Hirdetés
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Yettel topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Tegnap megszivatott az Epox rendesen. Nem tudom milyen megfontolásból, de véletlenül sem szabványos lábkiosztást használnak az MVP3C-M super socket7 lapjukban a ps2 és usb esetében. A durva az, hogy a ps2 kivezetéseim ezekhez a lapjaimhoz valóak, de nem tudtam róla. Egy másik lapban akartam használni őket, de nem mentek. Próbáltam több típusban, de semmi. Aztán rádugtam az epox-ra, na ott ment. Másik epox-ra, azon is ment. Itt lett gyanus. Kis kutakodás után a neten, átcserélgettem a lábakat a kábel csatlakozóban, hogy jó legyen. Az USB a lapban pedig nem is hasonlít a megszokotthoz. Azzal nem tudok mit kezdeni. Egyedül az a kivezetés volna jó hozzá, aminél a 2db usb külön 4-4 pines csatival van megoldva, nem pedig egyben.
Mi a jó fenének kellett variálniuk. Azt hitték ők a pc-s apple??? -
Krissz80
senior tag
All in one retró gépet tervezek összerakni. Egy Slit1 és Socket 370-et támogatóalaplappal.
Az lenne e kérdésem, hogy egy 500 as P3 celeron esetén a Slot1-es vagy a Socket 370-es (fekete celeron) a jobb?Amiatt dilemmázok, mert a Slot1-eset pl könnyebb cserélgetni, ha túl gyors lenne az 500as a DOS-os játékokhoz.
Akkro tennék bele egy 300-as cerkát. -
törölt tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Hát köszönöm. Azt hogy Acorp nem tudtam, csak mikor megvettem láttam, hogy BX. Na, mondom, az jó lesz

Be kéne szerezni pár 6.3V 4700uF keskeny kondikat. Úgy néztem, a legtöbb lapban ilyesmik vannak és nem ártana cserélni.
Jövő hét elején szerintem be is szerzem őket és cserélem, amint végre lesz időm befejezni egy szerencsétlen Socket7 lap EDO slot cseréjét. Nem tudom kinek sikerült letörni a tartó füleket, de nem kis erő kellett hozzá. Ráadásul 3db-hoz
Tényleg, valakinek van esetleg olyan alaplapja, amiben döntött edo foglalatok vannak? Nekem a foglalatok kellenének egy másik gépbe. Ugyanis abban döntött van és a tartófülek műanyagból vannak. Illetve voltak valamikor.
-
törölt tag
-
arn
félisten
Ezek a proggik ilyesmikkel (is) operalnak
kapcsolgattam oket, de nem olyan hatasos, mint a lassito program. Az l1 cache kikapcsolasa ert vmit.(#42375) DarthSun: oszinten szolva en sem emlekszem hasonlo problemara, de lehet csak nem inditottam, azokban az idokben tul sok dosos jatekot, vagy lehet gust hasznaltam. Mindenesetre most ket sb16tal is ugyanaz a jelenseg, a jatekok nem tudjak inicializalni a kartyat, vagy felig (pl fm ok, digi nem ok). Minel ujabbak a jatekok annal ritkabb a tunet (92-93ban sok), 94ben kevesebb. Ha lassitok, eletrekelnek. A rendesen megirt regi jatekokkal nincs gond (dune2, doom, etc).
Majd csinalok egy listat, hogy minel tapasztaltam. Hatha csak lappal, stb osszefuggo tunet. Eltero biosbeallitasok, es hwes konfiguralas sem segitett.
Itt egy oldal a lassitos programokrol. [link]
-
Az SB inicializálásnak rendesen kell mennie P3- on is. SB16/Awe32/Awe64 driverei is probléma nélküliek nálam P3- ban. Az már más kérdés hogy a régebbi játékok túl gyorsak rajta, azokhoz lassúbb gépet használok - 486/386. 92-2000- ig nem lehetséges 1 konfiggal a lefedés. Cache kikapcsolás nem ok ( egyenetlen mozgást eredményez ), lassító progik nem az igaziak, nekem nemigen váltak be.
-
arn
félisten
mert jo lenne egy geppel lefedni nagyjabol azt a korszakot, ami erdekel (92-00). ha nem valik be, akkor eggyel visszalepek es megprobalom a penya mmxet is. hardverileg mindenkeppen jobban szerettem a bxes korszakot, mint elotte par evvel. ez az utolso inteles chipset, ami meg isat tamogat.
(#42369) gerlaip: a throttle nem rossz. mivel szeretnel jatszani?
(#42371) SP4C3: hogy jon ez ide?
nem az a gond, hogy a jatek nincs megfeleloen idozitve, hanem hogy nincs hang, vagy el sem indul. valoszinuleg az init ciklust levagja a p3. -
arn
félisten
gep lassitasahoz melyik program valt be a legjobban?
a throttlet probaltam p3on, vegulis a problemas jatekok 90%at tudtam fixelni vele. altalanos problema, hogy a sb inithez tul gyors a gep. kifagy, osszevissza zenel, vagy nem detektalja a kartyat.
-
Van felesleges SDRam a tarsolyomban. 128+128+256 MB. Ha kell valakinek, szóljon.
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
gerlaip
üzenetére
Szia!
pontosabban milyen kondi kell? 3300uf / 10V vagy 6.3 vagy 16V-os? 10milis az összes, low esr, alaplapba való
nameg 105°C-os
lomex mellett járok el, szóval bármi megoldható, meg lehet még otthon is van belőle
van hozzá elég "bika" pákád? 35-40w-ossal elég cumi a kondicsere alaplapon, elviszi a deszka azt a 30-40w-ot, és sose olvad meg, szenvedtem vele anno én is eleget. Azóta a 130W-os JBC nem akad fenn ilyesmin
-
arn
félisten
vmi bevontatot irnak... osszetetelre meg nem talaltam semmi infot. az amazonon mindenesetre nagyon dicserik.
nekem az izopropil bevalt, eleg szepek lettek a regi vasak
a fem lezarokat leszidoloztam, a voodoo speciel ugy nez ki, mintha most vettem ki a dobozbol. a 94es sb16 is eleg jo lett. a por legnagyobb reszet szarazon leszedtem, a keves maradekot az alkohol szepen lemosta, miutan bespricniztem. kitettem az ablakba szaradni, es kesz is.jah lejott a jelolofestek is... ugy latszik az volt. az alkohol szepen leoldotta. remelem mukodni is fognak.

-
Rive
veterán
Én nyákra nem használnám. Valszeg nem lenne belőle probléma, de izopropilnál ugye még 'valszeg' sincs.
Hirtelen ránézve nem egyértelmű nekem, hogy maradék nélkül szárad-e vagy olyan, mint a WD40.
Reménytelenül konzervatív vagyok, na

Ui.: nem ismerem amúgy 'személyesen', csak a neten túrtam egyet leírás után...
-
arn
félisten
a tisztitast eleg jol kiveseztuk a multkor... ezeket az "elektronikus tisztitokat" ismeri vki?
https://www.amazon.de/Professional-Electrical-Components-Cleaner-500ml/dp/B001R7826O/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1464184672&sr=8-2&keywords=luftdrucksprayez vmi kontakt spray, vagy lehet vele nyakot is tisztitani? mindenesetre fura, hogy "vedobevonatot" is kepez.
-
bacsis
Közösségépítő
Videoton XT/AT bill napjaink PC-jén jahh ezek az átalakítók billentyűzetnél tényleg mindíg működnek

De én is bitang sok billentyűzettel próbáltam már és egyszer sem találkoztam olyannal, hogy ne ment volna -
arn
félisten
válasz
Sanchez638
üzenetére
Tudom, az volt a legkisebb seasonic belu - volt olyanom a htpcben, es epp tavaly adtam el
a htpc nem volt agyonhasznalva, annak nem volt gondja, mint a tobbinek ot ev utan. De ha rendesen hasznaltak, ugyanaz a kor kb mint a hx es a tx, alacsonyabb arfekvesben, valszeg hasonlo minosegi hibakkal. Az uj cx egy vacak.Volt a gephez egy baromi jopofa kis haziko... Bagoert adtam el az egesz konfigot egyben
most a tap+haz nem jonne ki ujonnan az eladasi arbol, epp jo lenne a p3hoz. -
válasz
gerlaip
üzenetére
Én egyelőre nem aggódom a szabadidő miatt, úgy döntöttem megtartom a S462 gépet ami nemrég jött ASUS A7N8X Deluxe lappal, erős Barton van bele, video egyelőre FX5700 van, ezt majd erősebbre cserélem. Van már egy KT800- ra épült S462, így kettő lesz, sosem árt a tartalék.
Aztán kell építenem egy SlotA gépet, melyhez már megvan minden, ráadásul az alaplap vadi új
Ezután az XT- t kell rendberaknom. Evvel minden meglesz, egyedül már csak egy 286 fog hiányozni.
Ha az összes kész lesz akkor pedig meg kell írogatnom a blogokat olyan 30 gépről még
Közben pihenésképp 800 db procit kell fotóznom, katalogizálnom. Úgy saccolom ez jól leköt néhány évre...Ma jött egy gép, felejthető mATX P4 lappal, 1.7 Cerkával. A ház kicsi, a SlotA lap sem fér bele. Kimentettem belőle a kábeleket, Sony optikát, floppyt, hűtőt. A procit bedobtam a gyűjteménybe. A lap meg a ház pedig megy a lomtalanításba.
-
gerlaip
addikt
Bréking: összeállt hibátlanul az NF7-S konfigom. Meg vagyok rettenve, hogy mivel fogom tölteni a szabadidőmet...

Szerk.: egyelőre Radeon 9000 pro-val. A 9800pro-hoz még várom a fizumat, hogy megrendeljem az Arctic hűtőt.
Aztán a TUSL-2C lapomon púpos lett 4 db 3300uF-os kondi, még azt kell valahonnan szereznem. Szóval lesz még egy-két forduló.Kondenzátor szerzésben nem tudtok ajánlani valakit? Nincs kedvem Barcsról meg Szolnokról rendelni, amit a google feldob...
-
arn
félisten
válasz
Sanchez638
üzenetére
Fazom mar a hasznalt tapoktol... Ket, a maga idejeben sokra tartott seasonic belu corsairem sem huzta tul sokaig. A 650tx kb negy es fel ev utan kezdett egett szaga lenni, az 520hx meg olyan hangosan ciripel terhelesnel, hogy elnyomja a regi ventik zajat
nem udom van e ertelme eroltetni ezt a vonalat, ha a retro gepemmel sokkal hosszabb tavra tervezek, mint a normal gepemnel. A retro gepet nem akarom x evente cserelgetni, ha osszeallt. Lehet megerdemelne egy uj tapot. De legalabbis egy olyat, ami nem doglik be. -
frescho
addikt
Itthon nem volt meg lejart lemez. Pont a budget miatt abbol ment el a tomeg. Ahogy most a 2 magos Celeronokbol, holott mindenki tudja, hogy kell az a 4 mag vagy legalabb 2 mag+HT. Sok helyen meg a Core 2 is elore lepes, kerdezd csak meg mondjuk Bacsist. Persze az emberek nem jokedvbol retroznak. De ez szigoruan csak ahogy en lattam.
Hazas temahoz: P180 mini. Mar ketto van belole, 6 ezerert vettem, szinte zsir uj allapotban. Egy labat kellett visszaragasztani.
-
arn
félisten
Mar banom, hogy nem 2x ennyiert bezs chieftec dg01et vettem... Talaltam elfekvoben egyet ujonnan. Eroltettem ezt a hulye bitfenixet, sporoltam az aran, de ha tapot is kell masikat vennem, akkor meg szivok az alsotapos elhelyezessel. Siman kifizetem ezt az ardifferenciat a dragabb tappal (hosszu kabelek kellenek).
-
Sanchez638
addikt
válasz
gerlaip
üzenetére
Az új háznál a venti nagysága/alsó tápos jó dolog. De nekem nem volt még szívem költeni házra annyit.. Ez a Csifi 5k-ba volt, de nagyon vigyáztak rá.
Egy negatívuma van a háznak, hogy szélesebb és picivel hosszabb egy átlagos háznál. Az elhelyezése gondolkodás igényel.
Asszem ez Bravo torny volt, de egyházba volt a letöltő és a nagy gép is

-
gerlaip
addikt
ugyanezért vettem én is a kisgépemnek bitfenixet, a vékony anyaghasználatot én is tapasztaltam, de egyelőre rendben van.
de pl. a ház oldala nehezen csúszik a helyére - pontosan az ellenkezője annak, amit sanchezsa, te írsz - nehéz szerelgetni. lehet, hogy le lesz cserélve majd - ha lesz pénzem... -
gerlaip
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
Mi ez pontosan?
-
gerlaip
addikt
A Comrade-ban sem túlozták el az anyaghasználatot. Kb 10 évvel ezelőttig sokkal jobb házakat gyártottak, de az árakat lent akarták biztos tartani, a színesfém még dráááága...

Próbáld ki a Fractal Desing házakat, én ilyet vettem a nagy gépemnek, és egész jó az anyaghasználat, igaz inkább 20 felett van, mint 10-hez közel az ára...
-
arn
félisten
Ezt a bitfenix neost nem ajanlom senkinek... Az anyaghasznalat a legtragyabb codegen hazaket idezi, olyan, mint a papir. Egyik hdd keret a szallitaskor eltorott a mellerakott zacskotol, az atxes fedolaptol elhajlott az egesz haz. Azt hittem ilyet mar nem arulnak... Ilyen anyaghasznalatnal kifejezetten draga.
-
gerlaip
addikt
válasz
cbmfan
üzenetére
Ebben a cikkben a A6.40CD15 drivert ajálja az író.
Valószínűleg a Win 98-cal jobban is jársz, mert, mint írja:
Az ATI számára nagy érvágás a drivernél, hogy Windows 2000, XP (ill. újabb) alá nem sikerült a fejlesztőknek működőképes verziót írni Mivel a MAXX technológia szoftveres, és driver nélkül teljesen működésképtelen és így csupán ATI Fury Pro kártyának ismeri fel az ATI Fury MAXX-ot, ez pedig nagy hátrányt jelent.
-
cbmfan
senior tag
tud valaki működő 98/ME drivert ATi Rage Fury MAXX kártyához? amit találtam annál telepítés után nem lehet feljebb venni beállításokat 640X480 és 16 szín fölé.
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
3-5%, jól kimérhetően. Valamint ugyanez Pentium esetén is. PentiumPro- nál is mértem, a 96MB/s felment kicsivel többre - 102MB/s- ra.
-
Rive
veterán
válasz
Sanchez638
üzenetére
FPM és EDO között elvileg is valami pár százalék körül van a difi, talán 5%, ha jól emlékszem.
Az volt inkább a jelentősége, hogy az EDO már afféle átmenet volt az SD lehetőségei felé. Persze ebből egy 486 semmit se látott, csak a minimálisan nagyobb sebességet.
Illetve a kései EDO modulokat lehetett valamivel agresszívebb időzítésekkel használni. -
arn
félisten
válasz
Sanchez638
üzenetére
nem hat...
benchekben merheted. -
arn
félisten
válasz
Sanchez638
üzenetére
hasonlo, mint amikor a ddr3at, ddr4re csereled

-
MMIX
addikt
válasz
gerlaip
üzenetére
A HD 4650/4670 topik volt az első "bázistopicom".
1800MHz DDR3 128bit volt az átlagos (DDR2 nem ajánlott és a 64bit), 2000+ MHz volt az emán döfi
.
AC (Arctic a mai nevük) hűtővel.Ez az AGP-s meg csak ddr2, annak csak a fele, hiába 128bites.
Persze ez is jó, ha valami újabb DirectX kell az AGP portba (ha belemegy a sloton lévő bevágás miatt) -
-
Fenyő
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Semmi extra mivel tökugyanazokat a dolgokat (vcc, gnd, clock, data) használja (ezért a gyak ~100%-os kompatibilitás) a 2 billencs, csak a lábak sorrendje van kissé átvariálva, szóval csak egy egyszerű fordító ahogy írod, igazából ha van egy rossz dines billencsed annak a csatiját is át lehetne forrasztani egy ps2-esre, akkor is működne.
-
gerlaip
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
Vázze. Ez a cucc nagyon rendben van.
-
Sanchez638
addikt
Apróhirdetések»Hardver »Alaplap »Socket 478 »ABIT IC7 v1.1 + P4 3GHz
-
gerlaip
addikt
Ehhez mit szóltok: "Eladó Amd Radeon HD 4650 Agp Vga Kártya 8000.-Ft-ért!"
Gigabyte (GV-R465D2-1GI) -
Fenyő
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Akkor tényleg lehet az átalakítód nem az igazi (pedig ezek rém egyszerű jószágok, kemény 60Ft/db volt újonnan) vagy a lap amiben próbálod, mert amiket felsoroltál márkákat (persze a konkrét típus nem ismert) nekem simán mentek, kortól függetlenül, tehát pl 2006-7-es HP/Dell/Samsung/Logitech/Genius ps2-es billencs (meg mindenféle régebbi/újabb nónémebb is) is simán megy 286-P1 lapokkal átalakítóval.
-
quailstorm
félisten
Én meg a Mitsumin kívül nem találkoztam olyannal ami ment volna. Már majdnem visszaadtam/kidobtam a konvertert.
deLUX, Logitech, Compaq, BenQ, egyik se akarta
HP se
ezek felén még Win98 logo van pedigMitsumiból volt két egyformám, egyik a családi PS/2-es másik kukázott DIN-es penészes. Ezt összekombinálva elcsórtam apámtól, működött, ő meg megkapta a BenQ-t.
-
Fenyő
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Én meg nem nagyon találkoztam még olyan ps2 billenccsel, ami nem ment volna átalakítóval, persze főleg mezeibb példányokat (kb pár tucat példány a merítés) használtam ilyen célra, de persze kivétel erősíti a szabályt.
-
Rive
veterán
válasz
Sanchez638
üzenetére
Tesztelni okés lesz az golyó nélkül is.
De szerezz valami 'rendes' egeret. OK, hogy mindenféle speciális hardvert összevadászik az ember, de sok időt meg lehet spórolni, ha nem ezekkel kezdi a tesztelést, hanem a legközönségesebb kommersz sz@rokkal, amik a speciális darabokkal ellentétben mindig mindenhol mindenben működnek...
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére
At-ps2 vel megy az angol logitech bill.. Egérrel szenvedek.
-
Rive
veterán
válasz
Sanchez638
üzenetére
Nincs inkább valami tisztességes soros portos egered?
-
Fenyő
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Jah hogy soros ps2 átalakító, na ezek nagyon-nagyon limitált típusú egerekkel mennek csak, azokból is csak egynémely golyóssal, optikussal esélytelen, szóval gyak használhatatlanok, ellenben a AT-PS2-es billencs átalakítóval, ami meg gyak minden esetben működik.
-
gerlaip
addikt
válasz
bacsis
üzenetére
Hm... ezt jó tudni. Mindegy, akkor sem kell a 8800GTS mellé egy ugyanolyan teljesítményű kártya, bár érdekes, hogy kétmagos.
Inkább a nemrég árult Ati Rage Fury Maxx-ot sajnálom, hogy nem sikerült meglátni időben, azt megvettem volna, bár teljesítményben jobb az a kártya, amihez most 600Ft-ért hozzájutottam:
BGA ramokkal, nem rossz. Már csak egy 8500-asra fáj a fogam, igaz arra nagyon!!!
-
Rive
veterán
válasz
Sanchez638
üzenetére
Igen.
Ha jól emlékszem, a COM portos egerek az egyik vezérlőjelről kapnak limitált áramellátást, mert a soros portnak eredetileg nem része a táp kimenet. Az optikai egerek viszont relative sok áramot kérnek.
A PS2 már rendes 5V táp-kimenettel van, ott jóval több kraft ki tud menni.
Szóval igen, ez lehet probléma. Próbáld meg golyós egérrel.
-
Rive
veterán
válasz
Sanchez638
üzenetére
Ha a lap megy, akkor nem kondi vagy efféle.
Anno volt nekünk egy nagy doboz kábel, aztán szépen sorban addig próbáltuk, amíg össze nem jött...
Persze, lehet akár méregetni is, hogy a földláb rendesen átmegy-e, de végigpróbálni féltucat kábelt gyorsabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RYZEN 7 5800X +hűtött VRM-es A520M/B550/X570 lap +16GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Dell Precision 7810 TOWER,E5-2670 v3 (12/24) 16GB DDR4,256GB SSD,QUADRO M4000 8GB VGA,WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4339, 100% Akksi
- ÚJ ASUS Vivobook 15 - 2.8K OLED 120Hz - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

a htpc nem volt agyonhasznalva, annak nem volt gondja, mint a tobbinek ot ev utan. De ha rendesen hasznaltak, ugyanaz a kor kb mint a hx es a tx, alacsonyabb arfekvesben, valszeg hasonlo minosegi hibakkal. Az uj cx egy vacak.