Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
bacsis
üzenetére
Köszi, hogy megemlítettél

Tuti lenne miről dumálni
Más:
Valakinek teljes véletlenségből akad a tarsolyában egy Asus Tusl2-C driver lemez?
Ugyanis W98SE alatt az istenért nem sikerül a HDD-t dma módban használnom. Úgy emlékeztem kell hozzá az intel application accelerator, de amint felteszem nem tölt be a 98. krnl386 fájlt nem talál, de gyanítom, hogy a hdd-t nemlátja valójában. Szóval valami tutira működő intel inf és accelerator kellene. -
bacsis
Közösségépítő
ne szopassataok hogys megint több mint 60hsz-el vagyok elmaradva

telis teli képekkel meg minden.... há milyen munka ez?
És most sem tudok olvasgatni, mert grillezni kel la csajoknak, de ígérem pótolom 
azért ugrottam be gyors, egy kicsit, hogy felhívjam a ti figyelmeteket is szervezés alatt a 2. Bacsis Retro Számítógép Kiállítása
Had ne mondjam név szerint hogy kikől várom el mindenkép hogy eljöjjenek. ugye frescho, DarthSun, Fenyő, gban, sanchezsa, Yutani, vladi, zoltanz?
A többieket pl Tim-et azért nem említettem meg, mert túl sok Thinkpad nem lesz kiállítva, tényleg csak 1-2 darab, de azért ha gondolhatod, eljöhetsz
PErsze ha megjelenne quailstorm, gerlaip, vagy PeachMan, veletek is megtalálnám a közös hangot
Remélem nem hagytam ki senkit

-
frescho
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
Jo vetel. Annyit siman megert.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Csáó
Nem csak retró, de egy nagyon jó Youtube csatorna.
Green Ham GamingSancheza: Üdv az 1366 klubban, vigyázz! üt

-
Sanchez638
addikt
Emberek
Vettem 10kért egy 1366-os rendszer és valszeg elem problémája volt.Giga ud3r lap
I7-950
hűtés
hátlap -
r.winters
csendes tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Nekem 2 db Coppermine magos PIII van benne. Az egyik Costa Rica a másik Malay. Mind a kettő SL4C8 spec számú. Az alaplap 1.0 reviziós számú. A bios YT.
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
-
Sanchez638
addikt
Kaptam ingyé egy csomó cuccot és volt benne egy korai intel s5 gép. Mennyire szokatlan h a lapra egy s3-as videó van integrálva?
Csak eisa van rajta, van benne egy kommerszebb 75mhz proci is.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Azt már leszedtem, most a kóla-fogkefe-desztvíz-hajszárító eredményességében bízom. Bár félek az a sav már elég mélyre berágta magát, volt ideje..
Imádnám, pedig ha beröffenne, még egy kijelzős házat is találtam hozzá, ja meg gban-tól is olyat kaptam. Bár az akkora, hogy négyszer beleférne a 386-os. 
-
zoltanz
nagyúr
Egy ASUS P4G8X Deluxe nincs valakinek útban?

-
-
-
r.winters
csendes tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Nem. Gond nélkül futnia kellene. Legalábbis az enyém fut 2x1000 PIII -al. A biosban nincs ilyen beállítási lehetőség. Bios verzió? Habár ez a probléma attól függetlennek tűnik. Tehát alapból tudnia kellene. Esetleg másik két egyforma procival kitudod próbálni?
-
válasz
Sebaj Fóbiás
üzenetére
Igen, ugyanolyan ramok kellenek a GUSPnP- be és az Awe- ba is :

Abba a lapba kell a ram, másképp nem ad életjelet. A kék akkut szedd le róla minél hamarabb, láthatóan már így is kárt csinált.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Na ja, olyan rég voltak már ezek, hogy a VGA azóta a videókártya rövidítése lett a fejemben.

(#40576) DarthSun
Tök ugyan olyan ramok mentek a hangkártyákra is, mint amik ide kellenének? Hát most nem is tudom, hogy sírjak vagy örüljek.. Volt valaha egy GUS PnP Pro-m, nagyon szerettem. Amikor nyugdíjba vonult valahova jól elraktam, hogy el ne tűnjön. Azóta keresem.

Memória nélkül ezek a lapok csináltak bármit is, vagy így nem is fogom tudni megnézni, hogy pislákol-e még benne a lélek?
-
Vladi
nagyúr
válasz
Sanchez638
üzenetére
Oké, mutass eladót.

abitet azért szoktam látni, volt hogy 4-5 eladó is volt.
-
válasz
Sebaj Fóbiás
üzenetére
VGA - 3 soros és EGA - 2 soros csatik azok. 9 bites ramok nagy kincsek, nekem is csak néhány db van szabadon, a többi pedig gépek lapjaiban és hangkártyákban.
-
Sanchez638
addikt
Majd még csinosítgatni kell rajta.

-
quailstorm
félisten
válasz
Sebaj Fóbiás
üzenetére
CGA vagy EGA lesz az inkább.
30pines van egy vödörrel nekem de sose gondolkoztam azon hogy eladjam. Fotó alapján én nem lennék bizakodó. -
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
30 pines SIMM (vagy hogy is hívták ezeket) memóriái vannak valakinek elfekvőben/eladósorban? Egy 386-osba kéne, és nekem asszem csak 72 pines ramjaim vannak valahol a fekete lyuk mélyén. Igaz azt még nem tudom, hogy a gép életben van-e, az elemnél kapott egy kis savat is, de bizakodó vagyok.
Na meg ez a Video7 VGA miféle darab volt anno? Az alsó csatlakozó COM portnak tűnik, de nem rémlik, hogy VGA-n ilyet láttam volna.
-
Vladi
nagyúr
válasz
gerlaip
üzenetére
Nemtom, én socket a-nak kizárólag nf7-s-t vennék.

A kérdés helyesen így hangzik: az asus felér-e bármelyik gyártóhoz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nekem ami asusom volt, az mint kínlódott.

(#40568) gerlaip:
Ha hónapok óta árulja, ígérj be érte 1500 + postát.
Én is így vettem pár régi kacatot. Általában ha pénzt lát, már adja is. A kutyának nem fog kellene valszeg. -
Sanchez638
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
2db más stepping procival ami 1ghz elindul, de két darab ugyan olyan darabbal nem, ez hogy is van?

-
Sanchez638
addikt
Adott egy Abit VP6, 2 procis működéshez be kell jumperelni/állítani valamit? Mindkét foglalatba belerakva a proci de nem megy. Külön igen
-
törölt tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Oke, koszonom.

-
törölt tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Sziasztok, viszi valaki a lapot?
Ha senki, akkor en neveznek ra
Van egy cerkam bele, amit vegre kivennek egy agp nelkuli lapbol. -
gerlaip
addikt
DarthSun, snchezsa
Akkor kénytelen leszek mindkettőt megvenni, és kipróbálni.
-
Berosálok, a fennt tárgyalt Asrock lapom még most is kapható újonnan

-
gerlaip
addikt
Bocs, hogy félbeszakítom az intel témát.
Adott két alaplap:
Asus A7N8X-E Deluxe és Msi K7N2 Delta ILSR.
Az a kérdésem, hogy felér-e minőségben az msi az asussal. Van némi rossz tapasztalatom a 2000-es évek eleji msi lapokkal. -
zoltanz
nagyúr
válasz
Sanchez638
üzenetére
Mobil P4 478-as procik már tartalmaztak IST-et.
Valamint egykét LGA 775 P4-ben volt EIST, ezek csak adapterrel mennének 478-as lapban ugye. -
válasz
zoltanz
üzenetére
, a speedstep ha nem megy nemgond, feltéve ha teljes órajelen indul / beállítható, hővédelem szintén nem számít, a nagyteljesítményű hűtő miatt esélytelennek látszik a túlmelegedés, CPU throttling- ra pedig az előbbi miatt elvileg nem lesz szükség.Úgynézem fesz-emelési lehetőség nincs, azonban a tuningterv csak annyi amúgyis amit alapfeszen vinni fog.
-
Tim82
félisten
válasz
Sanchez638
üzenetére
Intelék nem írják a speedstep-et, nekem is úgy rémlik, hogy asztali procikban ez a feature Core 2 Duo-tól van.
-
Ebben az Asrock lapban vajon megy a P4EE ? A support listában nincsen benne de a kommenteknél azt olvasni hogy sikerrel használják benne, a TDP értéket is eléri a VRM. Végülis kipróbálom majd, csak előzetes véleményekre vagyok kíváncsi. Ha menni fog benne akkor megfelelő lenne a lap, mivel egészen újszerűen néz ki, talán működni fog sokáig
. Valamint kellően olcsó is volt
, IC7- est 3500+postáért láttam csak. -
-
YumeD
tag
Amúgy nem értem ezt a túlárazást tua kompatibilis slotketekre... egyszerű pin mod a ma már h*gyért kapható slotos átalakítón, és megy minden

-
Vladi
nagyúr
-
-
Mai beszerzőkörút :
Egy Asrock lap - működő, jó állapotú + proci is van benne :
Radeon9550 - állapota ismeretlen, kipróbálásra szorul :
SB0220 hangkari - állapota ismeretlen, kipróbálásra szorul :
Matrox sima PCI video !!!! - állapota ismeretlen, kipróbálásra szorul :
A kártya jól néz ki és asszem hozzávaló ram-bővítésem is van.
ATX ház, csak DVD író és Floppy van benne :
Az egész szajrét 1000 HUF- ért hoztam el

-
Sanchez638
addikt
válasz
unclefucka
üzenetére
XD Találjátok ki
. Több abit lap szerintem nem is fog már jönni vagy kikerülni. -
frescho
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
Engem erdekel, de nincs pofam lecsapni ra. Ha mondjuk senkinek nem kell holnap delutanig, akkor viszont benevezek ra.
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Kár hogy nem járok feléd, mert tetszik a kicsike, és a forrasztás se nagy gond.
Ha van eladó SSD-d, kimegyek értük
A Slot1 lap az 6VIA81 amit hirdetsz, olyanról beszéltem nemrég, csak a BX-es verzióról.frescho: bár én is elmondhatnám hogy van nálam öregebb laptop

Bacsisról meg tudjuk, igen, hogy ha egyszer mindent elad, mert megunja, akkor nagyjából megveheti majd egész Hawaii-t. -
frescho
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére
Nem volt a legolcsobb, inkabb kozep kategoria aljan volt a maga koraban. A Tsengek vertek, de volt meg alatta boven minosegben es sebessegben is kartya. Nekem sokaig egy CL volt, 256k-val, amit kesobb bovitettem 512k-ra.
gban: bacsis gyujtogeto eletmodot folytat. Ma bevittem egy IBM laptopot az irodaba. Kollegak megcsodaltak, majd megallapitottak, hogy a gep idosebb nalluk.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638
üzenetére
hoppá

alaplapi POST kijelző power és reset gombok, RAID... igazi retro prémium tuning lap
-
Sanchez638
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
Hajlítani kell egy drótot és vissza forrasztani.
-
Sanchez638
addikt
Felajánlanék megint egy alaplapot: Annyi baja van, hogy a chipset tartó fülecske kijött az alaplapból. Ha valaki tud valamit kezdeni vele, írjon. Fóton lehet átvenni. Vagy holnap 16:00-17:00 Nyugati fele.

-
bacsis
Közösségépítő
nekem van S370 FCPGA-FCPGA2 átalakítóm, a legnagyobb poén mikor a SLOT1 átalakítóba belerakod (oylanba ami nem Tua Ready) és abab rakod a Tualatin procit.. átalakítóban átalakító
működik 
PeachMan! Hogy ne lenne Tualatin procit támogataó SCSI-s alaplap de azok inkább szerver/workstation alapúak, mintsem desktop alaplapok lesznek
-
törölt tag
Értem én és használok is más gépeken linux-ot, de ezt most kimondottan xp-vel szeretném.
Nem kell 100%-os védelem (szerverre dolgozok, főleg forráskódokkal, képekkel) csak azért menjen ...A p3-ban 1.5GB ram van.
Próbáltam AVG-t feltenni, de elvérzik a dolog. Telepítés közben az avg bead egy ablakot, amiben végzetes hibára panaszkodik. Nem tudom az XP-re vagy a P3-ra gondol
-
Fenyő
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Hát egy mezei otthoni router tűzfala max csak kiegészítő lehet biztonsági szempontból, egy Xp esetében önmagában nem sokat ér (hacsak nem tiltasz minden ki és bemenő forgalmat rajta a helyi háló kivételével, magyarán net nélkül
), ha el szeretnéd kerülni, hogy mindenféle ganéval legyen tele az op, akkor már mondjuk egy proxyszerver mögé kéne berakni, beépített rendszergazdát tiltani és normál felhasználóként használni, de akkor meg böngésző frissítéshez vagy akármilyen telepítéshez állandóan át kellesz lépkedni a nem default rendszergazdájába, eléggé kényelmetlen megoldás. -
Fenyő
őstag
válasz
üzenetére
Xp-ét már nem igazán lehet megvédeni max deep freeze-el ha már minden szükséges fent van, szóval ha netre is használnád, akkor tegyél fel mellé vmi lájtos Linux-ot jobban jársz, amúgy Bitdefender free talán nem eszik olyan sokat, de egy P3-ast kb bármilyen mai vírusirtó megfog, nameg XP SP3 eleve kínszenvedés 1 GB ram alatt, pláne még víruskeresővel, lájtos kurrens Linux meg köszöni 512Mb-al is vígan elvan és nem igazán kell a kártevők miatt izgulni.
#40519 : Ahogy sanchezsa is írja én is csak Tuás szerveren láttam integrált Scsi-t, de azon meg Agp nem volt, mert szerverre minek alapon. -
-
törölt tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Tualatin-os lapot nem csináltak scsi vezérlővel? Úgy értem olyan lapot, amibe tua mag megy de a chipset valami szerveres. Meg persze valami 160-as SCSI

-
törölt tag
Nem kimondottan a témába vág a dolog, de a legújabb hóbortom, hogy P3 munkagépet rakok össze magamnak. (Mert hát miért is a Phenom II-t és az i7-et fárasztanám melóval
)
Namost egy alap gépet már összehoztam (1cpu, ide hdd, xp) de felmerült a vírusvédelem igénye.
Van valami "könnyűvérű" megoldás egy ilyen kaliberű gépre? Valami ami nem nagyon fogja vissza a gépet és nem zabál többszáz MB-ot csak azért mert létezik.
Amúgy tervben vannak:
- 2cpu-s alaplap, Tualatin támogatással (egyelőre a borzasztó árak miatt álom csak)
- valami komolyabb SCSI megoldás (ami van itthon csak 40MB/s) -
-
Fenyő
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
A legolcsóbb inkább a butított 9000-es széria volt, a 8900D 0 wait state-el (jumperelhető rajta) a Tseng ET4000-el volt egy szinten sebességben, annál olcsóbban, szóval inkább amolyan ár/érték bajnok volt.
-
quailstorm
félisten
válasz
Sanchez638
üzenetére
Azt hogy legolcsóbb=legnépszerűbb kártya lehetett kb itthon a maga idejében.
Még nekem is van. 800x600 256 szín, 512KByte VRAM, de fel lehetne bővíteni 1MB-ra, ha lenne mivel. -
Húúú az nagy királyság lenne ha lenne olyanod.
Én régen vágytam rá, a lapom is sokáig egy Acorp 6BX86 volt, amiben átalakítóban mentek a kismagos zöldek, de gazdaságilag nagyon nem érte volna meg.
Aztán kaptam egy halott integrált procis AMD lapot, beforrasztott 1400-as Duronnal, a procit kiforrasztottam, és vettem hozzá egy lapot, és megvolt az öröm-bódóttá. -
Sanchez638
addikt
-
törölt tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Ajjaj, valamikor nagyon régen nekem is volt, azt hiszem 700MHz körüli példány. De szerettem. Viszont már akkor is ritka volt

-
Vladi
nagyúr
Figyi, akár még lehet is.
Régóta itt az egyik, olyan 7-8 éve. Sose használtam.
Nemrég meg vettem egy lapot 500 forintért és 2000 ért adtam el, úgy, hogy nem is akartam.
Szóval akár még lehet is. Hétvégén ha lesz időm (nemlesz) előszedem és befotózom őket.
Ha az egyik ilyen akkor 15k-ért feldobom apróra.
-
YumeD
tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Nem feltétlenül, mint írtam feszállítósat (nekem legalábbis...) nem nagy kaland átkendácsolni tua kompatibléra
Amúgy, van pl ip3/T -m, de az sajnos csak egy darab és más lapba van szánva
Még a doboza is megvan, MISTRAL matricával 
-
Onnan hogy drága és nincs neked

Nézd mennyiért ment el
De még az is ritka aki látott olyat élőben, én sem tartozom közéjük.
Elég egyedi amúgy, és van itt más csoda is:
[link]Említik itt a S370 - Tua átalakítót is, sajnos arról nincs kép.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Sanchez638
üzenetére
Az miből derül ki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I9 13900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2028.06.15. -ig - Eladó!
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Intel Core I7 13700K - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.02.02. -ig - Eladó!
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 8-12. gen. 12-15"
- Eladó egy Huawei GT3 okos óra Dobozzal tőltővel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Cooler MasterCM 690 III 550W
- Honor X7b / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

És most sem tudok olvasgatni, mert grillezni kel la csajoknak, de ígérem pótolom

Imádnám, pedig ha beröffenne, még egy kijelzős házat is találtam hozzá, ja meg gban-tól is olyat kaptam. Bár az akkora, hogy négyszer beleférne a 386-os. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Én is így vettem pár régi kacatot. Általában ha pénzt lát, már adja is. A kutyának nem fog kellene valszeg.