Hirdetés
- iPhone topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Távozik az Apple vezérigazgatója
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FF23
őstag
Asszem a TCCC/TCCD-ből csak 512-es modulok vannak. Nekem van egy pár 2x1GB-os G-Skill 500MHz-es ramom UCCC-vel(F1-4000USU1-1GBHZ) szóval annyira nem gyenge. Akitől vettem, elmondása szerint ment 500 felett is, igaz NF4-ben nem NF2-ben.
-
válasz
gerlaip
üzenetére
Az tényleg nem sok. Az NForce 630a- t közvetlen ventivel sem tudom 40 fok alá vinni, bár a gyári 80 foknál kissé jobbnak tűnik.
333- on CL3- al valóban nem szabadna hibáznia, lehet tényleg nem komálja a ramokat. Asszem Ranagol- nak volt valami 500- as ramja, kérdezz rá, hátha még megvan.
Igen, sokszor ha az ember alszik a problémára egyet, jön az ihlet...a megoldás
-
Tim82
félisten
válasz
frescho
üzenetére
Ma egy Thinkpad R52-ből próbáltam gépet faragni. Az már retró PC-s foglalatosságnak számít?

Pár napja vettem Vaterán, hiányzó billentyűkkel, egy ponton megolvadt fedlappal, vinyó/vinyókeret/vinyófedél nélkül, mert ezek mind vannak nekem tartalékban.
Kapott a gyári 1,5 GHz-es Celeron M helyett egy 2,13 GHz-es Pentium M-et, 512 MB helyett 2 GB RAM-ot, CD-ROM helyett DVD írót, a cseréken felül egy régi, lassú és zajos 20 GB-os IBM Travelstar vinyót, meg persze kipucoltam belül, amennyire lehetett.
Sajnos a kijelző eléggé el van öregedve, a hűtés pucolás után is zajos, az akku 0 perces, így macerás lesz BIOS-t flashelni, a jelenlegi BIOS-szal pedig minden boot után rinyál a nem gyári HDD miatt. AntiX valamiért nem akart rendesen települni rá, Ubuntu 14.04 OpenBoxszal viszont igen.
Jelenleg a legnagyobb bottleneck a vinyó, de valószínűleg kap adapterrel egy mSATA SSD-t. Végleges rendszerként valószínűleg CentOS 6-ot kap majd XFCE-vel. Kap majd egy N-es mini PCI wifit, egy IPS panelt bontva valamelyik T4*-modellből, egy Express Card USB 3/eSATA kártyát és egészen jó gép lesz.
Apropó, kíváncsiságból telepítettem rá a Baldur's Gate Enhanced Edition-t, ami el is hasalt játékkezdés után, pedig elvileg azért olyan sokkal nem lehet nagyobb a hardverigénye az eredeti BG-hez képest.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
ILYEN VOLT A SULIBAN!

-
gerlaip
addikt
Sajnos a 9800pro-nak nincs belső hőmérője, de egyébként rendesen meg van hűtve (8 centis venti maxon), a vga ramokon is van borda.
A proci 55°C fölé nem megy.
A ramokat még nem fogdostam, megnézem majd azokat is.arn: állítottam a timingot is 3-8-8-8-ra is, és 333Mhz-re is ezzel az időzítéssel ugyanaz a téma.
-
frescho
addikt
Tesztrol jut eszembe. Nektek hogy telt a mai nap?
Engem is beszoritott a rossz ido es ma szinte csak gepekkel foglalkoztam:
En most nem tuningot, hanem merevlemezt tesztelek. Egy gep, 6 HDD 12 ora dd vegtelen ciklusban. Remelem egy sem sargul be. 771-et hasznalok, mert a Phenomok valamikor mentek. Most az egyik valami idiota hibaval szorakoztat, de majd bedobok egy masikat melle, hogy lehessen legozni.
Kijott a doom is, ami egesz turhetoen megy a 760-on is, mar azt is kiprobaltam

Kozben apa-fiu programkent Win 10-re upgradeltunk, de elotte komplett gep takaritas es kis upgrade volt a program. Mar alig kellett csavarhuzohoz nyulnom, egyre ugyesebb a kolyok.
Raadasul ugyeletes vagyok, igy volt meg par alarm is, persze mindig a legrosszabb pillanatban.
Szoval minden volt, de a P4 teszttel megint nem haladtam...

-
arn
félisten
rovidebb nincs?
harom es fel oras filmnek sem ulok neki... nemhogy vmi tutorialnak. beletekergettem amugy, de a vegen kerestem egy masik videot.(#41783) frescho: az jol kitesztelt gep lehet
manapsag nem tul bonyolult dolog a tuningot tesztelni, a 90es evekben a programokat is meg kellett keresni, amire erzekenyebb volt. -
válasz
Krissz80
üzenetére

Ha nem akarsz sürgősen vásárolni (és miért akarnál), akkor ráér nézelődni vaterán és itt-ott. Fel-felbukkannak dolgok. Egész jó áron is. Én anno 3500 Ft körül vásároltam a Roland MPU-IPC-T kártyám, amiért külföldről magát a külső dobozt nem veszed meg...
Ha meg véges időn belül akarsz vásárolni, akkor a már általad is említett japán ebay. Japán termék lévén, sok náluk forog közkézen mai napig. -
MT-32 elég későn kopott ki a támogatásból játékok körében. DOOM sajnos épp nem támogatja, olyan 94-95 körül tűnt el végleg a támogatott hangkártyák közül.
Első generációs MT-32 sok szempontból jobb, mert vannak olyan régi Sierra játékok amik csak azon szólnak rendesen. Tessék megnézni a több mint három és fél órás videót amit linkeltem, ott elmagyaráz és megmutogat mindent a srác
-
Fenyő
őstag
NF2-ben nagyon sok amúgy 400-as ram hibázik 400-on, szóval az inkompatibilitást kihozza sok esetben (mondjuk már memtesttel hibázó gépen amúgy is kár az op-vel foglalkozni, amíg az nem hibamentes, bár én még a goldmemoryt is rá szoktam engedni az mélyebb szinten tesztel, főleg ilyen háklisabb chipset esetében célszerű alaposabban tesztelni (1 napos prime95 blend teszt is szépen kihozza ha nem stabil a ram)), de ettől még a ram lehet jó, csak másik lapban.
NF2-nél 400-as ram/fsb órajelhez egyrészt cpu interface nevű opciót enabled/aggressive/overclocked-re kell állítani (lapfüggő milyen néven nevezik), másrészt kompatibilis ramot kell bele vadászni (a fentebb említett Samsung TCCC/TCCD, Winbond BH5, Kingston K biztos jó, ill. még az Infineon BT5 rémlik, de ebben nem vagyok biztos), egyéb esetben meg kell elégedni alacsonyabb ram órajellel, mondjuk a 3200+ szorzózármentes, szóval járathatja akár 333 fsb/ram órajellel de magasabb szorzóval, amíg nem talál megfelelő ramot hozzá. -
gerlaip
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
Nekem is kékhalál van, de csak a 3DMark2001 közben, viszont az Msi K7N2 ugyanazokkal az alkatrészekkel ugyanott hozott hibát, szóval valószínűleg nem a lap a hibás.
A videókártyát cseréltem 9600XT-re, ugyanott jön a fagyás. A ramokat cserélgetve szintén.
Kingston és néhány noname ramom van, ezekkel az újabb gyengébb Samsungokkal kiegészítve, de ugyanott van a problem, 3DMark2001 Lobby teszt és a Nature teszt környékén.Még egy dolog lehet, hogy az Ati driverben van a hiba.
arn: a memtesztet jó, hogy mondod, kipróbálom.
-
zoltanz
nagyúr
Win98SE-ben, hogy a bánatba lehet kikapcsolni a vsync-et (Geforce driver 40.71) csak OpenGL-ben engedi?

-
Fenyő
őstag
válasz
gerlaip
üzenetére
Amíg nem raksz bele olyan ramot amit szeret, nem is fog menni (tapasztalat), ha már 3dmark-ban is fagy duálban, akkor single-ben sem lehet vmi kőstabil, ha alaposabban leteszteled ott is hibázni fog. Mondjuk Abit-nál legalább tehetsz rá 2T command rate-es Merlin biost, úgy azért egy fokkal többféle ramot is megeszik, de legjobb ha veszel bele Samsung TCCC/TCCD, Winond vagy Kingston K chipes modulokat azokkal tuti boldogul (utóbbi vaterán is elérhető 1 hó garral 300Ft/db áron, hadrianusakcio eladó), viszont Hynix-et, Kingmax-ot, Geil-t, ill. a mezeibb ramokat felejtsd el, azokat nem fogod 400-on stabilan hajtani NF2-ben.
-
gerlaip
addikt
válasz
DarthSun
üzenetére
Köszi.
Épp a memória beállításokkal mókolok, dual channelben a 3DMark2001 mindig a Lobby teszt környékén fagy ki. De két különböző nforce2es alaplappal (összehasonlításként MSI K7N2), többféle memória modullal, több procival is (két 2800+, két 3200+).Single channel megy dual, a Lobbynál, vagy nem sokkal utána kifagy. Kicsit már unom. Rohadt unalmas próbálgatni.
-
arn
félisten
https://www.youtube.com/watch?v=YOCHWFdvfnw
itt lattam, de ugy latszik ezek csak hangszerek. ebben az esetben az mt32 talan jobb indulasnak

kesobbi jatekok mennyire tamogatjak? mt32bol melyik a jobb verzio?
-
gerlaip
addikt
Korábban ígértem, hogy teszek fel pár képet az NF7-S köré épített, modern házba öltöztetett konfigról.
Várni akartam a szellőzővel ellátott plexi oldalfal elkészültéig, és a dual channel probléma megoldásáig, de az első az az ünnep utánig húzódik, akkor jön csak meg az alkatrész, illetve a dual channel problémával teljesen elakadtam, majd leírom miért, de addig is itt vannak a képek:Ház: Bitfenix Comrade BFC-COM-100-WWWK1-RP
Abit NF7-S 2.0 Zalman zm-nb47j
Amd Athlon XP 3200+ Thernaltake Extreme Volcano 12
Gigabyte Radeon 9800 pro Zalman zm80c-hp
Chieftec gps-350fb-101a
Nec dvd rw nd-3550a -
Tessék lassan elindulni a retro rendezvényekre.
Vagy Fülére, vagy Debrecenbe, vagy a Dürer kertbe
-
Nem mondanám hogy az SC-55 az aranyközépút, mindenki döntse el magának, mivel ez szubjektív. Ahogy épp te mondtad, neked a Gravis jobban tetszik MIDI-ben mint az AWE32, mert azt szoktad meg.
Szerintem 30-35 kHUF-nál többet ne fizess semmiképp egy Roland Sound Canvas eszközért. 35 is akkor ha valóban tip-top állapotú, eredeti táppal.Általános buktatóról nem tudok, érdemes kipróbálni átvétel előtt. Van self-test üzemmód, illetve engedj rá MIDI-t hogy szól-e, működnek-e a MIDI bemenetek, jó-e az audió kimenet, stb.
Nem tudok arról, lenne az SC-55-nek MT32 módja. Az valami sysex-es barkácsolás lesz már megint, amikor MIDI utasítássorozatokkal átvariálsz csatornákat és hangszereket. Biztosra veheted hogy meg se közelíti az eredeti MT-32 hangját, más elvű a kettő. MT-32 esetében több játék is kihasználta azt, feltöltött saját hangokat a modulba például. SC-55 esetében ez nem működik. Vannak játékok amik MT-32-őt intelligent módban használják, SC-55 esetében erre nincs szükség, stb.
Visszafelé nem kompatibilis a Sound Canvas a LA eszközökkel. -
Egyre inkább tetszenek a mechanikus billentyűzetek. Még réges régen használtam ilyet de nem emlékszem a típusára csak arra hogy nagyon nehéz volt, hangos és vastag fémlemez volt a hátulja. De az rémlik hogy azon éreztem rendesen a gombokat, a maiakal meg valahogy nem bírok. Volt már genius, logitech, microsoft többféle árban-típusban de valahogy nem az igazi. Most egy márkátlanom van, előtte IBM volt de bedöglött, azzal bírok gépelni gyorsan és pontosan de tényleg kellene egy mechanikus.
A kérdés az hogy hol lehet ilyet olcsón venni, nem kell új, valahogy a régi dizájnok jobban bejönnek. pl: IBM Model M13 nekem bejön. -
MT-32 és minden amire arra épül nem kompatibilis csak saját magával (kivéve ha több eszköz lett egybe integrálva, mint mondjuk CM-500)
SC-55 és minden ami SoundCanvas már egy kibővített General MIDI alapú eszköz, így csere kompatibilisek egymással. Némileg másképp szólnak viszont, de ez ízlés kérdése. Én az eredeti SC-55-re esküszöm, pedig járt nálam SC-88, SC88Pro, és SC-8820 is. Amelyik szembejön jó áron, meg fog felelni.
SB16-ra kell egy kábel, ami a gameportból csinál gameport + MIDI in-out portokat.
Nekem ilyen kábelem volt. SB16-ban tessék 330-as hexa portra rakni a kimenetet és kb. ennyi.
A hanging note meg vagy előjön, vagy nem
-
Játékfüggő.
Van amelyik MT-32-őt kezel (régebbiek), van amelyik GM / Sound Canvast (főleg újabbak), van amelyik mind a kettőt. Érdemes ezt végignézni, tele van értékes információkkal.Ha van MPU-401 kompatibilis kimeneted, akkor elég egy kábel kezdésnek ami MIDI kimenetet varázsol neked.
-
válasz
Krissz80
üzenetére
Az hogy mennyit ér meg neked az eszköz, neked kell eldöntened.
Én maximum 15 kHUF összegért adtam-vettem MT-32-őt. Mivel nem General MIDI kompatibilis, zenészek régen elkezdték kiszórni, mivel a GM-hez képest nem megfelelő módon és sorrendben vannak elhelyezkedve a hangszerek, így mai rendszerben már nem használható, kizárólag önálló eszközként. Csak a gyűjtők illetve retro PC-sek vásárolják, és ahhoz képest elég sok van belőle
SC-55-el viszont alig találkoztam hazai piacon. A pár poszttal lentebb említett zenész illetőtől vásárolt SC-55-öm került távirányítóval, mindennel kompletten 25-35 kHUF-ba (már nem emlékszem pontosan). Azóta is el-elvétve látok csak. De SC-155, SC-55 mkII, SC-88, SC-88Pro is ugyanúgy megteszi, bár másképp szólnak. A WarCraft II CD-Audio például SC-88-ról lett rögzítve, tehát amikor CD-ről hallgatod a WarCraft II zenéjét, 1:1-ben Roland Sound Canvast hallgatsz.
De a lényeg, ezek nem MT-32 árban szoktak elkelni. Nem tudom japán ebay-en mit láttál, drága MT-32-őt vagy olcsó SC-55-öt hogy körülbelül egyeztek az árak.Kb. 2 éve eladtam az SC-8820 modulomat, majd még egy olyat akarok venni, mert csak hiányzik. De az már USB-s modernebb, mai gépekre rákötve DOSBox alól remek.
Ez a modul szintén LA synthesis-t használ, ám nem kompatibilis 1:1-ben az MT-32-vel. Külön sysex utasításokkal valószínűleg megoldható, ehhez kellő kitartás és tapasztalat kell. Persze, simán elképzelhető, valaki ezt már megcsinálta és csak le kell tölteni, ahogy van MT-32 --> GM sysex megoldás is egy ideje.

-
arn
félisten
Bebugattok itt ezekkel a roland cuccokkal
melyik a standard jatekoknal? Mt32?
Mennyiert lehet kb beszerezni?
Csak kabel kell hozza? -
Sanchez638
addikt
Irány a BRSZK.

-
RollandCG
csendes tag
Ha már a Roland MT-32 szóba került, akkor ez egyik példányomat elcserélném...
egy Roland SC-55-re :-)

-
válasz
unclefucka
üzenetére
Igen, ez a sima mezei játék. Annyi, talán a legutolsó 1.09-es patch volt rajta, de ez az audió részlegen érdemben nem változtat. Egyetlen Dune 2 bugra emlékszem, mikor az Ordos Saboteur egysége láthatatlan volt...
LOL.
És én sokáig azt hittem, ez feature
-
válasz
Krissz80
üzenetére
Azért nincs a többi alatt PCM audió (azon kívül amit alvaro elmondott), mert a Dune 2 még nem ismerte az a feature-t, hogy külön eszközön játssza le a zenét és az effekteket. Vagy kiválasztottál egy PCM kompatibilis eszközt és voltak jobb effektjeid és szöveged (SB például), vagy feláldoztad ezt a jobb zenéért és az improvizált effektekért (Roland például).
Így viszont nem tudtam csak az OPL IC-n keresztül kergetni a MIDI-t és csak azt felvenni, így került a felvételbe a szöveg is.
-
zoltanz
nagyúr
Működik amúgy Voodoo 1 esetében a multi-textúrázás? (Futószalagok; TMU: 1×1)
2 órajelciklussal mehet? Az elég lassúnak hangzik, nem lehet kikapcsolni?
A Rush is hasonló felépítésű, de ott emlékeim szerint tiltva is van. -
alvaro
senior tag
válasz
alvaro
üzenetére
Lejárt a szerkesztés, szóval még egy kis adalék: Impulse Tracker 386DX-40-en 45454Hz-en (SB16-on ennyi a default és a maximum) 32 bites interpolált keveréssel olyan 6-7 csatorna körül már szaggatja a hangot, nem csak a képet. 486DLC a'sszem elbírt még valami 10-12-t és ennél sokkal többet is használhatnak. GUS meg csont nélkül megkever 14-et 44100Hz-en. 32-t már csak 19294-en, de hát ez van. AWE, GUSPnP bírja végig.
-
alvaro
senior tag
válasz
Krissz80
üzenetére
Azért, mert a Rolandok kifejezetten MIDI eszközök, MIDI parancsokat (kottát) értelmeznek és játszanak a saját hangszerkészletükkel. Nem arra találták ki őket, hogy digitális PCM hangmintákat játsszanak le. Nekem egyébként az MT-32 kifejezetten tetszett, nagyon szép atmoszférát teremt ezzel a zenével. A'sszem a RAP-10-nél meg előjött egy-két helyen a "mi a francnak van egyáltalán ilyen hangszer a general midiben és főleg hogy kerül az ide" effekt, pl. random telefoncsörgés.
Ezzel szemben az SB áll egy FM szintetizátorból, ami elég valószerűtlen valami, ha igazi hangszereket szeretne visszaadni (egyébként meg marha jó bír lenni, sőt konkrétan a Dune1-2 zenéi nagyon jók rajta!), meg egy egyszerű sztereó digitális "streaming" egységből, amire az effekteket küldik. Az utóbbival szólaltatják meg itt a beszédet, de trackelt zenéket és mp3-akat is azzal tud lejátszani.
A GUS és az AWE meg valahol a kettő keveréke, wavetable szintetizátor, aminek szabadon lehet hangmintákat tölteni a memóriájába, és azokkal zenélni. Jó dolog, GUS-t előszeretettel használták a demoscene-en trackelt zenék lejátszására, tényleg nagyon egyszerű programozni és sok "piszkos munkát" elvégez ahhoz képest, amit az SB egyszerű "streaming" egységével meg kell csinálni. Olyan retró gépen, mint egy 386 nagyon sokat segít a CPU terhelésen is, mert egyébként simán agyon lehet verni csak egy szoftveresen kevert trackelt zenével.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Sanchez638
üzenetére
Nem arról indult, csak "pendrive" ként akartam használni Win7-Win98SE között.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Sanchez638
üzenetére
Az se rossz.

Érdekes leformáztam egy IDE adapterben lévő CF kártyát a Win98SE telepítővel, de a Win7 nem indul el, ha bent van ez a második disk-nek. (NTFS-re formázva megy). Ugyanezt megcsináltam sima vinyóval, úgy megy.
-
unclefucka
senior tag
Aztak...va!

Ez teljesen frankón a sima mezei játék??
El nem hiszem.
Félelmetes, hogy ezeknek a szintetizátoroknak micsoda hangszer készlete van.
Ez egy egészen más dimenzió, nem jutok szóhoz.
Szegény kis SB Pro OPL-je is oda teszi magát azért.
LOL! Az SC-55 után mekkora kontraszt a PC speaker.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szűkös erőforrások ide, szűkös erőforrások oda, ez még mindig sokkal jobban megdobogtatja a szívem, mint akármelyik mostani játék zenéje.
Talán a S.T.A.L.K.E.R. SoC Complete 2009 volt az utolsó modern kori játék, amiben eltalálták a zenéket (t.A.T.u.) -
zoltanz
nagyúr
Most formáztam le Win98SE-vel a '1993 -as, IBM (Made in UK), 364 MB-os vinyómat, 100%-os.

-
válasz
unclefucka
üzenetére
A mostani játékokból nem a zene varázsa hiányzik, hanem a zene.
-
unclefucka
senior tag
"vegulis a midi az szuksegmegoldas volt, a szukos eroforrasok miatt. hogy rendesen rogzitett zene van most, szerintem egyaltalan nem rossz dolog, most hallod ugy, ahogy a zenesz elkepzelte. korabban, csak vmi utanerzes volt, meg ha most nosztalgikusnak is tunik."
-1

Értem én, hogy milyen jogon "rontjuk el" a zenész által megálmodott művet, de...
Erős túlzással szemléltetve, de nem teljesen elrugaszkodva a valóságtól.Meghallgatva ugyanazt a zenét egy Genelec -en és egy kiszuperált Pacsírtán nekem a Pacsírta jön be.
Hiába van a Genelec -nek vonalzót megszégyenítő egyenességű átviteli görbéje, nincs kimutatható torzítása, akkora dinamikája van, mint a Mount Everest, stb. Nem színez, nem emel ki, pont azt adja vissza, ami van és nem többet, nem kevesebbet. Fárasztó, nyers, steril és az ember ujjbegyei bizseregve nyúlnak az EQ potméterei felé, hogy hallgatható legyen a zene.
Az a nyavalyás Pacsirta pedig pont ott, 648,75 Hz-en emel ki +7,23 dB-t és torzít 3,65%-ot fél hangerőn, de mégis órákon keresztül hallgatom, mert egészen egyszerűen ettől lesz jó. Nincs EQ, de nem is kell, színez, torzít, elnyel, kiemel és fantasztikus a hangja.
A mostani játékokból hiányzik a fentebb szemléltetett "varázs".
-
Krissz80
senior tag
válasz
unclefucka
üzenetére
A Roland MT-32-n is elég jól szólnak a játékok.
Amúgy eBayen lehet találni, ugyan nem olcsó, de a hangját hallva megéri az árát szerintem.Amúgy mi a különbség a kettő között?
MT-32 és SC-55. -
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
bacsis
üzenetére
Valami olyasmi, de már annak örültem, hogy találtam egyáltalán S939 AGP lapot, a S478-al próbálom összevetni

(Darthsun "új" konfigjával)
bár nmetudom, hogy a 6800 ultrához képest mit kellene használni, mert csak Fx5700, 3650 meg 3850 van itthon (jelenleg), és alapon a 3650 is 18k-t hoz 3dmark01-ben
-
unclefucka
senior tag
Persze, persze, igazad van, de a Roland SC-55 nem egy átlag halandó által, csak úgy beszerezhető valami.
És persze az a Ensoniq szinti is egy kisebb legenda. Viszont az Ensoniq nem igazán gyártott hangkártyákat (sokkal inkább szintetizátorokat). Az általuk gyártott hangkártyák az árát meg el sem tudom képzelni, olyan sokba kerülhettek anno.Igen a DOOM első verziója még nem volt teljesen GUS optimalizált.
Viszont nem tudom, hogy mennyire igaz ez a DOOM későbbi verzióira, mert nekem soha nem volt problémám vele. És nem kellett semmit sem machinálni, szépen kijött a 512 KiB vs. 1 MiB különbség.
Az még hozzá tartozik, hogy az ACE-t csak MIDI-re és csak SB mellett használtam mindig.
(most egy CT1600 párja). -
bacsis
Közösségépítő
Nálam meg Duke3D bajnokság lesz

Tsiga001! Abit S939-es lapot csak az Abit KN8 Ultra-t használtam rövid tesztre, hosszabb távon AN8 SLI Fatal1ty-t használtam, jahh meg van Abit AT8 32X-em is, ez kevésbé oylan jó tuningban mint az Nforce-s társai, de az ATI csipeszt miatt nem hagyhattam ki...
Halkan megsúgom, hogy a DFI ATI csippes S939-es lapja a DFI Lanparty UTCFX3200DR nagyon büntet, és simán megy benne az újabb azaz a HD5000-es szériás Radeon is
bocsi egy kicsit elkanyarodtam 
-
-
R̲e̲m̲
senior tag
Helló
megérkezett a jóöreg Abit RocketBoy, meglesem mit megy egy 3200+-os csodával
Bacsis, DarthSun, volt tapasztalatotok az AV8-as abittal? -
válasz
Yutani
üzenetére
AWE64-et nem használtam DOS alól, leginkább mert már bőven a Windows-os időkben jelent meg, így helyesnek gondoltam időrendi okokból már Windows alól hergelni őket.
Én nem hallom hogy jelentősen másabb lenne mint az én AWE32 mintám, pedig minden felvételem out-of-the-box jelleggel lett felvéve. Az-az nincs semmi külön patch-ekkel, hangkészletekkel, spéci megoldásokkal (lásd előbbi DOOMFAQ) "tuningolva" hogy valamelyik eszköz is jobb eredményt érjen el a másiknál. Legutolsó driver (ha driver egyáltalán szükséges), és ennyi.
-
Krissz80
senior tag
válasz
Yutani
üzenetére
Ez nem az AWE64 Value-n lehetett felvéve?
Azon csak 512kB sample memória van, az AWE64 Gold-on viszont 4MB.Szerk.:
Most látom CT4520-on szól, amin csak 512kB van.Találtam linket az AWE64 Gold verzióhoz.
-
válasz
unclefucka
üzenetére
"A Doom, Doom II és a Raptor is jobban szól Gravis -en, mint bármi máson.
Ezek híresen olyan játékok, amiket GUS-ra optimalizáltak.
Mondjuk az eddig elmondottak, látottak, hallottak alapján lehet, hogy ez lenne a helyes terminológia:
Ezek híresen olyan játékok, amiket más MIDI eszközre nem optimalizáltak."Én nem hallom ki hogy a Gravis jobban szól mint a Roland SC-55, úgy hogy ebben nem értünk egyet

Bobby Prince pedig úgy látom nem Gravison dolgozott, hanem egy Ensonique EPS hangszeren, ami inkább egy Roland SC-55-höz hasonlít belsőleg és hangzásilag mint egy Gravishez
A DOOM pedig annyira híresen nem lett optimalizálva Gravishez, hogy jóval később adtak ki egy nem hivatalos WAD fájlt, ami 1 MB-os Gravisokhoz készült, javítandó a hangminőséget (DOOMFAQ, 18-3)
mod:
Vannak Raptor mintáim, nemsokára feltöltöm azokat is.
-
arn
félisten
válasz
unclefucka
üzenetére
vegulis a midi az szuksegmegoldas volt, a szukos eroforrasok miatt. hogy rendesen rogzitett zene van most, szerintem egyaltalan nem rossz dolog, most hallod ugy, ahogy a zenesz elkepzelte. korabban, csak vmi utanerzes volt, meg ha most nosztalgikusnak is tunik.
en azokat az idoket szeretem felidezni, ehhez jo eszkoz
mint a kezemen levo 83as casio replika (ezt sem gondoltam volna 20-30 eve). -
unclefucka
senior tag
A Doom, Doom II és a Raptor is jobban szól Gravis -en, mint bármi máson.
Ezek híresen olyan játékok, amiket GUS-ra optimalizáltak.
Mondjuk az eddig elmondottak, látottak, hallottak alapján lehet, hogy ez lenne a helyes terminológia:
Ezek híresen olyan játékok, amiket más MIDI eszközre nem optimalizáltak.#41706) arn: Az OPL chipek nekem sem voltak nagyok a szememben, amíg meg nem tudtam, hogy milyen szintetizátorokba építették be őket és azok a szintetizátorok mire képesek még ma is.
Teljesen egyértelmű, hogy a fő oka annak, hogy az "OPL-t sokan lesajnálják", az az, hogy nem írták meg "rendesen" magát a játékot alá anno.
Hajj, a mai korszak játékai hírből sem ismerik a FM-et, a hullámtáblát, MIDI-t, semmit.
Itten van ez a .mp3, .ogg, oszt jáccad le vazze!
Ennyi.Pedig a DUNE 2 még az FM hangkártyából is próbált hangeffektet produkálni.
És a Impossible Mission is "megszólalt" a maga gépies hangján a C64-en.
És Covox-on is toltuk még anno!
(egy srác épített egyet) -
Yutani
nagyúr
Apám, mennyire jók a Rolandok!
AWE64 nincs véletlenül? Kíváncsi vagyok, hogy az AWE32-höz hogy viszonyul. Itt van egy példa, de közel sincs a te AWE32 mintádhoz.
-
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Én a Pixelcon3-ra megyek a hétvégén. Nem várok sokat az eseménytől, de lesz DOOMII DM bajnokság, amit szeretnék megnyerni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Sanchez638
addikt
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Bacsisnál jobb nem lesz, személyes kedvencem is kint lesz, a Asus "deluxe" szorosan hozzá kapcsolódik.
-
DrojDtroll
veterán
Úgy néz ki én is fogok retro gépet látni, annak ellenére, hogy nem tudok elmenni Fülére.
-
arn
félisten
az opl3at szerintem sokan lesajnaljak, pedig van benne racio... ha jol megirtak ra egy zenet, nagyon jo tud lenni. nem mellesleg nekem kevesbe tunik mesterkeltnek az egesz. hallatszik rajta minden szempontbol, hogy gepzene, nem is akar mas lenni.
az opl3 igazi muanyag, a hullamtabla nekem a foncsorozott verzio - ugy akar kinezni, mintha vmi dragabb anyag lenne, de mindenkinek nyilvanvalo, hogy nem az. mongy azt is hozza kell tenni, hogy a sw/hwes opl emulaciok is sokat tettek azert, hogy szar pruntyogesnek tunjon az egesz. egy olcsositott vibra is borzasztoan csattog egy dedikalt yamaha chiphez kepest.
-
Krissz80
senior tag
Van valakinek abban tapasztalata, információja, hogy egy Voodoo 4 kompatibilitása a régi DOS-os Glide-os játékokat nézve megegyezik e a Voodoo 3-éval vagy netán még roszabb?
-
arn
félisten
válasz
unclefucka
üzenetére
nezopont kerdese
nekem mindig az a jobb, amit megszoktam. a midikkel en ugy vagyok, hogy az egyik igy szol szarul, a masik meg ugy. igy hiaba jobb elvileg az egyik a masiknal, azt keresem, amit anno sokat hallottam, abban a formaban tetszett a zene. nagyon ritkan fordul elo, hogy egy masikat valasztanek helyette.nekem itt a gus az igazi
bar mintha kicsit mashogy szolna, mint a classic. dark forcesben meg a starwarsos jatekokban is eleg jo volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4307, 100% Akksi
- LG UltraWide 38WR85QC-W IPS Monitor! 3840x1600 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- HP ProDesk 600 G2 MT, i7-6700,8GB DDR4,256GB SSD,DVD-RW,WIN11
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

harom es fel oras filmnek sem ulok neki... nemhogy vmi tutorialnak. beletekergettem amugy, de a vegen kerestem egy masik videot.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)