezzünk meg, hogy a voodoo1 csak egy társkártya volt, mindenféleképpen kellett mellé egy videókártya, és erre a célra ideális választás volt egy virge.
A virgenek - és a vele konkuráló rage2 szériának volt kb egy szabad éve, hogy letarolja a belépő szintű 3d kártyák piacát, és ezt meg is tették, töménytelen mennyiségű pénzt bezsákoltak ebből, ketten együtt 70% körüli piaci részsedést kalapoztak össze.
-
envagyok
veterán
Egy dolog tart vissza kicsit, ami elgondolkodtat.
A riva128 az már dx azt hiszem 5, és opengl kártya.
A s3 virge meg saját gyorsítást használ, sok azt kihasználó dos játék van.
Nagyon dx dos játékokat nem ismerek, pontos adatokat nem tudok, de sztem a dx igazából kb 99-2000 körül lett kihagyhatatlan.
Mikor a v3 és a tnt2 megjelent.
Létezik korábbi játék software render/dx only? -
envagyok
veterán
Itt egy érdekes boncolgatás az S3 videókártyákról
Lenne még egy kérdésem:
Ezt az ELSA Riva128-ast érdemes berakni a Late DOS konfigba?
Elvileg a kor oké, hisz P233MMX 97 eleje, Riva 128 97 közepe.
DOS-ra kompatibilis ugyanúgy, vagy rosszabb, mint a Virge?A másik kérdésem a Windows 95-el kapcsolatos.
Eldöntöttem, újrakezdem a telepítést, most Angol Windows-al, elegem van már az olyan hibaüzenetekből, hogy a játékok nyelvi különbségek miatt nem telepítenek pl. activemovie frissítést.
Itt az OSR2.1-es Windows 95C-t ajánlják a legjobban, az OSR2.5-öst másodiknak.
Igazából DX2 vs DX5 amivel alapból több a 2.5-ös, korban mindkettő 1997-es.
Nektek mi a véleményetek, melyiket rakjam fel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen program, ami...?
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tesla topik
- Óra topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest