- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Yettel topik
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
eldiablo #52589 üzenetére
Termeszetesen probaltam meg anno feloldani a +2 magot (CPU unlock) de sajna elsem indult a gep...
Ahogy neztem a neten azt irtak hogy a 8120 kb 25-30%-al gyorsabb mint a 960T, akkor ez nem valos? Probaljam azert ki mit bir az Fx?
Ha abbol is ki lehet hozni 4ghz-et nem lenne semmivel sem gyorsabb? -
[lAyCsI]
addikt
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
eldiablo #52482 üzenetére
Átállítotam CR2-re RAM fesz 1,6v-ra emeltem 10-10-10-24-40 1866MHz stabil valamenyit nyertem is
De ha felemelem az NB-t 2600MHz-re 1,225v-al még a BIOS-ig sem jutottam el resetelni kellett meg is ilyedtem#52486) RazoR8402 sokan köpködik a "játék" egybevizeket nekem ez a második és nagyon megvagyok elégedve komoly hűtési teljesítményre képes a hangja meg nem zavar az asztal alatt !
-
válasz
eldiablo #52441 üzenetére
13-13-13 vagy11-11-11 vagy ahogy ti toltátok másoltam... 1,65 v al próbáltam az elégnek kéne hogy legyen és persze 2t
fura , hogy még addig se jutok el , hogy próbáljam stabilizálni... mivel be se bootol... de lehet megpróbálom még egyszer basztatni....
másik fura ... hogy eddig ibt vel teszteltem 4,3 1,33v 4,5 ,136v al megy játékok szint úgy , 2 napja elkezdtem rámenni , hogy tényleg stabil e: 2 prime ibt vel és fél óra óra random újra indul a gép... mivel nem lefagy az több dolgot jelenthet:
ram ... nb ..táp ... de mivel ua azokkal a beállításokkal 4ghz en atom stabil a gép gondolom 4,3 an is vagy 4,5 is mennie kéne ... csak a proci frekit és feszt változtatom... kéne havertól kölcsön kérni egy nagyobb tápot -
ViZion
félisten
válasz
eldiablo #52396 üzenetére
Ejj, ez keményebb, mint a fagy
...ezek szerint a globális felmelegedés miatt is téged kell okolni?Nem semmi az elszántságod
Franc cipelné ki a gépet... OK, a radi kirakásán már gondolkodtam
norbert1998: kint ilyenkor (elvileg) alacsony a páratartalom, szerintem csak akkor probléma a pára, ha behozza. De majd nyilatkozik. Volt aki rizst használt és működött, talán 04ahgy volt
-
rovtiv2
csendes tag
válasz
eldiablo #52046 üzenetére
A tápom tegnap előtig kiszolgálta a 4Ghz-n futó Phenom2-met, 1,48V-n. Cicergés nincs.Csalódás van.
A Sabertooth nem szabályozza a procihűtő ventijét, ha belegebedek se. A proci feszét nem tudom emelni, hiába próbáltam mindenféle módban, vagy teljesen lefagy (csak cmos-clearral indul újra) vagy tökéletesen ignorálja a megadott értéket.
Szombaton megy vissza az egész kóceráj a szaküzletbe. -
MrM94
addikt
-
Picturemaker
őstag
válasz
eldiablo #51501 üzenetére
Nem akarok veled kötekedni, de a példáid szerint is nem.
A HWBOT csak azt bizonyítja, hogy szarul dolgozik több szálon, a Cinebench pedig kb. jót mutat:
- egy (teljes értékű) magon 1,06 - 3 modulon 5,46.
Valahol azt olvastam, hogy teljes terhelésnél átlagban (nyilván alkalmazástól függ) 1,6 mag teljesítményét hozza 1 modul. Tehát kb. 4,8 magos a 6300-as. -
HERR Z
veterán
válasz
eldiablo #51361 üzenetére
Irónia ON
No offence srácok de az FX-nek nem csak az az előnye hogy szarrá tuningolható hanem hogy fele annyi pénzért hozza az intel teljesítményét, és emiatt vonzó valakinek
de ti valahogy ezt az árdifferenciát néha nem akarjátok elfogadni, és mindenki szupperprémium military alkatrészekkel megáldott plazmatápos folyékonynitrós géppel rohangálna ha rajtatok múlnaPS: valamelyikőtöknek esetleg nincs kedve a sales csapathoz csatlakozni?!44
Irónia OFF
ui: én az asus 970-es lapot mondtam, az olcsóbb 15k-val
-
honda 1993
senior tag
válasz
eldiablo #51325 üzenetére
Értem, köszönöm.
Esetleg akkor tudnál mondani pár lapot azok közül amt említettél hogy érdemesebb lenne komolyabb cuccot beszerezni?
Max 37.000 ft, és nyilván olyanra gondolok ami jobb mint az m5a97 evo r2.0.
Azt olvastam, hogy többen is panaszkodnak az m5a99fx pro ra.
Van ennek valoságalapja?
-
honda 1993
senior tag
válasz
eldiablo #51314 üzenetére
Csak azért az ilyen magas órajelhez, már baromi magas feszültség is kell, és a fogyasztás is brutális lesz így...
Csak a kíváncsiság kedvéért.
Mi az a lap, ami megfelel az előbb említett kritériumoknak, és nem soakkal drágább mint az m5a99x evo r2.0, de tényleg van benne annyi tuningpotenciál hogy esetleg ha 5 ghz felett szeretném járatni a Procit, akkor se legyen neki probléma?
Gondolom 37. 000 ért nem nagyon van még ilyen. Vagy igen?
És még egy kérdés. Azon kívül hogy picit jobban bírja a tuningot, van még valami amiben jobb egy m5a99x evo r2.0 nál egy ilyen komolyabb cucc?
-
Kutya_7
tag
válasz
eldiablo #51316 üzenetére
Hát igen... Sokat számít az alaplap, de mindenki spórolni akar 1-2K (vagy 5-6K)hufot, mert akkor marad jobb hűtőre pl, vagy videókártyára...
Aztán azt elfelejtik, hogy ez az alap ami mindent ugye "táplál"...
Nekem kezdésnek az X6-hoz egy Gagyibájt volt, aztán lett Seggszikla Deluxe, aztán lett a "kis" Saber. A lapcserével párhuzamosan nőtt az elérhető órajel is... (3,6-3,8-4,05)
Így visszagondolva fölösleges spórolni az alaplapon. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
eldiablo #50403 üzenetére
Nem is azt mondom, hogy a szerencsére kell alapozni.
De pl. ha valaki kérdez, de nem kap választ, vagy kap, de nem elégedett, bizonytalan (..egyéb), akkor jobb esetben ha rákeres (ebben az esetben) az alaplapjára, legtöbb esetben a kereső kiadja a gyártó oldalát az első találatok között, ott pedig a támogatott processzorok listája megtekinthető megerősítésként.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
eldiablo #50401 üzenetére
Öhm, igazad van, de tudjuk, hogy (általában) többen is figyelnek/figyelünk a topic-ra, és valami nagyon nem stimmel, akkor a legtöbb esetben aki jobban ért az adott témához, azonnal kijavítja, ahogy most Te is tetted.
Mind azért vagyunk itt, hogy próbáljunk segíteni, ahogy, amennyire csak tudunk.
-
-
GeronimoTama
tag
válasz
eldiablo #50059 üzenetére
Az konkrét, mert mikor először beraktam a procit akkor 1,440-et adott neki alapból, és eddig 1,368-on próbálgattam 4-4.2-őn és nem volt jó a játékok alatt. de Prime-ot kibírta. Nemsokára feltölti a videót utánna állítok.
Nálam egy
Asrock 760GM-GS3 - Amd athlon II x2 265
Asrock 760GM-GS3 - Phenom II x4 965
Asus Sabertooth 990FX R2.0 - Phenom II x4 965
Asus Sabertooth 990FX R2.0 - FX 8320Jó kis történet
-
GeronimoTama
tag
válasz
eldiablo #50056 üzenetére
965 Beeee
1,425v @4.2Ghz egy Thermaltake Contac 21-es hűtőveé prime 65 fok volt játék alatt 55.
Még meg is van majd szerzek hozzá egy 970-es alaplapot aztán tesóméknak jó lesz angry birds-özniHa még a cs-nél is akad ritkán meg majd megmutatom hogy viselkedik a bf4, nem a feszen kellene emelni egy lépcsőt? (biztos vagyok benne hogy jobban tudjátok csak nekem így lenne a logikus)
-
GeronimoTama
tag
válasz
eldiablo #50053 üzenetére
Phenomom is húzva volt 4.0-4.2re
Csak ez nekem nagyon más, high-on bf4 nemsokára feltöltök egy tesztet, szerintem kicsi feszt még igényel, csgo tegnap előtt 300-400 fps ment most meg 150-200 de annyi baj legyen. Illetve ritkán akadt a cs amihez nem volt köze akcióhoz volt amikor random mikor álltam egy helyben messze mindentől.de most 1,3v 4000Mhz és max 45 fok ez baráti
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
eldiablo #49880 üzenetére
Hát, passz.
4,8-on megy egy ideig, azonos fesszel a 4,9 azonnal megáll, ahogy megterhelem. 4,7-en szintén, csak nem emelek akkora feszt, amennyi kell neki, 100MHz-hez, mert felesleg.
Bios szerint sem forr.. Szal, nem tudom.
Fent volt a 612S, azzal terhelve melegebb volt egy kicsit, de ugyan ez volt a jelenség.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
eldiablo #49869 üzenetére
Nekem a gyári elkezdett zörögni 2-3 hét után, így cseréltem.
Nem hiszem, hogy kevés volna, legalábbis szerintem.
Alaphelyzetben nem panaszkodom a hőfokokra, most 1,52V-n is prime alatt 65 fok volt a max, amit láttam socket hőmérsékletre. De nem volt stabil..
Hozzáteszem 4,9-en ahogy megindul a prime, azonnal fagy.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
eldiablo #49867 üzenetére
2 modul van.
Lehet.. Mint említettem korábban, újrapasztázás után nyertem jó pár fokot, ahol eddig 60 fok felett volt, most alaphelyzetben, prime mellett kicsivel 60 alatt jár, max max 61 fok.
A proci 1,44V-t kap High LLC-vel. Mondjuk ultrahigh-al is ezen a lépcsőn ugyan ennyi. (+0,100V).
Amint felmegyek 4,6GHz fölé, onnantól borul minden...
Hozzáteszem, Én szorzózok.
-
stratova
veterán
válasz
eldiablo #49808 üzenetére
1 perc alapjárati órajellel és ebből adódóan sokaknál néma csenddel emlékezzünk meg azon topiktársainkról, akik a linkre kattintva szemük világát vesztették.
Műszempilla, zöld műkontaklencse, szőke bajusz+szakáll... izé... valamin...Brrr 30 mp után kb. 3-at birtam még a klippbe kattnintani. A többire nemhogy nem találtam, nem is kerestem szavakat.
ViZion linkjén legalább asszony nevetett egy jót, de ez fagyaszt le nem a IBT. -
lee56
őstag
válasz
eldiablo #49741 üzenetére
Mondjuk az tény hogy jól néz ki. Szinte már megéri azt a 30k-t.. Egész baráti ár érte.
(#49770) Eclips21 : Hackeeee-nek is voltak ilyen gondjai, ha jól rémlik. Lehetséges hogy maga az IBT FIX-je legalábbis, nem túl stabil. OCCT-ben normál inteles változat van szerintem beépítve.
-
stratova
veterán
válasz
eldiablo #49720 üzenetére
Nagyon derék órajel, de nem is 4 modul, igaz a hűtő a mai méretek mellett inkább közepes.
Kíváncsi vagyok ezen az órajelen mekkora fogyasztást lehetne mérni a 12 V-os ágon lakatfogós multiméterrel, azaz pl. csak 2 modullal (3 helyett) beleférne-e a 220W-os TDP-be (amivel pl. Ormányos procija rendelkezik). -
Habugi
addikt
válasz
eldiablo #49695 üzenetére
Lefekvés előtt letöltöttem és mentem egy az R11.5-el magam is ennek örömére.
Eddig csak az R15-öt hajtottam.., állítólag ebben a verzióban (R11.5) könyékig benne volt az Intel "sportszerűsége".., Yllgrim linkelte is ide egyszer a peranyagot.Tekintettel a múltkori esetre most igyekeztem csínján bánni a fesszel, találtam is egy tökjó beállítást!
A ramokkal (időzítés/órajel) kellett volna még játszanom, de már baromi lusta voltam hozzá, meg igazából egy turtúra őket finomhangolni az egyes benchmarkokhoz, elég fapadosak.Nézek majd R15-öt is ezzel a beállítással, az 5Ghz-es 820pt után olyan 840re saccolom de majd kiderül.
Ramokat is belövöm majd normálisan, remélhetőleg találok 1800mhz környékén cl8as beállítást.Mivel csak az általad mutatott eredményhez tudtam hasonlítani, ránéztem hwboton a toplistára [link], ha nem rontottam el a szűrést.., azt kell mondjam mustárral elmegy!
Kicsit hül még az idő és megtekerem 5.3-5.4-en is..
-
ViZion
félisten
válasz
eldiablo #49524 üzenetére
A felirat is megvan? "Kinek kellenek csöcsök, ha ilyen segged van!"
Nah korábban volt itt kis vita arról, hogy a chipset/mobo nem számít, hiszen a mem vezérlő a prociban van... Asus topikban a kolléga épp arról számolt be, hogy lapcserével már mennek a gyári frekin a tuning ramjai, amit a korábbi deszkával nem tudott elérni.
Troyan001: maradhat, esetleg picit kevesebb fesszel is próbáld meg, hátha...
-
Lacpac
őstag
válasz
eldiablo #49334 üzenetére
Köszi a választ, ez ugye a AC freezer 13 PRO
A 12 cm-es ventivel.
A mérsékelt tuninghoz benne van a listában.
Nem gondoltam volna hogy alulfeszelve a cpu-t kevés lesz a hűtőm.Mennyivel lenne jobb egy brocken vagy himalaya? Ezek is csak a mérsékelt tuninghoz vannak javasolva.
Ha csak 3-4 °C nyernék vele, akkor inkább nem cserélnék.
Elég drágák ezek a hűtők ahhoz hogy csak úgy próbálkozzak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- BestBuy topik
- Microsoft Excel topic
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest