- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #84850 üzenetére
Jól érzed!!!
Sőt, tapasztalatom szerint arányaiban rosszabb lett a túlhajthatóság a magasabb FSB és órajel miatt.
Az E6300, E6400 között pl az volt a baj, hogy hiába magasabb az órajel, meg az FSB, ezt elvesztette ott, hogy kisebb volt a cache, így az újabb is úgy ment kb mint a régi, bár az áruk is hasonló volt. -
válasz
MasterDeeJay #84846 üzenetére
nakos csinált valami ilyesmit, nem?
Lehet, őt kellene kifaggatni a dolog mikéntjéről. -
válasz
MasterDeeJay #84846 üzenetére
Akkor a fent említett lap is részmegoldás, Win98, XP támogatás ok, de az AGP nem universal.
-
válasz
MasterDeeJay #84843 üzenetére
AsRock 775i65G rev3 AGP- s, viszi a Wolfit, de a tuninglehetőségek/FSB szintén korlátolt. Ja és nemrég említették hogy a rev2- ben is megy pár Wolfdale.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #84834 üzenetére
-
válasz
MasterDeeJay #84826 üzenetére
E6600-as érdekes lehet, ha meg tudod rángatni. Az én lapom sajna az E6700-ast bekorlátozza 3 GHz-re, E6600-ból pedig csak 2,7 GHz-et tudnék kihozni. CrystalCPUID nem hatott, pin moddolást meg még hanyagolom, hátha megúszhatom.
Sok proci lehet elég világbajnok pontokhoz, húzhatóság függvénye. HWBOT-on a 3DMark 2001SE-ben az AGP-s 6600 GT-s első hely mögött egy E5700-as áll, szóval egy 2 MB $-es procival is lehet győzni.
Amit nagyon kipróbálnék, az egy X6800-as, ami nálam 3300 MHz-en járhatna, illetve egy E7600-as, ami meg (max) 3400 MHz-en, a favoritom meg tán az E8600-as 3 GHz-en, vagy az E5800, aminél egyelőre csak megtippelhetem, mit tud majd alapfeszen (3500-3700 MHz?).
-
válasz
MasterDeeJay #84826 üzenetére
Épp most említettem privátban is, az E6600 kis tuninggal is repeszt, ha 3GHz fölé van küldve, akkor meg büdösű' csalós, néhány erősebb procit is lenyomhat.
-
válasz
MasterDeeJay #84818 üzenetére
Nekünk pont ilyen volt ha jól emlékszem. Az a cooler elég fostosra sikerült.
-
válasz
MasterDeeJay #84818 üzenetére
Ezt már sokszor írta KROK, én meg megaszontam hogy az enyém köszöni szépen jól van, működik ma is.
-
válasz
MasterDeeJay #84809 üzenetére
Akkor Te mondtad korábban, és jól is tippeltem.
X99 terhelés : pontosan így nem tudtam, majd még meggondolom akkor a moddolást, bár alap Xeon speedstepp profillal is bőven jó nekem.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #84724 üzenetére
"Alakul ez. Köszi!"
Hasít mint Sharon Stone jégtörő kése az elemi ösztönben.
A Geforce 7000-es dobozán büszkén feszít egy diagram amiben IGP teljesítményben ráduplázi az Intel -ekre (GMA 900).
-
válasz
MasterDeeJay #84769 üzenetére
Hát ja, a 6800GT már az E6600- al is bőven 30k fölé megy.
-
Lalaland
tag
válasz
MasterDeeJay #84740 üzenetére
Igen, lehet
.
Egy P4 korban született chipset ami eljutott Asrock kezekkel egészen a C2Q-ig és a 45nm Pentiumig, azért nagy szó.
12x281 FSB-ig jutottam a QX-el, fesz állítási lehetőség nélkül. Nem tuningra termett a lap, tény.
Az E6800as Pentiumot 3733MHz-re rakva lefutott a 3Dmark, gyengébb eredménnyel.
Fred: inkább e5700est lenne érdemes tuningolni, még belefersz a limitbe, feszbe. Amit FF23 küldött képet pont jól mutatja. 15x266 még menne a lapnak szerintem. Az e5800nak már magas a szorzója. -
válasz
MasterDeeJay #84742 üzenetére
CrystalCPUID jól hangzik, egyszerűbb megoldás lenne, ha működne. Abban viszont biztos vagyok, hogy hiába a 2 MB cache, az E5800 nálam több pontot fog hozni a konyhára, mint amit a 4 MB cache-es E6700 tudott. Egyszerűen kilőhetem az egekbe az órajeleit.
FF23: Köszi, megnézem!
-
válasz
MasterDeeJay #84740 üzenetére
Asszem, én se tudok feszt emelni az AGP-s 775-ös lapomban, nem láttam rá opciót. CPU lábakat mondjuk lehetne kötögetni, csak már elfelejtettem, utána kéne nézni. Elméletileg van olyan szimpla összekötés, ami extra feszt és magasabb FSB-t ad egyszerre.
Elvis feladja az E5800-at nekem hétfőn, kíváncsi vagyok, alapfeszen milyen órajelig jutok majd. Ha nem lesz sok, utána kellene olvasni annak a lábkötözésnek.
-
Lalaland
tag
válasz
MasterDeeJay #84722 üzenetére
Végül látom alakult a pontszám. Minél alacsonyabb időzítés a ramnak eléggé számít. De kevés a Pentilyum a 2mb cachel, lassabb még magasabb órajellel is. Próbáltam délután már 4 féle driverrel, amiket Fred ajánlott. Nem sikerült elérnem az előző meresem eredményét (29441) még magasabb cpu órajellel sem
.
#84729 Köszi. Itt most megakadtam. Kellene egy másik 6600GT, mert ez annyira limitbe ütközik, hogy beszakad a pontszám 545MHz/555MHz fölött. -
válasz
ForceWare 185.20, 169.21, és 197.45: HWBOT-on a Top1, Top2, és Top3 6600 GT (AGP) eredmények feltöltőinek ajánlásával. Ezért tettem fel a 185.20-at, és tényleg bőven hozott. De majd kipróbálom a másik kettőt is.
A 93.71-et régen sokat használtam, de perpill nem tudom, mennyire jó az előbb felsoroltakhoz képest.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Nálam most a 9600GT van porondon, HD 3870-el váltóban, de húzott egy sorszámot a 9800 GTX is mára.
Első körben Q6600 van mellettük (no OC), ezt cserélem X3360-ra, kíváncsi vagyok mennyit változnak a pontok.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #84722 üzenetére
Szerintem a régebbi driverekkel nézd meg, pl. ForceWare 93.71-el.
#84724MasterDeeJay:
Korábban linkeltem egy PH!-s mérést ebből a korszakból és nem mindegy melyik driver van fent nVIDIA VGA-hoz FX5/GF6/7-hez, mert csúnyán képes változni tőle a 3D Mark pötty.
Talán a 93.71 a legjobb "markolos" driver. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #84644 üzenetére
Nem másolt fel semmit, csak az indító fileokat.
16 GB ram van ebben a gépben, az csak elég.Update: nekiugrasztottam mégegyszer, most már tolja fel.
Közbe rájöttem, én voltam a vak, FAT32-re volt formázva.
NTFS-re átformázva már csinálja is (8 GB-os pendrive). -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #84637 üzenetére
őőő, ennek a proginak nem kéne a penfrive-ra felmásolni az ISO-t vagy a tartalmát ?
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #84637 üzenetére
Kipróbálom egy Freedom XP ISO-val.
Vista Ultimate úgy néz ki hibátlanul megy, feldriverezem azt meglátom, ha sikerül nyomok vele egy tesztet is a 9600GT-vel.
-
válasz
MasterDeeJay #84627 üzenetére
És hozzátehetjük hog az MX440 is jól vitte a korabeli cuccokat. Tehát a 9600XT már jó erősnek számít.
-
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay #84607 üzenetére
Valszeg senki sem akart 5 eves kartyakat uj lapokba pakolni. A gyarto meg sporolt par dollart.
-
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay #84603 üzenetére
Azert van benne a bevagas, hogy ne vagd tonkre a hwt
-
válasz
MasterDeeJay #84596 üzenetére
Az ilyen projektekhez már kevés lennék, nem lenne türelmem hozzá.
-
Lalaland
tag
válasz
MasterDeeJay #84596 üzenetére
Az szép érték lenne a 9600XT-n. Amúgy bivaly RAM van rajta, valószínűleg kevés a fesz gyárilag.
Amit szeretnél már én is elképzeltem, hogy a HD3850 - re valami piszok jó gddr4-et rakni, akár duplázni 1GB-ra. Ugye a nagy tesón Hd3870esen volt, csak nem AGP-be. A gpu fesz.emelest megcsinaltam amit enged a BIOS 780MHz-en még lefut a teszt.
-
válasz
MasterDeeJay #84587 üzenetére
A 9600XT jól megy, sajna nekem meghibásodott, pedig jóideig rendesen ment. A fordított betűjelű TX még gyorsabb, az valójában egy 9800, csökkentett órajelekkel.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #84587 üzenetére
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #84562 üzenetére
Nincs baj pedig az Fx kartyakkal. Az Fx-nel azert vannak a "lassu" modellek, mert ez volt a "piac takarito" sorozat, az elso, amikor 1 eszkozzel volt lefedheto a teljes piac. Az nVidia korabbi kartyai evekig kaphatoak voltak, siman tudtal meg TNT2-t venni a GeForce 4 idejeben, mint low-end megoldast. Na, az nVidia ezt akarta "rendberakni". Ekkorra mar nem szallitott uj gyartasu elavult GPU-t a vendoroknak, igy az volt a terv, hogy egy modellel fedi le a teljes palettat. Ugyonez volt a notebookoknal is, mert ott mar a 4 Ti shadere is ritkasag volt, plane mert meg mindig rengeteg notebook megveheto volt 3D accelerator nelkul. Igy tehat, az Fx sorozatban, a filleres lowend modellek voltak szanva azoknak, akik korabban is az ugyonugy filleres TNT2-ket, MX100-as GeForce 2-ket vasaroltak. A mid range modellek megfelelo opcionak tuntek azoknak, akik korabban 4MX/2MX vasarlasan gondolkodtak, mig a high-end modellekkel pedig a GeForce 3/GeForce 4 -et tervezok berantasa volt a cel.
Nekem pl semmi bajom nem volt anno egy Ti4400 utan felugrani az 5900XT-re. Nyilvan Ti4400-rol barmi, ami nem 5800/5900 az Downgrade volt kategoriailag is meg minden szerint is.
Olyan ez, mintha GTX980-rol GT1030-ra "upgradelni".
-
jokeph
nagyúr
válasz
Nem hiába hagytam anno ki az FX szériát, GF3 Ti 200 után GF 4 Ti 4200 jött, majd utolsó AGP-s nVidiaként egy 6600GT.
-
válasz
Maga a kártya viszont jól néz ki, de a fotó alapján nincs rendesen bepattintva a helyére.
-
válasz
MasterDeeJay #84544 üzenetére
Jól megtekerted
, és bírja is. Én a PCIe 7900GS- t nem is mertem tuningolni, viszonylag kis venti van rajta, majd teszek rá sufnit, aztán lábujjhegyen rápróbálok.
(#84545) jokeph : GTX9xx- ből majd kell szerválnom
, de nem sürgős, majd ha occsó' lesz
, most örülök az ingyenes GTX770- nek, űber király
ISA, VLB, PCI, AGP kártyák rengeteg van, jó sokat beharácsoltam, bár HD3850-az AGP csúcsból csak 1 van.(#84547) quailstorm : új info, nem is tudtam hogy FX- et is adtak ki PCIe- vel.
-
válasz
MasterDeeJay #84552 üzenetére
Az E7xxx még tuti megy vele (E7500-al próbáltam anno), 1333-as support ami nincs hozzá.
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay #84529 üzenetére
Yorkfield megy benne, ráadásul Xeon, az enyémben egy X3323-as volt.
-
válasz
MasterDeeJay #84527 üzenetére
AGP- s 6600GT- vel nem is rossz eredmény. Az a gondom hogy E6600 mellett R9800 és HD3850- el mértem, asszem 6600GT- vel nem(nem volt kéznél, be van építve).
-
válasz
MasterDeeJay #84529 üzenetére
Megy az wolfdalelel is csak nem hivatolos biossal , ahogy másik agp-és Asrock 4Core dual-vsta laphoz is van Wolfdale ready bios. Mondjuk 865PE-nek már az 1066 is tuning, szóval minden ami felette van ajándék. Mondjuk ezekből a "Frankestein" lapokoból a 939Dual-Vsta a kedvencem, teljes értékű agp és pci-e is van rajta és cpu future carddal, akár am2-es proci is mehet bele.
Mind3 lap megvan ofkorsz, és csakis agp-és 6600GT akad hozzá, de miért pont ez a vga lett kiszemelve? lusta vagyok visszaolvasni.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #84527 üzenetére
Hát, az Intel chipset driver nem hátrányos ha fent van.
Érdekes, a GPU-Z nem látja a GPU órajelét.
Többi tesztet ha lefuttatod, az nem növeli a pontszámot ?#84526Fred23: bizony, érdekes öszvér.
Szimultán tudtam benne használni az X1950GT-t (AGP) és az X1600XT-t (pci-e), külön monitorokra kötve, természetesen dual gpu-s működésről szó sem volt. -
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay #84488 üzenetére
Hja, desktop pc ~ meruloforralo
-
válasz
MasterDeeJay #84483 üzenetére
Megérte. Én meg azt hittem, hogy a Zotac egy jó márka
-
válasz
MasterDeeJay #84481 üzenetére
Na ez is komoly darab, és ráadásul műkszik is
Hogyé' adták ?, ha nem titok.
-
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay #84451 üzenetére
Pedig ezen meg nagyobb hutes is van… ugy latszik vmi total alul van meretezve rajta, es ido kerdese mikor doglik meg. Egyszer vki debuggolhatna, mi halalozik el rajta.
9800prom van, az kevesbe gaz mar, meg az enyemre raktam hasonlo korhu zalmant oldalso ventivel. Freak egy konstrukcio, de a kartya nagyobb resze van hutve a korabeli hutokhoz kepest.
Kar, hogy a korban passzolo 7000es nincs hozza (nem is letezik).
-
válasz
MasterDeeJay #84451 üzenetére
9700- asból nagyon kevés jól működő lehet, az enyém képet sem ad. A hibának előjele sem volt, működött rendesen, aztán következő bekapcsolásnál semmi.
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #84447 üzenetére
En a "masik iranyba" szoktam flasheni
marmint, x86 BIOS-t PowerPC BIOS-ra... Itt talalsz egy 3.49-es atiflasht.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #84434 üzenetére
anno a 366 -os ment 550 -et, az enyem csak polirozas utan ; 112 -es fsbvel még elindult, de azon a frekin jo ha a win98 betoltese osszejott ; tesztek mar kb. inditaskor elhasaltak.
-
válasz
MasterDeeJay #84434 üzenetére
A húzott Cerka-sztár nálam eléggé instabil volt. Bár akkoriban kevesebb tapasztalatom volt a Slot1- es cuccokkal. Lehet majd valamikor rápróbálok ismét. P2/3 ugyanazon lapokban stabil, P3- at húzva is teszteltem - rendben megy.
-
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay #84423 üzenetére
Steppinget nezd meg, ami a p2nek megfelelo, 450 korul fog menni, a p3asokkal megjelent elmegy 550 kornyeken, ha szerencsed van. 600ra mar az intelnek is valogatni kellett, meg feszultseget emelni.
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #84423 üzenetére
Budget Celeron 300A? TNT2 M64, Vanta vagy Riva 128, ha nVidiarol van szo. ATI nem nagyon volt budget. De ha ennel is budgetebb geprol van szo, akkor tovabb kell menni lefele. S3 ViRGE, PCI-os Trident
-
válasz
MasterDeeJay #84367 üzenetére
ahhhh, istencsászár vagy
lezs mit olvasnom melóban, most majd megtudom hogy is kell
-
válasz
MasterDeeJay #84362 üzenetére
ÚRISTEN!! imádtam elolvasni már ezt a pár oldalt is
-
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay #84362 üzenetére
Atya eg… nem csak pongyola, de meg az alapokkal sincs tisztaban sok helyen.
-
válasz
MasterDeeJay #84359 üzenetére
Csak DOS alatt programoztam anno. Munkában sokcsatornás analizátor(többdimenziós mátrixok, meg mindenféle matek lófütty amit suliban nem értettem, de itt felfogtam). Hobbiban is hasznosítottam, SB felprogramozása, Pascal keret+assembly betétek.
Win alatt ez asszem kissé bonyolultabb. Ismerni kell az objektumok felépítését, legalább a public fejléc rutinneveit, DirectX lenormált, szabvány hívásait, stb. C és assembly sem árt, esetleg kellhet a kártyát közvetlen is meghívni. Valami ilyesmi szórakozás... -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #84354 üzenetére
Aristo
El is felejtettem amig nem említetted, hogy valaha, én is találkoztam velük.
-
válasz
MasterDeeJay #84354 üzenetére
Különlegesen nehéz, gyakran lehetetlen projecteket vállasz
, ami persze dícséretes.
Néha én is, de előzetes infógyűjtés alapján a lehetetlent próbálom elkerülni, a nehezet még bevállalom. -
válasz
MasterDeeJay #84322 üzenetére
Egy sarok, szerkény, sufni vagy pincerész egykutya. De valami kell ahol lehet barkácsolni.
KROK640: Nem az. Egy Modern Talking vagy Duran Duran már lassan igen, de akárhogy csavarják a picsogó picsák még nem. Hallgassatok inkább Jól hangolt számítógép-et, az már retró, elvégre 8 bitessel készült.
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #84324 üzenetére
Ez egyebkent egy erdekes dolog. Az "igazi" nyomtatok, amik valamilyen standard lapleiro nyelvvel dolgoznak, azok elegge szeles korben hasznalhatoak. Az enyemre nyomtathatsz DOS-tol es Windows 3.1-tol kezdve akar Windows 11-rol is, de pont emiatt, anno hasznalva volt Mac OS 8-as kornyezetben is es meg mindig mukodik a legujabb macOS verzioval is.
A scanneles abbol a szempontbol problemas, hogy sok scanner TWAIN compatibilis driverrel erkezett, amit egyebkent azota is fejleszt a TWAIN-t kidolgozo csapat (a wikipedia szerint 6 honapos az utolso verzio). A problema itt az, hogy pl a Microsoft ezt kirakta a Windows 10-bol, tehat egy csomo scanner, amihez nem keszult WIA driver, azok egycsapasra megalltak. Hasonlo tortent a macOS vilagaban is, ott a 64 bitesites aldozata lett 10-15 eve. A 32 bites appok lattak a TWAIN kompatibilis scannereket, a 64 bitesek pedig nem. Amig volt az OS-ben 32 bit support es amig az adott app 32/64 bit kompatibilis volt, addig el lehetett inditani 32bites modban, igy ujra mukodtek ezek az eszkozok, de az elso pofon 2018-ban, a 32bit lemeszarlasaval a vegleges pofon pedig 2019-ben erkezett.
-
zsid
senior tag
válasz
MasterDeeJay #84312 üzenetére
-
KROK640
nagyúr
válasz
Na, itt aligha volt procilimit
-
válasz
MasterDeeJay #84322 üzenetére
Korabeli retro gamekre használhatók bőven, XP alatt azért magasabb pontot hozna a teszt, Win7 is degradál.
-
válasz
MasterDeeJay #84317 üzenetére
Nemrossz felhozatal
Nálam meg 50 gép+tart. alkatrészek. A lakásban úgy-ahogy kialakítottam egy rendszert, már csak pár óráig kell keresnem egy estlegesen elfelejtett alkatrészt
Még van fél kamrányi+1 garázsnyi helyem(kocsit most nem tartok), de oda nem szívesen viszek ki semmit, mert párás és télen fűtetlen helyek. -
jokeph
nagyúr
válasz
-
ityam
őstag
válasz
MasterDeeJay #84315 üzenetére
Félek ennyire nem ennyire igaz. csak pár ellenpélda: Anyumnak őskvület HP multifunkciós nyomtató win7 alatt tökéletes. win10 alatt scanner részt életre kelteni nem lehet. Én samsung multi nyomtatóm win10 alatt tökéletes win11 alatt nem műxik
bár sok időt egyikbe sem öltem, de gyanús a dolog. -
válasz
MasterDeeJay #84317 üzenetére
Az én feleségem nagyon jó arc de ennyi vacaktól szerintem már felvonná az egyik szemöldökét.
-
válasz
MasterDeeJay #84315 üzenetére
Mindíg tanul az ember valamit
, kössz ! Komolyan nem tudtam
, én mindíg a driverre írt specifikációt néztem, oszt jóvan'...
Bár azt tudtam hogy a Win7/8.x/10 driverek nagyrészt kompatibilisek/átjárhatók, csak az XP lógott ki.Ki a fene hiszi el hogy 20 éven keresztül csináltak valamit a microsoftnál?
- szabadidő-osztályként működött ennyi ideig
-
válasz
MasterDeeJay #84311 üzenetére
32bites Win7- re rámennek az XP driverek ? Vagy 64- esre is
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #84309 üzenetére
Azért szép küzdés.
Én most a HD3200-as IGP-t vallatom Opteron 1381 mellett.#84311MasterDeeJay: ha jól rémlik, a Soltek Barebone gépemnél sem volt gond W7x86-al, simán megette az XP-s nForce2-es illesztőcsomagot is (GF4 MX 440 volt az IGP-je, nVidia Sounstorm ALC 650 hangcuccal).
3DMark2003 fut most, hullanak lefelé az FPS-ek csúnyán.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #84273 üzenetére
Igen, a Tyanról nekem is jó véleményem van.
És ahogy elnézem zen bőven van minden -
válasz
MasterDeeJay #84266 üzenetére
Sima Radeon 9600, 9600 Pro, vagy ezeknek FireGL megfelelői? Olcsó, jó, driver is van.
KROK640: Köszi! Jó ár, nem zárom ki, de van most eBay-ről valami számomra érdekesebb. Ha esetleg az eladó nem hajlandó Magyarországra küldeni (mint a legutóbbi), és megmarad még a Tua, tán el is viszem az egyiket.
-
válasz
MasterDeeJay #84266 üzenetére
Értem, az említett kártyákkal nincs tapasztalatom. A QuadroFX3500PCIe (7900GS)- en fut minden Win alatt, karcol elég jól . Pedig gondolom ezt is szerverbe szánták inkább.
Sőt még a Win98 korabeli cuccok is mennek modern gépen Win10 alatt, csodálkozom rajta, már többedszer -
válasz
MasterDeeJay #84263 üzenetére
Az IC7 a S478 lapok királya. Az nV6800GT- nek van még hivatalos Win98 drivere, ami tuti problémamentes. Azt nemtom hogy AGPPro változatban gyártották- e ?
-
válasz
MasterDeeJay #84206 üzenetére
Értem, no igen így logikus is.
Persze, nincs mindíg happy. Nálam sem 100%- os a kihozatal, javítások, rework- ök után. De így mégnagyobb a sikerélmény, mikor mégis összejön.#84208 : hajrá, én sem szoktam hamar feladni. Mondjuk abban a nagy gépben, az említettek alapján, logikai hibára is futhat a V3, próbáld sztem ismét kisebb gépben, és lehetőleg W98 alatt, ott működnie kell, ha hardveresen jó - valamint a 98 is jól van setupolva.
Böngészőt nem tudok, XP- re szokott néhány kolléga olyan frissítéseket+böngészőt ajánlani, melyek még működnek a mai weblapokkal, de nem próbáltam ki. Win98- al sem megyek netre már jóideje. -
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #84208 üzenetére
Kitartás meghozza gyümölcsét.
Még így is jobb a képe mint a szoftveres GLide Wrapper-eknek. -
válasz
MasterDeeJay #84206 üzenetére
Nem adom fel :)
Most megy folyasztószeres ram reflow után de a kimenetnek van baja. Furcsa távoli asztalon (dwservice) nincs grafikai hiba.
Persze valami totál idióta dolog miatt nem megy a drivere, uefiben használom a win7-et és a lap valamiért erölteti a secure bootot aminél nincs driver aláirás ellenörzés kihagyása.Kicsit más:
Win98se-hez van modern böngésző amelyen mennek https oldalak? -
válasz
MasterDeeJay #84192 üzenetére
Lehet hőgutát kapott valami, de F27 garanciát is vállal, gondolom a reball már ingyenes lesz
De fene tudja mert precíz gépei vannak, melyek a nyákot és a környező alkatrészeket sem hevítik túl. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #84144 üzenetére
írtam PMet
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay #84190 üzenetére
annyira idegesít ez a hulladék monitor
amúgy ezen a kártyán túl sok táprész nincs, van rajta összesen egy darab feszstab IC (a nagyobb SMD tranyónak kinéző) meg a kis nyolclábú alatta ami egy vezérelhető söntellenállás (PWM helyett ezzel oldották meg a ventit...) szóval én nem gyanakszom a tápra.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #84187 üzenetére
Tényleg szép munka. Lette egy jó V3 3500 -ad.
Nekem is van egy eldurrant kondis SB 16 Vibra hangkártyám, igaz az telejesen jól működik úgy is. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #84139 üzenetére
Se ház, se táp se semmi?
nem baj (bár táphiányom van jelenleg).
A lap ami főleg érdekel.
Megnézem mikor tudok ráérni és irok PMet. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #84095 üzenetére
Hajjjajj, a kondicsere kicsit necces. Pont tuninghoz kellene. Főleg a lap érdekes, de mi van még benne?
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #84051 üzenetére
Az az NF7 + 2500+ kombó hibátlanul működik? Mert akkor engem érdekelne (már csak a lap miatt is főleg).
-
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay #84051 üzenetére
Nálam nem az a probléma, hogy kitett gépeket szedsz össze, hanem az, hogy 1 heti esőzés után beszedett szétoxidált cuccokat úgy árulsz, hogy ezt nem említed.
Nekem ehhez nem lenne pofám. -
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay #84047 üzenetére
Szerintem ha komolyan gondolod a retrózást, elengedheted ezt a kuka mellől szedtem össze 1 hét eső után című történeteket, mert csak a Bicska nyílik a zsebemben.
Persze ha másoknak ez normális és jó, akkor meghúzom magam, és Mea Culpa -
ityam
őstag
válasz
MasterDeeJay #84037 üzenetére
Azt meg tudom erősíteni hogy a Voodoo2 működött nekem Win10 X64 el, 2020 februárjában amikor megvettem a voodoo2t(Telőn megtaláltam a videót róla hogy felvettem hogy műxik).
I7-4770 es procival szépen ment
Szóval gyakorlatilag is működik. Valamit kellett pepecselni asszem (driver aláírás követelményt asszem), de már nem emléxem pontosan. -
törölt tag
válasz
Nincs sajnos, senki sem írt WDDM drivert Voodoo-hoz, a Win10 csak a Basic Display Adaptert teszi fel.
-
fatpingvin
addikt
válasz
"Ezért lenne jó egy olyan bridge chip amely adja az extra sávszélt agp oldalról és nem sima pci-re fordít hanem egyből pcie-re."
ha valakit érdekel ez technikai paraméterekre lefordítva lényegében annyit jelent hogy készíteni kell egy 66MHz-es PCI buszt. ez nyilván mondjuk a GART kérdését nem oldja meg de ha elfogadjuk hogy a kártyánk csak PCI módban megy (amit szabvány szerint tudnia kell) akkor megoldható egy egyszerű bridge chippel érdemi bottleneck nélkül, én pl a fent emlegetett SCSI HBA-n lévő PEX8114-es PLX chipet vetettem fel, ez bírja azt a sávszélt ami egy AGP 2.0 kártyának kell, az upstream linkje 4 PCIe sáv. -
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay #84011 üzenetére
ezzel ugye az a baj hogy maga a chip nem tud PCIe-t szval mindenképpen kéne rá valamilyen fordító. mondjuk egy 66 MHz-es PCI busz 4 PCIe sávból, na az nagyot menne
engem amúgy inkább az érdekel, hogy maguk ezek a "raktáron maradt" VSA-100 chipek vajon beszerezhetőek-e valahol -
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay #84013 üzenetére
Szvsz egyre ritkulni fognak.
-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay #84011 üzenetére
Felvesz custom ordereket a csóka, nekem kifejezetten PCI, 128MB és HDMI volt a kívánság.
Sajnos ahogy előbb említettem, várni kell.
A V3-ak egyenként többet érnek mint egy V2, szóval ne csinálj hülyeséget. -
válasz
MasterDeeJay #83983 üzenetére
Köszi hogy fáradoztál vele. Az előző lap+proci kombónál nálam is befigyelt a terheléshiány, és a még alacsonyabb eredmény. A 450Pro+3800X variációnál már beterhel némileg. Az első settel, turbo off+manual tűrhető, turboval tudtam 90k fölé menni. Persze csak feeling jelentősége van, mivel a retro programok jól futnak terheléshiányos környezetben is ezeken az overkill gépezeteken, legalábbis amelyik elindul, de nagyrészük megy.
Csak kíváncsi voltam, úgynézki konfigfüggő, meg tényleg lehet hogy a Win11 is másképp viselkedik már itt, mint a 10.
999- nél többet nem ír, de számol az e feletti FPS- ekkel is. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #83952 üzenetére
Nem vitatom.
Acer Extensa 5630EZ-ben (SATA2) simán jó a Kingston SSD NOW! 300V (első széria, nem a butított kiadás még), ugyanez vidáman ment a Thinkpad T61-ben is, pedig az SATA1-es régebbi vezérlős. -
zsid
senior tag
válasz
MasterDeeJay #83852 üzenetére
Én is rendeltem múlt héten egy kínai lapot, remélem nekem is bejön majd.
-
válasz
MasterDeeJay #83852 üzenetére
Csúcsragadozó ! Ha lesz időd futtassál már rajta egy 3DM2001- et, lefut Win10 alatt, bár az eredmény kisebb mint XP- vel. Nálam a jelenlegi setekkel a Zen 81171- et hozott.
-
válasz
MasterDeeJay #83847 üzenetére
A nagyxeon géped akkor milyen is ?, lap ház, stb. A kínai desktop lapokkal voltál sokáig, akkor azok nem jók ? Vagyis desktop lap szerver chipsettel...
-
válasz
MasterDeeJay #83842 üzenetére
Az is lehet hogy fesz csúcsokat írtak, vagy Watt
Próbálom keresni az előzményekből, de csak a VRM speceket találtam meg eddig, kár hogy bezártam azt az oldalt. Táblázat volt, melyben procik és lapok sorakoztak, a megfelelő kombinációk esetén pipa a cellában.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #83842 üzenetére
Hát, a TDP nem is a fogyasztást fejezi ki emlékeim szerint. Hanem egy olyan - elektromos eszköz által leadott hőteljesítmény - amire a hűtést méretezni/tervezni illik.
A fogyasztással ugyan párhuzamban mozog, de közvetlenül nem fejezhető ki belőle egyértelműen, és ahogy írtad unlocked CPU-nál nem is értelmezhető mivel dögrovásig lehet kínálni a cuccot.
Amennyire nézem, a 2 CPU gyártó máshogy számítja ezt az értéket és tuti nem a csúcs van megadva hanem egy nagy átlag (osztályba sorolás) amibe a legtöbb chip belefér biztosan, ha több jelentősen eltérő chip (CPU) van akkor szükség szerint létrehoznak annyi osztályt amennyi kell - mert hát ugye valahová mindent be kell sorolni.
No persze ez csak az én meglátásom, várom az észrevételeket és korrekciókat.#83843frescho: ilyen szépen nem tudtam volna kifejteni soha.
FX: igen, és sokan nem értették hogy hogyan megy el egy 6 magos Thuban 125W TDP-vel gond nélkül, míg ugyanabban a lapban egy szintén 125W TDP-re besorolt FX8xxx meg throttlingolt a VRM elégtelensége miatt. -
Bile Demon
őstag
válasz
MasterDeeJay #83670 üzenetére
Azt a C64 joystick portos hang digitalitálót én is megépítettem annó. (1992)
Talán 2bites felbontást tudott. Pár mp-t lehetett digizni.Hobby elektronikánál (Dózsa Gy.-Jobbágy u. sarok) vettem a NYÁK-ot. Keress rá régi Rádiotechinkában/Hobby Elektronikában. Ott szokták listázni milyen kitek voltak/mennyiért. Cikk is szokott lenni róluk kapcsrajzzal/NYÁK tervvel.
Itt egy hasonló: [link]
Szerintem inkább a 4bites, user portos változatot építsd meg.
-
FF23
senior tag
válasz
MasterDeeJay #83550 üzenetére
Engem inkább az érdekel, hogy ki milyen thermál pad, gap padot használ pl. VGA-knál.
Pl. az eredeti olyan koszos, hogy nem lehet vele mit kezdeni....Van vallami a vga ramokra, hogy 1-1,5-2,0mm? -
válasz
MasterDeeJay #83564 üzenetére
Jó kis project lesz. Win9x mellett menteni szoktam, miután kialakult egy viszonylag belakott rendszer. Disk to disk vagy disk to image- be. Ha megborul, akkor pedig először a jV16PowerTools- al szoktam helyrehozni, ez rendszerint sikerül, de volt hogy nem, akkor visszaállítom a mentett képből.
Driver leszedés, váltás után látható a jV16PowerTools- ban hogy még mindíg ott van a régi részlegesen , amiatt is kedvelem, mert evvel csontra meg lehet szüntetni a maradványokat is, melyek tapasztalatom szerint bezavarhatnak.(#83572) Czo : sztem is könnyű váltani alatta a hardvert, ráadásul Win9x alatt a boot eszköz kapja mindíg a C: betűjelet, így az sem kever be. XP alatt már lehet ebből bonyodalom. Win98 inkább már csak akkor borul meg, ha tényleg sokféle, esetleg különleges, egymást ütő driverekkel tele van vágva. Bár SS7 esetén könnyebben behal, az a driverek verzióira, telepítési sorrendekre is érzékeny. BX, 815, 939, 775 lapokkal használva már sokkal kevesebb a probléma.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #83573 üzenetére
815EP, Pro133T résznél csodálkozom, hogy nem zuhan szét váltásnál.
Nekem anno a '98-al az egyik legrosszabb tapasztalatom az volt, hogy minden hardverváltozásra összedőlt -
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #83573 üzenetére
Yepp, limites a registry max merete 9x-ben. A WinME peldaul a boot folyamata kozben, mar automatikusan es mindig futtatja a scanreg/opt -ot, tobbek kozott ez az egyik featureje hogy az legyen a legjobb 9x. Ha nem hereltek volna ki belole a full DOS modot nekem is az lenne a retrogepen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest