- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
-
Mardel
őstag
válasz
Whysperer #10817 üzenetére
85 fokos volt a VGA 99%-os kihasználtsággal, Benchmark alatt 75 fok körül 96-97%-os kihasználtsággal.
Meg kell nézni, hogy játékok mennyire eszik a VGA-t, 99%-os terheltség mellett nem sok az a 84 fok körüli érték főleg nem húzva és nyáron.
De én azért a 67 fokért még nem aggódnék. -
válasz
Whysperer #10694 üzenetére
A 8150 es az i5 ugyanott lesz atlag teljesitmenyben. Fogyasztasban viszont nem, mert az i5 is durvan alulfeszelheto. Amugy feladattol fuggo, hogy melyiket erdemes venni. Ha sokat megy a gep, vagy egy szalas teljesitmeny a mervado, akkor i5. Ha nagyon parhuzamositott a feladat (virtualizacio, rendereles) , akkor FX-8.
Az elso FX szeria szerintem nem sikerult ugy, ahogy kellett volna. az FX-4 harmatos. Amit nyugodt szivvel ajanlani mernek, az az FX-6100 szukebb penztarcahoz. Az azonos aru i3-mat ugyan egy-ket szalas terhelesnel nem veri, de folotte mar igen. Bar ott van az A8-3870K is, ami szinten jo vetel lehet, a A6-3670K-et pedig mar ne is emlitsuk. Az FX-8 eseten vegyesek az erzeseim (talan mert sokkal tobbet vartam tole) de nem merem mindenkinek ajanlani fokent nem annak, aki jatszani akar.
-
miresz
veterán
válasz
Whysperer #10660 üzenetére
Tavaly ősz óta szenvedsz már ezzel a gépvásárlással. Írnak itt rengeteg baromságot,hogy nem lehet tuningolni,az FX-eket,meg,hogy gyenge,az i5 elveri,stb. Azok akik így gondolják vegyenek i5-öt.Egy laza 4.8Ghz 8120-al,de volt 4100-am is és 6100-am is,sőt megfordult már nálam i5 2400,és 2500K is,nem voltam elájulva egyik inteltől sem. sem.Kb az i5 2500K a 8120 szintje. De erről megkérdezheted Milka 78 kollégát is ,mert annak idején ővele teszteltük a procikat (két-két 6870 Crossfire társaságában),clk to clk,és ő a 2500K-t is 5Ghz-ra tudta felhúzni,és én is a 8120-at . Több alkalmazásban és játékban is teszteltük,minimális eltérések voltak egyszer az egyik fék javára,egyszer meg a másik javára,ez alkalmazás függő.És az i5 is melegszik nem is kicsit ha húzva van.Summa summárom az egyik ebben jó,a másik abban,de összességében tudásra ugyan az a kettő.
-
bozont
veterán
válasz
Whysperer #10660 üzenetére
Azt nehéz megmondani hogy 2-3 év múlva mi lesz, de az biztos hogy ahol egy i5 SB kevés lesz, ott az FX8150 is (vagy fordítva). Ez a többszálas dolog túl van lihegve kicsit. Játékoknál még manapság is ritkaságszámba megy ami rendesen kihasznál kettőnél több magot, pedig nem tegnap jelentek meg az első 4 magos cpu-k. Akinek meg munkára kell, ott meg kell nézni melyik processzoron fut jobban az adott alkalmazás/munka és az alapján választani.
De amit linkeltem tesztben, jól látszik hogy a Bf3 esetében is inkább vga limit van, pedig a Frostbite 2 motor 10 szálat is képes kezelni (vagy 12-t?). Mondjuk az igaz hogy nem egy 64 fős szerveren tesztelték, ott más lehet a helyzet. -
lee56
őstag
válasz
Whysperer #10653 üzenetére
Ha már ennyi ideig kibírtad megvárhatnád a pár hónap mulva kijövő frissített FX-eket (FX-x3xx (Vishera)), ha nem szállnak el nagyon a kezdeti árcédulával még akár jó vétel is lehet, de ha mégsem, akkoris gyorsan beáll majd az áruk, szerintem.
(#10656) kovsol : Talán többek között ezért is érdemesebb lenne várni.
-
kovsol
titán
válasz
Whysperer #10649 üzenetére
Én mondjuk ekkora eltérés mellett még a 3570K -t venném. Az az architektúra azért általában jobban bejön a játékoknak, mert még mindig jelemző, hogy kevés szálat inkább szeretik és akárhogy is nézem kevés szálas alkalmazásoknál az intel erősebb. Emiatt lehet az is, hogy az i3 sok esetben elég jól teljesít.
Az i7 ben a HT játékok esetén lehet akár hátrány is, szóval aki játékra veszi a gépet az i5 igen csak jó választás lehet. -
Asbee
veterán
válasz
Whysperer #10646 üzenetére
Ezt arra értettem, hogy az fx megjelenése idején mindenhol azt lehetett hallani hogy ezt aztán rohadtul lehet húzni, aztán kaki az i5-höz képest tuning szempontjából, nem beszélve arról hogy nagyobb fesszel már hűteni is elég nehéz. Pont ezért váltottam phenom 2 ről. Tehát lehet a K-s procinak megkérik az árát de azt tényleg lehet húzni. Ettől függetlenül egy 4,0 Ghz körülre az összeset fx-et jól be lehet lőni alapfesz környékén, amivel már elég jól elvannak erős vga-val is. Pont most volt egy teszt itt ph-n ahol a 8150 full hd-ban picit van csak lemaradva újabb játékokban fullHD-n.
(#10647) Runo: Azért hasonlítom a 6100-hez mert azom volt... FullHD játékban tényleg jó az fx8 is de használok olyan alkalmazásokat ahol tényleg kell a proci teljesítmény ott meg az fx meghal, míg az i5 vígan elvan. Kevés szálas alkalmazásokban vége neki, már pedig ebből van több. Én meg nem fogok várni itt win8 ra meg patchekre stb-re. De már nagyon túl van tárgyalva ez a téma. Ettől függetlenül kíváncsi lennék ha itt a nagy fx fanok kipróbálnának egy i5-öt mi lenne a véleményük. Mert ti itt amennyire szidjátok az intelt én soha nem szidtam így az fx-et.
-
bozont
veterán
válasz
Whysperer #10649 üzenetére
Ha az I5 összesen csak 13 fonttal jön ki drágábbra, akkor én azt venném. Azért a SB processzorok erősebbek átlagosan, csak játékban ez kevésbé látszódik. A Bulldozerek inkább a Nehalem szintjét hozzák (itt csak játékra gondolok). Ebben a tesztben pl nagyon jól látszik a dolog.
-
törölt tag
válasz
Whysperer #10646 üzenetére
Ő itt a hangulatfelelős
Megnézed, a 6100-ast hasonlítgatja állandóan a 2500k-hoz, pedig árban nem azzal lenne egy kategóriába.
6100 - 33k, 2500k - 58k , 8150 - 50k
El lehet gondolkodni, azért egy 8150 már igencsak felveszi a versenyt egy 2500K-val. (sőt, sok dologban ott is hagyja mint a sz@rt).
Ennyi. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Whysperer #10265 üzenetére
Ízlések és pofonok...én nem bántam meg a 6870cf-et.Gond nélkül játszogatok vele.Azt nem tudom,hogy milyen procid van,de ha az adatlapodon szereplő Xilence 480-as tápod van a harmatgyenge 15 és 16 amperes ággal akkor először vegyél egy normális tápot.Nem árt egy minőségi 550-600wattos és az sem árt ha egybehagyott ággal rendelkezik(pl Corsair CX600).
-
Aucor
senior tag
válasz
Whysperer #9129 üzenetére
Szia!
Valamit összekeversz. A Hyper-Threading, az Intel only. AMD-nél ilyen nincs. A Hyper-Threading azt jelenti, hogy egy mag VIRTUÁLISAN két magnak tűnik. Az AMD oldalon azonban VALÓDI 8 mag van. Teljesítményileg viszont sok különbség nincs, ami van, az pedig az Intel javára. Egyébként, ha tuning párti vagy, akkor jobb választás az AMD. Ha nincs szükséged tuningra, nem akarsz mókolni, akkor Intel.
-
MiklosSaS
nagyúr
-
lee56
őstag
-
lee56
őstag
válasz
Whysperer #4988 üzenetére
Nyugi nem bántani akartalak ezzel
Amúgy csak ha pár előző ph-s hírt követted a témában, akkor már legalább annyit tudhatnád hogy úgy 10-15% teljesítmény javulás várható (mint ahogy a mostani amd utiterves cikkben is írva vagyon), plusz (szerintem) kb. ugyanannyi energiahatékonyság növekedés, szóval azért csodát nem kell várni, de jobb lesz. És azt hogy ősszel vagy nyár végén fog jönni azt is már kb. az FX-ek megjelenése óta lehetett tudni. Egy kis utánaolvasással pl. , peace
(#4989) miresz : Szerintem ott platformot akartak írni, GCN Radeon + FX
(#4991) Borokafa : Miért ne menne? Nem ugyanaz a proci?
-
lee56
őstag
válasz
Whysperer #4984 üzenetére
Szeretem az ilyen kérdéseket, mikor mindenki mástól várja valaki a választ olyan témában amit csakis ő tudhatna
Magyarul, te neked kéne tudnod, hogy érdemes-e addig várnod
Én pl már rég eldöntöttem hogy megvárom a nextgen FX-eket, igaz a mostani X4-el nem is olyan kellemetlen a várakozás, mintha mondjuk kétmagosom lenneEzért mondom hogy egyéni szocproblem, kinek mire van szüksége, meg mennyire türelmetlen
-
Borokafa
őstag
válasz
Whysperer #4850 üzenetére
A Black-et nem ismerem, de az én típusom (2x2GB Corsair Vengeance 1600) 1,5V mellett 1950-ig stabil, azaz simán alapként is 1866-ra állíthatod. De talán a lényeg, hogy az NB órajelének(memóriavezérlő)emelésével sokkal többet lehet nyerni, mint a memória órajelének emelésével 1600 fölé. A memória sávszélesség egyébként már 1600-on is elég jó.
Persze azért ha bírja a memória ennél magasabbon az azért nem lassítja a rendszert -
Bali27
addikt
válasz
Whysperer #4850 üzenetére
Teszteet olvastam és az jött ki belőle hogy az 1333-as 1Gb os modulokat sikerült 1800 fölé huzniuk.. A 2 Gb-os 1600ast és 1800ast még +200mhzet sem gyorsult.. akár milyen árkategóriában is volt.. áll. 2 Gb-os modulok már nagyon érzékenyek a huzásra és nem is megy nekik...
-
Attix82
addikt
válasz
Whysperer #4804 üzenetére
Nem azt mondom, hogy nincs értelme....de sajnos a jelenlegi játékok + szerintem sz.rnak a programírók, hogy faszán kihasználják a több magosat/szálat így az AMD mindig is gyengébben fog muzsikálni, mert 1 mag/modulon jóval gyengébbek.
Persze most játékokról beszélek, azok a progik amik 8 modulon tudnak menni, nincs azzal semmi probléma.
Nincs is felkészülve, de nincs is szerintem szükség
...ott már lenne pl ha BF3ba lennének 800 playeres serverek
ott már izzadna a CPU. Ha megírják 8 modulosra, akkor az i3 vért hugyozna az AMD 8 cores meg jobban futna.
Nem tudom érthető e ez a dolog.
-
Attix82
addikt
válasz
Whysperer #4799 üzenetére
Nem éppen,BF3 ultra 6970 35-40 fps....egy kis i3 simán elég alá.
Hasraütök most, BF3 low az i3 tud 150 fpst monjduk (nincs VGA limit) , ahogy emeled a részletességet úgy terhelődik jobban a VGA, és rögtön VGA limitbe mész. ezért lesz a végén csak 40 fps mert már kiköpi a lelkét a VGA. (CPU meg vár a VGA-ra)
Az én 2500km 50-60 % dolgozik BF3 64 playeres map alatt....kicsit pihenőüzemben van.
Hát ugye felesleges húzni amíg VGa limit van, + erre rájön a fogyasztás amiben az i3 kb verhetetlen.
-
Attix82
addikt
válasz
Whysperer #4797 üzenetére
Az a baj a játékok nagyon gyatrán vannak megírva...hiába tud 189 szálon futni ha csak 2 szál kell de az bika legyen. Ezért is kiválóan dolgozik a kis i3 2100 2/4 kivitelben.
Alul a játékokat ha megnézed....volt egy nagyon jó testhely, ahol pl a skyrim játékba az AMD nagyon keményen elhasal, mivel 1-2 magot használ és hát gyenge....ott pihen a másik 5-6 modul. Vagyis jelenleg nem sok értelme van ha a játékokat nézzük.PErsze ez csak egy játék, de a BF3 is gyönyörűen megy az i3-on.
Ezért is inkább az olcsó kategóriába az i3at nyomják, alá egy olcsó lap (15e ft)...izmos VGA és mehet a buli.
-
Bali27
addikt
válasz
Whysperer #4788 üzenetére
Hát igen.. A legtöbb új játék már töb szálon fut.. És egyre jobban erre optimalizálnak. Pl a Red Orchestra2 ben brutálisan széthajtotta az E8400am ami igy is tuningolva volt..és sok helyen látványosan szaggatott,közel 100%os terheltséggel!!!!, miközben a VGA kb 50-70% ban volt meghajtva..
Fx6100nál a proci kihasználtság 30-40% a VGA-t el is felejtettem megnézni -
kovsol
titán
válasz
Whysperer #4663 üzenetére
most már a csapból is szandika folyik, nekem ilyenkor mindig csak az a CPU vs. VGA összehasonlítás jut eszembe ami volt közép és felső kategóriára is tesztelve PH -n, és jól látszik magas felbontáshoz VGA kell, szerintem előrébb van az ember ha mondjuk azt az eltérést ami proci+lap párossal megspórol fx esetén azt hozzárakja a vga kerethez, de ez egyéni véleményem
-
lee56
őstag
válasz
Whysperer #4637 üzenetére
Nem feltétlenül, lehet hogy a játék nem is tudna kamatoztatni több szálat, vagy egyszerűen a VGA lenne kevés és nincs hova gyorsulni, ilyen esetekben a turbó helyes működése jobb, a kevésszálas játékokban és tesztekben főleg ezért volt olyan rosz eleinte az FX még a phenomokhoz képest is. Azért csináltak gyárilag nagyobb turbóórajeleket is, hogy ezt a hátrányt kicsit tudják kompenzálni, de hát igazából ott a szoftveres része is, amihez meg nem kis idő kell, látjátok mennyi ideig tartott ez a MS-os win frissítés elkészítése is, pedig már lassan fél éve kinn vannak a procik, nem beszélve a hivatalos start előtti tesztekről, mert biztos kapott a MS is tesztpéldányt már korábban. Szóval nem ilyen egyszerű a helyzet azért
-
synthattik
aktív tag
válasz
Whysperer #4576 üzenetére
az alaplap ilyen
Igen nyuzogatom minimálba, eddig 4.4 volt a max, de full fölösleges annyin járatni csak a kiváncsiság hajtott. most 4.1 en használom és szntem lazán elég mindenre.
Személy szerint én meg vagyok vele elégedve,max terhelésen ilyen 45 fok idle-be meg 28 körül.Bár a phll lett volna ilyen ,mind teljesítményben,meg hűvösségben, akkor nem is adtam volna el.de most már ez van és remélem kitart 1 darabig. -
Hopo82
tag
válasz
Whysperer #4543 üzenetére
értem én de most sajna erre volt pénzem nagy a válság főleg nógrád megyében
majd ha lesz rá keretem akkor veszek dx11-es karit. de a régi palit gtx260-hoz meg ami az előtt volt 4670 ahhoz képest a 4870x2 egy állat sztem
a tápot meg dehogy adom elakkor mi lesz a gépben?
inkább spórolok meg 1-2 jó tippmix azt majd csak összejön a pénz
-
válasz
Whysperer #4428 üzenetére
Tobb megoldas is van. A legegyszerubb, ha rakeresel a google-ban.
Kicsit bonyolultabb, ha van egy kodod, ami mondjuk egy oldalt rak ossze es azt akarod tesztelni. Ilyenkor belemeredheted a webszervert, adatbazist stb, vagy az adott reszeket kiiktava mersze egyet. Ehhez kell egy sajat teszt scriptecske, ami GET-el bombazza az oldalt. Parhuzamositani is illik es erdemes a parhuzamossagtol fuggoen tobb merest is vegezni. Az eredmeny tps vagy valaszido szokott lenni.
Az FX nem lehet rossz, ah sok szalvan, mert gyors memoria es integer rendelkezesre all es FPU-t sem kell hasznalni, ami tovabbi elony.
-
lee56
őstag
válasz
Whysperer #4360 üzenetére
Nem mondtam hogy csak és kizárólag ezt érdemes venne, csak hogy nekem bejött, halk és erős hűtő, de nem ez az egyetlen a világon
Ha a tuning a fő szempont akkor biztos jobban jársz egy kétventissel, csak az meg akkor nem lesz nagyon halk, te tudod mit akarsz, jobb esetben.
-
lee56
őstag
válasz
Whysperer #4356 üzenetére
Nekem is alpenföhn van, csak Himalaya , "kicsit" drága, de tényleg nagyon jó (és nem sokkal drágább a matterthornnál ahogy nézem), max fordulaton se az a leghangopsabb alkatrész a gépben
viszont hűt rendesen. De jól meg kell nézned a méreteket, mert szép nagy darab, kicsit macerás volt ebbe a házba is épphogycsak befért, ki kellett vágni a szigetelőszivacsból egy darabot hogy ne nyomja a ház oldalát
egy kis modding muszájból
[http://www.alpenfoehn.de/index.php?option=com_content&view=article&id=178:himalaya&catid=53&Itemid=44&lang=en]
ezen 14 centis venti van, elvileg rakhatsz rá mégegyet is, de akkor elképzelhető hogy felszáll az alaplapod
[http://merlinhardver.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1451&category_id=150&option=com_virtuemart&Itemid=80] ez a magyar forgalmazó oldala. -
-
Brekkk
őstag
válasz
Whysperer #4258 üzenetére
Ugyanilyen házam van. Ez egy Castek nagytorony. Sajnos a szellőzése nem az igazi.Hiába nagy, a meleg levegő megszorul benne, és nem lehet kiszívni belőle rendesen. A 8 cm-es ventik kevesek hozzá. Nekem most egy i5-2400-as van benne AC freezer 13-al. Símán befér bele. Jó, azt az oldalsó műanyag 2-es ventitartót le kell venni (Nem jó semmire), de belefér.
Alulfeszelem a procit, de így is eléri a 60 fokot linx alatt.
95 W TDP-s procinál nagyobbat nem vennék bele, mert melege lesz. Sajnos tapasztalat. Most egy 450 GTS van benne alulfeszelve, azt szépen elbírja.
285 gtx VGA-t nem tudtam benne használni, mert túlmelegedett, még nyitott oldallappal is.
Ha nem akarsz tuningolni, és nem akarsz bika VGA-t bele, akkor tartsd meg nyugodtan a házat.Tényleg igaz, ha a Bull hőmérséklete eléri a 60 fokos maghőt visszalassítja magát a CPU?
-
antikomcsi
veterán
válasz
Whysperer #4218 üzenetére
Ilyen a H100. Nincs ezen mit nem érteni, ha tuningolná a prociját, neki sem lenne elég. 1.3V-az majdhogynem alap feszültség ott még jó hogy nem fűt annyira.
Nem azt mondtam, hogy nem tudja rendesen hűteni, hanem azt, hogy komolyabb tuningoz pláne tartósan nem jó, vagyis nem jobb, mint egy izmos levegős borda.
(#4219) miresz
Még mindig ezt a régi cpu-z-t használod, vagy tettél fel újat, ami rendesen felismeri a procidat. Meg alapjáraton is 49 fok van a képen, ami azért elég sok.
-
Ricsiii1992
tag
válasz
Whysperer #4178 üzenetére
Keresek? Hol van az még, OKJ-->Kandó...majd utána talán, ja hogy a diákmelóra értetted? Ott UPC-s Set-top box-okat javítunk 550-ért XD.
"Ricsi ez "túl az 5,15GHz-en...igaz hogy D0-ás cedar mill-el" a 8120-al?"
Megpróbálltam, 5,1GHz jött össze 1,49V-on 1modullal. Kiváncsi lennék egy normális lapban mit tudna.
AMD 1,5V-ot ír maxnak légre, azt még valid idejére se lépném át.
-
Ricsiii1992
tag
válasz
Whysperer #4176 üzenetére
Még nem próbálltam, nem hiszem, hogy menne, még 1 modullal sem (a lapom miatt).
Találjátok ki mi jót építettem
Végre tudom hardveresen multiméterrel mérni a Vcore-t.
A VRM utáni kondira, (azt hiszem pont a 3. fázis) forrasztottam vékony mérővezetéket. Így mV pontossággal tudom mérni a magfeszültséget. Érdekes dolgokat tapasztaltam:
Bios 1,4375V= AIDA 1,502V= valós 1,432V
Bios 1,475V= AIDA 1,536V= valós 1,470VBios 1,450V = Bios HW monitor 1,448V = AIDA64 1,512V = valós 1,445V
Szerk.: prime blend alatti feszek, úgyhogy szinte nem is droppol a lap.Tanulság, hogy az AIDA-nak (az én lapomnál legalábbis) köze sincs a valósághoz. A bios HW monitor már egész jó értéket ír ki, de még az is felémér.
-
jozsef m.
tag
válasz
Whysperer #4119 üzenetére
Az extrém tuning az mindenképpen a lehető legkevesebb működő modul és RAM mellett történik. A mindennapi használatban ,stabilan levegővel hűtve a legtöbben a turbót tiltjuk le az APM-et kapcsoljuk ki, igy pl. az FX-8150-et 4 működő modul mellett alapfeszen olyan 4,4GHZ-ig lehet használni, legalábbis ahogy eddig láttam akár itthon, kár a kinti fórumokon.
Két modullal elmegy 4,8-5GHz-ig, de ez példányonként változó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Horgász topik
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest