- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
xatos3
senior tag
nem is ez volt a lényeg hanem az, hogy melegebb volt a 8150 alapon nagyobb coolerrel, mint egy 8120 kis coolerrel, de mind1 remélem hogy ahhoz átment az infó akinek szólt, nem értem egyébként miért nem kristálytiszta amit mondok, azt hittem tisztán fogalmaztam, de mind1 hagyjuk is,
-
MrM94
addikt
Na a fejlemeny az ,hogy visszaraktam a +2 magot felcibaltam 4.2 re far cry3 alatt igy nem szarja ossze magat egyelore es normalis fps eket produkal.Egyelore igymarad,hagyom a primeot en beken...igy max 60 fok adtam neki llc-t is,belefajdult mar a fejem is a sok idegeskedesbe hogy belevertem ennyi zsetont ebbe a sz@rba itt mellettem es megsem ugymegy ahogy en akarom,pedig nemakartam sokat tole de mikor ezt se kapom meg...Na mindegy.
@stratova:A TX3 asomm 92mm ventije jobban atfujt a bordak kozott mint ez a 12cm venti es ezert tobb levegot fujt oda a vrm ek fole..meg alacsonyabb is volt..
-
A 100W-ba azert eleg sok minden belefer. 95W-os kategoriaban vannak eleg jo procik, mint pl. 6300, vagy a 8300.
Kicsit gondolkoztam es olvasgattam ciripelessel kapcsolatban. Par helyen ezt annak tulajdonitjak, hogy az FX/nel sokkal finomabb, kissebb idointervallumonkent szabalyoz a power managmenet. Ez a magasabb frekvencia es sokkal tobb tuske okozhatja a ciripelest.
-
miresz
veterán
ASRock 890GM Pro3 R2.0 Bios Ezért nem értem én sem.
Én egy 1.54L nevű biost használok jelenleg,amit az ASRock support küldött nekem. Azért kértem annó,mert ebben ki lehet lőni az APM-et,az 1.50-ben meg nem. Igazából a kérdés azért lett volna,mert,ha nem kell külön CPU update kód a biosba,akkor elképzelhető,hogy menne egy FX8320 is ezzel az 1.54L-es Bios-al is,mert azért húzni szeretném,a és az APM off-olása,meg csak ebben lehetséges.
-
anderledani
őstag
Nem az alaplapról, a hűtőről kell levágni. Jó lesz nekem a tx3, ha ezt megcsináljuk (haver már írt h lehet hogy megtudja csinálni) még a gyári ventivel se megy 57 fok fölé hát még azzal, fel se gyorsulna a venti.
Észak-déli irányút semmiképp se szeretnék, bár olyan házam van aminek elöl is hátul is befele fúj a ventije, és oldalt-fent és a tápnál jön ki a meleg levegő. (Arctic Cooling T11 Silentium.)
Most nézem az a30-at, miben jobb ez mint a tx3? látszólag semmivel, nagyobbnak sem tűnik. Ja de 4 hőcsöves nem 3. -
lee56
őstag
Bár ahogy nézem a wikipédiát optimisták írják
Ha lehet hinni nekik, még az Excavátor is helyet kap majd AM3+-on, hát úgy legyen, a több lehetőség csak jobb.
"Excavator will initially be implemented in the 4th Generation A-series Fusion APU line in 2014, while a revised version will be adopted in 2015 for the FX-series and Opteron lines."
-
stratova
veterán
Sajnos kellenek néha azok is, pl. egy repülőgép szimulátornál (behardware szokta ilyenekkel megszorongatni a procikat).
Összességében viszont pl. egy FX 6300-nak bőven van keresnivalója árban i3-3220 és i5-2310/3350P/3330 között (előbbihez árban nagyon közel).
Ha még nem lett volna, FX-4300 és FX-6300 teszt tuninggal együtt [ahol a konkurens példányokat is megrángatják a tesztben].
-
MiklosSaS
nagyúr
1. Ismerem en is a BIOS dolgot, szivtam en is a 6100-al. De nem gond, van egy media gepem, abban pedig egy AM3-as Sempron..
Sokan szidtak a gigabytokat, azert kicsit megkerdojeleztem.
2. 1 darab 7770 lesza gepben, azt hiszem Sapphire vagy Asus. Ezek szerint egy komoly 500w -os tap tobb mint tokeletes.Koszonom a segitseget !
(Nem vagy te azert anyira rossz amilyenek latszol
-
MiklosSaS
nagyúr
Ertem, akkor keresek valami olcsobb lapot. Tortem a fejem hogy 7750/7770 vagy 7850, most lehet hogy a kozep 7770 lesz majd. Nem akarom majd hogy szidjanak ha valami komolyabb szovetet akarnak rajzolni, vagy mit tudom en.
Tuningot meg valahogy startbol le szeretnem tiltani, mondjuk zarom az UEFI-t vagy majd kitalalok valami hasonlot.
Sajnos csak az aria.co.uk-tol szabad vasaroljak, es azert szeretnek 9xx chipset-es lapot. A fene egye meg hogy csak 2 valasztas lehet 9xx lapokbol. Ez lenne a kovetkezo, valamivel olcsobb:
[link]Nem tudom elfogadni hogy csak 2 darab 9xx chipset-es lap van ! Az is gigabyte
-
MiklosSaS
nagyúr
Tudom hogy AMD, de a gepet pont multi-ra szeretnem tervezni. Komolyra forditva a szot ha core/core dolog lenne akkor persze maradna egy i5, de elismerem hogy multiban jobb az FX-8xxx.
Megfelelo lenn ez : FX-8350 + Gigabyte GA-99FXA-D3 + 16 GB DDR3 + HD 7850 + 1 SSD + 4 X HDD RAID + Corsair HX750W
[link] -
=HG=
addikt
Az alapjárat elég tág fogalom ennél a procinál! Ha csak exelt használsz, meg explorert, akkor semmi gond.
Viszont ha ezt a procit csak úgy belepottyantasz egy alaplapba bios állítás nélkül, és tolsz neki egy BF3 multit, akkor ott már fölé teheted a szalonnát, mert rendesen el kezd melegedni...Nálad ez még alapjárat ?
Mert ezzel már nehezen boldogul az AC -
=HG=
addikt
Te nem "hinnéd," az nem felel meg egy teszt-nek ugye ?
Felszerelésben nem vagyok biztos, talán az új felfogatóval lehet fordítani, de nem biztos...(aki használja, majd megmondja) Viszont AC-t én használtam, ill próbáltam lehűteni vele egy 1100T procit, de reménytelen. A 8120 ugyan annyira melegszik, ha nem jobban, úgyhogy felejtős...... Én egyébként is víz híve vagyok, de ez már más kérdés !
-
Sonny C.
tag
Hát sajnos egyelőre nem tűnik nagyon olcsónak..Eddig 3 helyen láttam Mo-n, de a legolcsóbb is 40.000 fölött volt
Vagy ez csak az újdonság varázsa?
Kventa 40.586 Ft
40.285 Ft
PC gear: 43.120 Ft
Hát ha így marad, akkor marad a 6100-es, mert november végéig szeretném beszerezni a procit és a 6100-t már 27.000 körül lehet venni! -
Sonny C.
tag
Szia!
Én viszont a tanácsodra vártam az új FX6300-ra
, nem vettem meg az FX-6100-t, de most már nagyon jó lenne, ha meg lehetne venni kis hazánkban is! Erről esetleg valami infód nincs? Néztem külföldi webshopokban, már lehet előrendelni ~32.000...35.000 HUF átszámolva, ami jó is lenne, ha lenne....
-
UD3 van (nincs összekötő hőcső) de van rajta egy szép nagy borda, viszont sokat nem használ, alig lehet hozzáérni
Northbridge hőfok miatt nem szabályoz le a lap, azon a hőfokon meg bőven elvan az északi híd
UD3-nál nálam a VRM melegedett brutálisan...
bár nem tudom a vrm-részük ott mennyire melegedős , sok panaszos hsz-t még eddig nem nagyon láttam legalábbis.
Persze hogy nem láttál, mivel azokba nem kerülnek olyan CPU-k melyek tuning mellett 200 watt fölött zabálnak
-
-
Bali27
addikt
Igen tudom hogy ne, léehet igy.. De annó mikor kijöttek az Fx-ek, akkor is csináltak sok tesztet.. És játékokoban (sok játék volt tesztelve) valamelyik bivalyabb Phenommal volt kb egyenértékű.. Ha jol emlékszem a 965 volt az.. Igazából mind1..
Kicsit elkenődtem a Visherás Fx-ek miatt... Több szálon kb 10% al gyorsabb mint a bullok, egyszálon meg sznte ugyan olyan gyenge.. Intel még mindig tartol ezen a téren...:S
Szóval ugy néz ki marad a 6100... -
-
miresz
veterán
Az a baj,hogy pénz beszél.... vagy mondhatnám úgy is,hogy az erősebb kutya b@szik. Akik pénzelik,tömik hardverekkel a szoftvergyártókat,azokra optimalizálnak,na nem kérdéses,hogy melyik a nagyobb cég,kinek futja több erre. Itt van pl a Frostbite 2-es motor,ami fekszik az FX-nek,mert arra optimalizálták. Megy lehetett b@szni alatta az intel HT-t. A Vishera is most a Medal of Honor-al együtt érkezik,szintén Frostbite 2-es motorral.
-
joker1220
őstag
De, az pont a véletlen műve
Egyébként pedig biztos te is hallottál róla;
-
joker1220
őstag
Sajnos én csak a Phenomok hoz értek, ezekkel nem foglalkoztam igazándiból, talán 2 hete van nálam ez az FX4100 szóval sajnos nem tudok érdemben válaszolni mert nem ismerem
az újításokat, ugyan a PH! s FX tesztet olvastam meg leírásokat de abba elméletileg Oliverda leírt mindent.Azt biztosan megerősíthetem hogy a proci nem tudja / tudhatja hogy milyen hűtés van rajta,
max azt érzi hogy rohadt meleg vanés ennek fényében ugye bekapcsol a throttling meg
az egyéb védelmi funkciók hogy megvédjék a cuccot a túlmelegedéstől.Namost a procinak aztán szvsz (józan paraszti ésszel) tök mindegy hogy a gyári hűtő 4000rpm en szaggat rajta és úgy tartja 35 fokon vagy egy batár tuninghűtő van rajta
Egyébként fogalmam sincs mi az az APM
A fogyasztási keret semmi esetre sem fog változni, tökmind1 hogy milyen hűtés van
rajta mert az egy előre difiniált dolog, tehát ahhoz kell alkalmazkodni. -
joker1220
őstag
A ''nem stabil'' az lehet úgy is nem stabil hogy te látszólag nem veszel észre különbséget,
értsd úgy hogy nincs fagyás, nincs kékhalál, restart stb...1-2 óra stress test még nem bizonyíték semmire, nekem volt hogy 10 óra után kékhalálozott a gép kevés feszültség miatt..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Óra topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Bestbuy játékok
- Melyik tápegységet vegyem?
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Tőzsde és gazdaság
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest