- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- A hónapban debütálhat a Fairphone 6
- Mobil flották
- Mobilfizetés blog: A Samsung Pay bemutatása
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
DarthSun #33015 üzenetére
Gondoltam hogy itt lesz a gond, bár én sosem tapasztaltam hogy ne menne más gyártó merevlemeze single módban optikával, illetve master módban önmagában.
Hurrá, már ilyet is láttunk - vagy nem? Nem úgy nem ment hanem máshol volt a jumper mint a gyári leírás? Na ez most nem tiszta nekemIlletve, lehet, csak másik hdd mellett van jelentősége az eltérő módoknak, optika mellett nem, erre gondoltam még.
-
válasz
DarthSun #33008 üzenetére
Működik a gyári felirat szerint is,single master és master+slave beállítással is.Fatal user error az előző tulajnál és nálam is
, mentségemre engem megzavart a kézzel írt jelzés.
Valamint az előzőleg jelzett 9-10- en is megy de akkor a slave vinyó működésében zavarok vannak, néha fileokat, néha az egész partíciót eldobja. -
válasz
DarthSun #33006 üzenetére
Errol ismet eszembe jut, hogy merevlemezt kell bovitenem, mert kezdek kifutni a 3T-bol. 40G vs 3T. alig nehany ev alatt. Ha azt veszem, hogy 20MB-os volt az elso MFM-em valamikor 92 kornyeken, akkor 22 ev alatt tobb, mint 150000x tobb helyre van szuksegem. Durva...
2 ev alatt jott ossze majd 1.5T fenykep, video, virtualis gep es a bacsis-tuning is novekszik lassan, de biztosan. Milyen merevlemezt ajanlotok 5T meretben? Raid-et megoldom a regi cuccokra valo rendszeres syncelessel, elvegre nem missin critical a cucc.
-
-
-
-
Nudlee
aktív tag
válasz
DarthSun #32837 üzenetére
Ezt most találtam. Érdekesség a wiki -ről.
"Egy 1133 MHz-es példány is megjelent a piacon 2000 nyarán, de hivatalosan visszahívták, miután a HardOCP és a Tom's Hardware számítástechnikai oldalak rávilágítottak az instabilitására. A Coppermine mag képtelen volt megbízható működésre ekkora sebesség mellett némi finomhangolás, agresszív hűtés és plusz feszültség nélkül. Hivatalosan csak az i820 csipkészletű Intel VC820 alaplap támogatta ezt a processzort, de még ezzel is problémákat jelzett vissza több különböző, egymástól független hardveres szakoldal. A még stabilan lefutó tesztek alapján pedig kiderült, hogy jelentéktelen gyorsulást mutat egy 1000 MHz-es verzióhoz képest. Több mint fél évbe került a cégnek kijavítani a hibát és kiadni átdolgozott 1,1 és 1,13 GHz-es példányokat."
-
-
quailstorm
félisten
-
unclefucka
senior tag
válasz
DarthSun #32484 üzenetére
Amúgy jól működik, de most a GUS szaraxik megint.
Egyik DMA csatornát sem hajlandó jónak elfogadni.
Talán ezt régebben egy másik ISA slotba történő áthelyezéssel sikerült megoldanom, de már nem emlékszem.
Az a gáz, hogy, amikor félreraktam a gépet pihenni, akkor DMA 3 -at használt, de most nem akar menni vele és egyikkel sem. -
Rive
veterán
válasz
DarthSun #32457 üzenetére
A személyes érintettségből fakadó túlértékeltségnél sokkal nagyobb gond, hogy a magyar retro-piac nem igazán likvid. Egy-egy komolyabb/ritkább cucc hetekig, hónapokig is várhat, mire tisztes áron vevőre talál. Ilyenkor a türelmetlen eladó persze könnyen feladja - az ebből fakadó áringadozást pedig ugyan miféle ármester vállalja be?
Szerintem jobb ezt függőben hagyni.
Esetleg azt lehetne megfontolni, hogy a topikot áttenni a Lokálba: ott aztán akkor nem lenne gond/gyanús, ha valaki itt kér árazást (vagy keres vevőt).
-
-
válasz
DarthSun #32457 üzenetére
ez az új cuccokal is így van... kollega áruégatja a Geforce 8800GT-jét 25-ezerért és még oda is írja hogy ez baromi jó ár mert ő még 60-ért vette...
Jön egy ármester, mondja hogy pajtás az kb 6-7 rongyért megy el...
az eladónak nem tetszik az ár, mert alig kap érte valamit, meg szívéhez is nőtt, és csak a hümmögés lesz a részéről.. de az a kártya akár tetszik, akár nem, annyit ér...
A te Pentium PRO géped, piacra dobva ér 7ezer Ft-ot.... ez neked vagy tetszik, vagy nem, ez a (retro) piaci áraszerk: azaz igen, tényleg nehéz dolga van egy retro ármesternek, deeee csak pont annyira, vagy cask egy hajszállal nehezebb mitn egy "normál" ármesternek.. itt is tisztába kell azzal lenni, hogy mi az amit el lehet adni valódi pénzért mert értéket képvisel, vagy jó eséllyel csak csokira, sörre cserélhető
az megint más dolog, hogy van akinek egy 10ezer Ft-ot érő Voodoo5 5500 nem képvisel árat, és 500Ft-ért is oda adná -
-
Turulbir
tag
válasz
DarthSun #32290 üzenetére
Csak éppen a 800-as copper teljesen kommersz cucc. Semmi feelingje nincs, ennek a gépnek pedig pont az lenne a lényege. A SCSI vezérlő például a 4X-es CD írómhoz kell (durva szerkezet, még egy kis kétcentis venti is van a hátulján). Szóval itt nem fontos, hogy nem hajtja ki. Ha ez lenne a fő szempont, akkor persze az 1200MHz-en ketyegő copper-em lenne a szerencsés nyertes.
#32291 Bull Boss
A Voodoo-k rálógnak a procifoglalatra. -
-
Tim82
félisten
-
-
Exian
addikt
válasz
DarthSun #31907 üzenetére
Ez azt juttatja eszembe, amikor úgy '98-99 környékén a talán PII-PIII gépemben 3db hangkártya volt és nyomtuk a Virtual Turntablest
Egyik kártya volt a monitor, azzal állítottuk a következő zene sebességét, a második volt az éles, ami ment ki, a harmadik meg felvette az egész mókát. Néhány sulibulit lenyomtunk így. Aztán jött a dizsi és a bakelit... aztán az is kihalt, és lám, megint PC-n és/vagy céleszközön kavargatnak sokan
-
válasz
DarthSun #31837 üzenetére
egyik ram volt fos.. XP alatt nem jött ki, míg Win7 Win8 alatt egyből... lehet a 64 bit végett?!
na mindegy a léyneg hogy megvan a bibi!Más! Van egy fadobozos Genius 5.1-es hangcuccom, aminek a popójába hiába van bedugva a center, azon biza nem jön ki hang.... center átdugva bármelyik más hangkimenetbe értelemszerűen szól, és egy bármely másik hangfal bedugva a centerbe szintén nem szól...ennek tudatában szerintem nagy valószínűséggel tényleg nem jön ki jel a centernél... full nem vagyok jártas ebben a témában... merre induljak el hogy esetleg újra jöjjön ki hang? lehet ezt javítani vagy tudni lehet mi a probléma?
Jahh igen, korábban volt ha az erősítős mély ládát előre döntöttem, akkor jött ki hang, mintha érintkezési hiba lenne... de bárhogy küzdöttem a kanóccal, hátha az kontaktos, úgy vettem észre hogy ez nem befolyásol semmit... tehát elképzelhető hogy belül van érintkezési hiba? vagy leégett belül valami? -
válasz
DarthSun #31753 üzenetére
Én is úgy tudom, hogy a 4850 alapból állítgatja az órajelét, feszültségét alapból terheléstől függően (legalábbis ami a kezeim közt átment Zafír, Gainward, Asus, Msi karik mind állítgatták magukat, persze mindegyik máshogy, a Zafír pl. vmi 200 Mhz körüli ultraalacsony órajelre vette vissza magát 2D-ben), ezek szerint márkafüggő is dolog, esetleg biostól, drivertől is függhet még...
-
-
-
-
válasz
DarthSun #31699 üzenetére
Te nyerted a tippversenyt, de csak azért mert más nem tippelt
Szomorú vagyok az érdektelenség miatt
A megoldás itt található. -
-
Lord Myn
senior tag
-
Lord Myn
senior tag
válasz
DarthSun #31687 üzenetére
Az a baj, hogy ezek a külső (USB-s, EC-s, stb.) X-Fi-k szoftveres megoldások, türhető minőségű DAC van bennük, de nincs saját DSP-jük, ami az X-Fi nagyágyúja (a kiváló minőségű SRC miatt), úgyhogy én mindenképp inkább hardveres X-Fi-t választanék a helyedben, az odab*sz hangminőségben az Audigy-nak is keményen. (Pont pár hónapja találtam egy fullos Audigy 4-et otthon, gondoltam berakom a gépbe, hát gyorsan vettem ki, mert az X-Fi-hez képest olyan volt a hangja, mint valami integrált cuccnak, pedig azoktól jóval jobb minőségű az Audigy).
-
válasz
DarthSun #31667 üzenetére
Pld. a linkelt lapról : felvettték a Doom e1m1- et .mp3- ba, ezen is hallani hogy ottvan a szeren, bár a felvétel/tömörítés nem adja vissza igazán az eredeti élményt, ahogyan a YT- os felvételek sem az igaziak, amiket hallgattam.
File a lapon : Ultimate Doomer Doom E1M1 cover.mp3
-
-
-
-
válasz
DarthSun #31641 üzenetére
A fent említett 3 GHz NW HT mellett volt.
Szerintem is gyenge neki a Tua.
Ilyenem volt, csak 128-as, ugyanúgy HIS, mint ez, csak szerintem alapabb verzió, mert nem volt ramhűtős (de világított az is).
Az volt még a mostani lapomban az első vga, egy E2140 mellett.
Aztán lett egy 8600GTS OC, ami nemrég, igen sok év után lecserélődött egy GT 440-re.
A procik meg folyamatosan cserélődtek, most egy E7300 van a lapban. -
-
válasz
DarthSun #31617 üzenetére
Most nézem, az enyém gyári ramhűtős, talán vivo-s, meg platinum, meg turbó meg alapból 650-es memória órajeles
HIS 9600XT Turbo VIVO 256MB (650MHz MCLK) Platinum
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xbox Series X|S
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Horgász topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elektromos cigaretta 🔞
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Extrém tűrőképességgel reklámozza új tápkonnektorát az ASUS
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged