Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cbmfan
senior tag
kaptam egy Tua procit csöppet karcos kupakkal:

hogyan lehetne eltüntetni róla? vagy szedjem le kupakot?
-
Spet
addikt
Remélem elfér ismételten egy kis felhívás

Az alábbi linken megtalálható pár dolog ami feleslegessé vált számomra és csak a helyet foglalja.
Amit tudni kell minden alaplapok, VGA, CPU memória OK legutóbbi emlékeim szerint.Ha jól emlékszem az alaplapokban perverz hajlamaim miatt 3Ghz-es procik vannak (de tévedni emberi dolog) Az Abit lapban a 3. slot nem működik (nem tudom miért), a velem majdnem egyidős merevlemezek állapotáról nem tudok semmit.
Ha valakit valami érdekel, csoki, sör, kilószámra lévő halott HDD-re becserélem. Posta is ON, buborék fóliában természetesen az érdeklődő költségére.
-
-
Bile Demon
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Nemrég kondiztam egy Epsilont. (csak a legszükségesebb, láthatóan púpos darabokat)
Abban is vacak kondik vannak. Alapból kevés kondi van benne. (korrektebb tápokban duplán, triplán rakják a kritikus helyeken.)Kis helyet hagytak a kondiknak, kis átmérőjűek vannak benne, nem nagyon lehet nagyobbra cserélni.
-
peti_s
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
Maga a táp jó, szar kondikkal szerelték, azokat sem a legjobb helyekre téve.
Ha van ideje, motivációja és újrakondizza, akkor lehet az egy jó táp.
Én ilyenkor örülök a SeaSonicomnak, ahol ez még nem aktuális pedig már rég óta szolgál. 
-
peti_s
addikt
válasz
ebegab92
üzenetére
A pufferkondi tovább szokta bírni, árából adódóan azt nem cserélném, a többit valami jobb márkára, Rubycon, Nichicon, Sanyo/Suncon/Panasonic, Nippon/United Chemi-Con, van még pár, ennyi jutott most eszembe.

(#49290) krisz67, szép, most látom hogy 2,5-es, akkor egyenesen gyönyörű.

-
ebegab92
senior tag
válasz
peti_s
üzenetére
Kondihibásan került hozzám a táp pár éve. Amolyan póttáp volt, kondicsere után működött is, ahogy kell. Gondolkodok rajta, hogy komplett kondicserét kéne eszközölni rajta. A nagy kondit is érdemes benne cserélni?
Kondikból melyek megbízható márkák? (Ami volt pár púpos CapXon kondi, CapXonra lett cserélve, tudtommal az elég ócska kategória) -
Sanchez638
addikt
Sima Radeon 8500-ből létezett 64MB verzió? Mert ami nálam van azon nincs rajta, hogy LE. Örülnék ha rendes 8500 lenne.
-
arn
félisten
A tdp csak egy tipikus fogyasztasi osztaly, hasonlo tdpju procik kozott eleg jelentos elteres lehet a fogyasztasban.
-
ebegab92
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Én egy Xeon 5060-t hajtok FSB BlueStorm II 400W és Giga GA-EP45T-UD3LR mellett, 130W papíron, de elhajtja. Combosabb tuningot még nem néztem. Meg elég komoly hűtés is elkél egy ilyen "hatékony" processzornál. Spire VertiCool 4-em már megbirkózik vele, full réz az egész cucc

-
Ja, azt nem néztem, a legnagyobbnak a TDP- jét kukkoltam, Intel vonalon kevésbé művelődtem, a 775- öt is elhalasztottam egyelőre egy AM3 kedvéért. De akkor megerősíti a tippet hogy nem lesz gond a 130W- os EE procinál sem.
(#49281) sanchezsa : ez tapasztalat/teszt hogy megeszi a 150W- ot ?
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Szerintem simán. Gondolom erős tápot raknál mellé. A kompatibilitási listában benne van a proci. A lap pedig Quad procikat is tudja, igaz hogy azok 95W- osak de ha meghatják, 5GHz- en is szokott menni egy ilyen kaliberű lapban és ott már azok sem 95W- ot kajálnak...
-
Sanchez638
addikt
Hatalmas kérdés, lett ugye egy Intel D840 EE procim, viszont a Dell lap fel van készítve a hatalmas fogyasztásra. Ha ezt átraknám másik lapba és tuningolnám, vajon bírná pl az Abit AW9D Max?
-
válasz
alvaro
üzenetére
Valószínű hogy megy a legújjabb gépeken is, de meglepetések lehetnek azért. Ezen a gépen is fullon "csak" 300FPS körüli átlaggal megy.
Viszont feltoltam rá az UT2004- et is, ott ezen a gépen is csak 4:3- as felbontásokat lát a játék. 1280x1024 a max beállítható.
K7M- ben tényleg szépen megy a GUS, problémákra számítottam de sima ügy lett.
-
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Szóval ha eléggé felpatchelném, menne az éles gépemen is. Nem baj.
Egyébként adtam neki újabb fordulót D3D-ben, végigpróbálgattam egy sor NV kártyával (hogy ne kelljen a drivert cserélni) TNT2 és GF4Ti közt. Vagy ezt már mondtam? Moderált felbontásban (800-1024) GF2-GF3 környékén kezd jó lenni, detail textures még mindig óvatosan adagolandó. Ehhez képest a mellékelt szövegben a Voodoo2 mint non plusz ultra van megemlítve. Azon meg szépen nekiindultam 800x600-ban, aztán sok helyen vehettem egyre visszább a felbontást, a Dark Arena meg már 512x384-ben is szaggatott. Szóval ez a játék se a "hozzá való" korhű gépen jó. Szerencsére legalább a 300A@450-nel nem volt semmi baja.
Blood-nak meg K7-eket adagoltam még tovább. Átléptem Slot A-ra, kiszórtam egy működésképtelen ezres Oriont - sebaj, ilyen már van, és annak legalább megvan a tokja is. Ezt nem is értem, miért hámozták meg félig, a hűtőjét simán fel lehetett volna fogatni anélkül is. Kapott továbbá 1.95V Vcore-t. A magja meg letördelve több oldalon. K7M-ben legalább nem problémázik a Blood+GUS.
-
-
cbmfan
senior tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
ez egy itteni szaki nickje akar lenni, vagy wtf?
-
krisz67
tag
válasz
frescho
üzenetére
Az én IBM es gépemhez, megvan a volt gazdája is
Tök menő, mikor mondja hogy ha megtalálod hozzá a terminál kábelt meg modemet, akkor szívesen mondok neked hozzá jelszót xd mail szerver meg talán webszerverként üzemelt egy suliban (ahova jelenleg is járok).Csak terminál drótot meg hozzá modemet nemtalálom az égvilágon sehol sem
Lehet besem hozták mellé.Ma is egy nagy állat PC be botlottam, egy Nixdorf ra. Pontos típus számot nemjegyeztem le, mert sietnem kellet már buszra, de hatalmas nagy, és rohadt nehéz ... de ez most tényleg.
Kivittem a bolt elé ajtót becsuktam, kompresszor start, akkora porfelhő száltki belőle, egész városban szmogriadót rendeltek majdnem el, nem porcicák hanem porkardfogútigrisek jöttek ki belőle....
Főleg elől a full bordázott műanyag, szedte be rendesen a dolgokat.Annyira emlékszem, hogy egy NEC D5126 van benne, formázva ~20MB, meg 3-4 bővítőkártya volt benne, talán Hercules kártya.
Ehhez hasonlóan nézett ki, csak ennek, full bordázott volt vízszintesen az eleje, és középen tört meg csak ez, ahol volt egy keskeny billenőkapcsoló, illetve lenyitható tálca alatt meg a floppy meg egy hangerő csavaró gomb. -
cbmfan
senior tag
urak, van valakinek EEPROM égetője? kaptam egy Asus CUV266 lapot BIOS IC nélkül. Winbond W29C020-90 volt benne gyárilag, kellene pótolni valahogy.
-
-
peti_s
addikt
Üdv, Vaterán találtam, hátha valakit érdekel.
[link] -
zoltanz
nagyúr
Bővült a kívánság listám: Apple Extended Keyboard II (1994) vagy hasonló almás mechanikus, fehér színben.
-
Sanchez638
addikt
Az régebbi ODD szekcióból melik típiusok a csúcs kategóriák? (CD-RW pl)
-
krisz67
tag
IBM RISC System/6000 250 (7071) hez tud valaki terminál kábelt illetve modemet hozzá? (mert enélkül használhatatlan sajnos, nincs VGA kimenet)
-
Vladi
nagyúr
válasz
Sanchez638
üzenetére
Felbosszantasz leszedem az enyémet, oszt belegyűröm.

pci csatornát viccből tesznek rá? Akkor nem vékonykliens, hanem duckókliens?
-
cbmfan
senior tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
igen, Aida szintén 95X5.5-öt ír, új elemmel az.
-
cbmfan
senior tag
frissen jött 5ALI61 szívat... egy K6-2 550 volt benne, ami 522 MHz-en indult, 95X5.5-ön. viszont egyedül 5-6 soron van jumper, ergo 100X5.5-re van jumperelve, mégis ezt műveli. valami ötlet? BIOS frissítés, másik proci megvolt, ugyanaz a helyzet.
-
quailstorm
félisten
válasz
zoltanz
üzenetére
FSB-vel max, nem találtam semmit. 900-950-ből volt gyárilag downclockolt, azt lehet visszatenni az asztali max szintre. Ennyi.
-
zoltanz
nagyúr
A Sandy Bridge-nél régebbi Intel IGP-eket nem lehet tuningolni?
Megnézném mennyi tartalék van a GMA X4500-ban, vagy éppen alul hajtani, mert nyáron kell neki egy kis venti.
Köszi! -
E.Kaufmann
veterán
Jaja, volt hogy valami flottabbul ment tisztességes BX lappal, mint VIA lappal és duplaerős procival. Pl filmlejátszás vagy USB-s wifi leszakadása-le nem szakadása a netről. (igaz BX alá kellett egy NEC USB2-es vezérlő, hogy sebesség is legyen
) .
Szerintem a VIA-s hangtorzulásokat már írnom se kell.
Amúgy volt aki tudott tisztességes lapot építeni VIA köré is, de a sebesség akkor se volt az igazi. -
alvaro
senior tag
ISA K7 csapó 3. Még nem tökéletes, de amit tud, az már működik. GA-7IXE4, ezúttal AMD 750 chipsetes lap. Ez is csak 200FSB-s Tündérbőrt ismer max, de eddig nem sikerült kiakasztanom vele a GUSt, ami haladás a VIA KT133-as lapokhoz képest. Quake alatt sokkal lassabbnak tűnik (a fene érti), meg háklis a ramra is, szerencsére van elég. "For Infineon internal use" kétoldalas 256-os a haverja, a 128-as Micron chipest nem szerette, hiába 133/cl2.
Blood nagyon szépen megy rajta, játszottam 800*600-ban. Majd összenézem a Tuával, szerintem ezen jobb. A Jizz/Stash meg rosszabb. A Quake meg pláne.
Még egy fastvid/k6wc-szerű utility erre is jól jönne.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Sanchez638
üzenetére
HÁt dehogynem.
-
Vladi
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
ebayen találsz vékonykliens, fusit vettem nemrég. Azokon gyakori a soros port. akár kettő is. párhuzamos pci kártya meg 1000 forintos tétel.
A célszoftver mindenképpen w98-at igényel? freedos, reactos nem jön szóba?
-
krisz67
tag
válasz
bacsis
üzenetére
alvaro & bacsis
Jogos, nem 286 os, 386 os szerver ez
Win 3.11 for Workgroups az biztos, meg az hogy német.
Illetve gondolom az a VGA-k lesznek, hátul a gépházon kívűl, összevannak kötve, egy kábellal.
Meg púpos lehet a kondi a tápban, monitoron befigyel mikor bejön a 3.11 boot logo jaMegnézem a napokban, köszönöm szépen

CD-meghajtót gondolom rálehet kötni 386 os ra már? Mert az 5.25" floppy seekel, valszeg az működik, 3.5" t még bekell állítani
-
quailstorm
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Módosítom az álláspontomat arra, hogy szerintem semmi értelme G31-gyel szenvedni egy még támogatott kései (újrakondizott) laphoz képest, mert ugyanúgy régi, ugyanúgy meghibásodhat, cserébe még hivatalosan nem is 98SE kompatibilis.
Arra jó volt a vita, hogy lássam, hogy meg lehet oldani Core2 alapon is, de én is vagy a virtualizálás mellett voksolnék, vagy egy jó állapotú korabeli gépet beraknék.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
Egy öntőgép is van olyan kritikus, mint egy szövőgép. Nem hiszem, hogy direktbe vezérli a PC a szövőgépet, valszeg ugyanúgy a PLC-t állítgatja, mint nálunk, arra meg hogy a státuszinfókat olvassák és új technológiát vigyenek fel a PLC-be jó egy sima összerakott gép is, pláne ha Win98 fut rajta ami nem épp egy ipari operációs rendszer, se nem real time, se nem megbízható, pláne egy NT-hez képest.
Tényleg régi egy G31-es, vannak újabb ipari kivitelü gépek, valamint a VMware player se elvetendő, próbáltam a mi eszközünkkel, az is jó lett volna, de végül nem volt szükség VMWare-re. -
quailstorm
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Brand gépet akar, ott nem lehet a procit lejjebb húzni 2GHz alá, csak olyat venni bele. G31-es példádnál nyilván meg lehet csinálni. Nem tudom a G31 miben könnyebb akár egy Intel Ivy-Bridge-nél is. Nekem G41 van, annak támogatása XP-nél kezdődik, 2k elvileg még megy vele csak nincs mindenhez driver.
Simán csak nem akarnék megkockáztatni egy random bugot, ez egy kritikus rendszer, Core2 alapokon meg nem sok 98SE ment... És a G31 is már 8 éves lenne. Ennyi erővel inkább egy támogatott vas, vagy egy virtuális gép.
Most kicsit kerestem, egy Celeron 430, 512MB RAM és VGA vagy IGP kisebb egyenlő 256MB működhet.
X3100-hoz nyilván nem lesz driver. LAN jó kérdés. RAM patch-csel lehetne feljebb lépni, de attól VGA driver még mindig nem lesz. Gondolom hang se megy, bár az tán nem is kell. Ha elég az alap display driver akkor még épp tekinthető is ez megoldásnak, de szerintem nem sok értelme van. Egy leellenőrzött kicsit régebbi lap 100% menne, P4i65G vagy 775i65G.ezt használta már valaki innen?
ki van már váltva unofficial service packben? -
bacsis
Közösségépítő
válasz
krisz67
üzenetére
Belépsz a windows mappába, beírod hogy setup, mintha telepítenéd, lesz egy felsorolás, hogy mnilyen bill, milyeen egér és milyen monitorvezérlő van beállítva, szépen azt kiválasztod "sima" VGA-ra, elmented kilépsz és utána sima 640X480ba fog indulni de legalább azt minden monitor tudja...
De a 286-oson továbbra sem fut a Win3.11 for Workgrups
Szóval az vagy 386 lesz, vagy csak "sima" Win3.1, utóbbi eesetben is ugyanúgy kell a VGA-t beállítani -
alvaro
senior tag
válasz
krisz67
üzenetére
Gyanús nekem, hogy régi módi szerint interlaced 1024*768 (vagy nagyobb...? nem túl valószínű.) van beállítva neki. Jó esetben rá lehet venni, hogy noninterlace módban adja az 1024-et, ha nem megy, akkor meg kell próbálni a 800*600-at, ha az se megy, a 640*480-at. Azt elvileg minden VGA-nak muszáj progresszíven adnia. De hogy a win3.1 hol tárolja a felbontást, azt remélem tudja valaki más, mert én nem... De még az sem lehetetlen, hogy valami közönséges .ini file átítrásával meg lehet piszkálni.
Kártyán pedig lehet, hogy van jumper az interlace/noninterlace mód beállítására. Trident 8900D-n pl. van ilyen. Modern LCD-hez mindenképp progresszív kép kell, az interlace-re csak néz, hogy ez meg mi.
-
krisz67
tag
Srácok, régi gépet (286 körüli server lehet) amin van egy Win 3.11 for Workgroups, ami mellékesen német, de ha indítom a Win-t akkor monitor "Out of Range"-t ír, miért?
Lapos, hagyományos monitor 1280x1024 es felbontás. DOS fut szépen, színes is a kép, de a Windows alatt semmi. Meglehet valahogy mókolni hogy menjen, vagy nyujtsa ki a képet, vagy bármit?
Köszi
-
A PowerStrip- el sem jutottam előrébb egyelőre, biztos én bénázok, de valami .inf filet készített, aztán abból kellet a monitor tulajdonságait installálni, de maradt a 4:3 arány.
Mindegy megnéztem egy 3DM01- et, driverváltás után nőtt egy kicsit a pont. Az előző eredmény
Aztán kíváncsiságból futtattam egyet 1600x1200- ban hogy mennyire bírja a kis vas, elég tűrhető.
-
alvaro
senior tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
...és SB32-stül kiszórta. Mi a CT száma a kártyának?
-
arn
félisten
válasz
Sanchez638
üzenetére
A samsung? Ugy a 90es evek elejen

-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Nemtudom, de talán a 3.2- es az elsők között lehet, nem emlékszem hogy kisebbel találkoztam volna

-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Még SB32 is van benne

-
E.Kaufmann
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
Miért nehezebb? Egyrészt mentésből annyit kísérletezhet amennyit akar. A proci sebességét lejjebb lehet húzni, a memória mennyiségét lehet korlátozni 512 MByte alá. A CPUID-t megint lehet mahinálni. Mi az, ami gond lehet még Win98-nál? Le kell tiltani esetleg pár sallangot, bűvészkedni a portszámokkal és az IRQ-val a soros és párhuzamos portokon. Az NT4 nem valami hű de nagyon PNP képes, a Win98SE viszont meg már ismeri a WDM meghajtókat is. Egyes cuccoknak régen közös 98SE/2k/XP meghajtóprogramjuk volt.
-
quailstorm
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
De az NT. Ezt kivitelezni 98SE-vel már nehezebb, max ha előtte felrakod az összes unofficial patchet...
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Én annak idején egy Windows NT4-es P2-es processzorú vezérlőgép rendszerét raktam át Core2-G31-es lapra. Kellett egy soros és egy párhuzamos port is. G31-es lapok meg voltak dögivel kiöregedett asztali gépekből.
Ilyen G31-es lapokban az a jó, hogy vannak rajta soros és párhuzamos portok, a SATA csak IDE módban üzemel (SATA-s winyóra vagy kisebb SSD-re másolhatod a rendszert és nem veszi észre, hogy nem PATA), valamint a CPUID-t a BIOS-ban ki tudod iktatni, hogy ne zavarodjon meg az új proci miatt a rendszer. Egyedül a videó résznél kellett trükközni.
Vagy kell hozzá egy régi videókártya PCI slotba, vagy pedig pl NT-hez volt VESA meghajtóprogram, ami a legtöbb VGA-val működik, igaz nem túl fürge, viszont a Core2-es Celeronnal teljesen használható sebességre. -
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
aham... akkor az a kerdes, hogy hasznal e vmilyen drvt, vagy kozvetlenul vezerli e. lehet siman at lehet masolni masik rendszerre.
ha vmi retro gepet akarsz, lehet jobban jarsz vmi w98 korabeli vassal, mert ott joval alacsonyabb volt a fogyasztas, mint az utana a kov ot evben, akkor gyakran alulmereteztek a dolgokat, es elhullottak mar azota, vagy kondizni kell, etc. de en a helyedben a vm geppel probaloznek igy eloszor egy uj masinan. ott ha egyszer megoldod, utana egyszeru a hwpotlas, a masik esetben mindig kerdeses, hogy birja.
-
E.Kaufmann
veterán
-
-
arn
félisten
Megy az usb win98 alol, usb2 is, viszont max 512ms gepre megy fel. Floppy kb a 2000es evek kozepen tunt el.
Az a program milyen alapu? Biztos nem megy modernebb winek alol? Freedos? -
zoltanz
nagyúr
válasz
Sanchez638
üzenetére
Ez a VIA PIII 800Mhz CPU annyit ér mint egy Pentium II Celeron 400 MHz kb.
Még egy Win98-nak is határeset. -
válasz
Bile Demon
üzenetére
Kössz ! Kipróbálom, régebben asszem kísérleteztem vele, ha nem kavar bele a 3D API- ba lehet hogy jó lesz.
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Ez jó lesz b tervnek, tápom van hozzá.
Köszi! -
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Tessék: HP T5000 vékony Szerintem megvan még neki.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Valamilyen korabeli brand konfig ami megfelel ezeknek a valtozoknak. Esetleh ujabb (PII PIII). Sokukban passziv hutes is letezett akkor. Tapot leszamitva.
-
válasz
bacsis
üzenetére
Megbízhatóbbnak tartom, pl szerintem egy ezer éves s775 dell optiplex strapabíróbb mint az összerakott ugyan azon gép. Szerintem jobb minőségű alkatrészek vannak benne. Kevésbé lesznek kondisak.
sanchezsa
Jó ötlet, ha van rajta soros és párhuzamos. USB-s megoldásokban nem vagyok biztos hogy mennének win98 alatt. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Miért kell brand vas?
-
Olyan feladatot kaptam hogy Win98-as gép speció többtizmillás szövőgépet vezérel soros porton és egy szintén speciális nyomtatót párhuzamoson. Szoftver már nincs rá, a gép döglődik, kondis, bad sectoros. A szoftvere valami 16 bites csoda. Mentés már megvan róla.
Na ezt kellene kiváltanom modernebb vassal.1-es verzió: teljesen új vason menne virtuálisan
VMware-ben sikerült emulálnom a klónozott rendszert de nem próbáltam le még a soros/párhuzamos portját. Win10-benne vmware a win98 a régi szoftal, mindenki happy, vadi új eszközökkel
Asus J3455M-E
lap, 4gb ram, SSD, passzív táp. Soros van a lapon, kivezetéssel és párhuzamost is tud. Elvileg megfelel.
Proci alig melegszik, használtam már ilyen gépet, tetü dög de erre a célra jó! Érzésre Athlon 5350-nél gyengébb, videókártyája is trágya szint.Ezt a verziót holnap rakom teljesen össze, van hozzá minden, elsőnek ez lesz kipróbálva de félek hogy a portok virtuálisba nem fognak menni.
2. verzió: rendes régebbi gépen közvetlenül a vason futna
Mi az a lehetőleg brand vas ami támogat win98-at, soros, párhuzamos portos, nincs benne mozgó alkatrész...és brutálisan megbízható!
Na erre keresek választ!Gépigény gyakorlatilag szinte nincs is 64mb ram is elég, proci is mindegy P3 szint legyen azért. Adatot valahogy bevinni kell, ez lehet LAN vagy pendrive meg akár floppy is bár utóbbit csak végszükség esetén.
-
alvaro
senior tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Kár, hogy messze vagyok. Nálunk minden házat szétvernek, kibontanak, amit nem, az se fér bele a táskámba

Mondjuk ami állandó gépnek kell és nem tesztrendszernek, az végülis házban van.
Más: Végre megtaláltam a gépet, amin szaggat a Commander Keen 4-6

Csak el kellett juttatni az XT-re, de a Tualatin compogépet gazdagítottam 5.25-ös mehajtóval is, így már nem volt probléma 360-as lemezekre rarolni őket
10MHz-es V20-as procival és 8 bites Oak VGA-val (700 mittudomain kb/s) is szaggat és minél több dolog történik, annál jobban. 4.77MHz-es 8088-assal már tökéletesen játszhatatlan

Azzal már ki se akartam próbálni, de a 8MHz-es Intelnek sok volt a 10MHz és serc-purc alatt belefagyott. Így nem volt más választásom, turbo nélkül kellett tesztelni

-
krisz67
tag
HP NetServer E55 Gold
Vélemények?
Megéri hazacipelni? Mert CPU-k vannak benne, sztem SD-RAM bol is belemegy ami itthon van, nemhiszem hogy abbol is szerver változat kellene neki, vagy mégis? Igazából HDD nincs benne, ami SCSI nel elég húzós találni :/ illetve még nemvolt helyem kiprobalniSzerintetek érdemes hazahozni/foglalkozni vele?
Köszi
Meg van egy IBM szerver is, slim, de szintén qrva nehéz ez is xd
-
bacsis
Közösségépítő
-
cheatergs
senior tag
Halisztok!
MediaGXm-hez tudtok javasolni desktop alaplapot (azon túl, h ritkább, mint a PPro)? -
Felpakoltam a SlotA gépre az UT1- et, gondoltam nosztalgiázok kicsit.A video ugye egy R9800. Most tényleg nem emlékszem hogy hajtottam-e Win98 alatt 16:9- es monitort. UT1 ezen a gépen nem állítható 16:9- re, gondoltam simán menne mondjuk 720p- ben mert 1024x768- ban bírja rendesen a vas. Magában a Win98- ban sem tudom a desktopot 16:9- re állítani. Feltettem ugyanezt az UT1+patch+magyarítást XP alá ( Athlon-II+GTX285 ), ezen simán lehet a játékot 1080p- re is állítani. Win98- at meg lehet hackelni valahogy 16:9- re ? Végülis jó 4:3- ban is de ha már 16:9- es megjelenítő került a retro oldalra...
A R9800- hoz az utolsó drivert kerestem meg amit kiadtak Win98- hoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad 10th Wi-Fi + Cellular - Silver - 64GB - BONTATLAN - ÚJ
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Felse pörgeti a HDD-t, fényerőt se tudok rá adni, úgy használom hogy kontrasztot valamennyire belőni és fehér alapon fekete betűk + megvilágítva egy lámpával, lehet látni a karaktereket.

Ha van ideje, motivációja és újrakondizza, akkor lehet az egy jó táp.

Win 3.11 for Workgroups az biztos, meg az hogy német.
Szóval az vagy 386 lesz, vagy csak "sima" Win3.1, utóbbi eesetben is ugyanúgy kell a VGA-t beállítani