-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #46789 üzenetére
Megszámolhatatlan mennyiségű restart, köztük pedig CB/IBT/Vantage prociteszt kombó.
Ezt gyakorlatilag éjszakákba nyúlóan csináltam pár napig és postoltam a tapasztalatokat, érdemes lehet visszakeresni.Az FSB-zés sosem mozgatta a fantáziám mindaddig, amíg valamelyikötök említést nem tett róla, hogy jótékony hatással lehet az L3 Cachere, némi NB tunningal karöltve pedig javítható az egyszálas teljesítmény.
AMD (FX) és az egyszálas teljesítmény.., ezen a ponton gurítottátok el a gyógyszeremet és indult a tesztelési őrületem.
Egyébként pont a fent említett / rendszeresített beállítással sikerült CB R15-ben 122-es egyszálas teljesítményt elérni, úgy emlékszem erről is írtam bár nem biztos, a lényeg hogy ez a meglátásotok is igaznak bizonyult. -
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #46778 üzenetére
Elég sokat teszteltem 2400-2600 tartomány között a szinkronba hozás esetleges értelmét, írtam is róla annyi tapasztalatot amennyit csak tudtam. Igaz ahogy ki is emeltem mindig, FSB-zés mellett tettem mindezt, csak pár alkalommal néztem meg szorzózás mellett és látszólag semmi hatása nem volt.
Viszont huszad annyi tesztet sem csináltam szorzózással, mint FSB-zéssel szóval az, hogy én nem vettem észre semmit nem jelenti azt hogy valóban nem ér semmit.Az eredmények okán a magam részéről teljesen átálltam az FSB-zésre, FSB 260 2600/2600 lett a végleges mindennapi beállítás, 5070mhz a ramok pedig az általad javasolt cl8-as időzítésekkel mennek 1733on.
-
- = Zk = -
félisten
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #46721 üzenetére
1.55V, pont mint a shoton amit sasbá' linkelt, ezért is ment a trollfej másodiknak, egy igazi díszpéldány féligazságokkal operál!
Terhelés alatt fel is veszi, de idleben ennyi az étvágya és bírja, nem dobja el magát.
A legutóbbi benchmark körnél írtam is, hogy még játszani is tudok 5.3-5.4en, C3 welcome in the jungle sem öli meg, egyedül a szintetikus tesztek keveslik a feszt.(#46717) duc:
Magam is ezt tapasztalom mióta SA tulaj lettem, simán megbírkózik az 1.5V-al.
(#46720) hackeeeee:
Még az előző hűtőmmel (ami azóta egy topictársnál hűti az FX kedélyeit) tapasztaltam azt, hogy a Scythe gyári pasztához képest az MX-2 10-12 fokott hozott a konyhára. Az SA-t megse próbáltam ezek után a TR gyárijával, ment aranytartaléknak, szóval MX-2: +1
Mit jelent egyébként, hogy a viszkozitása miatt tovább bírja az MX-4? Feltételezem az újrapasztázások közti időszakra gondoltál, de számszerűsítve ez mit takar? -
antikomcsi
veterán
-
marquuard
veterán
válasz
hackeeeee #46605 üzenetére
+1
Egyáltalán nem vehető komolyan az IBT mérése. De nekem csak az FX patch miatt ilyen bolond, előtte nem volt gond. De külföldi fórumok azt írják, hogy a hagyományos (nem FX patchelt) IBT nem igazán Piledriver-re való, ezért is ad vissza feltűnően alacsony értékeket.
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #46601 üzenetére
Továbbra is csak tiszteletben tartani/elfogadni tudom a hőmérséklet iránti ellenszenvedet..
Kint 30fok van, neked meg Prime alatt 65 fokos a procid, hát ez borzalom, játékban akár az 55-57et is elérheti.
Nekem egyébként kb ugyan ezt hozza az SA az új házban 1.5V mellett, simán jó kategória.Ugyan ebben a lapban két évig ment egy Phenom II X4 gyári hűtővel, játékokban bőven 70 fok fölött.
Most 20 fokkal hűvösebb a rommáhúzott FX-el, szóval ennyi erővel kisebb hűtővel 1.55V-ot is adhatnék neki, az a proci azóta is megy új tulajnál, a lap is köszöni jólvan.Még ha tudsz is valamit hőmérséklet szempontból amit én nem (lássuk be erre megvan az esély..
), a gyakorlat akkor is engem igazol, miszerint ez egyáltalán nem vészes kategória még!
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #46599 üzenetére
Eleve az esetleges eladók között tudásban dimenzionális eltérések vannak/lehetnek.
Ha valaki rendelkezik annyi tudással, hogy szét/összerakjon egy gépet, a komponensek 99%-ról tudja hogy micsoda és mit csinál, már simán befér egy ilyen szaküzletben az eladói munkakörbe. Sokkal többet nyom a latba, hogy van-e ott ismerőse, illetve hogy van-e bármilyen korábbi "eladói" rutinja, hogy kezeli a vásárlókat stb. Ugyan akkor lehet, aki a pultban mellette áll, 20éve hardver őrült és mindenről ami a polcokon van levegővétel nélkül tud mondani húsz összetett mondatot, lightos bevezetés képpen.
Persze, ha valaki FX alá keres lapot és még szóba is kerül a vásárlás pillanatában, esetleg rákérdez a kedves vásárló, bele lehetne menni mennyire ajánlott egy 4+1es lap a 8magos FX tunningjához vagy mennyire nem, csak az a helyzet, hogy ha valaki ezt magától nem tudja akkor a tunninghoz se ért, innentől pedig okafogyott az egész. Arról nem beszélve, hogy elég tömény a téma ugye, egy laikusnak nekiállhat magyarázni egy hozzáértő eladó, veszett fejsze nyele. Arról nem beszélve, hogy manapság amikor mindenki rohan és adott esetben bármelyikünk épp sorbanáll két nyomorult ventillátorért, nem kicsit borzolnánk a szemöldökünket hogy a három eladóból az egyiket lefoglalja az egyik vásárló negyed órára egy FX tunning gyorstalpalló miatt.
Persze ha ez a "jobbik" eset megtörténik és FX mellé az eladó ajánlására nem 4+1es lapot vesz 13-15k-ért hanem 25-30k-ért egy normális 6/8+2es lapot, minimum 50% a valószínűsége, hogy az életben nem lesz tunningolva nála semmi, emiatt pedig a "hozzáértő" ismerős fogja majd hergelni az illetőt, hogy a boltban hagyta a "szemét eladót", hogy rábeszélje egy számára teljesen felesleges lapra, ami 2x annyiba kerül, esetleg itt a fórumon indítja majd útjára a könnyzuhatagot.
Ezért mondom, hogy nem összekeverendő a számtech szaküzlet egy patikával, sem egy autószalonnal, ahol az "eladó" végigvezet minket az alternatívákon, amikor adott rakodóterű haszongépjárművet keresünk.
Tök jó, ha egy eladó nem csak tud, de adott esetben belekérdez dolgokba és ad is tanácsot, de semmiképp sem elvárható. Ahol ez a helyzet fennáll az meg kell becsülni/visszajárni, nem pedig mindenhol és mindenkitől elvárni ugyan ezt adott esetben.Számukra a fentiek okán a legjobb és legkevesebb kellemetlenséggel járó eljárás az, hogy amit a vásárló kér azt a kezébe adják és viszont látásra. Azt nem lehet rajtuk számonkérni/leverni/felelősségre vonni, a fönök se molesztálja miért olyan lassú. A torzuló fejszerkezetünket sem kell bámulnia, amikor a sor végén állunk a két nyomorult ventiért..
Megjegyzem, ez az egész "rendszer" nagyban függ attól, terjedelmileg mekkora/milyen kaliberű boltba/szaküzletbe téved be a kedves vásárló.
A kis sarki számtechboltban, ahol nincs napi párszáz vevő és nincs eröltetett menet, simán belefér egy-egy ilyen eladó-vásárló interraktus, a kisebb forgalom miatt még érdekükben is áll körültekintő(bb)en eljárni minden esetben (idejük/türelmük is van rá), míg a nagyobb szaküzletekben az a cél, hogy futószalagszerűen ürüljön a raktárkészlet a vásárlók irányába.Szerk.: ezt nem neked szántam hackeeeee
-
tothjozsi96
addikt
-
lee56
őstag
válasz
hackeeeee #46541 üzenetére
Vagy ha már linkelsz, ott a vadzsiúj P-s változata, amihez BIOS update sem kell az "újdonságok"-hoz és digi tápellátása van már és UEFI-s, az ára meg közel ugyanaz..: GA-970A-UD3P (rev. 1.0)
- = Zk = - már lefutotta velem is ezt a kört, de akkor nem sikerült belátnia, elég makacs ember
Azóta is mindíg ha giga valahogy szóbakerül, ráveti magát.
no offense ... Látom Habugi-val azért dipomatikusabbak voltatok.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
hackeeeee #46541 üzenetére
érdekes, mert évekig Gigám volt... (790X-DS4) aztán lett a rev1-es 990FXA-UD3... azzal annyira befürödtem, hogy javaslatra lecseréltem a jelenlegi Asusra.
sokan mondják, user error. lehet, de nem csak én szenvedtem azzal a lappal. szal... sose fogom megtudni, hogy...
most a vga Gigabyte... azt is javaslatra használom. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #46146 üzenetére
Nos,
LLC high, CPU-NB fesz: 1,23V - 718 pont chinebench alatt.
Kapott 10 kör IBT-t maxon, végigment.
Normál LCC mellett hozott 730 pontot, de ott viszont a cpu feszt nem tudom rendesen belőni, mármint, hogy 1,44V-t kapjon, vagyis lehet, hogy menne, de akkor már 1,5V körül kapna a proci bios-ban.
-
lee56
őstag
válasz
hackeeeee #46135 üzenetére
Hmm, különböző LLC beállításokkal is kitesztelhetnéd adott feszen, lehet hogy az cseszi el neked, terhelés alatt elnyomja a feszültségeket, és ezzel valahogy throttlingot okoz. Legalábbis lassan már x-aktás, ami nálad történik.
Nálam 4.4GHz-en produkál 700 pontot CinebenchR15..
-
=HG=
addikt
válasz
hackeeeee #46110 üzenetére
Én nem adnék annak a ramnak 1,65v-ot, mert füstbe ment terv lehet belőle.... Annak a modulnak 1,35v-al is mennie kéne, de 1,5v-al tesztelték 1866Mhz-en 9-10-9-27 -es beállítással az adatlapja szerint..Ott valami más gebasz van....
-
marquuard
veterán
válasz
hackeeeee #46072 üzenetére
NB VID 1.200V minimum/maximum/átlag. De ez azért van, mert a CPU/NB állandóan maximális órajelen üzemel, amihez állandó feszültség kell.
(#46071) ViZion: Vagy csak túl jó az alaplapom.
Amúgy elképzelhető, hogy ha veszek egy Sabertooth-ot, akkor ez a feszültség jóval magasabb lesz? Tehát másik alaplapban nem lesz ilyen jó feszültségem ilyen magas frekvenciához?
-
kungzi
veterán
válasz
hackeeeee #46021 üzenetére
Nem tudom honnan jött ez az ötlet, de nekem is bevált. 4,6ghz 1.4V-al stabil. 4 óra bf4 multi és semmi akadás, throttling stb. Stabilan vitte a 280x-t 99%-on végig. Nekem igy maradt a proci. 1866-ra tuningolva a ram. Szerintem korrekt.
fsb 260, nb 2600, ht 2400 és szépen működik minden
-
marquuard
veterán
válasz
hackeeeee #46036 üzenetére
Egy I/O busz. A RAM és a CPU közt kommunikál. Nyers értelemben gyorsítja a memóriába be- és kimenő adatok írását/olvasását. De szvsz nem érdemes tuningolni, mert ott már a RAM frekvencia korlátoz a gyorsabb adatátvitelben/sebességben.
ViZion kommentjére a választ nem tudom, hogy hova tegyem.
Tehát ha veszek egy Saber-t, akkor valszleg nem fog ennyivel közlekedni a CPU?
-
-
Omli85
őstag
válasz
hackeeeee #45985 üzenetére
Teljesen friss rendszer. Alap beállításokkal mikor először indult a win elhasalt 1x mikor telepítgettem a drivereket. De mivel USB driver telepítésnél volt és utánna olvastam hogy más is járt igy a gyári driverrel nem foglaloztam túlzottan vele betudtam annak hogy a driver miatt volt.. Biost is próbáltam mindkettővel ugyan az. OC nélkül alap beállításokon is csinálja szóval szerintem nem az OC a nyűge :/
Végig megyek majd most mindenen szisztematikusan lekötök kiveszek mindent aztán meglátom de ezzel megint elbaszok egy napot legalább. -
Omli85
őstag
válasz
hackeeeee #45982 üzenetére
A másik deszkámban semmi baja nem volt CF-et is vitte azzal sem volt gondja alaplapot cseréltem azóta nincs olyan nap hogy legalább 10x nem dobta volna el magát. Most ránéztem távolin megint elhasalt a gép ...
Haza megyek visszapakolok a régi deszkába ha ott nem lesz ilyen probléma akkor megy vissza a deszka... -
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
hackeeeee #45976 üzenetére
No nekem meg a bordán van egy 5-ös venti és langyi olyan 30-33 fokos van az aida64-nek 2.85.2419beta ez mutatja az aux-ot is nem csak az északi hidat mint "alaplap hő" UD3-ommal sokat vacakoltam miatta és az tűz forró volt, ventitrá dobtam és stabilabb lett márcsak ezt tudom mondani. Az UD5-re is tettem minden további nélkül. probát megér az hogy pedig van a házadnak szellőzése az egy dolog a sarkokban nem szellőzik úgy mint a ház közepén sőt van úy hgy ott ragada hő. nekem egy thermaltake házam van az alján egy 8as venti és egy 12 venti elöl egy 12es oldalt egy 12es hátul is van egy 12es a ház tetején egy 14es és egy 12es Cpu hűtő ninja 3 rev b azon is van egy 12es és mégis kellet aza fránya 5ös venti a bordára.
AUX a VRM hőjét mutatja. ja és azóta vagy 5-10fokkal hüvösebb a VRM.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
hackeeeee #45967 üzenetére
Probáld alacsonyabb fesszel hátha:
minél inkább feszeltem annál inkább melegedett minden de van még egy 5letem a vrm bordákra aggasrá egy kis ventit én ezt csináltam az UD3-nál és azUD5-nél is lehet hogy tulmelegszik a vrm egykicsit egy probát megér.bár az nem tudom mit segít de nállam még a 12V-os körön van egy 40V 10000uF condi is biztos ami biztos alapon 5V oson meg egy 6800uF-os!
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #45963 üzenetére
Mondjuk azzal még lehet, hogy meg fogok próbálkozni, hogy felosztom a ramokat 1866-ra, és kicsit játszok az időzítésekkel.
Viszont, ugye megint néztem a habugi féle oc guide-ot, ott is írják, hogy C1E is off... Azt használja valaki? Nekem C6 state off, C1E on.
Viszont, 4600-on throthling van... néha beesik az órajel 1,44V-n..
Marad ezen a feszen a 4500MHz.
-
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
hackeeeee #45958 üzenetére
2-3órát ezelőtt az FX4100-asat se stersszeltem 30p-nél tovább és stabilvolt 2évig akkor itt mért tennék másként? Annak a vége alap feszen 4,4G de ha feszeltem volna mert lehetett volna de amugy 4,1G volt az etalon efölé nem vittem mert nem láttam értelmét akkor. Az energia pénz és inkább eljátszom azt a pénzt mint hogy futtassak stressz progikat orákon át nám, lelem értelmét de gondolom itt ezzel egyedül vok.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #45948 üzenetére
No, ha beáll stabilra, valszeg ez marad a 24/7 1 ideig.
De ez ma már nem fog kiderülni.
Sokalltam egy kicsit az 1,3625V-t a CPU-NB-nek, így visszább vettem egy kicsit.
A ramjaim pedig a készleltés (110ns) miatt szenvedtek 1866-on. Átraktam 160ns-re, és úgy néz ki, minden ok.
Reggel megprime-olom.Viszont az vicces, hogy maga a win azt írja így a procira, hogy 4GHz-n megy.
-
watador600
senior tag
válasz
hackeeeee #45890 üzenetére
Nekem is csinálta...
Akkor lehet énis átállok prime-ra. Esetleg másik progi amivel lehet jól tesztelni? Gondolom az Aida-nak a stress testje az harmat gyenge(#45897) hackeeeee
Egy kis OFF, bocsi. Az a ház jó cucc? Én is szeretnék venni majd és a CM-be nagyon gondolkozok. Köszi az infót! OFF vége.
-
vakond5
őstag
válasz
hackeeeee #45880 üzenetére
Legjobb megfogalmazás a Vcore és a VID magyarázatára:
"VID (Voltage Identifier) = Voltage Level "request" by the CPU to the motherboard's VR (voltage regulator) to supply it, this is initialized by the CPU and can change accordingly if the CPU is in power saving mode like C1E/EIST features, and also each CPU has an unique max VID internally that was set at factory level while they're running at full load. Turning off power saving features like C1E/EIST will overide and disable those feature and the cpu's VID will be permanently set at their max.VCore = Actual voltage "delivered/supplied" by the mobo to the cpu, this could be automatic from the cpu as the function of C1E/EIST features ... or ... it was manually set and override by user like in OCing, and this "manually set" vcore could be higher/lower than the cpu's VID at mobo with oc-ing capability.
About the voltage reading, VID is just a state or information that is in the CPU, while vcore is the actual voltage, and as usual, software based reading on vcore is not very accurate, expecting +/-10 to 20% off for normal condition.
" -
Omli85
őstag
válasz
hackeeeee #45885 üzenetére
Pont akartam írni, hogy nézd meg nem e keverte meg az energiagazdálkodás beállításait nálam is volt már ilyen
.
Amúgy 1.47-en is használhatod 24/7-ben CnQ úgy is visszaveszi ha nyugalmi állapotban van a cpu olyankor meg pihen eleget
nekem az előző lappal folyamat 1.45v felett ment a cpu semminek semmi baja nem lett hacsak nem 24/7 ben 100%-on van hajtva a cpu különösebben nem viseli meg a technikát legalábbis szerintem
nálam is csak akkor van kikapcsolva a gép ha takarítva van vagy nincs áram vagy épp random crashel mint mostanában
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #45880 üzenetére
Épp írni akartam, hogy sensor only módban nézz rá a hőmérsékletekre. Nálam ez a hőmérséklet még mindig a non+ultra kategória.
Most nem vagyok előtte, de ránézésre ez újabb HWInfo mint ami nekem van, nem tudom miért annyit ír amennyit.
(#45879) watador600:
Innen: [link]
Fix mappa tartalmával írd felül.
(#45881) Omli85:
Ugye, hogy ugye?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #45877 üzenetére
A hwinfo szerinti hőfokok prime közben:
Nekem most az az NB VID fesz kicsit fura... Vagy, ez nem méri a CPU-NB feszt, csak írja, hogy mennyi a vid?
Viszont maga a HWINFO azt írja, hogy :Northbridge Current: 2399.9 MHz = 12.00 x 200.0 MHz @ 1.1625 V
- Most akkor mivan? Nem a CPU-NB VID Control-nak kell a + fesz?Mondjuk a procimra meg azt mondja, hogy CPU Current: 4499.8 MHz = 22.50 x 200.0 MHz @ 1.3125 V - közben cpu z szerint 1,44V-t kap.
A hőfokokhoz annyit hozzátennék, hogy nem maxon teker a Seidon, hanem úgy 70%-on.. Van még pár 100 RPM a pumában.
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #45870 üzenetére
Az a baj, fogalmam sincs mivel méred/monitorozod a CPU hőmérsékletet!
Ottvan pl az AIDA rengetegen használják, igen ám, csak megközelítőleg 10-12 fokkal rendre kevesebbet mutat nálam mint pl a HWInfo, ami megjegyzem az ultimate kedvencem.
Meg ugye tegnap "színt vallottam", hogy a Phenom II-esen rajtahagytam 2évre a gyári hűtőt, simán ment úgy 24/7-ben 70 fok fölött. Sasbá' pl többször írta már, hogy nála is hónapokig, ha nem tovább ment a proci 1.5V-al, megítélése szerint kutya baja nem lesz tőle. Ha azt nézem két hét távlatából, mennyire meleg 1.5V-on a SA alatt.., addig fog így menni amíg új lapot/cpu-t nem veszek és az nem idén lesz.
15-20fok különbség van ígyis az 1.5V-os FX javára, ha összehasonlítom a régi Phenom II-essel.
Ezért is írtam, hogy más a komfortzóna. Szerintem ha nyugtalanít hagyd a fenébe, annyit nem ér az egész. -
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #45753 üzenetére
Igen, szorzózásnál ugyan ezt tapasztaltam Vantage/Cinebench mellett.
230 fölötti FSB-vel 24*0/24*0 vagy 26*0/26*0 esetleg 26*0/24*0on még hozhat. (NB/HT)
+ugye a köztes 25*0 értékek..240/250es FSB-vel amúgy egész jó rambeállításokat is ki lehet sakkozni.
Szorzózásnál nekem nem sikerült eredmény elérni, de ezt írtam is. Az külön kuriózum, hogy neked sikerült, lehet majd rá is nézek arra a 2400/2600ra.
-
marquuard
veterán
válasz
hackeeeee #45739 üzenetére
Mondjuk inkább én is felrakom arra, hátha ide se elég a stabilitás, és kell plusz feszültség. 1.65V-on se melegszik annyira.
Viszont észrevétel, FSB emeléssel működik rendesen a 2400MHz NB, játékok is facán futnak alatta, semmi gond. Csak volt ez a probléma, hogy IBT hamis értékeket mutatott (4,6GHz 25GFLOPS), Cinebench meg 6 magra adott 232 pontot. Holnap nekifeszülök újra. Jelenleg 67GFLOPS 4,6GHz-n 2400MHz-es HT-val. 2400MHZ-es NB-vel 72GFLOPS lenne, de ott már beszarnak a játékok. Ezért kell az FSB-t segítségül hívnom.
-
marquuard
veterán
válasz
hackeeeee #45736 üzenetére
Persze, megint a jó kis Extreme szériás AsRock tulajok maradnak ki a jóból, NB-t felrakom 2200MHz-re, rohadt mindegy mekkora fesszel, elindítok egy játékot és szétesik a világ.
Gratulálok mindenkinek az elért eredményekhez, hackeeeee neked külön köszönet 8-9-8-22 működik 1.5V 1600MHz-n.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #45727 üzenetére
Simán rajta tudom tartani, mondjuk IBT közben még nem fogdostam.., de az NB-hez képest nudli, azt éppen hogy meglehet érinteni. Megjegyzem a HWInfo64 NorthBridge/alaplap NB szenzora nem tudom hol van vagy mit mér, de hogy nem 30-35fokos amikor megfogom az hotziher. Minimum kétszer annyi.
"Belőttem, maxos IBT-vel próba!"
Ugyan az IBT-s teszt még előttem áll, nem tudom ott mennyit hoz.
Cinebenchben/Vantageban nagyon látványos az eredmény, ajánlom mindenkinek hogy csináljon ha másnak nem is magának előtte/utána összehasonlítást. Bár ahogy írtam is, az egész rendszer érezhetően meglódult tőle, az SSD ellenére is.(#45728) luimapeiz:
Úgy tudom fél-egy évente ajánlatos, de nem biztos, majd a többiek kijavítanak.
Szerk.:
Röstellem bevallani, de úgy érzem muszály.., szóval decemberben amikor kivettem a lapból a Phenom II X4-et, akkor úgy nézett ki a paszta történet, hogy előtte meghajtottam/felmelegítettem. Húztam..semmi, feszegettem..semmi, még tekergetni is próbáltam semmi. Fokozatosan elkezdtem húzni, ennek az lett a vége, hogy az egész alaplap reccsent egy hatalmasat, mivel a kezemben volt a hűtő (igen, GYÁRI hűtő 2év után is..
) lenéztem és döbbenten láttam, hogy nincs a foglalatban a proci..
Bizony, zárt foglalaton keresztül kitéptem az alaplapból..., csak ennyire volt ráégve a hűtő, gyakorlatilag ősszenőttek. Utána is bő 20perc meló után jutottam el oda, megkértem az asszonyt, a gyári hűtőt az oldalára fordítva letámasztotta a konyhaasztalon, én pedig a legnagyobb konyhakéssel, finoman mintha vizilóval szeretkeznék testsúlyrátétellel elkezdtem terhelni az érintkezési felületet. Már majdnem féllábon álltam mire lerobbant. Csodával határos, de a lap és a proci is megúszta, azóta is kiválóan teszi dolgát az új gazdájánál..
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #45699 üzenetére
Mindenkinek más a komfortzónája, de az 52-53fokos cpu IBT mellett azt jelenti, hogy játékban megse közelíti az 50et, ami hangzásra tök jó csak nem tudom van-e értelme az ilyen mértékű óvatosságnak. Persze nem vagyunk egyformák, ha neked ez beválik akkor úgy jó ahogy van.
(#45700) pipo112:
Hajrá!
(#45701) EnterR:
Kipróbáltad azokkal az FSB értékekkel, amikkel a 4.4/4.6-os tesztet csináltam?
Cmos reset előtt megnézném a helyedben, igaz én azt eltünésben levő jumper okán mindig egy csavarhúzó hegyével végzem el ha szükséges..(#45703) szivacs1987:
A tesztek jellegét tekintve teljesen vállalható hőmérsékleten megy most, játékban jóval kevesebb lesz és az eredmények is rendben vannak szerintem.
(#45704) EnterR:
230-240 közötti FSB-vel is nézd meg, IBT mellett homály számomra mit takar a hamis érték, úgy érzem ma is tanítotok újat. Cmos reset: igen úgy, átrakod, majd vissza 1_2be. Ne csak a gépet kapcsold ki, a tápot is nyomd ki előtte.
Szerk.:
(#45708) EnterR:
Jah, így már tiszta..
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #45696 üzenetére
Szerinted én mit vadásztam?
Két hete panaszmentes 5Ghz/1.5V-on, tegnap csak azért maradt ki az IBT, mert ha minden változtatás/restart után elnyomtam volna a 10körös VeryHigh-ot, még a felénél sem tartanék.
Az a kérdés ugye továbbra is nyitott, hogy a többlet CPU-NB fesz mennyit rak rá a CPU-ra plusszban, este megfutom FSB 260, 2600/2600, 5Ghz-el is. Viszonyítási alap van, mert legutóbb a nyári koraestén is csak 66°C-ig mászott el [link]. Itt ugye még alapfeszen (1.2V) volt a CPU-NB mert a 2400hoz nem volt állítva semmi. Most pedig tegnap óta 1.36V-ot kap, nagy ugrásra nem számítok mert párszor ráeresztettem tegnap a primeot és nem láttam semmi extra változást. Node koraeste kiderül, feltéve hogy ez a nap egyszer végetér. -
lee56
őstag
válasz
hackeeeee #45628 üzenetére
Nagyon érdekes, nekem IBT csak 83 körüli GF-ot ír, te meg cinebenchben kapsz kevesebbet mint én.
4.5-ön ment ott is a cine mérésnél az FX-ed, és mennyi feszültséggel, CPU-NB órajellel?(#45652) EnterR : Nem tudom miért, de nekem ez kissé gyanús, mérjetek IBT teljesítményt, meg cinebenchet meg ha lehet valami játékot is, mert szerintem ha HT-t leveszitek, az korlátozza az CPU-NB-t is, tehát könnyen lehet, hogy azért megy jobban a tuning, mert valójában nem is tuningoljátok.
Legalábbis nálam ir figyelmeztetést BIOS CPU-NB-nél hogy HT frekvenciánál alacsonyabb akkor a rendszer visszakorrigál, lehet hogy fordítva is igaz.. Mérjetek -
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #45651 üzenetére
Köszönöm de mondtam már, hogy nálam a CPU-Z által nyújtott fesz infó kamu, a forceolt LLC beállítás miatt.
Ez bizony 1.5V BIOS szinten, az utolsó IBT-s tesztnél emiatt (is) ment mellette a HWInfo, mert ott látszik hogy terhelésen 1.5V-ot vesz fel (vcore). Ez volt az: [link]Már régen prime stabil, a kérdés most inkább a CPU-NB feszének pontos belövése.
-
vakond5
őstag
válasz
hackeeeee #45643 üzenetére
Köszi
Többiek tapasztalatát még várom.
....most látom csak hogy mindhármotoknak Giga lapja van, a francba, azok tuti nem fognak maguktól feszt emelni.Kis kiegészítés: ha próbálok bármennyit levenni a BIOS általi CPU-NB feszből, POST-olni se hajlandó a lap, úgyhogy meg kell bíznom az ő gondolatában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Filmvilág
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest